Ako neko sigurno zna..
Strana 1 od 2 12 PoslednjaPoslednja
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 31

Tema: Ako neko sigurno zna..

 1. #1
  Početnik GogaMen (avatar)
  Učlanjen
  28.06.2007.
  Poruke
  6
  Reputaciona moć
  0

  Question Ako neko sigurno zna..

  Vec sam bio pronasao temu UVOZ VOZILA ZA INVALIDE koja je dosta stara i u kojoj mi nije sve bas najjasnije voleo bih kada bi neko ko 100% zna da mi odgovori.
  Dakle,imam sestru koja ima stepen invalidnosti 80% i veoma nam je potreban automobil.Imam Opel Kadett 91god koji bih prodao i hteo da uvezem ili da ovde kupim nekog stranca.Svu potrebnu dokumentaciju sam vec predao u Nemanjinu ul. i svakog dana ocekujem da mi odgovore.
  Interesuje me da li automobil MORA da bude sa Euro3 motor, da li postoje neka ogranicenja u vezi sa starosti auta, takodje za carinu i porez (mislim da se ne placa tj. da oni nakon 45 dana to plate)...
  Svaki savet i pomoc mi je dobrodosla..
  Hvala.. 2. #2
  Početnik GogaMen (avatar)
  Učlanjen
  28.06.2007.
  Poruke
  6
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Ako neko sigurno zna..

  Izgleda da niko to ovde ne zna...E ****** sve zaludjenici a ne znaju nista o tome e ******[B]

 3. #3
  Veoma poznat T-Zex (avatar)
  Učlanjen
  12.09.2003.
  Pol
  muški
  Lokacija
  rezervni položaj
  Poruke
  13.552
  Reputaciona moć
  225

  Podrazumevano Re: Ako neko sigurno zna..

  Ja licno ne znam, ali javice ti se neko u toku dana ko zna.

  Pa ne mozes za sat vremena ocekivati da ti se neko javi sa odgovorom, i meni je hitno za ovu carinu i porez, al moram da sacekam dok pogleda neko ko zna (po podne, uveche...)


  O.k.?
  sve dok ne oboriš majmune, brate, neće umeti da te shvate...

 4. #4
  Početnik GogaMen (avatar)
  Učlanjen
  28.06.2007.
  Poruke
  6
  Reputaciona moć
  0

  Unhappy Re: Ako neko sigurno zna..POMOZITE MALO!!!

  Ima li ko zna ljudiiiiii??????

 5. #5
  Početnik NeuništiviO5 (avatar)
  Učlanjen
  31.07.2007.
  Lokacija
  Andaluzija
  Poruke
  0
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Ako neko sigurno zna..

  odakle si ti jbte???
  nadji špediciju u svom gradu,ionako bez njihove pomoći teško ćeš moći bilo šta da uradiš


 6. #6
  Početnik GogaMen (avatar)
  Učlanjen
  28.06.2007.
  Poruke
  6
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Ako neko sigurno zna..

  Sta ti znaci to nadji spediciju u tvom gradu?Jel ti nesto mene zajebavas???Zasto bi u Beogradu trazio spediciju jbg ne kontam sta kenjas? :rolleyes:

 7. #7
  Primećen član DŽELAT (avatar)
  Učlanjen
  19.07.2007.
  Lokacija
  Beograd,Srbija,Evropa
  Poruke
  604
  Reputaciona moć
  45

  Podrazumevano Re: Ako neko sigurno zna..

  Mislim da to može da se vozi,samo ako je ta osoba invalid sa tobom u kolima,
  ali nisam siguran da li može i sa ovlašćenjem!Proveri to!

 8. #8
  Primećen član
  Učlanjen
  07.10.2004.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Novi Sad
  Poruke
  760
  Reputaciona moć
  76

  Podrazumevano Re: Ako neko sigurno zna..

  Zakonom o izmenama i dopunama Carinskog zakona ("Službeni glasnik RS", broj 61 od 18.07.2005.) koji je stupio na snagu 26.07.2005. godine, izvršena je dopuna člana 192. novim stavom 11a). U dopunama je navedeno da su oslobođreni od plaćanja uvoznih dažbina (carine) na putničke automobile, koje unesu ili prime iz inostranstva za ličnu upotrebu, invalidi sa telesnim oštećenjem od najmanje 70%, vojni invalidi od prve do pete grupe, civilni invalidi rata od prve do pete grupe, slepa lica, lica obolela od distrofije ili srodnih mišićnih i neuromišićnih oboljenja, od paraplegije i kvadriplegije, cerebralne i dečije paralize i od multipleks skleroze, roditelji višestruko ometene dece, koja su u otvorenoj zaštiti, odnosno o kojima roditelji neposredno brinu.

