МУЈО И ХАСО `ОЋЕ ДА СЕ ОДТУРЧЕ
Strana 1 od 4 1234 PoslednjaPoslednja
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 92

Tema: МУЈО И ХАСО `ОЋЕ ДА СЕ ОДТУРЧЕ

 1. #1
  Zainteresovan član
  Učlanjen
  22.06.2007.
  Lokacija
  Ljubljana - Slovenija
  Poruke
  193
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano МУЈО И ХАСО `ОЋЕ ДА СЕ ОДТУРЧЕ

  МУЈО и ХАСО пиче на проусташко-балијски БГД – каХве
  `ОЋЕ бона да се ОДТУРЧЕ


  Браћо и сестре,

  Било је то негде почетком априла месеца 2007. лета Господњег. Пролеће у светој земљи Србији баш пожурило, ваљда и Господ хоће бар мало да се удобровољи многострадалним Србима и Српкињама за све оно што им се издогађа још од давне 1941. године када је нечастиви са својим помагачима који се после пада комуњарства назваше ДОС-манлије кидисао на тај богоносни народ, а нарочито за сва зверства која су усташе, потурице, ватикански педофили, домаћи петоколонаши и НАТО злочинци починули. Мада сунце већ од ране зоре жеже ипак не успева да огреје свако срце јер у српске душе и срца се је већ поодавно увукла некаква зебња, неверица и бојазан да је то немогуће одагнати. Највећу зебњу српским срцима доносе управо ДОС-малијски изроди, смеће које су иза себе оставили (Ам)броз злочинци, јер, душу Србинову не може ништа да превари, њихова ДОС-манлијска власт није ништа боља од османлијске. Потурица гори од турчина није само пословица већ истина коју су Срби и Српкиње много пута до сада осетили на својим леђима.

  Драге моје и поштована господо, верујем да ћу вас том вешћу обрадовати, овом приликом покушаћу да не мислим на ДОС-манлијске издајнике, већ ћу мало буљнути с ону страну `ладне реке Дрине како бих видео шта нам то раде потурчена „браћа наша“, на чијим брњицама усташка, српском крвљу натопљена, рука написа „бошњо“. Не, нећу вас замарати са самим њиховим именом, баш ме брига како се говеда зову, да л` МУУУ, или МЕЕЕ исто је, већ ћу се покушати да концентришем на њихово кукавичко чињење. И ако је пролеће завирило и у вишевековну српску земљу коју давно још Латини прозваше Bosna, (из буле римског папе из 1188. године, коју написа и одпосла Србину, дубровачком архиепископу, шаљући му такође и свештеничке одеждне предмете као што су омофор и фелон, потврђујући на тај начин епископат Српске цркве у Дубровнику која је била прешла под јуриздикцију Ватикана, где је између осталог записано:

  "regnum Servilie, quod est Bosna"

  (српска краљевина која је Босна. Нешто слично се да установити и из „Летописа попа Дукљанина« („Барски родослов”XII век) где је латинским писмом и на латинском језику срочено руком тог српског свештеника из Бара следеће:

  "Surbiam autem quae et Transmontana dicitur, in duas divisit provinciam: unam a magna flumine Drina contra occidentalem palagam usque and montem Pini, quam et Bosnam vocavit, alteram vero ab eodem flumine Drina contra orientalem plagam usque ad Lapiam et [ad paludem Labeatidem], quam Rassam vocavit".

  (Србију, пак, која се зове и Загорје, поделио је на две покрајине, од којих се једна од велике реке Дрине према западу до планине (Пина“; њу назива Босном, а друга обухвата простор од речене реке Дрине према истоку до „Лупија“-е и Скадарског језера, њу назва Рашком)

  не знам да ли су и „браћа Латини« уживали у оној српској умотворини као што је „Боса Мара Босну прегазила“, те је због тога баш тако назваше, то се у овој вукојебини коју су потурице сасвим упоганиле, укаљале и усмрдиле готово и не примећује. Над тамни вилајет потуричко-усташке педерације се надвила некаква демонска мрклина, неиздржив смрад и очај због којега ни нечастиви тамо ни нос да провири, нарочито после пресуде МСП-а где је утврђено да Срби нису ни за шта криви, већ да су те гадости о Србима измислили болесноуми манијаци, злонамерници и кукавице Алије Изетбеговић (Аљо ИЗМЕТЈЕДОВИЋ, познат по том имену код нас Срба) и Фрање Туђмана (Ујка Њофра га ми Срби називамо). Потурицама било баш зинуло дупе на српске новце, али после пресуде с пивском флашом ће очито морати да се почешу тамо где их највише сврби. Истина је да им је пресуђено да могу Србима да поћибукају ћуну, али и ту стоји услов, тек када поправе шкрбе, оперу погане лабрње и престану по лоју да заударају к`о прчевита марва. 2. #2
  Zainteresovan član
  Učlanjen
  22.06.2007.
  Lokacija
  Ljubljana - Slovenija
  Poruke
  193
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: МУЈО И ХАСО `ОЋЕ ДА СЕ ОДТУРЧЕ

