Napred u bolju buducnost!
Strana 1 od 4 1234 PoslednjaPoslednja
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 80

Tema: Napred u bolju buducnost!

 1. #1
  Ističe se SSSR_ (avatar)
  Učlanjen
  11.09.2007.
  Pol
  muški
  Poruke
  2.051
  Reputaciona moć
  86

  Podrazumevano Napred u bolju buducnost!

  Ideologija,politika, karakter i ciljevi NKPJ

  Zastava NKPJ  Karakter, celokupna aktivnost, strategija, taktika i politika NKPJ zasnivaju se na stvaralačkoj primeni i razradi marksizma-lenjinizma, na poukama iz dosadašnjih pozitivnih i negativnih rezultata socijalističke izgradnje kod nas i u svetu, na poukama, i dostignućima i borbe Međunarodnog komunističkog pokreta, kao i ostalih progresivnih snaga, ideja i misli savremene epohe i naučno-tehničke revolucije, kao i na vekovnim slobodarskim tradicijama naših naroda. Posebno na tradicijama slavne antifašističke narodnooslobodilačke borbe.

  Krajnji cilj NKPJ je stvaranje u dalekoj perspektivi komunističkog društvenog sistema.
  Jedan od najvažnijih aktuelnih ciljeva NKPJ je antiimperijalistička i antiglobalistička borba kako u zemlji tako i u svetu, kao i borba protiv vazalnih vlasti kako u Srbiji i Crnoj Gori, tako i protiv vazalnih vlasti na prostoru prethodne Jugoslavije.
  Nova komunistička partija Jugoslavije je prvenstveno okrenuta budućnosti, a ne prošlosti. Komunisti su uvek bili i ostali nosioci integralnog progresa, novog i humanog, slobodarskog i uzvišenog.

  NKPJ je partija radničke klase i njena svesna avangarda. U svim svojim aktivnostima ona se rukovodi marksizmom-lenjinizmom, proleterskim internacionalizmom i patriotizmom. Ona se inspiriše bogatim tekovinama Velike oktobarske socijalističke revolucije, narodno-oslobodilačke borbe u Jugoslaviji i ukupnim dosadašnjim dostignućima socijalizma. Njen internacionalizam se zasniva na zajedničkoj viziji i ciljevima komunista svih zemalja. Povezujući dijalektički internacionalizam sa patriotizmom ona je prava i dostojna naslednica i nastavljač slobodarskih, demokratskih i revolucionarnih tradicija jugoslovenskih naroda.

  Neoborive istorijske činjenice pokazuju da ako se uzmu svi plusevi i minusi u dosadašnjem razvoju i dostignućima socijalizma, ako se sumiraju svi njegovi uspesi i neuspesi, ipak izričito dominiraju plusevi i uspesi.
  Čovečanstvo nikada neće dostići takve razvojne visine da mu neće biti potrebni novi dometi i nove visine. I upravo je istorijska misija socijalizma da našoj civilizaciji krči nove puteve razvoja napred, da produbljuje i proširuje našu spoznaju i očovekuje odnose među ljudima i narodima.

  Program NKPJ je manifest revolucionarne borbe za pobedu i obnovu socijalizma. Istovremeno, on je manifest trajnih vrednosti socijalizma, njegovih tekovina i njihove odbrane, njegovog unapređenja, usavršavanja i trijumfa.
  Nova komunistička partija Jugoslavije je jedina organizovana snaga u našoj zemlji koja se rukovodi principima naučnog socijalizma i bori za njegovo integralno ostvarenje.

  NKPJ smatra da je protivustavna, protivzakonita i reakcionarna secesija koju su početkom devedesetih godina 20. veka izvršila tadašnja rukovodstva Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine i Makedonije, uz inicijativu i uz podršku čelnika i krupnog kapitala NATO država, Vatikana, ekstremnog religioznog fundamentalizma, i uz angažovanje domaćih nacional-šovinističkih, separatističkih, profašističkih i drugih retrogradnih snaga. Vreme će pokazati da je taj izdajnički čin suprotan trajnim interesima svih naroda i nacionalnih manjina koji su živeli na teritoriji Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije.

  Socijalistička federativna republika Jugoslavija nije se raspala, kako neki tvrde i pokušavaju da dokažu, ona je nasilno srušena i razbijena. SFRJ je razbio zapadni imperijalizam. Najlakši način za rušenje socijalizma u našoj zemlji bio je podsticanje međunacionalnih sukoba koji su doveli do krvavog, bratoubilačkog, rata na ovim prostorima. U svojoj antijugoslovenskoj operaciji, zapadni kapitalisti su obilato koristili usluge separatističkih i nacionalističkih rukovodstva.
  NKPJ će se zalagati za obnovu na dobrovoljnim, ravnopravnim i uzajamno korisnim načelima državne zajednice svih jugoslovenskih naroda i nacionalnih manjina na prostoru čitave prethodne Jugoslavije.

  Različite okolnosti i uslovi mogu učiniti da ta borba u određenim periodima poprimi razna etapna, delimična i prelazna rešenja koja će biti u funkciji budućeg trajnog celovitog modela i rešenja.
  Neophodno je, istorijski opravdano i celishodno propagirati ideju jugoslovenstva.