  Da bi se mogle sprovesti navedene izmene Carinskog zakona, doneta je i Uredba o izmenama i dopunama Uredbe o carinski dozvoljenom postupanju sa carinskom robom, puštanju carinske robe i naplati carinskog duga ("Službeni glasnik RS", broj 71 od 19.08.2005.), koja je stupila na snagu 20.08.2005. godine. Uredba je dopunjena članom 255a.

  Uredbom o izmenama i dopunama Uredbe o carinski dozvoljenom postupanju sa carinskom robom, puštanju carinske robe i naplati carinskog duga ("Službeni glasnik RS", broj 86 od 06.11.2006.), izvršena je ponovna dopuna odredaba člana 255a. Dopunom je predviđeno da je korisnik povlastice iz člana 192. tačka 11a) Carinskog zakona, oslobođen od plaćanja carine na putnički automobil do 10.000 evra u dinarskoj protiv vrednosti. Ova vrednost predstavlja carinsku osnovicu, odnosno vrednost koju utvrde carinski organi u postupku carinjenja vozila. Dinarska protiv vrednost se utvrđuje na taj način što se pri obračunu uzima vrednost evra koja važi na dan carinjenja.

  Da bi se mogla koristiti ova povlastica na uvoz putničkih automobila, korisnik povlastice carinskom organu u postupku uvoznog carinjenja mora podneti:

  I Rešenje o stepenu oštećenja koje donosi nadležni fond za penzijsko i invalidsko osiguranje, za lica sa invaliditetom sa telesnim oštećenjem od najmanje 70%, slepa lica, lica obolela od distrofije ili srodnih mišićnih i neuromišićnih oboljenja, od paraplegije i kvadriplegije, od cerebralne i dečije paralize, kao i od multipleks skleroze.

  Nadležni organ za donošenje rešenja je Fond PIO Republike Srbije i Fond PIO vojnih osiguranika. Za maloletna lica iz ove tačke, prilaže se dokument o kategorizaciji deteta koji donosi nadležni opštinski organ.

  II Pravnosnažno rešenje nadležnog organa o priznavanju svojstva ratnog vojnog invalida (od prve do pete grupe), odnosno civilnog invalida rata (od prve do pete grupe).

  Za lica sa teritorije Grada Beograda prilaže se rešenje koje donosi Opštinska služba za boračko-invalidsku zaštitu. Navedeno rešenje u službenom pečatu mora imati klauzulu "saglasnosti", koju je stavila Gradska uprava za boračko-invalidsku zaštitu, sa navedenim datumom i brojem rešenja. U slučaju da nema ove klauzule, carinarnica će zahtevati dostavljanje rešenja drugostepenog organa koje, takođe, donosi Gradska uprava za boračko-invalidsku zaštitu.

  Za lica sa teritorije uže Srbije prilaže se rešenje koje donosi Opštinska služba za boračko-invalidsku zaštitu, koje takođe u službenom pečatu mora imati klauzulu "saglasnosti", koju je stavilo Ministarstvo rada, zapošljavanja i socijalne politike Republike Srbije, sa navedenim datumom i brojem rešenja. Ako nema ove klauzule carinarnica će zahtevati dostavljanje rešenja drugostepenog organa koje, takođe, donosi Ministarstvo rada, zapošljavanja i socijalne politike Republike Srbije.

  Za lica za teritorije AP Vojvodine prilaže se rešenje koje donosi Opštinska služba za boračko-invalidsku zaštitu, koje u službenom pečatu mora imati klauzulu "saglasnosti", koju je stavio Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo i socijalnu politiku Vojvodine, sa datumom i brojem rešenja. Ako nema ove klauzule carinarnica će zahtevati dostavljanje rešenja drugostepenog organa koje, takođe, donosi Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo i socijalnu politiku Vojvodine.