  Драге моје даме и поштована господо, за место ове радње о којој ћу сада да кажем неколико речи могао сам да изаберем било који крај тамног турског вилајета, пардон потуричко-усташке педерације, сви су исто унеређени, оскрнављени и упогањени, чак сви исто тукну по људском измету, но, не баш ненамерно, изабрах селендру ПРДЕНЦЕ, на два пушкомета удаљено од потуричке касабе коју Сарај`во турци зазваше. Није мој избор пао само због тога, истина јесте помало јер и то је напокон потребно нагласити, истине ради, што се је тамо родио садашњи, Бога молим да не буде још дуго, „председник“ Мајке Србије, мој погани рођо, дабогда га мајка куком и кукњавом по ладној Дрини тражила, Боби Таћи – Педеровић, већ због свима вама добропознатих будалина од чијих глупости је свакога од вас бар једном у животу стомак заболио од смеха њиховој глупости, развратности и богохулности – Мујо и Хасо. Да, истина је, драге даме и господо, те развратне будалине живе управо у селендри Прденце и беху прве комшије Бобију Таћију – Педеровића, да ли скупа и илакаше илахије ћу вам ускоро дојавити, пре него ли је тај изрод одлучио да „бидне“ председник у Србији. Верујем да би свакоме од вас било милије да су на његовом месту налазе Мујо и Хасо јер би мање штете нанели Србима и Србији, али шта се може – били смо наивни, том изроду смо дали свој глас и сада морамо да дурамо. Гледам те сваколике налете и просто не могу, Боже, опрости ми грешноме уколико хулим, да одолим а да не изустим:

  „Господе, какве ругобе. Не, дефинитивно не, ово није Рука Твоја саздала већ пакост, мржња и лудило нечастивог„

  То да је код њих, као уосталом и код свих потурица, све базирано на животињском инстикту, ма ваљда знате оно ушкање, бушкање, ћушкање, у нос прст тушкање, чешање, завијање и „међедосвко“ неразговетно брундање, Боже ми опрости као да ни трунке људскости нема у њима, опште позната је чињеница да балијандери заправо имају само човекову образину испод које је сакривен нечастиви, но да им је и животињски нагон у комуникацију доказаћу вам на следећих неколико ономатопеја.

  „Аааааааа“ – рече Хасо зевајући после дуго, дуго времена сеирења у Мују.
  „Аааааааа“ – после мале вечности простења Мујо чешагијајући се по задњици.

  Опет тајац који ту и тамо прекине тек прдење, смрдење и ригање потурица, завијање и марвињско стењање да би се ипак после дуго времена могло разазнати:

  „Ааааа, рече ли то ааааааа, Хасо ?“- ћутњу прекинуше потуричко крештаве речи болесноумог Мује.

  „Безбели да реко`“ - крмеће заскича Хасо.

  „А што ? „ – упоран је Мујо.

  „Како што матера те куком по Дрини искала ?Зар не видиш какав вакат и земан дође ?“ – љутито се обрецну Хасо.

  „ Јес` вала. Од оне пресуде би слаба вајда те сам и сам као убоденик. Надо сам се, клањао поганом тусрком алаху и молио га да ми помогне да ме Срби издржавају до краја живота, али све би узалуд. Чини ми се да је и алах сада на српској страни. Нек је, матер му ***** погану. Сада просто не знам куд да се денем како би самоме себи патњу олакшао“ – би Мујин коментар.

  „Како не знаш, матер ти ***** блесаву, па отиђи у зоолошки врт! „ – готово наређујући завришта Хасо.

  „А шта ћу тамо ?“ – просикта Мујо

  „Па да се научиш бонтона, ***** те блентава. Мене је Фата тамо наћерала. По цијели боговетни дан сеирим у оне комуњаре гологузијане (Ма зна Хасо да каже мајмун али потурица неће јер му то не дозвољава арапски Куран, турски ферман и ајвански земан) Морам да запамтим све што чине и када дођем кући са Фатом све то морам поновити јер сам ријешио да се бонтонизирам - нећу више да биднем блентави бошњо – занесено, забалављено и жмиркајући одговара Хасо.

  „А, је ли ? Видиш добро си се досјетијо, јебо ти матер своју... Велиш све мораш да поновиш, а је ли мораш и да је одострага њушиш ?“ церекајући се добацује Мујо

  „Реко баш све... Боље је да Фату одострага њушим него ли Србима да пушим“ – дочека га Хасо.

  Јест, вала, погане ми турске вјере“ – констатује Мујо и после неколико ригања, шмрцања и поганог грцања кавурине коју либа ко во наставља потурички дијалог речима:

  И ја ћу да пичим у зооврт како би се бонтону научио, а богме и одтурчио !“

  „А кућеш ти ***** тамо, матер ти опандркам блесаву, зар не видиш колико си клемпав. Вјерујем чим те Срби соче има чакија испод врата да ти се зацакли јер биће сигурни да си крмак“
  – опет ће Хасо.

