Aнтонић позива на интелектуалну борбу против Запада
Strana 1 od 6 12345 ... PoslednjaPoslednja
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 126

Tema: Aнтонић позива на интелектуалну борбу против Запада

 1. #1
  Primećen član
  Učlanjen
  10.07.2007.
  Poruke
  674
  Reputaciona moć
  0

  Thumbs up Aнтонић позива на интелектуалну борбу против Запада

  Intervju Slobodana Antonića listu «Geopolitika», br. 23, 14. novembar 2007, str. 14-15.

  Slobodan Antonić

  LEVO OD TRADICIJE, ZAPADNO OD RAZUMA

  Profesore Antoniću, kako ocenjujete stanje sociologije kod nas, njenu nagnutost ulevo i mogućnost angažmana sociologa kao „društvenog patriote“?

  Sociologija nije samo u Srbiji nagnuta ulevo. Većina sociologa u SAD ili u Britaniji ili su marksisti, ili levi radikali. Mnogi od njih su zapravo prihvatili ideologiju koja danas dominira među transnacionalnim elitama. Ta ideologija se sastoji, na jednoj strani, od oštre kritike tradicionalnih ustanova porodice, nacije, države, crkve, religije... Na drugoj strani mnogi sociolozi su potpuno nekritički preuzeli na sebe zadatak “afirmacije diskriminisanih grupacija”. Pri tome se kao diskriminisane grupacije vide isključivo “rodne, seksualne i etničke” manjine u nekakvoj svetskoj, multi-kulti državi.

  Žao mi je što to moram da primetim, ali mnogi sociolozi, kroz svoju “bespoštednu kritiku tradicionalizma”, zapravo aktivno rade na destrukciji najvažnijih normativnih zajednica – od porodice, do države. A sve verujući da time potpomažu stvar “modernizacije”, “emancipacije” i ljudskih prava. Oni ne shvataju da se razaranjem tradicije, kao i olakim odbacivanjem hiljadugodišnjeg kolektivnog iskustva zapretenog u tim ustanovama, nekritički pomaže i ustoličuje ideologija skorojevićke, globalicističke i neodgovorne transnacionalne elite. Time sociolozi prestaju da budu naučnici i postaju ideološki propagatori jednog bezobzirnog sistema moći, kojeg opslužuju i te elite, i njihovi medijski i akademski famulusi. Taj sistem, naravno, jeste uspešan i bogat. I njegovo opsluživanje je jako prijatno. Tu su konferencije, studijska putovanja, projekti, grantovi... Ali iza svih tih knjiga i referata nalazi se često samo puka prašina – dosadna opšta mesta o zlim “konzervativcima”, “nacionalistima”, “muškim tiranima”, “falusokratima”... Sa takvim pojmovnim aparatom vi ćete danas, u akademskom svetu, svakako daleko dogurati. Ali teško da ćete u njemu išta razumeti.

  Predmet izrazitog interesovanja sociologije je fenomen moći, a Vi upravo istražujete i predajete Teorije moći. Kako sagledavate moć u socijalnom kontekstu Srbije?

  Moć se u sociologiji definiše kao “sposobnost postizanja poslušnosti”. Poslušnost se, naravno, može iznuditi i nasiljem. Ali to nije moć. Moć je dobrovoljna poslušnost, poslušnost iz uverenja da tako treba, da je to dobro za vas. Tirani koji vas vežu lancima i zatim bičevima nagone na rad obični su nasilnici. Pravi moćnici, međutim, uvežu vaše nervne ćelije, i to tako da im vi sa radošću služite. I mislite da je to služenje prava sloboda. Čuvena treća dimenzija moći znači baš to – da podložnik i ne primećuje da je sluga, da mu potčinjenost i prisluživanje ništa ne smetaju i da čak voli svoje ropstvo.

  Zato je ključni aspekt modernog sistema moći – ideologija. Ona vas jednostavno preparira da verujete u ono što treba, ona kod vas stvara poželjan sistem vrednosti, iz koga, onda, automatski proizilazi i vaša poslušnost. Ta ideologija sistema, naravno, ne dolazi samo od partija, ili od političara. Nju oblikuje globalna transnacionalna elita i usađuje je u naše glave putem medija.

