Peščanik
Strana 1 od 23 1234511 ... PoslednjaPoslednja
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 573

Tema: Peščanik

 1. #1
  Veoma poznat Corto Malteze (avatar)
  Učlanjen
  12.07.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  fix her
  Poruke
  12.042
  Tekstova u blogu
  7
  Reputaciona moć
  175

  Podrazumevano Peščanik

  Emisija 313.

  Laži i odlaži

  Ivan Čolović: Sve što mi u Srbiji danas govorimo jedan čovek sluša i snima. Sluša nas i snima ma gde da smo, u stanu, u kancelariji, u školi, u kafani, u crkvi, u toaletu. Čovek se zove Džordž Soroš. On ne prisluškuje naše telefone, niti je u prostorijama gde živimo, radimo i pričamo razmestio mikrofone, takozvane bubice. Ima on para i mogao bi i to da izvede, ali mu ne treba. Džordž se oslanja na novu, jeftiniju i mnogo efikasniju tehnologiju. On uspeva da sluša ono što pričamo zahvaljujući kablovskoj televiziji. Pomislićete da je ovo neka glupa šala, međutim, čovek koji je ispričao da Soroš prisluškuje Srbe preko TV kabla misli to sasvim ozbiljno, a i on sam je, reklo bi se, ozbiljna osoba. To je Dragan Mraović, uvaženi književnik i prevodilac sa italijanskog, dobitnik mnogih priznanja za kulturno pregalaštvo među kojima su i Oktobarska nagrada Beograda, Zlatni beočug i Vukova nagrada.

  Tokom 90-ih godina bio je Mraović generalni konzul Jugoslavije u Italiji, a od pre godinu dana on je docent na Filozofskom fakultetu u Bariju. Svoje otkriće da nas Soroš prisluškuje izneo je Mraović u jednom intervjuu, koji je nedavno objavljen u časopisu Geopolitika, što takođe ukazuje na to da je ovde reč o ozbiljnoj stvari, jer ovo glasilo se bavi, kako stoji u njegovom zaglavlju, političkim i društvenim pitanjima, te geopolitičkim i strateškim istraživanjima, dakle, vrlo serioznim temama. Neki misle da je to nacionalna institucija prvog reda. Na primer, sociolog Slobodan Antonić, Geopolitiku po njenom nacionalnom značaju stavlja uz bok Srpske pravoslavne crkve, Srpske akademije nauka i naravno, časopisa Srpska politička misao čiji je on urednik. To su po Antonićevom mišljenju naše retke institucije koje danas pružaju otpor mondijalističkom porobljavanju srpske elite, to jest kako se on poetski izrazio, naših mozgova, naših osećanja i naših duša. Dakle, sa ovim se nije šaliti, uozbiljimo se i pogledajmo šta je Dragan Mraović na stranicama Geopolitike rekao o Soroševom prisluškivanju Srba.

  Nažalost, o tehničkoj strani ove operacije on govori dosta uopšteno - iza naše kablovske televizije stoji poznati srbomrzitelj Soroš, kaže Mraović i dodaje - kablovska televizija je u nas prvo imala jednosmerne kablove, a nedavno su zamenjeni i dvosmernim, što znači da je Soroš ozvučio sve prostorije u Srbiji, privatne i službene. Saznajemo još i to da je operacija u Srbiji uspešno završena, a da ista takva uskoro počinje u Crnoj Gori. Mnogo više naš književnik govori o tome zašto je Soroš ozvučio Srbiju, zbog čega mu je stalo da čuje šta se ovde priča po kućama, kancelarijama i na drugim mestima. Evo zašto - to mu treba da bi saznao koje su one najveće, prave vrednosti Srbije, ono što Srbi najviše cene i ljubomorno čuvaju, što samo kad misle da ih niko ne sluša i ne gleda slobodno jedni drugima pokazuju i hvale. A kad to zna, onda će Sorošu biti lako da odredi ciljeve na koje treba da usmeri svoju srbomrzitetljsku delatnost i da odabere za to najbolja sredstva, jer sve što on ovde radi, kaže Mraović, usmereno je na uništavanje naših najvećih nacionalnih vrednosti, odnosno na demonizaciju našeg identiteta, na likvidaciju našeg kolektivnog istorijskog sećanja.

