Zašto sam protiv nezavisnosti Kosova?
Strana 1 od 4 1234 PoslednjaPoslednja
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 76

Tema: Zašto sam protiv nezavisnosti Kosova?

 1. #1
  Buduća legenda adem_ks (avatar)
  Učlanjen
  07.01.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  lepo polovicno mesto sa nekoliko reka
  Poruke
  33.137
  Tekstova u blogu
  14
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Zašto sam protiv nezavisnosti Kosova?

  Deo prvi: Zašto sam protiv nezavisnosti Kosova?
  Drage blogerke i dragi blogeri, kako sam i najavio, sledi tekst pod naslovom "Zašto sam protiv nezavisnog Kosova". Kako se analiza "malo" odužila, odlučio sam da ga "pustim" iz (najmanje) dva dela, računajući da sadrži dovoljno zanimljivih teza, kao i da predstavlja celinu -- u njemu se, manje-više, analiziraju argumenti protiv nezavisnosti koje predstavlja "prva Srbija" i nudi njihova kritika. Voleo bih da imate u vidu da je štivo pisano bez namere da bude naučnog karaktera, do kraja razvijene argumentacije - ono treba da potpomogne diskusiju koja bi dalje razvila stavove koje branim (ili ih opovrgla), te produbila naše razumevanje aktuelne situacije u vezi sa Kosovom. Stoga, molim vas za benevolentno čitanje. I dobronamerne sugestije.
  Oko Kosova Srbija se opet podelila na dvoje.

  S jedne strane, ona prva, brojnija i homogenizovanija, stoji na poziciji da je Kosovo pre svega deo suverene i priznate države i da se, po međunarodnom pravu, njene granice ne mogu prekrajati nikakvom spoljnom intervencijom. Član 2 Povelje Ujedinjenih nacija zabranjuje upotrebu sile protiv suverene države koja nije izvršila agresiju na drugu suverenu državu. Finalni akt Helsinške povelje iz 1975. garantuje nepovredivost granica evropskih zemalja, a međunarodno pravo zabranjuje priznavanje pokrajina koje unilateralno proglase nezavisnost protiv volje federalnih vlasti. Da, to je generalno tačno, ali takve suverenosti odavno nema u praksi -- iako je argument u velikoj meri validan, on ima snagu samo "na papiru", a njegovo poštovanje uopšte nije zagarantovano: primeri NATO intervencija, bez rezolucije SB, svakako dovode u pitanje, ako i ne negiraju ovaj princip. Sam raspad SFRJ pokazao je da se mogu formirati nove, međunarodno priznate države u Evropi, a problem Kosova nalazi svoj kontekst upravo u tom dezintegrativnom procesu. Stoga, ovde treba uzeti "realnost" u obzir, onu, koja u krajnoj instanci, menja i pravne principe.