  NKPJ će se, iz napred navedenih razloga i načela, boriti za vlast radničke klase koju čine svi oni koji žive od svoga rada. Boriće se za interese običnog čoveka, odnosno za interese ogromne većine stanovništva.
  Za običnog čoveka, za ogromnu većinu stanovništva i najgori socijalizam bolji je od najboljeg kapitalizma.
  Poslednji put ažurirao/la SSSR_ : 26.10.2007. u 18:46 2. #2
  Iskusan Salvantis (avatar)
  Učlanjen
  16.10.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  kosova eshte zemra e serbise
  Poruke
  6.455
  Reputaciona moć
  105

  Podrazumevano Re: Napred u bolju buducnost!

  Interesantno...makar se mora priznati da se razlikuje od ostalih tema

 3. #3
  Aktivan član Billy The Kidd (avatar)
  Učlanjen
  24.08.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  VRAČAR
  Poruke
  1.229
  Reputaciona moć
  50

  Podrazumevano Re: Napred u bolju buducnost!

  A ko vam je predsednik partije?

 4. #4
  Ističe se SSSR_ (avatar)
  Učlanjen
  11.09.2007.
  Pol
  muški
  Poruke
  2.051
  Reputaciona moć
  86

  Podrazumevano Re: Napred u bolju buducnost!

  Srbija I Crna Gora

  Za NKPJ i ogromnu većinu našeg naroda Srbija i Crna Gora su sudbinski predodređene da trajno žive u istoj državi iz milion razloga, a najvažniji je taj da se radi o istom narodu.

  Vlada koja je uz pomoć NATO pakta ustoličena 2000. godine prihvatila je sistematsko nastavljanje komadanja Jugoslavije. Kršeći brutalno tada važeći Savezni ustav i republičke ustave, ta Vlada se odrekla kontinuiteta Jugoslavije (prihvatajući diktat SAD po kome naša država tobože postoji tek od 1992.g.) i pristala na sukcesiju državne imovine, uključujući tu i onu koju su Srbija i Crna Gora unele u zajedničku državu Južnih Slovena 1918.g.

  Imperijalisti i petokolonaši su planirali da se razbijanje smanjene Jugoslavije obavi u više rata, a kao osnov za to poslužila je takozvana "Ustavna povelja", skrojena po instrukcijama Havijara Solane, ratnog zločinca i jednog od organizatora NATO agresije na SR Jugoslaviju. "Ustavna povelja" je svojevrsna smrtovnica Jugoslavije, sramni akt koji je promenio čak i ime naše države. Njen osnovni cilj bio je definitivno razdvajanje Srbije i Crne Gore.

  Nova komunistička partija Jugoslavije izražava duboko žaljenje i ogorčenje zbog razbijanja zajedničke države Srbije i Crne Gore na lažiranom "referendumu" pod pokroviteljstvom Evropske Unije.
  Narod Srbije i Crne Gore sudbinski je predodređen da živi u zajedničkoj državi. Ideja o zajedništvu živeće večito i nadživeće secesioniste i izdajnike svih boja.
  Ma kakve probleme savlađivali, ma gde išle, u radosti i nevolji, Crna Gora i Srbija pre će stići i biće uspešnije kao jedinstvena država.

  Vojvodina, Kosovo i Metohija

  Neotuđivi delovi Srbije su autonomne pokrajine Vojvodina i Kosovo i Metohija.
  VOJVODINA je autonomna pokrajina Srbije u kojoj živi preko 2 miliona ljudi - Srbi, Mađari, Hrvati, Bunjevci, Rumuni, Slovaci, Rusini... Nešto manje od 80 odsto stanovništva je slovenskog porekla.
  Postojeći Ustav i zakon omogućuju da svi stanovnici Vojvodine žive u nacionalnom, ekonomskom, pravnom i religijskom pogledu ravnopravno i slobodno.

  NKPJ smatra da svi stanovnici Vojvodine, bez obzira na nacionalnu, religijsku, političku i drugu pripadnost treba da žive slobodno i ravnopravno u svakom pogledu, u prijateljstvu i međusobnoj saradnji.
  KOSOVO I METOHIJA. Po Ustavu i zakonima Srbije, na osnovu Povelje Ujedinjenih nacija, Londonskog ugovora iz 1915. godine, Versajskog mirovnog ugovora 1919.g., Helsinške povelje (1975.g.) i Rezolucije OUN 1244 Kosovo i Metohija je autonomna pokrajina Republike Srbije.

  Na Kosovu i Metohiji (Kosmetu) žive Albanci, Srbi, Romi, Muslimani, Turci... Veliku većinu predstavljaju Albanci. Međutim, u poslednjih tridesetak godina njihov tačan, ili približno tačan broj nikada nije pouzdano utvrđen, zbog raznih manipulacija kojima se služe uticajni politički albanski krugovi u zemlji i inostranstvu i razne obaveštajne službe. Pored ostalog, u stalan broj stanovnika se ubrajaju i oni Albanci i njihove porodice koji decenijama žive u inostranstvu i državljani su drugih država, kao i stotine hiljada Albanaca koje su krajem XX veka i posle NATO agresije ilegalno prešle i nastanile se na Kosmetu. Sem toga, mnogobrojne činjenice ukazuju da je prilikom raznih popisa za 10 - 15 odsto raznim manipulacijama povećavan broj Albanaca.