  Na primer, slušajući šta Srbi pričaju Soroš je primetio da je to narod nacionalno i duhovno jedinstven kao retko koji, pa je odlučio da to jedinstvo napadne i da ga nekako razbije. Toga radi on danas u Srbiji podstiče i plaća sve vrste srpskog nejedinstva, pa se pod njegovim uticajem danas u Srbiji promovišu, nabraja Mraović, prava žena, lezbejki, homoseksualaca, manjina, verskih sekti, a sve to, dodaje on, ide na uštrb kohezije nacionalne zajednice i njene duhovnosti. Soroš i njemu slični guraju danas Srbiju u Evropsku uniju, jer znaju ono što i naš književnik zna, to jest da bi, kako se Mraović izrazio, ulazak Srbije u Evropsku uniju označio početak našeg demografskog i duhovnog sunovrata. Međutim, Srbi se ne daju lako prevariti i odbijaju da krenu tim samoubilačkim putem. Jedan od glavnih razloga što oni ne mare mnogo da uđu u Evropu Soroš je otkrio slušajući šta među sobom pričaju. Oni se, saznao je, boje da bi ako uđu u Evropu ostali bez svoje autentične kulture, a pre svega bez svoje književnosti i nacionalne kuhinje. Zato je Soroš Srbima, a posebno onim mlađim , poslao Harija Potera da ih začara i porobi. Stvar nije naivna, upozorava nas Mraović, jer se kroz Harija Potera mladi usmeravaju ka kanonima koji su ne samo antisrpski, već i anticivilizacijski. Naime, reč je, kao u Velikom bratu, o stvaranju homokretena koji će biti poslušni robovi liberalno kapitalističke globalizacije.

  Slično tome Soroš je slušajući Srbe zaključio da mnogo vole pljeskavice i uvideo je da bi to mogla biti sklonost koja će otežati ostvarenje njegovog plana da potkopa srpski nacionalni identitet i da Srbe pretvori u roblje globalnog kapitala. Zato se on već neko vreme trudi, zajedno sa svojim prijateljem Mekdonaldsom, da kod Srba stvori naviku da umesto mirisne pljeskavice jedu bezukusni hamburger. Ali njihovo lukavstvo naš književnik je lako prozreo. Da bi prikrili koliko im je meso loše oni ga prelivaju ljutim kečapom. Onoliki kečap, kaže Mraović, koriste Amerikanci zato što bi im bez njega njihovo meso bilo bljutavo, i on savetuje Srbima da se okanu hamburgera i jedu domaće pljeskavice ili još bolje, zlatiborsku jagnjetinu, jer, kako se izrazio, za zlatiborsko jagnje osim soli ne treba ništa. Doduše, naš književnik je zaboravio da za jagnjetinu pored soli treba imati i samo jagnje, ali to je previd svojstven receptima iz patriotske kuhinje. Uvek se tu mnogo soli, a na meso zaboravlja.

  Izgleda da Srbi rado pričaju i o obrazovanju, posebno o univerzitetu, i da su vrlo ponosni na kvalitet znanja koje se tu stiče. Avaj, i to je putem dvosmerne kablovske televizije doprlo do Soroševih srbomrziteljskih ušiju. Upregao je sve sile da i ovu srpsku ljubav prema svojoj rođenoj školi, i uopšte, ceo naš nacionalno usmeren školski sistem dovede u pitanje. Kao što stoji iza kablovske televizije, nevladinih organizacija, Harija Potera, Mekdonaldsa i drugih poluga globalizacije u Srbiji, stoji Soroš i iza Bolonjske deklaracije, a to je, otkriva nam Mraović, sistem školovanja od koga je gori samo američki, dok je naš još koliko-toliko sačuvao fundamentalni karakter. Soroš prisluškuje Srbe pre svega da bi saznao šta narod misli. Tu mu neke stvari još nisu jasne, kao da se boji da bi s te strane moglo doći neko iznenađenje. Što se, pak, srpske političke elite tiče, ovaj srbomrzitelj je zna u dušu, jer ona je formirana pod njegovom kontrolom na Zapadu. To su, kaže Mraović, eksperti školovani na Zapadu i drilovani da misle drukčije od svog naroda, a da žive na njegovoj grbači. Oni su 2000. godine nasilno osvojili vlast u Srbiji uz pomoć Zapada koji im je pomogao da sruše prethodni od naroda izabrani poredak i njegovog - volim i ja vas - vođu.

