stanovi i plate - Strana 102
Strana 102 od 104 PrvaPrva ... 252929899100101102103104 PoslednjaPoslednja
Prikazujem rezultate 2.526 do 2.550 od 2592

Tema: stanovi i plate

 1. #2526
  Početnik Filip the boy (avatar)
  Učlanjen
  22.11.2010.
  Pol
  muški
  Poruke
  46
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: stanovi i plate

  Citat Original postavio a_sta_me_se_smatra Pogledaj poruku
  Nama je konacno stigao papir u vezi toga. U njemu pise da nemamo pravo na naknadu za nocni rad i rad u dane drzavnih praznika jer primamo DNEVNICU.

  U papiru nigde nije navedeno, kako vec to treba da se uradi, da na osnovu tog i tog clana tog i tog zakona ili pravilnika kada vam se isplacuje dnevnica nemate pravo na nocni rad i drzavni praznik. Samo je bukvalno napisano imate dnevnicu, nemate pravo na NR i DP.

  Mada i nije cudo sto se nisu pozvali ni na jedan clan, jer takav clan ne postoji ni u jednom zakonu ni u jednom pravilniku.
  Dnevnice i naknada za rad nocu i u dane DP su potpuno razlicite naknade koje ne uslovljavaju jednu drugu. I ne postoji ni jedan clan zakona koji i jednom recju daje mogucnost da ti se zbog toga sto imas dnevnicu ne isplacuje nocni rad i DP.
  Zakoni i pravilnici su jasno definisali kada se dobija dnevnica i kada se dobija naknada za nocni rad i rad u dane DP.

  Ali su vec poceli da stizu "dobronamerni " saveti tipa ne cackajte to, da vam ne bi uzeli nesto drugo.
  Pa stani, da li mi dobijamo nesto sto nije po zakonu, sto nas ne sleduje ,tako da nam se preti oduzimanjem toga??

  A kad spomenes sud kao da si im gurnuo prst u oko.
  Pa ako je sve uradjeno u skladu sa zakonom, sta je problem i da odemo na sud? Sud ce u tom slucaju resiti da mi nismo u pravu, mi cemo imati troskove sudjenja, advokata i sl., a vojska tu nikako nece biti u minusu.

  Kad postavis neko cisto logicko pitanje na navedenu temu, tesko dobijas odgovor.
  Na primer, ako je dnevnicom placen i nocni rad i rad u dane drzavnih praznika kao sto oni tvrde, kako je moguce da istu platu i sumu dnevnica ( naravno uzimam isto radno mesto ) dobije onaj ko je radio 10 da kazem obicnih dana i onaj ko je bio u smenskom radu za uskrs, koga su zakacila sva 4 dana praznika na poslu.
  Ispada da onaj koji je radio za uskrs je kaznjen zbog toga, jer bi ista primanja imao kao da nije radio.

  Ili , da li ovo znaci da sam poslednjih 15- 20 godina dobijao nesto sto me nije sledovalo po zakonu?? Jer otkad radim u VS isplacivao se ncni rad i drzavni praznik bez obzira na dnevnicu. Da li treba da budem vecno zahvalan vojsci jer mi je davala nesto sto nisam zaradio?
  I posle se ova drzava pita zasto gubi na primer 90% sporova u Strazburu. Pa zato sto ne postuje zakone koje je sama donela.
  Иста држава иста војска а различита тумачења прописа. Не могу да опишем до детаља све глупости из моје јединице у вези признавања и обрачуна разних накнада али ево у кратким цртама. Неки у сменомском раду добијају дневницу (пола), неки не, због дневнице за 24 проведена сата у сменском раду рачунају им 16 сати, онај који је у сменском раду а спава у периоду од 22.00 до 06.00 нема накнаду за ноћни рад, а не сме ни да оде кући...итд. Потпуно лудило.
  Што се тиче дневница ја се слажем с`тобом да дневница није накнада за рад (већ је то плата) већ накнада због службеног тј. трупног путовања.
  Ево примера. Једном приликом пар старешина из јединице је отишла на службени пут. По повратку са пута каже старешина екипе уговорцу возачу ти си возио 3 сата тамо и 3 сата назад значи радио си 6 сати и припада ти, мислим да је рекао пола дневнице. Мали га погледа и мртав ладан рече ви сте се возили 3 сата тамо и 3 сата назад, 1 времена сте ручали, значи радили сте 4 сата, што је четвртина дневнице. Човек га гледао као теле. Значи не схватају сврху дневнице. Дневница није плата и не може да је замени.
  Иначе и код нас је присутна та фора боље да вам мало закинемо ово да вам не би узели оно. И онда људи се прерачунају и схвате да није вредно нервирања истеривање правде за сваку ситницу. Само ми није јасно шта је са мозгом тих људи који тако накарадно тумаче прописе.
  Е сад та твоја дилема око овог кажњен сам што сам радио за празник. Ево ти примера за размишљање. Рецимо нас двојица радимо 3 дана у сменском раду и сва три дана је празник. Мењамо се на 8 сати. Један ће радити две ноћне смене а други једну, а и један и други ће добити исту накнаду за рад празником јер су били на послу сва три дана а један је ипак радио ноћ више (како ово праведно исплатити јер не можеш да добијеш накнаду за исте сате и као празничне и као ноћне тј. њихов збир што би било 136% редовног сата).
  Само Србија нема алтернативу! 2. #2527
  Početnik
  Učlanjen
  23.06.2006.
  Pol
  muški
  Poruke
  44
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: stanovi i plate

