OZBILJNA TEMA - Astromedicina
Strana 1 od 14 1234511 ... PoslednjaPoslednja
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 347

Tema: OZBILJNA TEMA - Astromedicina

 1. #1
  Domaćin StoRmyGirl (avatar)
  Učlanjen
  04.12.2006.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Dorčol
  Poruke
  4.165
  Reputaciona moć
  81

  Podrazumevano OZBILJNA TEMA - Astromedicina

  Bolest kao predispozicija

  Egipatski astrolozi najviše su se bavili astromedicinom i većinu astroloških postavki u vezi s bolešću nasledili smo od njih. Oni su izračunali, i horoskop najzdravije osobe u kojem bi svaka planeta bila tačno na sredini znaka kojim vlada. Ako je ikada i postojala takva konstalacija, bilo bi potrebno više od desetak milijardi godina da se ona ponovi.
  Priroda je učitelj svih starih naroda. Kinezi su obožavali Mesec i Sunce - Jin i Jang, ostali su ih nazivali drugačije, ali u svim starim civilizacijama imali su isto značenje - nauk o ravnoteži među suprotnostima.
  U životu postoji samo ono čega smo svesni, a svest o nečemu može postojati samo ako ima svoju suprotnost. Zdravlje je suprotnost bolesti i bilo koje od ovih stanja postoji samo zahvaljujući onom drugom. Sunce i Mesec, na koje sva bića na Zemlji najjače reaguju, održavaju ravnotežu između ovih suprotnosti, Sunce stimuliše svest, a Mesec sve ono što je područje podsvesti. Ako skladno sarađuju u natalnoj karti, takva osoba lakše postiže i brže vraća psihofizičku ravnotežu koju bolest, eventualno, naruši. Ako su neharmonični, psihofizička ravnoteža je narušena, a tok, eventualne, bolesti teži i osoba se dalje oporavlja od posledica. Kod dobrog rasporeda planeta to je mnogo blaže, a loš raspored planeta sve pogoršava.

  Svako se rodi sa Suncem u nekom znaku, a astrološki ovo znači i s predispozicijom za bolest karakterističnom za taj znak, ali jako i harmonično Sunce takve predispozicije značajno umanjuje ili potpuno uklanja. Jako i neharmonično Sunce znači uvek slabost onog dijela organizma koji je karakterističan za znak. Ovo se može razviti u bolest tog dela organizma ili nastupiti kao komplikacija uz ili nakon bolesti o kojoj više govore kritične kuće. Položaj Sunca na jakom mestu u horoskopu objasni će razloge ili načine na koje se bolest razvija, sprečava ili leči.
  Egzaltirano Sunce u Ovnu je zapravo neumereno Sunce i bolesti se razvijaju najčešće zbog neumerenosti i nedostatka samokontrole. Sunce u Lavu je u najboljem položaju i Lavovi su "najbolji" pacijenti, najlakše i najbrže ozdrave od niza bolesti koje su drugima velika smetnja. Sa Suncem u Vagi rađaju se oni koji najlakše odustaju, a sa Suncem u Vodoliji brzo se gubi snaga i bolesnik lako upada u stanje apatije. 2. #2
  Domaćin StoRmyGirl (avatar)
  Učlanjen
  04.12.2006.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Dorčol
  Poruke
  4.165
  Reputaciona moć
  81

  Podrazumevano Re: OZBILJNA TEMA - Astromedicina

  Bolesti karakteristične za znak rođenja

  Ovan
  Najslabiji deo organizma je glava; mozak, oči, nos, mišići lica, zglobovi vilice,potom krvotok, srce, bubrezi i spolni organi. Nekontrolisano rasipa energiju, sklon je povredama, upalama, infekcijama, uglavnom akutnim bolestima koje prati visoka temperatura i poremećaj krvne slike. Od hroničnih bolesti retko oboli, a u takvom slučaju najčešće su migrene, epilepsija, šečerna bolest, hronične upale bubrega ili organa za reprodukciju. Za ove ljude karakteristično je da zbog stresova ili dugotrajnog nerviranja lako gube kosu.
  Ovnovi bi trebalo da izbjegavaju mast u prehrani i smanjiti količine mesa i jakih začina. Dobro je jesti sirovo voće i povrće, mleko i mlečne proizvode, a u lečenju koristiti i prirodne lekove, trave i čajeve. Brže se oporavljaju u prirodi, na čistom vazduhu, uz more ili vodu.

  Bik
  Slabi delovi organizma su vrat, grlo, krajnici, glasnice, disajni organi, zglobovi, leđni pršljenovi, jajnici, mehur, žlezde. Sklon je bolestima koje nastaju ybog prekomerne ili loše ishrane (masnoća u krvi, anemije, hemoroidi), infekcijama seksualnih organa, različitim obolenjima vena, tumorima...
  U prehrani može biti zastupljena "jača" hrana, meso i začini, ali treba voditi računa o količini i smanjiti ugljenehidrate, masnoće i skrob. Odlično reaguje na homeopatsko lečenje, a za vreme oporavka najbolje mu odgovaraju kretanje, šetanje ili neke druge, manje naporne, fizičke aktivnosti.

  Blizanci
  Najugroženiji delovi organizma su ramena, ruke, prsti šaka, pluća, ključna kost, nervi, a sekundarno žlezde, mozak, krvne žile i krv. Podložni su bronhitisu, astmi, različitim neurozama, upalama mozga i žuči...Plaše ih i manji znakovi oboljenja, što pogoršava stanje i može dovesti do hipohondrije. U prehrani ne treba osobito paziti na količine niti kvalitet, samo uvesti više reda, ne preskakati obroke ili jesti između obroka kako to Blizanci često imaju običaj.

  Rak
  Rak je rođeni gurman, pa su mu želudac i probavni organi često ugroženi. Osjetljiva su mu i pluća, rebra, krv, jetra... Na njega snažno utiče okolina i još više emocije, pa lako oboli od bolesti tipičnih za podneblje u kojem živi ili bolesti koje se razvijaju zbog neprimerenog stanovanja (vlaga) i zbog emotivnih teškoća. Sklon je reumi, tumorima, gastritisu, depresijama ili histeriji i svim naslednim (genetskim) oboljenjima.
  U prehrani treba smanjiti skrob, masnoće, slatkiše i čokoladu, a osim voća, bolje je da svu hranu uzima kuvanu. Najbolje se oporavlja na planinskom vayduhu, okružen onima koje voli. Dobro reaguje na sve vrste lečenja, a ako ima poverenja u lekara pomoći će mu i placebo lek ili sugestija.

