fontovi u flashu
Strana 1 od 2 12 PoslednjaPoslednja
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 29

Tema: fontovi u flashu

  1. #1
    Početnik belobrdo (avatar)
    Učlanjen
    30.06.2007.
    Poruke
    27
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano fontovi u flashu

    Kad ukucam static text nemam u true type fontovima šđžčć, a kad je dynamic text kad ukucam šđžčć dobijem samo crtice. Pomozite mi!!!!



  2. #2
    Poznat FLUID (avatar)
    Učlanjen
    20.09.2005.
    Pol
    muški
    Lokacija
    dovoljno daleko
    Poruke
    7.943
    Reputaciona moć
    124

    Podrazumevano Re: fontovi u flashu

    Prvo reci u kom programu radiš?

  3. #3
    Zainteresovan član
    Učlanjen
    20.06.2007.
    Pol
    muški
    Poruke
    133
    Reputaciona moć
    40

    Podrazumevano Re: fontovi u flashu

    Možda taj font kojim kucaš nema slova šđčćž. Probaj sa drugim fontom

  4. #4
    Poznat FLUID (avatar)
    Učlanjen
    20.09.2005.
    Pol
    muški
    Lokacija
    dovoljno daleko
    Poruke
    7.943
    Reputaciona moć
    124

    Podrazumevano Re: fontovi u flashu

    Citat Original postavio dvr_liberty
    Pročitaj naslov teme!

    Ima nekoliko programa za rad u flashu i ne rade svi sa slovima šđčćž. Zato i pitam jer nigde ne piše u kom programu. Ovo je širok pojam.
    Ako se radi o Macromedia Flash-u onda je to već druga stvar. Verovatno neki problem sa fontovima.

  5. #5
    Poznat FLUID (avatar)
    Učlanjen
    20.09.2005.
    Pol
    muški
    Lokacija
    dovoljno daleko
    Poruke
    7.943
    Reputaciona moć
    124

    Podrazumevano Re: fontovi u flashu

    Citat Original postavio dvr_liberty
    A to su?
    Tipa Selteco flash designer i njemu slični?
    Svi ti drugi, i Selteco i Sothink i ... ne znam u kom sam pokušavao i sa YU fontovima, neće da ubaci naša slova pa taman da ga deinstaliraš. A o sistemskim fontovima da ne govorim.

  6. #6
    Poznat FLUID (avatar)
    Učlanjen
    20.09.2005.
    Pol
    muški
    Lokacija
    dovoljno daleko
    Poruke
    7.943
    Reputaciona moć
    124

    Podrazumevano Re: fontovi u flashu

    Mi se lepo ispričasmo, a ovaj ladno otvorio drugu temu sa istim nazivom http://forum.krstarica.com/showthread.php?t=157662

    Ustvari otvorio je odmah, ali se ne pojavljuje.
    Poslednji put ažurirao/la FLUID : 01.07.2007. u 20:50

  7. #7
    Početnik belobrdo (avatar)
    Učlanjen
    30.06.2007.
    Poruke
    27
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: fontovi u flashu

    Ma ja sam i otvorila ovu temu

  8. #8
    Poznat FLUID (avatar)
    Učlanjen
    20.09.2005.
    Pol
    muški
    Lokacija
    dovoljno daleko
    Poruke
    7.943
    Reputaciona moć
    124

    Podrazumevano Re: fontovi u flashu

    Citat Original postavio belobrdo
    Ma ja sam i otvorila ovu temu
    Dobro bre majka mu stara pa gde si ti?
    I šta imaš da kažeš povodom ove teme? A da nam malo pomogneš da ti pomognemo?

    Naime, o kome se programu radi u kom praviš flash fajl??? :| (sledeći smajli koji dolazi je )

  9. #9
    Početnik belobrdo (avatar)
    Učlanjen
    30.06.2007.
    Poruke
    27
    Reputaciona moć
    0

    Smile Re: fontovi u flashu

    E, pa cao svima, ja sam otvorila ovu temu. Naime radim u Flash MX-u...Samo mi Arial Ce daje fontove šđžčć, medjutim taj font nemaju svi instaliran na kompjuteru, mada je to Central Europe font...Trebalo bi vecina da ima instaliran...Ali treba mi savet kad ukucavam true type Kao Arial, vedrana itd...
    Poslednji put ažurirao/la belobrdo : 02.07.2007. u 14:46

  10. #10
    Poznat FLUID (avatar)
    Učlanjen
    20.09.2005.
    Pol
    muški
    Lokacija
    dovoljno daleko
    Poruke
    7.943
    Reputaciona moć
    124

    Podrazumevano Re: fontovi u flashu

    Znači tako, Flash MX...
    Onda ovako, nadam se da znaš da ako hoćeš da dobiješ u true type sistemskim fontovima ova naša slova trebaš da prebaciš tastaturu na Serbian (Latin)? E ako to znaš onda ne bi trebalo da ima problema...
    Davno sam prešao na Flash 8, tako da se ne sećam da li u Flash MX ima opcija za ubacivanje u flash fajl fontova koji nisu sistemski. To je opcija na Properties tabu, kad klikneš na tekst, onda odabereš u padajućem meniju umesto Use Device Fonts > Anti-alias for readability, pa onda dugme levo Embed... > Auto Fill > OK... tako ćeš ubaciti samo ona slova iz odabranog bilo kog fonta. Ako hoćeš da ubaciš kompletno sva slova imaš ponuđene opcija sa pismima i znakovima. Samo napomena, to će dodatno povećati veličinu flash fajla. Zato je bolje da već ako koristiš neke druge fontove koristiš opciju Auto Fill.

