Hazari vladaju Svetom
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 25

Tema: Hazari vladaju Svetom

 1. #1
  Početnik
  Učlanjen
  03.09.2007.
  Lokacija
  Pančevo
  Poruke
  38
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Hazari vladaju Svetom

  Detaljnije na ovom linku: http://www.dejanlucic.net/Dejan%20Lucic-tekstovi-Svetom%20vladaju%20hazari.htm


  Šta se igra na Balkanu?

  Amerikanci tuku Srbe na Balkanu i podržavaju Muslimane, ali ih pri tome tretiraju kao korisno oružje. Tako bacajući plen Muslimanima u Bosni i na Kosovu oni samo potpiruju vatru, da bi mogli da nađu opravdanje za navodnu borbu protiv terorista, jer oni, u stvari, žele rat sa čitavim islamskim svetom. Dakle, mora se raspaliti velika vatra. Albert Pajk je bio general Južne konfederacije i šef južne jurisdikcije američke masonerije u 19. veku i napisao je knjigu "Moral i dogma". U njoj je još tada rekao da će masoni morati da naprave tri svetska rata i da će treći biti veliki hrišćanski rat protiv Muslimana.

  Dakle, Treći svetski rat, koji je zapravo već počeo projektovan je još u 19. veku. Takođe, 1953. u Bukureštu na sastanku rabina rečeno je da se mora napraviti Treći svetski rat koji bi rešio problem muslimanske opasnosti prema Izraelu. Zato Hazari, neokonzervativci iz Bušove administracije, Volfovic, Perle, Feit, Čertov, Libi... guraju SAD u rat sa Irakom, Iranom, Sirijom...

  Ko u Srbiji sprovodi te zadatke?

  Da bi ste to otkrili, morate znati ko u Srbiji za koga radi. A to se vidi ko u nekom dogadajaju, sukobu ili aferi izvlači dobit. Takođe treba znati da postoji važno zanimanje a to je agent od uticaja. To nije špijun koji čeprka kako bi došao do informacija, već neko ko plasira ideju koja će ostvariti nečije interese.

  Setite se afere sa ubistvom vojnika u topčiderskoj kasarni. Šta se stvarno dogodilo nikada nije otkriveno, ali su zato Batić i Prelević medijski podizali prašinu oko afere. Efekat je taj da je ugled vojske izuzetno opao. I to je očito bio cilj. Nije im bio važan ubica, jer njega oni nisu ni tražili.

  Ali ta igra je uvek prikrivena. Na primer, kod nas sada imate hajku na nekakv Nacionalni stroj, ali nemate hajku na komunističke zločinačke organizacije kao što je partija Čede Jovanovića, jedna tipična skojevska organizacije koja želi da inficira srpsku omladinu anarhističkim idejama. Njihova izdaja Kosova ima isti efekat kao albanski teror. Ako imate ekstremnu levicu i ekstremnu desnicu, u čemu je razlika? Zašto je Staljin bio bolji od Hitlera? Zašto su Čedini "Liberali" bolji od "Nacionalnog stroja" ili "Obraza"?

  U principu sve terorističke nacional -socijalističke organizacije u svetu vode obaveštajne službe susednih zemalja. Takvu organizaciju u Vojvodini vodi čovek koji se zove Dragan Jovanović iz Požarevca i on živi u Pragu i radi za BND. Sada prema Vojvodini u prvom planu rade Hrvatska i Mađarska obaveštajna služba i njima koordinira BND. Naravno svuda su prisutni engleski prsti. Isto se radi i sa srpskom crkvom.

  Ko ima korist od formiranja Evropske Unije?

  EU je velika obmana. Hazari su napravili SSSR jer su želeli da uništa ruski kapitalizam koji je posle rata sa Japanom 1905. godine imao izuzetno visoku profitnu stopu. Radna snaga im je bila jeftina, kao i sirovine, a ruski kapitalisti su počeli da uvode moderne mašine i razvijaju industriju. Ruska carska porodica je bila najbogatija dinastija na svetu, bogatija od Rotšilda.

