Visual Basic katalog
Prikazujem rezultate 1 do 18 od 18

Tema: Visual Basic katalog

  1. #1
    Početnik Neshoje (avatar)
    Učlanjen
    03.10.2007.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Blize nego sto mislis!
    Poruke
    31
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Visual Basic katalog

    Da li neko iz ovog sirokog auditorijuma zna da programira u Visual Basic-u 6.0.
    Trebaju mi kodovi za katalog.
    Hteo bih da sa leve strane aplikacije stoji "Treeview" i kada kliknem na neki "Child node"
    da mi se sa desne strane aplikacije u "Listview"-u prikaze npr. spisak pesama odredjenog izvodjaca na kojeg sam kliknuo u "Treeview"-u. Hteo bih da "Treeview" ima nekoliko podnivoa i svaki od tih podnivoa da ima nekoliko svojih podnivoa, i tako barem do 6 novoa u dubinu. I da se svi podaci nalaze u Access DB. Nadam se da nisam mnogo zapetljao i da me razumete. Hvala unapred.



  2. #2
    Početnik Neshoje (avatar)
    Učlanjen
    03.10.2007.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Blize nego sto mislis!
    Poruke
    31
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: Visual Basic katalog

    E da. P.S. Nemojte samo da mi kazete da mogu to da nadjem na sajtu: Plant-source-code. Treba mi nesto konkretno.

  3. #3
    Početnik
    Učlanjen
    14.05.2007.
    Pol
    muški
    Poruke
    44
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: Visual Basic katalog

    Ja radim u VB.Net-u, koristim Visual studio 2005. Voleo bih da ti pomognem, ali moras ti poceti da radis! Kreni sa nekim kodovima i idejama pa cemo korigovati. Pozdrav

  4. #4
    Početnik Neshoje (avatar)
    Učlanjen
    03.10.2007.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Blize nego sto mislis!
    Poruke
    31
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: Visual Basic katalog

    Imam jedan primer koji sam skinuo sa planet-source-code , slicno je ali nije bas to ono sto mi treba. Hteo bih sve da radim pocevsi od nule, ali nisam bas upoznat sa Access DB i SQL. Ako neko ima tako nesto vec napravljeno, da bi ja mogao da vidim kako to ide pa da mogu sam malo da ispravljam po potrebi, bio bih vrlo zahvalan.

  5. #5
    Aktivan član redsonia (avatar)
    Učlanjen
    20.10.2004.
    Pol
    ženski
    Lokacija
    USA
    Poruke
    1.088
    Tekstova u blogu
    7
    Reputaciona moć
    65

    Podrazumevano Re: Visual Basic katalog

    uf, uf... sad da ti neko da gotovu aplikaciju... pa ti samo da ispravljas... Ne ide to tako. Niko nece dzaba da ti radi.
    A ti ako bi da naucis, kreni nesto prosto u VB6 - tako se uci.

  6. #6
    Početnik
    Učlanjen
    14.05.2007.
    Pol
    muški
    Poruke
    44
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: Visual Basic katalog

    U pravu je redsonia, neće ti niko dati nešto gotovo! Počni pa ćemo zajedno nastaviti! Što se tiče Access-a i SQL-a tu mogu dosta da ti pomognem! Ono, VB.NET i VB6 se razlikuju ali to ne bi trebalo da bude veliki problem. Radio sam malo i u VB6 ! Ima posla oko toga što ti želiš!

  7. #7
    Aktivan član redsonia (avatar)
    Učlanjen
    20.10.2004.
    Pol
    ženski
    Lokacija
    USA
    Poruke
    1.088
    Tekstova u blogu
    7
    Reputaciona moć
    65

    Podrazumevano Re: Visual Basic katalog

    Nije problem pomoci... ja imam dosta iskustva u VB6 i Access-u. Ali da bi pomogao nekome, taj neko mora imati bar neko znanje...
    Neshoje, kazes da vec imas primer, ali hoces da krenes 'od nule' i ne znas kako. Ako hoces krenuti od nule sa VB6, kreni od neceg prostog, cisto da se upoznas sa VB6...
    Pitanje: ako vec kreces od nule, zasto VB6... zasto ne VB.net?

  8. #8
    Početnik Neshoje (avatar)
    Učlanjen
    03.10.2007.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Blize nego sto mislis!
    Poruke
    31
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: Visual Basic katalog

    Citat Original postavio redsonia Pogledaj poruku
    Nije problem pomoci... ja imam dosta iskustva u VB6 i Access-u. Ali da bi pomogao nekome, taj neko mora imati bar neko znanje...
    Neshoje, kazes da vec imas primer, ali hoces da krenes 'od nule' i ne znas kako. Ako hoces krenuti od nule sa VB6, kreni od neceg prostog, cisto da se upoznas sa VB6...
    Pitanje: ako vec kreces od nule, zasto VB6... zasto ne VB.net?
    Nisam mislio da pocnem ucenje od nule, nego katalog (jer mi primer koji imam, ne dgovara mojim potrebama). Ali posto sam vec pravio neke male aplikacije u VB6, nekako sam se malo navikao na njega. Probao sam ja i VB.net ali ne mogu da sastavim kraj sa krajem, pa sam odustao.
    Pozz.

