УЗБУНА: ОРУЖАНЕ СНАГЕ АЛБАНИЈЕ У 2.СТЕПЕНУ ПРИПРАВНОСТИ
Strana 1 od 2 12 PoslednjaPoslednja
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 43

Tema: УЗБУНА: ОРУЖАНЕ СНАГЕ АЛБАНИЈЕ У 2.СТЕПЕНУ ПРИПРАВНОСТИ

 1. #1
  Primećen član VanZorich (avatar)
  Učlanjen
  15.07.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  J-City
  Poruke
  948
  Reputaciona moć
  56

  Podrazumevano šiptari se usrali, hehehehe

  ...samo ne znam na koga oni to dižu njihovu "armiju"? Na Grke? Na Makedonce? Na šiptare? Na Crnogorce? Na koga? Ili će možda preko mora da udare na Siciliju? Hmmmm...da mi je samo znati....

  Početna > Tema > Uzbuna u vojsci Albanije zbog stanja na Kosmetu
  Odlukom najviših državnih i vojnih organa Tirane
  Uzbuna u vojsci Albanije zbog stanja na Kosmetu
  Oružane snage stavljene u drugi stepen pripravnosti. Tokom dva dana izvršena je kontrola svih vojnih baza na severu zemlje, kao i baza civilne odbrane. Mobilizacija pogranične policije i podizanje njihovih jedinica na najviši stepen uzbune neophodni za zaštitu državne granice
  Poslednja dva dana albanske oružane snage su stavljene u „drugi stepen pripravnosti“ ili, kako vojnici u Albaniji to kažu, „pod mere aktivne mobilizacije“, tvrdi list Albanija iz Tirane u tekstu pod naslovom „Albanska vojska u stanju aktivne mobilizacije zbog Kosmeta“, objavljenom u nedelju.

  Ovoj situaciji je prethodio sastanak Saveta nacionalne bezbednosti Republike Albanije u petak ujutro koji je sazvao predsednik Bamir Topi, ujedno i vrhovni komandant oružanih snaga. Inače, albanska novinska agencija ATA je u petak prenela da je sastanak Saveta sazvan zbog situacije na Kosovu i Metohiji i njegove budućnosti. Pored predsednika Topija, sastanku su prisustvovali i predsednica albanskog parlamenta Jozefina Topali, premijer Salji Beriša, ministar policije Bujar Nišani, ministar javnih radova, transporta i telekomunikacije Sokolj Oldaši, šef generalštaba general-major LJuan Hodža, direktor Državne službe bezbednosti Bahri Šaćiri i direktor Državne policije Ahmet Prenci, a pozvani su i predstavnici albanskih partija.

  Posle ovog sastanka usledio je i sastanak „iza zatvorenih vrata“ na kome su se, kako tvrdi autor teksta Ervin Koci, sastali čelnici generalštaba pod vođstvom generala LJuana Hodže, kao i ministar odbrane Fatmir Mediju i četiri druga generala, piše list. Sve ovo je, kaže list, bilo dovoljno da se izda naredba po kojoj se čitava vojska stavlja u „drugi stepen“ stanja pripravnosti. Izvori lista bliski generalštabu unutar Ministarstva odbrane Albanije su izjavili da su „sve oružane snage Albanije stavljene u ono što je poznato kao situacija aktivne predmobilizacije, ili drugi stepen pripravnosti, i pozvane su u kasarne i vojne baze širom zemlje“.

  Nivo pripravnosti

  Isti izvori su ovom listu još preneli i da je „generalštabno osoblje oružanih snaga u toku ova dva dana izvršilo kontrolu svih vojnih baza na severu zemlje, kao i baza civilne odbrane“. Međutim, naredba za „aktivnu mobilizaciju“ je naročito pogodila pograničnu stražu stavivši ih u stanje najviše pripravnosti. Oni su već mobilisani i sazvali su sve svoje raspoložive snage, piše Albanija.

  Prema istim izvorima, „odluka da se oružane snage stave u drugi stepen pripravnosti, kao i hitan saziv načelnika Generalštaba na sastanak sa šefom generalštaba LJuanom Hodžom vezani su za najnoviji razvoj situacije u regionu“. Ova situacija je, takođe, bila i razlog da se sazove sastanak Nacionalnog saveta bezbednost koji je održan u petak, piše list.

  Ovo nije prvi put da se oružane snage Albanije stave na takav nivo pripravnost. Slične stvari su se dešavale i u skoroj prošlosti. Prema jednom specijalisti za albanske oružane snage kome list ne navodi ime, drugi stepen pripravnosti, koji je inače poznat i kao „stanje aktivne mobilizacije“, sa sobom povlači poziv članova oružanih snaga u kasarne i njihovo slanje na unapred određene položaje sa ciljem zaštite bezbednosti i integriteta zemlje.

  U tehničkom smislu, ovo stanje pripravnosti povlači i mobilizaciju pogranične policije i podizanje njihovih jedinica na najviši stepen uzbune, neophodan za zaštitu državne granice. Ova situacija, takođe, sa sobom povlači i slanje specijalnih snaga zemlje u različite operativne zone da izvrše specijalne vojne zadatke, kaže list. U međuvremenu, prvi stepen pripravnost povlači mobilizaciju svih oružanih snaga u zemlji, uključujući i članove državne policije i rezervista.

  Sve ovo je u Albaniji već urađeno tokom velikih nemira i vanrednog stanja uvedenog 1997, kao i pred „konflikt“ na Kosmetu 1999. Treći stepen pripravnosti, s druge strane, povlači saziv svih vojnih jedinica u kasarne i pripreme za njihovo slanje u određene zone ukoliko usledi takva naredba, piše Albanija.

