Kad Marko kaže...
Strana 1 od 2 12 PoslednjaPoslednja
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 31

Tema: Kad Marko kaže...

 1. #1
  Poznat
  Učlanjen
  24.05.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Post mortem nihil est
  Poruke
  9.290
  Reputaciona moć
  0

  Talking Kad Marko kaže...

  Шта би требало да знате о Србији а нисте се сетили да питате
  Шта је Србија?
  Србија је простор између Мађарске, Румуније, Бугарске, Македоније, Косова, Црне Горе, Босне и Херцеговине и Хрватске.
  Како је Србија ван Косова, кад је Косово центар наше душе?
  Ево овако: Србија је 1999. водила рат за Косово, који је изгубила, па је с Косова морала да повуче војску, полицију и све органе власти. Тако је данас Косово можда центар наше душе, али свакако није део Србије. Додуше, некадашња јужна покрајина би се можда и приближила Србији, кад би неком из Србије неким чудом пало на памет да инвестира коју милијардицу у Косово, како би се отворила радна места за армију незапослених младих, у појам убијених, Албанаца (наши драги суграђани, којих се увек радо сетимо кад треба да се манипулише бирачким списковима). Али, наравно да се то неће десити, пошто Косово служи само за унутрашњи политички маркетинг, стога прелазимо на наредно питање.
  Да ли је Србија држава?
  Србија није баш права држава, пошто становништво није сигурно колика јој је територија, а и устав је донесен на такав начин, да је свака државност Србије урушена у темељу. Државност Србије је до те мере покопана да чак ни несрећни фудбалери (популарни „црвени орлови”) не могу да се натерају да замисле како играју за једну праву модерну државу, ма колико ви кукали богу у химни и трпали круну на заставу наше мале тужне републике.
  Да ли волимо Србију?
  Не.
  Како, бре, не?
  Зашто пљујете по улици, зашто пишате по лифтовима, зашто бацате ђубре кроз прозоре? Зато што мрзите земљу у којој живите. Ваша љубав се не простире чак ни до граница града у коме живите, а ван њега претвара се у отворену мржњу према суседном граду, одатле у мржњу према земљи у којој живите, а одатле у мржњу према околним земљама и народима. Ви не волите Србију, већ нешто што сте назвали Србија, а што се на западу граничи са Карлобагом, Карловцем, Огулином и Вировитицом, а на истоку с Токијом. Ви дакле волите отимачину туђих кућа и техничке робе из тих кућа, а гајите и нежна осећања према затварању припадника других народа у концентрационе логоре.
  Ма ти нас ложиш, ми волимо Србију више него оца и мајку!
  То није толико тешко, пошто бисте и оца и мајку продали, кад би вам се само на пар дана пружила могућност да се приближите барабама које владају Србијом, па да и ви учествујете у општој пљачки ваших дојучерашњих суграђана. Оно што свакако волите је да не радите, пошто, као и већина осталих генетски модификованих самоуправљача, капитализам доживљавате као нешто где се ради три недеље, а онда се до краја живота ужива у милионима. Добро, три недеље рада су можда и превише. Немојмо заборавити ни грађане Србије несрпског порекла, од којих се тек не може очекивати да доживе Србију као своју домовину, док је за Србе резервисана „бела куга”, па кроз коју десетину година неће ни морати да се брину око тога како ће да доживе Србију, пошто их у њој неће ни бити.
  Како да се боримо против ,,беле куге”?
  „Бела куга” је еволутивни одговор на план по коме ћемо стрпљиво чекати још неких двеста година да се Европска унија растури, па да коначно поново освојимо Книн. Сваке године нас има по неколико десетина хиљада мање, што значи да ће кроз тих двеста година остати њих четворо који ће да освајају неосвојиву (осим у једном несрећном случају, 1995) српску тврђаву на далеком западу. Власт помогнута тајкунима предано ради на томе да бела куга настави своје напредовање, одлучним игнорисањем парова који желе децу, али и одлучним неигнорисањем своје деце коју ваља школовати и кућити по западним земљама, од новца парова који желе децу. Константним медијским дизањем политичких тензија у друштву, ради се на стерилитету све нервознијих грађана, па чак и на њиховом физичком уклањању, када убијени у појам, нервозни и гладни, дигну руку на своје укућане. Ту је наравно и трговина хероином, који наши бандити купују од албанских бандита и продају нашој деци, а паре се већ годинама деле на равне части између бандита и политичара, који су такође бандити само што се у њиховом случају та реч пише другачије. Једини лек против беле куге би, дакле, била црна куга, која ће покосити систем вредности што је довео у питање опстанак целе нације, али не и њених најподлијих и најзлочиначкијих делова. Јасно?
  Марко Видојковић
  Politika.
  Još jedan koji pljuje,a ne predlaže rešenja...samo takvi žive u Srbiji. 2. #2
  Poznat svetolik trpkovic (avatar)
  Učlanjen
  25.08.2006.
  Lokacija
  Sloteru Niče Srbija ti kliče!
  Poruke
  9.086
  Tekstova u blogu
  2
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Kad Marko kaže...