  Srbija je, naravno, posebna priča, jer je priznata, kao i ostale ex-republike, u okviru AVNOJ-granica, te je sada potrebno uvesti konkretan novi princip na osnovu koga bi Kosovo postalo nezavisno – recimo onaj Janeza Drnovšeka da kao autonomona pokrajina praktično jednaka po statusu republikama ima pravo na nezavisnost. (Otuda i uporno naglašavanje da je Kosovo specijalan slučaj, te da nije presedan tj. da nije "opšte mesto", ne samo zbog mogućih posledica (otcepljenje drugih regiona), već i zbog utemeljenja procesa pregovora o njegovom budućem statusu tj. pravne legitimnosti takvog postupka). Ne ulazeći u validnost ovog argumenta, zanimljivo je da onda i Vojvodina ima principijelno pravo na otceplejnje, tako da je Kosovo onda postaje presedan, na koji se delimično može pozvati i Republika Srpska (ako se priznaje mogućnost dalje dezintegracije republika SFRJ uz samoopredeljenje), ali i drugi regioni u svetu koji traže autonomiju. Uostalom, univerzalizacija slučaja Kosova može se upravo sprovesti zahvaljujući činjenici da se ono apstraktno markira kao „specijalan slučaj“ (bez konkretnih pojašnjenja zašto je to tako) – pa i drugi slučajevi su posebni, različiti od svih ostalih, te se ne vidi zbog čega ne bi mogli biti rešavani kroz pregovarački proces, ako je jedan u toku.
  Takođe, insistira se na rezoluciji SB 1244 po kojoj je Kosovo i dalje de jure u sastavu Srbije, jer pomenuta odluka podrazumeva da SB saglasno Povelji UN „ponovno potvrđuje privrženost svih država članica suverenitetu i teritorijalnom integritetu SR Jugoslavije (danas Republike Srbije) i drugih država regiona“. Kontra-argument, koji zastupa druga, suprotna pozicija, o tome da je Kosovo de facto nezavisno i da ga i zbog toga treba priznati (a ne gubiti vreme oko onoga što je već izgubljeno), zasniva se na tačnoj konstataciji, ali potpuno promašuje: takvo je trenutno stanje, ali se ono, naravno, može i menjati, upravo saglasno odlukama međunarodne zajednice koja je ovde in charge (jer pravna rešenja imaju i realne posedice). No, ova konstatacija pogađa i prvu opciju -- nova rezolucija SB može izmeniti pravno stanje i Kosovu garantovati nezavisnost. A moguće je naravno delovati i mimo nje (Kosovo mogu pojedinačno priznati kao nezavisnu državu već priznate države). Ništa nije zapisano u kamenu za vo vjek i vjekov. Stanje društvenog poretka uvek je nestabilno i podložno promeni, svaka situacija kontingenta.

  Istorijski argument prve Srbije daleko je zanimljiviji za analizu od pravnog. On insistira da je Kosovo "oduvek" i istorijski dominantno bilo u sastavu Srbije (sažeto u paroli "Kosovo je srpsko", kratko, jasno i bez pogovora), a i danas je, ali i da je Kosovo srce Srbije, njena „duhovna kolevka“, srce Srbije i slično predstavljaju najideologizovaniju krajnost ovakvog pristupa (i već izlaze iz okvira istorijskog i ulaze u domen epskog, legendi i iracionalnog). Naravno da Kosovo nije oduvek bilo srpsko. Bilo je u teritorijalnom smislu (a u istorijskom vremenu) deo i rimske, vizantijske i turske imperije (u tom konteksu mogla bi i Italija, smatrajući se naslednicom linije cezara, da proglasi pripajanje svojih „istorijskih teritorija“ za šta je delimične ambicije i imala tokom Musolinijeve vladavine). I ne samo to – Kosovo je bilo i osvajano od strane Srbije, i to u vreme kada je Turska takođe bila međunarodno priznata država. Naravno, ovo je samo gruba analogija – savremena situacija teško da korespondira onoj s početka XX veka, ali je dobro podsetiti se da poštovanje suvereniteta drugih država nije uvek bio princip političke elite Srbije. Kao i da Vojvodina nije do 1918. bila u sastavu Srbije, ali se njena pripadnost Srbiji sada ne dovodi u pitanje. I da su Srbi takođe od nekud došli i naselili se uz dozvolu Vizantije na njenu teritoriju (da bi je kasnije otcepili), budući da se upravo to zamera Albancima.

  Istorijski princip teritorijalnog razgraničenja teško će nas bilo gde odvesti, do u daleku prošlost, koja teško da može da ponudi bilo šta sem epike i legendi – otud i priče o „kolevki srpstva“ i sličnan „folklor“. Teško da će nam dati bilo kakve racionalne direkcije za budućnost. Uostalom, na prošlosti se, u strogom smislu, ne mogu zasnivati nikakvi budući događaji: to da će Sunce sutra izaći je hipoteza za koju nemamo ni jedan apodiktički dokaz – to što je ono to činilo do danas milijardama puta ne garantuje nužno da će ono i sutra obasjati Zemlju. Istorija je u ovom kontekstu pre istorija diskontinuiteta, rezova, prevrata, nego što ima bilo kakav linearni, neprekinuti tok. A jedino što učimo iz istorije je da se iz nje ništa ne uči, duhovito je primetio Hegel.
  ceo tekst
  http://blog.b92.net/text/1271/Deo%20prvi%3A%20Zašto%20sam%20protiv%20nezavisnosti%20Kosova%3F/ 2. #2
  Buduća legenda adem_ks (avatar)
  Učlanjen
  07.01.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  lepo polovicno mesto sa nekoliko reka
  Poruke
  33.137
  Tekstova u blogu
  14
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Zašto sam protiv nezavisnosti Kosova?

