Dan posle 10. decembra NAJGORI SCENARIO
Prikazujem rezultate 1 do 18 od 18

Tema: Dan posle 10. decembra NAJGORI SCENARIO

 1. #1
  Primećen član
  Učlanjen
  03.07.2007.
  Lokacija
  Naisus
  Poruke
  947
  Tekstova u blogu
  10
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Dan posle 10. decembra NAJGORI SCENARIO

  Najgori mogući scenario za razrešenje kosovske krize, koji može da usledi nakon 10. decembra, je onaj koji podrazumeva upotrebu nasilja i opštu bezbednosnu nestabilnost na Kosovu i u regionu. (Najbolji je onaj koji podrazumeva dogovor suprotstavljenih strana.) I najbolji i najgori scenario mogu da se okončaju podelom teritorije, ali najveća nepoznanica jeste da li će podeli prethoditi eskalacija nasilja

  Kosovski pregovarački proces, koji će trajati do 10. decembra, može da se završi na dva načina. Prvi je ponovno odlaganje konačnog rešenja. Drugi je jednostrano proglašenje nezavisnosti kosovskih Albanaca. Svaki od ovih načina može (iako ne nužno) da vodi do drugačijeg razrešenja kosovske krize. Ostavimo ovde prvi način razrešenja po strani. Najgori scenario mogao bi da se sastoji od sledećih koraka:

  Albanci jednostrano proglašavaju nezavisnost posle 10. decembra;
  SAD podržava nezavisnost;
  Nezavisnost podržavaju i neke zemlje Evropske Unije (ali ne i Evropska Unija kao celina);
  Srbi sa severnog Kosova proglašavaju nezavisnost od Kosova;
  Albanci ne prihvataju otcepljenje Srba i fizički napadaju enklave i severni deo Kosova u kojima Srbi čine većinu;
  Kao reakcija na to, Republika Srbija šalje vojsku da zaštiti Srbe na severu Kosova;
  NATO se ne meša u sukob;
  Nakon nekoliko dana oružanog sukoba niskog intenziteta, uspostavlja se faktička linija podele duž reke Ibar.
  Neke od ovih tačaka (1, 2, 4 i 7) su ključne, kako po tome što nije sasvim jasno pod kojim uslovima bi ono što je u njima opisano moglo da se desi, tako i po tome što predstavljaju prelomne tačke za dalji tok sukoba. Drugim rečima, događaji opisani u drugom skupu tačaka (3, 5, 6 i 8) neizbežno slede iz prvog skupa, tj. uslovljeni su njima. U tom smislu je drugi skup tačaka manje interesantan za analizu.

  Otcepljenje Kosova
  Najgori scenario, kako vidimo, najviše zavisi od toga da li će kosovski Albanci proglasiti nezavisnost posle 10. decembra? To pitanje usko je povezano sa tačkom 2: da li će tu nezavisnost priznati SAD. Na ovo drugo pitanje nema sasvim jasnog odgovora. Za sada se čini da sve poruke koje su Amerikanci poslali kosovskim Albancima upućuju na to da će nezavisnost biti priznata. To je za Albance veliko ohrabrenje da proglase nezavisnost posle 10. decembra.

  Međutim, da li će američka administracija naposletku zaista priznati nezavisnost nije tako lako utvrditi. Idealno gledano, Amerikanci ne bi hteli da budu usamljeni u priznanju: jedini uslov pod kojim bi američka administracija bez premišljanja priznala nezavisnost Kosova jeste da to učini i Evropska unija. Ako to nije moguće, prihvatljivi su manje idealni uslovi, pod kojima bi nezavisnost priznale najvažnije zemlje Unije (Velika Britanija, Francuska, Nemačka itd.). SAD, bez daljeg, ne želi da bude usamljena u priznanju. To bi ih previše podsećalo na Irak i očajno tešku situaciju u kojoj su takođe, posle svega, ostali usamljeni.