  bilo to vec ,dva tri puta

 3. #3
  Poznat
  Učlanjen
  24.05.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Post mortem nihil est
  Poruke
  9.290
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Kad Marko kaže...

  Citat Original postavio svetolik trpkovic Pogledaj poruku
  bilo to vec ,dva tri puta
  Propustio sam...ali ako jeste,tu je Jomini.

 4. #4
  Zainteresovan član
  Učlanjen
  16.11.2007.
  Poruke
  364
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Kad Marko kaže...

  „Европејцима“
  Шта би требало да знате о Европи, а нисте се сетили да питате
  Марко Видојковић је написао текст „Патриотама“ ( „Политика“ 30. новембар), у којем их учи шта је Србија, што ме је инспирисало да ја мало учим „Европејце“. Што да не, одавно се зна да постоји барем и друга страна, да не кажемо екстрем.

  Шта је Европа?

  Европа је западно полуострво Азије (Данилевски). Део становника тог полуострва га је прогласио за посебни континент, касније и за центар света. Још касније је међу Србима и осталом буранијом свесно ширено мњење које изједначава Европску унију са Европом, иако постоје веома богате европске земље које и не помишљају на чланство у ЕУ. Ова заблуда је популарна међу Србима који желе „у Европу“, иако су већ тамо.

  Како је Европа полуострво Азије, кад она чини смисао нашег живота?

  Лако: Европа је једини континент који нема јасне географске границе, па се на карти света јасно види као полуострво веће целине – Евроазије или само Азије. Полуострво, као рецимо Арабија. Приближна граница овог полуострва била би линија од Одре ка Јадранском мору, што је, занимљиво, била крајња граница руске континенталне империје. Урал није нека јасна граница, јер јасно не одваја две целине. Осим тога, стратези ЕУ (Друга Србија: „Европе“) и не желе да се „шире“ до Урала, односно то не сматрају реалним.

  Јасно, то није толико битно, док има Европљана. А модерно је неговати идентитете које људи дају сами себи. То је чак захтев здравог разума. Нека свако буде оно што хоће. Али колико још има Европљана? Почетком 20. века становништво географске Европе чинило је петину светског становништва. Данас је то мање од десет одсто, при чему се убрзано мења структура тог становништва. Стара Европа одумире, а то што ће се становници нове Европе и даље сматрати Европом не мења ништа. Данашњи Египћани немају много заједничког с онима који су градили пирамиде. Вратићемо се на ово, питаћете ме још...

  Да ли је Европа (за оне који нису из друге Србије: ЕУ) држава?

  Наравно да није, а тешко да ће то икада бити. Французи и Холанђани су, драги моји „Европејци“, одбили предлог устава који би припадао тој новој држави. Сада се још увек натежу око неког провизорног документа, мада је нацрт усвојен. Но, тај докуменат неће мењати чињеницу да „Европа нема своју адресу“, како је давно рекао Кисинџер.

  Да ли волимо Европу?

  Не.

  Како, бре, не?!?

  Не волите ви Европу (за оне који нису друга Србија... ма знате већ...) него оно што очекујете да ћете од Европе добити. Како иначе објаснити слогу 70 одсто грађана (а било је 80) око уласка у ЕУ. По свакој статистичкој логици, добар број радикала је ту. Е, кад се постави питање да ли изручити Ратка Младића, тај проценат пада. Кад је питање Косово, пада још више. За улазак у НАТО мали је број грађана, а кажу неки – то ће нам такође бити услов. Или можда неће...