  interesantno vidjenje trenutne kosovske situacije. doduse dao sam samo deo, pa ko voli eto mu link pa neka cita, isplati se

 3. #3
  Zaslužan član goxy (avatar)
  Učlanjen
  14.08.2003.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Milion kilometara od nigde...
  Poruke
  103.664
  Reputaciona moć
  3373

  Podrazumevano Re: Zašto sam protiv nezavisnosti Kosova?

  Ja mis'io ti protiv nezavisnosti?....
  Pazi ,ovako koji su jevreji imali princip kada su počeli da u velikom broju naseljavanju Palestinu ,tek u 19.veku i najviše početkom 20-og........Samo i isključivo istorijiski......Ovde se radi i klasičnoj primeni načela:''Sila iznad prava'', s tim da realno, ne postoje uslovi da srbi, čak i u tako velikim središtima kao što je Kosovska Mitrovica ostanu dugo u većini i zaštite se.....Bojim se da će kad se začuje ''prva truba nezavisnosti'' kao konačnog rešenja početi masovne demonstracije, navodno da bi se to proslavilo ,a onda u okviru ''slavlja'' malo Lova na preostale Srbe.....
  Gledao sam nedavno emisiju o situaciji na Kosovu na RTS-u i bio sam zgranut da tamo etnički motivisani, tako ih čak i Unmik definiše, zločini NE PRESTAJU čak ni danas, posle 7 godina od odlaska naših snaga odatle.....''Razumem'' u prve dve godine...Mada je to prejaka reč ,ne razumem uopšte TOLIKU MRŽNJU, koju deo albanskog naroda ili veći deo, takvi kao ti su velika manjina, oseća prema srbima....Stvarno i pored najbolje volje ne razumem.....Zar nije konačno vreme da ta generalna krvna osveta prema srbima PRESTANE......
  Ili će se ići do totalnog istrebljenja.....Da li imaš neke informacije ''sa terena'' ,kakvo je raspoloženje, jel se malo stišala ta antisrpska propaganda na medijima, u vidu objavljivanja ''poternica'' prema nekim Srbima itd.....

 4. #4
  Iskusan
  Učlanjen
  01.06.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  "...pa ipak, nisam video da je duši negde tako slatko kao ovde”
  Poruke
  5.404
  Reputaciona moć
  152

  Podrazumevano Re: Zašto sam protiv nezavisnosti Kosova?

  Ademe,sta se folirate...sta ce vam nezavisnost...da bi ste imali reprezentaciju?

 5. #5
  Zaslužan član goxy (avatar)
  Učlanjen
  14.08.2003.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Milion kilometara od nigde...
  Poruke
  103.664
  Reputaciona moć
  3373

  Podrazumevano Re: Zašto sam protiv nezavisnosti Kosova?

  Ademe,čekam odgovor.....

 6. #6
  Buduća legenda adem_ks (avatar)
  Učlanjen
  07.01.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  lepo polovicno mesto sa nekoliko reka
  Poruke
  33.137
  Tekstova u blogu
  14
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Zašto sam protiv nezavisnosti Kosova?