  III Rešenje koji donosi nadležni opštinski organ, da se radi o višestruko ometenom detetu koje je u otvorenoj zaštiti, odnosno o kojem roditelji neposredno brinu, kao i uverenje da se roditelji neposredno brinu o detetu, a koje izdaje nadležni organ starateljstva roditeljima višestruko ometene dece koja su u otvorenoj zaštiti, odnosno o kojima roditelji neposredno brinu.

  Nadležni organ iz ove tačke, koji donosi dokument o kategorizaciji deteta je Komisija za kategorizaciju dece sa smetnjama u razvoju pri matičnoj opštini. Uverenje da se roditelji neposredno brinu o detetu izdaje nadležni Organ starateljstva, odnosno Centar za socijalni rad. Važno je napomenuti da roditelji čija su deca trajno smeštena u odgovarajućoj ustranovi, odnosno ne žive sa roditeljima, nemaju pravo na korišćenje ove povlastice.

  U postupku uvoza putničkog automobila po ovom osnovu, carinarnici će se dostavljati na uvid originalna dokumentacija (na poleđini tog dokumenta, rešenja, carinarnica će stavljati službenu zabelešku "uvezeno po JCI/broj i datum"), a kopija iste će se zadržati uz uvoznu carinsku deklaraciju, sa naznakom da je sravnjena sa originalom.

  Carinarnice će po ovom osnovu odobriti uvoz samo 1 (jednog) putničkog automobila, imajući u vidu da pravo na korišćenje povlastice propisuje da je vozilo za ličnu upotrebu.

  Carinaski postupak uvoza sprovodiće se u carinskoj ispostavi koja je nadležna za prebivalište korisnika povlastice. Ovo se dokazuje na osnovu podataka iz lične karte.

  Rešenja izdata od strane inostranog organa ne mogu se koristiti u postupku ostvarivanja navedene pobvlastice.

  Važno je napomenuti da se po ovom osnovu mogu uvoziti putnički automobili čiji motor ispunjava najmanje standard EURO-3, shodno Uredbi o uvozu motornih vozila ("Službeni glasnik RS", br. 106/2005). Shodno zakonu o spoljnotrgovinskom poslovanju ("Službeni glasnik RS", br. 101/2005), motorno vozilo mora da zadovoljava tehničke propise i propise za stavljanje u promet koji se primenjuju u Republici Srbiji.

  Prema članu 196. stav (2) Carinskog zakona, novi putnički automobili koji se uvezu po ovom osnovu ne mogu se otuđiti u roku od 5 (pet) godina od dana uvoza, a upotrebljavani u roku od 3 (tri) godine. Ukoliko se ipak na ovaj način uvezen putnički automobil želi otuđiti, prethodno se mora platiti carina. S tim u vezi carinarnica će u uvoznoj carinskoj deklaraciji u rubrici "napomene" uneti klauzulu: "zabrana otuđenja", za novo vozilo 5 godina, za upotrebljavano 3 godina, s pozivom na član 196. Carinskog zakona.

  Nakon proteka roka zabrane otuđenja, 5 odnosno 3 godine, ili prethodnog plaćanja carine, korisnici ove povlastice mogu ponovo koristiti pravo na ovu povlasticu.

  Carinarnice će voditi evidenciju o uvozu putničkih automobila po ovom osnovu, kako bi Uprava carina ili drugi državni organi mogli sprovoditi kontrole poštovanja navedenih odredbi.


  Ljudi google je čudo ja vam kažem.

  v.
  maki-79

 9. #9
  Početnik NeuništiviO5 (avatar)
  Učlanjen
  31.07.2007.
  Lokacija
  Andaluzija
  Poruke
  0
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Ako neko sigurno zna..

  špediteri se bave uslugom spremanja dokumentacije za carinu,registrovani su za taj posao
  i ti ne možeš uvesti kola iz inostranstva bez njihove pomoći!!!!
  pošto im je to svakodnevni posao moraju da prate zakone i promene istih
  i u svakom momentu će ti reći šta,kako,kada i gde . . . !!!
  pre nego odeš kod njih moraš otići u zavod za socijalno osiguranje i proveriti valjanost pomenute dozvole - da nije istekla itd...
  a ja bi ti savetovao da ti sestri ponovo urade procenu stepena invalidnosti jer sa 80% moraš izdvojiti nešto novca i za carinu ali i za porez (nije totalno umanjenje)
  za vozila skoja ne ispunjavaju euro3 norme , koliko sam čuo, je potrebno poslati molbu, u isto ministarstvo koje je i izdalo dozvolu za uvoz, u kojoj ćeš navesti da zbog teške imovinske situacije nisi u finansijskoj mogućnosti da uvezeš auto mladjeg godišta u koje spadaju automobili sa euro 3 normom,pa ih moliš za dozvolu da uvezeš bilo kakav automobil itd itd ...
  toliko za sada


