Н.Д.: ШИПТАРИ СУ МЕ СИЛОВАЛИ НА РАСПЕЋУ!
Strana 1 od 6 12345 ... PoslednjaPoslednja
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 148

Tema: Н.Д.: ШИПТАРИ СУ МЕ СИЛОВАЛИ НА РАСПЕЋУ!

 1. #1
  Zaslužan član eremita (avatar)
  Učlanjen
  02.02.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Београд - Врачар
  Poruke
  101.155
  Reputaciona moć
  2095

  Podrazumevano Н.Д.: ШИПТАРИ СУ МЕ СИЛОВАЛИ НА РАСПЕЋУ!

  [FONT=Georgia] Беч, среда 12. децембар 2007.


  [/FONT]
  [FONT=Georgia]МЛАДА МОЛДАВКА Н. Д. ПИШЕ КЊИГУ[/FONT]
  [FONT=Georgia]О ШЕСТ ГОДИНА ПАКЛА
  У ШИПТАРСКИМ И [/FONT]
  [FONT=Georgia]ЗАПАДНОЕВРОПСКИМ МУЧИОНИЦАМА[/FONT]
  [FONT=Georgia]ШИПТАРИ СУ МЕ СИЛОВАЛИ НА РАСПЕЋУ![/FONT]

  [FONT=Georgia] [/FONT]

  [FONT=Arial] Знала сам само оно лице Запада које нам је подметао у својим шљаштећим рекламама, у производима својих „фабрика снова” и „индустрије свести”. А онда сам, током више од пола деценије непрекидног ужаса, када сам била људетина продавана Западу на кило, упознала његово стварно лице, грдобу иза маске, лице подљудско и демонско
  Дете сам рокенрола, његове наивне источноевропске варијанте, генерација рођених на издисају комунизма. Девојка из предграђа Кишињева. Сиротињска младост. Период пропасти великих идеала једне идеологије, што је само продубило пад и убрзало ширење таме. Запад је за мене био снолика земља, изнад беде и сивила мог окружења. Земља ведрине и наде. Знала сам само оно његово лице које нам је подметао у својим шљаштећим рекламама, у производима својих „фабрика снова” и „индустрије свести”. Сама сам уклањала све своје сумње и подозрења према Западу из моје маште, јер ми се чинило да бих сумњама море безнађа око себе само учинила неподношљивијим.
  Рокенрол и западна поткултура били су за нас облик побуне, непристајања, поље слободе.
  [/FONT][FONT=Arial] Била сам на првој години студија књижевности и енглеског језика када нам је момак једне моје другарице, „бизнисмен”, понудио пролаз кроз врата Запада. Не знам како је она наишла на њега. Није деловао олако, његова прича није била сувише зашећерена. Напротив, звучао је реалистично, говорио да се мора проћи период муке, сналажења, борбе, да би се доцније, за оне који издрже, све то нагло поправило. То је „тачка легализације и нормализације” нашег постојања на Западу. Тако је говорио.
  Био је речит и уверљив, наступао са самопоуздањем човека који је упознао и освојио велики свет. Имао је новац и често „путовао”, односно нестајао некуда на месец-два. Нас није пожуривао. Као да је однекуд, интуитивно ваљда, био добар психолог.
  Кренуле смо добровољно једне ноћи у марту 1997. године. Пут у обећану земљу. Нас четири. Дошле смо на уговорено место. Он је био ту, као и још неколико људи које претходно никада нисмо виделе да се мувају око њега. Узели су нам документа, тобоже да заврше неке формалности око фалсификовања виза, а затим нас убацили у велики раздрндани бели комби. Унутра је већ било седам-осам девојака. Тада то још нисмо схватале: затварањем врата тог издрнданог комбија, иза нас су се затворила врата пакла. Пакао је био испред, ми у њему, тек је почињао.[/FONT]