  Citat Original postavio goxy Pogledaj poruku
  Ja mis'io ti protiv nezavisnosti?....
  Pazi ,ovako koji su jevreji imali princip kada su počeli da u velikom broju naseljavanju Palestinu ,tek u 19.veku i najviše početkom 20-og........Samo i isključivo istorijiski......Ovde se radi i klasičnoj primeni načela:''Sila iznad prava'', s tim da realno, ne postoje uslovi da srbi, čak i u tako velikim središtima kao što je Kosovska Mitrovica ostanu dugo u većini i zaštite se.....
  ....
  Bojim se da će kad se začuje ''prva truba nezavisnosti'' kao konačnog rešenja početi masovne demonstracije, navodno da bi se to proslavilo ,a onda u okviru ''slavlja'' malo Lova na preostale Srbe.....
  evo ja ne verujem u to,doduse poznajemljudski stvor, tako da ce se neki eksces desiti, ali nista zabrinjavajuce, osim za one koji se bogu mole da se tako nesto desi da bi rekli "eto vidite..."
  Gledao sam nedavno emisiju o situaciji na Kosovu na RTS-u i bio sam zgranut da tamo etnički motivisani, tako ih čak i Unmik definiše, zločini NE PRESTAJU čak ni danas, posle 7 godina od odlaska naših snaga odatle.....''Razumem'' u prve dve godine...Mada je to prejaka reč ,ne razumem uopšte TOLIKU MRŽNJU, koju deo albanskog naroda ili veći deo, takvi kao ti su velika manjina, oseća prema srbima....Stvarno i pored najbolje volje ne razumem.....Zar nije konačno vreme da ta generalna krvna osveta prema srbima PRESTANE......
  a sta si ocekivao na RTS??? mozda je bilo par meseci tih osvetnicki "slucajeva", posle je ipak bio biznis u pitanju, oteras npr. muslimana pod nekim izgovorom i zauzmes mu stan, optuzis i nekog albanca da je "posten" a u stvari nerascisceni racuni i tako... ne kazem da nema i onih pravih slucajeva, ali korist je u vecini primarna. pa i ovo u makedoniji na granici, cist biznis" po meni, nema tu patriotizma. znas li ti da je arkan bio najveci snabdevac kosova oruzjem i gorivom za vreme rata , ovo sam cuo od ljudi koji su govorili kako se radio biznis za vreme rata. znaci nismo pricalio politici. i takomogu puno primera iz "zivota" da dam da to sto vi slusate to je samo sarena laza za naivce a plasirana od "politicare"
  Ili će se ići do totalnog istrebljenja.....Da li imaš neke informacije ''sa terena'' ,kakvo je raspoloženje, jel se malo stišala ta antisrpska propaganda na medijima, u vidu objavljivanja ''poternica'' prema nekim Srbima itd.....
  u medijima nema nista od te vrste propagande, cak stavise stalno ti "ratni zlocinci kojima su ruke krvave do lakata" kako vi kazete, pozivaju na toleranciju, ako ni iz kog razloga onda su shvatili da cisto kosovo nema prosperiteta ja to vidimtako,ne kazem da nema i onih,ponavljam, ali su toliko nebitni da ih ne vredi spomenuti. doduse kazu za zlo je potrebno malo ali....

 7. #7
  Zaslužan član goxy (avatar)
  Učlanjen
  14.08.2003.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Milion kilometara od nigde...
  Poruke
  103.664
  Reputaciona moć
  3373

  Podrazumevano Re: Zašto sam protiv nezavisnosti Kosova?

  Hvala na odgovoru........

 8. #8
  Zaslužan član goxy (avatar)
  Učlanjen
  14.08.2003.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Milion kilometara od nigde...
  Poruke
  103.664
  Reputaciona moć
  3373

  Podrazumevano Re: Zašto sam protiv nezavisnosti Kosova?

  evo ja ne verujem u to,doduse poznajemljudski stvor, tako da ce se neki eksces desiti, ali nista zabrinjavajuce, osim za one koji se bogu mole da se tako nesto desi da bi rekli "eto vidite..."
  Ovo je najvažnije........
  Ne bi trebao ni jedan incident da se desi......