  Evo da se i ja umesam sa mojim misljenjem i ako nisam pravnik.

  1.
  "ДНЕВНИЦА" се Правилником о накнади путних и других трошкова у Војсци Србије назива:
  - НАКНАДА ТРОШКОВА ЗА СЛУЖБЕНО ПУТОВАЊЕ;
  - НАКНАДА ТРОШКОВА ЗА РАД НА ТЕРЕНУ.
  Из самог назива се види да је то накнада трошкова на путовању а не накнада за рад, нпр. колега и ја одемо да радимо на терену у трајању од 24 часа. За то време ја радим од 07.00 до 15.00 (8 часова) а од 15.00 до 07.00 одмарам тј. спавам, док мој колега ради од 07.00 до 23.00 (16 часова) а од 23.00 до 07.00 одмара. По повратку у јединицу обојица добијамо целу дневницу за рад на терену, а шта се дешава са 8 сати прековременог рада које је остварио мој колега?

  2.
  Законом о Војсци Србије у члану 98. је регулисано:

  Професионално војно лице је дужно да ради дуже од пуног радног времена кад потребе службе то захтевају.
  Прековремени рад не може да траје дуже од осам часова недељно нити дуже од четири часа дневно.
  Изузетно од одредбе става 2. овог члана, професионално војно лице је дужно да ради и дуже у случајевима: наређених мера приправности; ванредног и ратног стања; за време вежбовних активности; за време службе дежурства; у приликама које захтевају да се продужи започети рад чије би обустављање или прекидање имало штетне последице за оперативну способност команде, јединице или установе Војске Србије, или би нанело знатну материјалну штету или угрозило живот и здравље војних лица и других грађана и при реализацији активности, у складу са прихваћеним међународним обавезама Републике Србије, о чему одлуку доноси надлежни старешина оперативног нивоа командовања односно помоћник министра одбране за лица из свог састава.

  Из овог члана се види у којим случајевима ПВЛ је дужно да ради дуже од пуног радног времена и то без посебне накнаде за рад. Не постоји услов да ради прековремено без накнаде ако је исплаћена дневница. Осим тога и за овај рад (па чак и за време ратног стања) се исплаћује дневница.

  Поставља се питања у чему се разликује прековремени рад по члану 98. и остали прековремени рад за који се добије дневница (ако се не добије додатно накнада за прековремени рад).

  3.
  ПРАВИЛНИК О ПЛАТАМА И ДРУГИМ НОВЧАНИМ ПРИМАЊИМА
  члан 31. Професионалном припаднику Војске припада додатак на плату за рад од 22 сата до 6 сати наредног дана (рад ноћу)
  члан 32. Професионалном припаднику Војске припада додатак на плату за рад на дан празника који није радни дан.
  члан 34. Професионалном припаднику који прековремено ради у случајевима прописаним чланом 83. став 1. и 2. Закона, не припада увећање из члана 31. овог правилника. (члан 83. Закона о Војсци: Због посебних услова под којима врши службу у Војсци Србије, а нарочито због учешћа на вежбама, логоровањима, маневрима и узбунама, рада дужег од пуног радног времена, вршења службе дежурства и других облика унутрашње службе, немогућности избора радног места и места службовања, премештаја, вршења службе у свим условима, као и због других ванредних ситуација проузрокованих потребама оперативне способности, професионалном војном лицу утврђује се коефицијент за обрачун плате који је од 20 % до 50 % већи од коефицијента који се утврђује на основу положаја и чина, а у оквиру средстава за плате обезбеђених у буџету Републике Србије намењеном за финансирање одбране.
  Под радом дужим од пуног радног времена из става 1. овог члана сматра се рад у случају предузимања мера приправности, рад у случају узбуне у јединици, односно установи, за време војних вежби, за време борбе против елементарних непогода, за време дежурства или сличне дужности у команди, јединици или установи Војске Србије и у приликама које захтевају да се продужи започети рад чије би обустављање или прекидање имало штетне последице за оперативну способност команде, јединице, односно установе или би нанело знатну материјалну штету или угрозило живот и здравље војних лица и других грађана
  .)

