POMOC OKO UPITNIKA (POOL)
Prikazujem rezultate 1 do 17 od 17

Tema: POMOC OKO UPITNIKA (POOL)

  1. #1
    Zainteresovan član qwertynis (avatar)
    Učlanjen
    13.07.2007.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Niš, Serbia
    Poruke
    362
    Reputaciona moć
    42

    Exclamation POMOC OKO UPITNIKA (POOL)

    Ljudi posto sam u ovim krugovima vec okarakterisan kao kompletna neznalica (ali ne ljutim se ja) treba prastati 'teo bih da Vas pitam nesto:
    Zelim da na sajtu postavim upitnik, ono u fazonu sta mislite o sajtu i slicno ali da sve to se salje na mail, bez neke duge procedure za posetioca ako me razumete ( a razumete me).
    Napominjem da neznam PHP niti ASP ni bilo koji slicni, pa mi treba neki "gotovi" template koji cu povremeno da menjam u zavisnosti od raspolozenja.
    Ko moze da mi pomogne bio bih mu zahvalan.

    Znaci posetilac dodje izabere odgovor i da kada kline na (submit) ili posalji ono odma automatski ode na (moj mail) gde cu ja pratiti odgovore.



  2. #2
    Peruzzi nije na forumu
    је дошао тихо и ушао у легенду...
    Domaćin Peruzzi (avatar)
    Učlanjen
    03.08.2003.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Shumadija
    Poruke
    3.924
    Reputaciona moć
    92

    Podrazumevano Re: POMOC OKO UPITNIKA (POOL)

    ucim php trenutno pa kad proucim za neki dan dacu ti kod. a mozda se neko smiluje od ovih iskusnih pa ti ispise, kod je kratak, rekao bih.

    e sad, pitanje je da li ti server podrzava php? (trebalo bi, ali ne mora da znaci ako imas neki free hosting)


  3. #3
    Zainteresovan član qwertynis (avatar)
    Učlanjen
    13.07.2007.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Niš, Serbia
    Poruke
    362
    Reputaciona moć
    42

    Podrazumevano Re: POMOC OKO UPITNIKA (POOL)

    Vazi bas si drug

  4. #4
    Peruzzi nije na forumu
    је дошао тихо и ушао у легенду...
    Domaćin Peruzzi (avatar)
    Učlanjen
    03.08.2003.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Shumadija
    Poruke
    3.924
    Reputaciona moć
    92

    Podrazumevano Re: POMOC OKO UPITNIKA (POOL)

    treba mi vezba pa ajd da se pravim dobar


  5. #5
    Ističe se
    Učlanjen
    10.06.2003.
    Pol
    muški
    Poruke
    2.785
    Reputaciona moć
    80

    Podrazumevano Re: POMOC OKO UPITNIKA (POOL)

    Treba ti server sa PHP-om... i MySQL baza podataka u koju ćeš da skladištiš glasove itd... i cookie je obavezan da se spreči glasanje jedne iste osobe U suštini najjednostavnije rešenje ti je da skineš i upotrebiš neku gotovu PHP skriptu pravac na http://www.hotscripts.com/

  6. #6
    Zainteresovan član qwertynis (avatar)
    Učlanjen
    13.07.2007.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Niš, Serbia
    Poruke
    362
    Reputaciona moć
    42

    Podrazumevano Re: POMOC OKO UPITNIKA (POOL)

    Hvala probacu samo neznam kako cu da se snadjem inace na veratnet-u valjda imam PHP.
    U svakom slucaju ko nadje neki konkretan (link) nek mi ga prosledi Hvala unapred

  7. #7
    Zainteresovan član
    Učlanjen
    29.11.2006.
    Pol
    muški
    Poruke
    202
    Reputaciona moć
    43

    Podrazumevano Re: POMOC OKO UPITNIKA (POOL)

    HTML deo otprilike ide ovako:
    Kod:
    <form name="anketa" method="post" action="anketa.php">
        <input type="radio" name="radiobutton[]" value="Opcija1">Opcija 1<br />
        <input type="radio" name="radiobutton[]" value="Opcija2">Opcija 2<br />
        <input type="radio" name="radiobutton[]" value="Opcija3">Opcija 3<br />
        <input type="submit" name="submit" value=" Pošalji "> 
    </form>
    Promeni value po tvojoj potrebi i tekst koji korisnik vidi. Mozes staviti opcija koliko ti je potrebno.