 9. #9
  Iskusan alergicna (avatar)
  Učlanjen
  15.11.2006.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Austrobugarska(hahaha)trenutno u HOLANDIJI
  Poruke
  6.804
  Reputaciona moć
  109

  Podrazumevano Re: Zašto sam protiv nezavisnosti Kosova?

  Ovo su podatci .za koje verujem; jako malo i srba i albanaca zna a bilo bi dobro da saznaju, jer bi *hladnije glave posmatrali ceo problem.
  Ja nisam znala da je i Musolini imao takve ideje.Verujem da svega ovoga nebi bilo da je tada Kosovo pripalo Italiji, čak naprotiv, obe strane bi bile mnogo zadovoljnije.Danas su obe strane previše ostrašćene, svi bi hteli sve a to je neizvodljivo. Ni jedna strana nije spremna na ustupke, pa kako vreme prolazi, stvara se sve veci jaz izmedju srba i albanaca, svakim danom je sve više *zle krvi* tako da su sve manje šanse da se mirnim putem dodje do rešenja.
  Najtragičnije je što obe strane imaju *jake argumente* pa kako stoje stvari, moze se očekivati stanje kao u Bejrutu,, gde se svi tvrdoglavo drže svojih principa pa sve tako do ISTREBLJENJA
  Bio nekad dobar fazon, kad su se partizani i nemci otimali oko šume, i ko zna kako bi se to završilo da nije došao ŠUMAR
  Očigledno da sami nemožemo da se dogovorimo pa će, ( NA ŽALOST OBE STRANE) neko NEUTRALAN morati da se angažuje da umiri ta dva zaraćena PLEMENA

 10. #10
  Zaslužan član goxy (avatar)
  Učlanjen
  14.08.2003.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Milion kilometara od nigde...
  Poruke
  103.664
  Reputaciona moć
  3373

  Podrazumevano Re: Zašto sam protiv nezavisnosti Kosova?

  Danas su obe strane previše ostrašćene, svi bi hteli sve a to je neizvodljivo
  Ali, jedni DOBIJAJU sve, dok drugi GUBE i ono malo prava koje su pod realno okupatorskom vlašću ''Unmika''' imali
  Opet se vraćam na primer Izraela....Moraćemo i mi kao Jevreji da se ''ogradimo''

 11. #11
  Iskusan alergicna (avatar)
  Učlanjen
  15.11.2006.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Austrobugarska(hahaha)trenutno u HOLANDIJI
  Poruke
  6.804
  Reputaciona moć
  109

  Podrazumevano Re: Zašto sam protiv nezavisnosti Kosova?

  Granice su se uvek menjale i velika je zabluda ako neko misli da će večno ostati *vlasnik* neke teritorije, koliko god da imao to pravo,
  NAJVAŽNOJE JE SAČUVATI ŠTO BOLJE ODNOSE JER TO SE, IPAK, TIČE LJUDI I DA SE NEBI DESILO DA IMAMO TERITORIJU NA KOJOJ VIŠE NEMA KO DA ŽIVI

 12. #12
  Zaslužan član goxy (avatar)
  Učlanjen
  14.08.2003.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Milion kilometara od nigde...
  Poruke
  103.664
  Reputaciona moć
  3373

  Podrazumevano Re: Zašto sam protiv nezavisnosti Kosova?

  Jel znaš ti koliki je natalitet kod albanaca?......
  Iako sad tvrde da je ''u padu''.....
  Poješće nas.....Nisu to Slovenski narodi sa kojima se možemo dogovoriti.....Ovi oće sve......

 13. #13
  Iskusan alergicna (avatar)
  Učlanjen
  15.11.2006.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Austrobugarska(hahaha)trenutno u HOLANDIJI
  Poruke
  6.804
  Reputaciona moć
  109

  Podrazumevano Re: Zašto sam protiv nezavisnosti Kosova?