  Још један прилог мишљењу да исплата дневница не искључује остваривање права на накнаду за прековремени рад, рад ноћу и рад у дане државних празника.

 3. #2528
  Zainteresovan član Vegetarian (avatar)
  Učlanjen
  08.09.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  NS, Srbija, planeta Zelena
  Poruke
  409
  Reputaciona moć
  35

  Podrazumevano Re: stanovi i plate

  Vi koji radite u smenama, imate pravo i na naknadu za rad u smenama, i to ZA SVE SATE RADA, dakle- i u 1. i 2. i 3. smeni... + naknadu za noćni rad ako smena kači period od 22h do 06h + naknadu za praznični rad...
  http://vegetarijanci.blogspot.com/

 4. #2529
  Početnik Nejebavajuci stav (avatar)
  Učlanjen
  02.05.2011.
  Pol
  muški
  Poruke
  12
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: stanovi i plate

  Ma ko ih sisa, ima da ih kecam samo tako, sa zadovoljstvom cu na sud, jer se ovaj spor glatko dobija.
  Vrlo sam nestrpljiv u vezi tog trenutka, jer prvo moram da trazim da mi isplate nocni rad, odnosno praznike, pa ce prvopretpostavljena komanda da mi odgovori da nemam pravo na to po tom i tom osnovu, e onda se ja zalim, oni prosledjuju predmet drugopretpostavljenoj komandi, koja u roku od 60 dana (kao da izmisljaju toplu vodu) razmatraju da li je zalba osnovana ili nije. S obzirom da cenim da ce ostati pri svom idiotskom stavu, idemo na sud.
  Zalosno je sto ce vojska ovo da izgubi i platice sudske troskove, a to ce, naravno, ici iz vojnog budzeta, a "skolovani" potpisnik general i jos "skolovaniji" papak koji mu je sastavio akt i tumacenje nece ni biti upitani niti ce protiv njih biti pokrenut ikakav postupak za naknadu stete koju su time naneli vojsci. Lako je igrati se tudjim parama.
  Da ima neko pametan, pa da sve to govnjivom motkom potera.

  Misle da su Vatikan, drzava u drzavi. Pa i mi, nizi oblici zivota, znamo da zavucemo.

 5. #2530
  Početnik Nejebavajuci stav (avatar)
  Učlanjen
  02.05.2011.
  Pol
  muški
  Poruke
  12
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: stanovi i plate

  ЗАКОН О РАДУ
  ("Службени гласник РС" бр. 24/05, 61/05 и 54/09)
  Пречишћен текст закључно са изменама из "Службенoг гласника РС" број 54/09 које су у примени од 25/07/2009. године (измене у чл. 116 .)

  Члан 2.
  (1) Одредбе овог закона примењују се на запослене који раде на територији Републике Србије, код домаћег или страног правног, односно физичког лица (у даљем тексту: послодавац), као и на запослене који су упућени на рад у иностранство од стране послодавца ако законом није друкчије одређено.
  (2) Одредбе овог закона примењују се и на запослене у државним органима, органима територијалне аутономије и локалне самоуправе и јавним службама, ако законом није друкчије одређено.
  (3) Одредбе овог закона примењују се на запослене стране држављане и лица без држављанства који раде код послодавца на територији Републике Србије, ако законом није друкчије одређено.

  Члан 62.
  (1) Рад који се обавља у времену од 22,00 часа до 6,00 часова наредног дана сматра се радом ноћу.
  (2) Запосленом који ради ноћу најмање три часа сваког радног дана или трећину пуног радног времена у току једне радне недеље послодавац је дужан да обезбеди обављање послова у току дана ако би, по мишљењу надлежног здравственог органа, такав рад довео до погоршања његовог здравственог стања.
  (3) Послодавац је дужан да пре увођења ноћног рада затражи мишљење синдиката о мерама безбедности и заштите живота и здравља на раду запослених који рад обављају ноћу.

  Члан 108.
  (1) Запослени има право на увећану зараду у висини утврђеној општим актом и уговором о раду, и то:
  1) за рад на дан празника који је нерадни дан - најмање 110% од основице;
  2) за рад ноћу и рад у сменама, ако такав рад није вреднован при утврђивању основне зараде - најмање 26% од основице;
  3) за прековремени рад - најмање 26% од основице;
  4) по основу времена проведеног на раду за сваку пуну годину рада остварену у радном односу - 0,4% од основице.
  (2) Ако су се истовремено стекли услови по више основа утврђених у ставу 1. овог члана, проценат увећане зараде не може бити нижи од збира процената по сваком од основа увећања.
  (3) Општим актом и уговором о раду могу да се утврде и други случајеви у којима запослени има право на увећану зараду.
  (4) Основицу за обрачун увећане зараде чини основна зарада утврђена у складу са законом, општим актом и уговором о раду.

