Dekan "zleca"
Prikazujem rezultate 1 do 21 od 21

Tema: Dekan "zleca"

  1. #1
    Iskusan codemaker (avatar)
    Učlanjen
    05.04.2004.
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    6.416
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Dekan "zleca"

    Posto me je pukovnik pretekao pa zakljucao temu pre nego sam stigao da pomognem zleci a sve pisuci podugacak odgovor, moram da mu omogucim da procita. Za buduce generacije kao primer kako se gradi karijera jednog vrsnog strucnjaka na fakultetu koji pravi projekte a ne zna da napravi EXE fajl programa koji je prethodno izprogramirao:
    (ako je cova stvarno neko ko na nekom fakultetu pravi projekte, kuku nama za stoleca unapred, nema nam drugo nego da se samoubijemo udarcima tastature po glavi..)

    Autore takvih postova bi trebalo naterati da do kraja zivota pisu na tablu "necu se petljati u ono sto ne rzazumem"

    Radi lakseg razumevanja, prilazem boldovano dva posta koja su prouzrokovala covekovo unapredjenje u dekana momentalno:

    POST1
    Ljudi potrebna mi je pomoc oko izrade exe fajla od c# aplikacije.
    Odradio sam aplikaciju i sad trebam da napravim exe fajl da bih instalirao na drugom racunaru.
    Kako to da uradim i jel mi potrebno jos nesto od programa kada to uradim? Hvala unapred

    POST 2 (nakon sto se iznervirao sto ga niko ne razume)
    ljudi nema te vi veze. kakav bre exe fajl iz debug pa bren ti nemas veze i gde to da instaliras kad moj projekat ima bazu bre. Alo ljudi nisam ja pocetnik ja radim vec godinu dana i radio sam na faksu projekte ali kod mene kuci ne mogu da napravim exe fajl da mogu da ga prebacim na drugi komp a da nije u mrezi.
    ja sam pravio exe ali nakacim na server i lokal ga koristi ali to nije iso kad hoces sa jedne na drugu masinu. kakvi ste vi paceri bre.



    ZLECO, NEVOLJNICE ZLECO:
    E sad si preterao "zleca" a i lepo mi je legao tvoj poslednji post.
    Taman zavrsih neki komplikovani deo programa pa sam raspolozen da i tebi pomognem da se vines barem do mesta dekana na svom fakultetu. jeste da je kasno ali eto, zrtvovacu se.

    1. Prvo kazes:
    "Odradio sam aplikaciju i sad trebam da napravim exe fajl da bih instalirao na drugom racunaru. Kako to da uradim i jel mi potrebno jos nesto od programa kada to uradim?"
    - Znaci nemas blage veze cime se uopste pravi izvrsni fajl, aka EXE.

    2. Tvoj projekat ima bazu? Ajde? I sad zbog toga, stvarno ti nije jednostavno da "instaliras" EXE koji usput budi receno ni ne umes da napravis... Hmm, zanimljivo se razvijaju stvari

    3. Nisi pocetnik, radis vec godinu dana, i to na faksu? Radi covek projekte, ma PROJEKTE radi, usvari PROJEKTINE bre radi covek, sad sto ne ume da napravi EXE, necemo cepidlaciti...

    4. Kod kuce ne mozes da napravis EXE a da ga nije na mrezi? Imas li ti mrezu kuci, pazi, ne pitam za onu protiv komaraca ili za 'vatanje leptira, mislim na RACUNARSKU mrezu. Znas ono, dva racunara spojena nekako pa se "vide" (da ti sad ne objasnjavam, zabolece te glava)

    5. Rece da ne mozes da napravis EXE pa da ga prebacis na komp ako nije na mrezi? Zanimljivo, kako mislis da ti ovde objasni neko da prebacis EXE na neki racunar kojii nije u mrezi, jednostavnije receno - nema mreze, kuci imas samo mrezicu protiv komaraca ili za hvatanje leptira. Stvarno je problem, mislim da je neresiv. Pa gde si posao, bez qrca na svadbu, kako da radis sa mrezom kad je nemas?

