Dušan Mihajlović- Moja bitka sa mafijom
Prikazujem rezultate 1 do 12 od 12

Tema: Dušan Mihajlović- Moja bitka sa mafijom

 1. #1
  Buduća legenda Alekasandar3 (avatar)
  Učlanjen
  08.06.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Second Star to the Right and Straight on 'Til Morning
  Poruke
  35.462
  Tekstova u blogu
  80
  Reputaciona moć
  743

  Podrazumevano Dušan Mihajlović- Moja bitka sa mafijom

  BIO sam potpredsednik u prvoj demokratskoj vladi Zorana Đinđića i "privremeni" ministar unutrašnjih poslova na predlog mandatara i predsednika države Vojislava Koštunice, čijoj je stranci pripadalo to mesto.
  Nažalost, moj mandat obeležila je bitka sa mafijom, mnogo više nego reforma policije, oslobađanje hipoteke prošlosti, i bilo koja druga delatnost kojom sam se bavio. Zato je to i osnovni sadržaj drugog toma "Zapisa o životu i politici" koje sam vodio u mojoj kući na Kneževcu, ispod Malog Povlena (1.347 m.n.v.) i pretočio u obimnu knjigu "Povlenske magle i vidici".
  Taj simboličan naziv tačno odražava dileme sa kojima sam napustio Ministarstvo unutrašnjih poslova. U tim "maglama" su i mnogi "hendikepi" sa kojima sam došao u ovaj osinjak i bastion režima, koji smo hteli da promenimo narodnim buntom 5. oktobra. U njima su i najvažnija pitanja na koja nisam dao odgovore u svojim zapisima. Ne služi mi na čast izjava da bi "istorija Srbije bila drugačija da sam na početku ministrovanja znao ono što sam saznao po prestanku mandata".

  "HENDIKEP" MINISTRA

  POČEĆU o pitanjima na koja nisam dao odgovor. Ona se uglavnom poklapaju sa konstatacijama koja je dala predsedavajući sudija Specijalnog suda Nata Mesarević, prilikom izricanja presude atentatorima na premijera Đinđića. Primetila je da postoji potreba da se raspravi politička pozadina atentata, kao i pitanje kako je bilo moguće da kriminalni klan, poznat policiji, uspe da ubije premijera, odnosno, gde su BIA i MUP zakazali u obezbeđivanju premijera?
  Odmah po dolasku u MUP shvatio sam da je mafija osnovni problem, ne samo policije, već čitavog društva, i ustvrdio sam da ćemo sve probleme demokratski rešiti, političkim sredstvima, ali da od ishoda borbe sa mafijom zavisi - da li će Srbija biti "balkanska Kolumbija ili savremena evropske država". Brzo sam shvatio i da su policiji vezane ruke i da postoji neka viša sila koja sabotira sve njene prave napore u borbi sa tom Hidrom sa bezbroj glava.
  Istina, na određeni način sam i odgovorio na to pitanje, zapisujući da su to oni koji su omogućili puštanje Šiptara i Kuma iz zatvora u kome su se našli posle optužnice za zločinačko udruživanje, otmicu Miškovića i brojna druga krivična dela. Da su oni ostali u zatvoru i osuđeni po navodima iz krivične prijave MUP-a, ne samo da još ne bi bili na slobodi, nego ne bi bilo ni pobune "crvenih beretki", pa ni akcije "Stop Hagu", odnosno pucnja u državu i ubistva premijera Đinđića. Ali, dok sam bio ministar nisam saznao ko je taj tajanstveni moćnik koji nam vezuje ruke. Moji saradnici su izbegavali da o tome govore, jer su znali moć tadašnjeg podzemlja, a možda su neki i sumnjali da i ministar pripada toj svemoćnoj organizaciji. Treba imati u vidu i spomenute "hendikepe" sa kojima sam došao.
  O kojim je "hendikepima" reč?
  Reč je o tome da novi ministar nije imao kontakt ni sa jednim rukovodiocem iz nasleđene strukture državne i javne bezbednosti. Još teži "propust" je činjenica da mi nijedno ime, ni lice, iz tzv. "Bele knjige" nije ništa značilo. Prvi koga sam upoznao na početku mandata, bio je Milorad Luković Legija, a poslednji koga sam upoznao, na kraju mandata bio je Stanko Subotić Cane. Ni jednog, ni drugog nisam upoznao svojom voljom i po svom zahtevu.
  Dalje, nisam bio obavešten o dogovorima koji su predstavnici DOS-a napravili sa pojedincima iz državnih struktura bezbednosti vojske i policije, i podzemlja. Jednostavno, nisam u njima učestvovao, niti me je neko o njima informisao. A kada sam o tome pitao mandatara za sastav nove republičke vlade Đinđića, prilikom razgovora o mom ulasku u vladu kao potredsednika, on je energično negirao da oni postoje i da vlada ima obaveza prema bilo kome ko se poziva na "zasluge" za 5. oktobra.

