ДА ЛИ УПАМТИ, СРБИНЕ БРАТЕ ?!
Strana 1 od 3 123 PoslednjaPoslednja
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 64

Tema: ДА ЛИ УПАМТИ, СРБИНЕ БРАТЕ ?!

 1. #1
  Početnik
  Učlanjen
  12.11.2007.
  Poruke
  44
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano ДА ЛИ УПАМТИ, СРБИНЕ БРАТЕ ?!

  ДА ЛИ УПАМТИ, СРБИНЕ БРАТЕ ?!

  Војислав Коштуница НИЈЕ победио у првом кругу избора, одржаних 24.9.2000. године. Оно што се десило 5. октобра представљало је класични ДРЖАВНИ УДАР.

  Према Вујаклијином Речнику, немачка реч «пуч» означава «изненадан оружан устанак једног дела народа или какве групе». «Пуч» на српском језику значи «ударац», зато је и настао термин «државни удар». Четвртог октобра 2000. склопљен је договор између Зорана Ђинђића, у то време председника ванпарламентарне Демократске странке, и Милорада Улемека Легије, команданта Јединице за специјалне операције (ЈСО), о извршењу државног удара. О томе сведочи сам Ђинђић у књизи «5. октобар – Двадесет четири сата преврата»,аутора Драгана Бујошевића и Ивана Радовановића:

  «Највише сам се плашио ‘црвених беретки’. И када ми је Легија рекао да, што се њих тиче, неће бити интервенције, пао ми је камен са срца.»

  Ово је класичан договор о државном удару! Вођа регуларне полицијске јединице уверава једног од пучиста да неће бити интервенције против њих. Као што се касиније испоставило, интервенције заиста није било. Према дефиницији, пуч представља ОРУЖАНИ устанак. Петог октобра 2000. године, извршен је упад у Станицу полиције у улици Мајке Јевросиме. Том приликом је украдена велика количина оружја. Пучисти су сада имали све у својим рукама: оружје, део народа, обећање ЈСО да неће интервенисати, али им је фалио непосредни повод за спровођење пуча.

  Кандидат Демократске опозиције Србије (ДОС) на изборима за председника СРЈ, Војислав Коштуница, добио је, према званичним подацима СИК-а, која је једина овлашћена да објављује коначне резултате, 48, 22% гласова, што није било довољно за победу у првом кругу. Овај резултат СИК је објавио 26.9.2000. С друге стране, изборни штаб ДОС-а тврдио је да је Коштуница освојио преко 50% гласова. Веома важну улогу у завери чији је циљ био свргавање Милошевића, да би касније био изручен Хагу, одиграо је, свесно или несвесно, Војислав Шешељ, председник Српске радикалне странке, који је ПРВИ обмануо народ саопштивши да је Коштиница победио у првом кругу. Непосредно после тога, радикалски и досовски чланови СИК-а повлаче се из даљег рада Комисије, што је унело додатну конфузију. Заверници, инфилтрирани у СИК, били су управо његови челници, Боривоје Вукићевић – председник СИК-а, који је свесно одуговлачио читав поступак и одбијао било какав контакт с медијима, а све са циљем да се у јавности створи утисак како се у СИК-у одвијају махинације; Милисав Мленковић – секретар СИК-а, и Вукићевићева «десна рука» и Милован Живковић – директор Савезног завода за статистику. Ови људи су постављени на челна места у СИК-у по директном налогу Милана Милутиновића, тадашњег председника Србије.

  Представници радикала и ДОС-а у СИК-у, оправдано су изразили сумњу у резултате избора који су пристигли са Косова и Метохије. Зато је Савезни уставни суд, 4.10.2000. «једногласно одлучио да поништи ДЕО избора за председника СРЈ који се односи на гласање, утврђивање и објављивање резултата гласања од 24. септембра 2000. године.» Дакле, ДЕО изборног процеса је ПОНИШТЕН, што значи да је морао да се ПОНОВИ. Међутим, пучистима то није падало ни на крај памети. Седмог октобра, два дана након извршеног пуча, СИК поново заседа и противуставно и противзаконито доноси следећу Одлуку:
  «Комисија се упознала са Одлуком Савезног уставног суда ПП бр. 33/2000 и 33-1-2000 од 4. октобра 2000. године којом је Суд утврдио да записници које је СИК добила од изборних комисија изборних јединица 24 – Прокупље и 26 – Врање, нису били у складу 59. Закона о избору посланика у Веће грађана Савезне скупштине, зато што бирачка места на територији АП Косово и Метохија нису била отворена од 7.00 до 20.00 часова, већ од 7.00 до 16.00 часова.»