    Action u form tagu ti je vazan, on pokazuje gde ce se podaci poslati kada se pritisne dugme Posalji. Ovo je primer kada se fajl anketa.php nalazi u istom folderu gde i ova html strana.

    Fajl anketa.php
    Kod:
    <?
    // Pokupis podatak koji je poslat
    foreach ($_POST['radiobutton'] as $podaci => $value) {
    
    // Mail na koji zelis da posaljes podatke
    $send = "mail@server.com";
    // Subject u mailu
    $subject = "Anketa";
    // Sadrzaj maila
    $content = "-------------Anketa sa sajta-------------\n";
    $content .= "Odabrano: $value";
    
    
    // Posalji mail
    if(@mail($send, $subject, $content))
    {
    // Ako je uspesno poslato preusmeri na neku stranu
    // koja obavestava da je sve ok.. 
    // Vazno! Potrebno je zadati putanju do te strane u odnosu na anketa.php
    // Primer: ../neka_strana.php ako se nalazi u folderu iznad
    header("Location: neka_strana.html");
    }
    else 
    // Ako je doslo do greske prilikom slanja obavesti korisnika.
    // Takodje, umesto ovog mozes da napravis neku stranu i postavis
    // header("Location: greska.html"); umesto echo()
    {
    echo("Došlo je do greške prilikom slanja vaših podataka!<br />");
    }
    
    }
    ?>
    Ovo snimi kao anketa.php i postavi u taj folder gde ti je strana sa formom. Obavezno upisi svoj mail na koji zelis da saljes podatke i napravi stranu na koju ce se otici kada se slanje zavrsi! Mozes preusmeriti i na neku vec postojecu stranu (index.html i sl.) , ali je elegantnije ovako da obavestis korisnika da je njegovo glasanje uspesno.

    Kada se pritisne dugme Posalji pokrece se fajl anketa.php koja pokupi value iz forme, salje na mail koji si uneo i preusmerava na neka_strana.html koju si napravio da obavestava korisnika da je sve ok.
    Poslednji put ažurirao/la taksistaZR : 17.10.2007. u 20:47

  8. #8
    Zainteresovan član
    Učlanjen
    29.11.2006.
    Pol
    muški
    Poruke
    202
    Reputaciona moć
    43

    Podrazumevano Re: POMOC OKO UPITNIKA (POOL)

    Mnogi free hostovi pored toga sto imaju PHP ne dozvoljavaju slanje maila, ako koristis free hosting.

    Pametnije je da umesto tog slanja maila podatke sacuvas u bazi. To je isto par linija koda i nije mi tesko da ti napisem, ali moras znati bar neke najosnovnije stvari npr. kako da napravis bazu...

  9. #9
    Peruzzi nije na forumu
    је дошао тихо и ушао у легенду...
    Domaćin Peruzzi (avatar)
    Učlanjen
    03.08.2003.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Shumadija
    Poruke
    3.924
    Reputaciona moć
    92

    Podrazumevano Re: POMOC OKO UPITNIKA (POOL)

    zaso u bazi? dovoljan je i obican txt fajl...


  10. #10
    Zainteresovan član
    Učlanjen
    29.11.2006.
    Pol
    muški
    Poruke
    202
    Reputaciona moć
    43

    Podrazumevano Re: POMOC OKO UPITNIKA (POOL)

    Moze i u txt fajlu, ali je malo komplikovanije.

    U bazi se to resava jednim upitom.. cisto i lako :-)

  11. #11
    Peruzzi nije na forumu
    је дошао тихо и ушао у легенду...
    Domaćin Peruzzi (avatar)
    Učlanjen
    03.08.2003.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Shumadija
    Poruke
    3.924
    Reputaciona moć
    92

    Podrazumevano Re: POMOC OKO UPITNIKA (POOL)

    e to si u pravu...


    nego, kao sto rekoh - nasao se neko da se smiluje da napise


  12. #12
    Zainteresovan član qwertynis (avatar)
    Učlanjen
    13.07.2007.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Niš, Serbia
    Poruke
    362
    Reputaciona moć
    42