    6. Ybte, pa mi smo stvarno paceri ovde. Kako bre ne razumem:
    "..ali nakacim na server i lokal ga koristi ali to nije iso kad hoces sa jedne na drugu masinu"
    Pa razumes, nije isto mrezni sistem i "sa jedne na drugu masinu" - to je drugo, ovamo ima server a koristi ga lokal a ako imas sam dva bedna racunara, koji je lokal a koji je server i naravno dolazi do zabune, gde sta i kako prebaciti.
    To sve pod uslovom da umes da napravis EXE, sto si i u svom prvom postu pitao.

    Dakle da pokusam pomoci, ali prvo moram da rastabirim sta je tebi problem i sta hoces. Koliko sam ja shvatio, situacija je sledeca:

    Ti zapravo umes da programiras ali ti je problem da to svoje znanje materijalizujes u vidu jednog obicnog, svakodnevnog fajla, sa ekstenzijom EXE, nema veze ime, daces ga kasnije. E sad posto ne umes da napravis prokletinju, prelazis privremeno na drugu fazu, to sto nisi napravio treba sad negde prebaciti da ti ne stoji kuci, jel'da sta ce kuci, beskorisno je ako svetu ne ponudis svoje remek delo - program bez EXE fajla.
    E sad, ovde se odmah pojavio problem, posto ti mrezice protiv komaraca i za hvatanja leptira nekako ne lice na vezu dva racunara, niti ih za to mozes ikako upotrebiti, shvatio si da si u problemu.
    Za sada je problem sledeci
    - nemas mrezu
    - nemas onu prokletinju od EXE fajla
    a hteo bi da to prebacis na neki server pa da sa lokala mozes raditi nesto.
    Dodatni problem predstavlja neka baza, nije ti bas najjasnije kakva baza ali neka svakako. Dakle imas nedefinisanu bazu, na takodje nedefinisanoj lokaciji, koju treba da obradjuje EXE koji ti ne umes da napravis, mada si perfektno isprogramirao program.
    Da ti je nekako se docepati servera, ali od kuce tesko, sad bi trebalo nekako se povezati sa serverom. jedna od ideja je da raspletes ili mrezu protiv komaraca ili mrezicu za hvatanja leptira i pokusas da dobacis do fakulteta.
    Sad, posto ni to nekako ne ide, a debug ti pravi problem, odbaci zlocu kao nepotrebni balast i sacuvaj samo kod programa.

    Predlazem da u ponedeljak odes do fakulteta i zatrazis da te naglavacke izbace, jer nisi bio sposoban da prebacis EXE koji i inace nisi umeo da napravis a baza je u meduvremenu pukla jer se server pokvario kad si pokusao da viljuskom sastavis neka dva otvora, koja su obecavala kao da su za povezivanje. Malo je zavarnicilo, pa si pokrio server babinim miljeom i polako zbrisao sa fakulteta.
    Posto su te zbog skidanja mrezice protiv komaraca izboli isti, svrati u apoteku, kupi neku mast a i nesto flastera jer si se ugruvao loveci leptire bez mrezice.

    Onda popij casu ladne vode, razmisli sta lupas, pa ako shvatis, napisi to suvislo, mozda ti neko uspe pomoci. Ja necu moci jer me eto zabolela glava od pokusaja da shvatim, da li se zayebavas ili si ozbiljan.
    Ako si ozbiljan, jos vise ce me zaboleti glava, jer takvi kao ti prave PROJEKTE na fakultetima....
    Poslednji put ažurirao/la codemaker : 21.07.2007. u 03:46



  2. #2
    Zainteresovan član
    Učlanjen
    23.08.2005.
    Poruke
    379
    Reputaciona moć
    48

    Podrazumevano Re: Dekan "zleca"

    Хихихихихи
    Куку човече...Хихихи... Један велики "лол "

    Шта сад, "дискусију" настављамо овде?
    @zleca
    Ја изводим закључке на основу онога што видим. Ти си нам се претставио на такав начин да би свако помислио да си 6-7. разред основне школе и да си се пре пар недеља упознао са Visual Basic-ом. Ја не покушавам да те вређам само анализирам ситуацију.
    Нигде ниси споменуо спецификације твоје апликације и самим тим ја не могу да знам дал' ти користиш неку базу или не.