  А колики би број био за Европу под условом да сместа добије отказ?! Јасно, многи ту и немају шта да изгубе, па су „радикалнији“. Може им се. За такве је значајан и недостатак животног искуства, који се онда надомешта надама које су покупили из топлог родитељског дома. То су, дакле, оне генерације генетски модификованих самоуправљача, које капитализам доживљавају као нешто где се ради три недеље, упс... напорно ради, испоштујмо фразе Ђелића, Ђинђића и многих пре и после... па се онда до краја живота ужива у милионима.

  Наравно, има и оних Европејаца с дна каце, којима је битан „систем вредности“ за који мисле да је европски, односно тако се рекламирају.

  Ма ти нас ложиш, волимо ми Европу више него оца и мајку!

  То није толико тешко, пошто бисте и њих продали, само вама да буде добро. Онда није тешко схватити што бисте продавали туђег оца и мајку, децу, светиње, куће и окућнице... Туђе, јер ви српско не доживљавате као своје. Шта ви имате са Србима на Косову и Метохији, Србима у Српској или Црној Гори, сутра у Рашкој и Војводини!?

  Како бисте се и оца и мајке отресли (наравно не брутално, постоје разни цивилизовани начини), али и децу схватате као терет, не треба се чудити „белој куги“ међу Европејцима. Та куга се онда проширила и међу Србљем које је много више европско него што они са дна каце икада признају.

  Ето, и сам кажеш да је „бела куга“ наш проблем, што онда причаш о „белој куги“ у Европи?

  Зато што је овде тема Европа, односно оно чему стремите. Може се, наравно, говорити и о белој куги у Србији. Није ли она наступила упоредо с прихватањем европских вредности!? Жалите се на економске услове, а знате ли колико се некада сиромашно живело, па су се деца рађала!? Изгледа да што је неко еманципованији, то му се...

  књижевник
  Иван Вукадиновић

 5. #5
  Poznat
  Učlanjen
  24.05.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Post mortem nihil est
  Poruke
  9.290
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Kad Marko kaže...

  Da,ima tema...Duh Sekire je to malo obradio,doterao i napravio raspravu za intelektualce,uz dodatak svega i svačega.Ja to volim malo prizemnije.

 6. #6
  Iskusan gost 47473 (avatar)
  Učlanjen
  19.01.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  "The greatest trick the Devil ever pulled was convincing the world he didn't exist"
  Poruke
  5.722
  Reputaciona moć
  0

  Talking Teske droge, burazeru..........

  Citat Original postavio limanacNS Pogledaj poruku
  „Европејцима“
  Шта би требало да знате о Европи, а нисте се сетили да питате
  Марко Видојковић је написао текст „Патриотама“ ( „Политика“ 30. новембар), у којем их учи шта је Србија, што ме је инспирисало да ја мало учим „Европејце“. Што да не, одавно се зна да постоји барем и друга страна, да не кажемо екстрем.

  Шта је Европа?

  Европа је западно полуострво Азије (Данилевски). Део становника тог полуострва га је прогласио за посебни континент, касније и за центар света. Још касније је међу Србима и осталом буранијом свесно ширено мњење које изједначава Европску унију са Европом, иако постоје веома богате европске земље које и не помишљају на чланство у ЕУ. Ова заблуда је популарна међу Србима који желе „у Европу“, иако су већ тамо.

  Како је Европа полуострво Азије, кад она чини смисао нашег живота?

  Лако: Европа је једини континент који нема јасне географске границе, па се на карти света јасно види као полуострво веће целине – Евроазије или само Азије. Полуострво, као рецимо Арабија. Приближна граница овог полуострва била би линија од Одре ка Јадранском мору, што је, занимљиво, била крајња граница руске континенталне империје. Урал није нека јасна граница, јер јасно не одваја две целине. Осим тога, стратези ЕУ (Друга Србија: „Европе“) и не желе да се „шире“ до Урала, односно то не сматрају реалним.

  Јасно, то није толико битно, док има Европљана. А модерно је неговати идентитете које људи дају сами себи. То је чак захтев здравог разума. Нека свако буде оно што хоће. Али колико још има Европљана? Почетком 20. века становништво географске Европе чинило је петину светског становништва. Данас је то мање од десет одсто, при чему се убрзано мења структура тог становништва. Стара Европа одумире, а то што ће се становници нове Европе и даље сматрати Европом не мења ништа. Данашњи Египћани немају много заједничког с онима који су градили пирамиде. Вратићемо се на ово, питаћете ме још...

