POZORISTE DUGA
Prikazujem rezultate 1 do 9 od 9

Tema: POZORISTE DUGA

 1. #1
  Početnik
  Učlanjen
  04.01.2005.
  Lokacija
  Cirih
  Poruke
  43
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano POZORISTE DUGA

  Dali ste znali da u Svajcarskoj postoji SRPSKO POZORISTE DUGA ?
  www.pozoristeduga.com

  Nedjelja 01. jula 2007 u 19 časova


  Na dvogodišnjicu osnivanja Pozorišta Duga


  PREMIJERA DRAME "ODLAGANJE ŽIVOTA"

  Prostitutka u godinama Slavica, vlasnica javne kuce Studio Evropa, u podzemlju poznatija kao madam Glorija, pokusava da izbrise sve tragove svog zanimanja jer njen osamnaestogodisnji sin Aleksandar - Sasa dolazi iz Srbije da zivi kod nje u Svajcarskoj. Sve bi bilo u redu da se Sasa ne zaljubi u prostitutku Karmen za koju vjeruje da je Amerikanka, koja nekim cudom govori srpski jezik, a koja je Slavicina sticenica, kao i stiæenica makroa Branka zvanog Soko. Sasa je tradiconalno odgojen mladic, odrastao kod djeda i bake, i ne uklapa se lako u zivot na zapadu. Karmen je izgubila vezu sa realnoscu, htjela bi da se uda za Sasu iako je sve samo ne pozeljna nevjesta za Slavicinog sina. Branko Soko u mladicu vidi odlicnog buduceg makroa i sve cini da od njega to i stvori...

  Igraju: Stefan Djukic, Gordana Randjelovic, Milica Lazic, Zorica Radisavljevic, Marija Nikolic i Aleksandar Jankovic.

  Tekst i rezija: Miodrag Lukic

  Ton i rasveta: Laza Pacu


  U hotelu Winkelried
  Landstrasse 36
  Wettingen

  Rezervacije:
  079 723 49 43
  079 326 45 33

  Srdačan Pozdrav

  Tim pozorišta Duga 2. #2
  Početnik
  Učlanjen
  21.08.2006.
  Poruke
  12
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: POZORISTE DUGA

  Dragi prijatelji,
  Obavestavamo Vas da pozoriste Duga pocinje sezonu 2007/2008 izvodjenjem predstave
  Odlaganje zivota, u petak 28 Septembra 2007 u 20 h.
  U pripremi je monodrama Stepenica prema nebu, o poznatoj srpskoj naucnici Milevi Maric.
  Slede komedija Edukovana zena
  I
  Komedija na nemackom jeziku
  Bitte ohne Vorurteile
  Vise informacija o ovim kao i ostalim predstavama mozete naci na
  http://www.pozoristeduga.com


  Ako dolazite 28., molimo Vas javite nam da vam rezervisemo mesto.

 3. #3
  Početnik
  Učlanjen
  04.01.2005.
  Lokacija
  Cirih
  Poruke
  43
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano POZORISTE DUGA IZ SVAJCARSKE U SRBIJI

  Plan gostovanja pozorišta Duga u Srbiji  23.06.2008 – PKB-Korporacija

  Industrijsko naselje b.b, 11213 Padinska Skela – Beograd, sa početkom u 14.00,  24.06.2008 – Studentski kulturni centar
  Kralja Milana 48

  11000 Beograd u h 19.00  25.06.2008 – Dom kulture Obrenovac

  11500 Obrenovac sa početakom u 19.00  27.06.2008 – Kulturni centar – Svilajnac

  35210 Svilajnac sa početakom u 20.00

  Komedija E D U K O V A N A Ž E N A  Komedija u dva čina
  Gastarbajter Đuro nakon više godina provedenih u pečalbi dovodi suprugu Anđu u Švajcarsku. Dugotrajna razdvojenost je uslovila drugačiji razvoj dvoje supružnika. Dok se Đuro ni moralno ni mentalno nije mrdnuo od onog trenutka kada je spakovao kofere i otišao na zapad, Anđa se iz seljanke preobrazila u malograđanku, jer se, kako sama kaže, edukovala. Andja po svaku cenu želi da zaradi novac, pa uz pomoć komšinice Dane ulazi u ilegalan posao prodaje pegli, koji se svodi na varanje kupaca…  Lica:

  Djuro (muž) - Mićo Mihajlović

  Andja (supruga) - Milica Dupont Misić

  Dana (komšinica) - Kristina Kučinac  Autor: - Miodrag Lukić

  Ton i rasveta: - Laza Paču

  Režija: - Gordana Randjelović  Monodrama G A S T A R B A J T E R  Gastarbajter je priča o čovjeku, naivnom i poštenom gorštaku, koji je čitav svoj radni vijek proveo kao gastarbajter u Švajcarskoj. Život mu je prošao kao ružan san, živio je i radio u Švajcarskoj, a sanjao da živi u svom rodnom selu Podbriježju. U trenutku kada je donio konačnu odluku da ode u preveremenu penziju i planirao da se vati kući počeo je NATO napad na Srbiju....  Igra: Mićo Mihajlović Mićara

  Autor i režija: Miodrag Lukić

  Ton i rasveta: Laza Paču

  Pozorište Duga je prvo srpsko pozorište osnovano u zapadnoj Evropi. Postoji od dve hiljade i pete godine, tačnije od drugog jula iste godine, kada je registrovano u gradiću Nojenhofu pod nazivom Srpsko-švajcarsko pozorište Duga. Kao što naziv kazuje osnovali su ga Srbi koji žive u Švajcarskoj sa svojim sugrađanima Švajcarcima, sa ciljem da kroz negovanje pozorišne umetnosti približe ova dva naroda.

  Pored tog cilja koji je plemenit i koristan, cilj pozorišta je da očuva srpski jezik kod Srba u Švajcarskoj jer je očigledno da već druga generacija Srba ima ozbiljnih poteškoća sa maternjim jezikom.

  Komedija „Bankarka ili laž naša nasušna“ bila je prvi pozorišni komad realizovan u pozorištu u nastajanju, i ujedno proba posle čije premijere smo znali da smo na dobrom putu da ostvarimo našu zamisao. Pored teškoća koje su se pojavljivale nastavljeno je sa radom i sa ovom komedijom pozorište je proputovalo celu Švajcarsku.

  U narednoj godini su premijerno prikazani komadi:

  „Pečat jezika“ (monodrama posebno napravljena za maturante srpske dopunske škole u Švajcarskoj),
  „Vidovnjak ***** i paraziti“, komedija koja ukazuje na pogubnost lakovernosti koja je veoma izražena kod naših sunarodnika kako u matici tako i u dijaspori, komedija
  „I da sam pametan poludeo bih“ delo koje govori o nesreći genijalnog pronalazača koji upada u ruke pohlepne doktorke koja umesto da ga leči, pokuša da se domogne njegovog otkrića, i
  „Božić Bata ponovo medju Srbima“ pozorišni komad za decu .


  Dve hiljade i sedme godine ostvarena je saradnja sa jednim švajcarskim integracionim forumom pa je za potrebu upoznavanja dece odigrana adpatacija srpske bajke;

  „Devojka nadmudrila cara“.

  U martu iste godine premijerno je izvedena monodrama;

  „Gastarbajter“, pozorišni komad koji je do sada najčešće igran i prvi put je njime pozorište predstavljeno izvan Švajcarske u Nemačkoj i Republici Srpskoj.

  Na dvogodišnjicu osnivanja pozorišta premijerno je izvedena komedija

  „Odlaganje života“, komedija koja je do sada privukla najviše gledalaca, a igrana je i u dobrotvorne svrhe u okviru akcije „Pomozimo Đurđici“, kada je u saradnji sa Udruženjem žena Sunce, za pomoć Đurđici Kovačević iz Šapca prikupljeno pet hiljada franaka.

