ВИДОВДАН - НЕЗАЦЕЉЕНА РАНА, СВЕСРПСКА ОПОМЕНА И НАША САВЕСТ
Prikazujem rezultate 1 do 5 od 5

Tema: ВИДОВДАН - НЕЗАЦЕЉЕНА РАНА, СВЕСРПСКА ОПОМЕНА И НАША САВЕСТ

 1. #1
  Zainteresovan član
  Učlanjen
  22.06.2007.
  Lokacija
  Ljubljana - Slovenija
  Poruke
  193
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano ВИДОВДАН - НЕЗАЦЕЉЕНА РАНА, СВЕСРПСКА ОПОМЕНА И НАША САВЕСТ

  ВИДОВДАН - НЕЗАЦЕЉЕНА РАНА, СВЕСРПСКА ОПОМЕНА И НАША САВЕСТ

  Браћо и сестре,

  У историји човечанства није забележен случај нити једног јединог народа који је од вајкада генски, мисаоно и на сваки други начин повезан са Небесима као што је то случај са нашим многострадалним народом СРПСКИМ. Од увек, од прапостојбина предела око СЕРБОНСКОГ ЈЕЗЕРА и ИЗАКАРПАТИЈА до данашње наше крвљу заливене, сузом много пута орошене и болом поплочане СВЕСРПСКЕ КОЛЕВКЕ КОСОВА И МЕТОХИЈЕ, није то само грумен земље, већ ваистину душа Србинова зато нечастиви и његови помагачи, досманлијски искоти и друга петоколонашка неман, толико и кидишу да нам ишчупају ту душу нашу, бисмо своји на своме, али бисмо и остасмо они који крвљу плаћамо данак само зато што јесмо то што смо – Срби. Да, браћо и сестре, одувек бисмо мета латинских буљољуба, османлијских варварских хорди и многобројних других богохулих звери, али увек знасмо уз помоћ Бога и Небеса да одбранимо своју родну груду, заштитимо своју нејач од страдања и не дозволимо да се оскрнави наша вера. Нејач, вера и отаџбина одувек бише наше СВЕТО ТРОЈСТВО за које се је ваљало родити и умирати. Оводанашњи свој осврт желим у целости да утемељим, продубљим и проширим управо на том нашем одувек једином овоземаљском.

  Браћо и сестре, не тако давно код нас Срба би једна од најчешће спомињаних пословица:

  „Није богат ко има волова, већ ко има кћерки и синова !“

  Знали су наши праоци од вајкада да сваколика овоземаљска ограниченост сваког створа Господњег није нешто много вредно око чега се треба замлаћивати и губити време, већ да се ради о трептају око у поређењу са вечношћу за чије време трајања човек мора да својим чињењем одреди свој статус у вечном живљењу. Да је то управо тако најбољи пример за то је чињеница да смо Срби одувек славили сједињење са Богом (смрт) јер смо знали, многи још увек то душом осећамо, да смо својим чињењем заслужили да нам душа после овоземаљског краја одлази у рука нашег Творца Господа Бога. Нећу се, браћо и сестре, задржавати код тог аспекта гледања на крај наше овоземаљскости, но желим да препоручим онима које та перспектива гледања на живот занима да пажљиво прочитају мој прилог под насловом „БОГОЛИКОСТ ЧОВЕКОВА“ (види пост 552. на:

  http://forum.bgdcafe.com/index.php?showtopic=22466&st=540

  Дакле, одувек би тако, Срби смо знали и знамо да се наша овоземаљскост продужава кроз срце, душу и очи наших кћери и синова. Наша несрећа је да су то сазнали о нама и наши вековни непријатељи – ватикански педофили. Они су међу нас, са намером да би покидали ту нашу вечиту нит између Срба и Небеса, послали (Ам)броз-наказе како би нам та демонска копилад показала и доказала да је смисао живота