  Porodica sve manje vaspitava. Glavni vaspitač vašeg deteta sada je televizor. Ko danas upravlja televizorom, drži i dečje duše. Pogledajte samo omladinske kanale na televizoru, pogledajte njihov sadržaj i vrednosti koje propagiraju. I videćete jasno te niti kojima se vezuje ljudski mozak. Oslušnite samo te reklamne poruke: “Zabavi se!”, “Ti to zaslužuješ!”, “Misli na sebe!”, “Sledi svoje instikte!” Tu vam se direktno kaže: “Ne zamaraj svoj mozak nekakvim razmišljanjima, samo nam se prepusti i tvoj život će biti večna zabava!”

  Ali znamo da život nije večna zabava. I da ne treba to ni da bude. Valjda smo mi još nešto osim stomaka i genitalija? Ali odgovor koji nam daje globalistička elita žalosno je jednoznačan. Elita koja pravi taj virtuelni, medijski svet reći će vam da se samo “opustite” i “uživate”. Elita, pak, iz ekonomskih magazina savetovaće vas to isto, samo će vam prethodno preporučiti da zaradite što više para. A elita iz sistema edukacije naučiće vas da “imate pravo” šta god da hoćete. Da budete sebični, da radite sa svojim telom šta vas je volja, da tako nešto kao što je duša ne postoji i da je ne možete niti potrošiti niti izgubiti... A da je najvažnije da ste “kreativni”, da se, kako god to znate, “samoostvarite”!

  Taj infantilni materijalistički hedonizam okupirao je i Srbiju. Stidim se kada vidim kakve sve poruke šalje naša medijska i kulturna elita ovoj naciji. Ne mislim samo na poruke političke prirode. Mislim i na one koje se tiču životnih vrednosti. Oni koji su sami izrasli u egocentrične, materijalističke kreature, sada nam svoju “filosofiju svinje”, kako to zove Platon, prodaju kao “modernizaciju”, “dostizanje evropskih standarda”, “oslobođenje od zaostalosti i primitivizma”... Ako je “Veliki brat” na B92 simbol te modernizacije, onda se bojim da tu ulaznicu treba vratiti. Stvarno nam takva modernizacija ne treba.

  NATO je, kako kaže jedan (geo)politički analitičar, „kvintesencija moći Zapada“. U kontekstu otimanja Kosova, kako komentarišete aktuelna opredeljivanja za i protiv članstva u NATO?

  Kao što je već lepo primetio Aleksandar Pavić, jaukanje na NATO je posledica naše nemoći da podignemo glas na glavnog otmičara Kosova – SAD. Srpska elita se to ne usuđuje, jer je posredi tipičan odnos dominacije. Nije reč samo o vojnoj i političkoj sili, kojoj se teško možemo suprotstaviti. Reč je o ideološkoj nadmoći. SAD kao tip kulture i načina života tako je visoko na skali naših vrednosti da mi jednostavno ne razumemo kako tolika nepravda, bezobzirnost i nasilje mogu da dođu iz takvog oličenja svih naših želja. Mi smo paralisani tim paradoksom, ne umemo čak ni da se bunimo, da zovemo u pomoć. Kao dete koje siluje neko koga ono voli i kome bezuslovno veruje, pa ne zna šta da radi, i jedino što mu preostaje jeste da za sve sebe okrivi. Tako i mi stojimo užasnuti, povređeni, nemoćni, ne razumemo šta se dešava. Jer one niti drže naše moždane ćelije i ne daju nam da jasno mislimo.

  Zato je Kosovo lek. Ono nas otrežnjuje, oslobađa od te paučine laži i iluzija u kojima živimo. Ono čini da ponovo počinjemo da upotrebljavamo mozak. I ne moramo čak ni da se potučemo sa siledžijom. Jednostavno, dovoljno je što znamo sa kim imamo posla. Shvatili smo njegove laži, niskosti, njegovo licemerje. I svaki put kada se počne ponovo prenemagati, možemo mu jasno reći: “Pusti te priče, znamo se”.


