Tumacenje
Prikazujem rezultate 1 do 2 od 2

Tema: Tumacenje

  1. #1
    Početnik
    Učlanjen
    06.09.2007.
    Poruke
    1
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Tumacenje

    Imam jedan problem pa ako moze neko da mi preporuci neke dodatne preglede koje bih trebao da obavim i da mi kaze da li bi trebalo da radim test na koksaki i gde je najbolje da se radi.Evo o cemu se radi...

    Pre nekih 3 nedelje odjednom mi je skocio pritisak, ubrzan rad srca i vrtoglavica. Odmah posle toga mi je meren pritisak 130/100, posle 2 dana 120/90. Varirao je u medjuvremenu na tim vrednostima. Doktori su mi govorili da je na nervnoj bazi i dali bromazepam 1.5mg ,medjutim to kao da nije pomoglo posto mi je vrtoglavica prisutna stalno,nekada blaga a jednom sam mislio da cu pasti.Da nisam sebi zacrtao da cu doci do kuce ko zna sta bi bilo.Takodje nekada osetim blago povisenu temperaturu.Elem obavio sam nekoliko specijalistickih pregleda.Radio sam klasicne nalaze krvi i oni su odlicni.Inace ne pijem alkohol niti pusim cigarete.
    Nalaz kardiologa je: normalan disajni sum, srcana radnja ritmicna, tahikardicna, tonovi jasni, bez sumova. EKG: s.r.fr. 100 min, intermed. el. osovina bez promena ST i T talasa. EHO: Aorta u korenu normalnih dimenzija, AV trivelarna, uredne separacije i koptacije kuspisa, LP nor. dimenzija i debljine zidova, globalna sistolna funkcija odlicna. MV-PMK voluminozan,elongiran, zivljih pokreta, ocuvane kopatacije bez kriterijuma za prolaps. Perikard bez izliva. Radio sam ERGO test koji je negativan (max bp 160/90, max hr 176/min).Dobio sam od lekova Nebilet 0.5 mg pola tablete na dan.Medjutim imam osecaj da mi je ovaj lek vise smetao posto mi srce ne radi ubrzano konstantno.Prestao sam da ga pijem pre ergo testa.

    Radio sam eho stitne zlezde kod endokrinologa.Uobicajeno polozena zlezda, jasnih granica, levi lobus promera 16.3, ostale dim. uredne kao i struktura zlezdanog parenhima.
    ft3 - 6.8 (3.1-6.8 )
    ft4 - 22.4 (10.1-24.1)
    tsh 2.6 (0.4-4.0)

    Neurolog mi je radio EEG koji je takodje bio dobar.Dobro spavam naravno bez seditiva i nisam nervozan.Vodim zivot potpuno normalno ne uzimajuci u obzir zdr. probleme,zezam se, smejem, muvam cure itd .Dobio sam da pijem Tanakan 3x1 i Urutal 2x1.Takodje sam pre par dana nosio TA i EKG holtere i ovih dana cu ponovo kod kardiologa na tumacenje podataka.

    Prva 2-3 dana mi je apetit bio los medjutim sve se vratilo u normalu,cak mislim da mi je sada pojacan.Od vitamina kombinujem Beviplex i Oligovit.Nisam nikada ranije imao ovakvih problema.Posao mi je takav da nekoliko sati dnevno provodim za racunarom,a ne znam koliko to moze da utice na ovo gore.Par dana pre pocetka problema, putovao sam i napravio 2 puta tem. razliku sa 45 na 20 i sa 15 na 40.Mislio sam da je anksioznost medjutim neuropsihijatar mi je rekao da sam opusten i da misli da nije ona u pitanju,iskreno se ni ne osecam tako. Zanima me da li svi ovi simptomi mogu da ukazu na nesto drugo i koje bi preglede i testove trebao jos da obavim. Izvinjavam se zbog ovollikog posta i hvala unapred.



  2. #2
    Poznat WithdrawnWater (avatar)
    Učlanjen
    21.10.2004.
    Pol
    ženski
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    7.169
    Reputaciona moć
    120

    Podrazumevano Re: Tumacenje

    Molim te da koristis pretrazivac, sve o koksakiju imas pod temom koja vec postoji. Analiza se radi na Torlaku. Ako je ona negativna, obrati se ponovo psihijatru, jer su ti rezultati dobri.
    Život se ne meri brojem udaha, vec brojem trenutaka koji nam oduzmu dah....

Slične teme

  1. GNL [ tumacenje ]
    Autor Navar u forumu Filozofija
    Odgovora: 0
    Poslednja poruka: 18.12.2008., 13:47
  2. Tumacenje (dr)
    Autor malimis u forumu Zdravlje
    Odgovora: 1
    Poslednja poruka: 04.02.2005., 15:57

Pravila za slanje poruka

  • Ne možete kreirati novu temu
  • Ne možete poslati odgovor
  • Ne možete dodati priloge
  • Ne možete prepraviti svoju poruku
  •