  :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: :::::::::::::::::::::::::::::::

  Закон о Војсци Србије

  Члан 8.
  Професионални припадници Војске Србије су професионална војна лица и цивилна лица на служби у Војсци Србије.
  Професионални припадник Војске Србије је у радном односу.
  Послодавац професионалног припадника Војске Србије је Република Србија.
  Права и дужности послодавца професионалног припадника Војске Србије постављеног, односно распоређеног у Војсци Србије и ван Војске Србије, у име Републике Србије врши министар одбране , уколико законом није друкчије одређено.
  На права и дужности професионалних војних лица и војних службеника који нису уређени овим или посебним законом или другим прописом примењују се прописи о државним службеницима, општи прописи о раду и посебан колективни уговор за државне органе.
  На права и дужности војних намештеника који нису уређени овим законом или посебним законом или другим прописом примењују се прописи о намештеницима, општи прописи о раду и посебан колективни уговор за државне органе.


  Члан 13. (став 3)
  Забрањено је повлашћивање или ускраћивање припадника Војске Србије у његовим правима или дужностима, посебно због расне, верске, полне или националне припадности, порекла или због неког другог личног својства.

  Члан 85.
  За часове ноћног рада, рада у дане празника који су законом одређени као нерадни дани и рада дужег од пуног радног времена, осим рада дужег од пуног радног времена из члана 83. овог закона, професионалном војном лицу увећава се плата.
  Професионалном војном лицу припада накнада плате за време годишњег одмора, у дане одсуствовања са рада на дан празника који је законом одређен као нерадни дан, дане одсуства прописане овим законом, школовања односно другог стручног оспособљавања и усавршавања, привремене спречености за рад због професионалне болести или повреде на служби и другим случајевима прописаним овим законом, у износу као да је радило.

  Члан 98.
  Професионално војно лице је дужно да ради дуже од пуног радног времена кад потребе службе то захтевају.
  Прековремени рад не може да траје дуже од осам часова недељно нити дуже од четири часа дневно.
  Изузетно од одредбе става 2. овог члана, професионално војно лице је дужно да ради и дуже у случајевима: наређених мера приправности; ванредног и ратног стања; за време вежбовних активности; за време службе дежурства; у приликама које захтевају да се продужи започети рад чије би обустављање или прекидање имало штетне последице за оперативну способност команде, јединице или установе Војске Србије, или би нанело знатну материјалну штету или угрозило живот и здравље војних лица и других грађана, о чему одлуку доноси надлежни старешина оперативног нивоа командовања односно помоћник министра одбране за лица из свог састава.

  Члан 99.
  Радно време између 22 часа и шест часова наредног дана сматра се ноћним радним временом, а служба у то време – службом ноћу.
  У командама, јединицама и установама Војске Србије у којима се служба врши у сменама, војна лица једне смене могу вршити службу ноћу непрекидно најдуже једну недељу.

  :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: :::::::::::::::::::::::::::::::

  Плата професионалног војника прописана је Законом о Војсци Србије
  ("Службени Гласник РС "бр.116/07) и Правилником о платама и другим новчаним примањима професионалних припадника ВС.


  Члан 31.
  Професионалном припаднику Војске припада додатак на плату за рад од 22 сата до шест сати наредног дана (рад ноћу).

  Додатак за сваки сат рада ноћу износи 26% вредности радног сата плате
  .

  Члан 32.
  Професионалном припаднику Војске припада додатак на плату за рад на дан празника који није радни дан.

  Додатак за сваки сат рада на дан празника који није радни дан износи 110% вредности радног сата плате.


  Члан 36 (став 1)
  Додатак за рад ноћу, додатак за рад на дан празника који није радни дан и додатак за додатно оптерећење на раду искључују додатак за прековремени рад.


  Члан 49.
  Плату професионалном припаднику Војске, надлежни старешина утврђује решењем на основу акта о постављењу односно распоређивању на радно место утврђено формацијом.

  Решењем из става 1. овог члана одређује се коефицијент према положају, чину, групи радног места, броју платног разреда, посебним условима службе и специфичној војној служби.

  Надлежни старешина решењем утврђује и додатке на плату (изузев додатака за ноћни рад и рад у дане празника који нису радни дани, а који се остварују на основу радне листе), накнаду плате, отпремнину, новчане награде и друга примања прописана овим правилником.