  Sastanak Saveta nacionalne bezbednosti

  Nakon prvog sastanka albanskog predsednika Topija sa članovima Saveta nacionalne bezbednosti usledila je i naredba da se stanje pripravnosti povisi na drugi stepen. Izgleda da je ovo naređenje usledilo na osnovu direktiva koje su izdate na sastanku Saveta, na kojem je Topi navodno saslušao izveštaje čelnika vojske, Ministarstva unutrašnjih poslova i Službe državne bezbednosti o situaciji u regionu i naročito o situaciji na Kosovu i Metohiji.


  Obraćajući se na ovom sastanku, Topi je, takođe, naglasio da se mobilizacija i pripreme za suočavanje sa bilo kojom vanrednom situacijom u regionu odnosi na bezbednost i stabilnost Republike Albanije. U svom govoru, Topi je naglasio da „beskrajno odugovlačenje po pitanju statusa Kosmeta ide na štetu stabilnosti regiona i Albanija treba da bude spremna za bilo kakvu neočekivanu situaciju“, prenosi list.

  Topi je izjavio da najbolje rešenje za Kosmet ostaje primena Ahtisarijevog plana. On je, takođe, pozvao kosovske lidere da pokažu zrelost. Inače, ovom sastanku, koji je održan u predsedničkoj kancelariji, prisustvovali su i mnogi drugi političari, kao što su premijer Salji Beriša, predsednik skupštine Topali, lider Socijalističkog pokreta za integraciju i premijer u toku „kosovske krize“ Iljir Meta, te poslanici Socijalističke partije Albanije Petro Koči i Arta Dade i drugi.

  Na ovom sastanku, Topi je opisao Ahtisarijev plan kao jedini način da se reši problem statusa Kosmeta. On je, takođe, govorio o integraciji zemlje u NATO i EU.

  „Integracija u NATO i EU predstavlja glavni i najvažniji cilj Republike Albanije, jedino rešenje za bezbednost zemlje i ispunjenje nacionalnih zahteva. Samo kad postanu deo ovih struktura, Albanci kao nacija mogu povratiti svoj ponos jer mi ovde ne govorimo o dobrosusedskim odnosima već o punoj bezbednosti,“ izjavio je Topi.

  REAKCIJE NA VEST O MOBILIZACIJI ALBANSKE VOJSKE

  PREDSTAVA U REŽIJI AMERIKE

  To nikako ne bi trebalo da nas plaši. A kad je to Albanija i mogla nas da plaši? Zna se ko im je bio u poseti, a od Srbije se želi napraviti crna ovca - rekao je Dragan Šormaz, član skupštinskog Odbora za bezbednost, reagujući na vest o mobilizaciji u Albaniji. To navodno podizanje borbene gotovosti, smatra Šormaz, je samo američka ujdurma. Zoran Dragišić, profesor Fakulteta za bezbednost, prvi put čuje za tu informaciju i nije mu jasno zašto bi Albanija podizala borbenu gotovost.

  - Srbija posle Prorokovićevog istupa niti je podigla borbenu gotovost niti premestila trupe na granicu sa Kosmetom, tako da ne vidim razlog za albansko delovanje u tom pravcu. Moguće da je reč o nekim unutardržavnim stavovima. Takva reakcija je vrlo skupa, a njihovi bezbednosni stručnjaci mogu da procene i naprave razliku između ozbiljne ratne pretnje i običnih medijskih izjava naših lidera.

  Dragan Todorović, predsednik IO SRS, smatra da je to samo jedan od manevara koji je učinjen po zahtevu Amerike, jer Vašington očigledno hoće svetu, Evropi i Srbiji pokaže da problem Kosmeta može ozbiljno da ugrozi mir. Todorović veruje da je taj potez Albanija napravila isključivo u propagandne svrhe.

  - Ipak, postavlja se pitanje protiv koga Albanija želi da ratuje, protiv Srbije, Crne Gore ili Grčke - zaključuje Todorović.

  Dušan Janjić, direktor Foruma za međuetničke odnose, pretpostavlja da su se u Albaniji uplašili požara, a ne Prorokovićevih izjava, pa su se odlučili da podignu borbenu gotovost i alarmiraju vojsku.

  - Ako je, ipak, povod situacija na Kosmetu, to onda pokazuje da je reč o potpunom nepoverenju albanskih vlasti prema NATO i prema njihovim sunarodnicima u Pokrajini. Oni jednostavno nemaju s kim da ratuju jer se graniče sa Crnom Gorom, Kosmetom i Grčkom.

  Zoran Anđelković (SPS) smatra da je to samo još jedan marketinški potez.

  - Došao im je direktor CIA u posetu, pa im dao nalog da naprave predstavu. To nema veze sa realnošću. Takođe, nema nikakve veze sa Kosmetom. Dakle, čista politička predstava čiji je naručilac Amerika. Ne verujem da je bilo ko to shvatio ozbiljno. Mene nimalo nije uplašila ta informacija. 2. #2
  Primećen član VanZorich (avatar)
  Učlanjen
  15.07.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  J-City
  Poruke
  948
  Reputaciona moć
  56

  Podrazumevano Re: šiptari se usrali, hehehehe

  usro se i ćekuuuuu, hehehehehe:

  DOGOVOR SA CIA

  Zamenik direktora CIA Stiven Kejps razgovarao je sa direktorom albanske tajne službe ŠIŠ Bahrijem Šakirijem o situaciji na Kosovu i Metohiji, javljaju albanski mediji.
  Pozivajući se na izvore iz albanske policije, mediji navode da je Kejps u Tiranu doputovao tajno juče posle podne na poziv Šakirija, sa kojim je dva sata razgovarao na aerodromu.

