KOMANDA

ako ti je hdd podeljen na dve particije a ti kazes da formatira samo C: , na ovoj drugoj ostaje sve ono sto je bilo i pre - nepromenjena situacija.
 
Zasto svi objasnjavate kako se formatira iz DOS-a?
Ako hoces da formatiras particiju mozes i ovako:
Desni klik na istu, pa izaberes opciju Format (naravno pod uslovom da na toj particiji nije OS koji trenutno koristis)

Srecno! 8)
 
Moze li mi neko pomoci da FORMATIRAM CEO HDD A NE PARTICIJU PO PARTICIJU, hteo bih da se formatiranjem odjednom IZBRISU SVI PODACI I SVE PARTICIJE!!!
HVALA!!!
 
DA LI JE MOGUCE DA NIKO NEZNA KAKO FORMATIRATI "CEO" HDD PA NEKA SE IZBRISU SVI PODACI ISVE PARTICIJE, I KOJA JE I KAKVA KOMANDA DA BI SE TO URADILO??????????
 
****** srpski,ja iz Sarajeva vam moram to objašnjavati.Prvo ide naredba fdisk naravno u dos-u,obrises primarnu particiju i kreiras novu.Zatim predi na e naredbom e:,zatim tipkaj format c:.Poslije toga ide setup naredba i to je to.Naravno da moras imati startup disketu te cd windovsa koji zelis instalirati.

Puno pozdrava od snowboard kluba "Bjelasnica" iz Sarajeva!!!
 
Dobro, znas kako je najlakse formatirati disk?

Ubacis butabilan Windows Xp disk u CD-ROm i pre pocetka instalacije pitace te da li hoces da formatiras disk i u kom formatu. Logitech je rekao lepo da je preporucljivo da Xp bude u NTFS formatu pa je i formatiraj u istom i posle instaliraj Xp na nju.
Ovu drugo, gde je Windows 98 formatiras u FAT formatu i posle instaliras WIN98 na nju....

p0z~ :roll:
 
Ako hoćeš da za par sekundi neopozivo i zastrašujuće syebeš sve podatke sa diska, skini

http://service.boulder.ibm.com/storage/hddtech/wipe.exe

(mali programčić, 19KB)

Butuj iz DOS-a ili WIN98, i iz dos promprta kucaj WIPE 0 u onom folderu u kom se nalazi WIPE, i budi siguran da ti je taj hard disk jedini koji imaš u kompjuteru da ne bi zeznuo neki drugi.

To će ga ubiti kao zeca, nema particija, nema više ničega, kao da si kupio novi hard disk. U nekim slučajevima FDISK ne može da izbriše izvesne particije koje su napravljene pod Linuxom, a WIPE nikom ne prašta...
 

Back
Top