  Lav
  Slabe tačke su mu srce, kičma, arterije, vene, aorta, pritisak, slezina, oči... Kao i Ovan, skloniji je akutnim bolestima; groznicama, upalama, infarktu, a ako oboli od hroničnih bolesti najčešće je to angina pektoris, anemije, bolesti krvi i vena... Rođeni u ovom znaku najteže oboljevaju od tumora i karcinoma. Vitalni su, lako prebole jednostavnije bolesti i nikada ne umišljaju bolesti.
  Poželjna je raznolikost u prehrani s nešto više luka nego što ga sadrži standardna prehrana, a dobro bi bilo, povremeno, uvesti jedan "voćni" dan. Brže se oporavlja u hladnijim i vetrovitim krajevima.

  Devica
  Probavni sastav je najosjetljivija tačka, a smetnje s probavom često su samo "zvono za uzbunu" zbog previše briga i previše obveza koje preuzima. Želudac, creva, jetra, slezena, žuč, bubrezi i nervna vlakna su delovi organizma na kojima se bolesti najlakše razviju. Vrlo je neotporna prema zaraznim bolestima ili onima koji nastaju zbog loših higijenskih uslova, a bolesti kojima vlada su žutica, različite crevne bolesti, suženje kapilara, tumori i karcinomi.
  U prehrani bi trebalo izbegavati suhomesnate proizvode i sve što je nedovoljno kuvano ili pečeno. Zbog sklonosti hipohondriji rado poseže za lekovima ili isprobava različite narodne recepte, a sve to treba uzimati u što manjoj količini i samo po savetu lekara. Najbolje se oporavlja u mirnoj sredini sa dosta svetla i topline.

 3. #3
  Zainteresovan član Jana.78 (avatar)
  Učlanjen
  01.10.2007.
  Pol
  ženski
  Poruke
  102
  Reputaciona moć
  38

  Podrazumevano Re: OZBILJNA TEMA - Astromedicina

  DA kazem i ja nesto.!A sunce u devici u 8.kuci!! Vase misljenje.ko se razume u ,Astromedicinu,

 4. #4
  Zainteresovan član Jana.78 (avatar)
  Učlanjen
  01.10.2007.
  Pol
  ženski
  Poruke
  102
  Reputaciona moć
  38

  Podrazumevano Re: OZBILJNA TEMA - Astromedicina

  EVO brza si od mene!

 5. #5
  Zainteresovan član Jana.78 (avatar)
  Učlanjen
  01.10.2007.
  Pol
  ženski
  Poruke
  102
  Reputaciona moć
  38

  Podrazumevano Re: OZBILJNA TEMA - Astromedicina

  AH kalo bih ja volele tu rec zameniti za neku drugu..(hipohondrija)

 6. #6
  Domaćin StoRmyGirl (avatar)
  Učlanjen
  04.12.2006.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Dorčol
  Poruke
  4.165
  Reputaciona moć
  81

  Podrazumevano Re: OZBILJNA TEMA - Astromedicina

  Vaga
  Osetljive tačke su bubrezi, koža, mehur, želudac, vene, jetra, žuč, donji deo kičme, mišići... Lako oboli od reumatskih upala, nefritisa, šećerne bolesti, kamenca u žuči ili bubrezima, a krvna slika joj obično pokazuje lošiju sliku od očekivane za bolest od koje boluje.
  Ne preporučuje se crveno, ni masno meso u prehrani, samo teletina, živina i ribe i što više povrća, sve sa što manje začina, posebno soli. Na početku svakog proleća dobro bi došla ozbiljnija vitaminska kura. Za vreme bolesti može upasti u depresivna raspoloženja, pogotovo ako je izolovana od ljudi koje voli. Sporo se oporavlja, nešto brže ako je okružena stalnom pažnjom i ugodnom muzikom u toplijim prostorima.

  Škorpion
  Slabe tačke su genitalni organi, jajnici, prostata, mokraćni mehur, bubrezi, jetra, bronhije, grlo, mozak, uši. Sklon je povredama, naglim upalama, hemoroidima, polnim infekcijama i bolestima, tumorima i raznim infektivnim bolestima. Slika bolesti izgleda dramatično, ali se brzo popravlja, Škorpioni imaju čudesnu moć regenaracije.
  U prehrani može biti zastupljeno sve osim žestokih začina. Lekove bi bilo dobro koristiti u što manjim količinama, a tretman upotpuniti čajevima i travama na koje odlično reaguje. Precenjuje svoje mogućnosti, pa je potrebno ograničiti njegove aktivnosti, skratiti šetnje za vreme oporavka, a najbolje se oporavlja na oštrom, planinskom vazduhu.

  Strelac
  Najosetljiviji delovi organizma su žlezde, udovi, bokovi, vratni deo kičme, vrat, srce, pluća, krv... Sklon je upalama, reumatskim bolestima, išijasu, gihtu, bolestima arterija srca i pluća. Slika bolesti može biti vrlo varljiva, pa postoji opasnost od pogrešne dijagnoze.
  Bolje je prehranu bazirati na povrću, a za zdravog Strelca vegetarijanstvo je najbolji izbor. Dobro procenjuje svoje mogućnosti, a najbolje se oporavlja u prirodi upražnjavajući jednostavnije sportske aktivnosti.

  Jarac
  Slabe tačke su mu koštani delovi organizma; zglobovi, kolena, bokovi, kičma, zubi, zatim koža, želudac, pluća, srce... Skloniji je bolestima koje se sporo razvijaju i dugo traju, hroničnim upalama, srčanim dekompezacijama, rahitisu, diskopatijama, degeneracijama kostiju, ali i lomovima, a u starosti sklerozi.
  Prehrana treba biti raznolika, bolje kuvana i pečena, čak i voće je bolje kuvati nego jesti sirovo. Prijaju mu svetle prozračene prostorije i ljudi koji će ga razvedriti i oraspoložiti. Najbolje se oporovlja u šetnjama na šumskom vazduhu ili uz more.

  Vodolija
  Osetljivi su mu donji delovi nogu, gležnjevi i zglobovi, mozak, srce, krvotok, limfni sastav, nervi, disajni putevi... Karakteristične bolesti su sve koje su vezane za poremećaje krvnih žila, kapilara i krvnih sastojaka, anemije, loše vezivanje kiseonika u krvi, migrene, potom kožne bolesti, neuralgije, nervne i duševne bolesti, karcinomi...
  Prehrana treba biti jača i kvalitetnija s više mesa, vitamina, minerala, a obroci uredni. Dobro reaguje na biljne i homeopatske lijekove. Za vreme oporavka ne bi se trebao izlagati naglim promenama temperature, naporima, čak ni šetnjama. Njemu su najkorisniji odmor i san.