    Exclamation Re: POMOC OKO UPITNIKA (POOL)

    Hvala probacu ovako, mada na free hostingu nisam to uspeo (nasao sa i neki free pool sajt) http://www.pollhost.com/, ali nece da radi i tacka, cak mi stranu redirekuje na neki sajt za koji nisam bas siguran sta predstavlja. Elem rece posto neznam PHP interesuje me ovo iskopiram i prebacim u neki editor, i savujem kao*.PHP. Dali to tako radi i moze li bez WAMP-a da se radi ovo sto ja ocu. Naucio bih i ja PHP ali sve do sada nisam imao potrebe, sada me zagolicale ankete ba bih malo da se oprobam u tome. Uzgred veratnet ima php, pa cu da probam ovo gore navedeno, pa sta mi Bog da.
    I jos da pitam jel da instaliram WAMP na compu, da bih mogoa da proverevam ono sto (prepravljam)... Hvala drugari a sada da se bacim na CTRL C i CTRL V
    Pozdrav iz Nisa...:-D

  13. #13
    Ističe se
    Učlanjen
    10.06.2003.
    Pol
    muški
    Poruke
    2.785
    Reputaciona moć
    80

    Podrazumevano Re: POMOC OKO UPITNIKA (POOL)

    Citat Original postavio Peruzzi Pogledaj poruku
    zaso u bazi? dovoljan je i obican txt fajl...
    Pored toga što je baza jednostavnije rešenje... takođe je bolje gledano sa strane korišćenja servera... server se više opterećuje time što treba da pretraži ceo fajl i prebroji rezultate svaki put da bi prikazao broj glasova. Pri čemu se ceo TXT fajl učitava u memoriju. Dok MySQL sam prebroji

  14. #14
    Zainteresovan član
    Učlanjen
    29.11.2006.
    Pol
    muški
    Poruke
    202
    Reputaciona moć
    43

    Podrazumevano Re: POMOC OKO UPITNIKA (POOL)

    Citat Original postavio Alexxandar Pogledaj poruku
    Pored toga što je baza jednostavnije rešenje... takođe je bolje gledano sa strane korišćenja servera... server se više opterećuje time što treba da pretraži ceo fajl i prebroji rezultate svaki put da bi prikazao broj glasova. Pri čemu se ceo TXT fajl učitava u memoriju. Dok MySQL sam prebroji
    Mozes da napravis da prilikom upisa umesto pojedinacnog upisa pamtis samo br. glasova za odredjenu opciju i kada dodajes glas samo br. povecas za 1 tako da nema nikakvog brojanja prilikom ispisa, ali kao sto rekoh to je malo komplikovanije i nepotrebno u odnosu na bazu... Sta je brze od ta dva nisam siguran, ali mislim da ce se pre izvrsiti jednostavan upit na bazu u odnosu na otvaranje foldera, citanje fajla, zatvaranje foldera...

    Hvala probacu ovako, mada na free hostingu nisam to uspeo (nasao sa i neki free pool sajt) http://www.pollhost.com/, ali nece da radi i tacka, cak mi stranu redirekuje na neki sajt za koji nisam bas siguran sta predstavlja. Elem rece posto neznam PHP interesuje me ovo iskopiram i prebacim u neki editor, i savujem kao*.PHP. Dali to tako radi i moze li bez WAMP-a da se radi ovo sto ja ocu. Naucio bih i ja PHP ali sve do sada nisam imao potrebe, sada me zagolicale ankete ba bih malo da se oprobam u tome. Uzgred veratnet ima php, pa cu da probam ovo gore navedeno, pa sta mi Bog da.
    I jos da pitam jel da instaliram WAMP na compu, da bih mogoa da proverevam ono sto (prepravljam)... Hvala drugari a sada da se bacim na CTRL C i CTRL V
    Pozdrav iz Nisa...
    Nista ja tebe ne razumem druze... Ti jos nisi instalirao PHP? Mislim da vec mesec dana pises o tom WAMP-u , cak si i dve teme o tome pokrenuo ako se ne varam, a jos uvek nista?