  :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: :::::::::::::::::::::::::::::::

  ПРАВИЛНИК О НАКНАДИ ПУТНИХ И ДРУГИХ ТРОШКОВА У ВОЈСЦИ СРБИЈЕ

  Члан 2.
  Право на накнаду путних и других трошкова, под условима прописаним овим правилником, остварују:
  1) професионално војно лице (официр, подофицир и професионални војник);


  Члан 16.
  Професионалном војном лицу односно цивилном лицу у Војсци на служби у радио-навигационим, радарским и радио-релејним објекима стационарних веза, центрима везе на објектима командовања и у јединицама електронског извиђања ваздухопловства и противваздухопловне одбране, речне флотиле и копнене војске и другим земаљским радио-навигационим средствима, ван места где је лоцирана његова јединица, за време које проведе на дужности на тим објектима, поред бесплатног смештаја и исхране, припада дневна накнада трошкова у износу 50% дневнице.


  :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: :::::::::::::::::::::::::::::::

  ЗАКОН О ПЛАТАМА У ДРЖАВНИМ ОРГАНИМА И ЈАВНИМ СЛУЖБАМА
  (Сл. гласник РС бр. 34/01 , 62/06 , 116/08 , 116/08 )


  Члан 5.
  (1) Додатак на плату припада за:
  1) време проведено у радном односу (минули рад);
  2) дежурство и друге случајеве рада дужег од пуног радног времена одређене прописима (прековремени рад);
  3) рад на дан државног и верског празника;
  4) дневну накнаду за повећане трошкове рада и боравка на терену (теренски додатак);
  5) рад ноћу (између 22,00 и 6,00 часова наредног дана), ако такав рад није вреднован при утврђивању коефицијента.

  :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: :::::::::::::::::::::::::::::::

  Ето, главешине војне треба само да читају Законе и Правилнике, али им вероватно и то изискује ментални напор, па одлучују како они сматрају да треба.
  Poslednji put ažurirao/la Nejebavajuci stav : 09.05.2011. u 05:58

 6. #2531
  Početnik Filip the boy (avatar)
  Učlanjen
  22.11.2010.
  Pol
  muški
  Poruke
  46
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: stanovi i plate

  Citat Original postavio Vegetarian Pogledaj poruku
  Vi koji radite u smenama, imate pravo i na naknadu za rad u smenama, i to ZA SVE SATE RADA, dakle- i u 1. i 2. i 3. smeni... + naknadu za noćni rad ako smena kači period od 22h do 06h + naknadu za praznični rad...
  Каква је то накнада за рад у сменема?
  Следеће ако смо нас двојица у смени рецимо 24 часа, а један ради у времену од 22-06.00 следећег дана а овај други спава у касарни неможе да иде кући јер има обавезу да се по потреби ангажује, да ли обојици припада накнада за ноћни ради или само овом који је био ангажован од 22-06.00?
  Само Србија нема алтернативу!

 7. #2532
  Zainteresovan član Vegetarian (avatar)
  Učlanjen
  08.09.2009.
  Pol
  muški
  Lokacija
  NS, Srbija, planeta Zelena
  Poruke
  409
  Reputaciona moć
  35

  Podrazumevano Re: stanovi i plate

  obojici ide dnevnica. to nije smenski rad ako moraš biti na raspolaganju i kad nisi na smeni.
  http://vegetarijanci.blogspot.com/

 8. #2533
  Početnik Nejebavajuci stav (avatar)
  Učlanjen
  02.05.2011.
  Pol
  muški
  Poruke
  12
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: stanovi i plate

  Ispoštovao sam proceduru. Pre skoro mesec dana podneo sam zahtev za isplatu uvecanja plate za rad u toku noci za mesec Mart (a poslacu im i za April, jer sam tada bio u smeni i za Uskrs, pa ce to biti i za rad praznikom). Naravno, personalac mi je napisao vrlo "inteligento" resenje kojim mi je dato do znanja da kao "nemam pravo" na to, pa s obzirom da sam imao pravo zalbe, napisao sam istu i sve argumentovao, pa ce to ici jedan stepen vise gde ce se cekati odgovor 60 dana. Cenim, s obzirom da je akt kojim se vredja inteligencija iole pametnih ljudi potekao iz GŠ (a riba od glave smrdi), ovi nece "imati muda" da preseku odluku, vec ce vratiti mojoj komandi predmet na ponovno razmatranje. Ovi ce me opet odbiti, a ovi, s obzirom da su vratili vec jednom predmet na ponovno razmatranje, ima da me odbiju, sto bih ja jaaaako voleo, jer cemo odmah na sudski spor, i ima to sve da isteram nazad, naravno, uz zahtev da se uz to isplate i pripadajuce kamate, koje nisu zanemarljive, a koje me takodje zakonski pripadaju.
  Dakle, obracun sa zlom administracijom se nastavlja, a za pet meseci ocekujem podnosenje tuzbe, koju cu glatko dobiti.
  Samo me zapanjuje, koliko nepismenih ljudi sedi u visim nivoima vojne administracije, pa kao da ni osnovnu skolu nisu zavrsili, pa ne znaju da citaju. Takve bi ja po dzepu opalio, ali nazalost, takvi su u sistemu zasticeni kao beli medvedi od bilo kakve odgovornosti, za razliku od "nizih oblika zivota", nas "paramecijuma".
  Koga zanima kako sam srocio zalbu, moze da mi se obrati privatnom porukom ili ostavi ovde post sa svojom mejl adresom, pa cu mu poslati.
  Poslednji put ažurirao/la Nejebavajuci stav : 16.06.2011. u 20:45
  Ko leti vredi,
  ko ne leti, ne vredi!