 10. #10
  Primećen član DŽELAT (avatar)
  Učlanjen
  19.07.2007.
  Lokacija
  Beograd,Srbija,Evropa
  Poruke
  604
  Reputaciona moć
  45

  Podrazumevano Re: Ako neko sigurno zna..

  Citat Original postavio zlobnica
  Zakonom o izmenama i dopunama Carinskog zakona ("Službeni glasnik RS", broj 61 od 18.07.2005.) koji je stupio na snagu 26.07.2005. godine, izvršena je dopuna člana 192. novim stavom 11a). U dopunama je navedeno da su oslobođreni od plaćanja uvoznih dažbina (carine) na putničke automobile, koje unesu ili prime iz inostranstva za ličnu upotrebu, invalidi sa telesnim oštećenjem od najmanje 70%, vojni invalidi od prve do pete grupe, civilni invalidi rata od prve do pete grupe, slepa lica, lica obolela od distrofije ili srodnih mišićnih i neuromišićnih oboljenja, od paraplegije i kvadriplegije, cerebralne i dečije paralize i od multipleks skleroze, roditelji višestruko ometene dece, koja su u otvorenoj zaštiti, odnosno o kojima roditelji neposredno brinu.

  Da bi se mogle sprovesti navedene izmene Carinskog zakona, doneta je i Uredba o izmenama i dopunama Uredbe o carinski dozvoljenom postupanju sa carinskom robom, puštanju carinske robe i naplati carinskog duga ("Službeni glasnik RS", broj 71 od 19.08.2005.), koja je stupila na snagu 20.08.2005. godine. Uredba je dopunjena članom 255a.

  Uredbom o izmenama i dopunama Uredbe o carinski dozvoljenom postupanju sa carinskom robom, puštanju carinske robe i naplati carinskog duga ("Službeni glasnik RS", broj 86 od 06.11.2006.), izvršena je ponovna dopuna odredaba člana 255a. Dopunom je predviđeno da je korisnik povlastice iz člana 192. tačka 11a) Carinskog zakona, oslobođen od plaćanja carine na putnički automobil do 10.000 evra u dinarskoj protiv vrednosti. Ova vrednost predstavlja carinsku osnovicu, odnosno vrednost koju utvrde carinski organi u postupku carinjenja vozila. Dinarska protiv vrednost se utvrđuje na taj način što se pri obračunu uzima vrednost evra koja važi na dan carinjenja.

  Da bi se mogla koristiti ova povlastica na uvoz putničkih automobila, korisnik povlastice carinskom organu u postupku uvoznog carinjenja mora podneti:

  I Rešenje o stepenu oštećenja koje donosi nadležni fond za penzijsko i invalidsko osiguranje, za lica sa invaliditetom sa telesnim oštećenjem od najmanje 70%, slepa lica, lica obolela od distrofije ili srodnih mišićnih i neuromišićnih oboljenja, od paraplegije i kvadriplegije, od cerebralne i dečije paralize, kao i od multipleks skleroze.

  Nadležni organ za donošenje rešenja je Fond PIO Republike Srbije i Fond PIO vojnih osiguranika. Za maloletna lica iz ove tačke, prilaže se dokument o kategorizaciji deteta koji donosi nadležni opštinski organ.

  II Pravnosnažno rešenje nadležnog organa o priznavanju svojstva ratnog vojnog invalida (od prve do pete grupe), odnosno civilnog invalida rata (od prve do pete grupe).

  Za lica sa teritorije Grada Beograda prilaže se rešenje koje donosi Opštinska služba za boračko-invalidsku zaštitu. Navedeno rešenje u službenom pečatu mora imati klauzulu "saglasnosti", koju je stavila Gradska uprava za boračko-invalidsku zaštitu, sa navedenim datumom i brojem rešenja. U slučaju da nema ove klauzule, carinarnica će zahtevati dostavljanje rešenja drugostepenog organa koje, takođe, donosi Gradska uprava za boračko-invalidsku zaštitu.

