Lov kao zločin
Strana 1 od 6 12345 ... PoslednjaPoslednja
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 133

Tema: Lov kao zločin

 1. #1
  Zainteresovan član
  Učlanjen
  26.09.2003.
  Lokacija
  Tu negde ...
  Poruke
  111
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Lov kao zločin

  ~ Lov - zločin protiv Božije tvorevine ~

  "Jao lovcima - jer će biti lovljeni!"


  I dok Isus beše išao sa nekima od Svojih učenika On srete jednog čoveka koji je vežbao pse da love druga stvorenja. I On reče onom čoveku: 'Zašto tako činiš?' - A onaj čovek reče: "Od toga ja živim, a i koja je korist od tih stvorenja? Ta stvorenja su slaba, a psi su jaki" - A Isus reće: "Tebi nedostaje Mudrost i Ljubav! Vidi: svako stvorenje koje Bog načini ima svoj cilj i svoju svrhu, i ko može reći šta je dobro u njemu, ili koja je korist za tebe samoga ili čovečanstvo? A za svoje izdržavanje, pogledaj ova rastuća plodna polja, i plodonosna stabla, i bilje; šta ti treba više od onoga što ti čestiti rad tvojih ruku može pružiti?

  Teško jakima koji zloupotrebljavaju svoju snagu!
  Teško prepredenjacima koji ranjavaju Božija stvorenja!
  Teško lovcima - jer će biti lovljeni!"

  A onaj čovek se začudi, i odustade od obučavanja pasa za lov, pa ih obučavaše pre da život spašavaju nego da ga uništavaju. I on izuči Isusovu nauku i postade Njegov učenik." (Originalno 'Evandjelje po Nazarenima', 14:6-8 )


  * * *

  6. And as Jesus was going with some of his disciples he met with a certain man who trained dogs to hunt other creatures. And he said to the man, Why doest thou thus? and the man said, By this I live and what profit is there to any in these creatures? these creatures are weak, but the dogs they are strong. And Jesus said, Thou lackest wisdom and love. Lo, every creature which God hath made hath its end, and purpose, and who can say what good is there in it? or what profit to thyself, or mankind?
  7. And, for thy living, behold the fields yielding their increase, and the fruit-bearing trees and the herbs; what needest thou more than these which honest work of thy hands will not give to thee? Woe to the strong who misuse their strength, Woe to the hunters for they shall be hunted.
  8. And the man marvelled, and left off training the dogs to hunt, and taught them to save life rather than destroy, And he learned of the doctrines of Jesus and became his disciple 2. #2
  Zainteresovan član
  Učlanjen
  26.09.2003.
  Lokacija
  Tu negde ...
  Poruke
  111
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano

  ~ Lov - zločin protiv Božije tvorevine ~  Pogledajmo koliko raznih vrsta i rodova u životinjskom svetu je Gospod stvorio,... Mnogi od tih primeraka (poput papagaja, fazana, pantera, ...) su beskrajno lepi. Druge vrste su promenile svoj izvorni oblik i genetski profil pod mutacijama izazvanim različitim pogubnim kosmičkim i zemaljskim zračenjima. Čoveku lepota i umiljatost životinjskog carstva ništa ne kaže, on ne shvata da su životinje tu da nas podsećau na lepotu Neba, da nam budu prijatelji i da se pred Bogom raduju, da nam služe i da im služimo, da ih sa ljubavlju podredimo sebi, podredujući sebe Božijem Duhu. Čovek potamnjenih čula životinju vidi samo kao plen i zalogaj. On se ne ustručava da ubije umiljatu srnu, plašljivog zeca, prelepog fazana. Čovek divljak, čovek ubica i bezdušnik preduzima i najgore stvari, kako bi ugodio Tami i svome bogu-trbuhu.

  Jednu od prvih gadosti koje su u ljude indukovali andjeli-stražari koji su otpali od Boga, te postali demoni, je da ljude nauče lovu i ratovanju.

  Kada se u čoveku podstaknu nezakonite i masivne čulne želje, žudnja da se bude neko i da se ima što više, on, postavši izgarajućim i nezasitim motorom, se dalje lako gura i u gurmanske strasti, a da bi ove zadovoljio i u zločin zvan lov i ribolov. Uzimanje mesne hrane povlači nove čulne ispade, agresije, seksualni razvrat, čime se greh na greh gomila i vatra pakla u duši i svetu sve više razgoreva. A kada je priroda na ljudske ispade počela da odgovara katastrofama i nepogodama, usledila je nova 'pouka' Božijih protivnika: da se životinje žrtvuju kako bi se 'bog umilostivio'.

  Životinje koje je čovek uzeo da lovi, počele su da ga se plaše, da ga izbegavaju; tako je čovek divlje ćudi napravio divlje, šumske životinje. Svoje programe ubijanja, svoja lukavstva i krvološtva čovek je preneo i na životinju, i životinje su velikim delom postale predatori i neprijatelji jedni drugima. Velike katastrofe su izmenile nagnutost zemljine ose, klima je se rapidno promenila, mnoge biljne vrste izumrle, čime su i mnoge životinje bile prinudjene da predju na mesnu ishranu. A u Početku Gospod je i čoveku i životinju kao hranu dao biljke i plodove bujne i plodne zemlje, koja je kasnije opustošena.

  Ko deluje protiv Božije dece, on ne može biti u jedinstvu sa Bogom, jer Bog je Duh Jedinstva.

  Znamo: ako se jedna životinja hrani sa previše mesa, ona lako podivlja, postane prava zver pored koje i sa kojom se više ne može živeti. Na sličan način i čovek-gurman i čovek-lovac postaje okrutan, nemilosrdan i brutalan kako prema drugom čoveku, tako i prema životinji i životnoj okolini. Čovek-zver je postao razbojnik u životinjskom carstvu. On ne samo da eksperimentiše sa životinjama, ne samo da ih lovi, ubija i kolje, ne samo da ih drži ropski zatvorene radi senzacija (cirkus, zoo-vrtovi), već im uništava i životnu sredinu, seče, pali i zagadjuje šume, reke i mora. Danas nebrojane vrste životinja izumiru.