  [FONT=Arial]ИЗА ВРАТА ПАКЛА[/FONT]
  [FONT=Arial] После вишесатног труцкања кроз ноћ, сабијене као сардине, освануле смо у некој луци на обали мора. Касније смо схватиле да је то Одеса. Дан смо провеле у потпалубљу, бачене на некаквим џаковима. Јеле смо сардину из конзерве и корицу двопека, пиле неку млаку бајату воду.
  Предвече су одабрали нас три из групе и одвели у неке кабине на горњој палуби. У полузамраченом простору, кад су ми се очи мало привикле на те брзе измене светлости и таме, препознала сам оног момка моје другарице. Хладан, туђ, суров, као да ме никада раније није видео, пришао је и поцепао одећу са мене. После првог шока покушала сам да се браним, да вриштим, да се отмем. Није вредело. „Прва егзекуција”, тако су то звали. Урадио је то дивљачки и понижавајуће, као да слама све људско у мени, као да потире свако достојанство и вољу за пружањем отпора.
  Следећа сцена коју памтим: лежим на поду, скршена, као да се будим из неког тешког наркотичког сна. Изгледа да је ноћ, брод већ плови, чују се таласи. Чини ми се да до мене допиру нечији јецаји. Или то јецам ја. Поново тонем у таму коју не могу назвати сном. Будим се. Неки човек дахће на мени. Ту су још тројица. Изгледа да се цела посада ређа. Више не осећам своје тело, не осећам бол, чак ни гађење. Као да однекуд изван себе гледам ту гужву меса и костију на поду неке бродске кабине, и немам идеју о томе да сам то ја. Као да је моја душа, не могавши више да подноси понижења, напустила ту олупину тела.
  [/FONT][FONT=Arial] Не знам колико сам лежала тако. Не знам када смо и где стигли, ко ме је пребацио у ту тајну комору неког камиона, неке „друмске крстарице”. Група је изгледа раздвојена, само нас је четири ту. Ћутимо. Нема јечања, не чује се дисање, реч. Живи лешеви, који су пре само неколико дана били младе студенткиње и раднице у престоници Молдавије и околини.[/FONT]

  [FONT=Arial]СИЛОВАЊЕ НА РАСПЕЋУ[/FONT]
  [FONT=Arial] Чујем гласове на два језика. Један ми је мало познат, налик руском, биће да је бугарски, други потпуно непознат. Тај други слушаћу готово непрестано током наредних три године свога пакла и заувек научити да га разликујем од свих других језика овог света: шиптарски.
  Следећи град у којем ћу видети крајичак неба био је Гњилане, на Косову. Тек тамо ћу сазнати да сам део „редовне пошиљке” наручене од шиптарске мафије која тргује људима широм Европе. Младим женама, децом за потребе педофила, младићима за оматореле хомосексуалце. Белим робљем „треће Европе”. Преда мном се први пут, да више никад не нестане, указало стварно, грдобно лице Запада, иза маске до које су допирали наши наивни снови. Лице хладно, убилачко, саможиво. Ружно лице сенилног и похлепног варварства. [/FONT]
  [FONT=Arial] У таквој врсти ропства, стално под извесном дозом дрога, губи се осећај за реално време. Стога, не знам колико сам времена провела у јавним кућама и тајним борделима шиптарског Косова. Сви ти смрдљиви крезуби људи, сва та телеса, сав тај ужас сексуалне мучионице лишене људског и претворене у зверско разбојиште — слили су се у један целовити и бескрајни пакао. Шиптари су нас често приводили и поткупљеним службеницима мисија УН и ЕУ, који су очито на платном списку наших мучитеља и макроа. Не сумњам да су они потом слали извештаје како је трговина белим робљем у опадању или је уопште нема, а криминал у границама подношљивог.
  [/FONT]
  [FONT=Arial]
  Отприлике на три месеца пребацивали су ме у други град. „Мешање карата”. Запамтила сам нека имена: Призрен, Дреница, Урошевац, Клина... Не смем више ни да се присетим свих сцена најсуровијих мучења, од којих су нека била чисто сатанистичка. На пример, у Дреници, месту где је било седиште УЧК, везали су ме на грубо сковани крст, као на Распећу, а онда ме ту и тако силовали њих десетак заредом. Дивљачки су се церекали, као на неком демонском сабату. Мислила сам да умирем на том крсту.
  [/FONT]
  БИТИ СЛОБОДАН означава стање у којем субјект може деловати без присиле и забране.
 2. #2
  Zaslužan član eremita (avatar)
  Učlanjen
  02.02.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Београд - Врачар
  Poruke
  101.155
  Reputaciona moć
  2095

  Podrazumevano Re: Н.Д.: ШИПТАРИ СУ МЕ СИЛОВАЛИ НА РАСПЕЋУ!