  „У на то нијесам мислио, поганог ми алаха турског. Е, да, мој блентави Хасо, за уши ме ономад подјеба и имам, матер му ***** шиптарску, јер и он се загледао у моје крмеће клемпаше.. А шта ми је чињети ? – зацвили Мујо

 3. #3
  Zainteresovan član
  Učlanjen
  22.06.2007.
  Lokacija
  Ljubljana - Slovenija
  Poruke
  193
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: МУЈО И ХАСО `ОЋЕ ДА СЕ ОДТУРЧЕ

  Тај потурички диван се ту нагло заустави. Опет тишина. Таман када сам био одлучио да те потурчене манијаке више не држим на нишану и не слушам моју пажњу привуче мелодично уздахивање, циктању и стењање була из суседне потуричке одаје. Ама, људи, овај „gir“ (Будалина која је један од уредника проусташко-балијског БГД-каХвеа) начисто побеснио, навро ко сивоња у купус и неда ми бар мисао да завршим. Покушавам да га уразумим, али будалу је тешко опасуљити. Ево, чим споменух буле тај Шаров штрангу хоће да покида. Чуло керче потурчено да се булиџе кускуне за џабалук па режи ли режи. Да, драге моје и поштована господо, покушаћу убудуће да се на тог манијака више не осврћем и да вам бар један прилог завршим онако како сам замислио. Буле, као што рекох, мелодично уздишу, цикћу и стењу из суседне собе, те не могу а да и тамо не завирим. Молим Вас свежите „gir-a« док вам о овоме пишем, јер бленто има да начисто пошандрцао. Њих пет-шест, све опајдара до опајдаре, се натакарило на миндерлуке, канабета, а две-три се улегле ко бедевије на некакав никада орибани под. Док балије у другој соби бенаве оне се разгаћиле и удариле по оној драгој квасилици да их је милина погледати. Стењу буле, вриште од мерака и присећају се златних времена деведесетих прошлог века када је српских ћуна било колико су пожелеле.

  „ Јоој, нано,“ - уздишући једва изговара осамнаестогодишња Севла –„ када ће Срби опет да наврате да се макар мало људски насладим „

  „Јоoooј“
  ,одговара јој једна дебела бедевија убрзавајући ритам чешагијања, „то и сама једва чекам. Полудићу ако се Срби ускоро не појаве „

  НАПОМЕНА
  - шта је било касније, а нарочито како су и зашто Мујо и Хасо одлучили да дођу на БГД – каХве, чврсто решени да се одтурче, ћу једном другом приликом када ми модератори овог форума то дозволе.

  Крстан Ђ. Ковјенић

 4. #4
  Buduća legenda adem_ks (avatar)
  Učlanjen
  07.01.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  lepo polovicno mesto sa nekoliko reka
  Poruke
  33.137
  Tekstova u blogu
  14
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: МУЈО И ХАСО `ОЋЕ ДА СЕ ОДТУРЧЕ

  postovani g. Крстан Ђ. Ковјенићy, cisto sumnjam da ako nastavite sa ovim stilom da cete imati priliku zavrsiti vasu "besedu", a mislim da bi bilo steta vas izgubiti. kada bi ste se uzdrzali od preteranog vredjanja, [ recimo za pocetak mog naroda] a vreme ustedjeno upotrebili za dobrobit srbstva, bili biste na dvostrukom dobitku. doduse i meni licno bi bilo interesantnije i zabavnije, a o tome da bi se nesto moglo i nauciti iz vaseg izlaganja mislim da nema potrebe govoriti. koliko vidim imate dosta interesantnih ideja, jos kada biste to upotrebili onako kako dolikuje jednom doktoru, jednom inteletualcu, jednom srbinu...
  u nadi da mi necete zamerati na primedbi

 5. #5
  Buduća legenda
  Učlanjen
  26.07.2005.
  Pol
  muški
  Poruke
  44.336
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: МУЈО И ХАСО `ОЋЕ ДА СЕ ОДТУРЧЕ

  nisi se potpisao...a morash i ono sa uvazhavanjem.... niste vi za eu....ne znate protokol.

 6. #6
  Elita SANDRINAbg (avatar)
  Učlanjen
  25.11.2006.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Dedinje,Лика дала седам Генерала и Јованку за Тита Маршала
  Poruke
  16.682
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: МУЈО И ХАСО `ОЋЕ ДА СЕ ОДТУРЧЕ

  Citat Original postavio Шон
  nisi se potpisao...a morash i ono sa uvazhavanjem.... niste vi za eu....ne znate protokol.
  pa zna se ko je...Sandrinin Adem...svasta... 8-)

 7. #7
  Zainteresovan član xxxman (avatar)
  Učlanjen
  22.10.2006.
  Lokacija
  Srbija i Fruska Gora
  Poruke
  272
  Reputaciona moć
  43

  Podrazumevano Re: МУЈО И ХАСО `ОЋЕ ДА СЕ ОДТУРЧЕ

  svaka budala ima svoje veselje...

 8. #8
  Buduća legenda adem_ks (avatar)
  Učlanjen
  07.01.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  lepo polovicno mesto sa nekoliko reka
  Poruke
  33.137
  Tekstova u blogu
  14
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: МУЈО И ХАСО `ОЋЕ ДА СЕ ОДТУРЧЕ

  Citat Original postavio Шон
  nisi se potpisao...a morash i ono sa uvazhavanjem.... niste vi za eu....ne znate protokol.
  sa uvazavanjem, moja malenkost
  ad. 24.06.'07
  Adem Ib.

 9. #9
  Iron Lord nije na forumu
  ne vadi prst iz uveta odkad je čuo da uvo više uživa
  Elita Iron Lord (avatar)
  Učlanjen
  23.12.2004.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  ОЈ СРБИЈО, КРАВО МОЈА МУЗАРО!
  Poruke
  21.620
  Tekstova u blogu
  4
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: МУЈО И ХАСО `ОЋЕ ДА СЕ ОДТУРЧЕ


  ATTN Крстан Ђ. Ковјенић

  Poštovani Krstane,

  što Vas više čitam sve više mislim da ste u pravu. Pročitaću još jednom da budem siguran. Nego, nešto drugo mene muči. Zar religije čiji predstavnici, Isus i Muhamed, predstavljaju Jednog i Jedinog, nisu najpozitivnije na svetu? Zar nas ne uče ljubavi i poštovanju?

