2012.
Strana 1 od 8 12345 ... PoslednjaPoslednja
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 183

Tema: 2012.

 1. #1
  Ističe se epoc (avatar)
  Učlanjen
  17.06.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  big old smoke, the
  Poruke
  2.230
  Reputaciona moć
  61

  Podrazumevano 2012.

  sigurno ste svashta chuli o toj famoznoj godini. o raznim astroloshkim prorochanstvima, raznim drugim predvidjanjima, majanskom kraju kalendara....

  dakle, datum: 21.12.2012. i neshto utemeljeno na pravoj nauci

  Moguć veliki sunovrat

  Umesto da uspori Zemlja će 21. decembra 2012. ubrzati u najoštrijoj krivini oko Sunca, zbog čega će se na površini pretumbati kontinenti

  „Sudnji dan” biće 21. decembra 2012. ili koju godinu kasnije! Izračunao ga je znalac mehaničkih pojava mr Slobodan Đorđević, vodeći inženjer u istraživačkom odeljenju kompanije „Erbas” u Hamburgu (Nemačka), koji proračunava čvrstinu buduće najveće putničke letelice na svetu.
  Za svoju dušu se, međutim, upustio u višegodišnje odgonetanje Zemljine izdržljivosti, složenog mehaničkog ustrojstva koje će je uskoro naglavce preokrenuti (uskoro će to objaviti u izdanju „Moći knjige”). Planeta će izvesti veliki „magnetni salto” koji će joj, kao kakav džinovski buldožer, preorati celu površinu. A šta će se dogoditi s nama?

  • Na kojim činjenicama zasnivate ovo zastrašujuće predviđanje?

  – Zamislite da u oštru krivinu velikom brzinom ulaze „formula 1” i dvospratni autobus. Pretpostavljate da će se prvi izvući, a drugi prevrnuti jer u ovom slučaju presuđuje oblik. Mehanički proračuni pokazuju da je unutrašnje čvrsto jezgro Zemlje od stabilnog elipsoidnog postalo nestabilno jajasto (ovalno), sa odstupanjem (ekscentricitet) od 0,998. Uzrok tome je premoć većeg ekvatorskog gravitacionog pritiska nad sve manjim centrifugalnim izobličenjem (deformacija) jezgra, čija se ugaona brzina obrtanja ubrzano – smanjuje!

  U proteklih vek i po Zemljino magnetno polje oslabilo je za deset odsto, dinamo (unutrašnje jezgro) posustaje! Svake godine 21. decembra ona ulazi u najoštriju krivinu (najbliža Suncu) ubrzavajući, umesto da, kao svaki vozač, koči! A jezgro, nasuprot ovome, sužava, a ne širi poprečni razmak između „svojih točkova” pružajući priliku tzv. žiroskopskom momentu da ga vertikalno obrne za 180 stepeni. Severni magnetni pol već je napustio Kanadu i napreduje ka Sibiru. Prema zakonima mehanike, severni deo unutrašnjeg jezgra pada ničice i istovremeno, zbog Koriolisovih sila, zanosi udesno. Da ne bi bio bačen kao u džudou, sprečava ga viskoznim trenjem preostali stabilni elipsoidni deo planete. Dokle?

  Zemljino magnetno polje neće nestati, ali teži minimumu posle kojeg treba da ojača. Očekuje se važan događaj kao podsticaj, a to je naglo vertikalno okretanje unutrašnjeg jezgra i zakretanje cele Zemljine kore za određeni ugao. U tom času magnetni polovi zamenjuju mesta i, nažalost, smenjuju se dve civilizacije. Završava se i 26.000 godina dug precesioni ciklus. Najkritičnije je kada osa Zemljine rotacije i osa ekliptike uđu u istu ravan, 21. decembra svake godine, kada se stiču najradikalniji matematički, mehanički, astronomski i posmatrački uslovi za veliki preokret. Ako poslednji omane, jer prva tri to ne mogu, sledi samo jedno – odlaganje...

  • Stiče se utisak da se uveliko pozivate na Milutina Milankovića i još neke, iako ni jedan od njih nije ništa slično nagovestio?

