Bora i Voja i Mladja odlučili da predsednčiki izbori budu 20 ili 27 januara 2008!
Prikazujem rezultate 1 do 24 od 24

Tema: Bora i Voja i Mladja odlučili da predsednčiki izbori budu 20 ili 27 januara 2008!

 1. #1
  Zainteresovan član
  Učlanjen
  26.08.2007.
  Lokacija
  To se i ja pitam gde zivim?!
  Poruke
  227
  Reputaciona moć
  0

  Exclamation Bora i Voja i Mladja odlučili da predsednčiki izbori budu 20 ili 27 januara 2008!

  DS-DSS-G17 plus: Dogovor o izborima
  3. novembar 2007. | 10:52 -> 18:48 | Izvor: B92, Beta, Tanjug
  Beograd -- Boris Tadić, Vojislav Koštunica i Mlađan Dinkić noćas postigli sporazum o održavanju predsedničkih izbora.

  Dogovor - Boris Tadić i Vojislav Koštunica (FoNet, arhiv)

  Stranke vladajuće koalicije postigle su dogovor da predsednički izbori budu raspisani posle 10. decembra, do kada će u skupštini biti usvojeni svi neophodni propisi koje predviđa Ustavni zakon. Kako B92 saznaje, izbori bi prema dogovoru lidera vladajuće koalicije bili održani u januaru.

  Iz kabineta predsednika Borisa Tadića danas je saopšteno da su se na njegov predlog DS, DSS i G17 plus dogovorile da do 8. novembra završe usaglašavanje potrebnih zakona za raspisivanje predsedničkih izbora, kako bi ti zakoni najkasnije do 10. decembra bili usvojeni u Skupštini Srbije.

  "Postoji puna saglasnost da posle 10. decembra i sadašnje runde pregovora o budućem uređenju pokrajine Kosovo i Metohija, ukoliko ne bude neposredno ugrožena teritorijalna celovitost zemlje, budu raspisani predsednički izbori", navodi se u saopštenju predsednika Republike.

  Takođe je saopšteno da su se tri stranke obavezale da se u najkraćem roku donesu i zakoni neophodni za raspisivanje lokalnih i pokrajinskih izbora, saglasno Ustavnom zakonu.

  Potpredsednik Vlade Srbije Božidar Đelić kaže u izjavi za B92 da sinoćni dogovor omogućava stabilnost države i veće posvećenje Vlade evropskim integracijama.

  "Umesto što će se pričati o pregovorima o predsedničkim izborima, sve snage će sada biti okrenute ka rešavanju problema svakodnevnog života", kaže Đelić.

  Šef poslanika DSS-a Miloš Aligrudić izjavio je za B92 da će njegova stranka u potpunosti poštovati dogovor koji je sinoć sklopljen. Aligrudić je naglasio da će DSS povući zahtev da bude održana sednica odbora za ustavna pitanja na kojoj je trebalo da bude rastumačen Ustavni zakon i rokovi koji su postavljeni u njemu.

  Miloš Aligrudić negira tezu da se ovaj dogovor može tumačiti kao još jedna pobeda DSS-a nad DS-om: "Mislim da je ovde sa svih strana prevagnuo razum i da se ne radi ni o kakvoj pobedi DSS-a. Mislim da ako se tako tumači, da je to onda pogrešno shvaćeno."

  "Shvatili smo svi zajedno da umesto jalovih rasprava na tu temu najvažnije da se radi punom parom da se ostvare svi oni uslovi koji pišu u ustavu. Zaista ne mislim to treba da se shvati kao bilo čija pobeda", kaže on.

  Ministar odbrane Srbije i potpredsednik Demokratske stranke Dragan Šutanovac ocenio je danas da je dogovorom o izborima potvrđeno da su stranke vladajuće koalicije državotvorne stranke i da je dogovor napravljen u interesu građana Srbije i uz poštovanje ustava i zakona.

  "Dogovorom je stavljen pečat na krizu u vladajućoj koaliciji", rekao je Šutanovac agenciji Beta.