  [FONT=Arial] Када су у окружењу почеле интензивније борбе, продали су ме у Црну Гору. Тамо је направљен одабир оних које ће бити опорављане и припремљене за њихову „бољу клијентелу”. Тих недеља боље су нас хранили, више сам спавала. Али моје беживотне очи, виђене у малом приручном огледалу, увек су ми изнова говориле да то више нисам ја. Много пута су ме водили на касне ноћне забаве „на двор”, како су звали те луксузне виле за које нисам тачно сигурна у којим градовима на морској обали се налазе. Негде у Бару или Улцињу, немојте ме држати за реч, доведена сам код неког италијанског „дона”. Његови лекари су ме прегледали, тестирали на сиду и не знам на шта све још. Два месеца сам била његова робиња, а онда су ме једне ноћи укрцали на глисер и пребацили у Италију.[/FONT]

  [FONT=Arial]ГОЗБА ДЕМОНА[/FONT]
  [FONT=Arial]Најзад сам стигла на Запад, у ту „снолику земљу” моје јадне, трагикомичне младости. То није био крај него нова етапа мука. Наручивали су ме телефоном, као у пица сервису. Богати, сенилни, перверзни, луди, усахли, импотентни, дрогама уведени у раскалашност, у хемијску ерекцију. И ништа мање сурови него они претходни, на другој страни мора. Шиптар макро би ме доводио на назначену адресу и долазио да ме покупи после онолико сати или дана на колико сам изнајмљена. Након два покушаја бекства, у размаку од десет месеци, поломили су ми по два прста на обе шаке.
  [/FONT][FONT=Arial]Није у томе било ничег људског, није било граница пакла, демон новца церио се као злокобно знамење над Западом из моје девојачке маште. Има нешто закономерно у томе што је та страшна илузија морала бити распршена суочавањем са монструозним лицем иза неонских реклама и гламурозних спотова. Док сам жива питаћу се: да ли је моја судбина метафора судбине намењене читавој источној, посткомунистичкој Европи? И да ли ће то народи Истока на време прозрети, предузимајући неопходне заокрете пре него што буде касно? Мени је остало, иако књижевност нисам дипломирала, да можда као писац сведочим о ужасу. Децу не могу имати, вероватно ни мужа, трајно згађена над животом. Мој највећи ужас почива у чињеници да је то штиво аутобиографског карактера.
  [/FONT][FONT=Arial]Како сам доспела „на слободу”? Један део ланца трговине женама из Молдавије открили су 2003. службеници невладине организације коју ћу за ову прилику назвати „Рука Правде”, иза које, мислим, стоје једна велика источноевропска и једна балканска обавештајна служба. Из Италије сам најпре пребачена у један прихватни центар у Србији. Ту је први пут после шест година неко са мном разговарао као са човеком. Затим сам враћена у Кишињев. „Кући”, рекли су. Нисам им рекла да ја више немам кућу, немам завичај, немам живот. Бесмислено је да повређујем једине људе који су ми за све те године учинили неко добро. Не би ме ни разумели. То може разумети само неко ко је проживео. Желим вам да никад не разумете.[/FONT]
  БИТИ СЛОБОДАН означава стање у којем субјект може деловати без присиле и забране.


 3. #3
  Primećen član
  Učlanjen
  08.04.2007.
  Poruke
  817
  Tekstova u blogu
  6
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Н.Д.: ШИПТАРИ СУ МЕ СИЛОВАЛИ НА РАСПЕЋУ!  Uzas siptarsku bagru treba istrebiti

 4. #4
  Buduća legenda Alekasandar3 (avatar)
  Učlanjen
  08.06.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Second Star to the Right and Straight on 'Til Morning
  Poruke
  35.460
  Tekstova u blogu
  80
  Reputaciona moć
  743

  Podrazumevano Re: Н.Д.: ШИПТАРИ СУ МЕ СИЛОВАЛИ НА РАСПЕЋУ!

  kada bih ovo imao na engleskom!

 5. #5
  Iskusan sevilja (avatar)
  Učlanjen
  04.09.2005.
  Lokacija
  Beograd
  Poruke
  6.147
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Н.Д.: ШИПТАРИ СУ МЕ СИЛОВАЛИ НА РАСПЕЋУ!