  Jednom reči, objašnjava naš književnik, današnji srpski političari na vlasti nisu došli na vlast demokratskim metodama, već nasiljem, paljenjem sopstvene skupštine i televizije, što im je omogućeno prethodnim sankcijama i bombardovanjem. Interesantno je da Mraović, uprkos tome što ne samo u Sorošu, nego u Zapadu u celini vidi podmuklog neprijatelja Srbije, baš jednu zapadnu državu, Italiju nudi kao primer zemlje koja s uspehom odoleva globalizaciji i ponosno brani svoje nacionalne vrednosti. Njihova televizija je, priča on, prepuna programa o nacionalnim prirodnim lepotama i izuzetnim spomenicima kulture, a svako prepodne je ispunjeno programima koji se bave nacionalnom kuhinjom i narodnom tradicijom. Himnu Braća Italije sviraju bar jednom dnevno, a neprestano mašu svojom trobojkom. Niko im ne prebacuje da su nacionalisti. Uveče Italijani idu na picu, a ne na hamburger, pa su u okolini Barija upravo zatvorena dva Mekdonaldsa. Kako je to mogućno? Ne verujem da Soroš ili neki drugi agent liberalno kapitalističke globalizacije, neki italomrzitelj nije pokušao da i u Italiji zagospodari kablovskom televizijom, da i tu zemlju ozvuči kako bi saznao do čega Italijani najviše drže, a zatim naoružan tim znanjem nasrnuo na njihov nacionalni identitet. Ali ako je verovati Mraoviću, to mu izgleda nije pošlo za rukom. Italijani su očigledno našli efikasnu odbranu od tog zla i zato danas mogu mirno i bez kompleksa da se slade svojom picom nacionale, mašu svojom zastavom i svaki dan pevaju himnu. Srećan narod, štono se kaže, svoj na svome. Nažalost, Mraović nas ne obaveštava o tome kako im je to pošlo za rukom. Šteta, da se on potrudio da nam podrobnije objasni kako to s dvosmernim televizijskim kablovima funkcioniše i šta su u vezi s tim Italijani preduzeli možda bismo mogli nešto i mi da učinimo, da i mi pokušamo da prisluškivanju naše zemlje stanemo na put.

  Evo, na primer, meni je kablovsku uvela firma Ikom, a sad, pošto sam pročitao intervju s Mraovićem zapažam da puni naziv te firme glasi Interaktivna kablovska objedinjena mreža, i počinjem da se pitam šta ovde u stvari znači reč - interaktivna, da to nije - ti slušaš mene, ali ja, brajko, slušam tebe. A već pravo podozrenje bude u meni reči - objedinjena mreža, u kojima zahvaljujući upozorenju Dragana Mraovića jasno prepoznajem sistem tajne, globalne kontrole naše nacionalne privatnosti. I šta sad da radim? Da presečem kabl, da tražim da se vrati jednosmerni, da ponovo instaliram staru, dobru krovnu antenu ili satelitsku? Zaista ne znam. 2. #2
  Primećen član kreativac (avatar)
  Učlanjen
  08.08.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  novi sad
  Poruke
  692
  Reputaciona moć
  47

  Podrazumevano Re: PEŠČANIK

  а да угасиш ТВ заувек?

 3. #3
  Iron Lord nije na forumu
  ne vadi prst iz uveta odkad je čuo da uvo više uživa
  Elita Iron Lord (avatar)
  Učlanjen
  23.12.2004.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  ОЈ СРБИЈО, КРАВО МОЈА МУЗАРО!
  Poruke
  21.621
  Tekstova u blogu
  4
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: PEŠČANIK

  Citat Original postavio kreativac Pogledaj poruku
  а да угасиш ТВ заувек?
  To je radio program. Diskutabilan program.
  Iznose se činjenice, iz jednog ugla.
  Sloboda govora i tako te tekovine...
  Ništa pametno.