  Za dvadset godina bi se Rusija toliko razvila da bi zgazila i Evropu i Ameriku. Zato je kapitalizam u Rusiji trebalo uništiti. Onda su Rusiji nametnuli da dugove plaća, ne u parama, nego u sirovinama. Cenu sirovina su određivali kapitalisti na Zapadu, tako da su troškovi proizvodnje sirovina bili niži nego stvarni. Uveli su i robovski rad da bi cenu proizvodnje sirovina što više smanjili. Zato su stvarani gulazi, zapravo koncentracioni radni logori. A kada je čitav eksperiment propao, onda su crvenu zastavu sa Kremlja preselili u Brisel. Sve evropske zemlje su danas u dugovima, a radna snaga je skupa.

  Evropska Unija koja se danas stvara sa sedištem u Briselu je upravo takva tvorevina - novi Sovjetski Savez i zato se i radi upravo po planu Marksa - komunizam se uvodi tamo gde su razvijene proizvodne snage. Komunizam predviđa i uništavanje nacija i država. U SSSR-u ste imali sovjetskog građanina, ovde imate evropskog građanina. Svi ćemo biti pod istom zastavom sa žutim zvezdicama. Žuto plavo su boje dinastije Rotšilda.
  Tamo je bila jedinstvena rublja, ovde je evro.

  Priča o našoj "svetlijoj budućnosti" kada uđemo u EU je ista ona priča koju su plasirali Titovi komunisti. Sasvim je i razumljivo zašto su danas na političkoj sceni u Srbiji vodeći baš bivši komunisti odnosno njihova deca: Kovačević - Vučo - ćerka Titovog genarala, Biserko - bivša šefica kabineta Budimira Lončara, Tadić, Korać, Milica Minić, Žika Kovačević, Labus...
  CIA u svojoj projekciji sveta za 2020. godinu ovaj prostor ne vidi kao deo EU.

  Naravno. Dejvid Rokfeler se nasmejao Evropskoj Uniji jer ona neće ni postojati kada SCG po planu navodno treba da joj se priključi. Ovde se pravi Balkanska konfederacija i to ista kakvu je Tito hteo da napravi sa Enverom Hodžom. Samo ova nova treba da sadrži i Tursku. Turska je saveznik Izraela i zato je Amerikanci guraju u Evropu. Ali, umesto jedne postojaće tri Evrope. Zapadna Evropa koju će činiti Nemačka, Francuska, Britanija, Austrija... Zatim Nova Evropa od Estonije, Litvanije prema jugu do Mađarske i Slovenije i to je katolička istočna Evropa kojoj treba priključiti i Vojvodinu i Hrvatsku, zapravo zemlje podunavskog regiona, odnosno Habsburške monarhije. One će biti pod ekonomskim uticajem Nemačke, a vojnim patronatom Amerike. Zato je i važno osloboditi Vojvodinu srpskog uticaja i srpskih poseda na čemu rade Čanak, Kostreš, Pajtić... Kada zemlju pokupuju Nemci , Mađari i Hrvati i dobije status države ona se može priključiti Podunavskoj konfederaciji. Naravno, pod uslovom da to Amerikanci dozvole. Moguće je i rasparčavanje, pri čemu bi se regionalne administrativne granice u Vojvodini priznale kao državne.

  Na jugu će biti Balkanska konfederacija sa Rumunijom, Srbijom, BiH, Bugarskom, Mekedonijom i Turskom. To će biti Treća Evropa, i služiće kao čep za prodor Islama na evropsko tle. Treba napomenuti da je Sekularna Turska masonska tvorevina jer je Ataturk bio Jevrejin.

  Balkanska konfederacija treba da bude centar za formiranje balkanskih antiterorističkih jedinica. Ovde treba da se naprave balkanska obaveštajna i kontraobaveštajna služba koje će delovati prema Bliskom Istoku. Poljaci i Srbi važe kao najpouzdaniji vojnici, jer u ratu nikada ne izdaju svoje saveznike i Amerika to zna.

  U okviru toga jedna linija će pokušavati da napravi Veliku Albaniju, i to je ta hazarska struja iz američke Demokratske stranke - Holbruk, Klinton, Olbrajt, Vesli Klark...