  Citat Original postavio Alekasandar3 Pogledaj poruku
  kada bih ovo imao na engleskom!
  Pa prevedi!
  Ja nemam stomak za ovakva štiva.

 6. #6
  Zaslužan član eremita (avatar)
  Učlanjen
  02.02.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Београд - Врачар
  Poruke
  101.155
  Reputaciona moć
  2095

  Podrazumevano Re: Н.Д.: ШИПТАРИ СУ МЕ СИЛОВАЛИ НА РАСПЕЋУ!

  Citat Original postavio Alekasandar3 Pogledaj poruku
  kada bih ovo imao na engleskom!
  Жао ми је - али мој енглески је катастрофа.
  Читајући исповест ове девојке почео сам да се тресем, јбт....... од беса и од ужаса!
  БИТИ СЛОБОДАН означава стање у којем субјект може деловати без присиле и забране.


 7. #7
  Ističe se Grammaton Cleric (avatar)
  Učlanjen
  02.07.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Србија
  Poruke
  2.087
  Reputaciona moć
  68

  Podrazumevano Re: Н.Д.: ШИПТАРИ СУ МЕ СИЛОВАЛИ НА РАСПЕЋУ!

  Европу треба ослободити од шиптарског племена, једном заувек!

 8. #8
  Aktivan član
  Učlanjen
  16.11.2007.
  Poruke
  1.070
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Н.Д.: ШИПТАРИ СУ МЕ СИЛОВАЛИ НА РАСПЕЋУ!

  Citat Original postavio Alekasandar3 Pogledaj poruku
  kada bih ovo imao na engleskom!
  Koji ce ti, mislis da oni sto se nesto pitaju ne znaju za ovo ? Kao sto je neko iznad rekao, to divljacko pleme treba satrati sa crnom zemljom, a doci ce taj dan, danas, sutra ili za 50g.

 9. #9
  Aktivan član
  Učlanjen
  07.10.2007.
  Poruke
  1.145
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Н.Д.: ШИПТАРИ СУ МЕ СИЛОВАЛИ НА РАСПЕЋУ!

  Nista ne brinite,naci ce DS opravdanje i za ovo!Bice...sto je uopste odlazila od kuce.....u ostalom,iste izgovore kao i na izlazak na Siptarske izbore!

 10. #10
  Poznat svetolik trpkovic (avatar)
  Učlanjen
  25.08.2006.
  Lokacija
  Sloteru Niče Srbija ti kliče!
  Poruke
  9.086
  Tekstova u blogu
  2
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Н.Д.: ШИПТАРИ СУ МЕ СИЛОВАЛИ НА РАСПЕЋУ!

  Citat Original postavio GruberBG Pogledaj poruku
  Nista ne brinite,naci ce DS opravdanje i za ovo!Bice...sto je uopste odlazila od kuce.....u ostalom,iste izgovore kao i na izlazak na Siptarske izbore!
  ja mislim da su je to onih 18 DSovaca silovali ustvari kad izlaze na izbore sto ne bi silovali

 11. #11
  Aktivan član
  Učlanjen
  07.10.2007.
  Poruke
  1.145
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Н.Д.: ШИПТАРИ СУ МЕ СИЛОВАЛИ НА РАСПЕЋУ!

  Moguce,vrlo moguce!Ako vec prodaju obraz i zemlju,ovo bi za njih bilo prava sitnica!

 12. #12
  Reg nije na forumu
  је констернирана због прескордиције
  Buduća legenda Reg (avatar)
  Učlanjen
  27.07.2007.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  tamo gde je gradonačelnik sramota grada
  Poruke
  25.449
  Reputaciona moć
  715

  Podrazumevano Re: Н.Д.: ШИПТАРИ СУ МЕ СИЛОВАЛИ НА РАСПЕЋУ!

  Била сам на првој години студија књижевности и енглеског језика када нам је момак једне моје другарице, „бизнисмен”, понудио пролаз кроз врата Запада. Не знам како је она наишла на њега. Није деловао олако, његова прича није била сувише зашећерена.

  Ako dobro razumem, ovu devojku je Rus uveo u celu priču.