  Puno je vremena prošlo od poslednje promene vere pa ako su promene naša tradicija onda da se odmah dogovorimo za sledeću. Kad je tu valjalo bi ljuljati. Popu pop a bobu bob. Vidite ja bih uzeo sve najbolje iz religija a one manje atraktivne delove, vezane za odredjeno vreme i situaciju izostavio.
  Ostavio bih evergreen iz svake! Eto, zar ne bi bilo lepo da se zimi manje unosi masna hrana jer se manje krećemo a da se leti obavezno peru zadnjice jer razmazivati produkte toalet papirom po debelom mesu na +40 i nije nešto civilizovano. Svoje se i sa oltara može uzeti.

  S duhovnom ustreptalošću
  Iron Lord


 10. #10
  Zainteresovan član
  Učlanjen
  22.06.2007.
  Lokacija
  Ljubljana - Slovenija
  Poruke
  193
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: МУЈО И ХАСО `ОЋЕ ДА СЕ ОДТУРЧЕ

  Citat Original postavio adem_ks
  postovani g. Крстан Ђ. Ковјенићy, cisto sumnjam da ako nastavite sa ovim stilom da cete imati priliku zavrsiti vasu "besedu", a mislim da bi bilo steta vas izgubiti. kada bi ste se uzdrzali od preteranog vredjanja, [ recimo za pocetak mog naroda] a vreme ustedjeno upotrebili za dobrobit srbstva, bili biste na dvostrukom dobitku. doduse i meni licno bi bilo interesantnije i zabavnije, a o tome da bi se nesto moglo i nauciti iz vaseg izlaganja mislim da nema potrebe govoriti. koliko vidim imate dosta interesantnih ideja, jos kada biste to upotrebili onako kako dolikuje jednom doktoru, jednom inteletualcu, jednom srbinu...
  u nadi da mi necete zamerati na primedbi
  Поштовани и уважени господине,

  Свакога, иоле нормалног, његове ране највише боле, његова туга расплакује, али зар не би било нормално да се и своје срамоте понајвише стиди. Бог ми је сведок да сам се још у богословским скамијама веома често "сукобљавао" са водством СПЦ-а из разлога што су се уплитали у народносно опредељење и препадност јер њихово "тумачење", мада на то немају баш никакво право, чак ни канон им то не допушта је канон је црквено право и намењен је истоверујућим припадницима цркве, да су Срби само припадници СПЦ-а. Дакле, са тим својим мишљењем сам се родио и свакако ћу са њиме и умрети, лично сам дубоко убеђен да ниједна црква није ни позвана, а ни компетентна да намеће свој став о једном комплексном питаљу као што је народ (етнос), бар не у толикој мери да свој став сматра јединим исправним. Нормално је, то је демократско, цивилизацијско и интелектуално право свакога, па и црноризаца да се може разглабати о свему и свачему, али компетентност мора да произилази из знања, а не личног осећања. Верујем, сви историјски, етнолошки, филолошки, антрополошки па и теолошки докази потврђују да су Јужни Словени следећи народаи: Срби, Бугари, Словенци и Хрвати, да су Мухамеданци у Босни и свим другим местима где су од вајкада аутохтоно становништво Срби исламске вероисповести. Једино ако ми неко докаже валидним доказима да су са Марса (с)пали онда ћу морати да коригујем своје мишљење. Лично ми такође не смета да неко жели да буде оно што није, то је његова мука, јад и чемер.

  Поштовани господине, пошто нисам од оних који своја осећања пише из доживљаја из туђега срца дозволите ми да Вам покажем како себе виде мухамедански интелектуалци. У свом прилогу под насловом ISTORIJA BOSNE : BOSNA JE ODUVEK BILA SRPSKA DRŽAVA (види на: http://www.raskaoblast.com/forum/viewtopic.php?t=446

  На то месту сам цитирао срцемнаписане речи великана српске књижевности, сам се је увек и искључиво декларисао као Србин исламске вероисповести, Меше Селимовића. У свом ремек-делу "Дервиш и смрт" је о оним јадницима који су убеђени да су примивши ислам постали нешто друго, него Срби написа следеће:

  «Najzamršeniji ljudi na svijetu. Ni sa kim istorija nije napravila takvu šalu kao sa nama. Do juče smo bili ono što danas hoćemo da zaboravimo. Ali nismo postali ni nešto drugo. Stali smo na pola puta, zabezeknuti. Ne možemo više nikud. Otrgnuti smo, a nismo prihvaćeni. Kao rukavac što ga je bujica odvojila od majke rijeke, i nema više ni toka ni usća, suviše malen da bude jezero, suviše velik da ga zemlja upije. S nejasnim osjećanjem stida zbog porijekla, i krivice zbog otpadništva, nećemo da gledamo unazad, a nemamo kud da gledamo u naprijed, zato zadržavamo vrijeme, u strahu od ma kakvog riješenja. Preziru nas i braća i došljaci, a mi se branimo »ponosom« i mržnjom. Htjeli smo da se sačuvamo a tako smo se izgubili, da više ne znamo ni šta smo…«

