pozicioniranje SWF-a
Prikazujem rezultate 1 do 15 od 15

Tema: pozicioniranje SWF-a

  1. #1
    Aktivan član danez (avatar)
    Učlanjen
    15.06.2005.
    Pol
    muški
    Poruke
    1.947
    Reputaciona moć
    65

    Unhappy pozicioniranje SWF-a

    Bruka,
    ali sam zaboravio kako se to radi u HTML-u.Davno sam to radio i sad se ne secam, 'ocu da siznem.
    Imam swf koji bi zalepio da uvek dube u centru (u sredini i vertikalno i horizontalno) strane, koliko god korisnik razvlacio stranu.
    Vrzmam se vec dosta vremena i samo se nerviram kako sam to mogao da zaboravim, doduse uvek sam swf pozicionirao u sredini i gore, ali se to mnogo ne razlikuje.
    I znam da je ta strana 10-tak redova sa sve keywordsima i ostalo potrebnim, zato me i blam.
    Jbga negde sam imao cod-ove snimljene za takve potrebe, ali mi diska nema.
    Please, dajte neke redove.



  2. #2
    Zainteresovan član qwertynis (avatar)
    Učlanjen
    13.07.2007.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Niš, Serbia
    Poruke
    362
    Reputaciona moć
    42

    Podrazumevano Re: pozicioniranje SWF-a

    [font=Verdana]Pa evo nadjoh nesto pa sorry ako sam pogresio ali toliko mi poznavanje engleskog jezika. Vidi ovo pa mi odgovori ovde dal ti pomogoh...[/font]
    http://www.devarticles.com/c/a/DHTML/Dynamically-Positioned-Layers-by-Mouse-Position/2/

  3. #3
    Aktivan član danez (avatar)
    Učlanjen
    15.06.2005.
    Pol
    muški
    Poruke
    1.947
    Reputaciona moć
    65

    Podrazumevano Re: pozicioniranje SWF-a

    Ma ne qwertynis to je mlogo komplikovano, evo nasta sam mislio:


    <param name="bgcolor" value="#ffffff" />
    <embed src="introstanim.swf" quality="high" bgcolor="#ffffff" width="725" height="500" name="introstanim" align="middle" allowScriptAccess="sameDomain" type="application/x-shockwave-flash" pluginspage="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer" />
    </object>

    To sto mi treba ide uz ine .swf-a, bar koliko se secam, nisam siguran.

  4. #4
    Zainteresovan član qwertynis (avatar)
    Učlanjen
    13.07.2007.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Niš, Serbia
    Poruke
    362
    Reputaciona moć
    42

    Question Re: pozicioniranje SWF-a

    Moraces da pitas nekoga ko je upuceniji posto sam ja pokusao odgovor da ti isceprkam na netu, i nisam vest programer ....sorry

  5. #5
    Aktivan član danez (avatar)
    Učlanjen
    15.06.2005.
    Pol
    muški
    Poruke
    1.947
    Reputaciona moć
    65

    Podrazumevano Re: pozicioniranje SWF-a

    A meni niko nece da pomogne?

  6. #6
    Aktivan član danez (avatar)
    Učlanjen
    15.06.2005.
    Pol
    muški
    Poruke
    1.947
    Reputaciona moć
    65

    Podrazumevano Re: pozicioniranje SWF-a

    ZAR NIKO NA OVOM FORUMU NE UME DA POZICIONIRA FLESH NA SREDINI STRANE?

  7. #7
    Početnik belobrdo (avatar)
    Učlanjen
    30.06.2007.
    Poruke
    27
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: pozicioniranje SWF-a

    Ja to radim na sledeci nacin.
    Otvoris: insert new symbol-movie clip.Nazoves movie clip:"kocka". Postavis movie clip "kocka" na sredinu strane. U instance nazoves movie clip "kocka".
    Onda u actions: Upotrebis LoadMovie, target "kocka". Film swf ce se uplodovati u kocku.
    Nadam se da sam bila jasna .Ako ti nije jasno nesto pitaj ponovo.To je ako treba da stavis swf u flash. A u html, u dreamweaveru otvorim table, insert flash u table i to je to.
    Poslednji put ažurirao/la belobrdo : 14.08.2007. u 09:49

  8. #8
    Domaćin LePiaf (avatar)
    Učlanjen
    20.04.2004.
    Pol
    muški
    Poruke
    4.795
    Reputaciona moć
    101

    Podrazumevano Re: pozicioniranje SWF-a

    Za horizontalno centriranje koristi CSS

    position: relative;
    margin-left: auto;
    margin-right: auto;
    text-align: center;

    Za vertikalno centriranje je malo komplikovanije, mrzi me sad da kucam. Uglavnom, napravi JS kod koji ce da "pokupi" visinu prozora u browseru i na osnovu toga da odmakne sadrzhaj od gornje ivice koliko je potrebno. Iskopaj na guglu, ima sigurno negde.