  ČEKU: SRBIJA JE PRETNJA

  Premijer Kosova Agim Čeku optužio je juče Srbiju da „nastavlja da bude ozbiljna pretnja za bezbednost na Kosovu i u čitavom regionu“, preneli su prištinski elektronski mediji na albanskom.
  Čeku je u redovnom nedeljnom obraćanju preko Radio Kosova rekao da SAD, EU i ostale demokratske zemlje treba jednoglasno da reaguju protiv, kako je naveo, „ratnohuškačkog daha“ iz Beograda.
  NJujork tajms je prošle nedelje objavio da je Srbija spremna da upotrebi silu kako bi sprečila Zapad da prizna nezavisnost Kosmeta, tumačeći na taj način najavu državnog sekretara u Ministarstvu za Kosovo i Metohiju Dušana Prorokovića da je Srbija spremna da preduzme niz mera u slučaju proglašenja nezavisnosti pokrajine.
  „Ovo pokazuje da Srbija nastavlja da predstavlja ozbiljnu bezbednosnu pretnju za Kosovo i čitav region. Ali Srbija nije u poziciji da preti ratom kosovskim građanima, kojih je dva miliona, pošto ih je pljačkala, terorisala, silovala, spaljivala i ubijala do 1999“, rekao je Čeku.


  Autor:
  E. G.

 3. #3
  Iskusan kaai79 (avatar)
  Učlanjen
  11.12.2006.
  Pol
  muški
  Poruke
  6.986
  Reputaciona moć
  125

  Podrazumevano Re: šiptari se usrali, hehehehe

  Najveca pretnja kosovu nije Srbija vec kriminal koji cveta i mafija.

 4. #4
  Veoma poznat filatelista, pa šta? (avatar)
  Učlanjen
  08.05.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Novi Sad
  Poruke
  12.979
  Tekstova u blogu
  2
  Reputaciona moć
  372

  Podrazumevano Re: šiptari se usrali, hehehehe

  albanska tajna služba ...ŠIŠ

 5. #5
  Stara legenda eremita (avatar)
  Učlanjen
  02.02.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Београд - Врачар
  Poruke
  99.198
  Reputaciona moć
  2041

  Podrazumevano УЗБУНА: ОРУЖАНЕ СНАГЕ АЛБАНИЈЕ У 2.СТЕПЕНУ ПРИПРАВНОСТИ

  Odlukom najviših državnih i vojnih organa Tirane
  Uzbuna u vojsci Albanije zbog stanja na Kosmetu

  Oružane snage stavljene u drugi stepen pripravnosti. Tokom dva dana izvršena je kontrola svih vojnih baza na severu zemlje, kao i baza civilne odbrane. Mobilizacija pogranične policije i podizanje njihovih jedinica na najviši stepen uzbune neophodni za zaštitu državne granice

  Poslednja dva dana albanske oružane snage su stavljene u „drugi stepen pripravnosti“ ili, kako vojnici u Albaniji to kažu, „pod mere aktivne mobilizacije“, tvrdi list Albanija iz Tirane u tekstu pod naslovom „Albanska vojska u stanju aktivne mobilizacije zbog Kosmeta“, objavljenom u nedelju.

  Posle ovog sastanka usledio je i sastanak „iza zatvorenih vrata“ na kome su se, kako tvrdi autor teksta Ervin Koci, sastali čelnici generalštaba pod vođstvom generala LJuana Hodže, kao i ministar odbrane Fatmir Mediju i četiri druga generala, piše list. Sve ovo je, kaže list, bilo dovoljno da se izda naredba po kojoj se čitava vojska stavlja u „drugi stepen“ stanja pripravnosti. Izvori lista bliski generalštabu unutar Ministarstva odbrane Albanije su izjavili da su „sve oružane snage Albanije stavljene u ono što je poznato kao situacija aktivne predmobilizacije, ili drugi stepen pripravnosti, i pozvane su u kasarne i vojne baze širom zemlje“.

  Nivo pripravnosti

  Isti izvori su ovom listu još preneli i da je „generalštabno osoblje oružanih snaga u toku ova dva dana izvršilo kontrolu svih vojnih baza na severu zemlje, kao i baza civilne odbrane“. Međutim, naredba za „aktivnu mobilizaciju“ je naročito pogodila pograničnu stražu stavivši ih u stanje najviše pripravnosti. Oni su već mobilisani i sazvali su sve svoje raspoložive snage, piše Albanija.


  U tehničkom smislu, ovo stanje pripravnosti povlači i mobilizaciju pogranične policije i podizanje njihovih jedinica na najviši stepen uzbune, neophodan za zaštitu državne granice. Ova situacija, takođe, sa sobom povlači i slanje specijalnih snaga zemlje u različite operativne zone da izvrše specijalne vojne zadatke, kaže list. U međuvremenu, prvi stepen pripravnost povlači mobilizaciju svih oružanih snaga u zemlji, uključujući i članove državne policije i rezervista.

  Sve ovo je u Albaniji već urađeno tokom velikih nemira i vanrednog stanja uvedenog 1997, kao i pred „konflikt“ na Kosmetu 1999. Treći stepen pripravnosti, s druge strane, povlači saziv svih vojnih jedinica u kasarne i pripreme za njihovo slanje u određene zone ukoliko usledi takva naredba, piše Albanija.