 4. #4
  Poznat svetolik trpkovic (avatar)
  Učlanjen
  25.08.2006.
  Lokacija
  Sloteru Niče Srbija ti kliče!
  Poruke
  9.086
  Tekstova u blogu
  2
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: PEŠČANIK

  A slusao sam Colovica ,odlican prikaz licemernog gastarbajterskog smeca kome je uz to mozak uveliko nagrizen paranojom i shizofrenijom ,yebo ga ketchap da ga yebo onako luda
  Poslednji put ažurirao/la svetolik trpkovic : 09.12.2007. u 11:08

 5. #5
  Iron Lord nije na forumu
  ne vadi prst iz uveta odkad je čuo da uvo više uživa
  Elita Iron Lord (avatar)
  Učlanjen
  23.12.2004.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  ОЈ СРБИЈО, КРАВО МОЈА МУЗАРО!
  Poruke
  21.621
  Tekstova u blogu
  4
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: PEŠČANIK


  Pa šta ako nas država prisluškuje? To rade Amerikanci svojima i drugima. To rade Rusi svojima i drugima. Kinez takodje, hoće i Nemac, o Englezu da ne govorimo...

  Problem je što ne prisluškujemo druge. Ko ima informaciju taj je u psihološkoj prednosti.
  Ko ume da iskoristi informaciju taj je Tito.
  Ako se plašite RFID lične karte, bacite mobilne, bacite kompjutere...

 6. #6
  Poznat svetolik trpkovic (avatar)
  Učlanjen
  25.08.2006.
  Lokacija
  Sloteru Niče Srbija ti kliče!
  Poruke
  9.086
  Tekstova u blogu
  2
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: PEŠČANIK

  Gasi taj kompjuter irone i brisi svu pornografiju sa njega

 7. #7
  Iskusan Duh Sekire (avatar)
  Učlanjen
  27.06.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  斧神
  Poruke
  6.639
  Tekstova u blogu
  19
  Reputaciona moć
  112

  Podrazumevano Re: PEŠČANIK

  Ма није ово ништа, јуче односно прекјуче је Видојковић пустио крик до неба...
  Примални крик
  „Ko ne voli Dabić Rašu, popušio karu našu“ Kustendorf

 8. #8
  Buduća legenda Keeper (avatar)
  Učlanjen
  24.08.2003.
  Pol
  muški
  Lokacija
  izmedju dva zla.
  Poruke
  28.184
  Reputaciona moć
  342

  Podrazumevano Re: PEŠČANIK

  Na primer, slušajući šta Srbi pričaju Soroš je primetio da je to narod nacionalno i duhovno jedinstven kao retko koji, pa je odlučio da to jedinstvo napadne i da ga nekako razbije.
  tako je sigurno nastala izreka 'ne daj bozhe da se srbi slozhe'.
  "Gospodo, život je kratak;
  i ako živimo, živimo da bismo gazili po glavama kraljeva."

 9. #9
  Veoma poznat Corto Malteze (avatar)
  Učlanjen
  12.07.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  fix her
  Poruke
  12.042
  Tekstova u blogu
  7
  Reputaciona moć
  175

  Podrazumevano Re: PEŠČANIK

  06.12.07.
  gost u 314. emisiji Peščanik

  Marko Vidojković
  „Patriotama”
  Šta bi trebalo da znate o Srbiji a niste se setili da pitate
  Šta je Srbija?

  Srbija je prostor između Mađarske, Rumunije, Bugarske, Makedonije, Kosova, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Hrvatske.
  Kako je Srbija van Kosova, kad je Kosovo centar naše duše?

  Evo ovako: Srbija je 1999. vodila rat za Kosovo, koji je izgubila, pa je s Kosova morala da povuče vojsku, policiju i sve organe vlasti. Tako je danas Kosovo možda centar naše duše, ali svakako nije deo Srbije. Doduše, nekadašnja južna pokrajina bi se možda i približila Srbiji, kad bi nekom iz Srbije nekim čudom palo na pamet da investira koju milijardicu u Kosovo, kako bi se otvorila radna mesta za armiju nezaposlenih mladih, u pojam ubijenih, Albanaca (naši dragi sugrađani, kojih se uvek rado setimo kad treba da se manipuliše biračkim spiskovima). Ali, naravno da se to neće desiti, pošto Kosovo služi samo za unutrašnji politički marketing, stoga prelazimo na naredno pitanje.
  Da li je Srbija država?

