Нова исламска држава у Европи!
Prikazujem rezultate 1 do 3 od 3

Tema: Нова исламска држава у Европи!

 1. #1
  Buduća legenda
  Učlanjen
  17.10.2004.
  Pol
  muški
  Lokacija
  land of confusion
  Poruke
  46.165
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Нова исламска држава у Европи!

  Sjedinjene Američke države, NATO i Evropska unija se upinju iz petnih žila da većinskim Albancima na Kosmetu podare nezavisnu državu na suverenoj teritoriji Srbije. Ahtisarijev plan proglasili su za katehisis od kojeg ni za jotu ne odstupaju. Viču uglas da ih nebo čuje da on nema alternativu i da još samo preostaje da Rusija i još nekoliko članica SB UN prestanu da mu se suprotstavljaju, što se smatra više tehničkim nego političkim delom posla.

  Što se nesaglašavanja zvanične Srbije s planom tiče, samouvereni Zapad nije, izgleda, mnogo zabrinut: vidi svoju šansu u njenom latentnom nejedinstvu i protivrečju. Dok jedan kopredsednik našeg pregovaračkog tima istrajava na čvrstom kursu i zasada suzdržano opominje Zapad da bi u takvoj antisrpskoj politici imao šta da izgubi, drugi kopredsednik se očajno brani od svake pomisli da bi Srbija mogla da štiti svoju teritoriju svim legitimnim sredstvima i kao aksiomski slogan ističe opredeljenje za EU i očuvanje integriteta zemlje. Kao da ta dva cilja nisu među sobom protivurečna, na šta nam je, sa zvaničnog mesta u EU, već ukazano podsećanjem da je za ulazak u EU nužno rešiti pitanje Ratka Mladića i pokazati kooperativnost u vezi sa rešavanjem statusa Kosmeta. Ali, čak i da su zvaničnici EU bili taktičniji i izbegli da nas na te obaveze tako brutalno opomenu, takozvana kooperativnost u vezi sa Kosmetom bi nas čekala pred samim vratima EU, kada bi uslov bio da prethodno priznamo nezavisno Kosovo i normalizujemo odnose i saradnju sa tim otetim delom naše države.

  Istorijska analogija pomaže da se shvati i zaključi da je stvaranje svake nove islamske države u Evropi rezultat politike nasilja i da su u njihovom nastajanju uvek učestvovale vanevropske sile. Prva je nastala mavarska država u Španiji, pošto je tajfunski arapski džihad na Zapad zaustavljen u južnoj Francuskoj, u VII veku. Ali, poraz kod Poatjea nije sprečio da se islamska mavarska država u Španiji održi sve do ХV veka, kada je pod vojničkim pritiskom ojačalog katolicizma potisnuta u severnu Afriku. Druga islamska država nastala je na Balkanu, kao posledica silovitog prodora otomanskih Turaka, preveravanja autohtonog hrišćanskog stanovništva u islamsku veru i naseljavanja islamskih zajednica sa Kavkaza i Anadolije. I pored katastrofalnog poraza pod zidinama Beča, krajem ХVII veka, Otomanska imperija se održala na Balkanu sve do Balkanskih ratova 1912, zadržavši i posle toga jaka islamska uporišta u skoro svim balkanskim zemljama. Treća islamska država u Evropi, koju projektuju SAD, uz pomoć NATO-a i EU, rezultat je njihove vojne agresije na SRJ 1999. godine, potpomognute najprizemnijim propagandnim ratom i brojnim političkim manipulacijama svake vrste. Argumenti koje navode za ostvarenje toga cilja "ne drže vodu", jer bi mogli da se koriste i za stvaranje drugih novih islamskih država: Kurdistana u Iraku, Darfura u Sudanu, Aceha u Indoneziji, Čečenije u Rusiji, Kurdistana u Turskoj, i tako dalje, ali se to ipak ne čini.Istorija, pak, uči da sve što se nasiljem stvara, pre ili kasnije, nasiljem i nestaje. Da li je jedan od nedefinisanih ciljeva SAD i NATO da nasilnim osnivanjem države kosovskih Albanaca stvore trajnu nestabilnost u tom delu neuralgičnog Balkana, kako bi ubuduće mogli lakše da se mešaju i produžavaju svoje prisustvo u nedogled?

  Извор ''Глас јавности''. 2. #2
  Poznat Koschei.Besmertnii (avatar)
  Učlanjen
  12.08.2003.
  Pol
  muški
  Lokacija
  A, A
  Poruke
  8.575
  Tekstova u blogu
  132
  Reputaciona moć
  138

  Podrazumevano Re: Нова исламска држава у Европи!

  Силу силом сузбијамо!

 3. #3
  Poznat vujadin (avatar)
  Učlanjen
  30.01.2006.
  Pol
  muški
  Poruke
  9.641
  Tekstova u blogu
  33
  Reputaciona moć
  145

  Podrazumevano Re: Нова исламска држава у Европи!

  Кад будемо имали.

Slične teme

 1. Где би сте се преселили у Европи?
  Autor **case-problem**СЛОБОДА u forumu Politika
  Odgovora: 89
  Poslednja poruka: 16.08.2008., 13:23
 2. Odgovora: 4
  Poslednja poruka: 19.02.2008., 23:25
 3. Odgovora: 25
  Poslednja poruka: 05.02.2007., 15:04
 4. ФАШИЗАМ У ЕВРОПИ
  Autor js75 u forumu Politika
  Odgovora: 102
  Poslednja poruka: 02.09.2005., 15:57
 5. БЕСЕДА О БЕЗБОЖНОЈ ЕВРОПИ
  Autor Marty Misterija u forumu Politika
  Odgovora: 106
  Poslednja poruka: 04.07.2005., 00:34

Pravila za slanje poruka

 • Ne možete kreirati novu temu
 • Ne možete poslati odgovor
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoju poruku
 •