VB problem u kodu
Prikazujem rezultate 1 do 7 od 7

Tema: VB problem u kodu

  1. #1
    DunjaM nije na forumu
    ја још спавам у тој марици у СУП Чукарициии
    Neproveren član DunjaM (avatar)
    Učlanjen
    09.05.2006.
    Pol
    ženski
    Lokacija
    novi sad
    Poruke
    666
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano VB problem u kodu

    Dakle, radim neki projekat i treba mi da nista ne uradi ako naidje na gresku... evo tog dela u kodu....


    x = Text1.Text
    y = Text2.Text
    z = Text3.Text

    If Text1.Text = "" Then MsgBox ("Ostavili ste prazno polje x")
    If Text2.Text = "" Then MsgBox ("Ostavili ste prazno polje y")
    If Text3.Text = "" Then MsgBox ("Ostavili ste prazno polje z")
    'Ako je ostavljeno prazno polje, upozori korisnika porukom

    Form1.Hide
    Form2.Show



  2. #2
    Početnik
    Učlanjen
    14.05.2007.
    Pol
    muški
    Poruke
    44
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: VB problem u kodu

    Kako mislis da ti nista ne uradi ako naidje na gresku? Malo mi je nejasno sta hoces. Navedi primer!!

  3. #3
    DunjaM nije na forumu
    ја још спавам у тој марици у СУП Чукарициии
    Neproveren član DunjaM (avatar)
    Učlanjen
    09.05.2006.
    Pol
    ženski
    Lokacija
    novi sad
    Poruke
    666
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: VB problem u kodu

    Pa ako korisnik ostavi prazno polje, on izbaci msgBox i sve to radi, ali onda nastavi da izvrsava instrukcije dalje, tj. prebacuje se na sledeci form. Sta treba da stavim izmedju te dve instrukcije da ostane na prvoj formi, i da ne predje na sledecu?

  4. #4
    Početnik
    Učlanjen
    14.05.2007.
    Pol
    muški
    Poruke
    44
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: VB problem u kodu

    Aha, sad je jasno! Verovatno imas i jedan button, pa u button_click radis ovo? Ako je tako onda jednostavno posle MsgBox(...) stavis exit sub. Ako nije tako stavi sve ovo sto si napisala u jedan sub pa uradi isto! Npr:

    [PHP] Dim x, y, z As String
    x = TextBox1.Text
    y = TextBox2.Text
    z = TextBox3.Text

    provera(x, y, z)

    Sub provera(ByVal s1 As String, ByVal s2 As String, ByVal s3 As String)
    If s1 = "" Then
    MsgBox("Ostavili ste prazno polje x")
    Exit Sub
    End If
    If s2 = "" Then
    MsgBox("Ostavili ste prazno polje y")
    Exit Sub
    End If

    If s3 = "" Then
    MsgBox("Ostavili ste prazno polje z")
    Exit Sub
    End If

    Me.Hide()
    Form2.Show()
    End Sub[/PHP]

    Nadam se da sam bio od pomoci

  5. #5
    DunjaM nije na forumu
    ја још спавам у тој марици у СУП Чукарициии
    Neproveren član DunjaM (avatar)
    Učlanjen
    09.05.2006.
    Pol
    ženski
    Lokacija
    novi sad
    Poruke
    666
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: VB problem u kodu

    Hvala, jesi, videću da li ću ovako nešto, ili sa Else i na kraju End if...

    Pozzz

  6. #6
    Zainteresovan član sist_ing (avatar)
    Učlanjen
    28.02.2006.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Bor
    Poruke
    292
    Reputaciona moć
    46

    Podrazumevano Re: VB problem u kodu

    Else pises ako se program treba odluciti oko dveju stavki.
    Ako imas vise od dve stavke, strukturu odlucivanja mozes da pises sa ElseIf:

    Kod:
            If s1 = "" Then 
                MsgBox("Ostavili ste prazno polje x") 
                Exit Sub 
            ElseIf s2 = "" Then 
                MsgBox("Ostavili ste prazno polje y") 
                Exit Sub 
            ElseIf s3 = "" Then 
                MsgBox("Ostavili ste prazno polje z") 
                Exit Sub 
            End If 
            '
            Me.Hide() 
            Form2.Show() 
            '
            ' Na ovaj naj nacin izbegavas da posle svake naredbe pises "End If", 
            ' vec ga samo jednom pises na kraju.

  7. #7
    Početnik
    Učlanjen
    14.05.2007.
    Pol
    muški
    Poruke
    44
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: VB problem u kodu

    Citat Original postavio sist_ing
    Else pises ako se program treba odluciti oko dveju stavki.
    Ako imas vise od dve stavke, strukturu odlucivanja mozes da pises sa ElseIf:
    Ok. Primedba se usvaja Ali samo sam malo "doradio" njen kod pa nisam obracao paznju

Slične teme

  1. Problem sa Flash playerom ili moguci Java problem.
    Autor Psyduck u forumu Internet
    Odgovora: 0
    Poslednja poruka: 24.01.2009., 11:52
  2. Bezijerove krive u C kodu
    Autor wujic u forumu Programiranje
    Odgovora: 1
    Poslednja poruka: 04.01.2009., 23:39
  3. problem sa boot-ovima - GRUB4DOS problem
    Autor twix u forumu Unix / Linux Operativni sistemi
    Odgovora: 0
    Poslednja poruka: 09.12.2008., 20:53
  4. problem - komp mi radi usporeno - problem
    Autor VisionOfDisorder u forumu Hardver
    Odgovora: 11
    Poslednja poruka: 28.07.2005., 01:15
  5. Javascript preload-greska u kodu.
    Autor Leka u forumu Web dizajn
    Odgovora: 5
    Poslednja poruka: 21.03.2005., 15:58

Pravila za slanje poruka

  • Ne možete kreirati novu temu
  • Ne možete poslati odgovor
  • Ne možete dodati priloge
  • Ne možete prepraviti svoju poruku
  •