  Srbija nije baš prava država, pošto stanovništvo nije sigurno kolika joj je teritorija, a i ustav je donesen na takav način, da je svaka državnost Srbije urušena u temelju. Državnost Srbije je do te mere pokopana da čak ni nesrećni fudbaleri (popularni „crveni orlovi”) ne mogu da se nateraju da zamisle kako igraju za jednu pravu modernu državu, ma koliko vi kukali bogu u himni i trpali krunu na zastavu naše male tužne republike.
  Da li volimo Srbiju?
  Ne.
  Kako, bre, ne?

  Zašto pljujete po ulici, zašto pišate po liftovima, zašto bacate đubre kroz prozore? Zato što mrzite zemlju u kojoj živite. Vaša ljubav se ne prostire čak ni do granica grada u kome živite, a van njega pretvara se u otvorenu mržnju prema susednom gradu, odatle u mržnju prema zemlji u kojoj živite, a odatle u mržnju prema okolnim zemljama i narodima. Vi ne volite Srbiju, već nešto što ste nazvali Srbija, a što se na zapadu graniči sa Karlobagom, Karlovcem, Ogulinom i Viroviticom, a na istoku s Tokijom. Vi dakle volite otimačinu tuđih kuća i tehničke robe iz tih kuća, a gajite i nežna osećanja prema zatvaranju pripadnika drugih naroda u koncentracione logore.
  Ma ti nas ložiš, mi volimo Srbiju više nego oca i majku!

  To nije toliko teško, pošto biste i oca i majku prodali, kad bi vam se samo na par dana pružila mogućnost da se približite barabama koje vladaju Srbijom, pa da i vi učestvujete u opštoj pljački vaših dojučerašnjih sugrađana. Ono što svakako volite je da ne radite, pošto, kao i većina ostalih genetski modifikovanih samoupravljača, kapitalizam doživljavate kao nešto gde se radi tri nedelje, a onda se do kraja života uživa u milionima. Dobro, tri nedelje rada su možda i previše. Nemojmo zaboraviti ni građane Srbije nesrpskog porekla, od kojih se tek ne može očekivati da dožive Srbiju kao svoju domovinu, dok je za Srbe rezervisana „bela kuga”, pa kroz koju desetinu godina neće ni morati da se brinu oko toga kako će da dožive Srbiju, pošto ih u njoj neće ni biti.
  Kako da se borimo protiv ,,bele kuge”?

  photo: | PETE |„Bela kuga” je evolutivni odgovor na plan po kome ćemo strpljivo čekati još nekih dvesta godina da se Evropska unija rasturi, pa da konačno ponovo osvojimo Knin. Svake godine nas ima po nekoliko desetina hiljada manje, što znači da će kroz tih dvesta godina ostati njih četvoro koji će da osvajaju neosvojivu (osim u jednom nesrećnom slučaju, 1995) srpsku tvrđavu na dalekom zapadu. Vlast pomognuta tajkunima predano radi na tome da bela kuga nastavi svoje napredovanje, odlučnim ignorisanjem parova koji žele decu, ali i odlučnim neignorisanjem svoje dece koju valja školovati i kućiti po zapadnim zemljama, od novca parova koji žele decu. Konstantnim medijskim dizanjem političkih tenzija u društvu, radi se na sterilitetu sve nervoznijih građana, pa čak i na njihovom fizičkom uklanjanju, kada ubijeni u pojam, nervozni i gladni, dignu ruku na svoje ukućane. Tu je naravno i trgovina heroinom, koji naši banditi kupuju od albanskih bandita i prodaju našoj deci, a pare se već godinama dele na ravne časti između bandita i političara, koji su takođe banditi samo što se u njihovom slučaju ta reč piše drugačije. Jedini lek protiv bele kuge bi, dakle, bila crna kuga, koja će pokositi sistem vrednosti što je doveo u pitanje opstanak cele nacije, ali ne i njenih najpodlijih i najzločinačkijih delova. Jasno?