  – Od srpskog velikana sam mnogo naučio, verujem nešto dogradio. Pokušavam da osvetlim deo teorije Milutina Milankovića koji u poslednje vreme izaziva sumnju u nekim naučnim krugovima, a tiče se uslovljavanja ledenih doba. Slični su, ali ne isti, nagoveštaji u radovima Čarlsa Hepguda, profesora na Kinovom državnom koledžu u Nju Hempširu, koga je podržao Albert Ajnštajn. Zagovara se mogućnost delimičnog zakretanja Zemljine kore u odnosu na „mirno” jezgro, podstaknuto izraženim nagomilavanjem mase na površini. A sve dolazi iz dubine. Udeo mase jezgra od 32,18 odsto lako može da pobudi nežnu Zemljinu koru sa skromnim učešćem od svega 0,46 posto. Obrnuto ne ide. Treptaj jedne dlake na ljudskoj glavi ne obara čoveka; njegov pad, svakako, obara sve dlake!

  • Svi veliki pomori desili su se, kako objašnjavate, zbog povremenog nesklada u brzini okretanja Zemljinog jezgra i ostalog omotača.

  – Zemlja je nastanjiva kada je pet odsto bliža nego sada i 15 odsto dalja od Sunca. Obrtanje oko sebe omogućava život; da je samo jedna strana stalno okrenuta zvezdi, bila bi pregrejana, a druga – mračna i smrznuta. Kada se približava, izlaže nas opasnosti da budemo ispečeni. Zahvaljujući opadanju ugaone brzine i jajastom obliku jezgra, uz potporu žiroskopskog momenta, ona izvodi vertikalni salto; menjajući smer rotacije, daje šansu Suncu da se pojavi na zapadu. I počinje da se udaljava ka sledećem ledenom dobu. Zbog porasta brzine ugaonog obrtanja jezgro zadobija nov, elipsoidni oblik i mogućnost da novim vertikalnim saltom spreči da planeta konačno napusti Sunčev sistem. U toku precesionog perioda od 26.000 godina Zemlja se udaljava i približava, lutajući od globalnog zagrevanja do ledenog doba. Ali uvek ostaje u „životodavnom prstenu” – sa udaljenošću koja je veća od Venerine, a manja od Marsove. Ponaša se, u stvari, kao pouzdan peščani sat koji mora da se okrene da bi nastavio da radi.

  • Iz matematičkih proračuna proizilazi novi potop, sličan Nojevom. Kada mu se nadati?

  – Za, otprilike, 6.400 godina. Zbog naglog ugaonog ubrzanja uvećane centrifugalne sile, odvući će vodu sa severa i juga ka ekvatoru, na kome će „zauvek” nestati velike kopnene mase. Evropom će duvati užasni severni vetrovi, uz „neviđene” vulkanske erupcije i pomeranja Zemljine kore. Za razliku od prethodnog „pasivnog potopa”, izazvanog naglim usporenjem, naredni će biti „aktivan”. Potopima nisu potrebne nove količine vode: periodične promene ugaone brzine određuju preraspodelu i nova pustošenja.

  • Kako na živi svet utiče preokretanje magnetnih polova, što su i neki drugi najavili?

  – U vertikalnom zaokretu jezgro zahvata ogromne mase u dubini. Razlika između ekvatorskog i polarnog poluprečnika od 21.400 metara mora biti preuređena. Nimalo slučajno: to odslikava naglo izdizanje jednih područja kore za desetak kilometara i spuštanje drugih isto toliko. Setićete se da se ovo poklapa s najvišim planinama i najvećim dubinama. Zamislite užasnu sliku kako se kilometarski visok talas zemlje i kamenja iznenada izdiže, okićen bleštavim eksplozijama jarko crvene lave i praćen nepodnošljivom rikom iz Zemljine utrobe. Grozomorni vatreni pir kome nijedan holivudski scenario nije dorastao. Dan kada Sunce i zvezde menjaju pravac kretanja, kada nestaje jedna civilizacija, a magnetni polovi planete razmene svoja mesta...

  • Koliko smo blizu (ili daleko) od „Sudnjeg dana”?

  – To se očekuje 21. decembra 2012. godine ili, možda, kasnije.

  • Protivite se preovlađujućem tumačenju sveopšteg otopljenja, navodeći da je isključivi uzrok približavanje i udaljavanje od Sunca?

