VISUAL BASIC
Prikazujem rezultate 1 do 7 od 7

Tema: VISUAL BASIC

  1. #1
    Obećava
    Učlanjen
    12.05.2003.
    Pol
    muški
    Lokacija
    osteM
    Poruke
    56
    Reputaciona moć
    54

    Podrazumevano VISUAL BASIC

    Pozdrav,

    Treba mi mala pomoc oko VB-a.

    Hteo bi da rezultat neke kalkulacije koji je u decimalnom zapisu sa, na primer 5-10 cifara iza tacke, da ga zaokruzim na dve.

    Na primer VB default:
    22.03 * 33.02 = 727.4306

    Da bude:
    22.03 * 33.02 = 727.43 (dve cifre iza tacke)



  2. #2
    Zainteresovan član sist_ing (avatar)
    Učlanjen
    28.02.2006.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Bor
    Poruke
    292
    Reputaciona moć
    46

    Podrazumevano Re: VISUAL BASIC

    Ako sam dobro razumeo, uradis ovako:

    Kod:
    Private Sub Form_Load()
    Dim start As Integer
    Dim zbir, prvi, drugi, mLeft, mRight As String
    '
    prvi = 22.03
    drugi = 33.02
    zbir = prvi * drugi
        '
        'Pronalazimo lokaciju zareza u nasem rezultatu
        start% = InStr(zbir, ",") - 1
        '
        'Uzimamo znakove sa leve strane zareza
        mLeft = Left(zbir, start%)
        '
        'Uzimamo tri znaka racunajuci i zarez tako da dobijamo (,xx)
        mRight = Mid(zbir, start% + 1, 3)
        '
        'Ispisujemo formatirani rezultat
        Label2.Caption = mLeft & mRight
        '
    End Sub
    Ovde imas source:
    Priloženi fajlovi Priloženi fajlovi
    Poslednji put ažurirao/la sist_ing : 12.11.2007. u 17:52

  3. #3
    Početnik [Venom] (avatar)
    Učlanjen
    15.07.2005.
    Pol
    muški
    Poruke
    46
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: VISUAL BASIC

    Moja verzija VB-a ima problema sa tvojim kodom. Medjutim, nasao sam jednostavno resenje koriscenjem formatnumber funkcije.

    FormatNumber (rezultat,2)

    REZULTAT je broj tj. rezultat kalkulacije a broj "2" za koliko cifara da zaokruzi.

    Hvala u svakom slucaju

  4. #4
    Zainteresovan član sist_ing (avatar)
    Učlanjen
    28.02.2006.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Bor
    Poruke
    292
    Reputaciona moć
    46

    Podrazumevano Re: VISUAL BASIC

    Za FormatNumber nisam se setio...

    Po obicaju umem da komplikujem stvari ali volim da u programu sve drzim pod kontrolu-sigurniji sam tako da ce mi program nesto odraditi.
    Nije da bas nikako ne koristim ugradjene funkcije vec se ove nisam setio pa sam to odradio na moj nacin:-)

    Kako ti ne radi moj kod, koju ti gresku javlja?

  5. #5
    Početnik [Venom] (avatar)
    Učlanjen
    15.07.2005.
    Pol
    muški
    Poruke
    46
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: VISUAL BASIC

    Citat Original postavio sist_ing Pogledaj poruku
    Za FormatNumber nisam se setio...

    Po obicaju umem da komplikujem stvari ali volim da u programu sve drzim pod kontrolu-sigurniji sam tako da ce mi program nesto odraditi.
    Nije da bas nikako ne koristim ugradjene funkcije vec se ove nisam setio pa sam to odradio na moj nacin:-)

    Kako ti ne radi moj kod, koju ti gresku javlja?
    Ako koristis ugradjene funkcije u programu kasnije je lakse da ih identifikujes kada hoces da se vratis i radis na programu. Mada svako ima svoj princip, tebi je lakse jer se dosta razumes i lako pronadjes sve variables koje si ti postavio, ali zato ako neko drugi pokusa bice mu tesko.

    Da se vratim na temu. Greske koje mi pokazuje u tvom programu su u gornjem delu, a u VB Error Listi izbacuje:

    "Declaration expected"
    "'End' statement not valid"

    Kod:
    VERSION 5.00
    Begin VB.Form Form1 
       Caption         =   "Form1"
       ClientHeight    =   3195
       ClientLeft      =   60
       ClientTop       =   345
       ClientWidth     =   4680
       LinkTopic       =   "Form1"
       ScaleHeight     =   3195
       ScaleWidth      =   4680
       StartUpPosition =   1  'CenterOwner
       Begin VB.Label Label2 
          Caption         =   "Label2"
          Height          =   285
          Left            =   1020
          TabIndex        =   0
          Top             =   1320
          Width           =   1935
       End
    End
    Attribute VB_Name = "Form1"
    Attribute VB_GlobalNameSpace = False
    Attribute VB_Creatable = False
    Attribute VB_PredeclaredId = True
    Attribute VB_Exposed = False
    Option Explicit

  6. #6
    Početnik
    Učlanjen
    23.11.2007.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Makedonija
    Poruke
    28
    Reputaciona moć
    0

    Angry Re: VISUAL BASIC

    Ne znam kojom verzijom radite?
    Probajte:
    1. Label1.Text = Format(rezultat, 0.00)
    2. Label1.Text = Format(rezultat,"0.00")

    "rezultat" je recimo 2.55 * 3.342
    ovo vazhi za Visual basic 2005.
    Ukoliko koristite neku stariju verziju VBa umesto "text" koristite "captoin"

  7. #7
    Zainteresovan član sist_ing (avatar)
    Učlanjen
    28.02.2006.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Bor
    Poruke
    292
    Reputaciona moć
    46

    Podrazumevano Re: VISUAL BASIC

    @[Venom] je vec pronasao resenje za ovaj problem
    U svakom slucaju hvala. I ovo se usvaja.
    Poslednji put ažurirao/la sist_ing : 28.11.2007. u 20:05

Slične teme

  1. C++ i Visual Basic
    Autor Topnik_15 u forumu Programiranje
    Odgovora: 2
    Poslednja poruka: 09.02.2008., 17:51
  2. Visual Basic
    Autor M_ilan u forumu Programiranje
    Odgovora: 1
    Poslednja poruka: 14.02.2007., 13:41
  3. Visual Basic
    Autor damir24 u forumu Programiranje
    Odgovora: 8
    Poslednja poruka: 29.09.2006., 12:17
  4. Visual Basic 6.0
    Autor **case-problem**Istrazivac u forumu Programiranje
    Odgovora: 0
    Poslednja poruka: 06.03.2005., 20:37
  5. Visual Basic.Net
    Autor Raul777yu u forumu Programiranje
    Odgovora: 0
    Poslednja poruka: 21.01.2005., 11:57

Pravila za slanje poruka

  • Ne možete kreirati novu temu
  • Ne možete poslati odgovor
  • Ne možete dodati priloge
  • Ne možete prepraviti svoju poruku
  •