  U ekonomskom, ali i u kontekstu političke moći, ponovo je aktuelizovano pitanje smederevskog “Sartida” i njegove predaje “Ju-Es stilu”. Tome ste posvetili impozantno istraživanje, objavljeno kao posebno poglavlje u knjizi Elite, građanstvo i slaba država. Zar je moguće da ni tada, a ni sada, javni tužilac nije našao za shodno da reaguje?

  Znate, u kriminalnu privatizaciju “Sartida” umešani su bili ne samo ministri iz srpske vlade i ambasadori najveće svetske sile. Bili su umešani i delovi srpske medijske elite koji kreiraju javno mnjenje u Srbiji. Ko će se usuditi da na to udari? Nedavno mi se jedan penzionisani profesor požalio da na ulazu u beogradsku Univerzitetsku biblioteku stoji veliki natpis “Ju-Es stil”, i da je usred biblioteke “Ju-Es stil” osnovao nekakav „Nolidž sentr“ koji zauzima veći prostor od profesorske čitaonice. To je sve tako simbolično! Prvi korak je medijska pacifikacija, drugi korak pljačka, a treći duhovna okupacija, okupacija tradicije. Uskoro će se srpski studenti i profesori svići da povezuju “Ju-Es stil” sa knjigama, sa znanjem, sa naukom. I svako podsećanje na tu epsku krađu izgledaće kao kakav ekstremizam, nešto nepristojno i suludo. Tako se završavaju stvari u savremenom svetu. Na kraju pokradeni blagosilja razbojnika što ga pokrao i što mu s vremena na vreme udeli neku milostinju.

  Što se tiče analize političke scene u Srbiji, kako u budućnosti vidite poziciju sada medijalne DSS? Takođe, njen odnos sa koaliciono-kohabitacionom DS i pojedinačno najjačom, a hronično opozicionom SRS?

  DSS je posle 5. oktobra imao istorijsku šansu da postane druga velika stranka u Srbiji, stranka koja se sa DS smenjuje na vlasti. On tu šansu nije iskoristio. Sada je samo jezičak na vagi, presuditelj ko će praviti vladu – DS ili SRS. Ni ta pozicija nije loša. Ali samo je pitanje vremena kada će se DS i SRS dogovoriti, napraviti većinski sistem i osloboditi se zahtevnih partnera. Jedina šansa DSS-a jeste da radikali naprave neku veću grešku i da onda DSS preuzme deo radikalskih glasača. Ako radikali budu pametni, to im, naravno, neće dozvoliti. Ali sa Šešeljem kao komandantom parade mogućna su svakakva iznenađenja. Na ta iznenađenja mislim da čeka DSS kao svoju priliku. 2. #2
  Primećen član
  Učlanjen
  10.07.2007.
  Poruke
  674
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Aнтонић позива на интелектуалну борбу против Запада

  Kada govorimo o intelektualnim i institucionalnim snagama u jednom društvu, u kontekstu izgradnje zdravog društva, kako vidite ulogu religije i crkve?

  Većina tradicionalnih religija su zapravo konkurentske ideologije onoj globalicističkoj, onoj ideologiji čiji lik svaki dan nalazimo na CNN , MTV ili B92. Istina, i ta ideologija ima svoje dve religije. Jedno je Nju ejdž, koja je namenjena globalno već pacifikovanom delu vernika tradicionalnih religija iz nižih klasa. Druga je ateizam, bogoborstvo, religija koju prvenstveno ispoveda elita iz globalističkih struktura. Što se tiče onih tradicionalnih religija koje nisu ikorporirane u globalistički sistem – tu pre svega mislim na islam i pravoslavlje – one su jednostavno stavljene van zakona. Pogledajte samo tretman Srpske pravoslavne crkve na B92 – kako na TV, tako i na internet blogovima i forumima. Da se tako kao što se tamo govori o patrijarhu ili vladikama govori o bilo kom pripadniku neke od globalistički poželjnih manjina, verovatno bi bili zatrpani rezolucijama iz Strazbura, ili bi na kraju ponovo bili bombardovani.