  Čovekovo ludilo i buka koju on stvara strahovito remete zemljina magnetna polja pomoću kojih se životinje orijentišu. Tako se dešava da stradaju čitava jata ptica-selica ili da se kitovi na morske obale nasuču. A ono što se desi životinji - to će se desiti i čoveku, jer oboje dišu isti dah i istu zemlju naseljavaju, i isti Duh ih održava, i čine esencijalni deo jedni drugih. Jer Duh Svedržitelj je u svemu, i sve je u Njemu i po Njime povezano.

  >>

 3. #3
  Zainteresovan član
  Učlanjen
  26.09.2003.
  Lokacija
  Tu negde ...
  Poruke
  111
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano

  ~ Lov - zločin protiv Božije tvorevine ~  Zašto nas svake godine sve strašnije i strašnije katastrofe i pošasti pogadjaju: poplave, gigantski šumski požari, zemljotresi koji čitave gradove ruše, ekspanzija zaraznih bolesti,...?! Nema li velikog udela u tome što se dešava i čovekov nehuman i zverski odnos prema životinji, čemu i lov silno doprinosi. Ako čovek neće da se preumi i okane zverstva, Bog će zasigurno preko katastrofa i pošasti koje prepušta da izbiju, a koje čovek izaziva, naći načina da zaustavi to ludilo i da zaštiti Svoju decu iz životinjskog carstva.


  I same lovce svake godine pogadjaju brojne nevolje i tragedije, što sve ukazuje da negativni uzroci brže sazrevaju, da Duh Božije Moći sve jače duva i zrači u ovaj svet, kako bi ga očistio od zla i zlotvora. Ekspanziji tragedija uveliko doprinosi i neuvidjavna državna zakonodavna politika, koja najčešće omogućava da mnogi dodju do oružja, time i lovačkog. Koliko ubistva u porodicama je se desilo iz lovačkog oružja? Država se ustručava da uvede velike poreze na držanje i korišćenje lovačkog oružja. Država odredjuje da lovci upravljaju mnogih lovištima i parkovima, da 'vuci čuvaju jagnjad'. Koji je to bezobrazluk, koja nesmotrenost?! Državni mediji podstiču lovni turizam. Državnim vlastima su najpreči krvavi novci. Mnogi državni funkcioneri i mnogi policajci su pasionirani lovci. Da li takvi ostrašćeni ljudi mogu imati human i odgovoran odnos prema drugom čoveku i svom poslu?! Da li je država zainteresovana da zaštiti pogrome životinja na mnogim podnebljima? Setimo se komunističkog zlikovca Josipa Broza sa naših prostora koji je rekreativno i dokazivački ubio bezbroj životinja gonjen satanskom silom, koji je davao najgori primer. Pa je život završio u najvećim mukama kao ranjena i iskasapljena zver. Uočimo da su u svetskoj politici mnogi akteri nezasiti lovci. Što sve pokazuje da takve ljude vodi satanski zloduh.Takav krvolok je npr. zamenik američkog predsednika Dik Čejni, pa britanski princ klovnovskog izgleda koji se zove Čarls. Umesto da daje primer plemenitog življenja taj lažni plemić pokazuje svu idiotsku bestijalnost.


  Pogledajmo ko je bio prvi veliki lovac iz redova sataninih velikaša: Nimrod iz Babilona ('Postanak', 10:9), veliki bogomrzac i veliki zlotvor. O Jakovljevom bratu Ezavu se takodje pripoveda da je bio pasioniran lovac (25:27)


  Po autentičnom Mojsijevom Zakonu tzv. divljač je bila potpuno zaštrićena od lova, jer Božiji Zakon zabranjuje da se koristi krv, time i meso (jer nema mesa bez krvi). Medjutim judejski falsifikatori i prekrojitelji svetog Zakona, iskonstruisali su uredbu da životinje ne treba loviti samo svake sedme jubilarne godine. Oni su i svete patrijarhe u svojim predanjima prikazali 'lovcima'.


  U Muhamedovom Qur'an-u pored ostalih gnusoba i paganština koje se obnavljaju, i lov se predstavlja kao 'bogougodna' veština: "Dozvoljavaju vam se lepa jela i ono što vam ulove životinje koje ste lovu podučili, onako kako je Allah vas naučio. Jedite ono što vam one uhvate i spomenite Allahovo ime pri tome, i bojte se Allaha, ..." (5:4, vidi i 5:2) Onaj ko ima istinski strah Božiji, duboko štovanje Boga, on poštuje i Njegovu tvorevinu, on neće skrnaviti Njegovo životinjsko carstvo. Od Muhameda, čoveka vrlo niske svesti, bolje i trezvenije razmišljanje se nije moglo ni očekivati.


  I u novozavetnim spisima mogu se naći reference koje opravdavaju lov i pokolje životinja. Tako se npr. u redigovanim 'Delima apostolskim' nalazi sekvenca gde sveti Petar navodno pripoveda jednu svoju viziju 'od Boga', u kojoj vidi sud koji se spušta sa bezbrojnim životinjama, a 'Glas Božiji' ga tobože poziva da "kolje i jede" (11:7). Redaktor očigledno nije znao šta priča, jer bića iz vizija se ne mogu ni dodirnuti, a kamoli pojesti.


  Institucionalizovana i duboko paganizirana Crkva-Otpadija, takodje je pobornik lova, ustanova koja je šta više lovcima odredila i 'svece'-zaštitnike njihovog krvavog i gnusnog posla. I po tumačenju opoganjene Crkve, koja na svaki korak ismejava Hrista, lovački rogovi su tu da odjeknu u "Božiju čast" a životinja je samo sredstvo za čovekove ugodjaje, bez obzira koliko oni neplemeniti bili. Crkvenjaci ne žele da podignu svoj glas ni protiv jedne ljudske gadosti koja se čini prema životinji; oni ne žele Satani da se zamere, jer treba im Satana za podizanje svog ugleda u očima neukog sveta. Teško si ga takvoj 'Crkvi' i onima koji u njoj 'služe' Hristu!

