Delfi
Prikazujem rezultate 1 do 18 od 18

Tema: Delfi

  1. #1
    Početnik
    Učlanjen
    25.10.2004.
    Lokacija
    Novi Sad
    Poruke
    10
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Delfi

    Ima li neko ideju kako u Delfiju7 sortirati bazu podatkak po nekoj koloni
    baza je .dbf formata podaci su prirodni brojevi
    ja sam ovaj problem resavao takoo sto otvorim blanko istu bazu pa
    prebacujem podatke u tu novu bazu
    Krajisnik Darko



  2. #2
    Početnik
    Učlanjen
    01.07.2007.
    Poruke
    4
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: Delfi

    Don't wory be hapy.

  3. #3
    Ističe se
    Učlanjen
    01.07.2004.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Nis
    Poruke
    2.774
    Reputaciona moć
    78

    Podrazumevano Re: Delfi

    Upotrebi komponentu TQuery, a u svojstvu SQL kazi ovako nesto:

    SELECT polje1, polje2, polje3
    from baza
    ORDER BY polje2 na primer

    i izbacice ti podatke sortirane po polje2 u rastucem redosledu, a ako hoces padajuci, onda ide
    ORDER BY polje2 DESC
    Čiste ruke
    Hladna glava
    I vatreno srce

  4. #4
    Zainteresovan član Vitor89 (avatar)
    Učlanjen
    09.06.2007.
    Pol
    muški
    Lokacija
    AR
    Poruke
    231
    Reputaciona moć
    41

    Podrazumevano Re: Delfi

    Da ne otvaram novu temu, ima ih nekoliko...
    Nemojte da se smejete! Kako da mi aplikacija pokupi vreme i datum od kompa?

  5. #5
    Ističe se
    Učlanjen
    01.07.2004.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Nis
    Poruke
    2.774
    Reputaciona moć
    78
    Čiste ruke
    Hladna glava
    I vatreno srce

  6. #6
    Početnik
    Učlanjen
    02.11.2007.
    Poruke
    1
    Reputaciona moć
    0

    Post Re: Delfi

    dali neko zna naredbu kako da u mojoj projec u delfi da zabranjem neko dugmete od tastature za one kratenke kako sto se : alt+ctrl+delete; alt+tab; alt+f4 i tako molim vas ako neko zna d ami kaze

  7. #7
    Iskusan codemaker (avatar)
    Učlanjen
    05.04.2004.
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    6.416
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: Delfi

    Citat Original postavio darko444 Pogledaj poruku
    Ima li neko ideju kako u Delfiju7 sortirati bazu podatkak po nekoj koloni
    baza je .dbf formata podaci su prirodni brojevi
    ja sam ovaj problem resavao takoo sto otvorim blanko istu bazu pa
    prebacujem podatke u tu novu bazu
    Ako je baza podataka DBF formata, napravi indeks po polju koje zelis da sortiras

  8. #8
    Iskusan codemaker (avatar)
    Učlanjen
    05.04.2004.
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    6.416
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: Delfi

    Citat Original postavio Nelac Pogledaj poruku
    Don't wory be hapy.
    Ok, sad pokusaj ponovo, mozda uspes i nesto pametnije da kazes...

  9. #9
    Aktivan član _0pu§TεNº_ (avatar)
    Učlanjen
    07.01.2006.
    Pol
    muški
    Lokacija
    југ, југоисток
    Poruke
    1.563
    Reputaciona moć
    60

    Podrazumevano Re: Delfi

    kako da na dugmetu (button) pisem reci u novom redu ?
    u svojstvu Caption ukucam neki tekst ali da pise npr:
    'izracunaj
    proizvod
    svih
    clanova'
    a ne 'izracunaj proizvod svih clanova' ?
    :?

  10. #10
    pater.familias nije na forumu
    Dejame en paz, dejame solo, yo vivo hoy no miro para atras
    Neproveren član pater.familias (avatar)
    Učlanjen
    17.07.2007.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Superspamoderator
    Poruke
    13.108
    Tekstova u blogu
    3
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: Delfi

    @_0pu§TεNº_ : Idi u properties buttona i potraži za caption opciju wrap ili sl. ne znam tačno za Delphi
    zato što radim u C++, ali jbg nije to neka velika filozofija.
    Poslednji put ažurirao/la pater.familias : 05.01.2008. u 19:37