    Али ево ипак ћу ти одговорити.
    Претпоставимо да на дестинационом рачунари постоји инсталирана и покренута MS SQL база података( или коју већ користиш), а уколико си користио неку file-based базу рецимо Access онда мораш да дистрибуираш њене фајлове са програмом.
    Затим отвориш твој пројекат у VS-у. Десни клик на твој solution у solution explorer-у те из падајућег менија изабери Configuration Manager. У новоотвореном прозору, у горњем левом углу, постоји падајућа листа из које треба да изабереш "Release". Онда кликни на OK да потврдиш измене.
    Build-> Rebuil All. Уђи у "bin" фолдер где је смештен твој пројекат и затећи ћеш фолдер са именом Release. Унутра је твоје exe фајл.
    Ако желиш и инсталацију, када ово горе урадиш, кликни кесни клик на пројекат у solution exploreru и изабери "Publish". Остаје ти само да пратиш упутства са екрана.


    И да нам се извиниш!
    Samo jedan klub--samo jedan grad---
    samo Z E T A bre
    kakav partizan

  3. #3
    Početnik
    Učlanjen
    20.07.2007.
    Poruke
    27
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: Dekan "zleca"

    evo jednog dela koda koji mi sluzi za neko snimanje, inace ovo je iz mog projekta koji sluzi za kladionicu, odnosno pracenje reltata i pravljenja tabele i kvota.

    private void Snimanje()
    {
    long i;
    long j;
    i = long.Parse(cmbdomaci.SelectedValue.ToString());
    j = long.Parse(cmbgosti.SelectedValue.ToString());
    LigaDataSet.KlubRow x = (LigaDataSet.KlubRow)ligaDataSet.Klub.FindByKlubid (i);
    LigaDataSet.KlubRow y = (LigaDataSet.KlubRow)ligaDataSet.Klub.FindByKlubid (j);

    x.UkupnoUtakmica = (byte)((int)x.UkupnoUtakmica + 1);
    x.BrojpostignutihGolova = (int)x.BrojpostignutihGolova + int.Parse(txtbrojdatihgolovadomaci.Text);
    x.BrojPrimljenihGolova = (int)x.BrojPrimljenihGolova + int.Parse(txtbrojdatihgolovagost.Text);

    y.UkupnoUtakmica = (byte)((int)y.UkupnoUtakmica + 1);
    y.BrojpostignutihGolova = (int)y.BrojpostignutihGolova + int.Parse(txtbrojdatihgolovagost.Text);
    y.BrojPrimljenihGolova= (int)y.BrojPrimljenihGolova + int.Parse(txtbrojdatihgolovadomaci.Text);

    if (int.Parse(txtbrojdatihgolovadomaci.Text) > int.Parse(txtbrojdatihgolovagost.Text))
    {
    x.BrojPobeda = (byte)((int)x.BrojPobeda + 1);
    x.BrojBodova = (int)x.BrojBodova + 3;
    y.BrojPoraza = (byte)((int)y.BrojPoraza + 1);
    }
    if (int.Parse(txtbrojdatihgolovadomaci.Text) == int.Parse(txtbrojdatihgolovagost.Text))
    {
    x.BrojNeresenih = (byte)((int)x.BrojNeresenih + 1);
    x.BrojBodova = (int)x.BrojBodova + 1;
    y.BrojNeresenih = (byte)((int)y.BrojNeresenih + 1);
    y.BrojBodova = (int)y.BrojBodova + 1;
    }
    if (int.Parse(txtbrojdatihgolovadomaci.Text) < int.Parse(txtbrojdatihgolovagost.Text))
    {
    y.BrojPobeda = (byte)((int)y.BrojPobeda + 1);
    y.BrojBodova = (int)y.BrojBodova + 3;
    x.BrojPoraza = (byte)((int)x.BrojPoraza + 1);
    }

    klubTableAdapter.Update(ligaDataSet.Klub);
    }

    Da pokazem paceru da znam nesto. Ja zanam exe da napravim ali ja hocu da napravim instalacionu verziju koja ima kljuc i sve ostalo. Mozda ja ne umem dobro da objasnim sta mi treba pa se nerazumemo

  4. #4
    Elita Svabov (avatar)
    Učlanjen
    02.10.2004.
    Pol
    muški
    Poruke
    24.984
    Reputaciona moć
    320

    Podrazumevano Re: Dekan "zleca"

    hehhe
    taj pacer je vise zaboravio nego sto si ti naucio....
    Well, of course it's a rat! You have rats in Spain, don't you - or did Franco have them all shot?

