Za nama je drugi vikend WSbR 2007. Miloš u Nirburgringu nije ostvario ni približno željene rezultate, ustvari, na dve trke se nije plasirao među prvih dest, a dva poena je osvojio zahvaljujući najbržem krugu u drugoj trci. Pre nego što donesete svoj sud, a na osnovu prilično lošeg TV snimka (u smislu pokrivenosti) pročitajte šta se stvarno dešavalo u Nemačkoj.

Drugi vikend Word Series by Renault 2007, kada si ti u pitanju, mogao bi se svesti na frazu - već viđeno! Svi, a ti najviše, smo se nadali da su pehovi ostali u prethodnim sezona, ali ponovo se isto dogodilo. U prvoj trci si starotvao sa 18. mesta, a posle gužve u prvoj krivini si pao skoro na samo začelje [26]. Gde si se ti nalazio u toj gužvi i šta se konkretno dogodilo, jer moram priznati da je pokrivenost starta na TV-u bila veoma loša, uz konstataciju da se u WSbR incidenti na startu trke veoma često događaju?!

Već viđeno, da, to je ono što najviše boli. Jako mi je žao zbog ovoga, pre svega radi onih koji su uz mene, pogotovu kada režija prilkom TV prenosa ne pokaže šta se stvarno dešava na stazi. Ja nisam video TV snimak i ne mogu ga komentarisati, ali zato mogu da vam kažem šta se na startu prve trke stvarno desilo.

Startovao sam sa osamnaestog mesta i prvu krivinu (sa unutrašnje strane) prošao kao deveti. Ovo je bio jedan od mojih najboljih startova, i da se na ulazu u drugu krivinu ispred mene nije okrenuo Fauzy Fairuz, ceo vikend u Nirburgringu sigirno bi se završio mnogo pozitivnije. Imao sam ispred sebe nepomičnu prepreku zbog koje sam morao i ja da se zaustavim, zatim, vratim u nazad i tek potom nastavim trku.

Vratimo se malo na kvalifikacije. Kako smo čuli tokom snimka trke, bio si vodeći u svojoj grupi do pred sam kraj, a onda su mnogi nadmašili tvoje vreme. Da li je bio problem u starim gumama sa kojima si izašao na stazu u poslednjem pokušaju ili u nečem drugom? Takođe, treba napomenuti da je čak 13 od 15 vozača u tvojoj grupi bilo u okviru jedne sekunde, što znači da su detalji odlučivali o pozicijama.

U prvih 12 minuta kvalifikacija (od ukupno 20 minuta) bio sam na pol poziciciji, sa vremenom koje do tada u toku celog vikenda niko nije dotle napravio. Zatim su svi sem mene, stavili još jedan novi set guma i u zadnjem krugu me oterali sa pola na devetu poziciju.

U ovom trenutku ne mogu odgovoriti na pitanje, zašto ja nisam stavio drugi set novih guma?

Kao što smo već rekli, incident u prvoj krivini prve trke, koštao te je dobrog plasmana, međutim, ti si pokazao svoje kvalitete probivši se do 15. mesta u trci. Da li takvi nastupi, koji ne donose poene, ali tokom kojih napraviš veliki skok, ostavljaju utisak na ljude u šampionatu i šire (druge vozače, šefa tvog i drugih timova, tebe).

U principu ne! Jedino što danas ostavlja dobar utisak jeste pobeda. Čak ni meni lično ne znači ništa. Jedina korist od ovoga je saznanje, da je set up moje formule ok, i da nismo ne konkurentni.

Drugu trku si startovao sa 14. pozcije što je pružalo mogućnost probijanja među prvih 10, a krenulo je više nego dobro, međutim nije dugo trajalo i posle još jednog incidenta u kome je ovog puta stradao i tvoj automobil, trka i vikend su bili završeni. Kako si video start druge trke i incident!

I u ovoj trci startovao sam bez greške, prvu krivinu prolazim kao sedmi, drugu krivinu prolazim na istoj poziciji, ali zato u trećoj krivini, Vetel koji je bio u tom trenutku iza mene, bukvalno prelazi preko mog prednjeg krila u pokušaju da me obiđe sa spoljne strane.

Da ti brzina ne nedostaje pokazao si po izlasku iz boksa kada si odvezao najbrži krug u trci, što svakako deluje kao potvrda da je rezultatski loš vikend ipak posledica loše sreće, a ne vožnje, uz konstataciju da su ipak kvalifikacije ključ gotovo celog vikenda! Da li si po izlasku iz boksa odlučio da odvezeš najbrži krug ne štedeći gume, praktično sve stavljajući na taj jedan krug?

Kada sam shvatio da je prvih deset pozicija za mene nedostižno i kada sam potrošio veći deo benzina odlučio sam se da uđem u boks i pripremim formulu za postizanje najbržeg kruga i tako osvojim eventualna dva boda. Stavio sam najsvežije gume koje sam imao na raspolaganju i izašao ponovo na stazu samo sa jedinim ciljem, postići najbrži krug u trci. U ovome sam uspeo, postavio novi rekord staze i osvojio dva boda.

Za kraj, Vetel je već prilično odmakao po broju poena, imaš li ideju i planove da nastavak sezone bude rezultatski bolji?

Ako pažljivo analiziramo moje prve dve trke, jasno se vidi, da najveći problem predstavljaju kvalifikacije. Ako ovaj problem rešimo, šampionat za mene još uvek nije izgubljen.

Ne propustite sledecu trku koja se vozi u Monaku 27. maja!


ZANIMLJIVOSTI WSBR

110,000 gledalaca na Nirburgringu
Sa značajno većom posetom [57%] u odnosu na prošlogodišnju trku, velika poseta nemačkoj rundi, potvrđuje da je World Series by Renault, obezbedila svoje mesto među „obaveznim“ za sve ljubitelje motornog sporta. U subotu je na stazi bilo prisutno 30.000, a u nedelju 80.000 ljudi.

Sledeća stanica Monako
Treću godinu za redom, World Series by Renault biće deo Grand Prix Monaka. Vozači će imati slobodan trening od 40 minuta (četvrtak, 24. maj od 8:30h), kvalifikacije od 2 x 20 minuta (dve grupe - u subotu 26. maja od 8:30h) i trku od 25 krugova (nedelja, 27. maj u 8:30h). Zanimljivo je napomenuti da je Milošev tim Draco Racing, pobednik prethodne dve trke u Monaku, pa se s toga nadam da će Miloš produžiti ovu tradiciju i doneti prvu pobedu svojoj ekipi u 2007. godini.