  >>

 4. #4
  Zainteresovan član
  Učlanjen
  26.09.2003.
  Lokacija
  Tu negde ...
  Poruke
  111
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano

  ~ Lov - zločin protiv Božije tvorevine ~  Zbog čovekove bestijalnosti i nemarnosti životinjski svet na zemlji beskrajno pati, i njegov jauk podiže se do Neba. Na taj vapaj, Gospod koji je i životinje moćno uzeo u svoju zaštitu i Svoj Savez, odgovoriće i odgovara kako je to najbolje. Čovek koji je se okrenuo protiv Boga, shvatiće preko katastrofa da se zemlja sve više okreće protiv njega, jer ne poštuje život iz Boga koji zemlja nosi i iznedruje. Nastavi li čovek sa pustošenjem Planete, ni njega jednostavno više neće biti, odnosno zemlja će otresti sa sebe sve bezakonike i skrnavitelje. Nova, preobraženu Zemlju, sa obnovljenom florom i faunom, biće data novom čoveku, čoveku Duha, čoveku koji će živeti zakon Ljubavi, koji će sve oko sebe videti i kao esencijalni izraz svog istinskog Sebstva. Čovek koji lovi i jede životinje na taj način najbolje pokazuje da ne poznaje svoje duhovno dostojanstvo, da je izgubio orijentir Otkuda je došla njegova duša i Kuda se treba vratiti preko Hrista Otkupitelja i čestitog življenja.

  Mnogi političari puno demagoški tumbaju kategorije ljudskih prava. Medjutim ti lažni mudraci sa omekšalim mozgovima i ogrubelim čulima ne sete se ni jednu reč da progovore o pravima životinje, o pravu životinje na dostojan život i slobodan razvoj u svom ambijentu.

  Svoja divljanja i svoje pogromaške pirove lovci opravdavaju tvrdnjom da su oni navodno u službi održavanja ravnoteže u prirodi, odnosno da onemogućavaju prekomerno razmnožavanje pojedinih 'štetnih' vrsta. Ako je neko velika štetočina u prirodi to je čovek sa zverskom ćudi. Kada čovek ne bi svojim bezakonjem remetio magnetna polja Zemlje, ne bi ni dolazilo do enormnog razmnožavanja nekih vrsta ni do bujanja tzv. parazita. Kada se čovek ne meša u njen život, svaka životinjska vrsta raspolaže odgovarajućim unutarnjim mehanizmom za primeren rast svoje populacije. To najbolje pokazuju tajge i prašume, u koje ljudski uticaj uglavnom izrazitije ne dopire. Dakle, Božiji zakon u prirodi je taj koji iznutra, pospešujući ili ne pospešujući reprodukciju preko odgovarajućih zračenja, ograničava rast populacije, a ne ono što dolazi izvana čovekovim brutalnim intervencijama. Bog, Zakon Života je Ravnoteža u prirodnim carstvima a ne neuravnotežen i podmukao čovek.

  Čovek se žali da mu šumske životinje čine veliku štetu na usevima i traži pomoć od 'zelenog kaputa', od onog koji je vinovnik životinjskih pustošenja na usevima. Lovac npr. u krdu divljih svinja ubije krmaču-predvodnicu, čime razara dinamičko-socijalnu strukturu celog krda. Dezorijentisano krdo počinje da luta i neobuzdano se razmnožavati, a žudnja za hranom je odvlači i prema ljudskim usevima. Nemilosrdni čovek se ne seti da nakon berbe i žetve bar delić sazrelih plodova i žitarica ostavi na njivi za divlje životinje. Da li bi se divlje životinje spuštale prema ljudskim nastambama da čovek nije uveliko opostošio njihove šumske nastambe (požari, nekontrolisana seča) i doveo ih u bezizlaznu situaciju?

  Lovac-umobolnik se ne ustručava da u šume za životinje postavi teške gvozdene zamke, u koje ulovljene i prignječene životinje dok se koprcaju umiru u najtežim mukama. Tu muku jednom će u svojoj duši morati da proživi svaki lovac, sve dok ne shvati, prizna i odrekne se gadosti koje je radio, kojima je Gospodu, koji je u svakom stvorenju, nanosio beskrajni bol.

  Nemilosrdan lovac u svojim krvavim poduhvatima koristi i krajnje nehumanu municiju: tzv. ekspanzivne metkove (koji se u utrobi životinje dele) i deformirajuće metkove (koji se u nutrini životinje iskrivljuju). Zamisao je da se stvore uslovi da životinja ako odmah ne strada, što više prokrvari, a na osnovu krvavog traga da se nadje i dokusuri novim metkom, kundakom puške ili nožem. Lovac-monstrum ne razmišlja o tome kako je zecu sa desetinama sačmi ispod kože, koje bolove on trpi, kako se previja i ciči. Taj bol neko će morati da otplasti...

  Čovek bezdušnik organizira lov i sa brojnim psima; on životinju protiv životinje okreće. Tako se negde love divlje patke, zečevi i lisice, kao u Engleskoj od strane dokone aristokratije.

  Da bi se lovci sa izduvenim stomacima i debelim novčanicma što manje umarali i naprezali, satanizirane državne strukture sve više ulažu u pravljenje udobnih, ogradjenih lovišta, u kojima se 'čuvaju' (krme) divlje svinje, jeleni, srne ... U takvim lovištima mogu se naći i streljački tornjevi (po uzoru na nacističke koncetracione logore) koji omogućavaju da se nemoćne raspoložive životinje lakše ustrele, da se sataniziranom lovcu pruži još jedna prilika da komotno uživa u nečijoj smrti. Lovac neće da shvatri da je smrt životinje i njegova duhovna smrt. Za lovce i one koji žude za mesom Božije dece iz životinjskog sveta uistinu će doći jako teško vreme. Onako kako je čovek sejao, tako će i žnjeti.

  ***

  Naznaka moderatoru: Molim da mi se ovaj set edukativnih izlaganja ne prebacuje na neki drugi odsek foruma, kao na religiji. Moje je pravo da o lovu naglašeno govorim i sa religijsko-etičke strane.  888

  Ko ima Oči – on će Videti!
  ko ima Uši – on će Čuti!
  Ko ima Srce – on će Razumeti!

  aurora_a@ptt.yu

  ‘Aurora Aurea’, P. O. Box 93, Aleksinac, SER-18220


  "I na ovo treba da pazite znajući svoje vreme, da je već došao čas da se probudite od sna; jer sad nam je Spasenje bliže nego onoga dana kad smo poverovali. Noć je odmakla, a Dan se približio. Odbacimo stoga mračna dela i uzmimo na sebe svetlo oružje. Živimo pristojno - kao po danu, ne u pirovanjima i pijankama, ne u bludu i raskalašenosti, ne u svadji i zavisti; nego uzmite na sebe Gospoda Isusa Hrista, i ne starajte se za telo - kako ćete zadovoljiti požude." ('Rimljanima', 13:11-14)  Link prema temi koja razmatra odnos Protoevandjelja i koptskih gnostičkih spisa:
  http://forum.histrion.net/viewtopic.php?t=363