  5. #5
    Početnik
    Učlanjen
    20.07.2007.
    Poruke
    27
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: Dekan "zleca"

    Cekaj sto jel ovo ne pije vodu.
    Ja vas lepo pitam kako da napravim intalacionu verziju od svog programa koji ima bazu i koji sluzi za neki auto otpad, koji ima 6 tabela u bazi i 10 formi. Koji sluzi kao magacin za skladistenje delova. koji u sebi ima fajnd, unos i jos neke preglede. Treba da od njega napravim instalacionu verziju da bih instalirao korisniku tog programa. Ne znam cemu vredjanje. Pozdrav

  6. #6
    Početnik
    Učlanjen
    20.07.2007.
    Poruke
    27
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: Dekan "zleca"

    Napravio sam exe fajl i instalirao ga na drugom kompu. Interesuje me gde se nalazi baza na drugom kompu i jel mogu nju da prebacujem sa racunara na racunar. Hvala unapred

  7. #7
    Iskusan codemaker (avatar)
    Učlanjen
    05.04.2004.
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    6.416
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: Dekan "zleca"

    Zleco, a da ti ipak popijes one 'ladne vode, pa pokusas natenane da objasnis....?
    Evo, subota je, danas radim sa malo smanjenim intezitetom, pa cu pokusati za pocetak da te razumem.

    1. jel' tu umes ili ne umes da napravis EXE (izvrsni fajl, program, zovi kako god hoces, ali da to sta god da je, radi kad kliknes na njega - znas ono misem klik,klik alo brzo)? Cas pitas kako da napravis EXE, cas kako da napravis instalacioni fajl, cas si EXE napravio a sad ti fali neki drugi ****... i tako u krug.
    2. To sto si najverovatnije copy/paste dela nekog koda koji si nasao na internetu, postovao ovde, ne dokazuje da znas da napravis EXE. I nemoj vise slati kodove, jedan je tako slao "svoja dela" pa sam ga uhvatio tacno odakle je sa interneta iskopirao, nemoj me terati da potrazim..odonda je negde nestao u cyberspace, verovatno da zayebava nekog drugog na nekom drugom forumu...
    3. Ti si napravio vise projekata do sada, koliko vidim. Kladionica, pa otpad itd.. ali samo ti fali za misji **** pa da sve to proradi - onaj prokleti EXE fajl? Majko moja, kakve ti to projekte radis kad nemas EXE?
    4. Sad pominjes da treba da napravis instalacionu verziju. Pa imas na internetu gomilu free programa za izradu instalacija nekog programa. Uzmi bilo koji i vrsice posao, samo nemoj pre nego sto napravis EXE molim te! Napraviti instalacioni program a da nemas EXE ti je isto kao da si bez qrca posao na vencanje...
    5. Na kraju prijavljujes ponosno da si konacno napravio EXE fajl i uspeo da ga instalises na drugom kompu. Svaka cast. Doduse, kako si napravio EXE to ce samo sveti Bog znati, instalcioni program ne smem ni da pominjem... E sad samo da proveris da li to cudi uopste radi, mislim, da nisi slucajno snimio kod programa kao EXE ekstenzija? To ces lako proveriti, dvoklik na EXE i ako prijavi nesto poput "Go to hell" ili "Are you dumb" onda si nesto syebao zestoko...
    6. I na kraju kad je sve izgleda konacno selo na svoje mesto (mora da si malo pomogao macolom da bolje legne) sad se pojavio novi problem - gde su dodjavola baze podataka? Veoma bi bilo zanimljivo videti u tvom "projektu", dakle u kodu, kako se ti povezujes na tu bazu podataka, koju putanju koristis, kad nemas pojma gde je baza podataka? Zavisi o kakvoj je bazi rec, naravno.
    Obrni okreni, tog djubreta od baze nema nigde? Yebiga, pokusaj da umlatis vlasnika otpada prvom kurblom koju nadjes mozda ce priznati gde mu je baza, yebala ga vise ta baza...