  Iskorišćavali su je ljudi svih nacija.

  Šiptari su, priznajem, bili najmonstruozniji, to je zaista bilo iživljavanje po svakom osnovu, uključujući i veru, što je zaista više nego odvratno.

  Ne znam šta da kažem. Jezivo.

 13. #13
  Primećen član
  Učlanjen
  12.09.2007.
  Lokacija
  u mrtvom domu
  Poruke
  678
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Н.Д.: ШИПТАРИ СУ МЕ СИЛОВАЛИ НА РАСПЕЋУ!

  Sve bi to imalo smisla kad bi neko preuzeo nesto,ovako svi znamo kako ce da se zavrsi.
  Niko nece zaustaviti trgovinu belim robljem.

 14. #14
  Reg nije na forumu
  је констернирана због прескордиције
  Buduća legenda Reg (avatar)
  Učlanjen
  27.07.2007.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  tamo gde je gradonačelnik sramota grada
  Poruke
  25.449
  Reputaciona moć
  715

  Podrazumevano Re: Н.Д.: ШИПТАРИ СУ МЕ СИЛОВАЛИ НА РАСПЕЋУ!

  Citat Original postavio Luka_Bgd_ Pogledaj poruku
  Sve bi to imalo smisla kad bi neko preuzeo nesto,ovako svi znamo kako ce da se zavrsi.
  Niko nece zaustaviti trgovinu belim robljem.
  Ma jasno. Pare nisu obojene. A takvih manijaka koliko hoćeš po celom svetu.

 15. #15
  Aktivan član
  Učlanjen
  16.11.2007.
  Poruke
  1.070
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Н.Д.: ШИПТАРИ СУ МЕ СИЛОВАЛИ НА РАСПЕЋУ!

  Prostituciju treba zato legalizovati, pa ko hoce da se bavi tim poslom nek placa porez drzavi, a zauzvrat ce drzava da vodi brigu i evidenciju o svojim "radnicima"".

 16. #16
  Primećen član
  Učlanjen
  12.09.2007.
  Lokacija
  u mrtvom domu
  Poruke
  678
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Н.Д.: ШИПТАРИ СУ МЕ СИЛОВАЛИ НА РАСПЕЋУ!

  Pa ionako je utaja poreza stalno prisutna,sta mislis kako bi tad...

 17. #17
  Ističe se rokavec (avatar)
  Učlanjen
  05.04.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  ZeMuN
  Poruke
  2.149
  Reputaciona moć
  65

  Thumbs down Re: Н.Д.: ШИПТАРИ СУ МЕ СИЛОВАЛИ НА РАСПЕЋУ!

  ova dramaticna izpovest je nazalost jedna od mnogih!!!

 18. #18
  Ističe se José Luis Torrente (avatar)
  Učlanjen
  21.08.2007.
  Lokacija
  Belgrado
  Poruke
  2.470
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Н.Д.: ШИПТАРИ СУ МЕ СИЛОВАЛИ НА РАСПЕЋУ!

  Citat Original postavio Grammaton Cleric Pogledaj poruku
  Европу треба ослободити од шиптарског племена, једном заувек!
  E otkad ja to pricam . Siptari su kancer Evrope.Narod bez ikakve kulture i nasledja jednom recju najobicnija stoka i gamad.

 19. #19
  Ističe se rokavec (avatar)
  Učlanjen
  05.04.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  ZeMuN
  Poruke
  2.149
  Reputaciona moć
  65

  Exclamation Re: Н.Д.: ШИПТАРИ СУ МЕ СИЛОВАЛИ НА РАСПЕЋУ!

  Citat Original postavio José Luis Torrente Pogledaj poruku
  E otkad ja to pricam . Siptari su kancer Evrope.Narod bez ikakve kulture i nasledja jednom recju najobicnija stoka i gamad.
  Slazem se ... u evropi im nije mesto!!!

 20. #20
  Poznat svetolik trpkovic (avatar)
  Učlanjen
  25.08.2006.
  Lokacija
  Sloteru Niče Srbija ti kliče!
  Poruke
  9.086
  Tekstova u blogu
  2
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Н.Д.: ШИПТАРИ СУ МЕ СИЛОВАЛИ НА РАСПЕЋУ!