  Posle NATO agresije na SR Jugoslaviju 1999.g. sa Kosmeta je nasilno proterano oko 350 hiljada ljudi, mahom Srba (250 hiljada) i drugog nealbanskog stanovništva.
  Pod okriljem NATO okupatora albanski teroristi su ubili i oteli nekoliko hiljada Srba i zaveli teror strašniji i krvaviji od osmanlijskog. Danas je na Kosmetu ostalo još nešto manje od 200 hiljada Srba koji žive u svojevrsnom getu, diskriminisani i izložen stalnim progonima kako od okupatora, tako i od separatističke vlasti albanskih terorista.

  Takozvano "nezavisno Kosovo", koje traže albanski separatisti i trajno ili otvoreno podržavaju prvenstveno vlade u Vašingtonu, Londonu, Berlinu, Parizu, Rimu i Beču, značilo bi njegovu trajnu okupaciju od strane NATO država, uz postojanje kvislinške vlade albanskih terorista. S druge strane, razne uticajne prozapadne snage u Srbiji, po diktatu svojih NATO gazda, propagiraju takozvanu "evropsku opciju za KOSMET", uz maglovitu formulu "više od autonomije, manje od nezavisnosti". A šta to u praksi znači? To znači nastavak okupacije i protektorat NATO nad Kosmetom i trajno stacioniranje američkih vojnih baza. To znači - prevara od strane jednih i izdaja od strane drugih. Svaka takozvana "evropska" i druga "opcija" za Kosmet mora podrazumevati da je on neotuđivi deo Srbije i da Srbija nad njim ima potpuni i trajni suverenitet.

  NKPJ smatra da je moguć suživot svih naroda na Kosovo i Metohiji i shodno tome zalagaće se za stvaranje takvih uslova u kojima će biti omogućen prosperitet svih njenih žitelja. Danas na Kosmetu oko 73 posto žitelja nije zaposleno, u pojedinim oblastima stopa nezaposlenosti je znatno veća.
  Kroz stariju i noviju istoriju naš narod je mnogo puta privremeno faktički gubio Kosmet kada su ga okupirali Turci, Austrijanci, Nemci, Italijani... ali nikada nije priznavao okupatorsku vlast. One ne priznaje i neće priznati ni vlast NATO okupatora i njihovih albanskih separatističkih kvislinga koji su pod okriljem okupatora uz nezapamćeni teror privremeno vladali i Južnoj Srpskoj pokrajini od 1915 - 1918, 1941 - 1944. i vladaju od 1999.g. pa sve dok bude trajala NATO okupacija. Ali nema te sile i cene koje bi nas prisilile da se odreknemo naše istorijske postojbine.

  Kosmet je bio, jeste i ostaće nerazdvojni deo Srbije. I to će ostati zauvek. Večno prokletstvo sustići će one koji pokušavaju da trguju njime u sprezi sa albanskim separatizmom i njihovim NATO pokroviteljima.
  Kosmet treba da ima široku i sveobuhvatnu autonomiju po najvišim svetskim standardima. Svi njegovi stanovnici, bez obzira na nacionalnost, religiju i druga specifična obeležja treba da budu u svemu ravnopravni, da međusobno sarađuju i žive prijateljski.

  Mora se omogućiti brz i nesmetan povratak svim prognanim stanovnicima Kosmeta, uz vraćanje njihove otete imovine i uz nadoknadu materijalne i druge štete koju su pretrpeli

 5. #5
  Ističe se porin50 (avatar)
  Učlanjen
  01.08.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Hvar Hrvatska
  Poruke
  2.129
  Reputaciona moć
  59

  Podrazumevano Re: Napred u bolju buducnost!

  Ponovo jedna partija koja se bavi utopijom

 6. #6
  Iskusan Salvantis (avatar)
  Učlanjen
  16.10.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  kosova eshte zemra e serbise
  Poruke
  6.455
  Reputaciona moć
  105

  Podrazumevano Re: Napred u bolju buducnost!

  Citat Original postavio Billy The Kidd Pogledaj poruku
  A ko vam je predsednik partije?
  Drug Tito

 7. #7
  Ističe se SSSR_ (avatar)
  Učlanjen
  11.09.2007.
  Pol
  muški
  Poruke
  2.051
  Reputaciona moć
  86

  Podrazumevano Re: Napred u bolju buducnost!

  Citat Original postavio Salvantis Pogledaj poruku
  Interesantno...makar se mora priznati da se razlikuje od ostalih tema
  Drago mi je da tako mislis.Nikad nije kasno za nove/stare ideje,a komunisti su i sami svesni svojih dobrih i losih strana...8)

  Citat Original postavio Billy The Kidd
  A ko vam je predsednik partije?
  Polako i to ce doci na red.