  To samo pokazuje ono što smo rekli na početku. Prava bitka za moć danas se ne vodi na frontu, već u našim dnevnim sobama, i to ne oko neke kote ili naselja, već oko naših mozgova, za naša osećanja, za naše duše. Vojnički rečeno, glavne kote – u eliti – već su zauzete. Sada je na redu čišćenje terena. Postoje još neki džepovi otpora – SPC, SANU, nešto intelektualaca na Univerzitetu, časopisi poput NSPM ili “Geopolitike”... Koliko će se dugo još držati ti džepovi otpora, teško je reći. Ako se u samoj srpskoj eliti ubrzo ne promeni odnos snaga, verovatno je da će u narednih dvadeset godina i te oaze drugačijeg mišljenja zatrpati ideološka pustinja. Ovo su odlučujuće godine da se pokuša napraviti preokret. Na nama je da se oko toga potrudimo.

 3. #3
  Iskusan Duh Sekire (avatar)
  Učlanjen
  27.06.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  斧神
  Poruke
  6.638
  Tekstova u blogu
  19
  Reputaciona moć
  112

  Podrazumevano Re: Aнтонић позива на интелектуалну борбу против Запада

  Ма антонић је цар
  http://www.nspm.org.yu/
  „Ko ne voli Dabić Rašu, popušio karu našu“ Kustendorf

 4. #4
  Zaslužan član eremita (avatar)
  Učlanjen
  02.02.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Београд - Врачар
  Poruke
  100.447
  Reputaciona moć
  2078

  Podrazumevano Re: Aнтонић позива на интелектуалну борбу против Запада

  Изванредан текст, немам шта ни да додам ни да одузмем - јер ИСТО мислим.
  "Геополитика" је један од наших најбољих часописа.
  БИТИ СЛОБОДАН означава стање у којем субјект може деловати без присиле и забране.


 5. #5
  Poznat svetolik trpkovic (avatar)
  Učlanjen
  25.08.2006.
  Lokacija
  Sloteru Niče Srbija ti kliče!
  Poruke
  9.086
  Tekstova u blogu
  2
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Aнтонић позива на интелектуалну борбу против Запада

  Bolje da se borimo tajnim Teslinim oruzijem koje ce misaonim putem i snagom uma svih Srba na gomili obarati NATO avione kao kruske ,a ako se neki ipak provuce u drugom talasu cemo ih obarati tajnim oruzijem koje smo dobili od brace Rusa -cuvenim super laserom Eliptonom koji ce ih dokusuriti ,samo steta sto je idejni vodja ovih projekata u Hagu al nema veze bice on duhom sa nama ,e tako se obracunava sa bandom, a ne sa Antonicevim intelektom pa on ne bi ni dve nacrtane ovce sacuvao,

 6. #6
  Iskusan Duh Sekire (avatar)
  Učlanjen
  27.06.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  斧神
  Poruke
  6.638
  Tekstova u blogu
  19
  Reputaciona moć
  112

  Podrazumevano Re: Aнтонић позива на интелектуалну борбу против Запада

  Ти можеш да се бориш самом том флашом ракије на слици.
  Видиш шта каже, ИНТЕЛЕКТУАЛНА борба... Према томе знаш већ, у троскоцима
  „Ko ne voli Dabić Rašu, popušio karu našu“ Kustendorf

 7. #7
  Zaslužan član eremita (avatar)
  Učlanjen
  02.02.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Београд - Врачар
  Poruke
  100.447
  Reputaciona moć
  2078

  Podrazumevano Re: Aнтонић позива на интелектуалну борбу против Запада

  Citat Original postavio svetolik trpkovic Pogledaj poruku
  Bolje da se borimo tajnim Teslinim oruzijem koje ce misaonim putem i snagom uma svih Srba na gomili obarati NATO avione kao kruske ,a ako se neki ipak provuce u drugom talasu cemo ih obarati tajnim oruzijem koje smo dobili od brace Rusa -cuvenim super laserom Eliptonom koji ce ih dokusuriti ,samo steta sto je idejni vodja ovih projekata u Hagu al nema veze bice on duhom sa nama ,e tako se obracunava sa bandom, a ne sa Antonicevim intelektom pa on ne bi ni dve nacrtane ovce sacuvao,
  Ти си КЛИПАН, ако знаш шта то значи!
  БИТИ СЛОБОДАН означава стање у којем субјект може деловати без присиле и забране.


