Java ConsoleReader
Prikazujem rezultate 1 do 4 od 4

Tema: Java ConsoleReader

  1. #1
    Zainteresovan član
    Učlanjen
    16.10.2006.
    Pol
    muški
    Poruke
    256
    Reputaciona moć
    43

    Podrazumevano Java ConsoleReader

    Ja sam potpuni pocetnik u javi i uopste programiranju, i poceo sam nedavno da ucim. Radim u eclipse, po nekom predavanju sa nekog fakulteta, jako dobro uradjenom, i naisao sam na problem koji ne mogu da resim!
    Tice se klase ConsloeReader koja mi sluzi za unos podataka.(System.in)
    public class Prica {
    /*Prica sa korisnikom*/
    public static void main(String[]args)
    {
    ConsoleReader korisnik = new ConsoleReader(System.in);
    System.out.print("Cao, kako se zoves? ");
    String ime = korisnik.readLine();
    System.out.println("Koliko imas godina" + ime + "?");
    int godina = korisnik.readInt();
    System.out.print(godina + "su lepe godine");
    System.out.println("ali"+ (godina+1)+ "je bolje");
    System.out.println("Vimo se kasnije"+ ime+ "! ");

    }

    }
    Evo ovako izgleda kod, on prijavljuje kako ne poznaje metode consoleReadera!!! Da li neko moze da mi kaze zasto?



  2. #2
    Zainteresovan član
    Učlanjen
    27.09.2003.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Sydney
    Poruke
    388
    Reputaciona moć
    55

    Podrazumevano Re: Java ConsoleReader

    Nadam se da imas ConsoleReader klasu . Mislim ja je ne koristim samo hocu da kazem da ConsoleReader nije standardna u Javi vec moras da je nadjes na netu ako je nemas ..


    Poz
    sale

  3. #3
    Zainteresovan član
    Učlanjen
    16.10.2006.
    Pol
    muški
    Poruke
    256
    Reputaciona moć
    43

    Podrazumevano Re: Java ConsoleReader

    Hvala!
    Samo jos nesto... Skinuo sam je sa neta ali ne znam gde da je ubacim?! negde u folder eclipsea?U folder u kome mi je projekat?

  4. #4
    Zainteresovan član
    Učlanjen
    18.03.2004.
    Poruke
    122
    Reputaciona moć
    52

    Podrazumevano Re: Java ConsoleReader

    Da, posto gore nemas import direktivu, smesti ga u isti folder/projekat u kome ti je i ovaj kod.
    Razum je najlepsi poklon i najvece iskusenje koje jedan zivot moze da dobije od bogova.
    Ja :D

Slične teme

  1. JAVA
    Autor jopica123456789 u forumu Mobilna telefonija
    Odgovora: 1
    Poslednja poruka: 29.09.2006., 00:02
  2. Java
    Autor u forumu Mobilna telefonija
    Odgovora: 1
    Poslednja poruka: 11.07.2004., 22:45
  3. java
    Autor johnatan zebina u forumu Softver
    Odgovora: 10
    Poslednja poruka: 02.05.2004., 04:19
  4. java
    Autor bata djora u forumu Programiranje
    Odgovora: 3
    Poslednja poruka: 01.05.2004., 12:30
  5. Java
    Autor Red_Zmaja u forumu Web dizajn
    Odgovora: 3
    Poslednja poruka: 10.03.2004., 02:36

Pravila za slanje poruka

  • Ne možete kreirati novu temu
  • Ne možete poslati odgovor
  • Ne možete dodati priloge
  • Ne možete prepraviti svoju poruku
  •