  Ako Albanci pokušaju da vojno povrate delove teritorije na kojima žive Srbi, Vojska Srbije neće moći a da se ne umeša u sukob
  Unutar američke administracije postoji jasan stav po kome Kosovo treba da dobije nadgledanu nezavisnost, ali nije sasvim jasno da li postoji saglasnost oko toga kako reagovati ako dođe do jednostranog proglašenja nezavisnosti, koje neće podržati Evropska unija. Albanci bi, otuda, mogli da pokušaju da igraju na kartu svršenog čina: čak iako SAD diplomatskim kanalima poruče Albancima da se protive proglašenju nezavisnosti bez prethodne saglasnosti sila koje čine Kontakt grupu, oni to ipak mogu da urade, nadajući se da će to izazvati podelu unutar američke administracije, te da će prevagnuti struja koja će lupiti šakom o sto i reći: „Dosta nam je odugovlačenja; hajde da već jednom završimo tu stvar i odemo odavde“. Da bi to bilo moguće, potrebno je samo rizikovati više nego što je uobičajeno. Albanci su to, čini se, do sada pokazali već nekoliko puta, pa nema razloga da se sumnja da bi na to mogli da budu spremni i ovaj put.

  Albanci su skloniji riziku jer ne mogu mnogo da izgube. Amerikanci, za razliku od njih, imaju mnogo veći ulog na Kosovu, pod uslovom da im preti ozbiljan rizik da budu uvučeni u oružani sukob. Jer, što se više rešenje cele stvari na Kosovu odlaže, to je Amerikancima situacija manje izvesna. Pretpostavimo da se 10. decembra zauzme stanovište da se rešenje celog problema odlaže za još šest meseci. Odlaganje u nedogled odgovara Srbiji čija je strategija „Odlaži koliko god možeš, dokle god možeš, nadajući se da će se stvari u nekom trenutku obrnuti u tvoju korist“. To, međutim, ne odgovara Amerikancima, kojima se odlaganjem uz postojeće jednačine sa nekoliko nepoznatih dodaje još jedna. Budući da se američka vojska sprema da jedan deo trupa povuče iz Iraka, stanje u Iraku nakon toga može postati još kritičnije (sukobi u Iraku bi mogli da eskaliraju ako vojska počne da se povlači). Izgledi za povećanu neizvesnost sutra nužno navode na težnju da stvari budu izvesnije danas. Drugim rečima, Sjedinjenim Državama nije potreban još jedan Irak, ma koliko mali bio. Kada bi bilo izvesno da se američke trupe na Kosovu neće uvući u isto blato u koje su se uvukle u Iraku (tj. kada bi znali da ih neće napadati i jedna i druga strana), onda bi one mogle da prihvate još jedno odlaganje rešenja problema. To je upravo ono sa čime Albanci računaju ukoliko američka podrška izostane: ako se nezavisnost ne proglasi, Albanci prete da će biti teško izbeći oružani sukob. Sledstveno tome, jedini način da SAD prizna nezavisnost Kosova bez podrške EU i Rusije jeste da se Albanci obavežu da neće upotrebiti nasilje prema kosovskim Srbima ako i oni, reagujući na albansko proglašenje nezavisnosti, proglase nezavisnost severnog dela Kosova. U tom slučaju, NATO ne bi rizikovao uvlačenje u sukob, a cela stvar bi mogla da se završi faktičkom podelom bez upotrebe nasilja.

  To nas dovodi do tačke 4. Oružani sukob sigurno može da se izbegne ako Srbi sa Kosova na nezavisnost ne budu reagovali proglašenjem nezavisnosti severnog Kosova. Za to su, međutim, male šanse, jer je u Srbiji raspoloženje za reciprocitetom u odnosima od jula počelo da raste („Na štetu treba odgovoriti štetom“.) Ako, dakle, kosovski Srbi proglase nezavisnost od ostatka Kosova, te ako Albanci pokušaju da vojno povrate delove teritorije na kojima žive Srbi, Vojska Srbije neće moći a da se ne umeša u sukob.

  Otcepljenje severnog Kosova
  Da li će, dakle, kosovski Srbi proglasiti nezavisnost i tako uvećati ulog? To zavisi od Vlade u Beogradu, a ne od Kosovskih Srba koji su pod njenim velikim uticajem. Nezavisnost će proglasiti Vlada u Beogradu, a ne kosovski Srbi. Razlozi za to su dvojaki. Prvo, zvanična platforma Vlade Srbije podrazumeva teritorijalnu celovitost Srbije. Kada Vlada ne bi pokušala da vojno interveniše, ispala bi u očima građana slaba i nepouzdana. Drugo, vojna intervencija nužno radikalizuje stanje u društvu i učvršćuje na položajima one koji se zalažu za najradikalnija rešenja. To su DSS, SRS i SPS. Drugim rečima, u okolnostima u kojima Albanci jednostrano proglašavaju nezavisnost, vanredno stanje pruža DSS-u priliku da izbegne optužbe za propast svoje strategije, izdaju zemlje (za šta će ih optužiti radikali nakon proglašenja nezavisnosti) i omogućuje joj opstanak na vlasti. Cena koja će za to morati da se plati je raspad koalicije sa DS i G17 plus, ali za bilo koju stranku promena koalicionog partnera je uglavnom manji trošak od silaska s vlasti.