 8. #8
  Poznat svetolik trpkovic (avatar)
  Učlanjen
  25.08.2006.
  Lokacija
  Sloteru Niče Srbija ti kliče!
  Poruke
  9.086
  Tekstova u blogu
  2
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Aнтонић позива на интелектуалну борбу против Запада

  Citat Original postavio eremita Pogledaj poruku
  Ти си КЛИПАН, ако знаш шта то значи!
  Mito komunisto idi na onu temu o Mesicu da places i dalje za voljenom SFRJ:-D

 9. #9
  Veoma poznat R.Žiskar (avatar)
  Učlanjen
  17.07.2006.
  Pol
  muški
  Poruke
  13.674
  Reputaciona moć
  233

  Podrazumevano Re: Aнтонић позива на интелектуалну борбу против Запада

  Citat Original postavio eremita Pogledaj poruku
  Ти си КЛИПАН, ако знаш шта то значи!
  Druzba je druzba a sluzba je Sluzba...

 10. #10
  Poznat svetolik trpkovic (avatar)
  Učlanjen
  25.08.2006.
  Lokacija
  Sloteru Niče Srbija ti kliče!
  Poruke
  9.086
  Tekstova u blogu
  2
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Aнтонић позива на интелектуалну борбу против Запада

  Citat Original postavio Duh Sekire Pogledaj poruku
  Ти можеш да се бориш самом том флашом ракије на слици.
  Видиш шта каже, ИНТЕЛЕКТУАЛНА борба... Према томе знаш већ, у троскоцима
  to ti je prebodobna velikomucenica prepecenica Manastirka iliti pravoslavni LSD kako joj tepaju u navijackim krugovima ,cista tradicija koju bi ******,qurve,milijarderi i licimuri sa B92. MTV i CNNa da nam oduzmu ili barem ateizuju al nece da moze,dok je Sloba jos slagao ruho na stolicu i namestao plave uvojke , naki od nas su vec krenuli u borbu protiv belosvetskih azdaja i djavola

 11. #11
  Ističe se Mille Dragic (avatar)
  Učlanjen
  08.06.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  ладовина
  Poruke
  2.156
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  64

  Podrazumevano Re: Aнтонић позива на интелектуалну борбу против Запада

  Наоштримо пера (да не кажем зашиљимо), па у бој!

 12. #12
  Veoma poznat R.Žiskar (avatar)
  Učlanjen
  17.07.2006.
  Pol
  muški
  Poruke
  13.674
  Reputaciona moć
  233

  Podrazumevano Re: Aнтонић позива на интелектуалну борбу против Запада

  A ako Pero bude protiv?

 13. #13
  Iskusan Duh Sekire (avatar)
  Učlanjen
  27.06.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  斧神
  Poruke
  6.638
  Tekstova u blogu
  19
  Reputaciona moć
  112

  Podrazumevano Re: Aнтонић позива на интелектуалну борбу против Запада

  Citat Original postavio svetolik trpkovic Pogledaj poruku
  to ti je prebodobna velikomucenica prepecenica Manastirka iliti pravoslavni LSD kako joj tepaju u navijackim krugovima ,cista tradicija koju bi ******,qurve,milijarderi i licimuri sa B92. MTV i CNNa da nam oduzmu ili barem ateizuju al nece da moze,dok je Sloba jos slagao ruho na stolicu i namestao plave uvojke , naki od nas su vec krenuli u borbu protiv belosvetskih azdaja i djavola
  Супер, само ти цуцлај и ћути...
  Није ред причати пуним устима, а није ни здраво.
  Је л' тако? Тако је!!!
  „Ko ne voli Dabić Rašu, popušio karu našu“ Kustendorf

 14. #14
  Veoma poznat R.Žiskar (avatar)
  Učlanjen
  17.07.2006.
  Pol
  muški
  Poruke
  13.674
  Reputaciona moć
  233