  Ja, inače, prognoziram da će na ovom područiju doći i do novog ratnog sukoba i velike seoba Albanaca sa Kosova u Albaniju, koja će početi da razvija jeftin turizam za zapadne radnike. Albanska mafija će dobiti nalog da investira tamo. 2. #2
  Poznat Koschei.Besmertnii (avatar)
  Učlanjen
  12.08.2003.
  Pol
  muški
  Lokacija
  A, A
  Poruke
  8.575
  Tekstova u blogu
  132
  Reputaciona moć
  138

  Podrazumevano Re: Hazari vladaju Svetom

  Чек` само да видиш кад се братија обруши на ово... отишли су по мишљење, па кад се вратеее.... наје6`о си!

 3. #3
  Ističe se Karamazov (avatar)
  Učlanjen
  26.11.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  medju svojim slepoocnicama
  Poruke
  2.425
  Reputaciona moć
  69

  Podrazumevano Re: Hazari vladaju Svetom

  Brate, sad si mi otvorio oci. Mislim da odmah mogu mirno da umrem.

 4. #4
  Iskusan krauterbox (avatar)
  Učlanjen
  14.03.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Novorosijsk
  Poruke
  5.480
  Reputaciona moć
  274

  Podrazumevano Re: Hazari vladaju Svetom

  Evo nama opet Hazara.

  Ma ko po pravilu svakih 3-4 mjeseca pojavi se neki Lučićem prosvjetljeni ovisnik i počne da palamudi.

 5. #5
  Ističe se Spencer (avatar)
  Učlanjen
  20.03.2007.
  Pol
  muški
  Poruke
  2.019
  Tekstova u blogu
  2
  Reputaciona moć
  60

  Podrazumevano Re: Hazari vladaju Svetom

  Дејан Лучић? Јао, мајко!

 6. #6
  Domaćin DukeofSerbia (avatar)
  Učlanjen
  15.06.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Сомбор - Human Reform League
  Poruke
  4.689
  Reputaciona moć
  92

  Podrazumevano Re: Hazari vladaju Svetom

  Текст је стар.
  Велика депресија II почиње у 2009!

 7. #7
  Domaćin JABUCHILO (avatar)
  Učlanjen
  24.08.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Moskva
  Poruke
  4.914
  Reputaciona moć
  94

  Podrazumevano Re: Hazari vladaju Svetom

  u cemu je problem? izuzev nekih klasicnih fraza i izandjalih kvalifikacija, tekst sadrzi i sasvim realnu perspektivu na strategije od krupnijeg znacaja. steta sto ga diskvalifikujete samo zbog formalnih sitnica...
  batina ima dva kraja,
  k___c ima jedan kraj -
  a praznom divanu nigde kraja.

 8. #8
  Iskusan krauterbox (avatar)
  Učlanjen
  14.03.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Novorosijsk
  Poruke
  5.480
  Reputaciona moć
  274

  Podrazumevano Re: Hazari vladaju Svetom

  Ja ga diskvalifikovao nisam, sam se diskvalifikovao sa onom nebulozom od Hazara u naslovu.

 9. #9
  Poznat Koschei.Besmertnii (avatar)
  Učlanjen
  12.08.2003.
  Pol
  muški
  Lokacija
  A, A
  Poruke
  8.575
  Tekstova u blogu
  132
  Reputaciona moć
  138

  Podrazumevano Re: Hazari vladaju Svetom

  Citat Original postavio krauterbox
  Ja ga diskvalifikovao nisam, sam se diskvalifikovao sa onom nebulozom od Hazara u naslovu.
  Ма није битно како их зовеш, зови их и Шерпасима, али су чињенице то о чему човек пише.

 10. #10
  Domaćin Marin55 (avatar)
  Učlanjen
  14.03.2007.
  Pol
  muški
  Poruke
  3.040
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Hazari vladaju Svetom

  Hazari su imali sposobnost telepatije i neke vrste inkarnacije i putovanju kroz vrijeme.