  Ribe
  Osetljive tačke su stopala, prsti nogu, vene, krv, pluća, limfni sastav... Sklone su bolestima koje se razviju od poremećaja krvne slike, tumorima, reumi, šećernoj bolesti, histeriji, psihičkim oboljenjima, fobijama i svim bolestima nepoznatog porekla. Uz postojeću bolest često se javljaju komplikacije koje mogu otežati dijagnozu.
  Odgovara im lakša, dijetalna prehrana, riba, povrće, kuvano voće, što manje mesa. Osetljive su na vlagu, pa bi trebalo da borave i žive u suvim i prozračnim prostorijama. Za vreme oporavka bi trebalo da što više šetaju, i to najbolje u klimatskim uslovima u kojima često duvaju suvi vetrovi.

 7. #7
  Zainteresovan član Jana.78 (avatar)
  Učlanjen
  01.10.2007.
  Pol
  ženski
  Poruke
  102
  Reputaciona moć
  38

  Podrazumevano Re: OZBILJNA TEMA - Astromedicina

  Ovako da ja izlozim moj datum rodj.21.09.1978.15.20.Petrovac...Srbija.pa ko ima volju neka pogleda u vezi,,,zdravlje,,ili o ,,bolestima,, pa ako nedostaje neki podatak .tu sam!

 8. #8
  Primećen član red coctail (avatar)
  Učlanjen
  12.07.2007.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Under the palm
  Poruke
  690
  Reputaciona moć
  56

  Podrazumevano Re: OZBILJNA TEMA - Astromedicina

  [FONT="Arial Black"]ASTROMEDICINA-STEPENOLOGIJA BOLESTI[/FONT]

  Od davnina je poznata povezanost astrologije i medicine na osnovu koje su astrolozi davno dijagnosticirali bolesti i/ili mogucu podloznost datim bolestima!U astrologiji je jako bitan polozaj Meseca kao i njegovi aspekti koji prave sa ostalim planetama pa i kucama,jer je najcesce on signifikator bolesti jer predstavlja deo tela(organa) koji je najosetljiviji!Danas je i medju lekarima opste prihvaceno da je operacija manje uspesna i sa vise krvarenja ako se vrsi kada je Mesec pun!
  Prilikom tumacenja natalne karte pored Meseca,za odredjivanje predispozicija prema nekim oboljenjima,takodje se gleda 1,6,8 i 12 kuca i vladari tih kuca,kao i polozaj Sunca!Naime,da osoba ne bi imala vecih zdravstvenih problema,Sunce i Mesec(svetla) u natalnom horoskopu ne smeju imati los aspekat(pogotovo konjukciju i kvadrat) jer upravo taj los aspekat oznacava ne bas dug i kvalitetan zivot!
  Znaci,Sunce i Mesec ne smeju biti lose aspektovani,pogotovo ne sme da se javi pomracenje(Sunce konjukcija Mesec)jer to oznacava lose zdravlje a cesto i kratak zivotni vek!U daljem tekstu su date planete i delovi tela(organi)kojima vladaju!

  Sunce-srce,gornji deo tela,ledja,slezina,cirkulacija,spermatozoidi,kod muskaraca desno oko a levo kod zene

  Mesec-grudi,stomak,ravnoteza tecnosti u organizmu,probava,sekrecija zlezde sa unutrasnjim lucenjem,levo oko kod muskaraca i desno kod zene

  Merkur-nervni sistem,mozak,vid,usta,jezik,respiratorni sistem,ruke i saka,opsti je vladalac svih hormona

  Venera-grlo,brada,obrazi,culo ukusa,bubrezi,jajnici,unutrasnji reproduktivni organi,venska cirkulacija,receptori u kozi

  Mars-misicni sistem,eksterni reproduktivni organi,glava i lice,crvena krvna zrnca,motoricki nervni sistem,besika,nadbubrezna zlezda

  Jupiter-arterijska cirkulacija,jetra,bedra,kukovi,stopala,desno uho,gornji deo cela,glikogen i masna tkiva,pankreas

  Saturn-koza,skeletni sistem,zubi,ligamenti,kolena,levo uho,organi cula sluha,zucna kesa,paratiroidna zlezda,telesne belancevine

  Uran-visoko-mozdane funkcije,telesni elektricitet,zglobovi

  Neptun-kicmeni stub,nervna vlakna,stopala,hipofiza,telepatske funkcije,bela krvna zrnca,kinesteticke funkcije

  Pluton-eliminatorni i reproduktivni sistem,abnormalni rast,bradavice,tumori,mladezi

  [FONT="Arial Black"]Slede odredjeni stepeni bolesti koji su karakteristicni:[/FONT]

  Ovan

  01 stepen-veliki mozak
  02 stepen-srednji mozak
  03 stepen-mali mozak
  05 stepen-levo i desno oko
  12 stepen-jezik
  26 stepen-lobanjasta kost

  Bik

  01 stepen-grlo
  05 stepen-podrucje grla
  07 stepen-glasne zice
  11 stepen-vratne vene
  17 stepen-stitna zlezda
  22 stepen-misici jezika
  24 stepen-gornja vilica
  25 stepen-donja vilica
  26 stepen-nosnica

  Blizanci


  08 stepen-bronhijale
  09 stepen-plucna arterija
  10 stepen-pluca
  13 stepen-plucne vene
  15 stepen-lopatice
  17 stepen-prvo rebro
  18 stepen-drugo rebro
  19 stepen-misici grla
  20 stepen-trece rebro
  22 stepen-nadlaktica
  29 stepen-cetvrto rebro

  Rak

  0 stepen-peto rebro
  01 stepen-sesto rebro
  02 stepen-sedmo rebro
  03 stepen-osmo rebro
  04 stepen-deveto rebro
  05 stepen-deseto,jedanaesto i dvanaesto rebro

  Lav

  02 stepen-aorta
  03 stepen-desna arterija
  04 stepen-leva arterija
  06 stepen-trbusne prepone
  19 stepen-srcana prepona
  22 stepen-slepo crevo
  23 stepen-reumatizam
  26 stepen-srcani misici

  Devica

  01 stepen-debelo crevo
  02 stepen-leva peta
  03 stepen-desni zivci stopala
  04 stepen-levi zivci stopala
  12 stepen-desne kosti stopala
  12 stepen-leve kosti stopala

  Skorpija

  03 stepen-prostata
  11 stepen-polni organ
  12 stepen-sperma
  13 stepen-polni organ
  14 stepen-kozica na polnom organu

  Ribe

  01 stepen-desna peta
  02 stepen-leva peta
  03 stepen-desni zivci stopala
  04 stepen-levi zivci stopala
  12 stepen-desne kosti stopala
  12 stepen-leve kosti stopala
  Poslednji put ažurirao/la red coctail : 23.11.2007. u 21:15

 9. #9
  Zainteresovan član Jana.78 (avatar)
  Učlanjen
  01.10.2007.
  Pol
  ženski
  Poruke
  102
  Reputaciona moć
  38

  Podrazumevano Re: OZBILJNA TEMA - Astromedicina

  JA to je OK! Ali ja opet ne razumem ,,,,,,,,,,,, izvunjavam se........