  9. #9
    Aktivan član CTAHOJKO (avatar)
    Učlanjen
    21.06.2007.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Između dva glavna grada
    Poruke
    1.635
    Tekstova u blogu
    1
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: pozicioniranje SWF-a

    a jbt, napravi tabelu na strani (npr. 3x3) i definisi centralno polje u velicinu swf-a. ostale parametre zadaj da ti se cela tabela (ne polje) centrira hor/vert. a unutar tabele definisi da ti se polje centrira hor/ver. nisi ti zaboravio html, nego ga ne znas, ako ovo nisi ospeo da resis

  10. #10
    Aktivan član danez (avatar)
    Učlanjen
    15.06.2005.
    Pol
    muški
    Poruke
    1.947
    Reputaciona moć
    65

    Podrazumevano Re: pozicioniranje SWF-a

    Naravno da ga ne znam.
    I ranije ga nisam znao, ali sam imao pojma o nekim osnovama, kao tipa treba da izgleda ovako ili onako. I ko sto rekoh gore imao sam spremljene redove za te stvari, pa sam ih negde zaturio, ali bata se snasao :-), i iskopao te cd-e :-) :-), samo sam se nadao da ce mi neko brze odgovoriti da ne kopam po fiokama :-(
    Hvala svima, ali sredio ja to jos pre par dana.

  11. #11
    Aktivan član danez (avatar)
    Učlanjen
    15.06.2005.
    Pol
    muški
    Poruke
    1.947
    Reputaciona moć
    65

    Podrazumevano Re: pozicioniranje SWF-a

    Citat Original postavio belobrdo
    Ja to radim na sledeci nacin.
    Otvoris: insert new symbol-movie clip.Nazoves movie clip:"kocka". Postavis movie clip "kocka" na sredinu strane. U instance nazoves movie clip "kocka".
    Onda u actions: Upotrebis LoadMovie, target "kocka". Film swf ce se uplodovati u kocku.
    Nadam se da sam bila jasna .Ako ti nije jasno nesto pitaj ponovo.To je ako treba da stavis swf u flash. A u html, u dreamweaveru otvorim table, insert flash u table i to je to.
    Ma ja sa Fleshom nemam nekih vecih problema, cak ni sa action scriptom, iako ne volim prvise (i ne umem) da kucam kodove, znam da ih citam i kombinujem, te onda malo menjam pa napravim da radi kako sam zamislio.
    Inace vec sam napravio da mi se ucitavaju u glavnom .swf drugi .swf-i.
    Evo vidi: www.mmstanim.co.yu


    Naravno jos nije zavrsen, treba da na katalozima stavim povratnu dugmad i jos da doradim glavne strane.

  12. #12
    Aktivan član danez (avatar)
    Učlanjen
    15.06.2005.
    Pol
    muški
    Poruke
    1.947
    Reputaciona moć
    65

    Podrazumevano Re: pozicioniranje SWF-a

    Citat Original postavio LePiaf
    Za horizontalno centriranje koristi CSS
    Uglavnom, napravi JS kod koji ce da "pokupi" visinu prozora u browseru i na osnovu toga da odmakne sadrzhaj od gornje ivice koliko je potrebno.
    He, he, pa kad bi ja to znao,....

  13. #13
    Iskusan codemaker (avatar)
    Učlanjen
    05.04.2004.
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    6.416
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: pozicioniranje SWF-a

    E yebiga ondak...

  14. #14
    Aktivan član danez (avatar)
    Učlanjen
    15.06.2005.
    Pol
    muški
    Poruke
    1.947
    Reputaciona moć
    65

    Podrazumevano Re: pozicioniranje SWF-a

    ^^^^
    Znam, znam kajem se, lenj sam

    Al' na kraju se nekako snadjem

  15. #15
    Primećen član Gill Bates (avatar)
    Učlanjen
    11.05.2003.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Bgd
    Poruke
    603
    Reputaciona moć
    60

    Podrazumevano Re: pozicioniranje SWF-a

    Kad bi baba imala točkove bila bi avion!
    Linux is like a wigwam. No gates, and Apache inside!

Slične teme

  1. Pozicioniranje u CSS-u - sve sto ne razumete objasnio sam
    Autor The Scientist u forumu Web dizajn
    Odgovora: 7
    Poslednja poruka: 12.08.2007., 02:33
  2. Pozicioniranje - CSS?
    Autor GuitarLord u forumu Web dizajn
    Odgovora: 5
    Poslednja poruka: 18.02.2007., 14:58

Pravila za slanje poruka

  • Ne možete kreirati novu temu
  • Ne možete poslati odgovor
  • Ne možete dodati priloge
  • Ne možete prepraviti svoju poruku
  •