  Hazari su kavkaski narod koji se asimilizirao u tri velike religije: Islam, Krsanstvo i Judaizam.
  Smatra se da su Hazari vecinom prijesli u Judaizam.
  Ako ste citali knjigu Hazarski Rijecnik od Milorada Pavica, onda bit ce vam jasno.
  Hazari su imali neku svoju raniju drzavu zvanu Kaganat.

 11. #11
  Primećen član Atreid (avatar)
  Učlanjen
  01.05.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Novi Sad
  Poruke
  768
  Reputaciona moć
  46

  Podrazumevano Re: Hazari vladaju Svetom

  Citat Original postavio JABUCHILO
  u cemu je problem? izuzev nekih klasicnih fraza i izandjalih kvalifikacija, tekst sadrzi i sasvim realnu perspektivu na strategije od krupnijeg znacaja. steta sto ga diskvalifikujete samo zbog formalnih sitnica...
  To sto si napisao, spada pod osnove manipulacije...

 12. #12
  Domaćin DukeofSerbia (avatar)
  Učlanjen
  15.06.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Сомбор - Human Reform League
  Poruke
  4.689
  Reputaciona moć
  92

  Question ццц

  Citat Original postavio Marin55
  Hazari su kavkaski narod koji se asimilizirao u tri velike religije: Islam, Krsanstvo i Judaizam.
  Smatra se da su Hazari vecinom prijesli u Judaizam.
  Ako ste citali knjigu Hazarski Rijecnik od Milorada Pavica, onda bit ce vam jasno.
  Hazari su imali neku svoju raniju drzavu zvanu Kaganat.
  Каганат је облик државног уређења.

  Од куда силни Ашкеназ Јевреји у Русији и Источној Европи?
  Велика депресија II почиње у 2009!

 13. #13
  Domaćin Marin55 (avatar)
  Učlanjen
  14.03.2007.
  Pol
  muški
  Poruke
  3.040
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Hazari vladaju Svetom

  Interesantno je da se Judaizam uglavno ne siri, ali u ovom slucaju to je bio izuzetak.Po prvi put su Jevreji poslali u Hazarskoj drzavi, svog misionara na cuvenoj vjerskoj raspravi gdje su bili Kirilo i Metodije i Lukman od Islamske strane.
  Zasto su Jevreji u ovom slucaju napravili izuzetak i prosirli svoj broj vjernika? Kakav racun su imali Jevrejski misionari?? Sta su oni vidjeli u te Hazare??Za Krscanstvo i Islam se razumije da prosiruju svoju vjeru ali kako to da su Jude uskocile u tom planu?

 14. #14
  Ističe se Fibo (avatar)
  Učlanjen
  19.09.2007.
  Pol
  muški
  Poruke
  2.293
  Reputaciona moć
  60

  Podrazumevano Re: Hazari vladaju Svetom

  KOliko kontradiktornosti u tekstu ima, ne mogu ni da ih popisem. Al najvise me je nasmejao deo gde covek prica o "pouzdanim" vojnicima koji su najbolji saveznici... ajoj....rodjace, 21 vek alo bre... rakete, avioni sateliti, gps-ovi, gadjanje ciljeva sa jednog kraja kugle na drugi itd.... pouzdani vojnici

 15. #15
  Domaćin DukeofSerbia (avatar)
  Učlanjen
  15.06.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Сомбор - Human Reform League
  Poruke
  4.689
  Reputaciona moć
  92

  Podrazumevano Re: Hazari vladaju Svetom

  Citat Original postavio Marin55
  Interesantno je da se Judaizam uglavno ne siri, ali u ovom slucaju to je bio izuzetak.Po prvi put su Jevreji poslali u Hazarskoj drzavi, svog misionara na cuvenoj vjerskoj raspravi gdje su bili Kirilo i Metodije i Lukman od Islamske strane.
  Zasto su Jevreji u ovom slucaju napravili izuzetak i prosirli svoj broj vjernika? Kakav racun su imali Jevrejski misionari?? Sta su oni vidjeli u te Hazare??Za Krscanstvo i Islam se razumije da prosiruju svoju vjeru ali kako to da su Jude uskocile u tom planu?
  Ма прочитао сам ја Хазарски речник и "докторирао" га као лектиру...