  Citat Original postavio goxy Pogledaj poruku
  Ali, jedni DOBIJAJU sve, dok drugi GUBE i ono malo prava koje su pod realno okupatorskom vlašću ''Unmika''' imali
  Opet se vraćam na primer Izraela....Moraćemo i mi kao Jevreji da se ''ogradimo''
  Problem je što niko ne pristaje na podelu pa samim tim nema ni *ograde*

 14. #14
  Iskusan alergicna (avatar)
  Učlanjen
  15.11.2006.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Austrobugarska(hahaha)trenutno u HOLANDIJI
  Poruke
  6.804
  Reputaciona moć
  109

  Podrazumevano Re: Zašto sam protiv nezavisnosti Kosova?

  Citat Original postavio goxy Pogledaj poruku
  Jel znaš ti koliki je natalitet kod albanaca?......
  Iako sad tvrde da je ''u padu''.....
  Poješće nas.....Nisu to Slovenski narodi sa kojima se možemo dogovoriti.....Ovi oće sve......
  Pa ko je tu *kriv*?
  Mislim. taj natalitet, stvar izbora, ko bi, normalan pristao da radja decu da bi sačuvao teritoriju?

 15. #15
  Zaslužan član goxy (avatar)
  Učlanjen
  14.08.2003.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Milion kilometara od nigde...
  Poruke
  103.664
  Reputaciona moć
  3373

  Podrazumevano Re: Zašto sam protiv nezavisnosti Kosova?

  ko bi, normalan
  Pitaj adema....Nas nisu vaspitavali da osvajamo natalitetom, ali to je bila jedna od osnovnih poluga širenja islama, u prošlosti.....Albanci nisu krivi, i njima je to nametnuto, kao i Arapima, Turcima, Kurdima.....Poenta je da je DŽIHAD živ i da je raširio krila po celom svetu, ponovo, kao u ''stara vremena''.....Stoga, ja mislim da će oni nastaviti da se šire, na sever....Nadam se da će me budućnost demantovati.....
  Problem je što niko ne pristaje na podelu pa samim tim nema ni *ograde*
  Ma ja mislio na jug Srbije, tamo od Leskovca:wink:.....

 16. #16
  Buduća legenda adem_ks (avatar)
  Učlanjen
  07.01.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  lepo polovicno mesto sa nekoliko reka
  Poruke
  33.137
  Tekstova u blogu
  14
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Zašto sam protiv nezavisnosti Kosova?

  Citat Original postavio goxy Pogledaj poruku
  Pitaj adema....Nas nisu vaspitavali da osvajamo natalitetom, ali to je bila jedna od osnovnih poluga širenja islama, u prošlosti.....Albanci nisu krivi, i njima je to nametnuto, kao i Arapima, Turcima, Kurdima.....Poenta je da je DŽIHAD živ i da je raširio krila po celom svetu, ponovo, kao u ''stara vremena''.....Stoga, ja mislim da će oni nastaviti da se šire, na sever....Nadam se da će me budućnost demantovati.....

  Ma ja mislio na jug Srbije, tamo od Leskovca:wink:.....
  greska goxy, nekada davno su albanci pravili mnogo dece iz vise razloga, npr. smrt deteta, bolest,nesreca i sl. zatim razne plemenske razmirice, znaci cesti ratovi, tezak seljacki zivot koji je kratko trajao i ako se nije imalo dovoljno radnih ruku onda da se malo izdignes onda... i tako, ima tu jos razloga, ali cisto da vidis da je toga bilo i pre islama,

 17. #17
  Primećen član stefan (avatar)
  Učlanjen
  11.07.2003.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Beograd
  Poruke
  803
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  61

  Podrazumevano Re: Zašto sam protiv nezavisnosti Kosova?

  MOŽE LI FABULA TEKSTA8)
  Čaaačak......Čaaaačak....šumadiski rock end roll,to je život moj i tvoj........oj,Moravoooooo ooooooooj.....ha......

 18. #18
  Buduća legenda Derer (avatar)
  Učlanjen
  03.08.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Lepo mi je dok nekome trujem chaj
  Poruke
  42.806
  Tekstova u blogu
  18
  Reputaciona moć
  754

  Podrazumevano Re: Zašto sam protiv nezavisnosti Kosova?