  On je rekao da će donošenjem zakona i raspisivanjem izbora Srbija ući u period političke stabilnosti.

  Šefica poslaničke grupe G17 plus u Skupštini Srbije Suzana Grubješić izrazila je zadovoljstvo dogovorom lidera vladajuće kolicije o izborima. Ona u izjavi agenciji Beta posebno naglasila "konstruktivan i racionalan pristup lidera G17 plus Mlađana Dinkića koji je doprineo očuvanju zajedništva u koaliciji".

  "I u narednom periodu G17 plus će, kao i do sada, biti faktor političke stabilnosti i partnerstva", kazala je Grubješićeva.

  Šta kažu opozicija i analitičari

  Dgovor vladajućih stranaka, stranke i analitičari procenjuju različito. Radikali i socijalisti smatraju da je time samo odložena kriza, dok LDP traži i vanredne parlamentarne izbore.

  Politički analitičar Vladimr Goati smatra da je načelno dobro da je postignut kompromis, uz napomenu da je neodređena formulacija da se predsednički izbori raspišu posle 10. decembra ako zbog problema Kosova ne bude ugrožena teritorijalna celovitost zemlje.

  On je naveo da tim dogovorom nije završena kriza u vladajućoj koaliciji, ali je odložena.

  "Važno je da izbora bude. Ne očekujem zajedničkog kandidata vladajuće koalicije. Za vladajuću koaliciju bi bilo dobro da postoji
  zajednički kandidat i da postoji kosenzus stranka koje podržavaju sadašnjeg predsednika Srbije Borisa Tadića", naveo je Goati.

  Imajući u vidu ranija iskustva, lideri stranka trebalo bi da dogovor stave na papir, ali i da preziciraju još neke detalje, kaže za B92 Slaviša Orlović, profesor Fakulteta političkih nauka.

  "Mislim da bi bilo najbolje i za same aktere, ali i za građane da ono što su dogovorili pretoče u pisani kolaliconi sporazum, rukovođeni sopstvenim iskustvima u prethodnom perodu, što znači mogla je da glasi i ta jedna rečenica da će imati jednog kanidata i da će DSS podržati Borisa Tadića, to lebdi u atmosferi ovog sporazuma", kaže Orlović.

  On smatra da je napravljen kompromis i prevaziđena veoma napeta situacija u vladajućoj koaliciji.

  Orlović navodi da bi sada trebalo da dođe do smirivanja napetosti među koalicionim partenima, kao i da je moguće usvojiti sve neophodne zakone u predviđenom roku, ukoliko bude postojala politička volja.

  Dulić: Čeka nas intenzivan rad

  Predsednik Skupštine Srbije Oliver Dulić izjavio je danas da će parlament morati da radi mnogo intenzivnije kako bi set zakona neophodan za raspisivanje izbora bio usvojen u roku koji su dogovorili lideri stranaka vladajuće koalicije, a koji se uklapa u rok predviđen Ustavnim zakonom.

  "Za uspešan rad skupštine i usvajanje zakona do rokova koji su navedeni neophodan je džentlmenski sporazum vlasti i opozicije oko činjenice da je državi potrebno da se ovi zakoni usvoje i raspišu izbori", izjavio je Dulić agenciji Tanjug.

  Prema njegovim rečima, sinoćni dogovor lidera vladajuće koalicije je dokaz da se svaki nesporazum, svako neslaganje u tumačenju pravnih normi i svaka kriza bolje prevazilaze intenzivnim radom institucija nego blokiranjem tog rada.

  "Pred skupštinom je veliki izazov. Ukoliko svi ovi zakoni stignu u skupštinsku proceduru ovih dana, kako je najavljeno, skupština će morati da radi mnogo intenzivnije nego do sada", istakao je Dulić, i izrazio zadovoljstvo zbog toga što će parlament u ponedeljak nastaviti zasedanje.

  "Tadić i Nikolić u drugom krugu"

  Tomislav Nikolić

  Boris Tadić i Tomislav Nikolić našli bi se u drugom krugu predsedničkih izbora, pokazuje istraživanje Stratedžik marketinga.