  Laži adventističkh proroka:
  http://forum.krstarica.com/viewtopic.php?t=22125


  O militantnom i subverzivnom judeizmu:
  http://forum.blic.net/viewtopic.php?p=139629

  Razotkrivanje masonskih simbola:
  http://forum.krstarica.com/viewtopic.php?p=194790

  O andjeoskoj hijerarhiji:
  http://forum.blic.net/viewtopic.php?t=5527

  O Gospodnjem danu:
  http://forum.krstarica.com/viewtopic.php?p=200991

  Kurban-bajram kao satanska svetkovina:
  http://www.*********/showthread.php?s=&threadid=36031

 5. #5
  Guest

  Podrazumevano

  I kada bi znao čovek šta mu Bog govoraše, pred sobom bi zaplakao i uvideo glupost svoju.

  Preporučujem ti da nabaviš knjige LOVAC i DA LI SI VEŠTICA?. Posle njihovog čitanja prihvatam svaku diskusiju o lovu i lovljenju.

  Bistar pogled i mirnu ruku ti želim
  LOVAC

 6. #6
  Guest

  Podrazumevano Re: Lov kao zločin

  Od vajkada je covek bio lovac i ribolovac. Zahvaljujuci tim svojim vestinama i umecima uspevao je da prezivi mnoge susne ili plavne godine, ledena doba, ogreje se i nahrani. Niko ne postavlja pitanje, nije li licemernije u kombinatima gajiti zivotinje da bi ih posle klali i preradjivali i kobasice, ali svi koji su protiv lova, prilicno rado jedu te zivotinje.
  quote="Aurora Aurea"] ~ Lov - zločin protiv Božije tvorevine ~

  "Jao lovcima - jer će biti lovljeni!"


  I dok Isus beše išao sa nekima od Svojih učenika On srete jednog čoveka koji je vežbao pse da love druga stvorenja. I On reče onom čoveku: 'Zašto tako činiš?' - A onaj čovek reče: "Od toga ja živim, a i koja je korist od tih stvorenja? Ta stvorenja su slaba, a psi su jaki" - A Isus reće: "Tebi nedostaje Mudrost i Ljubav! Vidi: svako stvorenje koje Bog načini ima svoj cilj i svoju svrhu, i ko može reći šta je dobro u njemu, ili koja je korist za tebe samoga ili čovečanstvo? A za svoje izdržavanje, pogledaj ova rastuća plodna polja, i plodonosna stabla, i bilje; šta ti treba više od onoga što ti čestiti rad tvojih ruku može pružiti?

  Teško jakima koji zloupotrebljavaju svoju snagu!
  Teško prepredenjacima koji ranjavaju Božija stvorenja!
  Teško lovcima - jer će biti lovljeni!"

  A onaj čovek se začudi, i odustade od obučavanja pasa za lov, pa ih obučavaše pre da život spašavaju nego da ga uništavaju. I on izuči Isusovu nauku i postade Njegov učenik." (Originalno 'Evandjelje po Nazarenima', 14:6-8 )


  * * *

  6. And as Jesus was going with some of his disciples he met with a certain man who trained dogs to hunt other creatures. And he said to the man, Why doest thou thus? and the man said, By this I live and what profit is there to any in these creatures? these creatures are weak, but the dogs they are strong. And Jesus said, Thou lackest wisdom and love. Lo, every creature which God hath made hath its end, and purpose, and who can say what good is there in it? or what profit to thyself, or mankind?
  7. And, for thy living, behold the fields yielding their increase, and the fruit-bearing trees and the herbs; what needest thou more than these which honest work of thy hands will not give to thee? Woe to the strong who misuse their strength, Woe to the hunters for they shall be hunted.
  8. And the man marvelled, and left off training the dogs to hunt, and taught them to save life rather than destroy, And he learned of the doctrines of Jesus and became his disciple
  [/quote]

 7. #7
  Zainteresovan član
  Učlanjen
  26.09.2003.
  Lokacija
  Tu negde ...
  Poruke
  111
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano

  Jedan pasus iz 41. poglavlja Protoevandjelja:


  1. A kada krenu Isus ka Jerihonu, naidje na nekog čoveka sa kavezom punim ptica koje beše ulovio, i sa nekoliko golupčića. I On vide da bejahu žalosni što su izgubili svoju slobodu, a osim toga bejahu izmučeni od gladi i žedji. 2. I On reče onome čoveku: "Što činiš sa ovim?" - A onaj čovek odgovori: "Ja se životno izdržavam prodajući ptice koje ulovim." - 3. A Isus reče: "Šta misliš, ako bi /neko/ drugi, snažniji od tebe ili više veštiji, uhvatio te i svezao te, ili tvoju ženu, ili tvoju decu, pa te bacio u neku tamnicu kako bi te prodao radi vlastite koriste i životnog izdržavanja? Nisu li ovi ovde tvoja bližnja stvorenja, samo slabija od tebe? I zar se isti Bog-Majka ne stara za njih kao i za tebe? Pusti ovu svoju malenu braću i sestre na slobodu i pripazi da takvo što nikada više ne činiš, već se postaraj za pošteno življenje." - 5. I divljaše se onaj čovek ovim rečima i punomoći Njegovoj, i pusti ptice na slobodu, Kad ptice izidjoše, odleteše do Isusa i stadoše na njegova ramena, te Mu pevahu. 6. I raspita se onaj čovek za Njegovo učenje i ode svojim putem; pa nauči zanat izrade korpi. I svojim radom zaradjivaše svoj hleb, a zatim polomi svoje kaveze i svoje klopke, te postade Isusov sledbenik."