  Дакле, Савезни уставни суд је донео Одлуку да је било неправилности да се избори морају поновити. Међутим, СИК даље каже:

  «Сагласно томе, на основу утврђених резултата, СИК констатује да је др Војислав Коштуница добио већину гласова бирача и да је изабран за председника Републике.»

  Ово нема никакве везе са Одлуком Суда! Војислав Коштуница заиста јесте добио већину гласова, али не надполовичну! Одлука СИК-а је ФАЛСИФИКАТ!

  Још једну ствар треба имати на уму. На седници СИК-а на којој је донета ова Одлука, НИЈЕ БИЛО КВОРУМА, премда је један члан, Милена Арежина, поднела оставку у којој се каже:

  «Ја, Милена Арежина...7. октобра 2000. године у 16.30 часова дајем оставку на ову функцију...Због одлуке Савезног уставног суда, не могу се утврдити никакви, а поготово не коначни резултати за председника Републике, јер их једноставно у овој фази нема, а без могућности да се поново утврде.»

  Госпођи Арежини никада није била опроштена ова одлука, као ни она о не подношењу оставке на место председника Привредног суда, па је зато брутално испребијана 9. октобра 2000. године од стране револуционара који су јој, такође, демолирали канцеларију и стан.

  Дакле, «велики легалиста», Војислав Коштуница, НЕЛЕГАЛНО је постао председник СРЈ! Ниједан документ не иде њему у прилог. Он и остали пучисти, према речима Елмара Шмелинга, бившег немачког адмирала и посматрача на изборима 2000. године, примили су 70 милиона долара помоћи од америчког Конгреса, намењених за свргавање Слободана Милошевића. Пети октобар је режиран годинама унапред, и није случајно изабран. На тај дан 1789. године, око 20.000 члановa Лафајетове Народне гарде кренули су из Орел Де Вила према Паризу, како би ликвидирали краља и краљицу. Шестог октобра 1789. краљ је Доведен у Париз. Демулен је записао:

  «Готово је!».

  Организација «Отпор», у Србији, имала ИСТУ пролу – «Готов је!»

  Француску револуцију организовали су масони. То је потврдио Алберт Пајк, масон 33. степена у својој књизи «Морали и догма»:

  «Масонерија...је помогла спровођење Француске револуције.»

  У наставку књиге он каже:

  «Масони представљају невидљиве моћи иза тронова земље, и људи су само марионете које играју док моћници вуку конце.»

  Да су редитељи Француске револуције и петооктобарског пуча у Србији - припадници исте организације, сведочи Драган Мартиновић, велики мајстор «Националне ложе Србије и Црне Горе» у часопису «Европа» објављеном априла ове године:

  «Масони сматрају да ствари не треба преувеличавати – они су били само један од извора информација ДОС-у пре, током и у првим данима после 5. октобра.»

  Било како било, државни удар у Србији је спроведен. У њега су били умешани многи, почевши од налогодаваца из иностранства, преко извршилца и помагача у самој Србији.

  Народ је преварен. По ко зна који пут.

  Сетимо се актуелних догађања у Украини уз кључну улогу профашистичке организације ОТПОР !


  P.S.

  Све ово, Србине брате, морао би да упамтиш, да се постидиш, Господа за опраштање греха замолиш и са колена на колено преносиш како се ова и оваква свесрпска срамота никада више не би поновила. Збаци јарам са грбаче, Србине брате, који су ти натакарали масони, ватикански педофили, усташе, арбанаси, балије и досманлије и својим животом одбрани животе својих најмилијих, најљубљенијих и најрођенијих, спери љагу са СРПСТВА и позлати МАЈКУ СРБИЈУ ! 2. #2
  Početnik
  Učlanjen
  12.11.2007.
  Poruke
  44
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: ДА ЛИ УПАМТИ, СРБИНЕ БРАТЕ ?!