  – Šta mislite: da li je celishodno da civilizacije nastaju u pesku (Mesopotamija, Egipat...)? Postoji odgovor: Zemlja je prilazila Suncu preobražavajući idealne ekvatorijalne predele u manje pogodne za život. A na severu, gde smo sada, bivalo je bolje. Planeta se okretala malo brže pre 2000 godina nego sada... Moji proračuni daju nove, veoma male, činioce sila privlačenja i odbijanja Zemlje od Sunca, uzrokovane vlastitom rotacijom; one deluju dugoročno i nisu obuhvaćene Njutnovim formulama. Zemlja se približava Suncu, to je jedini razlog globalnog otopljenja. Uzrok nisu raspršivači i ugljen-dioksid, već rastojanje od matične zvezde!

  Stanko Stojiljković
  objavljeno: 28.01.2007. Politika
  koje je vashe mishljenje? lichno, deluje nemoguche .... s jedne strame ta teorema o ishchashenom magnetnom polju koje se vraca u novi ciklus svakih 26k godina. e upravo to: to i nije neki dug period u istoriji planete tako da bi sigurno bilo zabelezheno da se tako neshto desilo.. znachi mislim da neche biti nishta ni priblizhno toliko dramatichno.. 2. #2
  Primećen član Ninjarijeka (avatar)
  Učlanjen
  25.02.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Iznad vulkana
  Poruke
  638
  Tekstova u blogu
  2
  Reputaciona moć
  46

  Podrazumevano Re: 2012.

  Desilo se prije otprilike12 600 - 13 000 godina i opisano u Starom Zavetu koji je prenešen iz Sumerskih tekstova kao(božija kazna) potop ali nije bilo ono u zagradi jer "bogovi" su to znali ali nisu htjeli prenjeti ljudima već je jedan Enki(Nefil) to prenio Noi!!

 3. #3
  Ističe se epoc (avatar)
  Učlanjen
  17.06.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  big old smoke, the
  Poruke
  2.230
  Reputaciona moć
  61

  Podrazumevano Re: 2012.

  uff ... pricha o potopu mi deluje josh nelogichnije
  shta bi moglo da vodu povuche toliko?

 4. #4
  Ističe se wirdz (avatar)
  Učlanjen
  25.05.2007.
  Pol
  muški
  Poruke
  2.768
  Tekstova u blogu
  41
  Reputaciona moć
  84

 5. #5
  Primećen član Ninjarijeka (avatar)
  Učlanjen
  25.02.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Iznad vulkana
  Poruke
  638
  Tekstova u blogu
  2
  Reputaciona moć
  46

  Podrazumevano Re: 2012.

  Pa ukratko prolazak planete Nibiru(planet križanja) dalje o tome će biti riječi u Koliko smo mi napredna civilizacija

  Prolazak dovoljno velikog tijela da napravi pomutnju kako u magnetskom polu zemlje tako i u razmjeni plime i oseke!!!!

 6. #6
  Domaćin DukeofSerbia (avatar)
  Učlanjen
  15.06.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Сомбор - Human Reform League
  Poruke
  4.689
  Reputaciona moć
  92

  Arrow Re: 2012.

  Tекст је још један у низу...

  – Šta mislite: da li je celishodno da civilizacije nastaju u pesku (Mesopotamija, Egipat...)?
  Цивилизације настале у песку. Није него.

  Тип тврди неке ствари које тврде креационисти већ деценијама. А можда и јесте креациониста али несме јавно да каже знајући како су жигосани.
  Велика депресија II почиње у 2009!

 7. #7
  Elita Svabov (avatar)
  Učlanjen
  02.10.2004.
  Pol
  muški
  Poruke
  24.984
  Reputaciona moć
  320

  Podrazumevano Re: 2012.

  znaci ne mogu da verujem sta sam procitao:
  Umesto da uspori Zemlja će 21. decembra 2012. ubrzati u najoštrijoj krivini oko Sunca, zbog čega će se na površini pretumbati kontinenti
  kukuuuuuuuuu.......kakvih sve ima "strucnjaka"....i epoc, ne brini, nema tu ni N od nauke....