  Sastanak Saveta nacionalne bezbednosti

  Nakon prvog sastanka albanskog predsednika Topija sa članovima Saveta nacionalne bezbednosti usledila je i naredba da se stanje pripravnosti povisi na drugi stepen. Izgleda da je ovo naređenje usledilo na osnovu direktiva koje su izdate na sastanku Saveta, na kojem je Topi navodno saslušao izveštaje čelnika vojske, Ministarstva unutrašnjih poslova i Službe državne bezbednosti o situaciji u regionu i naročito o situaciji na Kosovu i Metohiji.


  DOGOVOR SA CIA

  Zamenik direktora CIA Stiven Kejps razgovarao je sa direktorom albanske tajne službe ŠIŠ Bahrijem Šakirijem o situaciji na Kosovu i Metohiji, javljaju albanski mediji.
  Pozivajući se na izvore iz albanske policije, mediji navode da je Kejps u Tiranu doputovao tajno juče posle podne na poziv Šakirija, sa kojim je dva sata razgovarao na aerodromu.


  Obraćajući se na ovom sastanku, Topi je, takođe, naglasio da se mobilizacija i pripreme za suočavanje sa bilo kojom vanrednom situacijom u regionu odnosi na bezbednost i stabilnost Republike Albanije. U svom govoru, Topi je naglasio da „beskrajno odugovlačenje po pitanju statusa Kosmeta ide na štetu stabilnosti regiona i Albanija treba da bude spremna za bilo kakvu neočekivanu situaciju“, prenosi list.

  Na ovom sastanku, Topi je opisao Ahtisarijev plan kao jedini način da se reši problem statusa Kosmeta. On je, takođe, govorio o integraciji zemlje u NATO i EU.

  „Integracija u NATO i EU predstavlja glavni i najvažniji cilj Republike Albanije, jedino rešenje za bezbednost zemlje i ispunjenje nacionalnih zahteva. Samo kad postanu deo ovih struktura, Albanci kao nacija mogu povratiti svoj ponos jer mi ovde ne govorimo o dobrosusedskim odnosima već o punoj bezbednosti,“ izjavio je Topi.

  REAKCIJE NA VEST O MOBILIZACIJI ALBANSKE VOJSKE

  PREDSTAVA U REŽIJI AMERIKE

  To nikako ne bi trebalo da nas plaši. A kad je to Albanija i mogla nas da plaši? Zna se ko im je bio u poseti, a od Srbije se želi napraviti crna ovca - rekao je Dragan Šormaz, član skupštinskog Odbora za bezbednost, reagujući na vest o mobilizaciji u Albaniji. To navodno podizanje borbene gotovosti, smatra Šormaz, je samo američka ujdurma. Zoran Dragišić, profesor Fakulteta za bezbednost, prvi put čuje za tu informaciju i nije mu jasno zašto bi Albanija podizala borbenu gotovost.

  - Srbija posle Prorokovićevog istupa niti je podigla borbenu gotovost niti premestila trupe na granicu sa Kosmetom, tako da ne vidim razlog za albansko delovanje u tom pravcu. Moguće da je reč o nekim unutardržavnim stavovima. Takva reakcija je vrlo skupa, a njihovi bezbednosni stručnjaci mogu da procene i naprave razliku između ozbiljne ratne pretnje i običnih medijskih izjava naših lidera.

  Dragan Todorović, predsednik IO SRS, smatra da je to samo jedan od manevara koji je učinjen po zahtevu Amerike, jer Vašington očigledno hoće svetu, Evropi i Srbiji pokaže da problem Kosmeta može ozbiljno da ugrozi mir. Todorović veruje da je taj potez Albanija napravila isključivo u propagandne svrhe.

  - Ipak, postavlja se pitanje protiv koga Albanija želi da ratuje, protiv Srbije, Crne Gore ili Grčke - zaključuje Todorović.

  Dušan Janjić, direktor Foruma za međuetničke odnose, pretpostavlja da su se u Albaniji uplašili požara, a ne Prorokovićevih izjava, pa su se odlučili da podignu borbenu gotovost i alarmiraju vojsku.

  - Ako je, ipak, povod situacija na Kosmetu, to onda pokazuje da je reč o potpunom nepoverenju albanskih vlasti prema NATO i prema njihovim sunarodnicima u Pokrajini. Oni jednostavno nemaju s kim da ratuju jer se graniče sa Crnom Gorom, Kosmetom i Grčkom.

  Zoran Anđelković (SPS) smatra da je to samo još jedan marketinški potez.

  - Došao im je direktor CIA u posetu, pa im dao nalog da naprave predstavu. To nema veze sa realnošću. Takođe, nema nikakve veze sa Kosmetom. Dakle, čista politička predstava čiji je naručilac Amerika. Ne verujem da je bilo ko to shvatio ozbiljno. Mene nimalo nije uplašila ta informacija.

  ČEKU: SRBIJA JE PRETNJA

  Premijer Kosova Agim Čeku optužio je juče Srbiju da „nastavlja da bude ozbiljna pretnja za bezbednost na Kosovu i u čitavom regionu“, preneli su prištinski elektronski mediji na albanskom.

  Čeku je u redovnom nedeljnom obraćanju preko Radio Kosova rekao da SAD, EU i ostale demokratske zemlje treba jednoglasno da reaguju protiv, kako je naveo, „ratnohuškačkog daha“ iz Beograda.

