kako da ubacim VB 6.0 form u HTML stranicu?
Prikazujem rezultate 1 do 5 od 5

Tema: kako da ubacim VB 6.0 form u HTML stranicu?

  1. #1
    Zainteresovan član
    Učlanjen
    18.07.2004.
    Poruke
    118
    Reputaciona moć
    50

    Podrazumevano kako da ubacim VB 6.0 form u HTML stranicu?

    zna li neko kako?
    treba mi posto hocu napravim neke stranice u koje se moze uci samo sa password-om, a necu da bude zajednicki password, nego ono da bude username i password, pa uz neki username ide neki password, no dobro... ja to dakle znam da uradim samo u Visual Basicu, ali ne znam kako da ubacim taj form na HTML stranicu...
    dakle help!!!
    Hello my bebe,
    h, my sugar.
    **** you sweet.



  2. #2
    Primećen član maksvel (avatar)
    Učlanjen
    30.06.2004.
    Pol
    muški
    Poruke
    778
    Reputaciona moć
    57

    Podrazumevano Re: kako da ubacim VB 6.0 form u HTML stranicu?

    Autentifikacija (provera identiteta) i autorizacija (dodeljivanje resursa) na web-u se obično ostvaruje uz neki "web-jezik". Na primer PHP/MySQL - u bazi čuvaš podatke o korisnicima, a provere vršiš PHP-om. S obzirom da si radio VB, najbolje probaj sa ASP-om, znači ASP/MSSQL Server.
    Let the boy try

  3. #3
    Zainteresovan član
    Učlanjen
    18.07.2004.
    Poruke
    118
    Reputaciona moć
    50

    Podrazumevano Re: kako da ubacim VB 6.0 form u HTML stranicu?

    a jel moze preko VB-a? ne uci mi se bas ni ASP...
    mislim ne znam, jel to slicno, isto?
    Hello my bebe,
    h, my sugar.
    **** you sweet.

  4. #4
    Primećen član maksvel (avatar)
    Učlanjen
    30.06.2004.
    Pol
    muški
    Poruke
    778
    Reputaciona moć
    57

    Podrazumevano Re: kako da ubacim VB 6.0 form u HTML stranicu?

    Pa, u osnovi ASP je sličan Basic-u, uglavnom se koristi VBScript, s tim što imaš neke specifične "web-stvari": sesije, upite itd... Tvoja VB forma je klijentska i izvršava se u vidu Windows forme. Za web ti treba serverski skript, koji odrađuje proveru identiteta na serveru, a klijentu daje odgovarajuće web-strane, koje nisu ograničene platformom (windows, Linux).
    Pogledaj http://en.wikipedia.org/wiki/Active_Server_Page i http://www.w3schools.com/asp/default.asp
    Let the boy try

  5. #5
    Zainteresovan član
    Učlanjen
    18.07.2004.
    Poruke
    118
    Reputaciona moć
    50

    Podrazumevano Re: kako da ubacim VB 6.0 form u HTML stranicu?

    hvala, probacu!
    Hello my bebe,
    h, my sugar.
    **** you sweet.

Slične teme

  1. kako se postavlja sliku na HTML stranicu?
    Autor computer baby u forumu Web dizajn
    Odgovora: 14
    Poslednja poruka: 16.01.2010., 15:31
  2. Order form - kako napraviti ?
    Autor Inspector u forumu Web dizajn
    Odgovora: 28
    Poslednja poruka: 06.01.2007., 00:25
  3. Kako da napravim Sign Up form?
    Autor Figaroo u forumu Web dizajn
    Odgovora: 15
    Poslednja poruka: 15.11.2006., 20:25
  4. Kako upisati promenljivu x na Form
    Autor C++ Builder u forumu Programiranje
    Odgovora: 0
    Poslednja poruka: 12.10.2004., 04:10
  5. form...kako?
    Autor mask u forumu Web dizajn
    Odgovora: 2
    Poslednja poruka: 27.01.2004., 17:41

Pravila za slanje poruka

  • Ne možete kreirati novu temu
  • Ne možete poslati odgovor
  • Ne možete dodati priloge
  • Ne možete prepraviti svoju poruku
  •