Blizanci Trećeg rajha

Alekasandar3

Buduća legenda
Poruka
35.716
Poljska je od dolaska na vlast blizanaca Kadžinski postala najnepopularnija zemlja u EU. To što EU nije stavila u karantin klero-populističku Poljsku, Kadžinski mogu da zahvale tome što se Brisel ogrešio o Austriju, kada ju je izolovao, početkom veka, zbog ulaska Jerga Hajdera u vladajuću koaliciju i sada je oprezan da ne napravi istu grešku.
Homofobični režim koji propagira talibansko-katolički moral, popeo se na glavu i velikom delu Poljaka. Toliko, da su se aktivirala i dva bivša poljska predsednika Leh Valensa i Aleksandar Kvasnijevski u borbi protiv Jaroslava i Leha. To je kao kada bi se na srpskoj političkoj sceni ujedinili Čeda Jovanović i Toma Nikolić.
Najveći kreator unutrašnjih problema u EU je Poljska. Varšava je uvek ili pokretač ili među onim zemljama koje stavljaju klipove pod točkove. Pri tom, najviše prete vetom, najveći su egoisti i najveći su amerikanofili u EU, prevazilaze čak i Veliku Britaniju. Međutim, to Poljsku ne sprečava da uzima najviše novca iz zajedničke kase, da traži zaštitu od ostatka EU u mnogim stvarima, čak i kada izvozi pokvareno meso u Rusiju, zahvaljujući ugovoru koji Rusija ima sa EU.


KREATOR PROBLEMA
Zahvaljujući EU, Poljska je rešila pitanje nezaposlenosti jer je više od tri miliona Poljaka našlo posao u ostatku EU. Pri tom je prosečna plata u Poljskoj stigla do, samo nekoliko godina ranije, nezamislivih 1.000 dolara.
Hipokrizija braće Kadžinski se najbolje vidi na dva primera. Zagovaraju katolički moral, a pri tom je ćerka predsednika Leha imala ljubavnika pored muža i male ćerkice, sa kojim je ostala trudna, pa su navrat nanos morali da je razvode i venčavaju sa novim mužem da bi dete bilo rođeno u braku. I sad živi u grehu, jer nije razvedena niti ponovo venčana po katoličkim normama, već po civilnim. Braći Kadžinski smetaju i mini-suknje, čak i crtani filmovi. U Poljskoj je zabranjen jedan Bi-Bi-Sijev crtani film jer je, zaboga, jedan junak crtaća podsećao na homoseksualca, pa da slučajno ne bi kvario katoličku dečurliju skinut je sa programa, bez obzira na to što se već emituje u nekoliko desetina zemalja.
Drugi vid hipokrizije je odnos prema komunizmu. Iako vladaju koristeći se komunističkim metodama, Kadžinski se zalažu za lustraciju i to pošto je prošlo 18 godina od pada komunističkog režima u Poljskoj. Tako da ne bi oni da proveravaju da li je neko sarađivao sa režimom već ljudi moraju sami da se prijave, pa će oni da provere. Srećom, barem zasada, taj zakon je poništio Ustavni sud, pa je 700.000 Poljaka moglo da odahne, među njima čak i Leh Valensa i Bronislav Geremek.