  Uoči Božića i Nove godine širom Švajcarske prikazan je komad za decu;

  Božić Bata, nova verzija, ovaj put sa troje glumaca. Naša deca su sa oduševljenjem prihvatila da vide srpskog Deda Mraza i njegove dve vile koje ga prate kada deci donosi poklone za Božić. Ovaj pozorišni komad toplo je prihvaćen i od strane sveštenika Srpske pravoslavne crkve, Djordja Lukića iz Lugana koji je po završetku predstave petnestak minuta nadahnuto govorio o suštini predstave Božić Bata.

  U dve hiljade osmoj godini, trećoj godini postojanja pozorišta, premijerno je izvedena komedija;

  „Edukovana žena“ pozorišni komad koji verno prikazuje gastarbajtersku svakodnevnicu i sa kojim će se pozorište Duga predstaviti u Beogradu u junu ove godine.

  U pripremi su komedija;

  „Zvezde dna“ i

  monodarama Mileva Marić Ajnštajn na srpskom i nemačkom jeziku.

  Sva dela koja su do sada odigrana u pozorištu Duga, proizašla su iz pera našeg književnika Miodraga Lukića koji je ujedno i režirao sve dosadašnje predstave osim komedije Edukovana žena koju je sjajno režirala glumica Gordana Ranđelović.

  Prvi predsednik pozorišta Duga, a ujedno i doživotni počasni predsednik je Milena Deon koja je bez preterivanja napravila prvu infrastrukturu pozorišta i zahvaljujući svojoj umešnosti i kontaktima obezbedila publiku.

  Od samog osnivanja pozorišta u svojstvu savetnika uvek je prisutan i Dragan Jovanović, inače poverenik vlade Srbije, to jest ministarstva za dijasporu.

  Aktualni predsednik pozorišta je Miodrag Lukić, književnik, autor više romana, dramskih dela i filmskih scenarija.

  Potpredsednik pozorišta je glumica Gordana Randjelović koja je ove godine debitovala i kao režiser.

  Blagajnik u pozorištu Duga i čovek zadužen za ozvučenje i rasvetu je Dejan Ilić od milja prozvan „Laza Paču“.

  Sekretar pozorišta je Jelena Paunović.  Glumci koji igraju u trenutno aktualnim pozorišnim komadima su:

  Milica Misić Dupont, Kristina Kučinac i Mićo Mihajlović Mićara – Edukovana žena.
  Mićo Mihajlović Mićara – Gastarbajter.
  Gordana Randjelović, Stefan Đukić, Marija Nikolić, Zorica Radisavljević, Aleksandar Janković i Kristina Kučinac – Odlaganje života.
  Stefan Djukić, Snežana Nektarijević, Snežana Todorović, Snežana Gajić, Miloš Simić, Filip Kostović i Marija Nikolić – Zvezde dna.
  Gordana Ranđelović – Mileva Marić Ajnštajn, na srpskom jeziku.
  Mariane Haas – Mileva Marić Ajnštajn, na nemačkom jeziku.
  Trenutno bez uloga:

  Patrik Mock, Marion Huber, Gordana Grgić i Marko Daković.


  Probe kao i premijere odvijaju se u hotelu Vinkelried u Vetingenu (dvadeset kilometara udaljen od Ciriha). Zahvaljujući vlasnici hotela Johani Vili (Johana Willi) pozorište je relativno jeftino dobilo prostor za rad kao i prostorije za smeštaj rekvizita i jednu prostoriju ispod same pozornice za održavanje sastanaka i druženje. Članovi pozorišta su ovu prostoriju pretvorili u ukusno namešten prostor u kome pored sastanaka redovno organizuju zabave za članove i prijatelje pozorišta.

  Pored pozorišnih predstava pozorište se bavi i organizovanjem promocija knjiga i integeracionih večeri gde se zajedno okupljaju Srbi i Švajcarci. Prošle godine pred oko tri stotine gledalaca promovisana je knjiga Spirala šaha, švajcarskog pisca Oskara Frajzingera koji je ujedno i visoko kotirani političar, poslanik u švajcarskom parlamentu iz kantona Valis.