  Za lica sa teritorije uže Srbije prilaže se rešenje koje donosi Opštinska služba za boračko-invalidsku zaštitu, koje takođe u službenom pečatu mora imati klauzulu "saglasnosti", koju je stavilo Ministarstvo rada, zapošljavanja i socijalne politike Republike Srbije, sa navedenim datumom i brojem rešenja. Ako nema ove klauzule carinarnica će zahtevati dostavljanje rešenja drugostepenog organa koje, takođe, donosi Ministarstvo rada, zapošljavanja i socijalne politike Republike Srbije.

  Za lica za teritorije AP Vojvodine prilaže se rešenje koje donosi Opštinska služba za boračko-invalidsku zaštitu, koje u službenom pečatu mora imati klauzulu "saglasnosti", koju je stavio Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo i socijalnu politiku Vojvodine, sa datumom i brojem rešenja. Ako nema ove klauzule carinarnica će zahtevati dostavljanje rešenja drugostepenog organa koje, takođe, donosi Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo i socijalnu politiku Vojvodine.

  III Rešenje koji donosi nadležni opštinski organ, da se radi o višestruko ometenom detetu koje je u otvorenoj zaštiti, odnosno o kojem roditelji neposredno brinu, kao i uverenje da se roditelji neposredno brinu o detetu, a koje izdaje nadležni organ starateljstva roditeljima višestruko ometene dece koja su u otvorenoj zaštiti, odnosno o kojima roditelji neposredno brinu.

  Nadležni organ iz ove tačke, koji donosi dokument o kategorizaciji deteta je Komisija za kategorizaciju dece sa smetnjama u razvoju pri matičnoj opštini. Uverenje da se roditelji neposredno brinu o detetu izdaje nadležni Organ starateljstva, odnosno Centar za socijalni rad. Važno je napomenuti da roditelji čija su deca trajno smeštena u odgovarajućoj ustranovi, odnosno ne žive sa roditeljima, nemaju pravo na korišćenje ove povlastice.

  U postupku uvoza putničkog automobila po ovom osnovu, carinarnici će se dostavljati na uvid originalna dokumentacija (na poleđini tog dokumenta, rešenja, carinarnica će stavljati službenu zabelešku "uvezeno po JCI/broj i datum"), a kopija iste će se zadržati uz uvoznu carinsku deklaraciju, sa naznakom da je sravnjena sa originalom.

  Carinarnice će po ovom osnovu odobriti uvoz samo 1 (jednog) putničkog automobila, imajući u vidu da pravo na korišćenje povlastice propisuje da je vozilo za ličnu upotrebu.

  Carinaski postupak uvoza sprovodiće se u carinskoj ispostavi koja je nadležna za prebivalište korisnika povlastice. Ovo se dokazuje na osnovu podataka iz lične karte.

  Rešenja izdata od strane inostranog organa ne mogu se koristiti u postupku ostvarivanja navedene pobvlastice.

  Važno je napomenuti da se po ovom osnovu mogu uvoziti putnički automobili čiji motor ispunjava najmanje standard EURO-3, shodno Uredbi o uvozu motornih vozila ("Službeni glasnik RS", br. 106/2005). Shodno zakonu o spoljnotrgovinskom poslovanju ("Službeni glasnik RS", br. 101/2005), motorno vozilo mora da zadovoljava tehničke propise i propise za stavljanje u promet koji se primenjuju u Republici Srbiji.

  Prema članu 196. stav (2) Carinskog zakona, novi putnički automobili koji se uvezu po ovom osnovu ne mogu se otuđiti u roku od 5 (pet) godina od dana uvoza, a upotrebljavani u roku od 3 (tri) godine. Ukoliko se ipak na ovaj način uvezen putnički automobil želi otuđiti, prethodno se mora platiti carina. S tim u vezi carinarnica će u uvoznoj carinskoj deklaraciji u rubrici "napomene" uneti klauzulu: "zabrana otuđenja", za novo vozilo 5 godina, za upotrebljavano 3 godina, s pozivom na član 196. Carinskog zakona.

  Nakon proteka roka zabrane otuđenja, 5 odnosno 3 godine, ili prethodnog plaćanja carine, korisnici ove povlastice mogu ponovo koristiti pravo na ovu povlasticu.

