DELPHI NUMLOOK ukljucenje
Prikazujem rezultate 1 do 4 od 4

Tema: DELPHI NUMLOOK ukljucenje

  1. #1
    Obećava
    Učlanjen
    11.12.2004.
    Lokacija
    Sabac
    Poruke
    94
    Reputaciona moć
    48

    Question DELPHI NUMLOOK ukljucenje

    Kako da program sam ukljucuje numlock ako korisnik iskljuci.
    u pitanju je delphi.
    Imam neki kod koji navodno radi ali kod mene nece.

    uses
    Windows, Messages, SysUtils, Classes, Graphics, Controls, Forms, Dialogs;

    type
    TForm1 = class(TForm)
    procedure FormCreate(Sender: TObject);
    procedure FormDestroy(Sender: TObject);
    private
    { Private declarations }
    procedure WMHotKey(var Msg : TWMHotKey); message WM_HOTKEY;
    public
    { Public declarations }
    end;

    var
    Form1: TForm1;
    ID:integer;
    implementation

    {$R *.DFM}
    procedure TForm1.WMHotKey(var Msg : TWMHotKey);
    var
    KeyState: TKeyboardState;
    begin
    If msg.HotKey=ID then
    GetKeyboardState(KeyState);
    KeyState[VK_NUMLOCK] := 1;
    SetKeyboardState(KeyState);
    end;

    procedure TForm1.FormCreate(Sender: TObject);
    var
    KeyState: TKeyboardState;
    begin
    GetKeyboardState(KeyState);
    KeyState[VK_NUMLOCK] := 1;
    SetKeyboardState(KeyState);
    ID:=GlobalAddAtom('NumPadHotKey');
    RegisterHotKey(Form1.Handle,ID,0,VK_NUMLOCK);
    end;

    procedure TForm1.FormDestroy(Sender: TObject);
    begin
    UnregisterHotKey(Form1.Handle,ID);
    end;

    end.



  2. #2
    Ističe se
    Učlanjen
    01.07.2004.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Nis
    Poruke
    2.774
    Reputaciona moć
    78
    Čiste ruke
    Hladna glava
    I vatreno srce

  3. #3
    Obećava
    Učlanjen
    11.12.2004.
    Lokacija
    Sabac
    Poruke
    94
    Reputaciona moć
    48

    Podrazumevano Re: DELPHI NUMLOOK ukljucenje

    Hvala puno , malo sam doradio jer mi treba da sam uključi numlook

    unit Unit1;

    interface

    uses
    Windows, Messages, SysUtils, Variants, Classes, Graphics, Controls, Forms,
    Dialogs, StdCtrls;

    type
    TKeyType =(ktCapsLock, ktNumLock, ktScrollLock);
    TForm1 = class(TForm)
    procedure FormCreate(Sender: TObject);

    private
    { Private declarations }

    public
    { Public declarations }
    end;

    var
    Form1: TForm1;

    implementation

    {$R *.dfm}
    procedure SetLedState(KeyCode: TKeyType; bOn: Boolean);
    var
    KBState: TKeyboardState;
    Code: Byte;
    begin
    case KeyCode of
    ktScrollLock: Code := VK_SCROLL;
    ktCapsLock: Code := VK_CAPITAL;
    ktNumLock: Code := VK_NUMLOCK;
    end;
    GetKeyboardState(KBState);
    if (Win32Platform = VER_PLATFORM_WIN32_NT) then
    begin
    if Boolean(KBState[Code]) <> bOn then
    begin
    keybd_event(Code,
    MapVirtualKey(Code, 0),
    KEYEVENTF_EXTENDEDKEY,
    0);

    keybd_event(Code,
    MapVirtualKey(Code, 0),
    KEYEVENTF_EXTENDEDKEY or KEYEVENTF_KEYUP,
    0);
    end;
    end
    else
    begin
    KBState[Code] := Ord(bOn);
    SetKeyboardState(KBState);
    end;
    end;

    procedure TForm1.FormCreate(Sender: TObject);
    begin
    // SetLedState(ktCapsLock, True); // CapsLock on
    SetLedState(ktNumLock, True); // NumLock on
    // SetLedState(ktScrollLock, True); // ScrollLock on
    end;

    end.

  4. #4
    Ističe se
    Učlanjen
    01.07.2004.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Nis
    Poruke
    2.774
    Reputaciona moć
    78

    Podrazumevano Re: DELPHI NUMLOOK ukljucenje

    Ovaj link se dobije kada u google uneses "delphi numlock" kao search string, znaci da si se samo malo potrudio, odmah bi dosao do resenja, ne isplati ti se da cekas da ti neko sa foruma trazi resenje za tako trivijalne probleme.
    Čiste ruke
    Hladna glava
    I vatreno srce

Slične teme

  1. c++ ili delphi
    Autor rdpetar u forumu Programiranje
    Odgovora: 9
    Poslednja poruka: 02.08.2013., 20:53
  2. Ukljucenje kompa preko tastature
    Autor Petica u forumu Hardver
    Odgovora: 42
    Poslednja poruka: 03.07.2007., 22:19
  3. DELPHI 7
    Autor dakinaki u forumu Programiranje
    Odgovora: 3
    Poslednja poruka: 02.03.2006., 08:08
  4. delphi 4
    Autor kmd u forumu Programiranje
    Odgovora: 6
    Poslednja poruka: 26.01.2005., 20:29
  5. Delphi
    Autor anon1mus u forumu Programiranje
    Odgovora: 2
    Poslednja poruka: 15.05.2004., 13:51

Pravila za slanje poruka

  • Ne možete kreirati novu temu
  • Ne možete poslati odgovor
  • Ne možete dodati priloge
  • Ne možete prepraviti svoju poruku
  •