    Daklem, evo tu sam, zelim da pokusam da shvatim, da bih pokusao da pomognem. Nista te ne razumem a voleo bih da znam:
    - kako te drze na fakultetu da ti pravis projekte, jel ti sef voznog parka neki rodjak?
    - kakve ti to projekte sa znanjem koje imas/nemas pravis uopste, MOLIM te objasni
    - da li si siguran da radis na racunaru, da nisi greskom ukljucio peglu pa naravno nema EXE?
    - kakvog je mentalnog zdravlja covek sa otpada koji je tebi dao da radis "projekat"?
    - Zasto ne predjes potpuno na kladjenje, pre ces zaraditi nesto na tipovanju "Vlaznimi - Donje Strnjiste" nego na radu na racunaru, nije to za tebe ocigledno

    "Daj se koncentrirat" pa polako...
    Mada cisto sumnjam

    Dokle ce vise da se ovakve individue izzivljavaju po forumima, stvarno me zanima...
    Poslednji put ažurirao/la codemaker : 21.07.2007. u 15:56

  8. #8
    Primećen član maksvel (avatar)
    Učlanjen
    30.06.2004.
    Pol
    muški
    Poruke
    778
    Reputaciona moć
    57

    Podrazumevano Re: Dekan "zleca"

    Ma nema potrebe za bilo kakvim dodatnim programiranjem - .NET već u sebi ima garbage collector

    Code, nemoj se nerviraš, misli na čuku
    Poslednji put ažurirao/la maksvel : 21.07.2007. u 20:19
    Let the boy try

  9. #9
    Početnik
    Učlanjen
    20.07.2007.
    Poruke
    27
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: Dekan "zleca"

    Hahhaahahahaa. daj majl da ti posaljem instalacionu verziju. Ovaj kod sam radio sam i koristim sql bazu. Ovaj projekat je uradjen preko data seta, ali umem i cistim kodom. Otisao sam desnim tasterom u solution explorer desnim tasterom na moj projekat i onda na publish, odabrao mesto gde da snimim i napravio inastal verziju. Nisam se dobro izrazio zato me niste shvatili. Na tom drugom racunaru sam instalirao .net framework 2.0, windows installer 3.1 i sql server 2005 jel bez toga nisam mogao da instaliram projekat. Kada sam intalirao projekat on radi i nalazi se u start meniju, skladisti podatke i cuva ih. mene interesuje dali je on sam prilikom instalacije napravio negde bazu ili ja moram da prekopiram onu bazu iz mog projekta. znam i ja po nesto veruj te mi.

  10. #10
    Iskusan codemaker (avatar)
    Učlanjen
    05.04.2004.
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    6.416
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: Dekan "zleca"

    ---------------------------><-----------------
    "Kada sam intalirao projekat on radi i nalazi se u start meniju, skladisti podatke i cuva ih. mene interesuje dali je on sam prilikom instalacije napravio negde bazu ili ja moram da prekopiram onu bazu iz mog projekta. znam i ja po nesto veruj te mi."
    ---------------------------><-----------------

    No comment...

  11. #11
    Zainteresovan član
    Učlanjen
    23.08.2005.
    Poruke
    379
    Reputaciona moć
    48

    Podrazumevano Re: Dekan "zleca"

    zleca, дакле називао си нас пацерима а ето ипак смо ти рекли како да направиш инсталацију( preko publish), такође да треба да буде инсталирана база података( чак сам и натрефио да је реч о MS SQL-у). Зато не разумем ово:
    Hahhaahahahaa. daj majl da ti posaljem instalacionu verziju. Ovaj kod sam radio sam i koristim sql bazu.
    хвалиш се туђим знањем Узгред, sql база не постоји, SQL је упитни језик.
    Samo jedan klub--samo jedan grad---
    samo Z E T A bre
    kakav partizan

  12. #12
    Početnik
    Učlanjen
    20.07.2007.
    Poruke
    27
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: Dekan "zleca"

    ma ajd zdravo, na pogresnom mestu sam nasao da trazim pomoc.

  13. #13
    Iskusan codemaker (avatar)
    Učlanjen
    05.04.2004.
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    6.416
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: Dekan "zleca"

    Ako budes i tamo pisao tako, kako si pisao ovde, neces pomoci naci nigde.
    Kako stvari stoje, najbolje bi bilo da podignes vlastiti forum (ako uopstre umes) pa pitaj sam sebe, odgovaraj istim nacinom, i sigurno ces se savrseno razumeti.