 10. #10
  Buduća legenda Derer (avatar)
  Učlanjen
  03.08.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Lepo mi je dok nekome trujem chaj
  Poruke
  42.806
  Tekstova u blogu
  18
  Reputaciona moć
  754

  Podrazumevano Re: PEŠČANIK

  Vau...Vidojkovic evo vidim na samom kraju kao "neutralni"posmatrach nazire nam ko je liberalni mesija...ali o tome u sledecem izdanju klozetske hronike,predpostavljam.

 11. #11
  Stara legenda eremita (avatar)
  Učlanjen
  02.02.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Београд - Врачар
  Poruke
  99.656
  Reputaciona moć
  2055

  Podrazumevano Re: PEŠČANIK

  Време је да се плаћеничком измету каже да је ДОСТА!  AKCIJA NOVE SRBIJE ZA PRAVA UGROŽENE VEĆINE

  Beograd - Podmladak Nove Srbije organizovao je akciju "Peščanik za početnike" kojom je izrazio protest protiv, kako su naveli, "antisrpske i antiustavne kampanje nove TV Bastilje - televizije B92". Funkcioner Nove Srbije Aleksandra Janković rekla je da je cilj akcije, čiji je radni naziv "Samo neka kaplje", podizanje glasa protiv gušenja slobode izražavanja i podsećanje medija da su svim građanima Ustavom zagarantovana prava na slobodu mišljenja, nacionalno, versko i političko opredeljenje. Akcija podmlatka Nove Srbije u centru Beograda ispred "Ruskog cara" u vezi je s prošlonedeljnim događajem u Aranđelovcu, kada su aktivisti te partije, predvođeni gradonačelnikom Topole Draganom Jovanovićem, sprečili promociju Peščanika koji se emituje na Radiju B92. Jankovićeva tvrdi da napad na Jovanovića, koji je usledio posle tog događaja, pokazuje da Srbiji predstoji još samo "borba za ostvarivanje prava ugrožene većine". Beta


  БИТИ СЛОБОДАН означава стање у којем субјект може деловати без присиле и забране.


 12. #12
  Početnik
  Učlanjen
  04.06.2007.
  Poruke
  39
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: PEŠČANIK

  Тај Пешчаник је нешто најгрозније што се може чути са радија. Најмонструознија србофобија. Равно усташтву.

 13. #13
  Iskusan kaai79 (avatar)
  Učlanjen
  11.12.2006.
  Pol
  muški
  Poruke
  6.985
  Reputaciona moć
  125

  Podrazumevano Re: PEŠČANIK

  Citat Original postavio Сварог Pogledaj poruku
  Тај Пешчаник је нешто најгрозније што се може чути са радија. Најмонструознија србофобија. Равно усташтву.
  Kad budes smislio nesto protiv srbije i protiv svakog ko iole nesto radi ,ladno mozes da ucestvujes u toj emisiji.

 14. #14
  Poznat svetolik trpkovic (avatar)
  Učlanjen
  25.08.2006.
  Lokacija
  Sloteru Niče Srbija ti kliče!
  Poruke
  9.086
  Tekstova u blogu
  2
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: PEŠČANIK

  "Ugrozena vecina" je znaci Nova Srbija sa oko 5% podrske u birackom telu i 10-15 poslanika u skupstini bas zanimljivo vidjenje vecine nego posto su u Beogradu negde na oko 2% mora da su rosne omladince isto dovodili busevima uz lanc pakete iz "baze" u srcu Sumadije.

 15. #15
  Ističe se
  Učlanjen
  22.07.2005.
  Pol
  muški
  Poruke
  2.054
  Reputaciona moć
  74

  Podrazumevano Re: PEŠČANIK

  ugrozena vecina smo mi korenom iz srbije.