  Direktor Stratedžik marketinga Srđan Bogosavljević izjavio je za B92 da je većina od 1.017 anketiranih građana bez dileme sigurna da će se ta dva političara naći u drugom krugu predsedničkih izbora.

  "Prednost Borisa Tadića je relativno velika, govorimo o 56 odsto na prema 44 odsto. S tim da oni koji su sigurni da će izaći, a to je nešto sigurnije biračko telo Tome Nikolića, tu je prednost nešto manja. Još je manja ako eventualno to korigujemo za procenat onih koji kažu 'ne znam, još uvek' u odnosu na to kako se populacija u principu ponaša. Međutim, ta prednost je još uvek relativno velika i ona u najslabijoj simulaciji iznosi 56 na prema 44 za Borisa Tadića", kaže Bogosavljević.

  Bogosavljević kaže da bi eventualni bojkot DSS-a bitno smanjio prednost Borisa Tadića, ali ne u onoj meri kao 2003, kada su DSS i G17 plus bojkotovali predsedničke izbore na kojima je kandidat DS-a bio Dragoljub Mićunović.

  "U ovom trenutku DSS nije toliko moćna stranka, ali sasvim sigurno da bi bojkot izbora bitno smanjio prednost Borisa Tadića i da bi tek tad došli do nekakvog duela koji bi se vodio na marginama. U tom slučaju verovatno bi se rezultat kretao oko 52 prema 48 odsto, dakle, samo u tom slučaju se približavaju Boris Tadić i Tomislav Nikolić", navodi Bogosavljević.

  Kada je reč o stranačkoj opredeljenosti građana, SRS podržava 34 odsto anketiranih, DS 31, DSS 11, LDP 6, G17 plus pet i SPS četiri odsto.

  Analiticari ocenjuju da bi to moglo da se desi 20 ili 27 januara 2008 posle novogoisnjih i bozicnih praznika! 2. #2
  Ističe se Karamazov (avatar)
  Učlanjen
  26.11.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  medju svojim slepoocnicama
  Poruke
  2.425
  Reputaciona moć
  69

  Podrazumevano Re: Bora i Voja i Mladja odlučili da predsednčiki izbori budu 20 ili 27 januara 2008!

  Bog ih blagoslovio.

 3. #3
  Zainteresovan član
  Učlanjen
  26.08.2007.
  Lokacija
  To se i ja pitam gde zivim?!
  Poruke
  227
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Bora i Voja i Mladja odlučili da predsednčiki izbori budu 20 ili 27 januara 2008!

  i ja kazem daj boze da budu u januaru posle praznika! samo da ne bude problema sa kosovom!

 4. #4
  Buduća legenda
  Učlanjen
  26.07.2005.
  Pol
  muški
  Poruke
  44.336
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Bora i Voja i Mladja odlučili da predsednčiki izbori budu 20 ili 27 januara 2008!

  ma nije valjda da ce da budu izbori..... :shock::shock::shock:


 5. #5
  Poznat ~Petar~ (avatar)
  Učlanjen
  14.08.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  bachelorette
  Poruke
  8.638
  Reputaciona moć
  132

  Podrazumevano Re: Bora i Voja i Mladja odlučili da predsednčiki izbori budu 20 ili 27 januara 2008!

  jbt od kad je borisu prezidenteu nadimak bora?

 6. #6
  Zainteresovan član
  Učlanjen
  26.08.2007.
  Lokacija
  To se i ja pitam gde zivim?!
  Poruke
  227
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Bora i Voja i Mladja odlučili da predsednčiki izbori budu 20 ili 27 januara 2008!

  pa nego kako nego bora?

 7. #7
  Buduća legenda *BILJA* (avatar)
  Učlanjen
  30.09.2006.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  "Vidik na misli moje najtananije..."
  Poruke
  31.530
  Tekstova u blogu
  72
  Reputaciona moć
  1638

  Podrazumevano Re: Bora i Voja i Mladja odlučili da predsednčiki izbori budu 20 ili 27 januara 2008!