  Citat Original postavio UbicaDecijegaLica Pogledaj poruku
  Prostituciju treba zato legalizovati, pa ko hoce da se bavi tim poslom nek placa porez drzavi, a zauzvrat ce drzava da vodi brigu i evidenciju o svojim "radnicima"".
  tacno tako

 21. #21
  Aktivan član
  Učlanjen
  07.10.2007.
  Poruke
  1.145
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Н.Д.: ШИПТАРИ СУ МЕ СИЛОВАЛИ НА РАСПЕЋУ!

  Rekoh li ja da ce DS naci vec izgovor za ovo,ako nista barem ce pokusati da razvodne,kako bi zaboravili sutinu price....

 22. #22
  Poznat svetolik trpkovic (avatar)
  Učlanjen
  25.08.2006.
  Lokacija
  Sloteru Niče Srbija ti kliče!
  Poruke
  9.086
  Tekstova u blogu
  2
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Н.Д.: ШИПТАРИ СУ МЕ СИЛОВАЛИ НА РАСПЕЋУ!

  Citat Original postavio GruberBG Pogledaj poruku
  Rekoh li ja da ce DS naci vec izgovor za ovo,ako nista barem ce pokusati da razvodne,kako bi zaboravili sutinu price....
  a zasto bi DS trebao da trazi izgovore za drzavljanku Moldavije koje se prostituisala i mucila po belom svetu ? mora da je ustvari DSovac bio onaj podvodac iz price pa se sada kaju nego el si ti probao da potrazis strucnu pomoc nesto te mnogo lupaju flesevi od tog DSa :-?

 23. #23
  Poznat kaai79 (avatar)
  Učlanjen
  11.12.2006.
  Pol
  muški
  Poruke
  7.009
  Reputaciona moć
  127

  Podrazumevano Re: Н.Д.: ШИПТАРИ СУ МЕ СИЛОВАЛИ НА РАСПЕЋУ!

  Nisma hteo da procitam samo sam poceo ,i kad vido o cemu se radi odustado ,necu da razmisljam o tome pred spavanje ,lose je i zao mi cure nisu krive sto imaju nesposobnu drzavu ,koja nemoze da zastiti svoje gradjanje ,mene ovakve price bole i nezelim da citam do kraja.

 24. #24
  Buduća legenda
  Učlanjen
  26.07.2005.
  Pol
  muški
  Poruke
  44.336
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Н.Д.: ШИПТАРИ СУ МЕ СИЛОВАЛИ НА РАСПЕЋУ!

  Yebali vas usrani šitari.

 25. #25
  Ističe se José Luis Torrente (avatar)
  Učlanjen
  21.08.2007.
  Lokacija
  Belgrado
  Poruke
  2.470
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Н.Д.: ШИПТАРИ СУ МЕ СИЛОВАЛИ НА РАСПЕЋУ!

  Citat Original postavio rokavec Pogledaj poruku
  Slazem se ... u evropi im nije mesto!!!
  Ma ne samo u Evropi vec generalno to je gamad najobicnija .Narod koji nista ovom svetu i covecanstvu nije podario..nikakav izum,knjigu,gradjevinu....ma bas nista .Bukvalno su na nivou nekih zivotinja.Zenke im sluze iskljucivo za razmnozavanje i to im je jedina uloga a muzjaci kao neki copor je tu da okolo otima,siluje,ubija...

Strana 1 od 6 12345 ... PoslednjaPoslednja
Vrh strane

Slične teme

 1. Шиптари отимају Бујановац
  Autor Teodosije u forumu Politika
  Odgovora: 129
  Poslednja poruka: 22.01.2009., 12:29
 2. Овако то раде Шиптари....
  Autor kisela bombona u forumu Politika
  Odgovora: 100
  Poslednja poruka: 12.01.2009., 06:27
 3. ШИПТАРИ НЕ МИРУЈУ !
  Autor eremita u forumu Politika
  Odgovora: 37
  Poslednja poruka: 09.10.2008., 18:08
 4. Шиптари уводе блокаду?
  Autor nojkic_problem u forumu Politika
  Odgovora: 66
  Poslednja poruka: 07.06.2008., 21:28

Pravila za slanje poruka

 • Ne možete kreirati novu temu
 • Ne možete poslati odgovor
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoju poruku
 •