  "Kosovski problem"reshavatje se u paketu sa "Islamskim problemom"u Evropi,kada "civiliziranima"pukne sa Arapima po evropskim metropolama...pa kad se Mustafe Djibrili i ostali recimo iz Francuske najure shut kartom u jednom pravcu u vukoyebine iz koje su njihvi dedovi izmilili,tada ce se pochistiti i ova Balkanska g.ovna.-svako svoja.Do tada mogu da izmishljaju nove pravne i druge vrste formulacija,ali ostaje chinjenica da kako god reshili problem van navedenog na pochetku ovog posta,nece biti mira na Balkanu jer Albanci se na Kosovu nece zaustaviti.
  A te nebulozne "analize" LDP-U92 teletabisa koje nam objashnjavaju da je ***** ljubichica su simpatichne i simtomatichne,...za neku dublju analizu psihosomatskih poremetjaja nastalih uticajem proredjivanja ozonskog omotacha i gama zrachenja....shvatati ih ozbiljnije od toga bilo bi smeshno.

 19. #19
  Buduća legenda adem_ks (avatar)
  Učlanjen
  07.01.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  lepo polovicno mesto sa nekoliko reka
  Poruke
  33.137
  Tekstova u blogu
  14
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Zašto sam protiv nezavisnosti Kosova?

  Citat Original postavio stefan Pogledaj poruku
  MOŽE LI FABULA TEKSTA8)
  ukratko, covek treba sam razmisljati i sam naci odgovor na sva pitanja, inace od serviranih odgovora nema nista

 20. #20
  Zaslužan član goxy (avatar)
  Učlanjen
  14.08.2003.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Milion kilometara od nigde...
  Poruke
  103.664
  Reputaciona moć
  3373

  Podrazumevano Re: Zašto sam protiv nezavisnosti Kosova?

  Citat Original postavio adem_ks Pogledaj poruku
  greska goxy, nekada davno su albanci pravili mnogo dece iz vise razloga, npr. smrt deteta, bolest,nesreca i sl. zatim razne plemenske razmirice, znaci cesti ratovi, tezak seljacki zivot koji je kratko trajao i ako se nije imalo dovoljno radnih ruku onda da se malo izdignes onda... i tako, ima tu jos razloga, ali cisto da vidis da je toga bilo i pre islama,
  Pa tako je bilo i kod Srba, svaka porodica u ''davnim vremenima'' ali i u 17,18,19 veku je imala po najmanje 6-8 ukućana, iz tih navedenih razloga, kao i kod vas, to je bilo normalno.....Ali, ta praxa je zaustavljena već početkom 20 veka....Zašto ste vi nastavili, ako je većina razloga iz kojih je uvedena bila minimizovana ili i ukinuta tada......
  Ipak je to bila jedna od vrsti političke i verske borbe u kojoj ste imali dosta uspeha.....

 21. #21
  Zainteresovan član
  Učlanjen
  26.08.2007.
  Lokacija
  To se i ja pitam gde zivim?!
  Poruke
  227
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Zašto sam protiv nezavisnosti Kosova?

  ademe pa ako si protiv nezavisnosti kosova onda ni nas covek

 22. #22
  Zaslužan član goxy (avatar)
  Učlanjen
  14.08.2003.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Milion kilometara od nigde...
  Poruke
  103.664
  Reputaciona moć
  3373

  Podrazumevano Re: Zašto sam protiv nezavisnosti Kosova?

  Nije ON, a ni autor texta koji je mešavina bog-te-pita kojih i čijih stavova nabacano na gomilu, čitaj pažljivije...Bre ,ti iglačkice, više spamuješ nego lylie:wink:

 23. #23
  Buduća legenda adem_ks (avatar)
  Učlanjen
  07.01.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  lepo polovicno mesto sa nekoliko reka
  Poruke
  33.137
  Tekstova u blogu
  14
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Zašto sam protiv nezavisnosti Kosova?