  Citat Original postavio Igrackica_00 Pogledaj poruku
  pa nego kako nego bora?
  Hej, Boro, lepi Boro, igraj Boro moje oro:razz:

 8. #8
  Zainteresovan član
  Učlanjen
  26.08.2007.
  Lokacija
  To se i ja pitam gde zivim?!
  Poruke
  227
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Bora i Voja i Mladja odlučili da predsednčiki izbori budu 20 ili 27 januara 2008!

  Citat Original postavio *BILJA* Pogledaj poruku
  Hej, Boro, lepi Boro, igraj Boro moje oro:razz:
  xex

 9. #9
  Poznat DJM (avatar)
  Učlanjen
  14.03.2007.
  Pol
  muški
  Poruke
  8.024
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  120

  Podrazumevano Re: Bora i Voja i Mladja odlučili da predsednčiki izbori budu 20 ili 27 januara 2008!

  Ako cemo iskreno ja u svom novcaniku imam sliku Hendrixa, Slobe i Dinkica... 3 coveka koji su mi promenili zivot...

 10. #10
  Zainteresovan član
  Učlanjen
  26.08.2007.
  Lokacija
  To se i ja pitam gde zivim?!
  Poruke
  227
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Bora i Voja i Mladja odlučili da predsednčiki izbori budu 20 ili 27 januara 2008!

  kako mislis promenili zivot?

 11. #11
  Poznat DJM (avatar)
  Učlanjen
  14.03.2007.
  Pol
  muški
  Poruke
  8.024
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  120

  Podrazumevano Re: Bora i Voja i Mladja odlučili da predsednčiki izbori budu 20 ili 27 januara 2008!

  Svako na svoj nacin... Hendrix mi je uzor, Sloba mi je zajebo zivot, a Dinkic je tu negde izmedju ove dvojice...

 12. #12
  Zainteresovan član
  Učlanjen
  26.08.2007.
  Lokacija
  To se i ja pitam gde zivim?!
  Poruke
  227
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Bora i Voja i Mladja odlučili da predsednčiki izbori budu 20 ili 27 januara 2008!

  Mozda budu i 13 januara

  Dogovor stranaka, počinje predsednička trka
  Koštunica popustio izbori 13. januara
  Autor: B. N. | 04.11.2007 - 00:01  Izbori za predsednika Srbije biće održani 13. januara, a eventualni drugi krug 27. januara, na Savindan, rezultat je dogovora lidera stranaka DS-DSS-G17, saznaje "Blic nedelje" u vrhu vladajuće koalicije.

  Trojica lidera - Boris Tadić, Vojislav Koštunica i Mlađan Dinkić, dogovorila su se da se predsednički izbori raspišu posle 10. decembra, pod uslovom da zbog problema Kosova ne bude neposredno ugrožena teritorijalna celovitost zemlje.
  Dogovor lidera podrazumeva da se do iduće sednice Vlade, 8. novembra, usaglase zakoni o načinu izbora i položaju predsednika, kako bi ih Vlada usvojila i poslala parlamentu na usvajanje. Takođe, dogovoreno je da ti zakoni u Skupštini Srbije budu usvojeni najkasnije do 10. decembra.
  Kao zajednička obaveza vladajuće koalicije utvrđeno je da se najkasnije do 10. decembra, kako nalaže Ustavni zakon, usvoje zakoni o predsedniku i izboru predsednika, o odbrani i vojsci, spoljnim poslovima i službama bezbednosti.
  Na sastanku je, kako je saopšteno iz kabineta predsednika, utvrđena i zajednička obaveza tri stranke da se u najkraćem roku donesu i svi neophodni zakoni za raspisivanje lokalnih i pokrajinskih izbora. Za lokalne i pokrajinske izbore, Skupština treba da usvoji zakone o lokalnoj samoupravi, izborima za lokalnu samoupravu, o teritorijalnoj organizaciji i o glavnom gradu.
  Kako saznaje agencija Beta, konačan dogovor nije postignut, ali je pominjana mogućnost da se pokrajinski održe u isto vreme kada i predsednički, po proprocionalnom izbornom modelu.
  Cenzus na pokrajinskim izborima bio bi pet odsto.
  Lokalni izbori, po proporcioanlnom modelu i sa cenzusom podignutim sa tri na pet odsto, bili bi održani na proleće 2008. godine, pominjano je na sinoćnom sastanku, na kome nije postignut konačan dogovor o tom pitanju.
  Zamenik predsednika SRS Tomislav Nikolić izjavio je "kada izbori budu raspisani tada ćemo rešiti da li ćemo da učestvujemo".