  Podrazumevano Re: Aнтонић позива на интелектуалну борбу против Запада


 15. #15
  Iskusan Salvantis (avatar)
  Učlanjen
  16.10.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  kosova eshte zemra e serbise
  Poruke
  6.455
  Reputaciona moć
  105

  Podrazumevano Re: Aнтонић позива на интелектуалну борбу против Запада

  Citat Original postavio svetolik trpkovic Pogledaj poruku
  Bolje da se borimo tajnim Teslinim oruzijem koje ce misaonim putem i snagom uma svih Srba na gomili obarati NATO avione kao kruske ,a ako se neki ipak provuce u drugom talasu cemo ih obarati tajnim oruzijem koje smo dobili od brace Rusa -cuvenim super laserom Eliptonom koji ce ih dokusuriti ,samo steta sto je idejni vodja ovih projekata u Hagu al nema veze bice on duhom sa nama ,e tako se obracunava sa bandom, a ne sa Antonicevim intelektom pa on ne bi ni dve nacrtane ovce sacuvao,
  Pa bre svetoklikce je l ti stvarno te 2-3 ofucane sabansko-dziberske forice koje ponavljas van svake mere i granice, zaista smatras nekakvim intelektualnim dostignucem i vrhunskim humorom ili ih samo imas na copy/paste pa ih postavljas bar tri puta svakog dana, onako iz navike?

  Ironija i sarkazam istina umeju da budu efektni, ali ti tvoji nesrecni pokusaji, koje vrtis kao pokvareni gramofon, iznova, i iznova, i iznova i iznova...su i prvi put bili 'duhoviti' kao mrtav magarac, a 10.000 ponavljanja im sigurno nije dalo na snazi i originalnosti...
  aj probaj makar jedan dan bez rakije, tesle i vatikana, ok?

 16. #16
  Iskusan Salvantis (avatar)
  Učlanjen
  16.10.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  kosova eshte zemra e serbise
  Poruke
  6.455
  Reputaciona moć
  105

  Podrazumevano Re: Aнтонић позива на интелектуалну борбу против Запада

  Citat Original postavio Max Hardcore Pogledaj poruku
  To samo pokazuje ono što smo rekli na početku. Prava bitka za moć danas se ne vodi na frontu, već u našim dnevnim sobama, i to ne oko neke kote ili naselja, već oko naših mozgova, za naša osećanja, za naše duše. Vojnički rečeno, glavne kote – u eliti – već su zauzete. Sada je na redu čišćenje terena. Postoje još neki džepovi otpora – SPC, SANU, nešto intelektualaca na Univerzitetu, časopisi poput NSPM ili “Geopolitike”... Koliko će se dugo još držati ti džepovi otpora, teško je reći. Ako se u samoj srpskoj eliti ubrzo ne promeni odnos snaga, verovatno je da će u narednih dvadeset godina i te oaze drugačijeg mišljenja zatrpati ideološka pustinja. Ovo su odlučujuće godine da se pokuša napraviti preokret. Na nama je da se oko toga potrudimo.
  Savrseno tacno receno (kao i ostatak teksta, mada mi se ovaj deo posebno svidja) .
  Mnogo toga govori i o raznim likovima sa ovog foruma, koji su opsednuti pljuvanjem po SPC, SANU i svemu sto u ovoj zemlji jos uvek ima neku vrednost i moralnu snagu.

 17. #17
  Buduća legenda Keeper (avatar)
  Učlanjen
  24.08.2003.
  Pol
  muški
  Lokacija
  izmedju dva zla.
  Poruke
  28.293
  Reputaciona moć
  344

  Podrazumevano Re: Aнтонић позива на интелектуалну борбу против Запада

  uvek mi je bio simpatichan taj chovek, tj uvek volim da ga prochitam, iako je ochito da i on kao i njegovi protivnici gleda samo jednu stranu stvari [ona koja njemu odgovara] pa chak iako je ochito da je koshtunicin navijach i da nije nezavisan. vrlo je smislen, argumentovan, i pokushava biti konstruktivan, i to cenim.

  ali njegove tvrdnje o tome da je Srbija sada zaista demokratska, da su SPC, SANU i poneki intelektualci mesta sa nekom moralnom snagom, i pored svog djubreta iz svojih redova koji ne chiste valjda da ne bi izgubili kredibilitet il shta?
  to su samo polovichne istine i guranje vode na vladinu vodenicu. zato se necju mocji slagati sa tim chovekom.
  "Gospodo, život je kratak;
  i ako živimo, živimo da bismo gazili po glavama kraljeva."