  Хазарски каганат је био врло моћан, па су изабрали треће, по мени. Ипак је један ромејски император имао надимак Хазар по мајци.
  Poslednji put ažurirao/la DukeofSerbia : 25.09.2007. u 14:13 Razlog: допуна
  Велика депресија II почиње у 2009!

 16. #16
  Domaćin Marin55 (avatar)
  Učlanjen
  14.03.2007.
  Pol
  muški
  Poruke
  3.040
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Hazari vladaju Svetom

  Najiteresantniji je onaj segment na kraju knjige kada jedan malisa govori u stilu najboljeg politicara.I onda mu je kazao da otvori usta i tu ga upucao.Iace taj dogadjaj se zbio u hotelu Bristol u Istanbulu.

 17. #17
  Domaćin DukeofSerbia (avatar)
  Učlanjen
  15.06.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Сомбор - Human Reform League
  Poruke
  4.689
  Reputaciona moć
  92

  Podrazumevano Кеслер

  Само што је Павић слагао па испада да су Хазари нестали, али су данас они Ашкеназ Јевреји.

  Читао Артура Кеслера и његову књигу о Хазарима, мислим "13. племе" да се зове (он је сам био Ашкеназ Јеврејин)?
  Велика депресија II почиње у 2009!

 18. #18
  Domaćin Marin55 (avatar)
  Učlanjen
  14.03.2007.
  Pol
  muški
  Poruke
  3.040
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Hazari vladaju Svetom

  Nece valjda Pavic da nas slaze?

 19. #19
  Domaćin DukeofSerbia (avatar)
  Učlanjen
  15.06.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Сомбор - Human Reform League
  Poruke
  4.689
  Reputaciona moć
  92

  Podrazumevano Re: Hazari vladaju Svetom

  Па где су нестали толики Хазари?
  Велика депресија II почиње у 2009!

 20. #20
  Iskusan krauterbox (avatar)
  Učlanjen
  14.03.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Novorosijsk
  Poruke
  5.480
  Reputaciona moć
  274

  Podrazumevano Re: Hazari vladaju Svetom

  @DukeofSerbia, Marin55

  Ja se nadam da je ovo posljednji put da na ovom forumu ovo ponavljam.

  Kao prvo - Kestler je književnik, njegova Tama u podne je genijalno djelo. Tako da i Trinesto pleme, je drugim riječima djelo književnika i nigdje se ne računa kao ozbiljna istorijska studija.
  Otiđite na neki ruski pretraživać (kažem ruski, jer Hazari spadaju u rusku istoriju), yandex npr. i ukucaj Hazare kao odrednicu. Sigurno će se pojaviti bibliografija naučnih radova o Hazarima i garantujem Ti da tamo neće biti Kestlera.
  Isto ga možeš pokušati tražiti u literaturi diplomskih i drugih radova na nekom od mnogobrojnih sajtova sa tzv. referatima, uvjeren sam da ga ni tamo nećeš naći.

  kao drugo - Teoriju o hazarskom porijeklu Aškenaza prvi je izbacio austrijski istoričar Gumplovič, a onda ju je doradio poljski istoričar Šiper (ubijen je u Majdaneku, čitao sam od njega odlično urađeno Rođenje kapitalizma kod poljskih Jevreja), da bi je konačno najbolje elaborirao izraelski istoričar Poljakov.

  Interesantno da su hazarsku teoriju masimalno koristili Arapi u pregovorima sa Jevrejima 1947, nastojeći da pomoću nje ospore pravo Jevreja na Erec-Izrael.

  Kestlerova verzija je uprošćeni Poljakov, s jednom razlikom. Gumplovič, Šiper i Poljakov govore samo o jednom djelu Aškenaza hazarskog porijekla (znatno manjem od polovine), a nikako kao Kestler o nekakvih 90%.