  Konačno, dizanje uloga - proglašenje nezavisnosti severnog Kosova i pretnja silom koja će odmah nakon toga uslediti - predstavlja jedini način da se, naposletku, izbegne upotrebe sile. Pretnja silom je za Beograd jednostavno neizbežna, jer je to za njega jedini način da odvrati Albance od upotrebe sile. Nekoliko signala, koji upućuju na to da se u Srbiji tako razmišlja, odavde je već poslato. U narednom periodu će ih, bez daljnjeg, biti još.

  Nezavisnost će proglasiti Vlada u Beogradu, a ne kosovski Srbi
  Možda će Albanci biti zastrašeni pretnjom koja dolazi iz Srbije, ali osnovano mogu da računaju s tim da se sa Srbima na Kosovu neće tući oni, već NATO. Naime, Albanci mogu da pribegnu nasilju pretpostavljajući da je pretnja iz Srbije pretnja praznom puškom, jer ako bi Vojska Srbije pokušala da uđe na Kosovo, nju bi dočekao NATO. To bi odvratilo Srbiju od pokušaja da zaštiti Srbe na severu Kosova. Međutim, kako je već objašnjeno, idealno gledano, cilj NATO (čitaj:

  Amerikanaca) je da ne bude uvučen u sukob. NATO verovatno ne bi imao razloga da strahuje da će biti uvučen u sukob, ako bi znao da je pretnja koja dolazi iz Srbije zasnovana na racionalnoj kalkulaciji, odnosno da je pretnja blef. Ali iz Srbije se u poslednje vreme sve više čuje kako za Srbiju pitanje Kosova nije isključivo racionalno, već emocionalno pitanje. 2. #2
  Primećen član
  Učlanjen
  03.07.2007.
  Lokacija
  Naisus
  Poruke
  947
  Tekstova u blogu
  10
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Dan posle 10. decembra NAJGORI SCENARIO

  Kada je ponašanje jedne strane emocionalno motivisano, ono drugu stranu primorava da, ako je racionalna, revidira i promeni svoju strategiju. Pretpostavimo da posedujete Manuel & Co. braon kožnu torbu od 300 evra koju bih i ja želeo da imam. Ako vam je ukradem, vi možete da me tužite i na sudu je dobijete nazad. Ali ako vas suđenje (koje u sudovima u Srbiji ume da traje po nekoliko meseci) košta hiljadu evra koje ste mogli da zaradite da ste ostali na radnom mestu (u ekonomiji se to naziva trošak propuštene prilike), onda mogu slobodno da vam ukradem torbu, ne plašeći se da ćete me tužiti. Pretpostavimo, međutim, da za vas ta torba ima ogromnu emocionalnu važnost i da ste spremni da izgubite daleko više od 1.000 evra da biste dobili torbu nazad. Ako bih bio siguran da vama upravljaju emocije, a ne razum, ostavio bih torbu na miru. Upravo tako može da razmišlja i NATO: ako akter – koji inače želi da napusti teritoriju, a istovremeno nije brojčano dovoljno jak da bi mogao da izađe na kraj sa obe strane u sukobu – ima posla sa emocionalno motivisanim akterom, za njega može biti racionalnije da pusti Vojsku Srbije da uđe na Kosovo nego da s njom ulazi u sukob. Ako bi NATO očekivao da će se Srbija ponašati iracionalno po pitanju Kosova, Srbija verovatno nikada ne bi ni morala da preduzima bilo kakve iracionalne korake, tj. ulazi u sukob s NATO trupama na Kosovu.
  Srbiji uoči i nakon podele Kosova sledi vlada radikala i DSS-a
  Ako, dakle, pretnja iz Srbije bude kredibilna – a ona to može da bude samo ako je emocionalno motivisana, jer bi svaka druga bila pročitana kao blef – cela stvar mogla bi da se zaustavi na tački 4: obostranim proglašenjem nezavisnosti došlo bi se do faktičke podele teritorije, preko koje ne bi bilo razumno zahtevati više. Da li pretnja iz Srbije može da bude emocionalno motivisana, to je u ovom trenutku otvoreno pitanje.
  Pretpostavimo, međutim, da jeste. To ostavlja poslednji faktor koji albansku i srpsku stranu gura u oružani sukob. Sve što je do sada rečeno podrazumeva da je konačno razrešenje Kosovskog problema podela. To će, međutim, protivrečiti onome za šta su se obe strane zalagale sve vreme: kako će srpska i albanska strana uspeti da svojim biračima objasne zbog čega su odustale od strategije koja podrazumeva sve i završile sa delovima (prihvatile delimično zadovoljenje)? Ako ne budu počele da ubrzano revidiraju svoje strategije, obe strane će morati da prihvate oružani sukob, čak i kada bi ceo dogovor o podeli mogao da se postigne za stolom. Jer, obe strane imaju maksimalističke zahteve: žele celu teritoriju. Pošto to nije moguće, strane u sporu će morati da „odglume“ oružani sukob niskog intenziteta, da bi pred svojim biračima mogle da se opravdaju kako nisu mogle da dobiju više nego što je dobijeno upotrebom sile.