  BEBA RASTERAO MAGLE

  OSTAJE da objasnim zašto sam ćutao, što govorim tek sada.
  Rekao sam da kao ministar nisam znao sve odgovore. Teškoće i sumnje koje sam imao, opisao sam najbolje, zapisujući i ove rečenice, još 2002. godine: "Pritisci mafije na policiju i mene tada se pojačavaju. Imao sam utisak da se `surčinska mafija` prosto igra sa mnom i da na volšeban način nalazi puteve do vlasti. Osećao sam da ostajem sam. Mnoge kolege nisu htele da se zameraju svemoćnim bosovima, i na razne načine nastojali su da ne budu njihova meta".
  Ćutao sam o tome iz pijeteta prema pokojnom premijeru i da ne otežavam poziciju DOS-a, koja je ionako bila preteška. Nisam hteo da neko tada dovede u pitanje Đinđićevu ulogu u borbi za modernu Srbiju, niti kasnije da osporava političku prirodu atentata, zbog mojih sumnji u njegove saradnike i njihove veze sa podzemljem, uključujući i one koji su likvidirali Đinđića.
  Posle 10 godina, vratio sam se poslu od koga sam živeo. Smatrao sam da ne treba da se mešam u sudski proces koji je počeo. Mirno sam podnosio nerazumevanje i šikaniranje mnogih koje je "Sablja" zakačila ili promašila. Nisu me razumeli ni kao ministra, zašto bi me razumeli danas. Tako nisam slušao ni Bebino niti druga svedočenja pred Specijalnim sudom. Smatrao sam da država treba da radi svoj posao.
  I onda me je gospodin Vladimir - Beba Popović probudio iz udobne političke penzije, somnabulnom optužbom da sam naredio akciju "Mreža" da bih "ucenjivao" Stanka Subotića, čoveka koga ne bih ni upoznao da mi ga Beba nije doveo. Shvatio sam da se nešto veliko iza brda valja i da Beba nešto drugo ima u planu. Zato sam seo i pažljivo pročitao Bebina "sabrana dela". Zahvalan sam mu na njima. Njegova otkrića u "Insajderu", "Statusu", i nadasve, u knjizi "Svedočenja", rasterala su moje "magle". Dobio sam saznanja koja su mi nedostajala.
  Kada se upoznaju "sabrana dela" Vladimira - Bebe Popovića, nije teško razumeti zašto je on toliko aktivan u poslednje vreme. Bivši ministar pravde Vladan Batić ima objašnjenje: "Njegova životna misija je da se otkriju nalogodavci, organizatori, inspiratori, podstrekači ubistva Zorana Đinđića, politička pozadina ubistva Zorana Đinđića" i da tvrdi da se "neće smiriti dok to ne dokaže". Sve govori da je nešto drugo u pitanju. Da bismo to razumeli treba poći od Bebine najave u časopisu "Status" da će se vratiti u politiku "ako u Srbiji dođe vreme da vam za bavljenje politikom neće trebati i stomak". Do tada, on će političkom scenom u Srbiji upravljati iz Beča i Londona i na način na koji je to radio u svojim najboljim vremenima. Naveo je i svoje zastupnike koji će se time baviti do njegovog povratka.
  Ali, da bi Beba došao na vlast, treba prepraviti istoriju i pridobiti javno mnjenje. Kako je danas osnovna politička tema odnos prema Kosovu i Metohiji, treba i tu naći rešenja. Da se Vlasi ne dosete, da je reč o borbi za vlast. A zna se da pitanje vlasti u Srbiji nije više interes samo njenih građana, već i mnogih faktora u međunarodnoj zajednici.
  To smo već videli u velikoj operaciji združenih domaćih i međunarodnih demokratskih snaga rušenja Miloševićevog režima. Jedini cilj je bio skinuti Miloševića sa vlasti. Tada su sva sredstva bila dozvoljena i svi dobrodošli. Uključujući i kontraverzne biznismene, pa i lidere podzemlja. Uz međunarodnu zajednicu, veliki saveznik demokratske opozicije u Srbiji bila je demokratska vlast u Crnoj Gori.
  Da ne elaboriram dalje o ovoj temi koja je već istorijska, već da vidimo koja je danas centralna tema na Balkanu istih onih snaga koje su nas izdašno pomagale u rušenju Miloševića.