  Даме и господо,

  Управо добих ову веома кратку, добронамерну и јасну поруку једног од активних учесника овог форума која гласи:

  "Професоре, чему све то када се већ налазимо у провалије из које је немогуће изаћи !?"

  Њеми и свима вама, браћо и сестре, желим да кажем да све ово пишем КАКО БИ СЕ РАЗБЛИНУЛЕ ЛАЖИ, САЗНАЛА ИСТИНА, МА КАКВА ОНА БИЛА И КОЛИКО БОЛЕЛА И ДА НЕ РОБУЈЕМО ВИШЕ ГЕБЕЛСОВСКОЈ ПРОПАГАНДИ ДОСМАНЛИЈА КОЈЕ НАМ УПУЋУЈУ ПРЕКО СВОЈИХ ОКУПИРАНИХ МЕДИЈА У СРБИЈИ. Тек када истини дамо довољно светлости да би се видело њено лице моћићемо некако да схватимо и прихватимо ко су они који нас гурнуше у недођију и сада једино што желе да учину је да нас докусуре, упогане СВЕТУ ПРАВОСЛАВНУ ВЕРУ ХРИСТОВУ и УНЕРЕДЕ МАЈКУ СРБИЈУ. Из бездана у који смо попадали ћемо се извући само онда када се ОБОЖИМО, ЗБРАТИМИМО И СХВАТИМО ДА ЈЕ ДАТИ ЖИВОТ ЗА СРПСТВО, ВЕРУ И ОТАЏБИНУ НЕШТО НАЈСВЕТИЈЕ, НАЈХРАБРИЈЕ и НАЈДОСТОЈАНСТВЕНИЈЕ. Бити део историје, а не само кукавица чији је историја део је нешто најчасније што можемо оставити поколењима својим.

  Увек ваш брат, друг и пријатељ,

  Крстан Ђ. Ковјенић


  P.S.

  Hvala od srca, brate ! Tako se stvara istorija. Budimo deo nje, a ne ona deo nas ukoliko želimo da nas se pokolenja naša ne postide. Umreti sa SRPSTVOM u srcu, HRISTOVOM SVETOM VEROM PRAVOSLAVNOM u duši i MAJKOM SRBIJOM na usnama, umu i razumu je jedini ključ Nebeskosti - ulazak u večnost i produžetak ovozemaljske prolaznosti kroz srca naših najrođenijih, najljubljenijih i najdostojanstvenijih. Reci:

  DOSTA, BRE, DOSMANLIJE !

  i spasi dušu, ako već ne možeš da spasiš telo !

  Mnogogrešni, pokorni i bogobojažljivi sluga Gospodnji,

  Krstan Dj. Kovjenić

 3. #3
  Primećen član
  Učlanjen
  08.04.2007.
  Poruke
  817
  Tekstova u blogu
  6
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: ДА ЛИ УПАМТИ, СРБИНЕ БРАТЕ ?!


  Lepo

 4. #4
  Elita Svabov (avatar)
  Učlanjen
  02.10.2004.
  Pol
  muški
  Poruke
  24.984
  Reputaciona moć
  320

  Podrazumevano Re: ДА ЛИ УПАМТИ, СРБИНЕ БРАТЕ ?!

  o ne, probudili se vampiri
  Well, of course it's a rat! You have rats in Spain, don't you - or did Franco have them all shot?

 5. #5
  Elita Svabov (avatar)
  Učlanjen
  02.10.2004.
  Pol
  muški
  Poruke
  24.984
  Reputaciona moć
  320

  Podrazumevano Re: ДА ЛИ УПАМТИ, СРБИНЕ БРАТЕ ?!

  Citat Original postavio Sonnet Pogledaj poruku

  Lepo
  hoces ti vec jednom da objasnis sta ti je to tako lepo u krstanovom izbacivanju djubreta?
  Well, of course it's a rat! You have rats in Spain, don't you - or did Franco have them all shot?