 9. #2534
  Početnik Filip the boy (avatar)
  Učlanjen
  22.11.2010.
  Pol
  muški
  Poruke
  46
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: stanovi i plate

  Тако и треба. Само није ми јасно какво решење је донео персоналац кад лепо пише:

  Плата професионалног војника прописана је Законом о Војсци Србије
  ("Службени Гласник РС "бр.116/07) и Правилником о платама и другим новчаним примањима професионалних припадника ВС
  .

  Члан 49.

  ''....Надлежни старешина решењем утврђује и додатке на плату (изузев додатака за ноћни рад и рад у дане празника који нису радни дани, а који се остварују на основу радне листе), накнаду плате, отпремнину, новчане награде и друга примања прописана овим правилником''.

  Требали су само да саберу колико има ноћних сати или празничних на основу листе и лепу предају у РЦ на исплату. Значи за ова увећања не доноси се никакво решење. Радна листа је кључни документ. Сигуран сам да је проблем у тумачењу прописа у твојој јединици а не у ГШ, јер ја редовно, без икаквих проблема и перипетија остварујем ноћни рад и празнични рад.
  Мало ми је нејасan твој случај, имаш дневницу, немаш ноћни...Живо ме занима та ваша међусобна преписка. Од првог акта где вам кажу да немате право на ноћни рад, па надаље. Ако имаш воље пошаљи ми папирологију да мало проучим - ex.file.srb@gmail.com. Поздрав и срећно.
  Само Србија нема алтернативу!

 10. #2535
  Aktivan član Festomanka (avatar)
  Učlanjen
  08.07.2009.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Beli grad
  Poruke
  1.050
  Reputaciona moć
  42

  Podrazumevano Re: stanovi i plate

  Citat Original postavio EiPeD Pogledaj poruku
  Legla crkavica aj sada na prezivljavanje do 21.
  kolika je plata vojnika po ugovoru?
  izbegavam da dugo budem sam u stanu

 11. #2536
  Početnik Nejebavajuci stav (avatar)
  Učlanjen
  02.05.2011.
  Pol
  muški
  Poruke
  12
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: stanovi i plate

  Citat Original postavio Festomanka Pogledaj poruku
  kolika je plata vojnika po ugovoru?
  30-tak hiljada, zavisi.
  Ko leti vredi,
  ko ne leti, ne vredi!

 12. #2537
  Početnik Nejebavajuci stav (avatar)
  Učlanjen
  02.05.2011.
  Pol
  muški
  Poruke
  12
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: stanovi i plate

  Stiglo je resenje na moju zalbu od drugostepenog organa, naravno, uz indirektne pretnje. Videcemo i da li je Zakon o zlostavljanju na radnom mestu samo mrtvo slovo na papiru, kao sto cu, nadam se, uskoro da vidim kako je izvedena reforma pravosudnog sistema Srbije kojim se hvali ministarka Snezana Malovic.
  Elem, koga zanima, poslacu mu na mejl.
  Ko leti vredi,
  ko ne leti, ne vredi!

 13. #2538
  Nov član
  Učlanjen
  30.10.2011.
  Pol
  muški
  Poruke
  1
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: stanovi i plate

  Da li neko moze na pp da mi posalje pravilnik o naknadi putnih i drugih troskova

 14. #2539
  Početnik
  Učlanjen
  12.01.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  29
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: stanovi i plate

  Da li neko ima informaciju tj.da li je istina da ce se od januara 2012g.povecati vrednost boda za UTS na 23 din.?

 15. #2540
  Nov član
  Učlanjen
  24.07.2011.
  Pol
  muški
  Poruke
  2
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: stanovi i plate

  Verovatno da je istina, i to na 25 rsd....što je ekstra - 650 x 25 = 16250
  Čuo sam da to važi samo za one koji plaćaju stambeni kredit...

 16. #2541
  Primećen član maverich (avatar)
  Učlanjen
  11.04.2006.
  Pol
  Muško
  Lokacija
  Mladenovac
  Poruke
  672
  Reputaciona moć
  49

  Podrazumevano Re: stanovi i plate

  Citat Original postavio zare_kralj Pogledaj poruku
  Da li neko ima informaciju tj.da li je istina da ce se od januara 2012g.povecati vrednost boda za UTS na 23 din.?
  Ako ga ne ukinu uskoro bice dobro
  Ako je Goran Karan a Dino Radja,zasto je onda Edo Majka???