  Да ли је Европа (за оне који нису из друге Србије: ЕУ) држава?

  Наравно да није, а тешко да ће то икада бити. Французи и Холанђани су, драги моји „Европејци“, одбили предлог устава који би припадао тој новој држави. Сада се још увек натежу око неког провизорног документа, мада је нацрт усвојен. Но, тај докуменат неће мењати чињеницу да „Европа нема своју адресу“, како је давно рекао Кисинџер.

  Да ли волимо Европу?

  Не.

  Како, бре, не?!?

  Не волите ви Европу (за оне који нису друга Србија... ма знате већ...) него оно што очекујете да ћете од Европе добити. Како иначе објаснити слогу 70 одсто грађана (а било је 80) око уласка у ЕУ. По свакој статистичкој логици, добар број радикала је ту. Е, кад се постави питање да ли изручити Ратка Младића, тај проценат пада. Кад је питање Косово, пада још више. За улазак у НАТО мали је број грађана, а кажу неки – то ће нам такође бити услов. Или можда неће...

  А колики би број био за Европу под условом да сместа добије отказ?! Јасно, многи ту и немају шта да изгубе, па су „радикалнији“. Може им се. За такве је значајан и недостатак животног искуства, који се онда надомешта надама које су покупили из топлог родитељског дома. То су, дакле, оне генерације генетски модификованих самоуправљача, које капитализам доживљавају као нешто где се ради три недеље, упс... напорно ради, испоштујмо фразе Ђелића, Ђинђића и многих пре и после... па се онда до краја живота ужива у милионима.

  Наравно, има и оних Европејаца с дна каце, којима је битан „систем вредности“ за који мисле да је европски, односно тако се рекламирају.

  Ма ти нас ложиш, волимо ми Европу више него оца и мајку!

  То није толико тешко, пошто бисте и њих продали, само вама да буде добро. Онда није тешко схватити што бисте продавали туђег оца и мајку, децу, светиње, куће и окућнице... Туђе, јер ви српско не доживљавате као своје. Шта ви имате са Србима на Косову и Метохији, Србима у Српској или Црној Гори, сутра у Рашкој и Војводини!?

  Како бисте се и оца и мајке отресли (наравно не брутално, постоје разни цивилизовани начини), али и децу схватате као терет, не треба се чудити „белој куги“ међу Европејцима. Та куга се онда проширила и међу Србљем које је много више европско него што они са дна каце икада признају.

  Ето, и сам кажеш да је „бела куга“ наш проблем, што онда причаш о „белој куги“ у Европи?

  Зато што је овде тема Европа, односно оно чему стремите. Може се, наравно, говорити и о белој куги у Србији. Није ли она наступила упоредо с прихватањем европских вредности!? Жалите се на економске услове, а знате ли колико се некада сиромашно живело, па су се деца рађала!? Изгледа да што је неко еманципованији, то му се...

  књижевник
  Иван Вукадиновић

  Je l' ovo neki vic? Nasekirani pa sta je ovo

  Ma LOOOOOOOOOOOOOOOOLLLLLLLCINA :d

 7. #7
  Poznat
  Učlanjen
  24.05.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Post mortem nihil est
  Poruke
  9.290
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Teske droge, burazeru..........

  Citat Original postavio Markelja Pogledaj poruku
  Je l' ovo neki vic? Nasekirani pa sta je ovo

  Ma LOOOOOOOOOOOOOOOOLLLLLLLCINA :d
  Treb'o si da kopiraš na njegovu temu.Možda neće pročitati ovde.

 8. #8
  Iskusan IDI_DADA_AMIN (avatar)
  Učlanjen
  12.09.2007.
  Poruke
  5.425
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Kad Marko kaže...

  књижевник  Иван Вукадиновich

 9. #9
  Ističe se
  Učlanjen
  10.12.2007.
  Lokacija
  Bec (Austrija)
  Poruke
  2.873
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Kad Marko kaže...

  Dobro ovo za Evropu.Samo oni koji ne zive u zapadnoj Evropi mogu na ovo da se smeju.JADNICI !!!

 10. #10
  Iskusan Duh Sekire (avatar)
  Učlanjen
  27.06.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  斧神
  Poruke
  6.638
  Tekstova u blogu
  19
  Reputaciona moć
  112

  Podrazumevano Re: Kad Marko kaže...