    Ako hoces bilo sta da radis u PHP-u lokalno (na svom kompu) moras ga imati instaliranog. Free hostinzi u 99% slucaja ne dopustaju slanje mail-a! Localno ako hoces da posaljes mail moras da imas pored servera i PHP-a instaliran i neki mail server koji to radi, ovako samo sa PHP ne mozes to isprobati lokalno.

  15. #15
    Zainteresovan član qwertynis (avatar)
    Učlanjen
    13.07.2007.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Niš, Serbia
    Poruke
    362
    Reputaciona moć
    42

    Exclamation Re: POMOC OKO UPITNIKA (POOL)

    U pravu sai ali kada sam instalirao wamp nisam mrdnuo od 2 px. Nista ga brate ne razumem, a 'teo bih. Joomla ima fine templateove i lako se cujem prepravlja i redizajnia, ali niako neznam kako se i sta radi sa PHP fajlovima posto u Jooml-i ima gomila PHP fajlova. Ima li neka skola na (srpskom) koja ce me malo edukovati.
    Do sada sam radio strane u web page maker-u i web page builderu i swishu i nisam imao potrebe za php-om ali sada bih malo zagrebao po bazama (ali neznam kako)
    nasao sam dosta templatea koje se lako modifikuju (pa sam vec pomislio da se prekrstim sa qwertynis u plagijator) ali sta cu kada nemam ni vremena ni literature za neko novo ucenje.
    Problem je sledeci:
    <?php
    $ip_address = $REMOTE_ADDR;
    print "&ip=$ip_address";
    $message = $HTTP_POST_VARS['message'];
    $name = $HTTP_POST_VARS['name'];
    $email = $HTTP_POST_VARS['email'];
    $my_email = $HTTP_POST_VARS['my_email'];
    $my_subject = $HTTP_POST_VARS['my_subject'];
    $thanks_text = $HTTP_POST_VARS['thanks_text'];
    $mail_name = $HTTP_POST_VARS['mail_name'];
    if ($email != ""){
    $header_info = "MIME-Version: 1.0\r\n";
    $header_info .= "Content-type: text/html; charset=iso-8859-1\r\n";
    $header_info .= "From: ".$mail_name." <".$my_email.">";
    mail ($email,$reply_subject,$thanks_text,$header_info);
    $header_info = "MIME-Version: 1.0\r\n";
    $header_info .= "Content-type: text/html; charset=iso-8859-1\r\n";
    $header_info .= "From: ".$name." <".$email.">";
    $message = stripslashes($message);
    mail ($my_email, $my_subject,
    "Name:
    $name
    <br>
    Email Address:
    $email
    <br>
    <br>
    Message:
    <br>
    $message"
    , $header_info);
    }
    ?>


    sta bi ovde trebalo i gde izmeniti za ovu kontakt formu....

  16. #16
    Zainteresovan član
    Učlanjen
    29.11.2006.
    Pol
    muški
    Poruke
    202
    Reputaciona moć
    43

    Podrazumevano Re: POMOC OKO UPITNIKA (POOL)

    Ova skripta je zastarela.

    Na prvu ruku umesto $HTTP_POST_VARS treba postaviti $_POST za sve parametre koje prihvatas.

  17. #17
    Zainteresovan član qwertynis (avatar)
    Učlanjen
    13.07.2007.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Niš, Serbia
    Poruke
    362
    Reputaciona moć
    42

    Podrazumevano Re: POMOC OKO UPITNIKA (POOL)

    OK hvala

Slične teme

  1. DMI Pool Data
    Autor darkocar u forumu Hardver
    Odgovora: 3
    Poslednja poruka: 20.07.2008., 15:22
  2. 3D Ultra Pool Cool
    Autor ods u forumu Video igre
    Odgovora: 5
    Poslednja poruka: 28.01.2008., 20:14
  3. DMI Pool data
    Autor Gryphon u forumu Hardver
    Odgovora: 2
    Poslednja poruka: 09.01.2006., 17:37
  4. Ima li neko crack za Arcade Pool 2 Demo!!!!
    Autor Mmmmmmmm Boobies u forumu Video igre
    Odgovora: 0
    Poslednja poruka: 10.05.2004., 11:06

Pravila za slanje poruka

  • Ne možete kreirati novu temu
  • Ne možete poslati odgovor
  • Ne možete dodati priloge
  • Ne možete prepraviti svoju poruku
  •