  „Усе, насе и подасе“,

  да је храбар човек онај који

  „Пуши, пије – буши , бије!“

  и да би кроз уста наше деце чули

  „Мајко, нема бога !“

  Да и копилад те погане копилади, поган над поганима коју прозвасмо досманлије, још увек не скреће са „пута друга Тита“ најбољи доказ су геј параде и остале накараде којих се свако иоле нормалан мора постидети. Ти највећи искоти у историји људске цивилизације које предводе демоном засвојени сваколики бедници као што Борис Тадић, Чеда Јовановић, Млађан Динкић, па и Војислав Коштуница иду и корак даље – директно насрћу и то не само на темеље наше Цркве (СПЦ), већ и темеље отаџбине, већ су се издоговарали са својим газдама ватиканским пааап)к)ом, Гузенбауером и Ђокицом Бушом како да нам отму нашу колевку – КиМ. 2. #2
  Zainteresovan član
  Učlanjen
  22.06.2007.
  Lokacija
  Ljubljana - Slovenija
  Poruke
  193
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: ВИДОВДАН - НЕЗАЦЕЉЕНА РАНА, СВЕСРПСКА ОПОМЕНА И НАША САВЕСТ

  Даме и господо, истина је да смо мало када у нашој богатој историји наилазили на већу опасност по сопствено уништење. Та опасност је управо највећа зато што се је у земљи Србији ископилила тушта и тма издајника и напросто нас изгризају изнутра. Одувек имасмо издајника у сопственим редовима, али никада толико и са таквим зверским наканама. Не тако давно, ваљда у БОГОЛИКОСТИ ЧОВЕКОВОЈ, написах да човек може да се залута, али опрезан човек не може да се изгуби зато што опрезан човек увек гледа куд тумара и ако му се учини да лута устукне корак-два и тако дође тамо одакле је и пошао. Да ми Срби никада нисмо били наивни и да нас није могла никад да заведе демонска слаторечивост, шарене лаже и остали „изуми“ ватиканских педофила на много примера бих могао да доказујем ту своју тврдњу, но вом приликом желим да се зауставим на ономе што је општепознато. Последњи од европских народа смо чак приступили и хришћанству из разлога што нисмо веровали речима оних који су одувек желели да нас истребе. Господ је међу нас Србе послао Свету браћу Ћирила и Методија да би нам на нашем језику представили јеванђеље и описменили нас. Мада смо за само неколико година ви примили Реч Божју, колико смо били срећни због тога доказује и чињеница да Срби с колена на колено преносимо своју крсну славу – славимо дан када су били крштени, ипак смо били опрезни и нисмо порушили све мостове преко којих смо до тада крочили преко Scila i Haribda. Дакле, браћо и сестре, мада смо из устију Св. Браће чули Љубав, Истину и Учење и пошли путем који је за нас људе својим страдањем поплочао Јединородни Син Божји – Господ Исус Христос, нисмо се одрекли својих дотадашњих заштитника. Један од таквих је свакако СВЕВИД, кад га зазвасмо ВИД тешко је рећи. Више од две хиљаде година нас Србе предводи, чува и духовно храни управо та Небескост којега зазвасмо Видов дан. Зашто су нам се управо на тај дан догађале највеће страдије, посртања, али и васкрсења тешко је уобличити у једном форумском есеју, те ћу се канити тога, но желим, то морам учинути да тај дан би и јесте НАША НЕЗАЦЕЉЕНА РАНА, СВЕСРПСКА ОПОМЕНА И НАША САВЕСТ. ТО ЈЕ НАШ СВЕТИОНИК КОЈИ НАМ НЕ ДА ЛУТАМО И ЗАЛУТАМО. Зашто досманлијска поган и тај светионик жели да нам оскрнави и сруши описах у време антисрпски настројене тираније Зорана Ђинђића (да, браћи и сестре, памтићемо га као злочинца, мафијаша и богохула, сина цигана мечкара, буљољуба ватиканских педофила, - ЂИНЂУ МИНЂУ) на следећи начин:

  ----------------------------------------------------------------------------------------------------------
  Помаже Бог, браћо Срби и сестре Српкиње,