 8. #8
  Aktivan član Billy The Kidd (avatar)
  Učlanjen
  24.08.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  VRAČAR
  Poruke
  1.229
  Reputaciona moć
  50

  Podrazumevano Re: Napred u bolju buducnost!

  Izgleda da je ovo mutacija Tita,Slobe,Šešelja,Mire Marković,Staljina,Legije i naravno Džej!
  Skupili se svi u jedan organizam-THE THING!

 9. #9
  Ističe se SSSR_ (avatar)
  Učlanjen
  11.09.2007.
  Pol
  muški
  Poruke
  2.051
  Reputaciona moć
  86

  Podrazumevano Re: Napred u bolju buducnost!

  "MEĐUNARODNI SUD" U HAGU


  Rukovodioci NATO država osnovali su "Međunarodni sud" u Hagu da bi svetskoj javnosti bacili prašinu u oči, prikrili svoje odlučujuće podstrekivanje i učešće u razbijanju SFRJ i vlastite zločine u agresiji protiv SR Jugoslavije.

  Tribunal u Hagu postoji na osnovu Rezolucije Saveta bezbednosti OUN broj 827. Osnovanost te rezolucije i samim tim legitimnost Tribunala mogu se osporiti. Iako se hvali da je instrument "međunarodnog prava" Tribunal svoje postojanje ne duguje pravu, već običnom dekretu. Međunarodni tribunal u Hagu nije osnovan nekim zakonom već odlukom Saveta bezbednosti UN, organa koji nema nikakvu zakonodavnu vlast. Osnivanjem Tribunala u Hagu nedvosmisleno je prekršeno i pogaženo međunarodno pravo.

  Ne samo da države naslednice SFRJ nisu ratifikovale nikakav zakon o osnivanju Tribunala, već to nisu učinile ni države koje su ga osnovale.

  Osnivanje Tribunala u Hagu je u potpunosti jednostrano izmenilo međunarodno pravo utvrđeno saglasnošću sa novim međunarodnim pravom zasnovanom na prisili. Tužilac Haškog suda 1999. godine Luiz Arbur je javno izjavila "Prešli smo iz vladavine saradnje u vladavinu prisile država".
  Tribunal u Hagu treba da pokaže kako će proći svako ko se suprotstavi NATO ekspanziji i uništi svaku ideju o otporu.

  U Hagu dželati sude svojim žrtvama. Predsednici (koji se povremeno menjaju), ključne sudije, tužioci i administrativni personal su iz država koje su izvršile agresiju protiv Jugoslavije. Više od 90 odsto optuženih i osuđenih su stanovnici Srbije i Crne Gore, Srbi iz Bosne i Hercegovine, iz Kninske Krajine i Slavonije. U Hagu je zatočeno ili optuženo gotovo celo najviše rukovodstvo Srbije, Republike Srpske i Republike Srpske Krajine, kao i njihovi generalštabovi. Oni se u principu okrivljuju što su branili ustavni poredak SFRJ, što su se suprotstavili njenom razbijanju, što su se suprotstavili agresiji NATO na SR Jugoslaviju.

  S druge strane, da bi se dimnom zavesom obmanula svetska javnost nekoliko trećerazrednih ličnosti iz separatističko-secesionističkih snaga u Hrvatskoj i BiH, kao i iz redova albanskih terorista sa Kosmeta optuženo je i osuđeno u Hagu, kako bi se stvorio utisak o tobožnjoj "nepristrasnosti Suda", čiji je zadatak da "kažnjava sve zločine sa bilo koje strane da su učinjeni". U stvari u Hagu su optuženi oni koji su branili svoju otadžbinu od separatista, secesionista, terorista NATO agresora, koji su branili slobodu i nezavisnost.

  Prvenstveni cilj "Suda" u Hagu je da za razbijanje SFRJ i za agresiju protiv SRJ spere krivicu Klintona, Blera, Šredera, Širaka, Solane, Klarka, Madlen Olbrajtove... odnosno njihovih vlada.

  "Tribunal u Hagu" ima takođe zadatak da zaplaši sve one koji bi se u budućnosti usudili da se odupru agresivnoj politici NATO, prvenstveno politici SAD. Sudska farsa u Holandiji sračunata je i da bi NATO agresori izbegli plaćanje Jugoslaviji ratne štete od preko 100 milijardi dolara. Na suđenju u Hagu sve je izrežirano, falsifikovano, montirano i lažno. Ilegalni "Sud" ne preza od najprljavijih i nacističkih metoda da bi sakrio istinu. U Hagu se sudi Jugoslaviji, Srbiji i srpskom narodu, u Hagu se sudi istini i pravdi.

  Zakon o saradnji sa Hagom koji su donele partije i političari, pripadnici DOS-a i sadašnje koalicione vlade, kao i crnogorska koalicija "Zajedno za Jugoslaviju", predstavlja ozakonjenu izdaju i jedan je od najsramnijih dokumenata u našoj istoriji. Nikada do tada naš narod nije isporučivao agresoru one koji su branili otadžbinu već ih je odlikovao i nagrađivao. Ovaj Zakon legalizuje prodaju i predaju agresoru naših patriota. Zakon faktički odobrava agresiju NATO, podstiče kažnjavanje rukovodilaca i svih učesnika odbrane i označava trgovinu sa zločincima po učinku od glave jugoslovenskih patriota.

