Saveti i kodovi za visual basic
Prikazujem rezultate 1 do 4 od 4

Tema: Saveti i kodovi za visual basic

  1. #1
    Početnik
    Učlanjen
    06.02.2004.
    Poruke
    31
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Saveti i kodovi za visual basic

    voleo bih da cujem misljenje nasih ljudi o programiranju u visual basicu 6 i .net .... i zeleo bih da razmenjujemo misljenja



  2. #2
    Primećen član RiSK (avatar)
    Učlanjen
    19.01.2004.
    Pol
    muški
    Poruke
    678
    Reputaciona moć
    57

    Podrazumevano

    Nikada nisam voleo VB. Iskreno mislim da je to prilicno slaba razvojna sredina i da joj je glavni posao pisanje makroa i slicnih stvarcica...

    Bolje je koristiti Delphi ili C++...

  3. #3
    Početnik
    Učlanjen
    28.10.2003.
    Poruke
    36
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano

    Ja takodje ne preferiram VB , ali gledao sam neke softvere koji su radjeni u VB-u i koji izgledaju veoma dobro . Pretpostavljam da se moze lepo i jednostavno raditi . .NET platforma je razvila VB u jezik koji se , sem u sintaksi , ne razlikuje po funkcionalnosti od c# . Mislim da uz probleme koje .NET definitivno donosi ( brzina,rad (nerad
    ) na ne Microsoft platformama ) VB u toj varijanti koja se potpuno razlikuje od one iz 6.0 izgleda OK.

    Poz.

  4. #4
    Obećava
    Učlanjen
    05.05.2003.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Laplje Selo, Pristina, Kosovo, Serbia
    Poruke
    74
    Reputaciona moć
    54

    Podrazumevano

    Ja sam radio par "programcica" u VBu. Recimo primera radi, radio sam Server-Client program za net caffee, i neku programcinu za administraciju bolnice... vrlo lep i funkcionalan program za koji sam se mucio svega 5-6 sati (oko glavnog koda) a ostalo je bilo nekih nedelju dana "brzog" prekucavanja konta i raznih gluposti iz knjiga... Al makar nisam "tupio" mozak sa deklaracijom milion promenljivih koliko bi mi trebalo u Cu ili bilo kom drugom prog jez u kome bih morao da deklarisem promenljive...
    Sve u svemu, VB je odlican za neke "brze" poslove, ali opet ako zelis brzinu i sigurnost u radu softwarea kod napravis... bezi od VBa da ti se "slika ne bi tresla"
    Pozdrav

Slične teme

  1. Visual Basic i USB ?
    Autor Lord_Nenad u forumu Programiranje
    Odgovora: 0
    Poslednja poruka: 20.05.2008., 02:34
  2. C++ i Visual Basic
    Autor Topnik_15 u forumu Programiranje
    Odgovora: 2
    Poslednja poruka: 09.02.2008., 17:51
  3. VISUAL BASIC
    Autor Neo u forumu Programiranje
    Odgovora: 6
    Poslednja poruka: 28.11.2007., 19:57
  4. visual basic
    Autor tabasko_ u forumu Softver
    Odgovora: 1
    Poslednja poruka: 12.06.2005., 06:01
  5. VISUAL BASIC
    Autor u forumu Programiranje
    Odgovora: 4
    Poslednja poruka: 14.02.2004., 12:40

Pravila za slanje poruka

  • Ne možete kreirati novu temu
  • Ne možete poslati odgovor
  • Ne možete dodati priloge
  • Ne možete prepraviti svoju poruku
  •