  Đelić: Zajednički kandidat logičan
  Potpredsednik Vlade Srbije Božidar Đelić ocenio je da dogovor koji su danas postigli predstavnici vladajuće koalicije obezbeđuje političku stabilnost države. Đelić je rekao da "misli da je logično da koalicija ima i zajedničkog predsedničkog kandidata".


  LDP traži i vanredne parlamentarne izbore
  Većina stranačkih lidera i političkih analitičara pozdravila je dogovor vladajuće koalicije. Nešto je drugačije reagovala Liberalno-demokratska partija, koja je zatražila da se, osim predsedničkih, pokrajinskih i lokalnih, raspišu i vanredni parlamentarni izbori.


  Dan za glasanje
  U Skupštini Srbije sutra će biti dan za glasanje tokom kojeg će se usvojiti zakoni i međunarodni ugovori i sporazumi koji su bili na dnevnom redu prve sednice drugog redovnog zasedanja parlamenta. Odmah po obavljenom glasanju biće zakazana i održana nova sednica na čijem će dnevnom redu biti Sporazum o viznim olakšicama i readmisiji.

 13. #13
  Buduća legenda
  Učlanjen
  26.07.2005.
  Pol
  muški
  Poruke
  44.336
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Bora i Voja i Mladja odlučili da predsednčiki izbori budu 20 ili 27 januara 2008!

  Citat Original postavio DJM Pogledaj poruku
  Svako na svoj nacin... Hendrix mi je uzor, Sloba mi je zajebo zivot, a Dinkic je tu negde izmedju ove dvojice...
  jbg.. ja mislio da ti mladja tu zbog onog stratocastera, da ti jimi zahebo zhivot zbog duvke, a sloba ikona kojoj se klanjas....

 14. #14
  Primećen član
  Učlanjen
  23.10.2007.
  Poruke
  640
  Reputaciona moć
  0

  Wink Re: Bora i Voja i Mladja odlučili da predsednčiki izbori budu 20 ili 27 januara 2008!

  opet DS mora da popusta DSS-u ... :-D

 15. #15
  Zainteresovan član
  Učlanjen
  27.10.2007.
  Poruke
  157
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Bora i Voja i Mladja odlučili da predsednčiki izbori budu 20 ili 27 januara 2008!

  Citat Original postavio DJM Pogledaj poruku
  Svako na svoj nacin... Hendrix mi je uzor, Sloba mi je zajebo zivot, a Dinkic je tu negde izmedju ove dvojice...
  Ma nije Sloba kriv...

 16. #16
  Ističe se José Luis Torrente (avatar)
  Učlanjen
  21.08.2007.
  Lokacija
  Belgrado
  Poruke
  2.470
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Bora i Voja i Mladja odlučili da predsednčiki izbori budu 20 ili 27 januara 2008!

  Citat Original postavio *BILJA* Pogledaj poruku
  Hej, Boro, lepi Boro, igraj Boro moje oro:razz:
  Hahaaaaa!

 17. #17
  Ističe se José Luis Torrente (avatar)
  Učlanjen
  21.08.2007.
  Lokacija
  Belgrado
  Poruke
  2.470
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Bora i Voja i Mladja odlučili da predsednčiki izbori budu 20 ili 27 januara 2008!