  Građanski rat u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, pobunu na Kosovu i Metohiji iskoristile su mnoge retrogradne snage za svoje reakcionarne i nacionalističke ciljeve, što je dovelo do zločina nad nedužnim stanovništvom. NKPJ je za osudu i kažnjavanje svih počinilaca zločina nastalih tokom proteklih ratova na prostoru bivše SFRJ.

 10. #10
  Ističe se SSSR_ (avatar)
  Učlanjen
  11.09.2007.
  Pol
  muški
  Poruke
  2.051
  Reputaciona moć
  86

  Podrazumevano Re: Napred u bolju buducnost!

  Citat Original postavio Billy The Kidd Pogledaj poruku
  Izgleda da je ovo mutacija Tita,Slobe,Šešelja,Mire Marković,Staljina,Legije i naravno Džej!
  Skupili se svi u jedan organizam-THE THING!
  Sto da ne...8) Komunisti (ali oni progresivni) se ne odricu dobrih stvari i u drugim ideologijama.Pravi komunista nije zatvoren i ne posmatra sve usko.

 11. #11
  Peruzzi nije na forumu
  је дошао тихо и ушао у легенду...
  Domaćin Peruzzi (avatar)
  Učlanjen
  03.08.2003.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Shumadija
  Poruke
  3.924
  Reputaciona moć
  92

  Podrazumevano Re: Napred u bolju buducnost!

  Aman covece kako ti nije jasno da komunizam ne moze da se ostvari jos najmanje 5000 godina?

  Samim svojim razvojem drustvo tezi upravo ka komunizmu, medjutim nivo razvoja svesti pojedinca i drustva sad nije spreman da izdrzi takvu promenu (sto je vec i vidjeno, jel)


 12. #12
  Poznat
  Učlanjen
  23.02.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  od roker vilidza pa do metropole ljudskog odpada
  Poruke
  9.806
  Reputaciona moć
  146

  Podrazumevano Re: Napred u bolju buducnost!

  NUP-NAPRED U PROSLOST

 13. #13
  Poznat ~Petar~ (avatar)
  Učlanjen
  14.08.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  bachelorette
  Poruke
  8.638
  Reputaciona moć
  132

  Podrazumevano Re: Napred u bolju buducnost!

  hehe, ma ovo je super...
  super su te polticke-freak opcije...
  shteta shto su se jogi letachi, jul, partija egipcana, i nesrecni sinisa vucinic ugasili...
  kad im oduznesh tezinu i opasnost po drustvo, sto, naravno ni ova nkpj nema, ostaje skup vrlo slikovitih likova...

  rado bih gledao vashe partijske sastanka na youtube-u, ili kobajagrande.com rado......kontam da je vrh!

 14. #14
  Ističe se SSSR_ (avatar)
  Učlanjen
  11.09.2007.
  Pol
  muški
  Poruke
  2.051
  Reputaciona moć
  86

  Podrazumevano Re: Napred u bolju buducnost!

  Citat Original postavio Peruzzi Pogledaj poruku
  Aman covece kako ti nije jasno da komunizam ne moze da se ostvari jos najmanje 5000 godina?

  Samim svojim razvojem drustvo tezi upravo ka komunizmu, medjutim nivo razvoja svesti pojedinca i drustva sad nije spreman da izdrzi takvu promenu (sto je vec i vidjeno, jel)
  Ne vidim da je danas Kinezima nesto lose.Mada NKPJ saradjuje sa Komunistickom Partijom Kine.

  Citat Original postavio Petar
  hehe, ma ovo je super...
  super su te polticke-freak opcije...
  shteta shto su se jogi letachi, jul, partija egipcana, i nesrecni sinisa vucinic ugasili...
  kad im oduznesh tezinu i opasnost po drustvo, sto, naravno ni ova nkpj nema, ostaje skup vrlo slikovitih likova...

  rado bih gledao vashe partijske sastanka na youtube-u, ili kobajagrande.com rado......kontam da je vrh!
  Kao sto rekoh gore drugom forumasu,NKPJ saradjuje sa Kinezima i Grcima koji su osvojili ove godine 22 mandata u parlamentu.Dakle ako takve progresivne partije zaokupljuju paznju pojedinih kapitalistickih drzava(zbog ocigledne reforme u socijalizmu) ne vidim razlog zasto je ovo sto se desava u Srbiji(tj. na Ex -Yu) prostoru lose.Tezi se ponovnom spajanju naroda i uvodjenje reformi.

 15. #15
  Ističe se SSSR_ (avatar)
  Učlanjen
  11.09.2007.
  Pol
  muški
  Poruke
  2.051
  Reputaciona moć
  86

  Podrazumevano Re: Napred u bolju buducnost!

