Pogledajte, probajte, pa komentarisite...
Sve je legalo (osim ako ne koristite piratski xp).
Uz pomocu programa bart pe, moguce je napraviti portable veziju win xp i win 2003.
Veoma je prosto, samo pratite uputstva.

Ako neko uspe da instalira i jos neki dodatni program (npr. nero bi bio koristan), neka slobodno napise uputstvo, ja sad nemam bas vremena da se "gnjavim" sa cackanjem programa.
Probao sam da "nabacim" tu portble verziju na flash memoriju i nije bas radilo kako treba, pokreonuo je boot ali se "zapucao". Zatim sam probao da smestim portable verziju na dvd, pa sam opet imao problema, bezicni mis mi nije radio. Zatim sam iscupao bezicni i stavio klasican opticki usb mis, restartovao i sve je funkcionisalo. Nisam probao da napravim portable drajvere (mada mislim da je izvodljivo), tako da je xp radio kao u safe modu (sa minimalnim brojem ucitanih drajvera), sto znaci da se moze pokrenuti na bilo kojoj masini koja hardwerski podrzava xp.
Nekada, kada sam koristio win98, da bi izbegao reinstalaciju windowsa ispravljanjem nekih sitnih gresaka, morao sam da koristim dos i da se mucim sa komandama (koje ni dan-danas ne znam najbolje). Kada se pojavio xp, najvise me je nerviralo to sto ne moze da se pokrene dos pre windowsa (bar ne sa instalacionim diskom), pa je muka u nekim situacijama bila jos gora nego ranije (u slucajevima kada ni safe mod neradi), jer "klasican" dos nije citao ntfs particije. Sada (tj. pre par godina) se pojavilo jednostavno resenje.
Ljudi probajte, pa da vidim vase misljenje...

http://www.nu2.nu/pebuilder/#intro