  Razume se, upotreba sile, čak i na ovako kratak i brz način, imaće posledice po konsolidaciju demokratskog poretka na obe strane. Veći će biti po Srbiju, nego po Kosovo, jer Srbija ima razvijenije demokratske ustanove. Kao što je već rečeno, rat je nemoguće voditi bez radikalizacije društva. To znači da Srbiji uoči i nakon podele Kosova sledi vlada radikala i DSS-a, koja će predstavljati ozbiljan udarac za konsolidaciju demokratskih ustanova. U atmosferi visokog bezbednosnog rizika, najveću popularnost imaće stranke čiji je sastavni deo programa neprekidna proizvodnja neprijatelja države i nacije. Izbori će, ako ih bude, biti održani u vatrenoj atmosferi, u kojoj će se DSS i radikali nadgornjavati u tome ko je veći patriota i ko bolje čuva nacionalni interes, optužujući složno DS, G17 i LDP za nedostatak patriotizma. Ljudi sa prosečnim pamćenjem već znaju kako je Srbija izgledala u takvim okolnostima 1999. godine. Sećaju se, takođe, i toga da je posle 1999. došla 2000. godina u kojoj je bezbednosni rizik (ili barem njegova percepcija) značajno smanjen.

  Dušan Pavlović

 3. #3
  Aktivan član
  Učlanjen
  26.02.2007.
  Poruke
  1.015
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Dan posle 10. decembra NAJGORI SCENARIO

  Nije ovo 1999-ta, nece biti rata.

 4. #4
  Aktivan član
  Učlanjen
  26.02.2007.
  Poruke
  1.015
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Dan posle 10. decembra NAJGORI SCENARIO

  Ko da ratuje? Jeremija i ove forumske patriote? Ma daj...
  Poslednji put ažurirao/la Titus : 01.10.2007. u 14:43

 5. #5
  Ističe se epoc (avatar)
  Učlanjen
  17.06.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  big old smoke, the
  Poruke
  2.230
  Reputaciona moć
  61

  Podrazumevano Re: Dan posle 10. decembra NAJGORI SCENARIO

  u jbt dobar avatar

 6. #6
  Primećen član
  Učlanjen
  03.07.2007.
  Lokacija
  Naisus
  Poruke
  947
  Tekstova u blogu
  10
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Dan posle 10. decembra NAJGORI SCENARIO

  Citat Original postavio Titus Pogledaj poruku
  Nije ovo 1999-ta, nece biti rata.

  Ovo je samo scenarijo....Videcemo sta ce biti....

 7. #7
  Ističe se boogie wogie (avatar)
  Učlanjen
  25.09.2007.
  Pol
  muški
  Poruke
  2.063
  Tekstova u blogu
  99
  Reputaciona moć
  58

  Podrazumevano Re: Dan posle 10. decembra NAJGORI SCENARIO

  Citat Original postavio Titus Pogledaj poruku
  Nije ovo 1999-ta, nece biti rata.
  ..nije ovo 41-va..tako su govorili i 99-te.