  9. #9
    Zainteresovan član sist_ing (avatar)
    Učlanjen
    28.02.2006.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Bor
    Poruke
    292
    Reputaciona moć
    46

    Podrazumevano Re: Visual Basic katalog

    Citat Original postavio redsonia Pogledaj poruku
    Pitanje: ako vec kreces od nule, zasto VB6... zasto ne VB.net?
    Evo zasto: ako je VB.NET "0" od koje treba poceti, onda je VB6 "-1".
    Nego, kad smo vec kod toga, negde sam nailazio na komentare da ce Microsoft polako prestati da daje podrsku za VB6 i sve mi mirise da ce VB6 programeri postati Cobol programeri ako se ne redukuju na neki drugi jezik. Hoce li stvarno VB6 biti "-1"?

  10. #10
    Početnik
    Učlanjen
    25.10.2007.
    Poruke
    3
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: Visual Basic katalog

    imali neko dobre tutoriale za VB ako ima bilo bi mi od velikog znachenja hvala unaprijed

  11. #11
    Početnik
    Učlanjen
    25.10.2007.
    Poruke
    3
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: Visual Basic katalog

    treba mi komanda za "Run" u vb 6 znali neko od vas shto mi brzhe odgovorite to bolje

  12. #12
    Zainteresovan član sist_ing (avatar)
    Učlanjen
    28.02.2006.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Bor
    Poruke
    292
    Reputaciona moć
    46

    Podrazumevano Re: Visual Basic katalog

    Ako sam te razumeo sta hoces:

    Kod:
    
    'Da bi ovo radilo, moras da postavis referencu iz tvog projekta 
    'na "Microsoft Shell Controls And  Automation", "shell32.dll" jer je mnogo brze i jednostavnije.
    'Deklarises tvoju promenljivu Kao "Shell" gde ces je kasnije koristiti kao objekat
    Dim mRun As Shell
    
    Private Sub Command1_Click()
    '
    'Kreiras svoj objekat "mRun"
    Set mRun = New Shell
        '
        'Pozoves proceduru "FileRun" iz tvog objekta
        mRun.FileRun
        '
        'Na kraju se preporucuje da uvek oslobodis memoriju
        Set mRun = Nothing
        '
    End Sub
    A za tutoriale, imas sirok izbor, samo malo potrazi.:wink:
    Poslednji put ažurirao/la sist_ing : 26.10.2007. u 01:23

  13. #13
    Ističe se
    Učlanjen
    01.07.2004.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Nis
    Poruke
    2.774
    Reputaciona moć
    78

    Podrazumevano Re: Visual Basic katalog

    Ja mislim da mu je trebalo samo kako da pokrene svoj kod.
    U C# je F5, predpostavljam da je i u VB tako.
    Čiste ruke
    Hladna glava
    I vatreno srce

  14. #14
    Zainteresovan član sist_ing (avatar)
    Učlanjen
    28.02.2006.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Bor
    Poruke
    292
    Reputaciona moć
    46

    Podrazumevano Re: Visual Basic katalog

    Ako je to bilo u pitanju, u VB-u se takodje pisani program pokrece na F5...

    Mislim da bi pojedinci trebali prodati racunare i kupiti par ovaca... jer bi vecu korist i zaradu imali na prodaju mleka i sira nego da bespotrebno gube vreme oko necega sto ih i onako ne interesuje jer da ih interesuje, sigurno bi sami nesto otkrili. Ako nista drugo, bar kako se pokrece "helo world!" u VB-u. To sam vise puta rekao i sebi: "ne mozes to da uradis, prodaj komp, kupi stado ovaca pa prizvodi i prodaj mleko, sira i vunu jer to ce neko pre da ti kupi nego programe koje pises". :-D
    Poslednji put ažurirao/la sist_ing : 26.10.2007. u 12:37

  15. #15
    Domaćin
    Učlanjen
    04.04.2004.
    Pol
    muški
    Poruke
    3.887
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: Visual Basic katalog

    Citat Original postavio sist_ing Pogledaj poruku
    Ako je to bilo u pitanju, u VB-u se takodje pisani program pokrece na F5...