 18. #18
  Iskusan IDI_DADA_AMIN (avatar)
  Učlanjen
  12.09.2007.
  Poruke
  5.425
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Aнтонић позива на интелектуалну борбу против Запада

  Antonic , kao dezurni portparol DSS , se stvarno muchenik trudi da uvije u ukrasni papir kvazi - realne politicke analitike, navijanje za iskrivljenog premijera i njegovu jos iskrivljeniju ekipu iz stranke, koja se neumitno smanjuje iz dana u dan......

  Ipak, tesko je odbraniti neodbranjivo, pa se jadni Antonic uplice ko pile u govanca, u bezveznoj analitici , gde se povremeno prelije poneka , ipak preterano glupava floskula.......kazem "preterano glupava", jer je za nekoga ko pretenduje da bude politicki analiticar , pa makar i navijac DSSa , ovoliki broj gluposti u jednom tekstu mnogo......

  opšta mesta o zlim “konzervativcima”, “nacionalistima”, “muškim tiranima”, “falusokratima”...
  ......ovaj izraz za kostunicinu administraciju nisam do sada cuo, ali je super, bez obzira sto Antonic , u daljem tekstu vise puta pokazuje da je pomalo opsednut "falusopolitikom" doticnog falusa od premijera....

  Glavni vaspitač vašeg deteta sada je televizor. Ko danas upravlja televizorom, drži i dečje duše.
  Odlicna primedba, samo sto je trebala biti adresirana direktno na iskrivljenog premijera, i njegovog glavatog direktora "javnog servisa".......

  Da budete sebični, da radite sa svojim telom šta vas je volja,
  Pretpostavljam da Antonic kapira da je telo vlasnistvo partije, nacije, otadzbine ili mozda crkve, pa shodno tim, ima problem da neko sme da sa svojim telom radi sta mu je volja..

  A da je najvažnije da ste “kreativni”, da se, kako god to znate, “samoostvarite”!
  Ne, ne........kreativnost i samoostvarenje nikako....svi u jednobrazne radnicke uniforme ( otkupicemo od kineza one koje su oni davno skinuli ) , i svi u sluzbu jedne ideologije i jednog cilja, koji ce naravno vlada i iskrivljeni da smisle za nas.....

  Ako je “Veliki brat” na B92 simbol te modernizacije, onda se bojim da tu ulaznicu treba vratiti. Stvarno nam takva modernizacija ne treba.
  ....Antonic sve vise pise kao eremita ili Jerry......slazem se za velikog brata, ali sto da ne pomenemo i " svadba, svadba, svadba......." na RTSu?????

  i kao u svakoj komediji, ide vrhunac..:shock:

  DSS je posle 5. oktobra imao istorijsku šansu da postane druga velika stranka u Srbiji, stranka koja se sa DS smenjuje na vlasti. On tu šansu nije iskoristio. Sada je samo jezičak na vagi, presuditelj ko će praviti vladu – DS ili SRS. Ni ta pozicija nije loša.


  Ma naprotiv.......pozicija je odlicna za smradove koji nemaju ni program ni ubedjenje.....mogu i levo i desno , i sa DS i sa SRS....samo da se fotelje ne odlepe od goozica........

