U organizaciji Inicijative Mladih za Održivi Razvoj, Kragujevac i turističke agencije Holiday

LONDON CITY BREAK
Akademska poseta studenata iz Srbije Londonskoj Berzi Metala,
Evropskoj Banci za Obnovu i Razvoj i BBC-ju, 12.11.-18.11.2007
.

Inicijativa Mladih za Održivi Razvoj je u protekle dve godine prva na ovim prostorima pružila prilku studentima iz Srbije da organizovano posete i stručno se upoznaju sa radom najviših evropskih institucija, institucija EU i pojedinih država članica. Iskoristite i ovu jedinstvenu šansu, upoznajte London kao vodeći finansijski centar na globalnom nivou.

Program putovanja:
12.11. - Ponedeljak
Polazak iz Kragujevca, preko Beograda i Novog Sada, transfer do aerodroma u Budimpešti.
Let za London Luton aerodrom u 14h. Dolazak u 16h. Transfer do hotela uz panoramsko razgledanje grada u pratnji licencnog vodiča na srpskom jeziku (Oxford Street, Picadilly, Trafalgar, Westminster, Parlament, London Tower...). Dolazak u hotel. Slobodno veče. Noćenje.

13.11. - Utorak
Doručak. Nastavak obilaska Londona (prepodne). Preporučujemo vam da slobodne vreme iskoristite za razgledanje muzeja u kojima je ulaz slobodan: TATE Modern Museum, The British Museum, Natural History Museum, National Gallery... Noćenje.

14.11.- Sreda
FAKULTATIVNO
Jednodnevni izlet do Windsora i Oxforda. Zamak u Windsoru je zvanična rezidencija Kraljice. Star je preko 1000 godina i najstariji je dvorac na svetu u kome se i dalje živi. Nastavak puta u univerzitetski grad Oxford.
U slučaju povoljnih vremenskih uslova ovaj izlet će uključiti i obilazak neolitskog spomenika Stonehenge koji je izgrađen pre 5000 godina. Dolazak u popodnevnim časovima. Noćenje.

15.11.- Četvrtak
Londonska Berza Metala (LME)
LME je najuticajnije globalno tržište obojenih metala. Pored toga, na ovoj robnoj berzi trguje se fjučurs ugovorima i opcijama na plastiku, indekse... Dnevni promet na ovom finansijskom tržištu premašuje 40 milijardi dolara. Noćenje.

16.11.- Petak
Evropska Banka za Obnovu i Razvoj (EBRD)
Ova međunarodna bankarska institucija je proteklih godina bila najveći institucionalni investitor u Srbiji sa ukupnim angažovanjem od preko milijardu eura u finansijksom sektoru, infrastrukturi i oblasti energetike. Restrukturiranje i korporativizacija privrede koja prolazi kroz tranziciju su ključni izazovi za Banku u Srbiji. Neki od projekata su: zajam za najveću "greenfield" investiciju u Srbiji- Ball Packaging Europe, silos MK Komerca u Ukrajini, dokapitalizacija Komercijalne Banke. Noćenje.

17.11.- Subota
BBC TV Tour
Poseta televizijskom centru najvećeg javnog servisa na svetu pruža priliku da se upoznate sa radom BBC-a uživo. Poseta studijima (Top of the Pops, BBC Sport), BBC News, interaktivni studio. Noćenje.

18.11.- Nedelja
U ranim jutarnjim časovima posle doručka transfer do Luton Aerodroma. Let za Budimpeštu u 9:10. Oko 14h polazak za Novi Sad, Beograd, Kragujevac.

Preporuèujemo:
London je prepoznatljiv po mnogobrojnim pabovima, a noćni život je jedan od najuzbudljivijih. Preporučili bismo vam klubove Fabric, The End i EGG. Od ostalijh dešavanja izdvojili bismo London Jazz Festival, koncerte Kate Nash, Calvin Harris, Air, Stereophonics. O ostalim dešavanjima bićete blagovremeno obaveštavani putem maila, ili ove web stranice.London City Break, avionom, 6 noćenja
Cena aranžmana je 550. -EUR u više mesečnih rata


Cena aranžmana obuhvata:

*avionski prevoz Budimpešta- London Luton- Budimpešta
*aerodromske takse
*6 noćenja sa doručkom u hotelu (u Westminsteru, centar Londona)
*transfer autobusom (Kragujevac- Budimpešta- Kragujevac; Luton- Hotel- Luton) u komfornim turističkim autobusima
*razgledanje grada u pratnji lokalnog vodiča na srpskom (blue badge)
*ulaznicu za BBC TV Tour

Cena aranžmana ne obuhvata:

*vizu (postoji mogućnost dobijanja besplatne vize)
*međunarodno osiguranje za dobijanje vize
*fakultativne izlete

Uslovi plaćanja:

100 EUR-a prilikom prijavljivanja u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu NBS za efektivu na dan uplate, ostatak u jednakim mesečnim ratama do februara 2008 (jedna rata u devizama u autobusu, a za rate koje dospevaju nakon putovanja deponuju se čekovi građana). Konkretan dogovor u agenciji.

Informacije:

Inicijativa Mladih za Održivi Razvoj
Telefon: +381 (0)63 77 13 668
E-mail: inicijativa.kg@gmail.com

Turistička agencija Holiday
Telefon: +381(0)34 335 220; +381 (0)34 335 344
Web: www.holiday.co.yu