  11. #11
    Aktivan član _0pu§TεNº_ (avatar)
    Učlanjen
    07.01.2006.
    Pol
    muški
    Lokacija
    југ, југоисток
    Poruke
    1.563
    Reputaciona moć
    60

    Podrazumevano Re: Delfi

    Nema 'wrap text' opcije u properties dugmeta
    u 'help'-u pise da treba da stavim 'wraptext' na 'true' ali nema te opcije u properties
    imam delphi3

  12. #12
    pater.familias nije na forumu
    Dejame en paz, dejame solo, yo vivo hoy no miro para atras
    Neproveren član pater.familias (avatar)
    Učlanjen
    17.07.2007.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Superspamoderator
    Poruke
    13.108
    Tekstova u blogu
    3
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: Delfi

    Jbg, ne znam, koristim VC++6.0 najviše, i nemam veze s Delphijem.
    Evo neko će se vać javiti ko zna kako to ide u delphiju,
    mada je to samo kozmetika, više pažnje obrati na rešavanje konkretnih
    problema, to je ono što čini suštinu programiranja.
    Naravno okruženje se mora dobro upoznati. Ipak nađi neki noviji delphi,
    sećam se da je davno bila aktuelna 5ica, znači trojka je metuzalem.

  13. #13
    Zainteresovan član
    Učlanjen
    18.06.2003.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Smederevska Palanka
    Poruke
    279
    Reputaciona moć
    55

    Podrazumevano Re: Delfi

    Probaj ovako, ako se dobro secam trebalo bi ovako nesto da ide, nemam delphi pa ne mogu da proverim...
    Button1.Caption := 'Prvi red' + #13#10 + 'drugi red';

  14. #14
    Obećava
    Učlanjen
    11.12.2004.
    Lokacija
    Sabac
    Poruke
    94
    Reputaciona moć
    48

    Podrazumevano Re: Delfi

    Citat Original postavio kostastojcev Pogledaj poruku
    dali neko zna naredbu kako da u mojoj projec u delfi da zabranjem neko dugmete od tastature za one kratenke kako sto se : alt+ctrl+delete; alt+tab; alt+f4 i tako molim vas ako neko zna d ami kaze
    Mislis u celom projektu ili na odredjenoj formi.

  15. #15
    Peruzzi nije na forumu
    је дошао тихо и ушао у легенду...
    Domaćin Peruzzi (avatar)
    Učlanjen
    03.08.2003.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Shumadija
    Poruke
    3.924
    Reputaciona moć
    92

    Podrazumevano Re: Delfi

    a zar ne sortira podatke po index koloni?


  16. #16
    Aktivan član _0pu§TεNº_ (avatar)
    Učlanjen
    07.01.2006.
    Pol
    muški
    Lokacija
    југ, југоисток
    Poruke
    1.563
    Reputaciona moć
    60

    Podrazumevano Re: Delfi

    @tsutomu, distrojer
    hmm.. nisam uspeo ali dobro , to sam pitao usput,
    u pravu ste , vazniji su pravi problemi , i probacu novi delphi, pozdrav

  17. #17
    Moderator 8-Mile RD (avatar)
    Učlanjen
    23.12.2005.
    Pol
    muški
    Lokacija
    SD
    Poruke
    9.882
    Reputaciona moć
    206

    Podrazumevano Re: Delfi

    Jel zna neko kako da se pokrenu avi/divx fajlovi pomocu TMediaPlayer komonente? Recimo, mpg lepo radi ali kad se puste avi/divx uopste nema zvuka a slika ide bas brzo, kao kad drzis premotavanje unapred.

  18. #18
    Ističe se
    Učlanjen
    13.07.2007.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Santa Clara
    Poruke
    2.509
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: Delfi

    Recimo imam neki domaci kviz radjen za Windows i sad kako da uz pomoc Delphija iskoristim baze podataka (koje su u DAT formatu) i da ga reprogramiram za OS/2???

Slične teme

  1. baze podataka ms access i delfi
    Autor kide70 u forumu Programiranje
    Odgovora: 0
    Poslednja poruka: 29.05.2008., 17:47
  2. Delfi (Suma kolona)
    Autor KarlK u forumu Programiranje
    Odgovora: 6
    Poslednja poruka: 18.02.2005., 02:19

Pravila za slanje poruka

  • Ne možete kreirati novu temu
  • Ne možete poslati odgovor
  • Ne možete dodati priloge
  • Ne možete prepraviti svoju poruku
  •