  Protoevandjelje i apkrifna Evandjelja, Protoevandjelje i talmudski traktati, Protoevandjelje i kumranski manuskripti, Protoevandjelje i Nag Hammadi kodeksi, Protoevandjelje i Pavlove poslanice, Protoevandjelje i bogoslovi poapostolskog hrišćanstva:

  http://www.*********/showthread.php?s=&threadid=41153


  Ko stoji iza uplakanih ikona i kipova:

  http://pub4.ezboard.com/fbdalmokrajisnikfrm10.showMessage?topicID=181.topic

 8. #8
  Zainteresovan član
  Učlanjen
  26.09.2003.
  Lokacija
  Tu negde ...
  Poruke
  111
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano

  Jedan od gostiju iznosi:


  » Od vajkada je covek bio lovac i ribolovac. Zahvaljujuci tim svojim vestinama i umecima uspevao je da prezivi mnoge susne ili plavne godine, ledena doba, ogreje se i nahrani. Niko ne postavlja pitanje, nije li licemernije u kombinatima gajiti zivotinje da bi ih posle klali i preradjivali i kobasice, ali svi koji su protiv lova, prilicno rado jedu te zivotinje
  «
  Tačno je da su ljudi dugo lovci, ali nije tačno da je čovek od početka bio lovac i da će to oduvek biti. Jer dolazi Novo Doba, Hristovo Doba, i to Carstvo i Doba Mira moći će naslediti samo miroljubivi ljudi.

  Nije istina da je lov čoveku uvek bio potreban da bi preživeo. Pa ni sada mu nebi trebao ako bi postojala pravedna i humana raspodela zemljinih dobara. Pogledajmo hiljade i hiljade plodnih ravnica širom Evrope, Amerike i Azije. Zemlja hrani svojim plodovima i žitaricama milijarde ljudi, i još mnogo milijarde njih može prehraniti. Ali ogrubelom i sataniziranom čoveku je potrebno krvavo meso da bi zadovoljio zverski nagon u sebi.

  Da čovek živi časno i bogougodno, Zemlja bi bila rajski vrt, imali bi sasvim drugu klimu, sasvim drugu vegetaciju, tako da bi se biljem mogle hraniti i one životinje koje važe kao 'tipični' mesožderi i predatori.

  Onaj ko je istinski vegeterijanac, biljojed iz etičkih razloga, ne samo radi zdravlja, on ne jede meso i mesne preradjevine. Npr. rani hrišćani ne samo da su bili vegeterijanci već i veliki isposnici. Hrišćani u Egiptu, poznati kao terapeuti, živeli su gotovo samo na hlebu i soli, i to su jeli tek posle zalaska sunca.

  Ja bih delom mogao da opravdam ubijanje vukova i lisica, jer oni su uistinu opasni za mnoge druge životinje, ali nikako ne mogu da razumem ubijanje srndaća, fazana, zečeva,... To je zaista nešto nenormalno i monstruozno. Kome tako 'strašno' smeta plašljivi zec. Zamislimo koliko je njemu zimi hladno, koliko je gladan, koliki strah ga zahvata kad ga psi pojure, i na kraju ga čovek bezdušnik radi parčeta mesa prorešeta i liši života koji mu je Bog dao. To je nešto strašno. Zato je lov na plemenite životinje strašan greh. Ne želim nikoga da zastrašujem, ali svi pasionirani lovci, istraju li u svome bezakonju, zaslužiće samo jedno: Pakao. Ognjeno More. I u tom Paklu tek će ih vekovima loviti i mučiti patnje i boli koje si zadali nedužnim bićima.

  Ne želimo li da nas neko ubije i goni, da nas liši porodice, ne trebamo ni mi takvo nešto drugome učiniti, pa ni životinji. Jer i životinja je član nečije porodice, u krajnjoj instanci član i dete Božije porodice. I onaj ko je protiv Božijeg Stvaranja, on je i protiv Boga, on je sam sebe osudio na propast.

 9. #9
  Zainteresovan član
  Učlanjen
  26.09.2003.
  Lokacija
  Tu negde ...
  Poruke
  111
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano

  Tragedija lovaca na puževe

  Mnogi ovdašnji ljudi sa potcenjivačkim gadjenjem govore o 'kulturi' nekih slaboumnih Evropljana da jedu i puževe, ... No nije im nimalo 'gadno' da za njih love i sakupljaju puževe. Čak više otvaraju se, pogotovo po Vojvodini mnoge farme za uzgoj puževe,... Duhovno zdrav i trezven čovek to nikada i za nikakvu dobit ne bi radio... Čestit čovek će živeti od rada svojih ruku i zemlje koju mu je Bog dao, a ne od prolivanja tudje krvi. I blizu je dan kada će ljudi krvavih ruku izgubiti i dušu i zemlju, ... Svakim lovom iz koristoljubivih pobuda na plemenita Božija stvorenja se gomila greh na greh i privlači sve veća nesreća. I lovce svaki dan sve više i više zadesuju razne nesreće; Gospod ih polako preko Zakona otplaćivanja sve više i više čisti sa Zemlje, ...

  Najsvežiji primer: S. P. iz sela Jakova kod Beograda poginuo je u saobraćajnoj nesreći od 27. aprila ove godine u blizini monastira Fenek, vraćajući se iz sakupljačkog lova na puževe. Pošto je otpao prednji točak multikultivatora kojim su prevozili puževe, došlo je do prevrtanja prikolice, i S. P. je podleteo pod prikolicu koja ga je svom težinom prignječila i na mestu usmrtila. Vozač M. D. je prošao sa slomljenom desnom rukom.

  Sve nesreće su tu da nas opomenu i privedu pameti. No žalosno je što mnogi nisu spremni ni na vlastitim ni na tudjim stradalničkim primerima da uče, i da se preobraćaju.

 10. #10
  Zainteresovan član
  Učlanjen
  26.09.2003.
  Lokacija
  Tu negde ...
  Poruke
  111
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano

  U davnoj prošlosti, mnogi narodi živeli su gotovo samo od lova. Živeći lovačkim životom oni su bili i vrlo divlji (primer: neka plemena Skita), bili su veliki pljačkaši i nemilosrdni ratnici.

  Herodot nam priča o načinu na koji su lovili žitelji plemena Iirki (u blizini Crnog Mora): "Lovac se popne na neko drvo, jer u toj zemlji ima svuda drveća, i čeka u zasedi. Sa sobom obično povede psa i konja koga nauči da legne na trbuh da se teže primeti. Kad sa drveta opazi da se zver približuje, on odapne strelu, pa skoči na konja i podje da je goni, a iza njega ide i pas." (IV, 22) - Zna se od koga, čijom inspiracijom je došla sva lovačka umešnost, kao i svo destruktivno znanje: od palih bogova, andjela-otpadnika, nevernih stražara.