 10. #10
  Zainteresovan član Jana.78 (avatar)
  Učlanjen
  01.10.2007.
  Pol
  ženski
  Poruke
  102
  Reputaciona moć
  38

  Podrazumevano Re: OZBILJNA TEMA - Astromedicina

  NEZNAM ja imam SUNCE u konjukciji sa MERKUROM i SUNCE trine MESEC, SUNCE trine AS.SUNCE sextile MC. SUNCE sextile JUPITEROM. A sada o Mesecu.-( Mesec opposite MC.) Mesec trine AC,Mesec trine Merkur,Mesec sextile Jupiter, Mesec inkonjukcion Mars. ima jos ali ko se razume .mozda je dovoljno..a DEVIC SAM U PODZNAKU VODOLIJE. A MC JE SKORPIJA.VISE NEZNAM NI SAMA .STA ZNACI OVO SVE STO SAM NABROJALA,KAKO VIDIM JA SADA DALI IMA dobar ili los aspekt.

 11. #11
  Primećen član red coctail (avatar)
  Učlanjen
  12.07.2007.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Under the palm
  Poruke
  690
  Reputaciona moć
  56

  Podrazumevano Re: OZBILJNA TEMA - Astromedicina

  [FONT="Arial Black"]LEKOVITO BILJE[/FONT]
  "Nema neizlecivih bolesti,
  ali uvek ima neizlecivih bolesnika"

  Posmatrano iz ugla astromedicine svaka planeta ima "lekovito dejstvo",odnosno planete deluju na celokupnu prirodu(ljudsku,biljnu i zivotinjsku vrstu)!Poznato je da su Haldejci i Hipokrat ukazivali na vezu izmedju astrologije(planeta) i medicine; o uticaju planeta na odredjeni organizam ili na lekovito bilje!
  Svaka planeta ima lekovito dejstvo na organizam(rad i funkciju pojedinih organa) i na primenu trava koje se koriste kao "lekovito bolje"!Postupak lecenja biljem u nekim slucajevima cesto deluje blaze i sporije,ali donosi cudesne efekte u izlecenju od raznih bolesti!
  Sa aspekta astromedicine ukoliko poznajemo vezu izmedju maticnog horoskopskog znaka i lekovitog dejstva pojedinih biljaka,moguce je da poboljsamo imunitet organizma i da ublazimo razlicite zdravstvene tegobe!

  [FONT="Arial Black"]TRETMANI LEKOVITIM BILJEM U ODNOSU NA NATALNI HOROSKOPSKI ZNAK[/FONT]

  Ovan
  -Maslacak-protiv upala,groznice,visoke temperature
  -Nana-protiv glavobolje
  -Kopriva-poboljsava cirkulaciju

  Bik
  -Kupina-protiv upala respiratornog sistema,krajnika
  -Lipa-cisti sluz iz grla
  -Zalfija-za izbacivanje viska tecnosti iz organizma i cisti organizam od toksina

  Blizanci
  -Andjelika-leci disajne organe
  -Hrastov list-protiv bolesti pluca
  -Islandska mahovina-protiv kaslja

  Rak
  -Kamilica-protiv upala i stomacnih tegoba
  -Nana-protiv stomacnih tegoba i za smirenje
  -Anis-protiv grceva u zelucu
  -Majcina dusica-regulise pravilan rad ginekoloskih organa

  Lav
  -Maticnjak-protiv lupanja srca,aritmija
  -Ruzmarin-protiv bolesti srca
  -Kopriva-poboljsava cirkulaciju

  Devica
  -Nana-za stomacne tegobe
  -Kamilica-regulise rad creva i organa za varenje
  -Maticnjak-za smirenje i opustanje

  Vaga
  -Cicak-protiv koznih bolesti i ekscema
  -Preslica-za pravilan rad bubrega i protiv kamenca u bubregu
  -List crnog duda-regulise nivo secera u organizmu

  Skorpija
  -Majcina dusica-protiv upale jajnika,regulise rad ginekoloskih organa i neurednu menstruaciju
  -Nana-protiv stomacnih tegoba i za smirenje
  -Zalfija-protiv upala i za izbacivanje viska tecnosti iz organizma

  Strelac
  -Kupina-cisti krv i krvne sudove
  -Maslacak-protiv bolesti jetre
  -List crnog duda-regulise nivo secera u organizmu

  Jarac

  -Cvet zove-protiv bolesti u zglobovima i reumatskih simptoma
  -Islandska mahovina-protiv cireva
  -Zalfija-poboljsava imunitet organizma i cisti organizam od toksina

  Vodolija
  -Kamilica-protiv stomacnih ili probavnih tegoba
  -Maticnjak-protiv upale i bolova u kostima
  -Nana-za opustanje i smiruje nervni sistem

  Ribe
  -Zalfija-poboljsava imunitet organizma i cisti organizam od viska tecnosti i toksina
  -Ruzmarin-regulise pritisak
  -Kopriva-poboljsava cirkulaciju i protiv anemicnosti
  Poslednji put ažurirao/la red coctail : 23.11.2007. u 21:14

 12. #12
  Zainteresovan član Jana.78 (avatar)
  Učlanjen
  01.10.2007.
  Pol
  ženski
  Poruke
  102
  Reputaciona moć
  38

  Podrazumevano Re: OZBILJNA TEMA - Astromedicina

  HVALA ,,BILO JE DOVOLJNO,,"Nema neizlecivih bolesti,
  ali uvek ima neizlecivih bolesnika" I LEKOVITO BILJE JE ,,OK,,!!