 11. #11
  Zainteresovan član
  Učlanjen
  22.06.2007.
  Lokacija
  Ljubljana - Slovenija
  Poruke
  193
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: МУЈО И ХАСО `ОЋЕ ДА СЕ ОДТУРЧЕ

  Поштовани господине, колико је безочна, крволочна и зверињска мржња тих јадника који се боје свог гена Србина у себи најбоље се потврђује "херојством" балијских ханџар-дивизија и смрадом "хрватског цвијећа". Лично сам мислио да је то кулминација зла, беснила и поганости прошлост која се не може поновити, али у грађанском рату у Босни сам се уверио колико нисам био у праву. "Бошње" су се показале да су стварно надмашиле, наравно по злу, кукавичлуку и демонским наканама, све оно што је до сада о људима уопште написано. Да све не беше толико трагично, нарочито за Србе Мухамеданце, слатко би се томе насмејао јер никоме није успело да тако на брзака уништи самога себе ( Срби исламске вероисповести уђоше у грађански рат као Муслимани, а у рату, гле чуда од "народа" луда, истребише тотално Муслимане и "посташе народ", на тај белај их наговори Србин Мухамед Филиповић, сенилна будалина која од ућкура мисли да му је она ствар, по имену БОШЊЕ). Колико су у праву доказује и пресуда Међународног суда правде где се "бошње" не спомињу нити на једном једином месту, чак ни као било какав појам.

  Поштовани господине, оно што се пише срцем, срцем се и мора прочитати. То Ви не чините и због тога и не можете срцем да осетите благодејство мојих речи. Да сам у праву опет ћу потврдити чињеницама које произилазе из осећања Вашег "сународника". Пре нешто више од четири године, пишући управо стилом којега и на овом месту преферирам, на то своје богуугодно дело сам нарочито поносан, добих као човек до сада највећу почаст - на пут Љубави, Истине, Чојства исваколике честитости који је за нас људе лично трасирао Син Божји – Господ Исус Христос. Пошто се тим својим чињењем заиста највише дивим исти прилог под насловом ХОЋУ ДА СЕ ОДТУРЧИМ !!! преносим са: http://www.raskaoblast.com/forum/viewtopic.php?t=456

  Уживајте у срцем написаној, душом зачињеној и сузом заливеној исповести човека који воли да воли !

  ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 12. #12
  Zainteresovan član
  Učlanjen
  22.06.2007.
  Lokacija
  Ljubljana - Slovenija
  Poruke
  193
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: МУЈО И ХАСО `ОЋЕ ДА СЕ ОДТУРЧЕ

  Суб Дец 25, 2004 3:54 am Наслов: ХОЋУ ДА СЕ ОДТУРЧИМ !!!
  ________________________________________
  Браћо Срби и сестре Српкиње,

  Учествујући на једном СРПСКОМ форуму имах част да добијем ово за мене највеће признање до сада. Веома ми је драго што су моје добронамерне речи допрле до човека који је дуго година муку мучио непрестано се запиткујући ко је, шта је и чији је, што је, поверивши у добронамерност мојих речи, напокон добио прави одговор на сва питања која је себи сам постављао и вртио се Народу, Вери и Отаџбини својој. Верујем да не постоји ништа шта се може са овим упоредити и човека више обрадовати. Молим Господа да оваквих и сличних примера буде што више, да се изгубљена заблудела браћа врате Вери прадедова својих.

  С поштовањем,

  проф. др Крстан Ђ. Ковјенић

  ************************************************** *************************

  Subota, 22. Mar. 2003. - EJ, RAJO, SJUTRA ĆU DA SE ODTURČIM

  Riječi gospodina Kovjenića veoma su me uznemirile. Cijelu noć nijesam oka sklopijo. Buljio sam ko izbezumljen u ekran, imao sam osjećaj da lebdim, mislim da sam i stenjao kao osuđenik na smrt a i vrštao kao Damjanov Zelenko. Prvo sam pomislijo da se opet radi o nekakvom velikosrpskom pamfletu, ludorije raznih šupljoglavaca na koje sam već poodavno oguglao, a opet od teksta se nijesam mogao odvojiti. Isčitavao sam ga i isčitavao - napamet sam ga naučio. Imao sam osjećanje da živu žeravicu držim u rukama... Pekla me je do granica izdržljivosti, ali apsolutno sam bio svjestan situacije u kojoj se nalazim - ako je ispustim zapaliću kuću, a ako je bacim kroz prozor sjutra neću imati s čime potpiriti vatru. Konture svega i svačega su mi lebdjele pred očima. Uprezao sam se iz petnih žila da pravilno shvatim i što bolje razumijem sve ovo što mi je taj pravedni čovjek i htio saopštiti. Samog sebe sam veoma brzo ubijedio da se sigurno radi o načitanom, iskusnom, hrabrom i dobronamjernom čovjeku. Ubijedio sam samoga sebe da taj čovjek nije imao ni jednog jedinog razloga da laže. Sve ovo što je svakako već poodavno znao imao je potrebu da prenese na nekoga ne sebe radi već da bi, kako on kaže "vratio izgubljne ovčice..." Moj košmar se je uskoro razblinio. Apsolutno sam siguran u dvije stvari, a to je: da se je i moj pradjed borio na Kosovu i da se nije borio na strani Turaka. Neko je, ne znam ko, kad i gdje presjekao pupčanu vrpcu koja ga je bratski do tada vezala sa srpskim narodom. Ne trudim se da dobijem odgovor na sva ta moja pitanja, ali hiljadu posto sam siguran da je tog nekoga upravo velika nevolja, muka i jad natjerala da učini to što je učinio i da bi svakako On bio najsrećniji da se i ja vratim Njegovoj izvornoj vjeri i njegovom pravom i istinskom bratstvu SRPSKOM . ODLUČAN SAM KO NIKAD DO SADA. OD SJUTRA NEĆE DA BUDE FUADA BARJAKTAREVIĆA već će biti KRSTAN BARJAKTAREVIĆ. Gospodinu Krstanu Kovjeniću se od srca zahvaljujem što mi je otvorio oči i javno mu saopštavam da ću njegovo ime DOSTOJANSTVENO I NEOBLAĆENO DA NOSIM. TEK SADA SAM VEOMA SREĆAN ČOVJEK.