  Helenski perieget Pausanija govori o lovačkoj strasti Sarona, kralja trezenske oblasti: "Desilo se da je Saron - a nadasve je voleo lov - posrljao u more za srnom koja je prednjim bežala. Srna je plivala sve dalje i dalje od obale, a Saron je nastavljao da je goni sve dok ga lovačka strast nije odvukla na otvoreno more. Tu su ga, već sasvim iscrpljenog, potopili talasi i odneo ga je sudnji čas." (Opis Helade, II, 30) - Koja je to pregolema ludost, dati svoj život da bi nekako oduzeli život drugom nedužnom stvorenju, koje nikom ne naudjuje! I toj ludosti, razgoreni prokletničkom i avetinjskom vibracijom, mnogi ljudi i danas robuju... I sramote sebe kao Božiju decu, pokazuju se kao deca Zla i Tame.

 11. #11
  ed
  Guest

  Podrazumevano Re: Lov kao zločin

  Blago blesavima...Njihovo je carstvo nebesko

 12. #12
  Zainteresovan član
  Učlanjen
  26.09.2003.
  Lokacija
  Tu negde ...
  Poruke
  111
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano

  Grom spržio Lovački dom

  Lovcima iz Horgoša nevreme praćeno grmljavinom, 21. juna ove godine u sredu uveče,nanelo je znatnu štetu. Naime, grom je udario u terasu Lovačkog doma i bukvalno spržio 120 kvadratnih metara ugostiteljskog prostora. Vatrogasci su jedva uspeli da lokalizuju požar. Oni koji Božijoj prirodi nanose štetu, trpeće štetu i u ovostranom i u Onostranom.

 13. #13
  Guest

  Podrazumevano

  Citat Original postavio Aurora Aurea
  Tragedija lovaca na puževe

  Mnogi ovdašnji ljudi sa potcenjivačkim gadjenjem govore o 'kulturi' nekih slaboumnih Evropljana da jedu i puževe, ... No nije im nimalo 'gadno' da za njih love i sakupljaju puževe. Čak više otvaraju se, pogotovo po Vojvodini mnoge farme za uzgoj puževe,... Duhovno zdrav i trezven čovek to nikada i za nikakvu dobit ne bi radio... Čestit čovek će živeti od rada svojih ruku i zemlje koju mu je Bog dao, a ne od prolivanja tudje krvi. I blizu je dan kada će ljudi krvavih ruku izgubiti i dušu i zemlju, ... Svakim lovom iz koristoljubivih pobuda na plemenita Božija stvorenja se gomila greh na greh i privlači sve veća nesreća. I lovce svaki dan sve više i više zadesuju razne nesreće; Gospod ih polako preko Zakona otplaćivanja sve više i više čisti sa Zemlje, ...

  Najsvežiji primer: S. P. iz sela Jakova kod Beograda poginuo je u saobraćajnoj nesreći od 27. aprila ove godine u blizini monastira Fenek, vraćajući se iz sakupljačkog lova na puževe. Pošto je otpao prednji točak multikultivatora kojim su prevozili puževe, došlo je do prevrtanja prikolice, i S. P. je podleteo pod prikolicu koja ga je svom težinom prignječila i na mestu usmrtila. Vozač M. D. je prošao sa slomljenom desnom rukom.

  Sve nesreće su tu da nas opomenu i privedu pameti. No žalosno je što mnogi nisu spremni ni na vlastitim ni na tudjim stradalničkim primerima da uče, i da se preobraćaju.
  Misliš da je u Božijim očima puž pretežniji od čoveka
  ?

 14. #14
  Elita nije_lako (avatar)
  Učlanjen
  27.12.2003.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  nekad bilo pitomo...a sad...eh!
  Poruke
  21.241
  Reputaciona moć
  587

  Podrazumevano

  Gost iz prethodnog posta, nisam se prijavila.

 15. #15
  LOVAC 2
  Guest

  Podrazumevano PORUKA SVIMA

  ZAR NISU SVI LJUDI GREŠNI?LJUDI LOVE JER IM JE TO U KRVI,SNALAŽENJE U PRIRODI,PREŽIVLJAVANJE,ODHRANJIVANJE PORODICE...
  LOVAC NIJE SAMO "UBICA" KAKO TO MNOGI SMATRAJU,LOVAC SE BRINE O PRIRODI POMAŽE ŽIVOTINJAMA U TEŠKIM KLIMATSKIM USLOVIMA,PREHRANJUJE IH,OBEZBEĐUJE IM SKLONIŠTA,POMAŽE U UZGOJU MLADIH ŽIVOTINJA,SPREČAVA ŠIRENJE OPASNIH ZARAZNIH BOLESTi(BESNILA,..).LOVCI SU VEĆI PRIJATELJI PRIRODE I NJENIH LEPOTA NEGO MNOGI TAKOZVANI ZAŠTITNICI ŽIVOTINJA KOJI SAMO PRIČAJU A NE PREDUZIMAJU NIŠTA NEGO SAMO LAPRDAJU

 16. #16
  zz
  Guest

  Podrazumevano Bozija kazna

  Citat Original postavio Aurora Aurea
  Grom spržio Lovački dom

  Lovcima iz Horgoša nevreme praćeno grmljavinom, 21. juna ove godine u sredu uveče,nanelo je znatnu štetu. Naime, grom je udario u terasu Lovačkog doma i bukvalno spržio 120 kvadratnih metara ugostiteljskog prostora. Vatrogasci su jedva uspeli da lokalizuju požar. Oni koji Božijoj prirodi nanose štetu, trpeće štetu i u ovostranom i u Onostranom.
  Mozda ih je stvarno kaznio Bog, a mozda nisu imali gromobran!

 17. #17
  zz
  Guest

  Podrazumevano Lov ili krivolov?

  Citat Original postavio Aurora Aurea
  ~ Lov - zločin protiv Božije tvorevine ~

  "Jao lovcima - jer će biti lovljeni!"