 13. #13
  Domaćin StoRmyGirl (avatar)
  Učlanjen
  04.12.2006.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Dorčol
  Poruke
  4.165
  Reputaciona moć
  81

  Podrazumevano Re: OZBILJNA TEMA - Astromedicina

  Uticaj planeta na zdravlje

  Sunce
  Sunce upravlja svešću, radom srca, vidom, krvotokom, krvnim pritiskom, rasporedom kiseonika u krvi, telesnom temperaturom i radom svake ćelije u organizmu. Ono je vitalnost u najosnovnijem značenju, pa jako i harmonično stvara otpornost na bolesti, izdržljivost i snagu da se, eventualna, bolest prebrodi. Ovakvo Sunce uklanja opasnost od većina bolesti tipičnih za znak u kojem se nalazi. Ako je harmonično s vladarima kritičnih kuća pomaže i ubrzava ozdravljenje.
  Jako i neharmonično Sunce opterećuje i ubrzava sve funkcije organizma, pa je potrebno kompenzovati ovu brzu potrošnju energije odgovarajućom prehranom i odmorom. Ako se na ovo ubrzano trošenje organizma ne obrati pažnja, organizam se brzo "troši", vremenom dolazi do slabljenja srca, a sa eventualnim, napadom Marsa koji je u vezi s kritičnim kućama, ovo je rođeni kandidat za srčani infarkt. Slabo Sunce smanjuje vitalnost, otpornost i izdržljivost. S ovakvim Suncem bolesti duže traju, dug je i oporavak, komplikacije i posledice bolesti su česte, a s neharmoničnim vladarima dvanaeste kuće postaju hronične.

  Mesec
  Izrazito utiče na raspoloženje i emotivno stanje pacijenta za vreme bolesti i oporavka, a u organizmu je zadužen za krv i sve organe u kojima se stvara ili pročišćava. Ako je moguće, potrebno je izbegavati svaki operativni zahvat na organima koji su karakteristični za znak kada se u tom znaku nalazi Mesec, npr.: na glavi kada je Mesec u Ovnu, na bubrezima kad je u Vagi... kako ne bi nastupile postoperativne komplikacije, krvarenje ili sepsa ako je Neptun u vezi s osmom kućom i/ili Mesecom. Ne bi trebalo operisati karcinom ako je Mesec u znaku koji se vezuje za krvotok i limfni sastav kako bi se izbegla pojava metastaza, a u fazi pomračenja Sunca ili Meseca, po svaku cenu, treba izbeći čak i rutinske operacije.
  Neharmoničan sa Suncem i u vezi s kritičnim kućama, predisponira osobu za sve genetski nasledne bolesti.

 14. #14
  Domaćin StoRmyGirl (avatar)
  Učlanjen
  04.12.2006.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Dorčol
  Poruke
  4.165
  Reputaciona moć
  81

  Podrazumevano Re: OZBILJNA TEMA - Astromedicina

  Merkur
  U organizmu upravlja intelektom, govorom, nervnim sastavom, motorikom i disajnim putevima. Jak i neharmoničan Merkur u vezi sa kritičnim kućama uzrokuje česte promene stanja, upale i slabost duplih organa (krajnici, pluća, bubrezi, jajnici...) karakterističnim za znakove u kojima se nalaze kritične kuće. U vezi sa šestom upale, sa osmom operacije, sa dvanestom hronične bolesti. Jak i harmoničan pomaže brzo ozdravljenje, a slab nema jačeg delovanja osim osetljivosti i neotpornosti prema slabijim upalama.

  Venera
  Upravlja senzualnošću, hormonima, venama, cirkulacijom, polnim i okruglim organima. Ako je u vezi s kritičnim kućama i neharmonična, može uzrokovati probleme u seksualnom životu, s Merkurom sterilnost, s Marsom najčešće upale jajnika u vezi s dvanaestom kućom - hronične, sa Saturnom kamenje u bubrezima, tumore materice, jajnika ili dojki, s Jupitrom oticanje i prekomerno lučenje hormona... Jaka i harmonična Venera pomaže ozdravljenje i oporavak, najbolje uz stalnu pažnju voljene osobe.

 15. #15
  Domaćin StoRmyGirl (avatar)
  Učlanjen
  04.12.2006.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Dorčol
  Poruke
  4.165
  Reputaciona moć
  81

  Podrazumevano Re: OZBILJNA TEMA - Astromedicina

  Mars
  Znači sve potencijalne, pa i seksualne, zato uspešnost i zadovoljavajući emotivni i seksualni život, snažno utiču na zdravlje osoba u čijim je horoskopima jak. Upravlja seksualnim nagonom i organima, krvlju, posredno i srcem, venama, tetivama, glatkim mišićima i kostima. Jak i neharmoničan uzrokuje upale, u vezi s osmom kućom nesretne slučajeve, lomove, opekotine i bolesti koje se leče operacijom. Takav, u vezi s dvanaestom kućom, može dovesti do invaliditeta, amputacije ili presađivanja organa.
  Jak i harmoničan, posebno sa Suncem ili Plutonom znači jaku vitalnost, odlične mogućnosti oporavka i regeneracije.

  Jupiter
  U organizmu je zadužen za rad i funkcije žlezda. Pod njegovim jakim patronatom su štitna žlezda i jetra. Uz ostale planete utiče na krv, pluća i krizna stanja. Kao što je sve u vezi s Jupiterom veliko i bolest može biti teška i uzrokovati brojne komplikacije. Jak i neharmoničan, osobito sa Saturnom velika je opasnost kod oboljenja od karcinoma, često uzrokuje metastaze na jetri ili plućima, a u takvoj konstalaciji u slučaju reumatskih upala, teške anemije i oštećenja glatkih mišica srca ili bubrega. Ako je u vezi s kritičnim kućama harmoničan, smanjuje utjicaje svih loših, pa i opasnih aspekata u vezi s njima.

 16. #16
  Domaćin StoRmyGirl (avatar)
  Učlanjen
  04.12.2006.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Dorčol
  Poruke
  4.165
  Reputaciona moć
  81

  Podrazumevano Re: OZBILJNA TEMA - Astromedicina

  Saturn
  Potencira sve nasledne bolesti, upravlja rastom, starenjem, kostima, taloženjem i odbacivanjem mrtvih stanica. Najnepoželjniji je gost u kritičnim kućama jer su sve bolesti s njim u vezi iscrpljujuće, teške, duge i lako prelaze u hronične. Jak i neharmoničan, neposredni je krivac za deformacije i bolesti kostiju i zglobova. Marljivo i uporno skuplja odbačene, mrtve stanice i kalcifikate i gomila ih u unutrašnjim organima uzrokujući tako kamenje i različite vrste tumora. Jak i harmoničan daje izdržljivost, ali retko i optimizam koji je bolesnicima toliko važan.