 8. #8
  Ističe se porin50 (avatar)
  Učlanjen
  01.08.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Hvar Hrvatska
  Poruke
  2.129
  Reputaciona moć
  59

  Podrazumevano Re: Dan posle 10. decembra NAJGORI SCENARIO

  Citat Original postavio Moreplovka.... Pogledaj poruku
  Srbi sa severnog Kosova proglašavaju nezavisnost od Kosova;
  Albanci ne prihvataju otcepljenje Srba i fizički napadaju enklave i severni deo Kosova u kojima Srbi čine većinu;
  Ako su Albanci mirotvorni oni neće vojno napasti sjeverni
  dio Kosova već ići mirnim putem ma koliko trajalo
  Citat Original postavio Moreplovka.... Pogledaj poruku
  Kao reakcija na to, Republika Srbija šalje vojsku da zaštiti Srbe na severu Kosova;
  NATO se ne meša u sukob;
  Ovo je skoro pa nemoguće
  Citat Original postavio Moreplovka.... Pogledaj poruku
  Ako Albanci pokušaju da vojno povrate delove teritorije na kojima žive Srbi, Vojska Srbije neće moći a da se ne umeša u sukob
  Ako je pameti s obije strane neće do toga doći

 9. #9
  Iskusan IDI_DADA_AMIN (avatar)
  Učlanjen
  12.09.2007.
  Poruke
  5.425
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Dan posle 10. decembra NAJGORI SCENARIO

  Najgori scenario je, da ostanemo u istoj drzavi sa siptarima........ali , definitivno.......

 10. #10
  Ističe se Pepeo (avatar)
  Učlanjen
  18.06.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Тамо далеко.... тамо где се Срби воле....
  Poruke
  2.892
  Reputaciona moć
  70

  Podrazumevano Re: Dan posle 10. decembra NAJGORI SCENARIO

  Dan posle 10. decembra NAJGORI SCENARIO


  Шта ће бити после 10. децембра?
  Зар сте толико наивни...... Ништа се неће променити још неко време.......

 11. #11
  Aktivan član Suzy F (avatar)
  Učlanjen
  22.09.2007.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  ...moja Vojvodina,jedna i jedina....
  Poruke
  1.518
  Reputaciona moć
  53

  Podrazumevano Re: Dan posle 10. decembra NAJGORI SCENARIO

  Citat Original postavio Pepeo Pogledaj poruku
  Dan posle 10. decembra NAJGORI SCENARIO


  Шта ће бити после 10. децембра?
  Зар сте толико наивни...... Ништа се неће променити још неко време.......
  To je i moje misljenje,oduglovacice doveka!
  Ma samo to da se resi da vec jednom krenemo napred!To kosovo je u srbiji formalno duuuuuuuuuugi niz godina pa ocepljenje i nije iznenadjenje,treba samo zastiti stanovnistvo!na teritoriju se trebalo gledati jos davno-sada je za to prekasno

 12. #12
  Aktivan član dr.koki (avatar)
  Učlanjen
  20.05.2004.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Nis
  Poruke
  1.234
  Reputaciona moć
  62

  Podrazumevano Re: Dan posle 10. decembra NAJGORI SCENARIO

  Ma najbolja stvar je da se jednostavno otcepe vec jednom bez ikakvih sukoba.
  Daj neka se zavrsi to vec jednom pa da drzava malo pogleda na stvarne probleme svog naroda.
  A ne da je u BGD veca plata x puta nego u BP i svi cute.
  Najgore skole i fakulteti u svetu i nigde nisu priznati i svi cute.
  Korupcija je nacin zivota i svi cute.
  Sudovi su nam komedija tragicnosti ljudskog zivota i svi cute.
  Nema posla za mlade i svi cute
  A kad albanac neki kaze da ide u WC na kosovu onda se svi pobune kako to nije kosovo vec integralni deo suverene republike srbije.

 13. #13
  Aktivan član Suzy F (avatar)
  Učlanjen
  22.09.2007.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  ...moja Vojvodina,jedna i jedina....
  Poruke
  1.518
  Reputaciona moć
  53

  Podrazumevano Re: Dan posle 10. decembra NAJGORI SCENARIO

  Citat Original postavio dr.koki Pogledaj poruku
  Ma najbolja stvar je da se jednostavno otcepe vec jednom bez ikakvih sukoba.
  Daj neka se zavrsi to vec jednom pa da drzava malo pogleda na stvarne probleme svog naroda.
  A ne da je u BGD veca plata x puta nego u BP i svi cute.
  Najgore skole i fakulteti u svetu i nigde nisu priznati i svi cute.
  Korupcija je nacin zivota i svi cute.
  Sudovi su nam komedija tragicnosti ljudskog zivota i svi cute.
  Nema posla za mlade i svi cute
  A kad albanac neki kaze da ide u WC na kosovu onda se svi pobune kako to nije kosovo vec integralni deo suverene republike srbije.
  UPRAVO TAKO,UKRAO SI MI POENTU!