  Nakon IIWW Poljakovljeva teorija je polako odbačena, jer i za taj manji dio Aškenaza o kojima je on govorio ne postoje pisani dokazi.
  Postoje dokazi o manjim naseljavanjima Hazara u većim trgovačkim centrima po Evropi, ali nema nigdje tragova o masovnom preseljavanju.
  Dok npr. o masovnom preseljavanju njemačkih Jevreja u Poljsku postoje brojni pisani dokazi.

  Vidio sam u onim referencama Kestlerove knjige da on pominje dosta Danlopa. Danlopova knjiga Istorija Hazaro-judeja se smatra izuzetno dobrim djelom .., ali ni on ne podržava Poljakova. Kao uostalom ni Gumiljev, u antisemitizmom prošaranoj knjzi Otkriče Hazara, a pogotovo toga nema u najnovijim studijama Golba, Goldena I Novoseljceva.

  U nekoliko riječi, stvar izgleda otprilike ovakva - Lučić kopira Kestlera, Kestler Poljakova, a Poljakova pobijaju svi relevantni istoričari za tu temu od Danlopa preko Gumiljeva do Novoseljceve.

 21. #21
  Iskusan
  Učlanjen
  24.03.2004.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Prestonica
  Poruke
  6.453
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Hazari vladaju Svetom

  Lućića ne bi trebalo baš shvatti ozbiljno.

 22. #22
  Aktivan član xmachina (avatar)
  Učlanjen
  28.08.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Bgd
  Poruke
  1.048
  Reputaciona moć
  41

  Podrazumevano Re: Hazari vladaju Svetom

  Cim vidim lucica sa macem u rukama ,odmah me podseti na "Cardak ni na nebu ni na zemlji"
  Da li verujes meni ili mislis svojom glavom?

 23. #23
  Aktivan član xmachina (avatar)
  Učlanjen
  28.08.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Bgd
  Poruke
  1.048
  Reputaciona moć
  41

  Podrazumevano Re: Hazari vladaju Svetom

  Hajde da iskombinujemo sve sto znamo i ne znamo sa svim u Srba popularnim teorijama zavera ,pa da se knjiga dobro proda.....
  Samo sto taj nesrecnik podmazuje tockice paranoje i mrznje vec par decenija.... pa posle kad padne neka glava Hazarska onda ce da se cudi......
  Da li verujes meni ili mislis svojom glavom?

 24. #24
  Legenda
  Učlanjen
  08.11.2004.
  Pol
  muški
  Poruke
  62.161
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Hazari vladaju Svetom

  Gwydione, sad kad se probude moderatori i forumasi, i vide da si im sve aktuelne teme prebacio na drugu stranu.....

 25. #25
  Iskusan
  Učlanjen
  24.03.2004.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Prestonica
  Poruke
  6.453
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Hazari vladaju Svetom

  Citat Original postavio kami83 Pogledaj poruku
  Gwydione, sad kad se probude moderatori i forumasi, i vide da si im sve aktuelne teme prebacio na drugu stranu.....
  Nenam ja pojma o čemu ti govoriš. teme postoje, nisu zaključane. Dakle ja nisam ništa uradio što je no-no po pravilima. Trebalo bi da mi pošalju i zahvalnicu što im dižem kvalitet foruma i pišem na zanimljivim temama.

Slične teme

 1. HAZARI - zagonetka istorije
  Autor De_Sisti u forumu Istorija
  Odgovora: 48
  Poslednja poruka: 09.02.2012., 17:13
 2. Da li žene vladaju svetom?
  Autor Helen Van Rojen u forumu Žene
  Odgovora: 64
  Poslednja poruka: 19.05.2008., 21:19
 3. Hazari sude Srbiji
  Autor Moreplovka.... u forumu Politika
  Odgovora: 72
  Poslednja poruka: 10.12.2007., 10:10
 4. Hazari
  Autor TaurusLeo u forumu Politika
  Odgovora: 4
  Poslednja poruka: 14.11.2007., 20:12
 5. Hazari
  Autor mindi u forumu Istorija
  Odgovora: 5
  Poslednja poruka: 21.03.2005., 11:07

Pravila za slanje poruka

 • Ne možete kreirati novu temu
 • Ne možete poslati odgovor
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoju poruku
 •