Opet ja sa stored procedurom
Prikazujem rezultate 1 do 3 od 3

Tema: Opet ja sa stored procedurom

  1. #1
    Početnik
    Učlanjen
    04.08.2007.
    Pol
    ženski
    Poruke
    25
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Opet ja sa stored procedurom

    Hocu sada da napisem stored proceduru koja apdejtuje odredjene zapise na osnovu njihovih ID brojeva. Parametar procedure treba da bude nesto kao niz. Posto Interbase nema nizovni tip podatka kako to da izvedem? Na primer:

    update CLANOVI set PLACENO = 'Da' where ID_CLANA in (5, 23, 56, 135);

    Ovih brojeva moze da bude onoliko koliko ih korisnik programa selektuje. Znaci treba mi nesto sto ce kao parametar da bude niz. Kako se ovo resava tamo gde nema nizova?



  2. #2
    Obećava Nemanja666 (avatar)
    Učlanjen
    27.05.2006.
    Poruke
    99
    Reputaciona moć
    43

    Podrazumevano Re: Opet ja sa stored procedurom

    A sto ne ovako:

    Kod:
    type
      TNiz = array[1..100] of integer;
    
    function CreateSQL(Size : integer; Niz : TNiz) : string;
    var
      i : integer;
    begin
      Result := 'update CLANOVI set PLACENO = Da where';
      for i := 1 to Size do
        begin
           if i > 1 then Result := Result + ' AND';
           Result := Result + ' ID_CLANA = ''' + IntToStr(Niz(i)) +'''';
        end;
    end;
    tako nesto

  3. #3
    Početnik
    Učlanjen
    04.08.2007.
    Pol
    ženski
    Poruke
    25
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: Opet ja sa stored procedurom

    Citat Original postavio Nemanja666
    A sto ne ovako:

    Kod:
    type
      TNiz = array[1..100] of integer;
    
    function CreateSQL(Size : integer; Niz : TNiz) : string;
    var
      i : integer;
    begin
      Result := 'update CLANOVI set PLACENO = Da where';
      for i := 1 to Size do
        begin
           if i > 1 then Result := Result + ' AND';
           Result := Result + ' ID_CLANA = ''' + IntToStr(Niz(i)) +'''';
        end;
    end;
    tako nesto
    Resenje u paskalu, nije sporno. Ovo je dinamicko kreiranje upita, ali ja sam htela ovo da prepustim serveru. Da stored proceduri posaljem sadrzaj niza iz paskala kao jedan parametar.
    Sve u svemu hvala na trudu...

Slične teme

  1. Odgovora: 79
    Poslednja poruka: 26.07.2013., 00:55
  2. Stored procedura
    Autor Mirelica u forumu Programiranje
    Odgovora: 1
    Poslednja poruka: 17.02.2009., 09:08
  3. opet, opet i opet Charli Braun...
    Autor crow u forumu Politika
    Odgovora: 0
    Poslednja poruka: 15.10.2007., 23:10
  4. Pomoc oko stored procedure
    Autor Mirelica u forumu Programiranje
    Odgovora: 3
    Poslednja poruka: 18.08.2007., 22:02

Pravila za slanje poruka

  • Ne možete kreirati novu temu
  • Ne možete poslati odgovor
  • Ne možete dodati priloge
  • Ne možete prepraviti svoju poruku
  •