  Carinarnice će voditi evidenciju o uvozu putničkih automobila po ovom osnovu, kako bi Uprava carina ili drugi državni organi mogli sprovoditi kontrole poštovanja navedenih odredbi.


  Ljudi google je čudo ja vam kažem.

  v.
  Jbt,kako te nije mrzelo?

 11. #11
  Zainteresovan član COMAU (avatar)
  Učlanjen
  20.08.2006.
  Pol
  muški
  Poruke
  297
  Reputaciona moć
  44

  Podrazumevano Re: Ako neko sigurno zna..

  Hahahaha...........

 12. #12
  Zainteresovan član
  Učlanjen
  22.07.2003.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Novi Sad
  Poruke
  444
  Reputaciona moć
  57

  Podrazumevano Re: Ako neko sigurno zna..

  Mrzelo????
  Otkucali sam uvoz polovnih vozila za invalide i ovo je prvi link koji je bio na spisku.
  Mada za manje od euro 3 mislim da ono kao može ali ako imaš debelu vezu i ako uvoziš recimo specijalizovano vozilo za invalide ono što ima sve komande na upravljaču.

  v.
  Ma samo polako nigde ne zurim!

 13. #13
  Početnik NeuništiviO5 (avatar)
  Učlanjen
  31.07.2007.
  Lokacija
  Andaluzija
  Poruke
  0
  Reputaciona moć
  0

  Talking Re: Ako neko sigurno zna..

  Citat Original postavio pirat_w
  Mrzelo????
  Otkucali sam uvoz polovnih vozila za invalide i ovo je prvi link koji je bio na spisku.
  Mada za manje od euro 3 mislim da ono kao može ali ako imaš debelu vezu i ako uvoziš recimo specijalizovano vozilo za invalide ono što ima sve komande na upravljaču.

  v.
  koji si ti sad bre??
  koj teb šta pit'o ???


 14. #14
  Zainteresovan član
  Učlanjen
  22.07.2003.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Novi Sad
  Poruke
  444
  Reputaciona moć
  57

  Podrazumevano Re: Ako neko sigurno zna..

  Zlobnicin dečko. A pošto je ona čitala ja sam pronašao na netu i poslao.

  A pitao si me ti.....

  v.
  Ma samo polako nigde ne zurim!

 15. #15
  Početnik GogaMen (avatar)
  Učlanjen
  28.06.2007.
  Poruke
  6
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Ako neko sigurno zna..

  E hvala ljudi..@zlobnice posebno hvala,neunistivi takodje..Nadam se da ce sve biti OK,u oktobru su mi rekli da cu dobiti dozvolu za uvoz a sa 80% invalidnosti placa se samo pdv a carina se ne placa...HVALA JOS JEDNOM

 16. #16
  Početnik NeuništiviO5 (avatar)
  Učlanjen
  31.07.2007.
  Lokacija
  Andaluzija
  Poruke
  0
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Ako neko sigurno zna..

  nema na čemu


  pozz

 17. #17
  Zainteresovan član
  Učlanjen
  22.07.2003.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Novi Sad
  Poruke
  444
  Reputaciona moć
  57

  Podrazumevano Re: Ako neko sigurno zna..

  Zlobnica kaže hvala takodje.

  v.
  Ma samo polako nigde ne zurim!

 18. #18
  Primećen član DŽELAT (avatar)
  Učlanjen
  19.07.2007.
  Lokacija
  Beograd,Srbija,Evropa
  Poruke
  604
  Reputaciona moć
  45

  Podrazumevano Re: Ako neko sigurno zna..

  Rešen problem!

 19. #19
  Početnik
  Učlanjen
  18.09.2006.
  Pol
  muški
  Poruke
  11
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Ako neko sigurno zna..

  pozdrav svima


  samo jedno pitanje.  da li osoba koja je 100% slepa,prima tudju negu i pomoc,(na osnovu invalidnosti), i ima(prima)penziju koju je nasledila od svog pokojnog muza,ima pravo na uvoz automobila po ovom osnovu.....


  da vas cujem


  hvala

 20. #20
  Zainteresovan član
  Učlanjen
  22.07.2003.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Novi Sad
  Poruke
  444
  Reputaciona moć
  57

  Podrazumevano Re: Ako neko sigurno zna..

  Da.
  Jel ti bilo teško da pročitaš tekst gore ili šta?