  "NOVI SVETSKI POREDAK"

  NKPJ će se energično boriti protiv imperijalističke politike vodećih kapitalističkih država koje nastoje da agresivnom politikom, silom, ekonomskim pritiscima, propagandom, obmanama i ucenama nametnu takozvani "novi svetski poredak" (a svojevremeno je i Adolf Hitler pokušao da uspostavi svoju varijantu "novog svetskog poretka") sa ciljem da celu ili najveći deo planete pretvori u svoj protektorat.
  Rukovodeće načelo u međunarodnim odnosima treba da bude miroljubiva saradnja među državama, ravnopravnost, nemešanje u unutrašnje probleme i suverenitet drugih država, ukidanje svih oblika diskriminacije, pritisaka i ucena, regionalna i multinacionalna saradnja, oslobođenje Ujedinjenih nacija i drugih međunarodnih organizacija od ustanova tutorstva SAD. Politika Ujedinjenih nacija mora se zasnivati na Povelji te organizacije, što znači na podjednakom uvažavanju interesa svih naroda i država.
  NKPJ je za ukidanje svih bojnih blokova, u prvom redu za ukidanje agresivnog NATO pakta, za uništavanje svih stokova nuklearnog, hemijskog, biološkog i drugog oružja za masovno uništavanje ljudi, kao i za zabranu njihove dalje proizvodnje.

  Proces kapitalističke globalizacije koji diktiraju multinacionalne korporacije ima četiri glavna obeležja: slobodan protok kapitala, robe, usluga i radne snage. Sve se to čini u njihovom interesu u cilju osvajanja novih teritorija, novih tržišta i maksimalnog sticanja profita. Ne biraju se sredstva kojima bi se uništio svaki onaj koji pokuša da se tome suprotstavi.

  Oko 500 multinacionalnih korporacija kontroliše finansijsko tržište na planeti, jer njihove finansijske rezerve prevazilaze rezerve svih centralnih kapitalističkih banaka na svetu, zajedno uzetih. Drugim rečima, suština kapitalističke globalizacije je maksimalno nastojanje da se koncentrišu i centraliziraju svetski prirodni i proizvodni resursi pod kontrolom majušne elite globalnog finansijskog kapitala.
  Moćne sile globalizacije nastoje da nametnu vlastite ekonomske i socijalne recepte drugim državama, primenom najrazličitijih pritisaka na njih. One prinuđuju druge zemlje na zaključivanje globalnih ugovora, na otvaranju granica, na slobodan protok kapitala, robe, usluga i radne snage pod uslovima koje diktira krupan kapital. Vlade slabih država najčešće to čine protiv interesa vlastite zemlje, što podriva njihove ukupne potencijale za razvoj i njihov suverenitet. Prirodno je da takva politika izaziva ozbiljne posledice: raste nezaposlenost, opada životni standard, jača socijalno raslojavanje, gubi se nezavisnost.

  Za ogromnu većinu čovečanstva kapitalistička globalizacija predstavlja GROBALIZACIJU.
  Svi osnovni instrumenti globalizacije nalaze se u rukama imperijalističkih država. Na oko 500 najvećih multinacionalnih korporacija otpada oko 80 odsto transnacionalnih investicija. Međutim, obezbeđujući stvaranje jedinstvenog svetskog tržišta globalizam istovremeno zaoštrava suparništvo između konkurentskih imperijalističkih blokova, formiranih oko tri glavna centra - SAD, EU i Japana.

  Najrazvijenije kapitalističke države, takozvana "zlatna milijarda", jedva da čine 1/6 stanovništva naše planete. Pa, ipak, one troše 85 odsto svih usluga i roba koje proizvodi čovečanstvo. Istovremeno, na njih otpada preko 90 odsto zagađivača na Zemljinoj kugli. Međutim, one jedva da raspolažu sa 1/10 prirodnih resursa planete, što znači da žive najvećim delom eksploatišući druge države, koje grcaju u nevoljama.

  Pa, ipak, kapitalizam nije u stanju, zbog svoje prirode, da razreši mnoge vitalne probleme, čak ni u najrazvijenijim zemljama. U Evropskoj uniji permanentno ima 40 - 45 miliona nezaposlenih ili delimično zaposlenih (koji rade po nekoliko sati dnevno ili po nekoliko dana u sedmici).

  Poznati američki publicista Skot Maršal, pozivajući se na zvanične podatke, objavio je početkom 2000.g. u listu "Pipl Vikli Vord" svoja studijska istraživanja u kojima ističe da SAD imaju 21 milion nezaposlenih, poluzaposlenih i privremeno zaposlenih. Oko 43 miliona ljudi nema nikakav oblik osigurane medicinske pomoći, niti bilo kakvo osiguranje, 37 miliona je nepismeno, od toga 18 miliona potpuno, 5 miliona je beskućnika. Oko 80 procenata mladića i devojaka uzrasta do 18 godina, čije je poreklo iz Afrike i Latinske Amerike, ne pohađa školu i nije zaposleno. Narkomanija je veoma zastupljena i služi i kao sredstvo za smirivanje i pasiviziranje mladih generacija od učešća u klasnoj borbi.

  Pljačka, otimačina i eksploatacija najvećeg dela čovečanstva nemaju za cilj poboljšavanje života siromašnih slojeva stanovništva u najrazvijenijim kapitalističkim državama već im je prvenstvene svrha povećanje bogatstva bogatih.