  Uran
  Utiče na rad hipofize i hipotalamusa, time i na polno ponašanje, upravlja nadbubrežnom žlezdom, nervima, a posredno srcem, nekim funkcijama mozga i koštanom srži. Bolesti s njim u vezi imaju buran i brz tok, obično su praćene grčevima i lošim stanjem krvne slike. Jak i neharmoničan s Marsom ili Suncem uzrokuje srčane aritmije, a u vezi s osmom kućom moguć je i infarkt. U takvoj konstalaciji nisu retke ni nesreće, udari struje, opekotine ili lomovi. Epilepsija, alergije, trovanje krvi, histerija i različite vrste neuroza, neke su od tipičnih bolesti koje vezujemo za njega. Kada je jak i harmoničan, posebno sa Plutonom ili Suncem, dovodi do naglog, često neočekivanog ozdravljenja.

 17. #17
  Domaćin StoRmyGirl (avatar)
  Učlanjen
  04.12.2006.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Dorčol
  Poruke
  4.165
  Reputaciona moć
  81

  Podrazumevano Re: OZBILJNA TEMA - Astromedicina

  Neptun
  U astromedicini on je najčešći kamen spoticanja. U organizmu upravlja psihom, kičmenom moždinom, limfnim sastavom, a čak i iskusni neuropsihijatri lako pogreše dijagnozu kada je jaki Neptun u vezi s kritičnim kućama. Sva drugačija stanja svesti (nesvestice, anestezije) pod njegovim su patronatom, a kao prirodni vladar dvanaeste kuće vlada i podsvešću. Neobične bolesti nepoznatog porekla i neizvesnog ishoda, psihoze, infekcije, gnojne upale, sepse, zavisnosti... najčešće se vezuju baš za ovu planetu. Slika i tok bolesti redovito zbunjuje i stručnjake, jer Neptun je najveći stručnjak za obmane!

  Pluton
  Funkciju upravljanja seksualnim nagonom i organima, krvi, srca, i krvotoka, Pluton deli s Marsom i Suncem, a s njima deli i patronat nad bolestima koje su tipične za te dve planete. Osoba koja ga ima jakog u natalnoj karti, naročito kada je Pluton u četvrtoj kući, izrazito je osetljiva na sve vrste zračenja i ne bi trebala boraviti u prostorijama u kojima su jaka zračenja iz zemlje ili ima aparata koji zrače. Zbog ove osetljivosti na zračenja, osobe s jakim Plutonom odlično reaguju na bioenergiju. Neharmonični Pluton u vezi s kritičnim kućama izrazito je destruktivan, a posledice bolesti, s njim u vezi, teže su od uobičajenih. Jak i harmoničan Pluton najpoznatiji je po čudesnim izlečenjima i od, inače, neizlečivih bolesti.

 18. #18
  Domaćin StoRmyGirl (avatar)
  Učlanjen
  04.12.2006.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Dorčol
  Poruke
  4.165
  Reputaciona moć
  81

  Podrazumevano Re: OZBILJNA TEMA - Astromedicina

  Još o uticajima

  Sklonosti prema nekim bolestima u nekim se znakovima i u vezi sa planetama ponavljaju. Kada se tipične bolesti za znak rođenja ponavljaju i u kritičnim kućama, s planetima u kućama i vladarima kuća koji su međusobno neharmonični, lako je zaključiti kakvim će bolestima podleći ta osoba. Tako jasne situacije i jake predispozicije retko se nalaze u natalnim kartama. Za pacijenta je uvek bolje ako mu je jaka prva kuća, kada mu je AC u vatrenim ili vazdušnim znacima i ako su vladari kritičnih kuća međusobno harmonični. Nikakav, pa ni najgori aspekt neće ozbiljno ugroziti život pacijenta ako nije u vezi s kritičnim kućama, a i tada, barem još jedan činioc treba da potvrdi slabost istog organa ili sklonost ka istoj bolesti.

  U Americi je napravljen ekspriment na sto dobrovoljaca kojima su astrolozi i lekari trebali dijagnostikovati bolest. Astrolozi su imali precizne podatke o rođenju, a lekari su mogli da zatraže sve laboratorijske nalaze i snimanja, ali ni jedni ni drugi nisu smeli s pacijentima razgovarati o stanju njihovog zdravlja. Rezultat ovog eksperimenta je 65% tačnih dijagnoza za astrologe i 43% tačnih dijagnoza za lekare. Ipak, nemojte da vas ovo zavede. Dobar specijalista astromedicine može sugerisati kontrole ili nalazee, na primer krvne slike, ali tačno stanje krvne slike će dati laboratorijska analiza, a ne natalna karta. Hipokrat je lekare i astrologe uputio na saradnju, koja se, za sada, retko ostvaruje. Budućnost će, verovatno, doneti kvalitetne pomake. Do tada, posao lekara je lečenje bolesti, a čak i kada je dijagnostifikovanje vrlo jednostavno, posao astrologa se završava savetom kako je olakšati ili sprečiti.

  Sasvim je sigurno da ima još mnogo uticaja o kojima ništa ne znamo (i u astromedicini i u svim drugim područjima astrologije), da nas iz svemira bombardiraju zračenja i čestice čiju prirodu ne poznajemo, a efekte pokušavamo da tumačimo kroz ono što nam je do sada poznato. Ovo je istina koja ne treba da budi sumnju u astrologiju. Ona nas samo upozorava da su astrolozi ljudi, ograničeni u svojim mogućnostima, subjektivni u procjenama, slabi i skloni greškama zbog materijalnog i fizičkog na koje su osuđeni. Postoje dobri i odgovorni astrolozi koji žive od astrologije, ali i mnogi loši i neodgovorni žive od nje. Ima i onih koji žive za astrologiju, u tišini, neeksponirani, proučavaju, proveravaju nedovoljno provereno, posebne uticaje, ljude, grupacije...