 17. #2542
  Početnik indigniran (avatar)
  Učlanjen
  09.04.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Beograd
  Poruke
  9
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: stanovi i plate

  `Oce li bude nekih parica za Novaka? Neka socijala ... `Vo, `no?

 18. #2543
  Primećen član maverich (avatar)
  Učlanjen
  11.04.2006.
  Pol
  Muško
  Lokacija
  Mladenovac
  Poruke
  672
  Reputaciona moć
  49

  Podrazumevano Re: stanovi i plate

  Citat Original postavio indigniran Pogledaj poruku
  `Oce li bude nekih parica za Novaka? Neka socijala ... `Vo, `no?
  Mator covek a josh uvek veruje u deda mraza...Deda je posetio samo policajce za Novaka.Neznam sta da ocekujemo za Bozic ali verovatno kita kao i za Novu godinu.
  Nego,cujem neku (dez)informaciju da bod za UTS ide na 25 i da ce na prolece stici neka uredba koja kaze da od tada kada stigne imamo fore 2 godine da apliciramo za stambeni kredit. posle 2 godine ko nije podigao kredit gubi uts... ajd sad,da li je i koliko ovo normalno i pre svega tacno...
  Ako je Goran Karan a Dino Radja,zasto je onda Edo Majka???

 19. #2544
  Početnik Lola M (avatar)
  Učlanjen
  05.01.2012.
  Pol
  ženski
  Poruke
  7
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: stanovi i plate

  Citat Original postavio maverich Pogledaj poruku

  Mator covek a josh uvek veruje u deda mraza...Deda je posetio samo policajce za Novaka.Neznam sta da ocekujemo za Bozic ali verovatno kita kao i za Novu godinu.
  Nego,cujem neku (dez)informaciju da bod za UTS ide na 25 i da ce na prolece stici neka uredba koja kaze da od tada kada stigne imamo fore 2 godine da apliciramo za stambeni kredit. posle 2 godine ko nije podigao kredit gubi uts... ajd sad,da li je i koliko ovo normalno i pre svega tacno...
  priča se o tome već neko vreme, ali niko nije konkretno naveo kad će to i da li će biti sprovedeno.
  a da li je normalno?
  pa zašto da ne?
  zašto bi zauvek ostali podstanari?
  uzeti kredit i pritom imati siguran prihod za buduće rate u vidu uts-a nije loše, ali je drugo pitanje koliko su kredeiti povoljni, šta da radi onaj koji živi u gradu u kojem je cena kvadrata previsoka itd..
  mada, i tu postoji rešenje. preseliti se u manje okolno mesto i pronaći nekretninu za čiju će otplatu biti dovoljan uts i eto, ybga.
  lošije od svega toga bi bilo dobiti otkaz, poginuti u libanu ili da ti cigla padne na glavu...
  bolje bi svakako bilo da se vratimo u vreme kad su vojna lica dobijala stanove kao u bajci.
  ovako- ćuti i...plivaj.

 20. #2545
  Zainteresovan član
  Učlanjen
  02.11.2007.
  Pol
  muški
  Poruke
  153
  Reputaciona moć
  39

  Podrazumevano Re: stanovi i plate

  UTS je povecan na 25 din po bodu od 01.11.2011 g. samo za one koji su uzeli kredite za stan.

 21. #2546
  Primećen član laks (avatar)
  Učlanjen
  20.12.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Sanjam da sam jos uvek u Zavicaju
  Poruke
  588
  Reputaciona moć
  42

