Bojović prekinuo štrajk glađu
23. oktobar 2007. | 19:40 | Izvor: Beta
Beograd -- Vuk Bojović prekinuo štrajk glađu koji je počeo zbog najave gradskih vasti da će prezueti kontorolu nad beogradskim Zoo vrtom.

"Nakon rezgovora sa ministrom (bez porfelja Draganom) Đilasom, odlučio sam da prekinem štrajk glađu. Vrlo sam zadovoljan tim dogovorom. U globalu smo se razumeli, a detalje ćemo glačati po mom izlasku iz bolnice", rekao je direktor beogradskog Zoo vrta agenciji Beta ne precizirajući detalje zbog kojih je doneo doluku da prekine skoro dvonedeljni štrajk glađu.

"Đilas je čovek koji misli o svom gradu, vizionar, vrlo slično razmišljamo i zato smo se prepoznali i našli dogovor", kazao je on.

Bojović nije mogao da precizira kad će moći da izađe iz bolnice i naglasio da bi trebalo prekinuti praksu da vlast prilikom donošnja planova nikada ne konsultuje one o čijoj se sudbini radi.

U saopštenju dostavljenom medijima predsednik Skupštine grada i vršilac dužnosti gradonačelnika Zoran Alimpić je povodom odluke Bojovića da prekine štrajk glađu izrazio zadovoljstvo i uverenje da se može naći zajednički jezik za rešavanje svih problema, bez narušavanja ičijeg zdravlja.

Na sastanku održanom prošle nedelje dogovoreno je zajedničko rešavanje nastalih problema, uz stav da je prirodno da sve buduće odluke i planovi koje će Grad donositi u narednom periodu u vezi sa Zoo vrtom, budu usaglašene i koordinisane sa njegovim rukovodstvom.