    Mislim da bi pojedinci trebali prodati racunare i kupiti par ovaca... jer bi vecu korist i zaradu imali na prodaju mleka i sira nego da bespotrebno gube vreme oko necega sto ih i onako ne interesuje jer da ih interesuje, sigurno bi sami nesto otkrili. Ako nista drugo, bar kako se pokrece "helo world!" u VB-u. To sam vise puta rekao i sebi: "ne mozes to da uradis, prodaj komp, kupi stado ovaca pa prizvodi i prodaj mleko, sira i vunu jer to ce neko pre da ti kupi nego programe koje pises". :-D
    Moram biti iskren kao i ti.. Cesto to i sebi pomislim, posebno kada me nesto ne ide... U globalu svidio mi se ovaj post i nisam odolio da ne napisem svoj komentar..
    Na kraju ja ti kao covjek od srca zahvaljujem na iskrenosti...
    Poz

  16. #16
    Zainteresovan član sist_ing (avatar)
    Učlanjen
    28.02.2006.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Bor
    Poruke
    292
    Reputaciona moć
    46

    Podrazumevano Re: Visual Basic katalog

    Primetio sam da ikrenost resava mnoge probleme i da je to vrlina koju trebamo gajiti
    kako prema sebi, tako i prema drugima.

    Evo jedan prost primer: Boli te glava, odes kod lekara i njemu kazes da te boli stomak.
    Lekar ce ti prepisati lekove za stomak i time nije resen problem tvoje glavobolje. Bice
    resen ako mu kazes istinu. Dakle, ljudi se bolje razumeju i efikasnije resavaju svoje
    probleme kada govore istinu kakva god da je. Drago mi je sto podrzavas moj stav...
    takve osobe (iskreni i samokriticni) mogu nesto i da nauce u zivotu za razliku od onih koji veruju da sve znaju.
    Poslednji put ažurirao/la sist_ing : 26.10.2007. u 15:25

  17. #17
    Aktivan član redsonia (avatar)
    Učlanjen
    20.10.2004.
    Pol
    ženski
    Lokacija
    USA
    Poruke
    1.088
    Tekstova u blogu
    7
    Reputaciona moć
    65

    Podrazumevano Re: Visual Basic katalog

    Citat Original postavio sist_ing Pogledaj poruku
    ...
    Nego, kad smo vec kod toga, negde sam nailazio na komentare da ce Microsoft polako prestati da daje podrsku za VB6 i sve mi mirise da ce VB6 programeri postati Cobol programeri ako se ne redukuju na neki drugi jezik. Hoce li stvarno VB6 biti "-1"?
    Sorry, nisam bila bas redovna na forumu...
    Da, to je istina. VB6 ide u 'old technology' grupu. Vec odavno se nista zvanicno ne proizvodi od strane MS-a kao update/patch/upgrade i sl.
    Cista matematika (novci, novci...): vecina programera koristi ili je presla na .Net tehnologiju i jako je mali broj ljudi koji koriste recimo VB6, ne isplati se imati timove za razvoj i podrsku za tako mali broj korisnika... u taj mali broj korisnika se uracunavaju ljudi koji imaju legalan softver - o piratima nema evidencije...
    VB6 timovi za razvoj su ugaseni koliko ja znam, a i podrska se gasi polako...

    Ljudi se bave objektnim programiranjem, a VB6 sa dodatcima moze da simulira OO okruzenje, ali mu nedostaje mnogo sta .net pruza...

    Zato sam rekla da ako vec krece sa ucenjem da ne uci VB6, jer ce se navici na neke koncepte koje nece koristiti...

  18. #18
    Zainteresovan član sist_ing (avatar)
    Učlanjen
    28.02.2006.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Bor
    Poruke
    292
    Reputaciona moć
    46

    Podrazumevano Re: Visual Basic katalog

    Hvala ti za ovu informaciju. Neznam koliko je pametno da bacaju akcenat na .NET... meni se u startu nije dopao iz vise razloga:
    Samo radno okruzenje se toliko sporo ucitava da prosto zaboravim sta sam hteo da radim:-D
    Aplikacije pisane u .NET-u se takodje sporo ucitavaju.
    Svaki racunar, da bi pokrenuo aplikacije pisane u .NET-u, mora imati instaliran .NET framework 1 ili 2.
    Dok se VB6 pokrece kao notepad: cim kliknem na ikonicu odma' mi se nadje pred oci tako da nemam kad da zaboravim sta sam hteo8-)
    Poslednji put ažurirao/la sist_ing : 04.11.2007. u 00:42

Slične teme

  1. Visual Basic
    Autor blejac u forumu Programiranje
    Odgovora: 27
    Poslednja poruka: 28.02.2010., 23:37
  2. Visual Basic i USB ?
    Autor Lord_Nenad u forumu Programiranje
    Odgovora: 0
    Poslednja poruka: 20.05.2008., 02:34
  3. Visual Basic
    Autor *LibeCk u forumu Programiranje
    Odgovora: 2
    Poslednja poruka: 11.07.2005., 10:49
  4. Visual Basic 5.0
    Autor nidzesi u forumu Softver
    Odgovora: 1
    Poslednja poruka: 07.05.2005., 20:16
  5. visual basic
    Autor mrs X u forumu Programiranje
    Odgovora: 10
    Poslednja poruka: 17.01.2005., 22:34

Pravila za slanje poruka

  • Ne možete kreirati novu temu
  • Ne možete poslati odgovor
  • Ne možete dodati priloge
  • Ne možete prepraviti svoju poruku
  •