  Hvala Ti od srca, brate Krstane Kovjeniću


  ************************************************** ************************
  _________________
  С вером у Бога, васколико СРПСТВО, мајку СРБИЈУ и све друге земље СРПСКЕ и надом у РАДИКАЛНО БОЉЕ (није идеолошки појам) СУТРА за све СРБЕ, СРПКИЊЕ и друге грађане и грађанке свете земље СРБИЈЕ,

  проф. др Крстан Ђ. Ковјенић
  -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 13. #13
  Zainteresovan član
  Učlanjen
  22.06.2007.
  Lokacija
  Ljubljana - Slovenija
  Poruke
  193
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: МУЈО И ХАСО `ОЋЕ ДА СЕ ОДТУРЧЕ

  Даме и господо,

  Мој одговор господину БАРЈАКТАРЕВИЋУ је био следећи:

  ************************************************** ***********************

  Nedelja, 23. Mar. 2003. - POMAŽE BOG, GOSPODINE BARJAKTAREVIĆU - DOBRO DOŠAO KUĆI, BRATE !

  Ne znam da li me je ova najnovija golgota, Bože, ako je već i morala da se dogodi, molim Te da bude poslednja i da se više nikada ne ponovi, mog napaćenog i mnogostradalnog Naroda ili Тvoja, brate BARJAKTAREVIĆU, ni malo ne sumnjam, bogohulno i u svakom slučaju neodgovorno od mene bi bilo, u iskrenost tvoje pokajničke ispovedi, dotukla, ali znam da prvi put u životu prosto ne znam šta da odgovorim i kako da reagujem. Priznam, da si me iznenadio i zatekao nespremnog. Odgovoran sam čovek i sve ovo Ti i govorim, brate BARJAKTAREVIĆU, upravo zbog toga. Lako je mlatiti praznu slamu, izrugivati se, siktati kao zmija prisojkinja i udarati po siromahu, ali razumeti nekoga u potpunosti, ući u njegovu dušu i videti šta se u njoj skriva, izvesti nekoga na pravi put i uložiti svu svoju energiju, znanje i ličnu bogonadahnutost da na tom putu i ostane to mogu samo velikani, pravednici i mirotvorci koji znaju da upravljaju "komandiraju" svojim porivima, praroditeljskim grehom i intelektom svojim onako kako oni to žele - dobročinitelji, bogonosci i iscelitelji koji u ovozemaljskom bitisanju nikada i nisu tražili raj na zemlji i koji su svesno hranu tela sveli na golo životarenje, a hranu duše dozirali najvećom za ljude izdržljivom količinom. Daleko sam ja, brate BARJAKTAREVIĆU, od kategorije tih bogonosaca. E, upravo zbog te daljine sam sada bukvalno raspolovljen. Vragolasti, neiskusni i uvek razigrani Sremsko-karlovački bogoslovčić u meni, taj deo mene uvek izbije u prvi plan kada se spomene bilo šta što je vezano sa verom i verovanjem, mi nameće euforično raspoloženje i prosto me tera da oduševljeno podviknem "Hvala, Svevišnji, na put Tvoj pravde i pravednosti usmerio sam još jenog zalutalog poniznog raba Tvog!", ali današnji iskusni, uvek kritički i analitički raspoloženi, oprezni intelekualac (da li sebe, baš, opisujem onakvim kakav zapravo i jesam teško je, nemoguće, meni o tome zboriti - SVI MI U OGLEDALU VIDIMO ONO ŠTO ŽELIMO, A NE STVARNOST) me moli da trezveno i dugotrajno razmišljam o toj novonastaloj situaciji, da saberem i oduzmem sve ono što je bilo da ocenim trenutno stanje i da procenim kako sve to može da se odrazi na buduća zbivanja i stanja. Posle višečasovnog razmišljanja, ko brata Te molim, gospodine BARJAKTAROVIĆU, da si pametan i čestit čovek to mi je već sada apsolutno jasno, da mi ne uzmeš za zlo ŠTO JEDNOSTAVNO NISAM U STANJU DA TI ODGOVORIM BILO ŠTA KONKRETNO. HRABAR SI, RAZBORIT I ODLUČAN ČOVEK, u sve to sam duboko ubeđen, I BAŠ ZBOG TOGA I NE ŽELIM DA TI SVOJIM MEŠANJEM BILO ŠTA POKVARIM ILI RAZVODNIM OD TIH VRLINA KOJE VEĆ POSEDUJEŠ. Naravno, poznajem velikih znalaca Skendera Kulenovića, Meše Selimovića, Hamdije Pozderca, pa i Mehmed-paše Sokolovića i Smail-age Čengijića koji su u svojim životnim iskušenjima naišavši na "problem" na koji si i Ti, brate BARJAKTAREVIĆU, naiša pronašli kompromisno rešenje - IZJAŠNJAVALI SU SE KAO SRBI ISLAMSKE VEROISPOVEST. Da li je to, možda, kompromis koji bi i Ti trebao da prihvatiš po načelu "i vuk sit i koze na broju" - MOLIM TE ODLUČI SAM. Mislim, da bi možda bilo dobro pre nego bilo što uradiš pročitaš i reagovanja, istina ta reagovanja su razigrana, vrgolasta i isključivo sa aspekta pravih čestitih SRBA, vitezova na koje sam veoma ponosan, stalnih posetilaca i komentatora na ovom sajtu, moje braće po veri i SRPSTVU kao što su gospoda: SAVO, VELJO, BAJA, GAVRO...jer njihovi komentari su napisani srcem i izgovoreni dušom. Koristim i ovu priliku da spomenutom četvercu od srca, onako iskreno hrišćanski, kliknem:

  POMAŽE BOG, BRAĆO SRBI !!!

  S poštovanjem, uvažavanjem, divljenjem i zahvalnošću u svakom slučaju.

  S VEROM U BOGA, SRBE I SRBIJU, PONIZNI RAB GOSPODNJI,


  Krstan Dj. Kovjenić
  _________________
  С вером у Бога, васколико СРПСТВО, мајку СРБИЈУ и све друге земље СРПСКЕ и надом у РАДИКАЛНО БОЉЕ (није идеолошки појам) СУТРА за све СРБЕ, СРПКИЊЕ и друге грађане и грађанке свете земље СРБИЈЕ,

  проф. др Крстан Ђ. Ковјенић

 14. #14
  Elita Svabov (avatar)
  Učlanjen
  02.10.2004.
  Pol
  muški
  Poruke
  24.984
  Reputaciona moć
  320

  Podrazumevano Re: МУЈО И ХАСО `ОЋЕ ДА СЕ ОДТУРЧЕ

  al ce ovde da padnu banovi i zabrane....
  Well, of course it's a rat! You have rats in Spain, don't you - or did Franco have them all shot?

 15. #15
  Zainteresovan član xxxman (avatar)
  Učlanjen
  22.10.2006.
  Lokacija
  Srbija i Fruska Gora
  Poruke
  272
  Reputaciona moć
  43

  Podrazumevano Re: МУЈО И ХАСО `ОЋЕ ДА СЕ ОДТУРЧЕ

  dajte ljudi zovite nekog popa da ovo okadi...

 16. #16
  Elita Svabov (avatar)
  Učlanjen
  02.10.2004.
  Pol
  muški
  Poruke
  24.984
  Reputaciona moć
  320

  Podrazumevano Re: МУЈО И ХАСО `ОЋЕ ДА СЕ ОДТУРЧЕ

  nadam se da krstan redovno povlaci vodu iza sebe
  Well, of course it's a rat! You have rats in Spain, don't you - or did Franco have them all shot?

 17. #17
  Iron Lord nije na forumu
  ne vadi prst iz uveta odkad je čuo da uvo više uživa
  Elita Iron Lord (avatar)
  Učlanjen
  23.12.2004.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  ОЈ СРБИЈО, КРАВО МОЈА МУЗАРО!
  Poruke
  21.620
  Tekstova u blogu
  4
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: МУЈО И ХАСО `ОЋЕ ДА СЕ ОДТУРЧЕ

  Mislim da se čovek sasvim lepo zbavlja a da mu vi smetate
  Nisu li metodi manipulacije odavno razradjeni i zar ih ne primenjuju svakodnevno nad nama?
  Ko sofisticiranije ko neposredno.
  Ne postoje ni pravda ni ljubav samo interesi interesi i interesi

  Poslednji put ažurirao/la Iron Lord : 24.06.2007. u 11:31

 18. #18
  Zainteresovan član
  Učlanjen
  22.06.2007.
  Lokacija
  Ljubljana - Slovenija
  Poruke
  193
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: МУЈО И ХАСО `ОЋЕ ДА СЕ ОДТУРЧЕ

  Citat Original postavio Iron Lord

  ATTN Крстан Ђ. Ковјенић

  Poštovani Krstane,

  što Vas više čitam sve više mislim da ste u pravu. Pročitaću još jednom da budem siguran. Nego, nešto drugo mene muči. Zar religije čiji predstavnici, Isus i Muhamed, predstavljaju Jednog i Jedinog, nisu najpozitivnije na svetu? Zar nas ne uče ljubavi i poštovanju?

  S duhovnom ustreptalošću
  Iron Lord

  Помаже Бог, Србине брате,

  Код мене је баш исти осећај - што више читам Ваше прилоге све више схватам да сте добронамерни. Немам времена да Вам сада, чак ни у најкраћим цртама, покушам да издекламујем свој став у вези вере и веровања. Тој теми сам се мало обимније (напомињем да ћу се тој теми још враћати - она то заслужује) посветио у својим прилозима под колоквијалним насловом SRCEM ZAPISAN, UZDASIMA DUŠE ISPREPLETEN I SUZAMA ZAČINJEN VAPAJ MNOGOGREŠNOG SLUGE GOSPODNJEG (види на: http://www.fokus-radio.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=246&whichpage=6

  те Вас молим да то бар прелетите да бих у будућој конверзији са Вама у вези са тим веома комплексним питањем наставио тамо где тамо стадох.

