NAKON siječanjskih prvih probnih letova novih indijskih mornaričkih borbenih aviona MiG-29KUB, potkraj lipnja na svoje prve probne letove krenuo je i prvi jednosjed MiG-29K. Zanimljivost te inačice je među ostalim i u tome što ima istu prednju sekciju trupa kao i dvosjedna inačica, ali je u prostoru stražnje kabine smješten dodatni spremnik za gorivo.
Indija je naručila 16 aviona MiG-29K/KUB kojima kani opremiti svoj nosač aviona INS Vikramaditya (nosi ime po legendarnom kralju iz indijske povijesti). Nosač aviona INS Vikramaditya je nekadašnji ruski laki nosač Admiral Gorškov (koji nije u operativnoj uporabi od 1994.), a tijekom 2004. između Rusije i Indije sklopljen je ugovor o prodaji Indiji. Vrijednost sklopljenog ugovora je 1,6 milijardi američkih dolara. Gotovo polovica tog iznosa (670 milijuna američkih dolara) pokriva remont i modernizaciju nosača aviona koji se provode u Rusiji, dok druga polovica iznosa pokriva kupnju 16 aviona MiG-29K/KUB (Fulcrum D) i 10 protupodmorničkih helikoptera Kamov K-28. Indija je inicijalno naručila 16 aviona, 12 jednosjednih i četiri dvosjedne inačice, ali je nastavila pregovore s Rusijom oko moguće kupnje dodatnih 30 aviona.
Prvi produkcijski primjerci indijskog aviona MiG-29KUB trebali su biti isporučeni Indiji tijekom lipnja ove godine, dok se primopredaja nosača INS Vikramaditya očekuje tijekom 2008. Do studenoga ove godine Indiji bi trebalo biti isporučeno šest aviona MiG-29K/KUB, kojima će baza biti u Goai, gdje će provoditi daljnja letna testiranja i preobuku svog tehničkog i letačkog sastava. Ruski dizajneri MiG-a 29K/KUB navode kako je to definitivno avion nove generacije, koji ima digitalizirani "glass" kokpit, znatno snažniju pogonsku skupinu s dva motora RD-33K treće serije, novi višemodni radar, veći dolet i mogućnost nošenja ruskog navođenog naoružanja nove generacije. Četiri indijska dvosjeda, koje će rabiti i za obuku, imat će poput jednosjeda punu operativnu sposobnost za borbena djelovanja, a u odnosu na jednosjede razlikovat će se ponajviše kraćim doletom.
U Rusiji se nadaju kako će uspjeh ugovora oko indijskih mornaričkih MiG-ova pomoći na indijskom MRCA natječaju, na temelju kojega bi Rusija dobila narudžbu za čak 126 borbenih aviona MiG-35.
Indija je 2001. naručila tek 310 tenkova T-90 vrijednih 750 milijuna američkih dolara. Od toga je u ruskoj tvrtki Uralvagonzavod sastavljeno tek 124 komada (posljednji je isporučen 2005.), dok će ostale tenkove sastaviti u indijskoj tvrtki HVF Avadi (Uralvagonzavod će isporučiti većinu dijelova). Prvi "indijski" T-90 dovršen je u lipnju 2006. Licencni ugovor Indiji dopušta proizvodnju čak 1000 T-90. Nakon što je indijska vojska definitivno odustala od domaćeg tenka Arjun, znatno se povećala vjerojatnost da će Avadi dobiti narudžbu za svih 1000 T-90. Indija bi mogla postati i prvi kupac sustava Arena.
Drugi najveći izvozni posao sklopljen u posljednjih deset godina je prodaja tenkova T-90 Alžiru. Potkraj 2005. tamošnje je ministarstvo obrane naručilo prvu seriju od 180 uz opciju kupnje 300 tenkova. Dobra vijest za ruske tvrtke je da će svih 300 tenkova dovršiti u Rusiji. Uz to ugovor pokriva i mogućnost naknadne modernizacije oko 250 T-72, iako nema službene potvrde da se ta modernizacija obavlja. Iran je također kupio T-72S iako točan broj nikad nije službeno objavljen (zapadni obavještajni izvori navode podatak od 250 komada). Pedeset je sedamdesetdvojki isporučeno i Jemenu. Južna Koreja je kupila 33 T-80 radi prebijanja sovjetskog duga, pa ih u "agresorskim postrojbama" rabi u centrima za obuku tenkista. Za 175 milijuna američkih dolara grčki dio Cipra je 1996. kupio 41 T-80.