 6. #6
  Aktivan član
  Učlanjen
  10.09.2007.
  Lokacija
  Member is not active! please try to contact admin!
  Poruke
  1.810
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: ДА ЛИ УПАМТИ, СРБИНЕ БРАТЕ ?!

  stigo nam senjor Krstan Dj. Kovjenić

 7. #7
  Zainteresovan član faustinjo (avatar)
  Učlanjen
  14.10.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  pored Djavola
  Poruke
  333
  Reputaciona moć
  41

  Podrazumevano Re: ДА ЛИ УПАМТИ, СРБИНЕ БРАТЕ ?!

  Citat Original postavio Obersturmfuehrer Pogledaj poruku
  o ne, probudili se vampiri
  Znao sam da ce doci!!!

 8. #8
  Aktivan član
  Učlanjen
  10.09.2007.
  Lokacija
  Member is not active! please try to contact admin!
  Poruke
  1.810
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: ДА ЛИ УПАМТИ, СРБИНЕ БРАТЕ ?!

  Sonnet hoces li prestati da namigujes? ? ?

 9. #9
  Primećen član
  Učlanjen
  03.07.2007.
  Lokacija
  Naisus
  Poruke
  947
  Tekstova u blogu
  10
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: ДА ЛИ УПАМТИ, СРБИНЕ БРАТЕ ?!

  Cudi me da ovaj lik vec nije u nekoj instituciji za mentalno zdravlje.Jomini ovo je sramota....

 10. #10
  Primećen član
  Učlanjen
  08.04.2007.
  Poruke
  817
  Tekstova u blogu
  6
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: ДА ЛИ УПАМТИ, СРБИНЕ БРАТЕ ?!

  Svako ima pravo da iznese svoje misljenje

  I gospodin Krstan je veoma dobar u tome!

  Ima moju veliku podrsku

 11. #11
  Elita Svabov (avatar)
  Učlanjen
  02.10.2004.
  Pol
  muški
  Poruke
  24.984
  Reputaciona moć
  320

  Podrazumevano Re: ДА ЛИ УПАМТИ, СРБИНЕ БРАТЕ ?!

  Citat Original postavio Sonnet Pogledaj poruku
  Svako ima pravo da iznese svoje misljenje

  I gospodin Krstan je veoma dobar u tome!

  Ima moju veliku podrsku
  ok.
  STA ti se svidja u njegovim tekstovima?
  Well, of course it's a rat! You have rats in Spain, don't you - or did Franco have them all shot?

 12. #12
  Zainteresovan član faustinjo (avatar)
  Učlanjen
  14.10.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  pored Djavola
  Poruke
  333
  Reputaciona moć
  41

  Podrazumevano Re: ДА ЛИ УПАМТИ, СРБИНЕ БРАТЕ ?!

  Citat Original postavio Moreplovka.... Pogledaj poruku
  Cudi me da ovaj lik vec nije u nekoj instituciji za mentalno zdravlje.Jomini ovo je sramota....
  Ti mislis da je ovo izlecivo? svaka cast na entuzijazmu!

 13. #13
  Primećen član
  Učlanjen
  03.07.2007.
  Lokacija
  Naisus
  Poruke
  947
  Tekstova u blogu
  10
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: ДА ЛИ УПАМТИ, СРБИНЕ БРАТЕ ?!

  Citat Original postavio faustinjo Pogledaj poruku
  Ti mislis da je ovo izlecivo? svaka cast na entuzijazmu!
  Mozda i nije...Treba hospitalizovati retarda...ovde ne bi smetao...

 14. #14
  Aktivan član Yopa (avatar)
  Učlanjen
  29.04.2007.
  Lokacija
  BG
  Poruke
  1.301
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: ДА ЛИ УПАМТИ, СРБИНЕ БРАТЕ ?!

  Krsto, sledece izlaganje 'ocu da vidim u desetercu.