    Sta god ti pricao, ako mi verujes, ja ni dan danas ne znam sta je tebi problem. Yebiga mozda slabije kopcam ali evo da me sad neko pita sta si zapravo naveo kao problem i sta hoces od samog pocetka da pitas, ne bih znao....

  14. #14
    Početnik
    Učlanjen
    20.07.2007.
    Poruke
    27
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: Dekan "zleca"

    znam sta hocu i to sma uradio
    da instaliram projekat na drugom racunaru
    jos uvek imam mali problem sa skladistenjem podataka ali i to cu se snaci tu su knjige
    Vi mislite da samo vi znate da programirate, i da niko nista nezna. Ja sam reko ko neveruje dobije instal verziju na majl pa neka vidi. ******,
    .

  15. #15
    Zainteresovan član sist_ing (avatar)
    Učlanjen
    28.02.2006.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Bor
    Poruke
    292
    Reputaciona moć
    46

    Podrazumevano Re: Dekan "zleca"

    Kad si napravio instalaciju, nisi se setio da pokupis i tvoju bazu u instalaciji da je
    ne moras naknadno kopirati na mestu gde se program instalirao? :-?

  16. #16
    Početnik
    Učlanjen
    20.07.2007.
    Poruke
    27
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: Dekan "zleca"

    Ajd mi objasni kako to da uradim
    Ja sam pravio instal preko publish, sta trebam da uradim da bih pokupio i bazu.
    Hvala unapred

  17. #17
    Zainteresovan član sist_ing (avatar)
    Učlanjen
    28.02.2006.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Bor
    Poruke
    292
    Reputaciona moć
    46

    Podrazumevano Re: Dekan "zleca"

    Ne mogu da ti pomognem u publish-u.
    Ja za pravljenje instalacija koristim "Inno Setup Compiler" (podrzava zakljucavanje sifrom)...
    mozes iz samog kompailera pojedinacno odrediti putanju faila gde ce se instalirati.
    Recimo neke failove instaliras u Program Files a neke koje zelis sacuvati od radoznalaca posaljes u Windows\system32\ ili negde drugde.

  18. #18
    Primećen član Login Killer (avatar)
    Učlanjen
    07.11.2004.
    Lokacija
    LOGIN KILLER OFF.
    Poruke
    869
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: Dekan "zleca"

    Evo da se i ja javim, nisam dugo bio, isao sam na put.

    @Zleca
    Da si neki programer ti bi sam napisao najobicniji setup, nebi nas ovde zezao. Ako neznas da upotrebis par API funkcija, e je**ga.
    By the way Da li si cuo za GOOGLE, YAHOO(BILO KAKAV PRETRAZIVAC)? Nasao bi ti na tone programa koji pravi setup. Cak imas i domacih programa,nacices na krstarici u domacim programima, program za pravljenje Setup-a.

  19. #19
    Početnik
    Učlanjen
    20.07.2007.
    Poruke
    27
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: Dekan "zleca"

    Naso sam program koi to sve sam radi..........

  20. #20
    Zainteresovan član
    Učlanjen
    23.08.2005.
    Poruke
    379
    Reputaciona moć
    48

    Podrazumevano Re: Dekan "zleca"

    "koi"...
    Samo jedan klub--samo jedan grad---
    samo Z E T A bre
    kakav partizan

  21. #21
    Ističe se
    Učlanjen
    01.07.2004.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Nis
    Poruke
    2.774
    Reputaciona moć
    78

    Podrazumevano Re: Dekan "zleca"

    Uf, slatko se nasmejah. Sto bre zezate decka, lepo vas pitao a vi tako. :-)
    Čiste ruke
    Hladna glava
    I vatreno srce

Slične teme

  1. Препоруке за куповину возила
    Autor mvbdb u forumu Automobilizam
    Odgovora: 20436
    Poslednja poruka: 14.03.2015., 04:34
  2. Odgovora: 7
    Poslednja poruka: 12.05.2011., 13:48
  3. Crnogorci doneli njihov "ustav" na Sv"J"ecanoj S"J"ednici!
    Autor feel_real_love u forumu Politika
    Odgovora: 119
    Poslednja poruka: 30.10.2007., 22:03

Pravila za slanje poruka

  • Ne možete kreirati novu temu
  • Ne možete poslati odgovor
  • Ne možete dodati priloge
  • Ne možete prepraviti svoju poruku
  •