    Nemoj da te nema sad jedno mesec dana! ;-)

  11. #11
    Početnik belobrdo (avatar)
    Učlanjen
    30.06.2007.
    Poruke
    27
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: fontovi u flashu

    Idem sada ovo da probam pa se javljam

  12. #12
    Početnik belobrdo (avatar)
    Učlanjen
    30.06.2007.
    Poruke
    27
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: fontovi u flashu

    Od svega ovoga imam samo use device fonts opciju, a sve ovo ostalo nemam...Trenutno sam na poslu, radim do 16 h, pa eto mene opet posle 18h...
    Poslednji put ažurirao/la belobrdo : 02.07.2007. u 15:42

  13. #13
    Poznat FLUID (avatar)
    Učlanjen
    20.09.2005.
    Pol
    muški
    Lokacija
    dovoljno daleko
    Poruke
    7.943
    Reputaciona moć
    124

    Podrazumevano Re: fontovi u flashu

    Onda preostaje da prebaciš tastaturu na Serbian (Latin) i da koristiš sistemske fontove.
    Ne reče mi da li znaš to u vezi tastature?

    Ako hoćeš da koristiš ovu opciju za ubacivanje drugih fontova onda ćeš morati da pređeš na Flash 8.

  14. #14
    Početnik belobrdo (avatar)
    Učlanjen
    30.06.2007.
    Poruke
    27
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: fontovi u flashu

    Pa prebacima ja na Serbian latin, samo ne znam sta su ti to sistemski fontovi. Ja znam za true type font: arial, vedrana,new times roman...

  15. #15
    Poznat FLUID (avatar)
    Učlanjen
    20.09.2005.
    Pol
    muški
    Lokacija
    dovoljno daleko
    Poruke
    7.943
    Reputaciona moć
    124

    Podrazumevano Re: fontovi u flashu

    To su ti koje si nabrojala. Šta se dešava sa njima kad kucaš?

  16. #16
    Početnik belobrdo (avatar)
    Učlanjen
    30.06.2007.
    Poruke
    27
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: fontovi u flashu

    Pa jedino mi radi Arial CE da dobijem šđžčć, ali taj font nije true type i nema ga svako instaliran na racunaru. Mozda nekome izadju kockice i crtice umesto slova..Mada je to Central Europe font i trebalo bi vecina da ima instalirano...Ne znam sta da radim...

  17. #17
    Poznat FLUID (avatar)
    Učlanjen
    20.09.2005.
    Pol
    muški
    Lokacija
    dovoljno daleko
    Poruke
    7.943
    Reputaciona moć
    124

    Podrazumevano Re: fontovi u flashu

    Baš čudno, jer sam pre koristio Flash MX i uvek su mi sistemski - true type fontovi prikazivali naša slova. Možda da pokušaš sa reinstalacijom Flash MX, to je jedino što mi sad pada na pamet.
    A da li ti npr. u Wordu, ili bilo kom drugom programu, ispisuje naša slova kad prebaciš tastaturu na Serbian (Latin)?
    Taj Arial CE, koliko znam nije uvršten u sistemske fontove.

  18. #18
    Poznat FLUID (avatar)
    Učlanjen
    20.09.2005.
    Pol
    muški
    Lokacija
    dovoljno daleko
    Poruke
    7.943
    Reputaciona moć
    124

    Podrazumevano Re: fontovi u flashu

    Citat Original postavio dvr_liberty
    Možda je glupo,ali ako uradi matricu tj neki materijal koji već radi sa tim fontom koji podržava naša slova,zar ne bi trebalo da bude vidljivo i na ostalim računarima bez potrebe da imaju podržan font?
    Koliko znam flash uvek traži taj font sa kojim se radilo, tako da ili mora da bude sistemski font da bi prikazalo ili da postoji opcija kao u Flash 8 gde se mogu ubaciti bilo koja slova bilo kog fonta, pa i celi fontovi.

  19. #19
    Početnik belobrdo (avatar)
    Učlanjen
    30.06.2007.
    Poruke
    27
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: fontovi u flashu

    Evo, upravo sam isprobavala fontove u Flash CS3 verzija 9.0 Svi fontovi ispravno rade, mada jos nisam podigla prezentaciju na web-u pa ne znam kako ce to da izgleda...Svima Puno hvala na pomoci!!!!

