Pomoc oko delphi-a
Strana 1 od 4 1234 PoslednjaPoslednja
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 78

Tema: Pomoc oko delphi-a

  1. #1
    UnDerGr0unD^SeCuRitY
    Guest

    Podrazumevano Pomoc oko delphi-a

    Potrebna mi je pomoc oko cuvanja odredjenih reci (vaiables) u nekoj datoteci. Ko zna oko toga neka mi se javi, znate gde me mozete naci... :wink:



  2. #2
    Primećen član RiSK (avatar)
    Učlanjen
    19.01.2004.
    Pol
    muški
    Poruke
    678
    Reputaciona moć
    57

    Podrazumevano

    Pa, definisi se malo bolje....

    Evo nesto sto bi moglo da ti pomogne:
    - ako cuvas varijable istog tipa, ajd' recimo integer, onda mozes da uradis sledece:

    var fajl: file of integer;
    begin
    AssignFile(fajl, 'c:\put\do\fajla\ime.tip');
    rewrite(fajl);
    write(fajl, neka_varijabla_ili_konstanta_tipa_integer);
    {pa ponovi naredbu write kolko god hoces puta}
    CloseFile(fajl);
    end;

    Mozes da koristis TIniFile objekat i da cuvas tvoje promenjljive u ini fajlu, sto je prilicno dobro, narocito ako su stringovi.

    Mozes da koristis, recimo, TFileStream ili da radis sa fajlovima pozivanjem Windowsovih API funkcija, i na jos mnogo nacina.

    A sta ti konkretno treba?

  3. #3
    UnDerGr0unD^SeCuRitY
    Guest

    Podrazumevano

    pa pravim jedan program za koji mi je to neophodno, da bi zapamtio odredjene stavi u datoteci, sve sam ja to znao nego mi se sjebo komp na par nedelja i za to vreme sve sam zaboravio a i jos sam izgubio svesku sa tim sranjima...

  4. #4
    Primećen član
    Učlanjen
    15.02.2004.
    Lokacija
    Nis-New York
    Poruke
    572
    Reputaciona moć
    56

    Podrazumevano

    bas kao sto ti rece covek.
    drugi nacin je preko streamova, mozda je cak i bolji...pogledaj help za TStream, TMemoryStream i posebno za TFileStream...mislim da je elegantnije od AssignFile

  5. #5
    UnDerGr0unD^SeCuRitY
    Guest

    Podrazumevano

    kazi te mi idete li vi na irc? aj ako idiete da se nadjemo negde da porazgovaramo, inace moj nick je Only tnx... 8)

  6. #6
    Primećen član
    Učlanjen
    15.02.2004.
    Lokacija
    Nis-New York
    Poruke
    572
    Reputaciona moć
    56

    Podrazumevano

    ne,
    pitaj slobodno na mail (ima ga u info)
    napisacu ti sta te interesuje
    pozdravi

  7. #7
    UnDerGr0unD^SeCuRitY
    Guest

    Podrazumevano

    nema je u infu.... :?

  8. #8
    Primećen član
    Učlanjen
    15.02.2004.
    Lokacija
    Nis-New York
    Poruke
    572
    Reputaciona moć
    56

    Podrazumevano

    ha, nisi se dao zbuniti...nikad ne ostavljaj mail neprijatelju
    salim se stormbringer@mail.com je moja adresa
    pozdravi

  9. #9
    Primećen član RiSK (avatar)
    Učlanjen
    19.01.2004.
    Pol
    muški
    Poruke
    678
    Reputaciona moć
    57

    Podrazumevano

    Slobodno klikni na nick, i ostavi mi svoj mail pa ce mo se ispricati koliko hoces...

    IRC sam batalio odavno - kad sam shvatio da provodim po pola dana na istom...

  10. #10
    UnDerGr0unD^SeCuRitY
    Guest

    Podrazumevano

    moj mail je shadowpro2004@yahoo.com ) a na irc sam poznat kao Only 8) pa tako javite se! e i kupio sam neku delphi 6 knjigu sa cd-om nije losha...

  11. #11
    Primećen član
    Učlanjen
    15.02.2004.
    Lokacija
    Nis-New York
    Poruke
    572
    Reputaciona moć
    56

    Podrazumevano

    jel ima neki dobar program na cd-u?

  12. #12
    UnDerGr0unD^SeCuRitY
    Guest

    Podrazumevano

    zavisi sta ti treba :shock:

  13. #13
    Primećen član RiSK (avatar)
    Učlanjen
    19.01.2004.
    Pol
    muški
    Poruke
    678
    Reputaciona moć
    57

    Podrazumevano

    Koju? Moja omiljena je Mastering Delphi... a na tom CDu ima samo source primera...