  Citat Original postavio goxy Pogledaj poruku
  Pa tako je bilo i kod Srba, svaka porodica u ''davnim vremenima'' ali i u 17,18,19 veku je imala po najmanje 6-8 ukućana, iz tih navedenih razloga, kao i kod vas, to je bilo normalno.....Ali, ta praxa je zaustavljena već početkom 20 veka....Zašto ste vi nastavili, ako je većina razloga iz kojih je uvedena bila minimizovana ili i ukinuta tada......
  Ipak je to bila jedna od vrsti političke i verske borbe u kojoj ste imali dosta uspeha.....
  pa recimo da krajem IXX veka mi pocinjemo da gledamo malo dalje, znaci pocetak, onda dolazi dvadesti vek gde se gradsko stanovnistvo polako upoznaje sa "tekovinama" sivilizacije i dvadeset prvi ulazimo u isti rang sa starom civilizacijom. mozda smo kasno krenuli, ali smo zato ubrzali tempo
  ps. to je onako grubo i laicki da neki lakse shvate, inace bi me neki mogli optuziti za....

 24. #24
  Zaslužan član goxy (avatar)
  Učlanjen
  14.08.2003.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Milion kilometara od nigde...
  Poruke
  103.664
  Reputaciona moć
  3373

  Podrazumevano Re: Zašto sam protiv nezavisnosti Kosova?

  Kolike su sada u proseku porodice na Kosovu?....Koliko dece.....Mora da si upoznat sa nekim statistikama?....

 25. #25
  Domaćin Dikan (avatar)
  Učlanjen
  19.08.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Ni EU ni Kosovo
  Poruke
  4.809
  Reputaciona moć
  86

  Podrazumevano Re: Zašto sam protiv nezavisnosti Kosova?

  Citat Original postavio goxy Pogledaj poruku
  Opet se vraćam na primer Izraela....Moraćemo i mi kao Jevreji da se ''ogradimo''
  Ovakav zid nama treba.
  Da sam ja pregovarač8-)
  1)Dogovorio bih razmenu stanovništva.
  Glava za glavu, kuća za kuću.
  Albanci iz ostatka Srbije, na Kosovo, Srbi u njihove kuće.
  Manjak Albanaca nadoknadićemo sa desetak hiljada. muslimanima (i onako se vole) iz Raške oblasti (Sandžaka).

  2)Preneti sva kulturna-istorijska-verska dobra Srba sa Kosova.

  3)Plus da nam se dozvoli da izgradimo ovaj zid (uz evropske donacije) i u ustav unesemo odrebu da nijedan Albanac ne može da kroči na teritoriju ostatka Srbije dok je sveta i veka.

  4)Za uzvrat mi ćemo prihvatiti nezavisnost i nek se gone u p.m. da ih moje oči nikad više ne vide.
  Poslednji put ažurirao/la Dikan : 05.11.2007. u 03:45

Slične teme

 1. Zasto su samo Srbi protiv nezavisnosti Kosova
  Autor xheki u forumu Politika
  Odgovora: 2
  Poslednja poruka: 02.12.2008., 22:35
 2. Zasto su samo Srbi protiv nezavisnosti Kosova
  Autor xheki u forumu Politika
  Odgovora: 8
  Poslednja poruka: 02.12.2008., 22:15
 3. Protiv nezavisnosti Kosova
  Autor Dusko_Dugousko u forumu Politika
  Odgovora: 0
  Poslednja poruka: 15.02.2007., 02:17
 4. Peticija protiv nezavisnosti Kosova
  Autor nela_73 u forumu Istorija
  Odgovora: 7
  Poslednja poruka: 14.02.2007., 10:56
 5. Peticija protiv nezavisnosti Kosova
  Autor nela_73 u forumu Evropa
  Odgovora: 0
  Poslednja poruka: 13.02.2007., 20:19

Pravila za slanje poruka

 • Ne možete kreirati novu temu
 • Ne možete poslati odgovor
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoju poruku
 •