  Бог ми је сведок да ме, исто као и Тебе, поштовани брате, све ране Народа, Вере и Отаџбине Твоје и моје муче, пеку и боле истим интензитетом као и Тебе и сваког оног Србина и Српкињу који у души својој осећају оловни ехо Твојих срцем написаних речи. Скоро са свиме овим што си написао се у потпуности слажем, Видовдан јесте и биће највећа СВЕСРПСКА ОПОМЕНА, детиње невина суза у СВЕСРПСКОМ оку, вапај над вапајима који подсећа на Косово, Јесеновец, Јадовно и све друге страдије, голготе и хожденија по муках многострадалног богоносног нараода Твог и мог, живе ране која никако да зацели и крваве бујице која неће па неће да пресахне, осим, то посебно наглашавам, Срби нису никада издали никога и никада то, ако Бог да, неће ни учинути. Господина Милошевића, са њим се апсолутно политички нисам слагао али то није разлог да мрзим брата свог, Србина, свештеничког сина, нису издали Срби већ поган Зоран Ђинђић и његови демоном опседнути кретено-идиоти, издајници, злочинци и нарко-аџувани окупљени у антисрпску удругу ватиканско-усташко-шиптарских протува. Дакле, као што Господа Исуса Христа нису издали његови ученици, свети апостоли, већ Јуда тако и Срби не издадоше никога већ то учину ДОС-манлијски шљам, испрдци народа српског, нарко манијаци који би и рођено дете продали за шако у крви стечених амеро-долара. Те крвожедне србомрзе злотворе нико нормалан не може ни сматрати Србима јер они то, заиста, и нису. Ову болну истину треба памтити и запамтити како се никада више не би намножила поган која је способна и на најгнуснија злодела.


  Братски поздрав,

  Крстан Ђ. Ковјенић

  -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  Браћо и сестре, ви који у срцу и души осећате да сте изгубљени, уништени и запостављени обазрите се око себе и сигурно ћете видети Њега и пронаћи свој спас у Њему – нашем СВЕВИДУ - НАШОЈ НЕЗАЦЕЉЕНОЈ РАНИ, СВЕСРПСКОЈ ОПОМЕНИ И НАШОЈ САВЕСТИ КОЈА НАС СА НЕБЕСКИХ ВИСИНА ГЛЕДА, ОПОМИЊЕ И ПРЕДВОДИ.

  СРЕЋАН ВАМ ДАНАШЊИ ВЕЛИКИ ДАН, БРАЋО И СЕСТРЕ !


  Крстан Ђ. Ковјенић

 3. #3
  Elita Svabov (avatar)
  Učlanjen
  02.10.2004.
  Pol
  muški
  Poruke
  24.984
  Reputaciona moć
  320

  Podrazumevano Re: ВИДОВДАН - НЕЗАЦЕЉЕНА РАНА, СВЕСРПСКА ОПОМЕНА И НАША САВЕСТ

  ljudi, ljudi, vratia se krsto!
  Well, of course it's a rat! You have rats in Spain, don't you - or did Franco have them all shot?

 4. #4
  Buduća legenda
  Učlanjen
  10.02.2007.
  Pol
  muški
  Poruke
  41.374
  Reputaciona moć
  1649

  Podrazumevano Re: ВИДОВДАН - НЕЗАЦЕЉЕНА РАНА, СВЕСРПСКА ОПОМЕНА И НАША САВЕСТ

  Citat Original postavio Srboljub-BGD
  „Усе, насе и подасе“,
  A ovo zadnje pogotovo...

 5. #5
  Buduća legenda
  Učlanjen
  10.02.2007.
  Pol
  muški
  Poruke
  41.374
  Reputaciona moć
  1649

  Podrazumevano Re: ВИДОВДАН - НЕЗАЦЕЉЕНА РАНА, СВЕСРПСКА ОПОМЕНА И НАША САВЕСТ

  Citat Original postavio Obersturmfuehrer
  ljudi, ljudi, vratia se krsto!
  Kad je bio otisao??? :shock:

Slične teme

 1. Сретан вам Видовдан Срби!
  Autor Milos_nbg u forumu Politika
  Odgovora: 74
  Poslednja poruka: 06.07.2007., 20:23
 2. Odgovora: 25
  Poslednja poruka: 28.06.2007., 12:52
 3. КОСОВО=ВИДОВДАН
  Autor Superjoint u forumu Politika
  Odgovora: 84
  Poslednja poruka: 11.06.2007., 17:48
 4. Банално, ал гризе ме савест
  Autor Hellen u forumu Dom i porodica
  Odgovora: 63
  Poslednja poruka: 06.10.2006., 20:19
 5. ОПОМЕНА СРБИМА РОДОЉУБИМА
  Autor Marty Misterija u forumu Politika
  Odgovora: 54
  Poslednja poruka: 03.07.2005., 18:28

Pravila za slanje poruka

 • Ne možete kreirati novu temu
 • Ne možete poslati odgovor
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoju poruku
 •