  Medijsku podršku pozorištu su do sada pružili; Vesti, Novosti, RTS i radio Beograd.

  U dva navrata pozorište su posetili predstavnici ministarstva za dijasporu, Neda Maletić i Bojan Đurić, državni sekretari.

  Ove godine ministarstvo za dijasporu odobrilo je pomoć pozorištu Duga, zahvaljujući kojoj će ono gostovati u Beogradu.  www.pozoristeduga.com

  Gordana Randjelovic
  +41 79 723 49 43
  Miodrag Lukic
  +41 76 228 82 67
  Laza Pacu
  +41 79 438 73 72

 4. #4
  Elita Strela (avatar)
  Učlanjen
  09.03.2005.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Бели Град
  Poruke
  17.335
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: POZORISTE DUGA

  24.06.2008 – Studentski kulturni centar
  Kralja Milana 48

  11000 Beograd u h 19.00
  Која представа ће се давати у СКЦ-у?

 5. #5
  Početnik
  Učlanjen
  04.01.2005.
  Lokacija
  Cirih
  Poruke
  43
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: POZORISTE DUGA

  Citat Original postavio Strela Pogledaj poruku
  Која представа ће се давати у СКЦ-у?

  Komedija E D U K O V A N A Ž E N A  Komedija u dva čina
  Gastarbajter Đuro nakon više godina provedenih u pečalbi dovodi suprugu Anđu u Švajcarsku. Dugotrajna razdvojenost je uslovila drugačiji razvoj dvoje supružnika. Dok se Đuro ni moralno ni mentalno nije mrdnuo od onog trenutka kada je spakovao kofere i otišao na zapad, Anđa se iz seljanke preobrazila u malograđanku, jer se, kako sama kaže, edukovala. Andja po svaku cenu želi da zaradi novac, pa uz pomoć komšinice Dane ulazi u ilegalan posao prodaje pegli, koji se svodi na varanje kupaca…  Lica:

  Djuro (muž) - Mićo Mihajlović

  Andja (supruga) - Milica Dupont Misić

  Dana (komšinica) - Kristina Kučinac  Autor: - Miodrag Lukić

  Ton i rasveta: - Laza Paču

  Režija: - Gordana Randjelović

 6. #6
  Elita Strela (avatar)
  Učlanjen
  09.03.2005.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Бели Град
  Poruke
  17.335
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: POZORISTE DUGA

  Колико траје и пошто су улазнице?

 7. #7
  Početnik
  Učlanjen
  04.01.2005.
  Lokacija
  Cirih
  Poruke
  43
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: POZORISTE DUGA

  Pa predstava odprilike traje 1h 30 minuta .neznam posto su ulaznica.

 8. #8
  Početnik
  Učlanjen
  04.01.2005.
  Lokacija
  Cirih
  Poruke
  43
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: POZORISTE DUGA

  mozda mozes preko sms poruke da pitas na neku od gore navedenih brojeva. Oni najverovatnije znaju.

 9. #9
  Elita Strela (avatar)
  Učlanjen
  09.03.2005.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Бели Град
  Poruke
  17.335
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: POZORISTE DUGA

  Мислила сам да посетиоци овог подфорума добију прецизне информације, не би ли се појавили у што већем броју.

Slične teme

 1. TV Duga
  Autor drbob u forumu Televizija, radio i novine
  Odgovora: 3
  Poslednja poruka: 20.02.2009., 04:11
 2. POZORISTE DUGA IZ SVAJCARSKE U SRBIJI
  Autor MaRiJa-CH u forumu Film i video
  Odgovora: 1
  Poslednja poruka: 19.06.2008., 20:03
 3. pozoriste Duga iz Svajcarske
  Autor MaRiJa-CH u forumu Evropa
  Odgovora: 0
  Poslednja poruka: 26.04.2008., 18:27
 4. duga
  Autor jagodica u forumu Prirodne nauke
  Odgovora: 1
  Poslednja poruka: 20.11.2005., 03:07

Pravila za slanje poruka

 • Ne možete kreirati novu temu
 • Ne možete poslati odgovor
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoju poruku
 •