  Видим да имам обожаваоце овде...
  Ето, сад су се "чуле" обе стране

  Једино сам још дужан једно објашњење: лично не користим израз "књижевник", то је била њихова редакцијска измена. Уосталом, можете видети на теми Европејцима оригиналан текст
  „Ko ne voli Dabić Rašu, popušio karu našu“ Kustendorf

 11. #11
  Iskusan Duh Sekire (avatar)
  Učlanjen
  27.06.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  斧神
  Poruke
  6.638
  Tekstova u blogu
  19
  Reputaciona moć
  112

  Podrazumevano Re: Kad Marko kaže...

  Citat Original postavio Karlito Brigante Pogledaj poruku
  Da,ima tema...Duh Sekire je to malo obradio,doterao i napravio raspravu za intelektualce,uz dodatak svega i svačega.Ja to volim malo prizemnije.
  Да ли онако како је колега Марлон рекао да је понекад најбоље - кочијашки 8):-P
  „Ko ne voli Dabić Rašu, popušio karu našu“ Kustendorf

 12. #12
  Poznat
  Učlanjen
  24.05.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Post mortem nihil est
  Poruke
  9.290
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Kad Marko kaže...

  Citat Original postavio Duh Sekire Pogledaj poruku
  Да ли онако како је колега Марлон рекао да је понекад најбоље - кочијашки 8):-P
  Ne baš tako,ali ne volim ogromne postove sa primesama istorije,filozofije i nad*ebavanja.

 13. #13
  Zainteresovan član
  Učlanjen
  16.11.2007.
  Poruke
  364
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Kad Marko kaže...

  Ah ako je Vidojkovic pisac i demokrata evropejac ja sam astronaut !

 14. #14
  Iskusan Duh Sekire (avatar)
  Učlanjen
  27.06.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  斧神
  Poruke
  6.638
  Tekstova u blogu
  19
  Reputaciona moć
  112

  Podrazumevano Re: Kad Marko kaže...

  Понекад је, пак, најефикасније само пренети оно што говоре, можда уз нека подебљања. Како су на претходним темама развијене другачије расправе, замолио бих само да ова остане отворена док "Пешчаник" не објави на сајту транскрипт поледње емисије.
  Да видимо мало како се изражава "европејац" Марко, који неким "патриЈотама" замера некултуру.
  Ја сам вриштао од смеха слушајући га.
  „Ko ne voli Dabić Rašu, popušio karu našu“ Kustendorf

 15. #15
  Poznat
  Učlanjen
  24.05.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Post mortem nihil est
  Poruke
  9.290
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Kad Marko kaže...

  Citat Original postavio Duh Sekire Pogledaj poruku
  Понекад је, пак, најефикасније само пренети оно што говоре, можда уз нека подебљања. Како су на претходним темама развијене другачије расправе, замолио бих само да ова остане отворена док "Пешчаник" не објави на сајту транскрипт поледње емисије.
  Да видимо мало како се изражава "европејац" Марко, који неким "патриЈотама" замера некултуру.
  Ја сам вриштао од смеха слушајући га.
  On je jedan narcisoidni mamlaz.

 16. #16
  Poznat Jerry Ropero (avatar)
  Učlanjen
  11.07.2006.
  Lokacija
  Jedna je Srbija
  Poruke
  7.375
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Kad Marko kaže...

  Citat Original postavio limanacNS Pogledaj poruku
  „Европејцима“
  Шта би требало да знате о Европи, а нисте се сетили да питате
  Марко Видојковић је написао текст „Патриотама“ ( „Политика“ 30. новембар), у којем их учи шта је Србија, што ме је инспирисало да ја мало учим „Европејце“. Што да не, одавно се зна да постоји барем и друга страна, да не кажемо екстрем.

  Шта је Европа?

  Европа је западно полуострво Азије (Данилевски). Део становника тог полуострва га је прогласио за посебни континент, касније и за центар света. Још касније је међу Србима и осталом буранијом свесно ширено мњење које изједначава Европску унију са Европом, иако постоје веома богате европске земље које и не помишљају на чланство у ЕУ. Ова заблуда је популарна међу Србима који желе „у Европу“, иако су већ тамо.

  Како је Европа полуострво Азије, кад она чини смисао нашег живота?