  U proseku SAD obično troše godišnje 450 - 500 milijardi dolara više nego što proizvode. Zbog toga im je potrebno da svake godine privuku oko 450 - 500 milijardi dolara u formi kapitala (inostranih investicija, berzanskih investicija, zajmova itd.). To im polazi za rukom zahvaljujući dominantnom položaju dolara na međunarodnoj sceni. Američki dolar je valuta bez zlatne podloge i u slučaju kada bi poverioci, odnosno kreditori, zatražili da im se novac odmah vrati SAD bi se našle pred bankrotstvom, a to bi izazvalo svetsku krizu. Međutim, Vašington takvu mogućnost sprečava svojim ogromnim vojnim, ekonomskim i političkim pritiscima, bez obzira što su SAD najzaduženija zemlja na svetu sa dugom koji se u proseku godišnje kreće između 600 i 900 milijardi dolara.

  "Novi svetski poredak" je u periodu 1988.-1994. godine izrodio 22 vojna sukoba, nasuprot 13 koliko oh je bili u periodu 1948.-1988. godine. Nije ni čudo ako se zna da agresije i ratovi zapadnom vojno-industrijskom, pre svega SAD, kompleksu donose profite između 50 i 500 posto.
  U preko 84 posto kriza i ratova posle Drugog svetskog rata SAD se javljaju kao glavni akteri, bilo kao inicijator, uzročnik ili učesnik. Prema sopstvenim izvorima u 20. veku SAD su vojnu silu upotrebile oko 200 puta u raznim regionima sveta.

  Nema zločina koji ne bi izvršio kapital da bi uvećao svoje razmere i profit. U odnosima prema slabijima, a takva je ogromna većina država u svetu, ubrajajući tu i našu zemlju, imperijalizam se rukovodi načelom: "Slušaj, pokori se, živi u ropstvu ili ćeš biti uništen

 16. #16
  Ističe se SSSR_ (avatar)
  Učlanjen
  11.09.2007.
  Pol
  muški
  Poruke
  2.051
  Reputaciona moć
  86

  Podrazumevano Re: Napred u bolju buducnost!

  EVROPSKA UNIJA

  NKPJ je izričito protiv ulaska naše zemlje u Evropsku uniju i u slične strukture Zapada, jer su one stvorene po merilima i u interesu krupnog kapitala. One deluju po diktatu transnacionalnih kompanija i međunarodnih finansijskih organizacija. Naši građani bi u EU bili građani drugog reda, konjušari, sluge i izmećari.

  NKPJ je za ravnopravnu i uzajamno korisnu saradnju na političkom, ekonomskom, naučnom, informativnom, vojnom sportskom i drugom planu sa svim državama u svetu, posebno sa evropskim, koje uvažavaju naš suverenitet i integritet i koje se u praksi izjašnjavaju za takve odnose.
  Jasno je da su priče o "kapitalističkom raju" Evropske unije obična šarena laža u koju ne veruju ni sami njeni propagatori.

  U Evropskoj uniji imam 20-25 posto stalno nezaposlenih, ne računajući povremeno zaposlene. Više od trećine nezaposlenih su mladi.

  I pored ogromne propagandne mašinerije gospodari EU ne uspevaju da na raznim referendumima o ključnim pitanjima te multinacionalne asocijacije privuku ni 50 posto građana država članica.
  Većina anketa i istraživanja EU pokazuju da EU podržava najviše 35-40 posto stanovnika EU. Rezultati poslednjih izbora za Evropski parlament održanim 2004. godine pokazali su veliki otpor EU. Na izbore je izašlo manje od 30 posto glasača, a ogroman postotak glasao je za partije koje su izraziti protivnici EU.

  Neoliberalna politika, koju diktira EU, pogubno se odražava na mala preduzeća, sitna poljoprivredna gazdinstva i zanatlije koji nisu u mogućnosti da izdrže konkurenciju multinacionalnih kompanija.
  Uzmimo samo za primer Grčku koja je dugogodišnji član EU. U periodu od 1980.-2000. godine razoreno je 182 hiljade seoskih gazdinstava, a Agrarna banka Grčke započela je proces konfiskacije još 70 hiljada gazdinstava.

  Komunistički pokret u Evropi je za evropsku izgradnju na principima mira, ravnopravne saradnje i demokratije, jer to trasira put socijalističkoj perspektivi.

  Cilj perspektive koju nude komunisti i sve progresivne snage u celini, nije Evropa ujedinjena na kapitalističkim osnovama, već je socijalistička Evropa. Samo se uz takve uslove može krenuti putem celovitog ostvarenja principa samoopredeljenja naroda, ravnopravne saradnje, mira, bezbednosti, socijalne pravde, istinske demokratije i poštovanja prava ličnosti i kolektiva. U suprotnom slučaju truljenje, parazitizam i varvarstvo nastavljaju svoju aktivnost protiv čovečanstva.

  Stav prema Evropskoj uniji, u krajnjoj liniji je stav prema kapitalističkom sistemu: ili se pomiriti s njim i sa svim posledicama koje iz toga proističu, ili se boriti protiv njega, drugog puta nema.
  Evropski kapitalizam sa centrom u Briselu nije ni svemoguć, ni nepobediv. Međutim, danas je on izuzetno opasan jer dominaciju u Evropi posle promena nastalih 1989.-91. godine.
  Komunisti nemaju ništa protiv Evropske unije, ali socijalističke!