  I dok Isus beše išao sa nekima od Svojih učenika On srete jednog čoveka koji je vežbao pse da love druga stvorenja. I On reče onom čoveku: 'Zašto tako činiš?' - A onaj čovek reče: "Od toga ja živim, a i koja je korist od tih stvorenja? Ta stvorenja su slaba, a psi su jaki" - A Isus reće: "Tebi nedostaje Mudrost i Ljubav! Vidi: svako stvorenje koje Bog načini ima svoj cilj i svoju svrhu, i ko može reći šta je dobro u njemu, ili koja je korist za tebe samoga ili čovečanstvo? A za svoje izdržavanje, pogledaj ova rastuća plodna polja, i plodonosna stabla, i bilje; šta ti treba više od onoga što ti čestiti rad tvojih ruku može pružiti?

  Teško jakima koji zloupotrebljavaju svoju snagu!
  Teško prepredenjacima koji ranjavaju Božija stvorenja!
  Teško lovcima - jer će biti lovljeni!"

  A onaj čovek se začudi, i odustade od obučavanja pasa za lov, pa ih obučavaše pre da život spašavaju nego da ga uništavaju. I on izuči Isusovu nauku i postade Njegov učenik." (Originalno 'Evandjelje po Nazarenima', 14:6-8 )


  * * *

  6. And as Jesus was going with some of his disciples he met with a certain man who trained dogs to hunt other creatures. And he said to the man, Why doest thou thus? and the man said, By this I live and what profit is there to any in these creatures? these creatures are weak, but the dogs they are strong. And Jesus said, Thou lackest wisdom and love. Lo, every creature which God hath made hath its end, and purpose, and who can say what good is there in it? or what profit to thyself, or mankind?
  7. And, for thy living, behold the fields yielding their increase, and the fruit-bearing trees and the herbs; what needest thou more than these which honest work of thy hands will not give to thee? Woe to the strong who misuse their strength, Woe to the hunters for they shall be hunted.
  8. And the man marvelled, and left off training the dogs to hunt, and taught them to save life rather than destroy, And he learned of the doctrines of Jesus and became his disciple
  Lepo poznavanje Svetog pisma, ali veoma lose poznavanje organizacije lovackih drustava.Lovci koje ti pominjes i kritikujes i nisu lovci vec krivolovci koji love upravo iz koristoljublja tj. mesa. Njima nisu dovoljni ni puni zamrzivaci mesa divljaci oni i dalje ubijaju.Imao sam prilike da to i vidim i tu si u pravu to su pravi krvoloci.
  Sto se tice pravih lovaca a ima nas mnogo, vise smo uradili za divljac nego ti sedeci pred kompjuterom
  i baveci totalno promasenom temom.Koliko si divljaci spasao od gladi i krivolovaca?
  U danasnje vreme bavljenje lovom nije puko ubijanje divljaci, vec prvenstveno briga o njoj.

 18. #18
  zenski lovac
  Guest

  Podrazumevano Re: PORUKA SVIMA

  bravo,bravo,mnogo si lepo to skockao!a i ovaj moler sto toliko blebece o "okrutnosti nas lovaca",neka se zapita kad je zadnji(ha-ha)put na nekoj planini po zimi nahranio gladne srne,jelene ili drugu divljac...eee moj moleru,dosta laprdanja,nego SA RECI NA DELO!

 19. #19
  loovac
  Guest

  Podrazumevano Re: PORUKA SVIMA

  bravo,potpuno se slazem!tako se govori!

 20. #20
  Zainteresovan član
  Učlanjen
  26.09.2003.
  Lokacija
  Tu negde ...
  Poruke
  111
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano

  Šta pomračeni umovi rade sa činčilama!?

  U jurnjavi za brzom i prljavom zaradom na ovdašnjim prostorima pojavljuje se sve veći broj tzv. odgajivača malih glodara činčila, sličnih pacovima ili zečevima, čije je krzno, od koga se prave najskupocenije krzno, na Zapadu veoma traženo.Dati krvavi posao sa činčilama se pokazao kao unosan za mamonu predane ljude, za one koji samo novac vide pred očima, jer donosi, kako se pokazalo, visoku zaradu; na krzna ovih živoitinja čeka se nekih 8 meseci. Preko novinskih oglasa se podstiče dato ludilo, poziva se na otvaranje farmi činčila, i primamljuju se ljudi obećavanjima visoke zarade. Na Boga i etičke principe niko se ne osvrće. Bolesni i pomračeni umovi gonjeni satanskim duhom teraju si svoje... Sve dok ih neka nesreća ne odnese iz pustošnog života, u pakao koji su i nosili u sebi.

  Za jednu dugu žensku bundu neophodno je ubiti oko 150 činčila. I mnoge 'dame' sa Zapada, razne nesrećnice željne pokazivanja pred svetom, nose taj pakao na sebi. A jasno je da je krzno nefundamentalna i izmišljena 'potreba' čoveka.

  Činčile se brutalno ubijaju i deru od oktobra do juna. Imperativ je da životinja umre neoštećenog krzna. Stoga se ponajprije ubijaju strujom tako što im se jedna elektroda metne u predelu anusa a druga u usta. Struja se pusti kroz telo i činčila dugo i strašno umire. O tome koliko strašno će patiti u Pakao oni koji to organizuju na svojim 'farmama', kad jednom padnu u ruke Živome Bogu, pomračeni 'uzgajivači' neće da osmotre. Omekšali mozgovi koji sede u poslaničkim i ministarskim foteljama za sada ne razmišljaju da zakonski zabrane dato ludilo.  * * *

  Šta 'Evandjelje po svetoj Dvanaestorici' kaže o mučenju i klanju životinja:
  aurora_a@ptt.yu


 21. #21
  Zainteresovan član
  Učlanjen
  26.09.2003.
  Lokacija
  Tu negde ...
  Poruke
  111
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano

  gost:

  » Sto se tice pravih lovaca a ima nas mnogo, vise smo uradili za divljac nego ti sedeci pred kompjuterom
  i baveci totalno promasenom temom.Koliko si divljaci spasao od gladi i krivolovaca?
  U danasnje vreme bavljenje lovom nije puko ubijanje divljaci, vec prvenstveno briga o njoj. «
  ... Šta sam uradio ...?! Pa evo za početak sa etičke strane kritikujem i osudjujem lov kao nezakonitost. I kad kažem nezakonitost ne mislim na nezakonitost pred ljudskim već pred Božijim zakonima.