  Са истинским интелектуалним уважавањем, српским братољубљем и хришћанском неизмерном љубављу, многогрешни слуга Господњи, општа шпатност и васколика ништавност,

  Крстан Ђ. Ковјенић

 19. #19
  Poznat Koschei.Besmertnii (avatar)
  Učlanjen
  12.08.2003.
  Pol
  muški
  Lokacija
  A, A
  Poruke
  8.575
  Tekstova u blogu
  132
  Reputaciona moć
  138

  Podrazumevano Re: МУЈО И ХАСО `ОЋЕ ДА СЕ ОДТУРЧЕ

  Ево, на пример, случај мог комшије Мурата!
  Од кад се одтурчио, каже, лакнуло му!
  НЕ МОРА ВИШЕ ДА ПЕРЕ ДУПЕ!

 20. #20
  Zainteresovan član
  Učlanjen
  22.06.2007.
  Lokacija
  Ljubljana - Slovenija
  Poruke
  193
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: МУЈО И ХАСО `ОЋЕ ДА СЕ ОДТУРЧЕ

  Citat Original postavio xxxman
  dajte ljudi zovite nekog popa da ovo okadi...
  Па због тога сам и дошао на овај форум. Истина је да сам некадашњи попа, но то ми не смета да макар запалим свећу, очитам Молитву Господњу и мирисом тамјана окадим ово место.

  Не тражите Господа нигде другдје, ако га у души не осећате !

  Крстан Ђ. Ковјенић

 21. #21
  Zainteresovan član
  Učlanjen
  22.06.2007.
  Lokacija
  Ljubljana - Slovenija
  Poruke
  193
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: МУЈО И ХАСО `ОЋЕ ДА СЕ ОДТУРЧЕ

  Citat Original postavio KoscheiBesmertnii
  Ево, на пример, случај мог комшије Мурата!
  Од кад се одтурчио, каже, лакнуло му!
  НЕ МОРА ВИШЕ ДА ПЕРЕ ДУПЕ!
  Да ли сте Ви од тада од њега преузели ту хигијенску радњу !?

 22. #22
  Zainteresovan član
  Učlanjen
  22.06.2007.
  Lokacija
  Ljubljana - Slovenija
  Poruke
  193
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: МУЈО И ХАСО `ОЋЕ ДА СЕ ОДТУРЧЕ

  Citat Original postavio Obersturmfuehrer
  al ce ovde da padnu banovi i zabrane....
  Баш ме кеса заболе од беса !

 23. #23
  Zainteresovan član xxxman (avatar)
  Učlanjen
  22.10.2006.
  Lokacija
  Srbija i Fruska Gora
  Poruke
  272
  Reputaciona moć
  43

  Podrazumevano Re: МУЈО И ХАСО `ОЋЕ ДА СЕ ОДТУРЧЕ

  Citat Original postavio Srboljub-BGD

  Не тражите Господа нигде другдје, ако га у души не осећате !

  Крстан Ђ. Ковјенић
  pa gospodine krstane, zašto onda i mi moramo da budemo upoznati sa vašim traženjem boga, zar to nebi trebalo biti intimna i privatna stvar svakog vernika? Ako ste vernik, zašto mrzite druge vernike koji nisu vaše vere? to tako ne špiše u svetom pismu...e krstane, krstane, grešna ti je duša....nema mržnje kod pravih vernika...

 24. #24
  Zainteresovan član
  Učlanjen
  22.06.2007.
  Lokacija
  Ljubljana - Slovenija
  Poruke
  193
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: МУЈО И ХАСО `ОЋЕ ДА СЕ ОДТУРЧЕ

  Citat Original postavio Obersturmfuehrer
  nadam se da krstan redovno povlaci vodu iza sebe
  Бојим сем када бих је повукао да бисте Ви и вама слични отишли безповратно...

 25. #25
  Poznat Koschei.Besmertnii (avatar)
  Učlanjen
  12.08.2003.
  Pol
  muški
  Lokacija
  A, A
  Poruke
  8.575
  Tekstova u blogu
  132
  Reputaciona moć
  138

  Podrazumevano Re: МУЈО И ХАСО `ОЋЕ ДА СЕ ОДТУРЧЕ

  Citat Original postavio Srboljub-BGD
  Да ли сте Ви од тада од њега преузели ту хигијенску радњу !?
  А зашто бих?
  Ја сам Србин у Србији, па могу и да попујем коме хоћу, јер сам са својим народом делио и добро и зло свих ових година, а поред овог писанија радим и нешто конкретно да мом народу буде боље!
  Значи не тупим свашта из Словеније једући хлеб наших душмана купљен толарима попут неких Дукљана Брковића и сличних њима!!!
  Значи: ЧУЧНИ КРСТАНЕ КАД СИ У ВЕЛИКОЈ НУЖДИ, УСРАЋЕШ НОГЕ!!!

Pravila za slanje poruka

 • Ne možete kreirati novu temu
 • Ne možete poslati odgovor
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoju poruku
 •