 17. #17
  Iskusan Salvantis (avatar)
  Učlanjen
  16.10.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  kosova eshte zemra e serbise
  Poruke
  6.455
  Reputaciona moć
  105

  Podrazumevano Re: Napred u bolju buducnost!

  NKPJ je izričito protiv ulaska naše zemlje u Evropsku uniju i u slične strukture Zapada, jer su one stvorene po merilima i u interesu krupnog kapitala. One deluju po diktatu transnacionalnih kompanija i međunarodnih finansijskih organizacija. Naši građani bi u EU bili građani drugog reda, konjušari, sluge i izmećari.
  e sa ovim se slazem (ostalo nisam ni citao )

 18. #18
  Ističe se SSSR_ (avatar)
  Učlanjen
  11.09.2007.
  Pol
  muški
  Poruke
  2.051
  Reputaciona moć
  86

  Podrazumevano Re: Napred u bolju buducnost!

  Citat Original postavio Salvantis Pogledaj poruku
  e sa ovim se slazem (ostalo nisam ni citao )
  Pa trebao bi da procitas.Mozda jednog dana postnes clan,a ako si sposoban i ako imas ambiciju da napredujes,bices postavljen na neku vaznu funkciju.Recimo neki komesar...:-D

  Jer znas kako kazu komunisti:

  Svakome prema zasluzi!:wink:

 19. #19
  Buduća legenda jomini (avatar)
  Učlanjen
  18.04.2004.
  Pol
  muški
  Poruke
  33.537
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Napred u bolju buducnost!

  Prs'o kolega sovjet...

 20. #20
  Iskusan Salvantis (avatar)
  Učlanjen
  16.10.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  kosova eshte zemra e serbise
  Poruke
  6.455
  Reputaciona moć
  105

  Podrazumevano Re: Napred u bolju buducnost!

  Citat Original postavio SSSR_ Pogledaj poruku
  Pa trebao bi da procitas.Mozda jednog dana postnes clan,a ako si sposoban i ako imas ambiciju da napredujes,bices postavljen na neku vaznu funkciju.Recimo neki komesar...:-D

  Jer znas kako kazu komunisti:

  Svakome prema zasluzi!:wink:
  Ma Staljin je zakon

  A ja ili odma' Gensek CK - KP, ili nista od clanstva

 21. #21
  Aktivan član Yopa (avatar)
  Učlanjen
  29.04.2007.
  Lokacija
  BG
  Poruke
  1.301
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Napred u bolju buducnost!

  Citat Original postavio SSSR_ Pogledaj poruku
  Ne vidim da je danas Kinezima nesto lose.
  Pitaj prezivele sa Tjenamena.

  Citat Original postavio jomini Pogledaj poruku
  Prs'o kolega sovjet...
  Vaistinu prs'o.

 22. #22
  Ističe se SSSR_ (avatar)
  Učlanjen
  11.09.2007.
  Pol
  muški
  Poruke
  2.051
  Reputaciona moć
  86

  Podrazumevano Re: Napred u bolju buducnost!

  Citat Original postavio Yopa Pogledaj poruku
  Pitaj prezivele sa Tjenamena.
  A ti se raspitaj o kineskom standardu...8)


  Vaistinu prs'o.
  Nisam prs'o samo se zezam sa Selvantisom.Uostalom napredni ljudi su oduvek ovde bili u manjini,a sto budale isplivaju na povrsinu to je vec druga prica.Recimo cak radikali postadose KOMUNISTI koji se bore za socijalnu pravdu
  Nazalost ove ljude niko nije finasirao i nikada nisu dobijali znacajnije donacije od ostalih komunista u svetu.To je tako zato sto moras sam kroz zivot da se boris da bi opstao.

  Inace kada smo vec kod donacija,gde bi NKPJ-u kraj bio, da je dobio lovu kao LDP od EU i USA organizacija i fondova.:???:

 23. #23
  Buduća legenda jomini (avatar)
  Učlanjen
  18.04.2004.
  Pol
  muški
  Poruke
  33.537
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Napred u bolju buducnost!

  Hej, a kako to SSSR i nemačka zastava?

 24. #24
  Ističe se SSSR_ (avatar)
  Učlanjen
  11.09.2007.
  Pol
  muški
  Poruke
  2.051
  Reputaciona moć
  86

  Podrazumevano Re: Napred u bolju buducnost!

  Citat Original postavio jomini Pogledaj poruku
  Hej, a kako to SSSR i nemačka zastava?
  Pa nije zastava bilo koje Nemacke,vec ISTOCNE.:wink: Nadam se da me razumes sta sam hteo da kazem.

 25. #25
  Buduća legenda jomini (avatar)
  Učlanjen
  18.04.2004.
  Pol
  muški
  Poruke
  33.537
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Napred u bolju buducnost!

  Eto, nisam primetio.

Pravila za slanje poruka

 • Ne možete kreirati novu temu
 • Ne možete poslati odgovor
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoju poruku
 •