 19. #19
  vipcurlic nije na forumu
  Saturn - volim ga, ali bih ga rado izbrisala gumicom da ga nema :)
  Domaćin vipcurlic (avatar)
  Učlanjen
  16.11.2007.
  Pol
  ženski
  Poruke
  3.531
  Reputaciona moć
  84

  Thumbs up Re: OZBILJNA TEMA - Astromedicina

  Tema je vrlo inspirativna i poucna. Naime, slaba polja i predispozicije koje se vide u natalnoj karti su jako bitan faktor u necijem zivotu. Kad znate gde moze da "boli" i sta moze da pravi problem dobijete na svesnosti, usmerenosti i vremenu na kraju koje je jako bitno kad su neke teze bolesti u pitanju. Sve moze da ima svoj lek samo ako se na vreme obrati paznja. Ziveci u danasnjem vremenu sa otezanim uslovima zivota, vecina nas " na nogama" nosi probleme koje ima i simptome koji se javljaju sve dok ne bude hitni ili bitno, dok nas nesto ne narusi toliko pa da se mora ici kod lekara. U manjini su oni hipohondricni koji svaki cas trckaju kod lekara da vide sta im je. U horoskopu se to lepo vidi, ko vodi racuna o sebi, ko ne, ko ima kakve predispozicije, na sta da obrati paznju, gde je oboljenje organskog tipa, gde samo funkcionalna ili prolazna smetnja, ko u porodici ima nasledna oboljenja, itd. itd. U svakom slucaju, covek ima izbor kako ce da se postavi prema saznanjima, hoce li prihvatiti savete, ignorisati ih ili se zamisliti nad njima. Tako je i za ceo horoskop, sva polja, mozes da znas,a sta sa tim znanjem radis - tvoj je sopstveni izbor ( koji naravno u vecini i zavisi od planeta koji nosis... ).

 20. #20
  Aktivan član Neptunijanka (avatar)
  Učlanjen
  16.10.2005.
  Pol
  Žensko
  Lokacija
  Ispred kompjutera :-)
  Poruke
  1.730
  Tekstova u blogu
  2
  Reputaciona moć
  75

  Podrazumevano Re: OZBILJNA TEMA - Astromedicina

  Citat Original postavio Borjanka.78 Pogledaj poruku
  NEZNAM ja imam SUNCE u konjukciji sa MERKUROM i SUNCE trine MESEC, SUNCE trine AS.SUNCE sextile MC. SUNCE sextile JUPITEROM. A sada o Mesecu.-( Mesec opposite MC.) Mesec trine AC,Mesec trine Merkur,Mesec sextile Jupiter, Mesec inkonjukcion Mars. ima jos ali ko se razume .mozda je dovoljno..a DEVIC SAM U PODZNAKU VODOLIJE. A MC JE SKORPIJA.VISE NEZNAM NI SAMA .STA ZNACI OVO SVE STO SAM NABROJALA,KAKO VIDIM JA SADA DALI IMA dobar ili los aspekt.
  Ma Devica sa podzankom u Vodoliji , to ti je cist nervni sistem koji luduje. Ceo organizam je ponekada zahvacen opstom nestabilnoscu, od krvnog pritiska, do hormoanlanog statusa, pa
  i poremecaj metabolizma .

 21. #21
  Zainteresovan član Jana.78 (avatar)
  Učlanjen
  01.10.2007.
  Pol
  ženski
  Poruke
  102
  Reputaciona moć
  38

  Podrazumevano Re: OZBILJNA TEMA - Astromedicina

  Interesantno ..HVALA..,Mislim sa ima tu nekakve podudarnosti ,ali to inace vazi za sve davice -vodolije.a ne samo za mene.¨¨!!!VIDILI SE U KARTI NEGDE ,,MOZDA..,,GENETIKA ILI GENETSKO NASLEDJENJE.POSTOJI LI I TO,,?

 22. #22
  Aktivan član Neptunijanka (avatar)
  Učlanjen
  16.10.2005.
  Pol
  Žensko
  Lokacija
  Ispred kompjutera :-)
  Poruke
  1.730
  Tekstova u blogu
  2
  Reputaciona moć
  75

  Podrazumevano Re: OZBILJNA TEMA - Astromedicina

  Citat Original postavio Borjanka.78 Pogledaj poruku
  Interesantno ..HVALA..,Mislim sa ima tu nekakve podudarnosti ,ali to inace vazi za sve davice -vodolije.a ne samo za mene.¨¨!!!VIDILI SE U KARTI NEGDE ,,MOZDA..,,GENETIKA ILI GENETSKO NASLEDJENJE.POSTOJI LI I TO,,?
  Pa podrazumeva se da korene vuce u genetici. Natalna karta i jeste slika genetike od koje smo sklopljeni! Za to i ne moram da mnogo gledam u kartu

 23. #23
  Zainteresovan član Jana.78 (avatar)
  Učlanjen
  01.10.2007.
  Pol
  ženski
  Poruke
  102
  Reputaciona moć
  38

  Podrazumevano Re: OZBILJNA TEMA - Astromedicina

  vidi li se i gde i kako i kada ,,je ugrozen zivot,,ili nesto sto ukazuje da na nesto ruzno .kao sto moze da se vidi ..OPERACIJA ILI ZAHNATI.jeli je tako nesto obelezeno ''?PROCITALA SAM NEGDE DA SE VIDI.. (hronicno .kada je nesto,,) kod mene se podudraju stvari sto vi pricate ,,ALI JA TO SVE VEC ZNAM I BEZ NATALNE,,MISLIM NA ONO KADA SE VIDI DA CE NEKOM DA SE DESI NESTO LOSE!!! VIDI LI SE I USTA MORAM DA GLEDAM?

 24. #24
  Primećen član red coctail (avatar)
  Učlanjen
  12.07.2007.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Under the palm
  Poruke
  690
  Reputaciona moć
  56

  Podrazumevano Re: OZBILJNA TEMA - Astromedicina

  [FONT="Arial Black"]ISHRANA PO KRVNIM GRUPAMA[/FONT]

  Najstarija krvna grupa je 0,koja se pojavljuje sa prvim covekom i usponom ljudskog roda na vrh prehrambrenog lanca!Sa promenom nacina zivota od lovca-sakupljaca do ustaljenijeg agrarnog nacina zivota izmedju 25.000 i 15.000 godina pre nove ere,dolazi do pojave krvne grupe A,dok krvna grupa B nastaje izmedju 10.000 i 3.500 godine pre nove ere,mesanjem i seljenjem rase iz africke prapostojbine u Evropu,Aziju,Severnu i Juznu Evropu!Grupa AB nalazi se kod oko pet posto ukupnog stanovnistva na Zemlji i najmladja je krvna grupa!Nema nikakvih dokaza da je postojala do pre deset vekova,kada se pojavljuje nakon modernog mesanja razlicitih krvnih grupa!Visokoproteinske dijete,koje su trenutno veoma popularne,uspevaju samo kod ljudi krvnih grupa 0 ili B,dok se pokazuju totalno nedelotvorne kod ljudi krvne grupe A!