  14. #14
    Primećen član
    Učlanjen
    15.02.2004.
    Lokacija
    Nis-New York
    Poruke
    572
    Reputaciona moć
    56

    Podrazumevano

    na to sam i mislio, niko ne daje gotove programe

  15. #15
    UnDerGr0unD^SeCuRitY
    Guest

    Podrazumevano

    e ljudi imam opasnu frku. formatirao sam hard i sad nemogu da installiram delphi. neznam koj mu djavo pocne installacija sve lepo i onda dodje nesto "E:\install\bin\..." verfy the file exists and retry. kako ovo da sredim?

  16. #16
    Primećen član
    Učlanjen
    15.02.2004.
    Lokacija
    Nis-New York
    Poruke
    572
    Reputaciona moć
    56

    Podrazumevano

    a e: ti je CD pretpostavljam.
    jesi pre toga instalirao sa tog cd-a? vrlo cudno ponasanje :shock: probaj neku drugu verziju/kopiju

  17. #17
    UnDerGr0unD^SeCURitY
    Guest

    Podrazumevano

    uzeo sam delphi7. i zajebava me nesto kod onog Tapplication i HWnd

  18. #18
    Primećen član
    Učlanjen
    15.02.2004.
    Lokacija
    Nis-New York
    Poruke
    572
    Reputaciona moć
    56

    Podrazumevano

    sta konkretno?

  19. #19
    Primećen član RiSK (avatar)
    Učlanjen
    19.01.2004.
    Pol
    muški
    Poruke
    678
    Reputaciona moć
    57

    Podrazumevano

    Citat Original postavio UnDerGr0unD^SeCURitY
    uzeo sam delphi7. i * me nesto kod onog Tapplication i HWnd
    Sta konkretno hoces da uradis?

    HWND ti je tip podataka koji u klasi Application ima read-only property handle.

    Znaci Application.handle ti je hendl instance tvoje aplikacije. Kada startujes istu Windows mu dodeljuje vrednost (broj) i to ne mozes da menjas, a koristi se uglavnom kod pozivanja nekih winovih api funkcija...

  20. #20
    UnDerGr0unD^SeCURitY
    Guest

    Podrazumevano

    nemam blage veze sta pricas vazno je da sledeca komanda ne radi:
    SendMessage(Application,handle,wm_syscommand,sc_mo nitorpower...);
    Greska je sledece:
    Inposabile tures: TApplication and HWDWN

  21. #21
    Primećen član
    Učlanjen
    15.02.2004.
    Lokacija
    Nis-New York
    Poruke
    572
    Reputaciona moć
    56

    Podrazumevano

    mozda sto si stavio Application,handle
    salim se, i ja koristim delphi 7 i ja koristim SendMessage(Application.Handle, bla bla) i sve lepo radi, mora da si se negde zaj*ebo.
    Posalji celu sekvencu pa da vidimo

  22. #22
    UnDerGr0unD^SeCURitY
    Guest

    Podrazumevano

    SendMessage(Application,Handle,WM_SYSCOMMAND,SC_MO NITORPOWER -1);
    greska:
    [Error]Unit1.pas(27): Incompatabile tures: "HWND" and "TApplication"

  23. #23
    Primećen član
    Učlanjen
    15.02.2004.
    Lokacija
    Nis-New York
    Poruke
    572
    Reputaciona moć
    56

    Podrazumevano

    stavio si Application,Handle
    promeni zarez u tacku jao, jao

  24. #24

    Podrazumevano

    zar je moguce da je to greska? jaoj ovo nije bilo na 6-ici... e aj da se nadjemo na irc da pricamo lepo....

  25. #25

    Podrazumevano

    e ebem vas sad je na istu komandu greska:
    [Error]Unit1.pas(27): Not enough actual parametars

Slične teme

  1. Pomoc Delphi
    Autor Nemanja666 u forumu Programiranje
    Odgovora: 1
    Poslednja poruka: 13.06.2006., 14:59
  2. Pomoc za Delphi
    Autor SrdjanNS u forumu Programiranje
    Odgovora: 3
    Poslednja poruka: 10.09.2004., 19:58
  3. Treba mi pomoc oko Delphi-ja....
    Autor tragam.... u forumu Programiranje
    Odgovora: 1
    Poslednja poruka: 12.06.2004., 19:22
  4. Treba mi pomoc oko Delphi-ja....
    Autor tragam.... u forumu Programiranje
    Odgovora: 9
    Poslednja poruka: 27.05.2004., 03:30
  5. Treba mi pomoc oko Delphi-ja....
    Autor zenski abraksas u forumu Programiranje
    Odgovora: 18
    Poslednja poruka: 19.04.2004., 01:06

Pravila za slanje poruka

  • Ne možete kreirati novu temu
  • Ne možete poslati odgovor
  • Ne možete dodati priloge
  • Ne možete prepraviti svoju poruku
  •