HIPOKRIZIJA
Kao i svi populisti, Kadžinski su pronašli dva velika neprijatelja, unutrašnjeg i spoljnog: Nemačku i Rusiju. Manipulišući istorijom Poljske koja je praktično 200 godina, od kraja 18. veka pa do kraja 20. veka, bila glavna moneta za potkusurivanje Prusije odnosno Nemačke i Rusije i Sovjetskog Saveza, sa epizodama za vreme Napoleonovog carstva i između dva svetska rata. Istorijske činjnice su nepobitne. Poljska jeste stradala, delili su je bezbroj puta. U Drugom svetskom ratu ubijeno je šest miliona Poljaka, ali među njima je bio i veliki broj Jevreja. Nemci su deportovali blizu 2,5 miliona Poljaka. Masovna ubistva u Katinskoj šumi koja su počinili Rusi, krvavo gušenje ustanaka pred kraj rata, kada Sovjeti nisu hteli da pomognu poljskim ustanicima već su ih prepustili na milost i nemilost Nemcima. Rečju, Poljska je patila i platila veliki danak.
Ali, Poljska je i nagrađena, prvo teritorijalno, a zatim i nezasluženim ulaskom u EU.
Dobila je nemačke teritorije posle Drugog svetskog rata, proterali su nekoliko miliona Nemaca. Poljska je “očišćena” od Jevreja zahvaljujući nacistima, a da je poljski antisemitizam, i dan-danas veoma jak, ostalo je nepoznato svetskom mnjenju.
U novijoj istoriji, najveći dobročinitelji Poljske su Nemci. Da nije bilo bivšeg kancelara Gerharda Šredera, koji je zapretio 2002. godine, kada se odlučivalo o ulasku 10 zemalja u EU: “ili s Poljskom ili niko”, Varšava ne bi ušla u EU, jer je bila najdalja od evropskih standarda. Berlin je najveći pojedinačni i donator i investitor u Poljsku (gotovo polovina investicija dolazi iz Nemačke). Desetine hiljada Poljaka svakodnevno ide na posao u Nemačku, a nekoliko stotina hiljada se nastanilo zapadno od Odre u potrazi za poslom. Nemački preduzetnici su motori poljskog privrednog preporoda, Nemci su najbrojniji turisti u Poljskoj i glavni su sponzori nevladinih organizacija i razvijanja civilnog društva.
Umesto da budu zahvalni za sve ono što je Nemačka uradila za Poljsku, Kadžinski već više od godinu dana pokušavaju da šire antinemačko raspoloženje u Poljskoj i EU.
Na sve te provokacije iz Poljske koje su kulminirale pre i posle Evropskog saveta na kojem se odlučivalo o novom mini-ugovoru za funkcionisanje EU, nemačka kancelarka Angela Merkel nije htela da potroši nijednu reč. Običan nemački svet dobio je inspiraciju za nove viceve o Poljacima, koji su u Nemačkoj junaci viceva kao što su nekada u bivšoj Jugoslaviji bili Bosanci, i ne počinju sa Haso i Mujo, već Leh i Jaroslav.



ANTIPOLjACI
Prvo su počeli mediji pod kontrolom kleropopulističkih blizanaca koji su predstavljali Merkelovu kao Hitlera, da bi premijer Jaroslav Kadžinski otišao toliko daleko da je uporedio današnju Nemačku sa Trećim rajhom.
- U Nemačkoj se registruju veoma negativni fenomeni, baš kao nekada. Većina evropskih zemalja se pravi da ništa ne primećuje i nema hrabrosti da to kaže ili da se suprotstavi. Oni su sa predumišljajem onemogućili ljudima da pričaju o odgovornosti Nemaca za Holokaust i Drugi svetski rat - rekao je Kadžinski u intervjuu državnom radiju.
Međutim nije se tu zaustavio, otišao je i korak dalje definišući Nemce kao rasiste.
- Nemačka je u dobroj meri naseljena rasistima koji su izraziti antipoljaci što se vidi kroz diskriminaciju poljske manjine u Nemačkoj - rekao je Kadžinski, izmišljajući čak i poljsku manjinu u Nemačkoj koja ne postoji. Poljaci koji žive u Nemačkoj su radnici na privremenom radu a mnogi svakodnevno idu u Nemačku da bi radili.
 
mfb-7020745-merkel-QF,templateId=renderScaled,property=Bild,width=380.jpg
 
NAS DVA BRATA KATOLICI TVRDI – SVA KNJIŽEVNOST NA LOMAČI SMRDI!




Iz jajašca iznikla dva brata,
Jedno jaje dalo dva mandata,
Jaje meko, al je vjera tvrda,
Dva blizanca kroče snagom krda.

Brat predsjednik bratu premijeru
Na test stavlja pradjedovsku vjeru,
Brat premijer brata predsjednika
Iskušava kao katolika.

Natječu se u ime Gospoda
Tko će više pronaći uhoda,
Štancaju se doušničke liste,
Iz grobova vade komuniste.

Na veselje pravovjernog puka
Čitav narod optužen da druka:
Zbigniew Herbert, Ryszard Kapuscinski...
Sve sam cinker, bez braće Kaczynski.

Hrabra braća lustraciji svire,
Pa izgone pisce iz lektire:
Dostojevski agent je Ohrane,
Goethe cinka za svoje Germane.

Uhvatili mrtva Gombrowicza -
S policijom argentinskom priča,
Pa dva brata kresiva ne žale,
Na lomači "Ferdydurke" pale.

Lustracija nadošla ko Wisla,
Franza Kafku s polica istisla,
Jer da ne bi tog židovskog blese,
Staljin ne bi smislio procese.

Lech i Jarek, katolička zvonca,
Lustraciju dovest će do konca:
Kad sva slova dekretom ukinu,
Život će se vratit u pećinu!
 

Back
Top