  @ninja
  gde bese ta planeta nibibibiru?
  kako do sada nije otkrivena?
  i jos vaznije pitanje, KOLIKA je ta planeta kada ce tako katastrofalno uticati na zemlju
  Well, of course it's a rat! You have rats in Spain, don't you - or did Franco have them all shot?

 8. #8
  Ističe se epoc (avatar)
  Učlanjen
  17.06.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  big old smoke, the
  Poruke
  2.230
  Reputaciona moć
  61

  Podrazumevano Re: 2012.

  astrologija ...... da je neshto ozbiljno ne bi bilo na odeljku zezanje ...
  Citat Original postavio Obersturmfuehrer
  znaci ne mogu da verujem sta sam procitao:

  kukuuuuuuuuu.......kakvih sve ima "strucnjaka"....i epoc, ne brini, nema tu ni N od nauke....

  @ninja
  gde bese ta planeta nibibibiru?
  kako do sada nije otkrivena?
  i jos vaznije pitanje, KOLIKA je ta planeta kada ce tako katastrofalno uticati na zemlju
  shta ti nije jasno ae reci da ti chika polako objasni ....

 9. #9
  Elita Svabov (avatar)
  Učlanjen
  02.10.2004.
  Pol
  muški
  Poruke
  24.984
  Reputaciona moć
  320

  Podrazumevano Re: 2012.

  objasni te krivine, perihele i ostalo...bas me zanima "naucno" objasnjenje
  u stvari, zanima me naucno objasnjenje kako ce to tek tako iznenada da se desi...
  price o formuli 1 i autobusu ne drze vodu...

  ajde ciko...
  Well, of course it's a rat! You have rats in Spain, don't you - or did Franco have them all shot?

 10. #10
  Ističe se epoc (avatar)
  Učlanjen
  17.06.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  big old smoke, the
  Poruke
  2.230
  Reputaciona moć
  61

  Podrazumevano Re: 2012.

  zashto 2012.? jel to zbog prorochanstva maja?

  mozhda je chudna korelacija ali sunce je bash te godine u max isijavanja, erupcija, magnetne bure....

  a ovo potonje ..... ne vredi neki sluchajevi su beznadezhni..... za tebe sinko nema nade surovo ali jbga takav je svet

 11. #11
  Elita Svabov (avatar)
  Učlanjen
  02.10.2004.
  Pol
  muški
  Poruke
  24.984
  Reputaciona moć
  320

  Podrazumevano Re: 2012.

  Citat Original postavio epoc
  zashto 2012.? jel to zbog prorochanstva maja?
  prorocanstva baci u djubre....

  Citat Original postavio epoc
  mozhda je chudna korelacija ali sunce je bash te godine u max isijavanja, erupcija, magnetne bure....
  ozbiljno?
  mozes li mi dati analizu poslednji 4 milijarde godine, pa da vidimo da je sunce bas TE godine u maksimumu isijavanja erupcija i magnetnih bura?

  Citat Original postavio epoc
  a ovo potonje ..... ne vredi neki sluchajevi su beznadezhni..... za tebe sinko nema nade surovo ali jbga takav je svet
  ja samo realno sagledavam svet i primenjujem znanje.
  decije price o iznenadnoj promeni polova, klime i ostalog ostavi za casopise zonra sumraka i trece oko (nazalost i politika se srozava)....
  Well, of course it's a rat! You have rats in Spain, don't you - or did Franco have them all shot?

 12. #12
  Ističe se epoc (avatar)
  Učlanjen
  17.06.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  big old smoke, the
  Poruke
  2.230
  Reputaciona moć
  61

  Podrazumevano Re: 2012.

  Citat Original postavio Obersturmfuehrer
  prorocanstva baci u djubre....
  ma kad ti kazhesh

  Citat Original postavio Obersturmfuehrer
  ozbiljno?
  mozes li mi dati analizu poslednji 4 milijarde godine, pa da vidimo da je sunce bas TE godine u maksimumu isijavanja erupcija i magnetnih bura?
  nemozhe kad te neshto zanima sam nadjesh informacije koje ti trebaju i to najmanje iz 2-3 izvora.... shta si ti .... jedno obichno razmazheno derishte koje misli da je najpametnije i da zna sve na ovome svetu......