 14. #14
  Poznat Jerry Ropero (avatar)
  Učlanjen
  11.07.2006.
  Lokacija
  Jedna je Srbija
  Poruke
  7.375
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Dan posle 10. decembra NAJGORI SCENARIO

  nema od otcepljenja nista. kosovo je srbija, bilo, bice i ostace.

 15. #15
  bubobubo nije na forumu
  anarhista. ali kako mu to dodje nesto kao don kihot, onda se predstavljam kao liberal.
  Ističe se bubobubo (avatar)
  Učlanjen
  27.03.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  evropa
  Poruke
  2.678
  Tekstova u blogu
  3
  Reputaciona moć
  66

  Podrazumevano Re: Dan posle 10. decembra NAJGORI SCENARIO

  najgori moguci scenari je da otcepljenje prouzrokuje dogadjaje koji bi vodili 3. svetskom ratu.
  i naravno da niko ne prezivi. od ovoga nema goreg scenarija.

 16. #16
  Domaćin ArnoldLayne (avatar)
  Učlanjen
  21.08.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Beograd
  Poruke
  4.994
  Reputaciona moć
  139

  Podrazumevano Re: Dan posle 10. decembra NAJGORI SCENARIO

  najgori mogući je svakako da se iz Tirane i Prištine objavi pripajanje Kosova Albaniji. dakle, nema nezavisnosti (što uporno svi i govore u poslednje vreme, a to me plaši)

 17. #17
  Domaćin
  Učlanjen
  04.04.2004.
  Pol
  muški
  Poruke
  3.887
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Dan posle 10. decembra NAJGORI SCENARIO

  Posle 10-og treba da bude 11-ti..
  A sve ostalo je stvar politike..
  Ne uzbudjujte se, nema od ocjepljenja nista, ali ce mukotrpno sve to da potraje jos godinama sa ishodom koji jos niko ne moze da nasluti..

  Nego, kao kontras ovom pitanju postavljenom za kosovo, da li ce biti ponovo hladni rat i da li je prilika da profitiramo u istom.????

 18. #18
  bubobubo nije na forumu
  anarhista. ali kako mu to dodje nesto kao don kihot, onda se predstavljam kao liberal.
  Ističe se bubobubo (avatar)
  Učlanjen
  27.03.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  evropa
  Poruke
  2.678
  Tekstova u blogu
  3
  Reputaciona moć
  66

  Podrazumevano Re: Dan posle 10. decembra NAJGORI SCENARIO

  Citat Original postavio ArnoldLayne Pogledaj poruku
  najgori mogući je svakako da se iz Tirane i Prištine objavi pripajanje Kosova Albaniji. dakle, nema nezavisnosti (što uporno svi i govore u poslednje vreme, a to me plaši)
  to bi nam mnogo vise odgovaralo nego da proglase nezavisnost.

Slične teme

 1. SRBIJA U EU DO DECEMBRA
  Autor aimar u forumu Politika
  Odgovora: 139
  Poslednja poruka: 10.09.2008., 22:48
 2. Da li ce biti rata na Kosmetu posle 10 decembra?
  Autor Hedonista u forumu Politika
  Odgovora: 27
  Poslednja poruka: 08.12.2007., 06:30
 3. Sta posle 10. decembra?
  Autor Yopa u forumu Politika
  Odgovora: 71
  Poslednja poruka: 22.09.2007., 15:28
 4. SCENARIO
  Autor divlja u srcu u forumu Arhiva
  Odgovora: 23
  Poslednja poruka: 11.09.2005., 12:43
 5. Sta ce se desiti posle 32.decembra?
  Autor TamaraS u forumu Strip
  Odgovora: 1
  Poslednja poruka: 10.05.2004., 12:37

Pravila za slanje poruka

 • Ne možete kreirati novu temu
 • Ne možete poslati odgovor
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoju poruku
 •