  Citat Original postavio DJM Pogledaj poruku
  Svako na svoj nacin... Hendrix mi je uzor, Sloba mi je zajebo zivot, a Dinkic je tu negde izmedju ove dvojice...
  Kako Dinkic izmedju dvojice koji su ti uzor i zajebali zivot??? Znaci Dinkic ti je zajebao zivot ali ipak ti je uzor

 18. #18
  Poznat DJM (avatar)
  Učlanjen
  14.03.2007.
  Pol
  muški
  Poruke
  8.024
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  120

  Podrazumevano Re: Bora i Voja i Mladja odlučili da predsednčiki izbori budu 20 ili 27 januara 2008!

  LOL, kakve interpretacije...

  Kada sam stavio Dinkica tu izmedju, to je zbog toga sto ima i pozitivnu i negativnu stranu...
  Pozitivna... Gitarista je...
  Negativna... Politicar je...

  Tako da nije extreman kao Hendrix ili Sloba... vec je tu nesto izmedju...

 19. #19
  Ističe se José Luis Torrente (avatar)
  Učlanjen
  21.08.2007.
  Lokacija
  Belgrado
  Poruke
  2.470
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Bora i Voja i Mladja odlučili da predsednčiki izbori budu 20 ili 27 januara 2008!

  Citat Original postavio DJM Pogledaj poruku
  LOL, kakve interpretacije...

  Kada sam stavio Dinkica tu izmedju, to je zbog toga sto ima i pozitivnu i negativnu stranu...
  Pozitivna... Gitarista je...
  Negativna... Politicar je...

  Tako da nije extreman kao Hendrix ili Sloba... vec je tu nesto izmedju...
  Pa upravo je on najgori.Extremni politicki lopovski gitarista.

 20. #20
  Poznat DJM (avatar)
  Učlanjen
  14.03.2007.
  Pol
  muški
  Poruke
  8.024
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  120

  Podrazumevano Re: Bora i Voja i Mladja odlučili da predsednčiki izbori budu 20 ili 27 januara 2008!

  Hehehehe...

 21. #21
  Zainteresovan član
  Učlanjen
  26.08.2007.
  Lokacija
  To se i ja pitam gde zivim?!
  Poruke
  227
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Bora i Voja i Mladja odlučili da predsednčiki izbori budu 20 ili 27 januara 2008!

  Evo @DJM ih raspisuje 13 januara pred srpsku novu godinu! odustao je od 20 i 27 januara!

 22. #22
  Poznat DJM (avatar)
  Učlanjen
  14.03.2007.
  Pol
  muški
  Poruke
  8.024
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  120

  Podrazumevano Re: Bora i Voja i Mladja odlučili da predsednčiki izbori budu 20 ili 27 januara 2008!

  Kool

 23. #23
  Zainteresovan član
  Učlanjen
  26.08.2007.
  Lokacija
  To se i ja pitam gde zivim?!
  Poruke
  227
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Bora i Voja i Mladja odlučili da predsednčiki izbori budu 20 ili 27 januara 2008!

  @DJM reci nam listu kandidata...

 24. #24
  Poznat DJM (avatar)
  Učlanjen
  14.03.2007.
  Pol
  muški
  Poruke
  8.024
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  120

  Podrazumevano Re: Bora i Voja i Mladja odlučili da predsednčiki izbori budu 20 ili 27 januara 2008!

  Ja, Mladja, Tadic i Toma...
  Opasni kadnidati...

Slične teme

 1. izbori 2007/izbori 2008
  Autor filatelista, pa šta? u forumu Politika
  Odgovora: 13
  Poslednja poruka: 14.05.2008., 17:11
 2. IZBORI 11.05.2008.
  Autor cns | Kimi u forumu Politika
  Odgovora: 66
  Poslednja poruka: 16.04.2008., 14:22
 3. Odgovora: 61
  Poslednja poruka: 13.12.2007., 21:31
 4. Pitanje za demokrate: zasto da izbori budu 9. decembra?
  Autor Jerry Ropero u forumu Politika
  Odgovora: 97
  Poslednja poruka: 29.10.2007., 18:33

Pravila za slanje poruka

 • Ne možete kreirati novu temu
 • Ne možete poslati odgovor
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoju poruku
 •