  NJujork tajms je prošle nedelje objavio da je Srbija spremna da upotrebi silu kako bi sprečila Zapad da prizna nezavisnost Kosmeta, tumačeći na taj način najavu državnog sekretara u Ministarstvu za Kosovo i Metohiju Dušana Prorokovića da je Srbija spremna da preduzme niz mera u slučaju proglašenja nezavisnosti pokrajine.
  „Ovo pokazuje da Srbija nastavlja da predstavlja ozbiljnu bezbednosnu pretnju za Kosovo i čitav region. Ali Srbija nije u poziciji da preti ratom kosovskim građanima, kojih je dva miliona, pošto ih je pljačkala, terorisala, silovala, spaljivala i ubijala do 1999“, rekao je
  Čeku.
  Autor:
  E. G.

  ************************************************** *********************************************

  Ову тему сам отворио само зато да бих вам на време скренуо пажњу на свињске и подмукле подметачине ЦИА-е преко Њујорк тајмса и ратног злочинца Чекуа. Сваки наш званичник је ИЗРИЧИТО НАГЛАСИО ДА СРБИЈА НЕЋЕ УПОТРЕБИТИ СИЛУ... а погледајте шта раде и како дезинформишу светску јавност.
  БИТИ СЛОБОДАН означава стање у којем субјект може деловати без присиле и забране.


 6. #6
  DellBoy-011 nije na forumu
  Сестро заклињем се биће нас макар 300
  Elita DellBoy-011 (avatar)
  Učlanjen
  20.11.2003.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Zemun
  Poruke
  22.571
  Reputaciona moć
  276

  Podrazumevano Re: УЗБУНА: ОРУЖАНЕ СНАГЕ АЛБАНИЈЕ У 2.СТЕПЕНУ ПРИПРАВНОСТИ

  Citat Original postavio eremita
  . Сваки наш званичник је ИЗРИЧИТО НАГЛАСИО ДА СРБИЈА НЕЋЕ УПОТРЕБИТИ СИЛУ....
  pa nećemo mi, rusi će im 'ebati kevu:-D

 7. #7
  Neproveren član Cossack (avatar)
  Učlanjen
  07.09.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Beograd
  Poruke
  1.604
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: УЗБУНА: ОРУЖАНЕ СНАГЕ АЛБАНИЈЕ У 2.СТЕПЕНУ ПРИПРАВНОСТИ

  Ништа ново, мада ракао бих да они покушавају да нас на заплаше на фин начин.

 8. #8
  Veoma poznat R.Žiskar (avatar)
  Učlanjen
  17.07.2006.
  Pol
  muški
  Poruke
  13.678
  Reputaciona moć
  232

  Podrazumevano Re: УЗБУНА: ОРУЖАНЕ СНАГЕ АЛБАНИЈЕ У 2.СТЕПЕНУ ПРИПРАВНОСТИ

  Citat Original postavio DellBoy-011
  pa nećemo mi, rusi će im 'ebati kevu:-D
  Moze da bude ali ne mora da znaci...

 9. #9
  Veoma poznat filatelista, pa šta? (avatar)
  Učlanjen
  08.05.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Novi Sad
  Poruke
  12.979
  Tekstova u blogu
  2
  Reputaciona moć
  372

  Podrazumevano Re: УЗБУНА: ОРУЖАНЕ СНАГЕ АЛБАНИЈЕ У 2.СТЕПЕНУ ПРИПРАВНОСТИ

  ima tema
  opet se moram nasmejati na albansku tajnu službu "ŠIŠ" :grin: :grin: :grin: :grin:

 10. #10
  Poznat Koschei.Besmertnii (avatar)
  Učlanjen
  12.08.2003.
  Pol
  muški
  Lokacija
  A, A
  Poruke
  8.575
  Tekstova u blogu
  132
  Reputaciona moć
  137

  Podrazumevano Re: УЗБУНА: ОРУЖАНЕ СНАГЕ АЛБАНИЈЕ У 2.СТЕПЕНУ ПРИПРАВНОСТИ

  ... јесу спремна ОБА авиЈона да полете???

 11. #11
  Iskusan ljuta_mamba (avatar)
  Učlanjen
  16.06.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  made in PRC
  Poruke
  6.721
  Reputaciona moć
  136

  Podrazumevano Re: УЗБУНА: ОРУЖАНЕ СНАГЕ АЛБАНИЈЕ У 2.СТЕПЕНУ ПРИПРАВНОСТИ

  nit moze da bude,niti znaci

  kod amera se jos uvek vrti Mitrov hit............''nemozee naaam niikoo niistaaa''

  naravno da je u njujorku jak antisrpski...uglavnom albanski lobi,koji lovom i vezama "kako je inace i normalno u ovako kljucnim trenucima i situacijama" pise antisrpaske textove,nebi li javno mnjenje okrenuo u svoju korist......albanska vojska to sto radi.,....zove se vojna vezba.......ali u ovom trenutku ima mozda neki mali podsvesni mig srpskoj strani...."naravno od strane amerike "da se nezezaju mnogo....jer,hm bice ono cuveno pitanje iz 90-tih...momak jelse ti to meni mrstis

  nazalost mito,tuzno je da u ovoj zemli niko ne obraca paznju,i ne ulaze i ne utice na lobiranje svetske stampe,koja bi pisala u nasu korist...zato smo pogubili sve teritorije...zato cemo izgubiti kosovo....mi smo sebi sami dovoljni...imamo svoj kurir i press i ko **** ostale......ali nije to bas tako.