  I Rešenje o stepenu oštećenja koje donosi nadležni fond za penzijsko i invalidsko osiguranje, za lica sa invaliditetom sa telesnim oštećenjem od najmanje 70%, slepa lica, lica obolela od distrofije ili srodnih mišićnih i neuromišićnih oboljenja, od paraplegije i kvadriplegije, od cerebralne i dečije paralize, kao i od multipleks skleroze.

  v.
  Ma samo polako nigde ne zurim!

 21. #21
  Početnik
  Učlanjen
  18.09.2006.
  Pol
  muški
  Poruke
  11
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Ako neko sigurno zna..

  nije mi bilo tesko da procitam,tri puta sam ga procitao.i cekam vec tri meseca,sto ponovno odvodjenje babe na ponovnu ocenu invaliditeta i ponovo sto posto.telesno ostecenje.......problem je sto ona nije nigde radila,vec penziju prima od pokojnog muza.e tu lezi kjuc svih zavrzlama od tri meseca....

 22. #22
  Početnik NeuništiviO5 (avatar)
  Učlanjen
  31.07.2007.
  Lokacija
  Andaluzija
  Poruke
  0
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Ako neko sigurno zna..

  jbte pa kad znaš gde je ključ - otključaj tu bravu


 23. #23
  Početnik
  Učlanjen
  18.09.2006.
  Pol
  muški
  Poruke
  11
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Ako neko sigurno zna..

  pa jedino da zaposlim babu...ako znate da neko trazi 80ogodisnju babu,100% slepu,ima papire....javite

 24. #24
  Početnik GogaMen (avatar)
  Učlanjen
  28.06.2007.
  Poruke
  6
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Ako neko sigurno zna..

  Ja ne razumem,kako to mislis tu lezi kljuc!?Kakve ima veze sto prima penziju od pokojnog muza?Ja sam isto predao zahtev i cekao sam vise od tri meseca..skoro pola godine sam cekao dok moj predmet nisu pogledali..takodje treba da navedes da ti kola trebaju bas zbog babe,da je vozis do lekara itd...Ajde pozz

 25. #25
  Početnik
  Učlanjen
  18.09.2006.
  Pol
  muški
  Poruke
  11
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Ako neko sigurno zna..

  kako mislim-mislim da posle tri meseca cekanja i cimanja zene od 80 godina na pregled u bg-200 km,dva puta,ovi iz ministarstva tako kaze-nije zaradila penziju,ne moze da ostvari pravo...sta covek da radi...prvo su napravili frku jer su ovi sto su je pregledali poslali umesto potvrde o invaliditetu,nalaz ocenu i misljenje gde takodje stoji da je 100% invalid....ali zabogaq oni to ne mogu da prihvate...pa posle toga,negu u "pravilniku" stoji da je rok u kome moraju da odgovore mesec dana,medjutim oni su ODLUCILI da to bude 2 meseca....u ovoj drzavi svak radi sta hoce i kako hoce i niko nikom e ne ogdovara ni za sta....i zao mi je sto cu ovo reci ali moram......kad ce jednom ove silnu ubice i samo ubice,pre nego sto izvrse samoubistvo otici kod nekih nije bilo kojih na salter,skratiti ih par za glavu,da malo dodju sebi i da shvate da ipak oni rade za narod i da kad covek dodje na salter se ne oseca kao da je dosao da trazi nesto iz njihovog dzepa a ne nesto za sta su ovi ustvari placeni i sta im je posao....pozdrav svima

Slične teme

 1. pa ima...sigurno da ima...
  Autor AntunTun u forumu Video igre
  Odgovora: 2
  Poslednja poruka: 04.02.2006., 19:03
 2. Sigurno?
  Autor kokson u forumu Sigurnost i zaštita
  Odgovora: 3
  Poslednja poruka: 20.08.2005., 11:04
 3. sigurno znate
  Autor sigurno znate u forumu Softver
  Odgovora: 1
  Poslednja poruka: 17.04.2004., 01:21
 4. Da li je sigurno??
  Autor DusanB u forumu Sigurnost i zaštita
  Odgovora: 2
  Poslednja poruka: 16.03.2004., 16:08

Pravila za slanje poruka

 • Ne možete kreirati novu temu
 • Ne možete poslati odgovor
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoju poruku
 •