  Citat Original postavio Obersturmfuehrer
  ja samo realno sagledavam svet i primenjujem znanje.
  decije price o iznenadnoj promeni polova, klime i ostalog ostavi za casopise zonra sumraka i trece oko (nazalost i politika se srozava)....
  i mozhda u medjuvremenu, ali mozhda (mala shansa u tvom sluchaju) shvatichesh koliko si glup i jadan sa takvim ego stavom ja jer upravo su takvi zajebali stvar u svakom sluchaju znachi sikter sa teme i nastavi da chitash svoju literaturu

  sad koliko se politika srozava nije na meni procenjujem ....... shto se ovog teksta tiche mislim da je jedna objektivna analiza shto naravno nikako nemozhe da nadoknadi manjak u obrazovanju i znanju.......


  da se vratim na temu
  ne verujem da che eventualno resetovanje magnetnog polja zemlje imati takav dramatichan ishod

 13. #13
  Elita Svabov (avatar)
  Učlanjen
  02.10.2004.
  Pol
  muški
  Poruke
  24.984
  Reputaciona moć
  320

  Podrazumevano Re: 2012.

  Citat Original postavio epoc
  nemozhe kad te neshto zanima sam nadjesh informacije koje ti trebaju i to najmanje iz 2-3 izvora.... shta si ti .... jedno obichno razmazheno derishte koje misli da je najpametnije i da zna sve na ovome svetu......
  znaci ne znas, nego se lozis na napise u casopisiima.
  dobro.
  ajde momcino, rekao si da ces da mi objasnis sta mi nije jasno, pa ako mozes to oko ciklusa sunca.

  Citat Original postavio epoc
  i mozhda u medjuvremenu, ali mozhda (mala shansa u tvom sluchaju) shvatichesh koliko si glup i jadan sa takvim ego stavom ja jer upravo su takvi zajebali stvar u svakom sluchaju znachi sikter sa teme i nastavi da chitash svoju literaturu
  moja literatura je naucna literatura priznata na celom svetu.
  tvoja literatura su prorocanstva, trece oko i www.galaksija.com

  drugo pitanje...objasni mi sa astronomske strane (pazi, sa astronomske, ne sa astroloske) te krivine u putanji zemlje

  cekam.

  PS. pitam se samo ciji si klon....
  Well, of course it's a rat! You have rats in Spain, don't you - or did Franco have them all shot?

 14. #14
  Ističe se epoc (avatar)
  Učlanjen
  17.06.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  big old smoke, the
  Poruke
  2.230
  Reputaciona moć
  61

  Podrazumevano Re: 2012.

  ko cheka docheka

 15. #15
  Elita Svabov (avatar)
  Učlanjen
  02.10.2004.
  Pol
  muški
  Poruke
  24.984
  Reputaciona moć
  320

  Podrazumevano Re: 2012.

  i sta bi momcino?
  ne znas nista, ali dobro zvuci?

  ajde ciko, objasni....bar ono oko sunca....oko one krivine u koju ulazi f1 zemlja?
  nesto? bilo sta?

  ...najgore od svega je sto u tekstu ima delimicne istine, ali neukoj raji se vise svidja smak sveta....
  Well, of course it's a rat! You have rats in Spain, don't you - or did Franco have them all shot?

 16. #16
  Ističe se epoc (avatar)
  Učlanjen
  17.06.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  big old smoke, the
  Poruke
  2.230
  Reputaciona moć
  61

  Podrazumevano Re: 2012.

  a jel? znachi ima istine.... lupash gluposti

 17. #17
  Elita Svabov (avatar)
  Učlanjen
  02.10.2004.
  Pol
  muški
  Poruke
  24.984
  Reputaciona moć
  320

  Podrazumevano Re: 2012.

  da.
  samo kao i sve ostale senzacije, cinjenice su namerno pogresno interpretirane kako bi autor stekao slavu na brzaka....i to je ono sto tekst cini debilnim...

  nego, ne videh nikakva pojasnjena....
  sta uopste ti znas o suncu, zemljinoj putanji, magnetnim polovima?
  Well, of course it's a rat! You have rats in Spain, don't you - or did Franco have them all shot?