  stali smo opet na sytranu rusa,otvoreno...opet ce nas izreaditi...a ameri nam opet to uzeti kao lose,mislim,to sto smo stali na stranu njihovih konkurenata....nece rusi protriv amera ni u ludilu....oni su sada "ko malo bolje prati zbivanja" dva pandura na istom zadatku....samo je jedan los,a drugi dobar...stara fora iz filmova

  ja nikad necu zaboraviti bombardovanje kineske ambasade...cist samar u lice kini...i to onako u stilu caka lidela ili rendi kotura
  i sta radi kina...inace svetska sila....nista naljuti se,i naravno odljuti,cim je poceo sledeci izvoz robe u USA

 12. #12
  Neproveren član Cossack (avatar)
  Učlanjen
  07.09.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Beograd
  Poruke
  1.604
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: УЗБУНА: ОРУЖАНЕ СНАГЕ АЛБАНИЈЕ У 2.СТЕПЕНУ ПРИПРАВНОСТИ

  Citat Original postavio ljuta_mamba
  nit moze da bude,niti znaci

  kod amera se jos uvek vrti Mitrov hit............''nemozee naaam niikoo niistaaa''

  naravno da je u njujorku jak antisrpski...uglavnom albanski lobi,koji lovom i vezama "kako je inace i normalno u ovako kljucnim trenucima i situacijama" pise antisrpaske textove,nebi li javno mnjenje okrenuo u svoju korist......albanska vojska to sto radi.,....zove se vojna vezba.......ali u ovom trenutku ima mozda neki mali podsvesni mig srpskoj strani...."naravno od strane amerike "da se nezezaju mnogo....jer,hm bice ono cuveno pitanje iz 90-tih...momak jelse ti to meni mrstis

  nazalost mito,tuzno je da u ovoj zemli niko ne obraca paznju,i ne ulaze i ne utice na lobiranje svetske stampe,koja bi pisala u nasu korist...zato smo pogubili sve teritorije...zato cemo izgubiti kosovo....mi smo sebi sami dovoljni...imamo svoj kurir i press i ko **** ostale......ali nije to bas tako.

  stali smo opet na sytranu rusa,otvoreno...opet ce nas izreaditi...a ameri nam opet to uzeti kao lose,mislim,to sto smo stali na stranu njihovih konkurenata....nece rusi protriv amera ni u ludilu....oni su sada "ko malo bolje prati zbivanja" dva pandura na istom zadatku....samo je jedan los,a drugi dobar...stara fora iz filmova

  ja nikad necu zaboraviti bombardovanje kineske ambasade...cist samar u lice kini...i to onako u stilu caka lidela ili rendi kotura
  i sta radi kina...inace svetska sila....nista naljuti se,i naravno odljuti,cim je poceo sledeci izvoz robe u USA
  Није то само ствар лобирања. Они желе овако.

  Мени се чини да има много више оних који нису за Србију, и то не само шиптарски лоби, ма какви они.

 13. #13
  Iskusan ljuta_mamba (avatar)
  Učlanjen
  16.06.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  made in PRC
  Poruke
  6.721
  Reputaciona moć
  136

  Podrazumevano Re: УЗБУНА: ОРУЖАНЕ СНАГЕ АЛБАНИЈЕ У 2.СТЕПЕНУ ПРИПРАВНОСТИ

  pazi,sami smo krivi za to...postojao je dil,koji je trebalo da se odradi negde tamo 90-91
  pa onda 95-96
  sve je to Sloba zajebao i pokvario im planove....cak i usporio njihovo napredovanje ka istoku,i pitanje sadama za cele 4 god.
  99 je bila samo osveta za ispalu koju im je napravio,kaznili su Srbe,sabivsi ih u rezervat zvani uza srbija....videces sta ce jos biti sa vojvodinom,i dali nauk svim eventualno nepoaslusnim narodima evrope,da iako su u evropi,neposlusnost se nece tolerisati.

  jbg,5.10.2000 je bio konacni cin osvete amerike nad astarim rezimom....on i jeste izveden u njihovoj reziji i sa njihovom podrskom,bez nje,jos bi jadni marko fizikalisao i iznosio gajbe,vrece,dzakove i ostalo,tako da,jednostavno srbi moraju da shvate,da to sto su 44. spasili nekoliko americkih pilota,neznaci da imaju prava da stav;ljaju prst u oko,oku svevidecem,i novom svetskom poretku

 14. #14
  Veoma poznat R.Žiskar (avatar)
  Učlanjen
  17.07.2006.
  Pol
  muški
  Poruke
  13.678
  Reputaciona moć
  232

  Podrazumevano Re: УЗБУНА: ОРУЖАНЕ СНАГЕ АЛБАНИЈЕ У 2.СТЕПЕНУ ПРИПРАВНОСТИ

  Citat Original postavio KoscheiBesmertnii
  ... јесу спремна ОБА авиЈона да полете???
  Na zalost, ako polete oba njihova, bice u pratnji bar jos 200 sa zvezdom na krilu ...samo nece biti crvena...
  Ovo malko podseca na onu kinesku narodnu "zuti zutuju a crveni putuju..."