  ostatak na:
  http://www.novosti.co.yu/code/navigate.php?Id=4&status=jedna&vest=105617&datum=2007-07-01 2. #2
  DellBoy-011 nije na forumu
  Сестро заклињем се биће нас макар 300
  Elita DellBoy-011 (avatar)
  Učlanjen
  20.11.2003.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Zemun
  Poruke
  22.571
  Reputaciona moć
  277

  Podrazumevano Re: Dušan Mihajlović- Moja bitka sa mafijom
  SKANDAL!

  Dušan Mihajlović decembra 2002. potpisao zahtev da se Dušanu Maričiću Gumaru, ubici Stambolića, dodeli stan
  Mihajlović zahtev za dodelu stana poslao na insistiranje Jovanovića!


  http://www.kurir-info.co.yu/Arhiva/2005/jul/21/V-01-21072005.shtml

 3. #3
  Buduća legenda
  Učlanjen
  26.07.2005.
  Pol
  muški
  Poruke
  44.336
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Dušan Mihajlović- Moja bitka sa mafijom

  ja reko da ce da dopadnu svi corke osim onih koji predju u dss...

 4. #4
  Zainteresovan član ratnistrateg (avatar)
  Učlanjen
  28.03.2007.
  Poruke
  416
  Reputaciona moć
  0

  Exclamation Re: Dušan Mihajlović- Moja bitka sa mafijom

  Nije Ceda, nemojte ljudi ostace nam Eraserhead bez posla!

 5. #5
  Poznat ~Petar~ (avatar)
  Učlanjen
  14.08.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  bachelorette
  Poruke
  8.638
  Reputaciona moć
  132

  Podrazumevano Re: Dušan Mihajlović- Moja bitka sa mafijom

  dushan mihajlovic moze da ima samo bitku sa sopstevnim debilizmom
  jbt, kakvi su se sve shlepali uz revoluciju
  galerija frikova

 6. #6
  Iskusan Ha-Nocri (avatar)
  Učlanjen
  05.04.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Vojvodina
  Poruke
  6.834
  Reputaciona moć
  111

  Podrazumevano Re: Dušan Mihajlović- Moja bitka sa mafijom

  Jeste, on i Covic posebno. Bivsi SPS-ovski saradnici. Ovaj im cak bio i Gradolnacelnik BG-a
  ccccc