 16. #16
  Buduća legenda Derer (avatar)
  Učlanjen
  03.08.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Lepo mi je dok nekome trujem chaj
  Poruke
  42.806
  Tekstova u blogu
  18
  Reputaciona moć
  754

  Podrazumevano Re: PEŠČANIK

  Postoji interesantna gradacija ako se pogleda taj Vidojkovicev text:
  Kada pljujesh celu naciju izmishljenim konstrukcijama onda si vidovit i realan.
  Da recimo umesto "gradjani Srbije"u textu stoji samo Srbi bio bi demokrata borac za ljudska prava i slobode.
  A da recimo se ceo text odnosi samo na manjine ili nacije okruzenja bio bi radikal,shovinista i fashista.
  Kada se spominje srbija u Vidojkovicevom kontextu to nikome nije vredjanje,da se recimo tako neshto napishe samo za Rome(koji su valjda isto gradjani i veca verovatnoca za obavljanje fizioloshkih radnji kako verovatno sam Vidojkovic praktikuje) bilo bi shirenje rasne mrznje i netrpeljivosti.Interesantno.Shto je neosnovana pljuvachina opshtija to joj navodno raste kredibilitet.

 17. #17
  nesha t. nije na forumu
  vam kaže da budete dobri prema ljudima koji vas okružuju, na netu, a i u životu
  Veoma poznat nesha t. (avatar)
  Učlanjen
  07.06.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Nisam tu
  Poruke
  12.878
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: PEŠČANIK

  Citat Original postavio eremita Pogledaj poruku
  Време је да се плаћеничком измету каже да је ДОСТА!  AKCIJA NOVE SRBIJE ZA PRAVA UGROŽENE VEĆINE

  Beograd - Podmladak Nove Srbije organizovao je akciju "Peščanik za početnike" kojom je izrazio protest protiv, kako su naveli, "antisrpske i antiustavne kampanje nove TV Bastilje - televizije B92". Funkcioner Nove Srbije Aleksandra Janković rekla je da je cilj akcije, čiji je radni naziv "Samo neka kaplje", podizanje glasa protiv gušenja slobode izražavanja i podsećanje medija da su svim građanima Ustavom zagarantovana prava na slobodu mišljenja, nacionalno, versko i političko opredeljenje. Akcija podmlatka Nove Srbije u centru Beograda ispred "Ruskog cara" u vezi je s prošlonedeljnim događajem u Aranđelovcu, kada su aktivisti te partije, predvođeni gradonačelnikom Topole Draganom Jovanovićem, sprečili promociju Peščanika koji se emituje na Radiju B92. Jankovićeva tvrdi da napad na Jovanovića, koji je usledio posle tog događaja, pokazuje da Srbiji predstoji još samo "borba za ostvarivanje prava ugrožene većine". Beta


  Izvinite, može li neko da mi kaže šta je to netačno navedeno na B92? Istina boli, a?

 18. #18
  Primećen član zeljkov020 (avatar)
  Učlanjen
  09.10.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Beograd
  Poruke
  615
  Reputaciona moć
  43

  Podrazumevano Re: PEŠČANIK

  Licno redovno sluzam pescanik ali i emisiju na liniji koja se emituje na Fokus radiju (od 10h svaki dan) . Istinu trazim negde izmedju jer su i jedni i drugi malko ostrasceni . Jedino sto bih gdi Svetlani ( pescanik ) malko natrljao usta sapunom jer koristi grozne izraze ( govna , debili itd..). A Fokus radio zato ima politiku
  totalnog mraka , ako slucajno skrenete sa zadane teme oppp , iskljuce vas . Znaci am na oci i pricaj ali ono sto ja zelim da cujem .

 19. #19
  Primećen član
  Učlanjen
  09.06.2007.
  Pol
  muški
  Poruke
  966
  Reputaciona moć
  49

  Podrazumevano Re: PEŠČANIK

  Ako sam smijem malu primjedbu u vezi texta sa pocetka teme.

  U novembru sam bio u Houstonu nekoliko dana i isprobao skoro sve restorane i fast food-ove sto se tice hamburgera (u Mc se tamo ne ide, to je najjeftiniji, dakle fast food za totalnu sirotinju).
  Na nekoliko mjesta sam pojeo takve burgere da su mi suze od srece htjele, nevjerovatne stvari. Ako Ameri nesto imaju, imaju govedje mesine da ti dah stane i peku je i kombinuju sa stvarima bez presedana. Pljeskavica je kita ziva sta se tamo jede.
  I da pomenem da nisam ni poceo da isprobavam steak-ove- to cu sljedeci put kad odem.