 15. #15
  Buduća legenda adem_ks (avatar)
  Učlanjen
  07.01.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  lepo polovicno mesto sa nekoliko reka
  Poruke
  33.138
  Tekstova u blogu
  14
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: šiptari se usrali, hehehehe

  Citat Original postavio filatelista, pa šta?
  albanska tajna služba ...ŠIŠ
  da te ne stave na top listu.... jok bre verovatno ne prate krstu tako da si se izvukao iz rizika ovaj put.... doduse reci cu i ja da si se samo salio

 16. #16
  Iskusan PAWLLE (avatar)
  Učlanjen
  27.11.2006.
  Pol
  muški
  Poruke
  6.760
  Reputaciona moć
  126

  Podrazumevano Re: УЗБУНА: ОРУЖАНЕ СНАГЕ АЛБАНИЈЕ У 2.СТЕПЕНУ ПРИПРАВНОСТИ

  A sta ste mislili da ce da sede skrstenih ruku na izjavu Kostunice Voje, samo da se ne ponovi pobeda iz 1999

 17. #17
  Domaćin Marin55 (avatar)
  Učlanjen
  14.03.2007.
  Pol
  muški
  Poruke
  3.040
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: УЗБУНА: ОРУЖАНЕ СНАГЕ АЛБАНИЈЕ У 2.СТЕПЕНУ ПРИПРАВНОСТИ

  Moguce je da Albanija izvrsi desant u Beogradu i tako smenu Voju Kostunicu.

 18. #18
  Iskusan ljuta_mamba (avatar)
  Učlanjen
  16.06.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  made in PRC
  Poruke
  6.721
  Reputaciona moć
  136

  Podrazumevano Re: šiptari se usrali, hehehehe

  normalno je da se stanje borbene gotovosti neke armije podigne na visi nivo,zbog nekih zbivanja u susednoj drzavi...recimo pozari u grckoj,problem oko kosova u srbiji
  to rade sve svetske vojske,osim amera naravno koji se odmah umesaju....cisto da razdvoje
  i to neznaci nikakvu pretnju,vec sta vise moze znaciti recimo podrsku susednoj drzavi,recimo u slucaju pozara.......da hvataju te piromane ako bi igrom slucaja usli i u albaniju,ili ako se pozar prosiri...nebitno,ali to je najcesce obicna vojna vezba,unutar jedne drzave,i neznaci ama bas nista susednoj...u mirnodobskim uslovima

  za vreme rata u bivsoj jugi...konkretno 91,austrijska i madjarska vojska su bile u visokoj borbenoj pripravnosti jer u se borbe vodile blizu njihovih granica,u sloveniji cak i na karaulama preko puta.
  oni su sve o posmatrali,ali naravno ni u jednom trenutku nebi reagovali ni umesali se

 19. #19
  Poznat Koschei.Besmertnii (avatar)
  Učlanjen
  12.08.2003.
  Pol
  muški
  Lokacija
  A, A
  Poruke
  8.575
  Tekstova u blogu
  132
  Reputaciona moć
  137

  Podrazumevano Re: УЗБУНА: ОРУЖАНЕ СНАГЕ АЛБАНИЈЕ У 2.СТЕПЕНУ ПРИПРАВНОСТИ

  Citat Original postavio Marin55
  Moguce je da Albanija izvrsi desant u Beogradu i tako smenu Voju Kostunicu.
  Е сад сам се стварно уср`о од страха... Немојте ... молим вас... ево бићемо добри, ево даћу вам и мој стан, је6ига, нек иде све само да нас Албанија не бомбардује... ухххххх, сташно!!!

 20. #20
  Poznat Jerry Ropero (avatar)
  Učlanjen
  11.07.2006.
  Lokacija
  Jedna je Srbija
  Poruke
  7.375
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: УЗБУНА: ОРУЖАНЕ СНАГЕ АЛБАНИЈЕ У 2.СТЕПЕНУ ПРИПРАВНОСТИ

  Citat Original postavio ljuta_mamba
  pazi,sami smo krivi za to...postojao je dil,koji je trebalo da se odradi negde tamo 90-91
  pa onda 95-96
  sve je to Sloba zajebao i pokvario im planove....cak i usporio njihovo napredovanje ka istoku,i pitanje sadama za cele 4 god.
  99 je bila samo osveta za ispalu koju im je napravio,kaznili su Srbe,sabivsi ih u rezervat zvani uza srbija....videces sta ce jos biti sa vojvodinom,i dali nauk svim eventualno nepoaslusnim narodima evrope,da iako su u evropi,neposlusnost se nece tolerisati.

  jbg,5.10.2000 je bio konacni cin osvete amerike nad astarim rezimom....on i jeste izveden u njihovoj reziji i sa njihovom podrskom,bez nje,jos bi jadni marko fizikalisao i iznosio gajbe,vrece,dzakove i ostalo,tako da,jednostavno srbi moraju da shvate,da to sto su 44. spasili nekoliko americkih pilota,neznaci da imaju prava da stav;ljaju prst u oko,oku svevidecem,i novom svetskom poretku
  ovo sto si napisao je gomila gluposti.

  milosevic je od pocetka bio americki covek i sve je radio kako mu oni narede. pa i milana panica , americkog drzavljanina je postavio na mesto premijera SRJ . Gde ces vise.