 15. #15
  Primećen član DŽELAT (avatar)
  Učlanjen
  19.07.2007.
  Lokacija
  Beograd,Srbija,Evropa
  Poruke
  604
  Reputaciona moć
  45

  Podrazumevano Re: ДА ЛИ УПАМТИ, СРБИНЕ БРАТЕ ?!

  Citat Original postavio Sonnet Pogledaj poruku

  Lepo
  Sonnet,reci mi samo jednu stvar!
  Šta može da ti bude lepo kod ovog odvratnog skota!
  Toliko je gadan,da moje g.ovno,lepše i izgleda i miriše od njega!

 16. #16
  Aktivan član
  Učlanjen
  07.10.2007.
  Poruke
  1.145
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: ДА ЛИ УПАМТИ, СРБИНЕ БРАТЕ ?!

  Nemoj da joj zameris...ona je slepa!HAHAHHAHAA

 17. #17
  Primećen član
  Učlanjen
  08.04.2007.
  Poruke
  817
  Tekstova u blogu
  6
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: ДА ЛИ УПАМТИ, СРБИНЕ БРАТЕ ?!

  Svidja mi se njegova snaga i upornost

  Jednostavno se bori protiv vetrova svojim snaznim recima


 18. #18
  Zainteresovan član faustinjo (avatar)
  Učlanjen
  14.10.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  pored Djavola
  Poruke
  333
  Reputaciona moć
  41

  Podrazumevano Re: ДА ЛИ УПАМТИ, СРБИНЕ БРАТЕ ?!

  Citat Original postavio Sonnet Pogledaj poruku
  Svidja mi se njegova snaga i upornost

  Jednostavno se bori protiv vetrova svojim snaznim recima

  Bolje bi mu bilo da se bori protiv bolesti!!! A mozda bi mogla i ti da mu se pridruzis!!!

 19. #19
  Početnik
  Učlanjen
  12.11.2007.
  Poruke
  44
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: ДА ЛИ УПАМТИ, СРБИНЕ БРАТЕ ?!

  Citat Original postavio Sonnet Pogledaj poruku

  Lepo
  Хвала Ти од срца ! Велики поздрав !

  Крстан Ђ. Ковјенић

 20. #20
  Aktivan član
  Učlanjen
  10.09.2007.
  Lokacija
  Member is not active! please try to contact admin!
  Poruke
  1.810
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: ДА ЛИ УПАМТИ, СРБИНЕ БРАТЕ ?!

  koji je on retard

 21. #21
  Početnik
  Učlanjen
  12.11.2007.
  Poruke
  44
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: ДА ЛИ УПАМТИ, СРБИНЕ БРАТЕ ?!

  Citat Original postavio Yopa Pogledaj poruku
  Krsto, sledece izlaganje 'ocu da vidim u desetercu.
  ДЕСЕТ ДОСМАНЛИЈА И ЈА

  Мили Боже, чуда великога
  Ударило десет на једнога
  Досманлија, нарко-аџувана,
  На Србина Ковјенић Крстана

  Кад се Крле пера дохватио
  Змије сикћу, ал` јунак не хаје
  Досманлије за врат ухватио,
  Баш га брига што џукела лаје.

  Е, да вам је стати па гледати
  Како прође десет јањичара
  Кад их Србин за гуше ухвати
  И доказа за шта има дара.

  Упиш`о се Боби Таћи, људи,
  Вук Драшковић пао на колена
  Кад брат Крстан поче да им суди
  И руби им главе са рамен.

  Мићун Чеду појах`о к`о ата
  Ђилас Ђелу за гузицу држи
  Коштуница лежи усред блата
  И Кораћа моли да издржи.

  Лиза-Мићић рже к`о кобила
  Курва-Карла згуза је набила
  Веља стење к`о на геј-паради
  Док му Динкић оне ствари ради.

  Радикал их у прах претворио
  Од говани земљу очистио
  Нема више нарко-аџувана
  Поздравимо Србина Крстана !

  --------------------
  Крстан Ђ. Ковјенић

  С вером у Бога, васколико С Р П С Т В О, уједињење свих земаља С Р П С К И Х и РАДИКАЛНО БОЉЕ сутра за СРБЕ, мајку СРБИЈУ и све друге земље С Р Б И Н О В Е !!!