  Лако: Европа је једини континент који нема јасне географске границе, па се на карти света јасно види као полуострво веће целине – Евроазије или само Азије. Полуострво, као рецимо Арабија. Приближна граница овог полуострва била би линија од Одре ка Јадранском мору, што је, занимљиво, била крајња граница руске континенталне империје. Урал није нека јасна граница, јер јасно не одваја две целине. Осим тога, стратези ЕУ (Друга Србија: „Европе“) и не желе да се „шире“ до Урала, односно то не сматрају реалним.

  Јасно, то није толико битно, док има Европљана. А модерно је неговати идентитете које људи дају сами себи. То је чак захтев здравог разума. Нека свако буде оно што хоће. Али колико још има Европљана? Почетком 20. века становништво географске Европе чинило је петину светског становништва. Данас је то мање од десет одсто, при чему се убрзано мења структура тог становништва. Стара Европа одумире, а то што ће се становници нове Европе и даље сматрати Европом не мења ништа. Данашњи Египћани немају много заједничког с онима који су градили пирамиде. Вратићемо се на ово, питаћете ме још...

  Да ли је Европа (за оне који нису из друге Србије: ЕУ) држава?

  Наравно да није, а тешко да ће то икада бити. Французи и Холанђани су, драги моји „Европејци“, одбили предлог устава који би припадао тој новој држави. Сада се још увек натежу око неког провизорног документа, мада је нацрт усвојен. Но, тај докуменат неће мењати чињеницу да „Европа нема своју адресу“, како је давно рекао Кисинџер.

  Да ли волимо Европу?

  Не.

  Како, бре, не?!?

  Не волите ви Европу (за оне који нису друга Србија... ма знате већ...) него оно што очекујете да ћете од Европе добити. Како иначе објаснити слогу 70 одсто грађана (а било је 80) око уласка у ЕУ. По свакој статистичкој логици, добар број радикала је ту. Е, кад се постави питање да ли изручити Ратка Младића, тај проценат пада. Кад је питање Косово, пада још више. За улазак у НАТО мали је број грађана, а кажу неки – то ће нам такође бити услов. Или можда неће...

  А колики би број био за Европу под условом да сместа добије отказ?! Јасно, многи ту и немају шта да изгубе, па су „радикалнији“. Може им се. За такве је значајан и недостатак животног искуства, који се онда надомешта надама које су покупили из топлог родитељског дома. То су, дакле, оне генерације генетски модификованих самоуправљача, које капитализам доживљавају као нешто где се ради три недеље, упс... напорно ради, испоштујмо фразе Ђелића, Ђинђића и многих пре и после... па се онда до краја живота ужива у милионима.

  Наравно, има и оних Европејаца с дна каце, којима је битан „систем вредности“ за који мисле да је европски, односно тако се рекламирају.

  Ма ти нас ложиш, волимо ми Европу више него оца и мајку!

  То није толико тешко, пошто бисте и њих продали, само вама да буде добро. Онда није тешко схватити што бисте продавали туђег оца и мајку, децу, светиње, куће и окућнице... Туђе, јер ви српско не доживљавате као своје. Шта ви имате са Србима на Косову и Метохији, Србима у Српској или Црној Гори, сутра у Рашкој и Војводини!?

  Како бисте се и оца и мајке отресли (наравно не брутално, постоје разни цивилизовани начини), али и децу схватате као терет, не треба се чудити „белој куги“ међу Европејцима. Та куга се онда проширила и међу Србљем које је много више европско него што они са дна каце икада признају.

  Ето, и сам кажеш да је „бела куга“ наш проблем, што онда причаш о „белој куги“ у Европи?

  Зато што је овде тема Европа, односно оно чему стремите. Може се, наравно, говорити и о белој куги у Србији. Није ли она наступила упоредо с прихватањем европских вредности!? Жалите се на економске услове, а знате ли колико се некада сиромашно живело, па су се деца рађала!? Изгледа да што је неко еманципованији, то му се...

  књижевник
  Иван Вукадиновић
  odlican tekst!

 17. #17
  Zainteresovan član
  Učlanjen
  16.11.2007.
  Poruke
  364
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Kad Marko kaže...

  citao sam malo njegovu knjigu, ideo ovak "....i onda smo dosli kod nje na gajbu tu smo popusili po dzojus i pravac na ulicu, na kordon itd" sve u tome stilu !

 18. #18
  Buduća legenda
  Učlanjen
  26.07.2005.
  Pol
  muški
  Poruke
  44.336
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Kad Marko kaže...