  No amerikanci su trazili sve vise i vise, i u trenutku kad su zatrazili i Kosmet, Milosevic vise nije imao kud, morao je otkaze poslusnost, te je tako postao od "Balkanski kasapin" od nekadasnjeg "Garanta mira i stabilnosti"

 21. #21
  Poznat Jerry Ropero (avatar)
  Učlanjen
  11.07.2006.
  Lokacija
  Jedna je Srbija
  Poruke
  7.375
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: šiptari se usrali, hehehehe

  Citat Original postavio ljuta_mamba
  normalno je da se stanje borbene gotovosti neke armije podigne na visi nivo,zbog nekih zbivanja u susednoj drzavi...recimo pozari u grckoj,problem oko kosova u srbiji
  to rade sve svetske vojske,osim amera naravno koji se odmah umesaju....cisto da razdvoje
  i to neznaci nikakvu pretnju,vec sta vise moze znaciti recimo podrsku susednoj drzavi,recimo u slucaju pozara.......da hvataju te piromane ako bi igrom slucaja usli i u albaniju,ili ako se pozar prosiri...nebitno,ali to je najcesce obicna vojna vezba,unutar jedne drzave,i neznaci ama bas nista susednoj...u mirnodobskim uslovima

  za vreme rata u bivsoj jugi...konkretno 91,austrijska i madjarska vojska su bile u visokoj borbenoj pripravnosti jer u se borbe vodile blizu njihovih granica,u sloveniji cak i na karaulama preko puta.
  oni su sve o posmatrali,ali naravno ni u jednom trenutku nebi reagovali ni umesali se
  ma jok siptarija je proglasila mobilizaciju da pomogne srbiji u borbi protiv pozara. ti si zesce ogranicen lik.


  albanija je spremila vojsku da umarsira u kosovo u slucaju da srbija posalje vojsku u srpske delove kosova. samo lud i glup to ne vidi.

 22. #22
  Poznat Jerry Ropero (avatar)
  Učlanjen
  11.07.2006.
  Lokacija
  Jedna je Srbija
  Poruke
  7.375
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: УЗБУНА: ОРУЖАНЕ СНАГЕ АЛБАНИЈЕ У 2.СТЕПЕНУ ПРИПРАВНОСТИ

  Citat Original postavio PAWLLE
  A sta ste mislili da ce da sede skrstenih ruku na izjavu Kostunice Voje, samo da se ne ponovi pobeda iz 1999
  jel si se vec usro? takve kao ti cemo u prve borbene redove. bolje ti je da budes ziv heroj nego mrtva kukavica.

 23. #23
  Poznat svetolik trpkovic (avatar)
  Učlanjen
  25.08.2006.
  Lokacija
  Sloteru Niče Srbija ti kliče!
  Poruke
  9.086
  Tekstova u blogu
  2
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: УЗБУНА: ОРУЖАНЕ СНАГЕ АЛБАНИЈЕ У 2.СТЕПЕНУ ПРИПРАВНОСТИ

  Citat Original postavio Jerry Ropero
  No amerikanci su trazili sve vise i vise, i u trenutku kad su zatrazili i Kosmet, Milosevic vise nije imao kud, morao je otkaze poslusnost, te je tako postao od "Balkanski kasapin" od nekadasnjeg "Garanta mira i stabilnosti"
  Ne tupavi izraz Balkanski kasapin u zapadnoj javnosti za Milosevica se koristio u vreme opsade Vukovara ,Sarajeva i Dubrovnika sto ce reci 91. i 92. ,a garant mira i stabilnosti postaje tek 94. i 95. kada je odjebao Karadzica i Krajnu i kada je potpisivao Dejton tako da je prvo bio "balkanski kasapin" a onda kasnije postao "faktor mira " sto i nije imalo veze sa Kosovom.

 24. #24
  Buduća legenda Lacibg (avatar)
  Učlanjen
  31.08.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Đinđistan
  Poruke
  28.550
  Tekstova u blogu
  4
  Reputaciona moć
  371

  Podrazumevano Re: УЗБУНА: ОРУЖАНЕ СНАГЕ АЛБАНИЈЕ У 2.СТЕПЕНУ ПРИПРАВНОСТИ

  ŠIŠ je naredio albanskim podmorničairam da uzmu vazduh ....

 25. #25
  Poznat Jerry Ropero (avatar)
  Učlanjen
  11.07.2006.
  Lokacija
  Jedna je Srbija
  Poruke
  7.375
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: УЗБУНА: ОРУЖАНЕ СНАГЕ АЛБАНИЈЕ У 2.СТЕПЕНУ ПРИПРАВНОСТИ

  balkanski kasapin je milosevic bio tek 99te. pocektom 90tih on nije bio nikakav zlocinac jer se zalagao za opstanak jugoslavije, njegove izjave su bile jako pomirljive pogotovo kad se uporede sa izjavama tadasnjih opozicionih prvaka Djindjica, Kostunice, Draskovica, Seselja - koji su se tada , pocetkom 90tih svi zalagali za veliku Srbiju dok je Milosevic jedini bio za Jugoslaviju.

  Pa u prvom programu izvornog DS-a je pisalo da se Demokratska Stranka zalaze za ujedinjenje svih Srba u jednu drzavu. To je kasnije izbrisano iz programa 1995. godine . Zato je i Kostunica napustio izmedju ostalog DS i osnovao DSS.

Slične teme

 1. Odgovora: 70
  Poslednja poruka: 25.02.2009., 22:39
 2. Odgovora: 44
  Poslednja poruka: 12.01.2009., 19:35
 3. Александар Вучић: Узбуна
  Autor Alekasandar3 u forumu Politika
  Odgovora: 247
  Poslednja poruka: 22.11.2008., 05:27
 4. Odgovora: 28
  Poslednja poruka: 19.05.2008., 01:18
 5. Odgovora: 11
  Poslednja poruka: 19.02.2008., 13:32

Pravila za slanje poruka

 • Ne možete kreirati novu temu
 • Ne možete poslati odgovor
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoju poruku
 •