  P.S.


  Је л` добра ? Ако Ти случајно не годи, ево још једне која ће Ти се сигурно свидети.

  РУЖИЦИ С ЉУБАВЉУ

  Ноћас сањах Ђикину Ружицу
  Како мене води за палицу
  Писмо винo Царицу-Милицу
  Док кускуних ту жуту ждребицу.

  Рже Ружа, стара бедевија,
  Док радикал оне ствари ради
  Око тела мога се савија
  Страсно љуби и посвуда глади.

  „Аој, Ружо, спонзорушо стара“,
  На увенце њојзи тихо зборим„
  „За те ствари видим имаш дара
  Немој, Ружо, да цео изгорим“

  „Само тако ! Растури ме целу!“

  Одговара роспија из града
  „Бејах некад најбоља у селу,
  Ал` упознах оног жутог гада“

  „Ћути, Ружо, не говори више !
  Радикал ће да ти врати срећу
  Оно што је било нека бише
  Све опраштам, ал` издају нећу.“


  Рвасмо се летњи дан до мрака
  Зној је теко потоцима, људи,
  Вриштали смо скупа од мерака,
  Од милине од које се луди.

  На растанку видех сузе мале.
  „Опрости ми, скрпски радикале,
  Што је било с водом нек одтече
  Хоћу да сам с тобом свако вече:“


  Крстан Ђ. Ковјенић

  Poslednji put ažurirao/la OTADŽBINOLJUBAC-BGD : 19.11.2007. u 01:44

 22. #22
  Primećen član
  Učlanjen
  08.04.2007.
  Poruke
  817
  Tekstova u blogu
  6
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: ДА ЛИ УПАМТИ, СРБИНЕ БРАТЕ ?!  Cenim umetnika

 23. #23
  Zainteresovan član faustinjo (avatar)
  Učlanjen
  14.10.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  pored Djavola
  Poruke
  333
  Reputaciona moć
  41

  Podrazumevano Re: ДА ЛИ УПАМТИ, СРБИНЕ БРАТЕ ?!

  Citat Original postavio Sonnet Pogledaj poruku


  Cenim umetnika
  A umes li ti nesto i sama ili se samo kacis drugima kao etiketa?

 24. #24
  Primećen član
  Učlanjen
  08.04.2007.
  Poruke
  817
  Tekstova u blogu
  6
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: ДА ЛИ УПАМТИ, СРБИНЕ БРАТЕ ?!

  Ja podrzavam slobodu govora;

  Osim toga sta tebi toliko smeta u tome sto covek pise?


 25. #25
  Elita Svabov (avatar)
  Učlanjen
  02.10.2004.
  Pol
  muški
  Poruke
  24.984
  Reputaciona moć
  320

  Podrazumevano Re: ДА ЛИ УПАМТИ, СРБИНЕ БРАТЕ ?!

  Citat Original postavio Sonnet Pogledaj poruku
  Ja podrzavam slobodu govora;

  Osim toga sta tebi toliko smeta u tome sto covek pise?

  jel ti ummes da kazes nesto drugo?
  aj treci put.....velikim slovima....

  STA TI SE TU SVIDJA?
  Well, of course it's a rat! You have rats in Spain, don't you - or did Franco have them all shot?

Slične teme

 1. Odgovora: 149
  Poslednja poruka: 25.12.2008., 20:50
 2. QUO VADIS, СРБИНЕ?
  Autor Istocni Vetar u forumu Politika
  Odgovora: 34
  Poslednja poruka: 11.09.2008., 16:06
 3. Не пуцај, брате
  Autor nojkic_problem u forumu Politika
  Odgovora: 1
  Poslednja poruka: 31.05.2008., 12:37
 4. Брате, где је наша Србија?
  Autor Jeremija u forumu Politika
  Odgovora: 1
  Poslednja poruka: 31.12.2007., 20:14

Pravila za slanje poruka

 • Ne možete kreirati novu temu
 • Ne možete poslati odgovor
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoju poruku
 •