  Kolega Ivane, čini mi se da se ovde kod nekih shemale forumašica javlja misteriozna osobina koja se naziva zavist, zloba i pakost. Htele bi da budu kalif umesto kalifa, ali nemaju kuran

  Uzgred, sve čestitke na tekstu u Politici.

 19. #19
  Iskusan Duh Sekire (avatar)
  Učlanjen
  27.06.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  斧神
  Poruke
  6.638
  Tekstova u blogu
  19
  Reputaciona moć
  112

  Podrazumevano Re: Kad Marko kaže...

  Колега, мислим да је ваша дијагноза њихове анамнезе потпуно исправна... Хтели би они и у сватове а немају кураН
  „Ko ne voli Dabić Rašu, popušio karu našu“ Kustendorf

 20. #20
  Buduća legenda
  Učlanjen
  26.07.2005.
  Pol
  muški
  Poruke
  44.336
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Kad Marko kaže...

  Još da su mačori nego su miševi, oni malecni

 21. #21
  Iskusan gost 47473 (avatar)
  Učlanjen
  19.01.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  "The greatest trick the Devil ever pulled was convincing the world he didn't exist"
  Poruke
  5.722
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Kad Marko kaže...  Neko swingersko okupljanje koliko vidim.... Marloncino nemoj da balis sad ce Jeremija sa bananom.... Pa sa svoje 34 godine i tri slobodno se moze reci priglupa romana, uz pomoc rodbinske veze konacno da izadje jedan clanak..... sto bi rekao Jerry iz katuna na Pesteru :" SVAKA CAST "......

 22. #22
  Iskusan gost 47473 (avatar)
  Učlanjen
  19.01.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  "The greatest trick the Devil ever pulled was convincing the world he didn't exist"
  Poruke
  5.722
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Kad Marko kaže...

  VREME 724 / POŠTA << PRETHODNI NAREDNI >>  Ivan Vukadinović:
  Uspeh u promilima

  "Metla za Sablju"; "Vreme" br. 723

  piše: Ivan Vukadinović, elektronskom poštom
  U Sablji je lišeno slobode oko 12.000 ljudi, a protiv većine nije podignuta nikakva optužnica. Bilo je tu i poznatih ličnosti pa se može misliti da je neko imao razloga da im napakosti. Uhapšeni su i pušteni bez ikakve optužnice Ceca, Aca Tomić, Rade Bulatović... Bilo kako bilo, kada podelimo rezultate sa brojem uhapšenih, dobijemo koeficijenat korisnog dejstva Sablje: 29/12.000 = 0,0024167 ubistava po uhapšenom, dalje tom metodologijom 0,0024167 ubistava u pokušaju po uhapšenom, 0,001167 silovanja po uhapšenom, 0.00067 otmica po uhapšenom, 0.005833kg droge po uhapšenom. Rešavanje Sablje je pitanje katarze. Ova katarza kršenja ljudskih prava u ime Evrope i reformi sada je bitnija od katarze po pitanju ratnih zločina. To je prosto zato što su ratovi prošlost, a evropske integracije budućnost i potrebno je da raščistimo šta je sve rađeno u ime evropskih integracija, reformi, demokratije i tranzicije.


  Ovaj mi je najjaci.....

 23. #23
  Buduća legenda
  Učlanjen
  26.07.2005.
  Pol
  muški
  Poruke
  44.336
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Kad Marko kaže...

  Rekoh ja zavidni miševi. Pazi kako samo prate kolegin rad.

 24. #24
  Iskusan gost 47473 (avatar)
  Učlanjen
  19.01.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  "The greatest trick the Devil ever pulled was convincing the world he didn't exist"
  Poruke
  5.722
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Kad Marko kaže...

  Nije koleZin rad jedini koji se prati......

 25. #25
  Buduća legenda
  Učlanjen
  26.07.2005.
  Pol
  muški
  Poruke
  44.336
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Kad Marko kaže...

  Pazi da ti nos ne ostane u dupetu kad voliš da pratiš

Slične teme

 1. marko, we
  Autor ratni ekspert u forumu Politika
  Odgovora: 8
  Poslednja poruka: 14.06.2007., 22:53

Pravila za slanje poruka

 • Ne možete kreirati novu temu
 • Ne možete poslati odgovor
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoju poruku
 •