  Jedina šansa DSS-a jeste da radikali naprave neku veću grešku i da onda DSS preuzme deo radikalskih glasača. Ako radikali budu pametni, to im, naravno, neće dozvoliti. Ali sa Šešeljem kao komandantom parade mogućna su svakakva iznenađenja. Na ta iznenađenja mislim da čeka DSS kao svoju priliku.  .......jedino dobro u ovom tekstu, je sto vise niko nece moci ni u bunilu da kaze da je DSS demokratska partija.......vec, kako je svima jasno odavno, samo malo usminkani sovinisti , odnosno radikali.....s tim , sto hiljadu puta vise cenim radikalsku doslednost u gluposti i sovinizmu od kostunicinog ljigavog prevrtanja na sve strane koje mogu da ga zadrza bar jos koji mesec na vlasti........

 19. #19
  Iskusan Duh Sekire (avatar)
  Učlanjen
  27.06.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  斧神
  Poruke
  6.638
  Tekstova u blogu
  19
  Reputaciona moć
  112

  Podrazumevano Re: Aнтонић позива на интелектуалну борбу против Запада

  Овде се неко уфатио за наречени фалус, па ред по ред, квота за квотом, не испушта...
  И још прича пуним устима
  „Ko ne voli Dabić Rašu, popušio karu našu“ Kustendorf

 20. #20
  Veoma poznat R.Žiskar (avatar)
  Učlanjen
  17.07.2006.
  Pol
  muški
  Poruke
  13.674
  Reputaciona moć
  233

  Podrazumevano Re: Aнтонић позива на интелектуалну борбу против Запада

  Marice? Marice?! Maaariiicaaa...

 21. #21
  Poznat svetolik trpkovic (avatar)
  Učlanjen
  25.08.2006.
  Lokacija
  Sloteru Niče Srbija ti kliče!
  Poruke
  9.086
  Tekstova u blogu
  2
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Aнтонић позива на интелектуалну борбу против Запада

  Hebote Ivice tebi samo ******* ku... , pardon falusa u glavi danas :shock:

 22. #22
  Buduća legenda jomini (avatar)
  Učlanjen
  18.04.2004.
  Pol
  muški
  Poruke
  33.537
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Aнтонић позива на интелектуалну борбу против Запада

  Radikali i intelektualna borba... Užas.

  Da se ogradim, nisu svi radikali... Znate već.

 23. #23
  Iskusan IDI_DADA_AMIN (avatar)
  Učlanjen
  12.09.2007.
  Poruke
  5.425
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Aнтонић позива на интелектуалну борбу против Запада

  Citat Original postavio jomini Pogledaj poruku
  Radikali i intelektualna borba... Užas.

  Da se ogradim, nisu svi radikali... Znate već.
  Koji nije, keve ti???

 24. #24
  Iskusan gost 47473 (avatar)
  Učlanjen
  19.01.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  "The greatest trick the Devil ever pulled was convincing the world he didn't exist"
  Poruke
  5.722
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Aнтонић позива на интелектуалну борбу против Запада

  Antonic je jedna obicna budaletina, imao sam tu "cast" da ga slusam jednom uzivo dok izlagao svoje teze kako Srbija treba da pobedi Zapad.....

 25. #25
  Iskusan BG5 (avatar)
  Učlanjen
  18.12.2004.
  Pol
  muški
  Poruke
  6.157
  Reputaciona moć
  115

  Podrazumevano Re: Aнтонић позива на интелектуалну борбу против Запада

  Citat Original postavio Markelja Pogledaj poruku
  Antonic je jedna obicna budaletina, imao sam tu "cast" da ga slusam jednom uzivo dok izlagao svoje teze kako Srbija treba da pobedi Zapad.....
  Vise ima zdravog razuma u njegovim tekstovima nego u tekstovima Petra Lukovica.

Strana 1 od 6 12345 ... PoslednjaPoslednja
Vrh strane

Slične teme

 1. Odgovora: 5
  Poslednja poruka: 10.04.2009., 21:56
 2. Odgovora: 72
  Poslednja poruka: 10.07.2008., 10:50
 3. Odgovora: 57
  Poslednja poruka: 20.05.2008., 23:44
 4. Odgovora: 41
  Poslednja poruka: 13.04.2007., 10:41
 5. Odgovora: 29
  Poslednja poruka: 29.10.2006., 18:09

Pravila za slanje poruka

 • Ne možete kreirati novu temu
 • Ne možete poslati odgovor
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoju poruku
 •