  [FONT="Arial Black"]KRVNA GRUPA "0"[/FONT]
  Karakteristike: lovac,mesojed,jak,samouveren,tip vodje
  Jake strane: jak probavni sistem,jak imuni sistem,prirodna zastita od infekcija,efikasan metabolizam
  Slabosti: netolerancija prema novoj ishrani i novim uslovima okoline!Usled preterane aktivnosti imunog sistema moze se dogoditi da napadne sam sebe
  Rizici: smetnje u koagulaciji,zapaljenske bolesti,zapaljenje zglobova,smanjena funkcija stitaste zlezde,cirevi,alergije
  Profil ishrane: visok nivo belancevina,potrosnja mesa!Meso,riba,povrce,voce
  Ograniceno: zitarice,pasulj,leguminoze

  Lek za mrsavljenje:
  Izbegavati: psenicne pahuljice,pasulj,socivo,kupus,prokelj,karfiol,senf
  Pomaze: morske alge,morska riba,so,dzigerica,crveno meso,kelj,spanac,brokoli
  Dodaci ishrani:vitamini B i K,kalcijum,jod,slatki koren,morske alge
  Telesne aktivnosti: intenzivna telesna aktivnost,aerobik,borilacki sportovi,trcanje
  [FONT="Arial Black"]
  KRVNA GRUPA "A"[/FONT]
  Karakeristike: zemljoradnik,pravi vegeterijanac,promisljen,kooperativan,precizan
  Jake strane: dobro se prilagodjava promenjenoj hrani i novim uslovima okoline!Lako metabolise hranljive materije
  Slabosti: osetljiv probavni sistem,ranjiv imuni sistem- otvoren prema infekcijama
  Rizici: srcana oboljenja,rak,malokrvnost,bolesti jetre i zuci,secerna bolest tipa 1
  Profil ishrane: vegeterijanac- povrce,tofu(sir od soje),morska riba,zitarice,pasulj,leguminoze,voce

  Lek za mrsavljenje:
  Izbegavati: meso,mlecne proizvode,lima pasulj,psenicu
  Pomaze: biljna ulja,jela od soje,povrce,ananas
  Dodaci ishrani: vitamin B,C i E,folna kiselina,gloginje,ehinacea,kvarcetin,sareni ckalj
  Telesne aktivnosti: mirne vezbe- joga,tai chi

  [FONT="Arial Black"]KRVNA GRUPA "B"[/FONT]
  Karakeristike: nomad,uravnotezen,elastican,kreativan
  Jake strane: jak imuni sistem,prilagodljivost novoj okolini i novom nacinu ishrane,uravnotezen nervni sistem
  Slabosti: prijemcivost za autonomna oboljenja i retke virusne infekcije
  Rizici: secerna bolest tipa 1,hronicni zamor,autoimune bolesti(lupus,multiplaskleroza...)
  Profil ishrane: uravnotezena ishrana,svastojed: meso(ne pilece),mlecni proizvodi,zitarice,pasulj,leguminoze,povrce,voce

  Lek za mrsavljenje:
  Izbegavati: kukuruz,socivo,lesnik,susamovo seme,heljdu,psenicu
  Pomaze: povrce,jaja,meso divljaci,slatki koren,caj
  Dodaci ishrani: magnezijum,slatki koren,ginko,lecitin
  Telesne aktivnosti: umerene telesne vezbe,pesacenje,biciklizam,tenis,plivanje

  [FONT="Arial Black"]KRVNA GRUPA "AB"[/FONT]
  Karakteristike: zagonetan(savremeno spajanje A i B tipa),redak,harizmatican,tajanstven
  Jake strane: dobro se prilagodjava savremenim uslovima!Veoma tolerantan imuni sistem,ujedinjuje prednosti grupe A i B
  Slabosti: osetljiv probavni sistem!Preterano tolerantan imuni sistem moze biti otvoren za infekcije!Negativno reaguje na okolnosti kako A tako i B tipa
  Rizici: srcana oboljenja,rak,malokrvnost
  Profil ishrane: mesovita ishrana-meso,morska riba,mlecni proizvodi,tofu(sir od soje),pasulj,leguminoze,zitarice,voce

  Lek za mrsavljenje:
  Izbegavati: crveno meso,lima pasulj,semenke,kukuruz,heljdu
  Pomaze: tofu(sir od soje),morska riba,mlecni proizvodi,povrce,morske alge,ananas
  Dodaci ishrani: vitamin C,gloginje,sareni ckalj
  Telesne vezbe: mirne telesne vezbe-joga,tai chi,kombinovane sa umerenim aktivnostima- pesacenje,biciklizam,tenis
  Poslednji put ažurirao/la red coctail : 25.11.2007. u 17:38

 25. #25
  Iskusan VIRGINIJA (avatar)
  Učlanjen
  23.05.2007.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Bg
  Poruke
  6.495
  Reputaciona moć
  104

  Podrazumevano Re: OZBILJNA TEMA - Astromedicina

  Lav

  Slabe tačke su mu srce, kičma, arterije, vene, aorta, pritisak, slezina, oči... Kao i Ovan, skloniji je akutnim bolestima; groznicama, upalama, infarktu, a ako oboli od hroničnih bolesti najčešće je to angina pektoris, anemije, bolesti krvi i vena... Rođeni u ovom znaku najteže oboljevaju od tumora i karcinoma. Vitalni su, lako prebole jednostavnije bolesti i nikada ne umišljaju bolesti.
  Poželjna je raznolikost u prehrani s nešto više luka nego što ga sadrži standardna prehrana, a dobro bi bilo, povremeno, uvesti jedan "voćni" dan. Brže se oporavlja u hladnijim i vetrovitim krajevima


  Ovde sam se slatko nasmejala,ja ortodoxni hipohondar.....

Slične teme

 1. ...ova tema je ozbiljna...
  Autor Зоки u forumu Ljubav i seks
  Odgovora: 99
  Poslednja poruka: 08.02.2009., 12:56
 2. OZBILJNA TEMA
  Autor NovaIsta u forumu Ljubav i seks
  Odgovora: 102
  Poslednja poruka: 20.11.2008., 13:44
 3. Ozbiljna tema
  Autor Svabov u forumu Kultne teme
  Odgovora: 8
  Poslednja poruka: 05.09.2008., 20:03
 4. ozbiljna tema...!
  Autor ludakns u forumu Arhiva
  Odgovora: 78
  Poslednja poruka: 16.11.2006., 20:24

Oznake

Pravila za slanje poruka

 • Ne možete kreirati novu temu
 • Ne možete poslati odgovor
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoju poruku
 •