 7. #7
  Poznat Jerry Ropero (avatar)
  Učlanjen
  11.07.2006.
  Lokacija
  Jedna je Srbija
  Poruke
  7.375
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Dušan Mihajlović- Moja bitka sa mafijom

  hehehe ceda ce uskoro biti uhapsen heheheh

 8. #8
  Iskusan Ha-Nocri (avatar)
  Učlanjen
  05.04.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Vojvodina
  Poruke
  6.834
  Reputaciona moć
  111

  Podrazumevano Re: Dušan Mihajlović- Moja bitka sa mafijom

  Citat Original postavio Jerry Ropero
  hehehe ceda ce uskoro biti uhapsen heheheh
  To govoris sigurno jedno 3 godine i nikako da se desi. Kako to? :-D

 9. #9
  Zaslužan član eremita (avatar)
  Učlanjen
  02.02.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Београд - Врачар
  Poruke
  100.487
  Reputaciona moć
  2079

  Podrazumevano Re: Dušan Mihajlović- Moja bitka sa mafijom

  Citat Original postavio Шон
  ja reko da ce da dopadnu svi corke osim onih koji predju u dss...
  ма "макарена"........
  БИТИ СЛОБОДАН означава стање у којем субјект може деловати без присиле и забране.


 10. #10
  Primećen član ΓΑΛΙΝΙ (avatar)
  Učlanjen
  17.04.2006.
  Lokacija
  U prijateljskim zemljama, a zna se koje su...
  Poruke
  527
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Dušan Mihajlović- Moja bitka sa mafijom

  Citat Original postavio Ha-Nocri
  To govoris sigurno jedno 3 godine i nikako da se desi. Kako to? :-D
  Nemoj da baksuziraš. Ćuti malo, pa će KONAČNO da ga skembaju.

 11. #11
  Iskusan Duh Sekire (avatar)
  Učlanjen
  27.06.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  斧神
  Poruke
  6.638
  Tekstova u blogu
  19
  Reputaciona moć
  112

  Podrazumevano Re: Dušan Mihajlović- Moja bitka sa mafijom

  Citat Original postavio Шон
  ja reko da ce da dopadnu svi corke osim onih koji predju u dss...
  Та вам је антиципација, колега, била веома добра 8-)
  „Ko ne voli Dabić Rašu, popušio karu našu“ Kustendorf

 12. #12
  Tuzni_patak nije na forumu
  Trazi forum gde moze procitati svoje postove i posle 2 nedelje
  Elita Tuzni_patak (avatar)
  Učlanjen
  13.04.2004.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Real Beograd,Virtuelno u preseljenju,bice naknadno objavljeno
  Poruke
  18.171
  Tekstova u blogu
  20
  Reputaciona moć
  259

  Podrazumevano Re: Dušan Mihajlović- Moja bitka sa mafijom

  Deca spavaju najlepše na svetu.....

  Kad svi lude , dobro je NE-NORMALAN biti

Slične teme

 1. Odgovora: 27
  Poslednja poruka: 02.08.2007., 06:58
 2. Nova koalicija Koštunica, Mihajlović i Legija
  Autor Eraserhead u forumu Politika
  Odgovora: 19
  Poslednja poruka: 03.07.2007., 10:46
 3. Dusan Mihajlovic - "sve sama istina"
  Autor ratnistrateg u forumu Politika
  Odgovora: 2
  Poslednja poruka: 29.06.2007., 01:24
 4. Pakt sa mafijom!
  Autor federer u forumu Politika
  Odgovora: 2
  Poslednja poruka: 05.04.2007., 16:44
 5. Boris Tadic saradjivao sa mafijom?
  Autor Chedo Kokardic u forumu Politika
  Odgovora: 82
  Poslednja poruka: 30.11.2006., 18:52

Pravila za slanje poruka

 • Ne možete kreirati novu temu
 • Ne možete poslati odgovor
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoju poruku
 •