  Podrazumevano Re: stanovi i plate

  Citat Original postavio polona Pogledaj poruku
  priča se o tome već neko vreme, ali niko nije konkretno naveo kad će to i da li će biti sprovedeno.
  a da li je normalno?
  pa zašto da ne?
  zašto bi zauvek ostali podstanari?
  uzeti kredit i pritom imati siguran prihod za buduće rate u vidu uts-a nije loše, ali je drugo pitanje koliko su kredeiti povoljni, šta da radi onaj koji živi u gradu u kojem je cena kvadrata previsoka itd..
  mada, i tu postoji rešenje. preseliti se u manje okolno mesto i pronaći nekretninu za čiju će otplatu biti dovoljan uts i eto, ybga.
  lošije od svega toga bi bilo dobiti otkaz, poginuti u libanu ili da ti cigla padne na glavu...
  bolje bi svakako bilo da se vratimo u vreme kad su vojna lica dobijala stanove kao u bajci.
  ovako- ćuti i...plivaj.
  A sta je sa onom cifrom sto su Suprug i Supruga odvajali za stambeno?? Recimo sad da to prebacis VL`cima koji vec imaju stanove i kazes im gospodo vi ste 90tih taj stan kupili po jako maloj, ultra maloj ceni, vi sad to morate da platite po pravoj trzisnoj ceni!! A ne, oni ce vam tad odgovoriti, mi smo odvajali tokom zivota u taj i za taj stambeni fond kako se vec zvao..E sta onda uraditi, zasto se sadasnjim VL ako vec uzmu taj kredit za stan lepo ne uracuna to odvajanje kao sto su i ova gospoda to radila, zar ne vidite da se vode dupli arsini, standardi ili kako god vec, jednostavno tu bi trebao da se nadje neki kompromis, a ne tek tako uceniti ljude sad ili nikad!! Uzmi stan od 70.000eur i otplacuj ga KOLIKO DUGO? Koliko ti nasi penzioneri mogu da zive, pa nece sigurno 100 god. i da recimo uzmu taj kredit, i posle umru, u stanu ostanu deca koja su u medjuvremenu vec odrasla i rade nekakve poslove ali nisu prijavljeni kod poslodavca, pa stalno menjaju poslove, i ne mogu da regulisu tu ratu. Sta onda?? Dok recimo deca od onih prvih pomenuti sto su kupili stan po ultra jeftinoj ceni, njihovoj deci taj stan ostaje da ga prodaju i budu bogatiji za 100.000eur, Kazem ja, dupli arsini, standardi ili kako vec primenjuju se na ljude i to stvarno nije u redu. Ako cemo realno, sva vojska od plata, penzija bi trebala da izdvaja recimo 10, 20% dok je ziv poslednji vlasnik tog tekuceg racuna I TO SA STROGOM KONTROLOM TOG NOVCA GDE, KAKO I ZA STA IDE, dok se ne rese sva stambena pitanja svih pripadnika VS. Sa takvim tretmanom mogli bi i novi oficiri i podoficiri da resavaju stambeno pitanje. Ne znam ko bi se tu bunio, ako bi ovi sto imaju stanove, onda im zapretiti da ce da isti izgube ako se ne budu solidarisali sa kolegama, i mirna Backa ili`ti Bosna. Ne znam zasto ljudi toliko komplikuju celu tu pricu, kad sve moze da ide glatko, pa barem u Vojsci kao Bedemu ove drzave. Samo da ne bude onih koji znaju kako su zivela ta Vojna Lica, oni Dusebriznici sto misle da se toj vojsci mnogo davalo, pa i oni bi imali toliko da su imali visoko obrazovanje kao sto imaju Oficiri, i to je u celom svetu dobro placen posao i zagarantovana buducnost Pripadniku i njegovoj maloj porodici, al eto kod nas to tako ne moze, oni imaju mnogo itd...tuga golema.

 22. #2547
  Početnik
  Učlanjen
  27.01.2008.
  Pol
  muški
  Poruke
  49
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: stanovi i plate

  Sta pripada za strazu od 7 radnih dana, da li zna neko? Hitno mi je potrebno objasnjenje?

 23. #2548
  Primećen član maverich (avatar)
  Učlanjen
  11.04.2006.
  Pol
  Muško
  Lokacija
  Mladenovac
  Poruke
  672
  Reputaciona moć
  49

  Podrazumevano Re: stanovi i plate

  Citat Original postavio djollleee Pogledaj poruku
  Sta pripada za strazu od 7 radnih dana, da li zna neko? Hitno mi je potrebno objasnjenje?
  M70 AB2 i pun BK municije...Slem,maska,noz...
  Ako je Goran Karan a Dino Radja,zasto je onda Edo Majka???

 24. #2549
  Početnik
  Učlanjen
  14.02.2012.
  Pol
  muški
  Poruke
  22
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: stanovi i plate

  Pozdravljam sve clanove ovog foruma,ja sam nov u ovome.
  Da li mi neko moze pruziti informaciju o tome koliko otpremnina za odlazak u penziju?
  Hvala unapred.
  https://www.facebook.com/MedenaKuca

 25. #2550
  Početnik perako (avatar)
  Učlanjen
  21.02.2008.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Niš
  Poruke
  12
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: stanovi i plate

  Profesionalno vojno lice zbog odlaska u penziji sleduje otpremnina u visini od pet bruto plata za zadnji mesec koje bi lice primalo.

Slične teme

 1. PLATE...
  Autor tamara ostojic u forumu Škole
  Odgovora: 1
  Poslednja poruka: 02.03.2008., 11:45
 2. Plate u bankama
  Autor jaca_ns u forumu Preduzetništvo i radni odnosi
  Odgovora: 1
  Poslednja poruka: 23.01.2006., 13:07
 3. Plate???
  Autor Impica u forumu Preduzetništvo i radni odnosi
  Odgovora: 1
  Poslednja poruka: 25.03.2005., 15:48

Pravila za slanje poruka

 • Ne možete kreirati novu temu
 • Ne možete poslati odgovor
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoju poruku
 •