 18. #18
  Ističe se epoc (avatar)
  Učlanjen
  17.06.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  big old smoke, the
  Poruke
  2.230
  Reputaciona moć
  61

  Podrazumevano Re: 2012.

  ti ionako znash sve a tu nema pomochi ..... pogreshno iterpretirane chinjenice jbmu
  ti si losha shala zar ne primechujesh da je tvoj post obichno poslednji na temi?
  zato, odjebi ....

 19. #19
  Ističe se epoc (avatar)
  Učlanjen
  17.06.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  big old smoke, the
  Poruke
  2.230
  Reputaciona moć
  61

  Podrazumevano Re: 2012.

  ili se drzhi teme ako mozhesh

 20. #20
  Elita Svabov (avatar)
  Učlanjen
  02.10.2004.
  Pol
  muški
  Poruke
  24.984
  Reputaciona moć
  320

  Podrazumevano Re: 2012.

  tema = rasprava
  ako si ocekivao da svi padnemo na dupe i kazem "vaau, kakvo otkrice" grdno se varas.
  ovde se barata cinjenicama, a ti nisi ponudio nista, iako si se nudio da das objasnjenje.
  tako da prijatelju, nauci da raspravljas na temu, a do tada prati forum Tinejdzeri, mislim da ti to bolje stoji.

  ti ionako znash sve a tu nema pomochi ..... pogreshno iterpretirane chinjenice jbmu
  ajde, drzimo se teme.
  hoces da potrkrepis svoj post nekom cinjenicom ili ces da nastavis u istom maniru?
  Well, of course it's a rat! You have rats in Spain, don't you - or did Franco have them all shot?

 21. #21
  Ističe se epoc (avatar)
  Učlanjen
  17.06.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  big old smoke, the
  Poruke
  2.230
  Reputaciona moć
  61

  Podrazumevano Re: 2012.

  ne ae ovako
  daj ti svoje prozivke prvo potkuj chinjenicama mozhe?

 22. #22
  Ističe se epoc (avatar)
  Učlanjen
  17.06.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  big old smoke, the
  Poruke
  2.230
  Reputaciona moć
  61

  Podrazumevano Re: 2012.

  tema i rasprava na tu temu
  a ne iznoshenje svojih zhivotnih frustracija svuda i na svakoj temi

 23. #23
  Ističe se epoc (avatar)
  Učlanjen
  17.06.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  big old smoke, the
  Poruke
  2.230
  Reputaciona moć
  61

  Podrazumevano Re: 2012.

  mislim da sam bio jasan

 24. #24
  Elita Svabov (avatar)
  Učlanjen
  02.10.2004.
  Pol
  muški
  Poruke
  24.984
  Reputaciona moć
  320

  Podrazumevano Re: 2012.

  imas gore gomilu pitanja na koje ocekujem odgovor.
  a kad sam odgovoris na njih, ja cu samo da kazem "upravo to"...
  pocev od merenja magnetnog bolja, nagnutosti ose, suncevih ciklusa itd...a mogao bi i koju rec o merenjima i posmatranjima gore navedenih....
  Well, of course it's a rat! You have rats in Spain, don't you - or did Franco have them all shot?

 25. #25
  Ističe se epoc (avatar)
  Učlanjen
  17.06.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  big old smoke, the
  Poruke
  2.230
  Reputaciona moć
  61

  Podrazumevano Re: 2012.

  chekaj shta ti zamishljash ?

  ajde iznesi svoje stavove ako ih imash i reci to shto znash a posle chemo da mudrujemo

Strana 1 od 8 12345 ... PoslednjaPoslednja
Vrh strane

Slične teme

 1. 2012.
  Autor wirdz u forumu Ostalo
  Odgovora: 106
  Poslednja poruka: 05.06.2015., 01:31
 2. 2012.
  Autor Alekasandar3 u forumu Politika
  Odgovora: 60
  Poslednja poruka: 03.11.2013., 14:44
 3. 21. decembar 2012.
  Autor Bara Kob Ama u forumu Teorije zavera
  Odgovora: 93
  Poslednja poruka: 17.02.2009., 01:53
 4. U EU do 2012
  Autor rale74 u forumu Politika
  Odgovora: 156
  Poslednja poruka: 30.03.2008., 22:43

Pravila za slanje poruka

 • Ne možete kreirati novu temu
 • Ne možete poslati odgovor
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoju poruku
 •