Iskustva sa Golden Beachu

Golden Beach, kolko sam uspeo da vidim, je u suštini selo, sa lepom plažom, mada je malo uzana. BIli smo tamo jedan dan, ali samo na plaži, tako da neznam kako je noću.
Mislim da je mirno mestašce, malo sa par restorana i ponekim hotelom, nema tu šta da se vidi.
Ali zato Tasos je prelep i vredi ga obići i nekoliko puta. Ako idete busom, svakako iznajmite kola(okolo 35€/dan) i obiđite ga -100km u krug, nezaboravno, pravo uživanje. Agencije organizuju i ture busom ali nije to to.
Pokraj mora su lepa mestašca i još lepše plaže. Meni su se najviše dopale plaže: Paradise, ALiki, Makriamos... vredi videti i plažu Metalia, smeštenu u lepoj uvalici, mada je malo zabačena(treba je naći) a i samo pristup u more je grozan-kamenčine sa ježevima....Jako slatkih plaža ima i na zapadnoj strani ostrva
Naravno nemojte da zaobiđete jako slatko mestašce-Panagiu i da se popnete gore do crkve i česme. U suštini Panagia je i najbliža GB-u.
Svakako posetite i Sv.Arhandela.
Mi smo boravili u Limenasu, lepo mirno mestašce, kao i ceo Tasos. Tasos je divan za odmor i uživanje. Skup verovatno kao i cela Grčka.
Na GB-u ležaljke sae naplaćuju: 2ležaljke+suncobran=5€.
Na nekim plažama, prevashodno gradskim, pored kafića ležaljke se nenaplaćuju, čak niste u obavezi ni da naručite piće, ali nije fer :-)
 

Back
Top