DLL
Prikazujem rezultate 1 do 7 od 7

Tema: DLL

  1. #1
    Početnik
    Učlanjen
    18.02.2006.
    Lokacija
    Rataje City
    Poruke
    43
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano DLL

    Da li neko ima iskustva sa fajlivima sa extenziom .dll
    Da li postoji neki program za otvaranje i editovanje fajlivima sa extenziom .dll ?



  2. #2
    Primećen član maksvel (avatar)
    Učlanjen
    30.06.2004.
    Pol
    muški
    Poruke
    778
    Reputaciona moć
    57

    Podrazumevano Re: DLL

    Misliš fajlOvima? DLL su dinamičke biblioteke koje se "po potrebi" učitavaju u glavni program. Sadrže različite funkcije, ali ne deluju samostalno. Ako baš hoćeš (a ne verujem), možeš da ih menjaš nekim hexaeditorom...
    Let the boy try

  3. #3
    Iskusan codemaker (avatar)
    Učlanjen
    05.04.2004.
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    6.416
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: DLL

    DLL moze biti i tkzv. resursna bilbloteka. ja na primer koristim DLL i u njih smestam resurse za moje programe (dijaloge, bitmape, stringove itd)
    U zavisnosti sta zadrze mogu se otvoriti Borland Workshop prograom ili Resource Builder ili iz okruzenja Visaul C++ itd, itd... Ovim programima mozes i menjati sadrzaj DLL (dijaloge, bitmape, stingove) i snimiti izmenjenj sadrzaj

  4. #4
    Primećen član maksvel (avatar)
    Učlanjen
    30.06.2004.
    Pol
    muški
    Poruke
    778
    Reputaciona moć
    57

    Podrazumevano Re: DLL

    Da, naravno! Nego, Predrag_, šta će ti to??
    Let the boy try

  5. #5
    Početnik
    Učlanjen
    18.02.2006.
    Lokacija
    Rataje City
    Poruke
    43
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: DLL

    Hteo sam da pokusam nesto ali sam kasnije uvideo da to ne moze!

  6. #6
    Zainteresovan član sist_ing (avatar)
    Učlanjen
    28.02.2006.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Bor
    Poruke
    292
    Reputaciona moć
    46

    Podrazumevano Re: DLL

    @codemaker kad si vec kod resursnih biblioteka imam jedan problem koji se javlja nakon prvog importovanja nekog faila, u mom slucaju audio, u resursnu biblioteku.
    Importovanje prvog faila ide dobro.
    Kad uvozim audio "*.Wav", automatski se kreira skripta i za uneti fail izlazi dialog za njegovo imenovanje sto mi i odgovara. Ukucam, recimo "Sound1" i program kreira uneti audio fail u vidu heksadecimalnog koda koji se zove "Sound1".

    Problem se javlja prilikom importovanja sledeceg faila.
    Vise me ne pita za imenovanje sledeceg faila a veoma mi je vazno kako bi mogao navesti referencu iz VB-a do kreiranog .dll-a tako da biram hocu li prvi, drugi ili treci fail da ucitam u bufer. Kompailer po default-u kreira fail po imenom "WAVE" a vazno mi je da se i on drugacije zove. Kako je moguce, i da li je uopste moguce da preimenujem ostale failove (resurse) kako bi se mogli razlikovati jedan od drugog? U pitanju je VC++ a nisam vest u njemu.

  7. #7
    Iskusan codemaker (avatar)
    Učlanjen
    05.04.2004.
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    6.416
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: DLL

    Sto se cuvanja resursa u DLL tice, koristim samo kad radim u xHarbouru. U ostalim jezicima DLL koristim kad sadrze funkcije koje mi trebaju. Koristim Borland Workshop i njime u DLL ili RC ili RES file ubacujem sve vrste resursa, ili ih kreiram (dijalozi na primer)
    Posto resurse dodajem samo iz jednog jezika, ne mogu ti nesto pomoci u ovom tvom problemu.

    Nadam se da ce se neko javiti ko je baratao (ubacivao resurse) u DLL iz VC++
    Mogao bih da pitam sina ali trenutno nisam u Srbiji pa i to otpada.

Pravila za slanje poruka

  • Ne možete kreirati novu temu
  • Ne možete poslati odgovor
  • Ne možete dodati priloge
  • Ne možete prepraviti svoju poruku
  •