  Tek primjedba na rubu diskusije...

 20. #20
  Poznat WIBU (avatar)
  Učlanjen
  17.07.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  45º15'00N 19º50'00E
  Poruke
  7.388
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  546

  Podrazumevano Re: PEŠČANIK

  "Na primer, slušajući šta Srbi pričaju Soroš je primetio da je to narod nacionalno i duhovno jedinstven kao retko koji..."

  A onda je mrmot zamotao čokoladu...

 21. #21
  Veoma poznat Corto Malteze (avatar)
  Učlanjen
  12.07.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  fix her
  Poruke
  12.042
  Tekstova u blogu
  7
  Reputaciona moć
  175

  Podrazumevano Re: PEŠČANIK

  bogte mazo josh ce na kraju ispasti da su Svetlana Lukic, B92 i Peshchanik krivi za situaciju na Kosovu

  Svetlana Lukic Premijer, B92 Ministar za KiM, a Peshchanik za kapitalne investicije

 22. #22
  Poznat svetolik trpkovic (avatar)
  Učlanjen
  25.08.2006.
  Lokacija
  Sloteru Niče Srbija ti kliče!
  Poruke
  9.086
  Tekstova u blogu
  2
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: PEŠČANIK

  Citat Original postavio Corto Malteze Pogledaj poruku
  bogte mazo josh ce na kraju ispasti da su Svetlana Lukic, B92 i Peshchanik krivi za situaciju na Kosovu

  Svetlana Lukic Premijer, B92 Ministar za KiM, a Peshchanik za kapitalne investicije
  pa danas je neka nesrecnica iz Nove Srbije navodno poslanica ,delila po skupstini neke letke na kojima lepo pise da su Pescanik i B92 krivi za moguci gubitak Kosova zbog njihove konstantne antidrzavne i antisrpske kampanje koja perfidno traje od 1389. do danasnjijeh dana.
  Poslednji put ažurirao/la svetolik trpkovic : 10.12.2007. u 22:36

 23. #23
  Zainteresovan član
  Učlanjen
  09.04.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  bg
  Poruke
  202
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  41

  Podrazumevano Re: PEŠČANIK

  Ako je tako ja bi kume da mu uvedem preplatu ! Pa nemoze on moje bisere, neponovljive serijske programe o besparici da slusha besplatno. Moj dramski program je daleko bolji od engleskog.
  Chesto ima i muzike kad tresne jedno jaje u tiganj. Ima bre i pornografije ako cemo pravo jer je to jedina zabava koja mi je ostala.

 24. #24
  Aktivan član
  Učlanjen
  10.09.2007.
  Lokacija
  Member is not active! please try to contact admin!
  Poruke
  1.810
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: PEŠČANIK

  kad ima ta emisija u kolko sati?

 25. #25
  Veoma poznat Corto Malteze (avatar)
  Učlanjen
  12.07.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  fix her
  Poruke
  12.042
  Tekstova u blogu
  7
  Reputaciona moć
  175

  Podrazumevano Re: PEŠČANIK

  Citat Original postavio [[Darko_91]] , Pogledaj poruku
  kad ima ta emisija u kolko sati?
  Petkom 9:30h
  repriza Subotom 15:00h

Slične teme

 1. emisija pescanik b92
  Autor srbacetnik u forumu Politika
  Odgovora: 40
  Poslednja poruka: 19.02.2009., 20:32
 2. PESCANIK B 92
  Autor berija2 u forumu Politika
  Odgovora: 25
  Poslednja poruka: 11.12.2007., 02:14
 3. Pescanik i izmisljeni fasizam
  Autor Vitljus u forumu Politika
  Odgovora: 44
  Poslednja poruka: 29.11.2007., 00:37
 4. Pescanik na b92!
  Autor Shinoda u forumu Radio
  Odgovora: 25
  Poslednja poruka: 16.05.2006., 23:51
 5. PEŠČANIK!
  Autor perica u forumu Televizija
  Odgovora: 7
  Poslednja poruka: 09.05.2004., 09:36

Pravila za slanje poruka

 • Ne možete kreirati novu temu
 • Ne možete poslati odgovor
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoju poruku
 •