kako da postavim timer(VB 6.0)
Prikazujem rezultate 1 do 7 od 7

Tema: kako da postavim timer(VB 6.0)

  1. #1
    Zainteresovan član
    Učlanjen
    18.07.2004.
    Poruke
    118
    Reputaciona moć
    51

    Podrazumevano kako da postavim timer(VB 6.0)

    Dakle treba mi da postavim timer, ali da se vidi, znaci, kada se klikne na commandbutton da timer krene da odbrojava - i da se to vidi - i naravno kada odbroji zadato vreme da uradi nesto...
    Pomagajte!
    Hello my bebe,
    h, my sugar.
    **** you sweet.



  2. #2
    Neproveren član MasterYoda (avatar)
    Učlanjen
    18.08.2006.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Very Far Away from Anywhere Else
    Poruke
    4.260
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: kako da postavim timer(VB 6.0)

    Nedovoljno precizno postavljen zadatak pa ni odgovor ne može biti precizan. Nemam pojma šta hoćeš odbrojavati, koliko precizno, naviše ili naniže itd.

    Postavi jedan tekst box dovoljno veliki da prikaže to što želiš prikazati. Podesi u propertiju font, veličinu, centriranje itd.
    Postavi na formu tajmer kontrolu. Podesi tick na 1000 (to je jedna sekunda) i onemogući tajmer. U događaj tajmera postavi nekakvo sabiranje vremena i ispis zbira u tekst boksu. U istu proceduru postavi i poređenje s zadatim vremenom i, kada je jednako, poziv procedure koja će zaustaviti tajmer, resetovati brojače i uraditi to što želiš.
    Postavi jedno komandno dugme i podesi mu caption na, npr. Start. U on-click događaj tog dugmeta omogući tajmer i on će automatski krenuti.

  3. #3
    Iskusan codemaker (avatar)
    Učlanjen
    05.04.2004.
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    6.416
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: kako da postavim timer(VB 6.0)

    ... i neka procita bar malo helpa...

  4. #4
    Neproveren član MasterYoda (avatar)
    Učlanjen
    18.08.2006.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Very Far Away from Anywhere Else
    Poruke
    4.260
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: kako da postavim timer(VB 6.0)

    Nortonov vodič

  5. #5
    Zainteresovan član
    Učlanjen
    18.07.2004.
    Poruke
    118
    Reputaciona moć
    51

    Podrazumevano Re: kako da postavim timer(VB 6.0)

    Citat Original postavio MasterYoda
    Nedovoljno precizno postavljen zadatak pa ni odgovor ne može biti precizan. Nemam pojma šta hoćeš odbrojavati, koliko precizno, naviše ili naniže itd.

    Postavi jedan tekst box dovoljno veliki da prikaže to što želiš prikazati. Podesi u propertiju font, veličinu, centriranje itd.
    Postavi na formu tajmer kontrolu. Podesi tick na 1000 (to je jedna sekunda) i onemogući tajmer. U događaj tajmera postavi nekakvo sabiranje vremena i ispis zbira u tekst boksu. U istu proceduru postavi i poređenje s zadatim vremenom i, kada je jednako, poziv procedure koja će zaustaviti tajmer, resetovati brojače i uraditi to što želiš.
    Postavi jedno komandno dugme i podesi mu caption na, npr. Start. U on-click događaj tog dugmeta omogući tajmer i on će automatski krenuti.
    Hocu da odbrojava minut (unazad) i da kad odbroji taj minut uradi nesto(konkretno, da Label promeni iz VISIBLE->FALSE u VISIBLE->TRUE - ali znam kako da uradim to, treba mi samo kako da namestim da on to uradi za jedan minut, a da taj minut odbrojava tako da ko korisnik vidi...
    sve sam razumeo osim ovoga 'onemoguci tajmer kontrolu'
    Citat Original postavio MasterYoda
    U istu proceduru postavi i poređenje s zadatim vremenom i, kada je jednako, poziv procedure koja će zaustaviti tajmer, resetovati brojače i uraditi to što želiš.
    ni ovo mi bas nije jasno
    Hello my bebe,
    h, my sugar.
    **** you sweet.

  6. #6
    Početnik ups! (avatar)
    Učlanjen
    14.05.2007.
    Poruke
    1
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: kako da postavim timer(VB 6.0)

    sigurno te ovo muci :
    dodaj jedan Label, timer[enabled = false,interval = 1000] i dugme i upisi:
    Kod:
    Option Explicit
    
    Private Sub Command1_Click()
    Timer1.Enabled = True
    End Sub
    
    Private Sub Timer1_Timer()
    Label1.Caption = Val(Label1.Caption) + 1
    If Label1.Caption = 60 Then
    Label1.ForeColor = &HFF&
    End If
    End Sub
    Poslednji put ažurirao/la ups! : 15.05.2007. u 19:26

  7. #7
    Zainteresovan član
    Učlanjen
    18.07.2004.
    Poruke
    118
    Reputaciona moć
    51

    Podrazumevano Re: kako da postavim timer(VB 6.0)

    hvala brate!
    Hello my bebe,
    h, my sugar.
    **** you sweet.

Slične teme

  1. Kako da postavim brojac?
    Autor Staka_hip_hop u forumu Web dizajn
    Odgovora: 8
    Poslednja poruka: 21.09.2007., 04:35
  2. kako da postavim...
    Autor ???? u forumu Web dizajn
    Odgovora: 0
    Poslednja poruka: 18.05.2004., 18:32
  3. kako da postavim brojac...
    Autor pin u forumu Web dizajn
    Odgovora: 3
    Poslednja poruka: 29.10.2003., 02:43

Pravila za slanje poruka

  • Ne možete kreirati novu temu
  • Ne možete poslati odgovor
  • Ne možete dodati priloge
  • Ne možete prepraviti svoju poruku
  •