  A kako se brinem o životinjama,... Brinem se i za najmanju životinju. Kad naidjem na putu na puža sklonim ga na stranu da ga neko od nemarnih prolaznika ne bi zgazio. Kad naidjem na bubu koja je se bezizlazno prevrnula na ledja, ispravim je. Kad vidim decu sa vazdušnim puškama kako love ptice, ukorim ih i upozorim da to nije dobro... Brinem se tako što ne jedem svoju braću iz životinjskog carstva. Brinem se tako što se zalažem da se ne truju reke u kojima žive i ribe. Nažalost živimo u banditskom društvu gde ni država ni gradjanstvo do ekologije ne drži ni malo. Pokazujem ljubav prema životinjama čuvajući i negujući pet mačora i jednu mačku.

  A zašto se lovci 'brinu' za divlje životinje,...?! Da bi imali šta sutra da ubiju i pojedu. Sve što nema istinsku moralnu motivaciju - sve je laž.

 22. #22
  Primećen član
  Učlanjen
  28.01.2004.
  Poruke
  538
  Reputaciona moć
  56

  Podrazumevano svetlost donosi lučonoša

  pravi lovac ceni svačiji pogled i na tuđim proverava vlastite uvide. tek kada pogledom spozna pravo stanje stvari kreće sa delima. ako bi to radio samo na osnovu jednog ili nekoliko tačaka sagledavanja, ponašao bi se suprotno lovačkoj etici. lovac sagledava sve, u prvom redu prirodu i tako spoznaje njene zakone. njima se vodi i njih se pridržava.

  mnogo toga lovca tišti što je proizvelo delanje dušebrižnih ljudi.

 23. #23
  Zainteresovan član
  Učlanjen
  26.09.2003.
  Lokacija
  Tu negde ...
  Poruke
  111
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano

  Brutalnost lovca - Nimrodovih sledbenika!


  Dana 15. 09. ove godine opsednuti i raspameteni lovci i protivnici zabrane lova psima na lisice, zabrane koju je na jedvite jade doneo britanski parlament, u svom skandaloznom protestu upali su brutalno u Vestminstersku palatu. Sukobivši se sa policijom mnogi od razdraženih lovaca dobili su dobre batine: tako su mogli bar na svojoj koži da osete, ako im je srce otvrdnulo, kako je lisicama i ostalim životinjama koje gone, ubijaju i ranjavaju.

  Ovako pomahnitalo i destruktivno ponašanje lovaca pokazuje koju agresivnost, koju destruktivnu i paklenu strast nose u sebi, pokazuje koliko su upravljeni i vodjeni satanskom vibracijom.

  Dakako da se lisice u nekim pogledima pokazuju kao veće štetočine, ali zar trebaju biti gonjene hordama lovaca i čoporima pasa, koji usput zakolju i mnoge domaće životinje na gazdinstvima?! Oni koji u svojoj otupelosti za lov, na bilo koju životinju, pokreću čitave horde, pokazuju najbolje da iza njih stoje čitave legije avetinjskih duhovnih bića, zloduha i sataniziranih duša iz onostranog koje su vezane za zemlju i njene 'draži' i opsene.

 24. #24
  Zainteresovan član
  Učlanjen
  26.09.2003.
  Lokacija
  Tu negde ...
  Poruke
  111
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano

  Novi strahovit zločin lovačke mafije

  U noći izmedju 19 i 20 septembra (ove godine), na graničnom prelazu Tovarnik, u hladnjači italijanskog državljanina hrvatska policija je otkrila mnoštvo mrtvih i u kese spakovanih za zapadno tržište ptica; bilo je tu nekih 8.300 prepelica, 1.479 gugutki i grlica, te nešto golubova. Pticama su bile odsečene glave i očerupano perje, kako bi se teže prepoznalo o kojim vrstama je reč.

  Zaštićene ptice italijanski i domaći lovci u mafijaškom stilu, opet masovno u Vojvodini ubijaju i krijumčare za gurmanski nastrani Zapad, pre svega Italiju.

  Pokazuje se da ni aktuelna ni predjašnja srbijanska vlast ništa ne radi na zaštiti retkih ptica i životinja uopšte. I koji god da dodje na vlasti iz ove političke garniture slepaca i omekšalih mozgova, isto nemarno ophodjenje prema životnoj sredini i eko-okruženju će biti na delu. Niti Uprava za životnu sredinu radi svoj posao niti to čine ekološke ispekcije. Niti skupština donosi valjan zakon o zaštiti životinja.

  Masovno ubijanje ptica pokazuje i duboku sponu mafije i lovačkih društava, koja se tobože brinu o poštovanju lovostaja i zaštićenim životinjskim vrstama. Normalno, ljudi koji se ne obaziru na moralne principe, oni i upadaju iz jedne u drugu strast.

 25. #25
  Primećen član
  Učlanjen
  28.01.2004.
  Poruke
  538
  Reputaciona moć
  56

  Podrazumevano

  hordu razularenih i dokonih buržuja, koji svoju obest prenose sa ljudi i na životinje, ponajmanje treba komentarisati, a još manje ih zvati lovcima.
  ove, što su krivolovom namerni da popune svoje buđelare i švercerskim kanalima doturaju hranu ''izgladnelim'' zapadnjacima, može se nazvati jedino rauberima.
  o ministarstvima, pogotovo ministrima zaduženim da brinu o prirodnim resursima je bezpredmetno govoriti.

Strana 1 od 6 12345 ... PoslednjaPoslednja
Vrh strane

Slične teme

 1. Zločin i kazna
  Autor ofelija u forumu Književnost
  Odgovora: 51
  Poslednja poruka: 18.12.2013., 19:01
 2. Zločin bez kazne
  Autor drbob u forumu Istorija
  Odgovora: 52
  Poslednja poruka: 27.01.2009., 01:42
 3. Iz ljubavi u zlocin
  Autor Brajan Koen u forumu Ljubav i seks
  Odgovora: 171
  Poslednja poruka: 12.10.2008., 22:46
 4. Zlocin iz strasti
  Autor Jacob u forumu Ljubav i seks
  Odgovora: 55
  Poslednja poruka: 05.10.2008., 18:11
 5. Zločin bez kazne
  Autor Eraserhead u forumu Politika
  Odgovora: 101
  Poslednja poruka: 22.04.2007., 01:24

Pravila za slanje poruka

 • Ne možete kreirati novu temu
 • Ne možete poslati odgovor
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoju poruku
 •