  20. #20
    Iskusan codemaker (avatar)
    Učlanjen
    05.04.2004.
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    6.416
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: fontovi u flashu

    Citat Original postavio FLUID
    Koliko znam flash uvek traži taj font sa kojim se radilo, tako da ili mora da bude sistemski font da bi prikazalo ili da postoji opcija kao u Flash 8 gde se mogu ubaciti bilo koja slova bilo kog fonta, pa i celi fontovi.
    Flash MX 2004 Professional ima opciju "embeded" font.
    Ako bas zagusti, moze se snaci i tako sto ce pisati onim fontom kojim raspolaze, pa makar se taj font zvao i "krstarica", pa onda tekst promenuti u objekat (movie clip na primer). To sam bio prisiljen da uradim kad sam pre dve godine u Grckoj uradio neku kratkku prezentaciju za neke Japance. Oni su na njihovom laptopu ukucali sta treba njihovim slovima ali sam onda taj tekst pretvorio u movie clip i mirna backa , moglo se videti sve i na ruskom kompjuteru u Sibiru Plus sam mogao baratati tekstom kao svaikm drugim movie clipom.

  21. #21
    Početnik belobrdo (avatar)
    Učlanjen
    30.06.2007.
    Poruke
    27
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: fontovi u flashu

    Pa tako nesto sam i ja mislila da uradim, konvert symbol- movie clip ili graphic ali nisam probala da dignem na internet da vidim da li funkcionise. Ali ako je u pitanju dynamic text ili input text, ne mozes ga konvertovati u simbol. U svakom slucaju hvala na savetu :smile: :smile: :smile:
    Poslednji put ažurirao/la belobrdo : 03.07.2007. u 13:52

  22. #22
    Iskusan codemaker (avatar)
    Učlanjen
    05.04.2004.
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    6.416
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: fontovi u flashu

    Da, mislio sam na static text

  23. #23
    Poznat FLUID (avatar)
    Učlanjen
    20.09.2005.
    Pol
    muški
    Lokacija
    dovoljno daleko
    Poruke
    7.943
    Reputaciona moć
    124

    Podrazumevano Re: fontovi u flashu

    Citat Original postavio belobrdo
    Evo, upravo sam isprobavala fontove u Flash CS3 verzija 9.0 Svi fontovi ispravno rade, mada jos nisam podigla prezentaciju na web-u pa ne znam kako ce to da izgleda...Svima Puno hvala na pomoci!!!!
    E pa super. Da vidimo u taj čuveni flash. :-D

  24. #24
    Početnik belobrdo (avatar)
    Učlanjen
    30.06.2007.
    Poruke
    27
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: fontovi u flashu

    Fluide
    Svi fontovi rade, prosto da ne poverujes...

  25. #25
    Poznat FLUID (avatar)
    Učlanjen
    20.09.2005.
    Pol
    muški
    Lokacija
    dovoljno daleko
    Poruke
    7.943
    Reputaciona moć
    124

    Podrazumevano Re: fontovi u flashu

    Citat Original postavio codemaker
    Flash MX 2004 Professional ima opciju "embeded" font.
    Ako bas zagusti, moze se snaci i tako sto ce pisati onim fontom kojim raspolaze, pa makar se taj font zvao i "krstarica", pa onda tekst promenuti u objekat (movie clip na primer). To sam bio prisiljen da uradim kad sam pre dve godine u Grckoj uradio neku kratkku prezentaciju za neke Japance. Oni su na njihovom laptopu ukucali sta treba njihovim slovima ali sam onda taj tekst pretvorio u movie clip i mirna backa , moglo se videti sve i na ruskom kompjuteru u Sibiru Plus sam mogao baratati tekstom kao svaikm drugim movie clipom.
    Meni se čini da sam i ja imao neku verziju Flash MX 2004 koja nema "embeded" font. :| Znam da sam imao taj problem, ali te funkcije nigde nije bilo. E sad da li je to neka skraćena verzija ko zna.

    Ovo me sad zbunjuje oko movie clipa... :-? Kad sam probao da bilo šta da pretvorim u movie clip opet nije slova prikazivalo. Tek je prikazivalo kad sam išao na Embed... pa onda preretvorio u movie clip da bi napravio animaciju. Kako je moguće to uraditi bez Embed? :|

Slične teme

  1. 3 D u Flashu
    Autor belobrdo u forumu Web dizajn
    Odgovora: 12
    Poslednja poruka: 06.07.2007., 08:58
  2. fontovi u flashu
    Autor belobrdo u forumu Web dizajn
    Odgovora: 0
    Poslednja poruka: 30.06.2007., 09:24
  3. Mapa u Flashu ?
    Autor borisjer u forumu Multimedija
    Odgovora: 0
    Poslednja poruka: 11.07.2006., 13:30
  4. Mapa u Flashu ?
    Autor borisjer u forumu Multimedija
    Odgovora: 0
    Poslednja poruka: 11.07.2006., 13:29
  5. meni u flashu
    Autor rasa-ns u forumu Multimedija
    Odgovora: 5
    Poslednja poruka: 16.10.2004., 20:28

Pravila za slanje poruka

  • Ne možete kreirati novu temu
  • Ne možete poslati odgovor
  • Ne možete dodati priloge
  • Ne možete prepraviti svoju poruku
  •