Problemi sa stomakom!
Prikazujem rezultate 1 do 14 od 14

Tema: Problemi sa stomakom!

  1. #1
    Primećen član
    Učlanjen
    27.11.2006.
    Pol
    muški
    Poruke
    784
    Reputaciona moć
    48

    Unhappy Problemi sa stomakom!

    Postovani, uradio sam detaljnu pretragu foruma o problemu koji imam. Neke odgovore sam delimicno nasao ali vecinu nisam, pa bih molio za pomoc jer je stvar prilicno ozbiljna, bar za mene.

    Negde oko Nove godine sam osetio bol u donjem desnom delu stomaka. Odmah sam pomislio kako je mozda slepo crevo i javio se lekaru opste prakse. Receno mi je ukoliko se bol nastavi da dodjem po uput za hirurga. Bol je prestao sutradan i nije ga bilo desetak dana. Onda, negde oko Bozica bol se opet javio ali sa dodatnim simptomima:
    - bol u donjem desnom delu stomaka,
    - bol u desnom delu ledja, oko bubrega,
    - bol se sirio i niz desnu butinu,
    - temperatura 37/2 - 37/3
    - imao sam mnogo gasova i to neuobicajeno jaceg mirisa nego inace. (stolica je bila sasvim u redu)
    - bilo mi je muka

    Otisao sam do prijemnog odeljenja u bolnici u Pirotu. Poslat sam da odmah uradim leukocite. Odmah mi je uradjen ultrazvuk abdomena. Leukociti su bili 9,6 a ultrazvuk je pokazao da je sve u redu. Poslat sam dezurnom hirurgu koji me je pregledao i rekao da je sve u redu sa slepim crevom ali da za svaki slucaj ujutru opet uradim leukocite i odem na kontrolu kod hirurga. Takodje je rekao da sumnja na pesak koji je krenuo iz bubrega.
    Sutradan sam opet uradio leukocite, rezultat je pokazao 7,6 i nisam vise imao temperaturu. Opet me je pregledao hirurg i rekao da nije slepo crevo vec da je pesak u pitanju. Dobio sam terapiju cajevima.
    Medjutim bol nije prestajao ni narednih nedelju dana, nekada jaceg nekada slabijeg intenziteta. Nekada me je samo boleo stomak, nekada i stomak i deo oko bubrega, nekada sve to i desna butina. Onda sam samoinicijativno otisao da uradim kompletnu krvnu sliku. Ovo su rezultati te krvne slike:

    - leukociti 6,4
    - eritrociti 4,7
    - hemoglobin 158
    - sedimentacija 9
    - segmentiranih 0,47
    - limfocita 0,47
    - eozinofilnih 0,01
    - monocita 0,05
    - glukoza 4,0
    - holesterol 3,3 (3,5-6)
    - trigliceridi 0,6 (0,8-2,3)
    - urea 3,3 (3,5-8,3)
    - bilirubin 8 (5,1-20)
    - OT 22 (do 45)
    - PT 26 (do 45)
    - alkalna fosfataza 180 (64-306)

    Posto mi je hirurg napisao kontrola po potrebi, ja sam ga opet posetio jer bolovi nisu prestali. Tada mi je uradio analni pregled prstom i rekao da postoji izvesna iritacija. Zakazao mi je rektoskopiju za 2 nedelje od tog dana. Rekao je da je siguran da nije slepo crevo niti da je 99% nesto ozbiljnije u vezi debelog creva ali da je hteo da uradi rektoskopiju za svaki slucaj. Rekao je da je najverovatnije poremecaj crevne flore i dao mi je da pijem tablete Orvagil.
    U medjuvremenu sam posetio svoju tetku koja je psihijatar jer sam poceo da imam problema sa depresijom. Svo to odlazenje kod lekara je u meni izazvalo i strah, jer rezultati pokazuju kako je sve u redu a meni nije dobro. Poslat sam kod psihologa na psihoterapiju i relaksaciju.
    U medjuvremenu sam uradio urinokulturu jos jednom krvnu sliku koja je izgledala ovako:

    - glukoza 4,5
    - fibrinogen 3 (1,5-4)
    - acidum uricum 225 (202-416)
    - leukociti 7,3
    - eritrociti 4,83
    - hemoglobin 145
    - HCT .448 (.350-.500)
    - PLT 252 (150-390)
    - MCV 93 (80-97)
    - MCH 29,9 (26,5-33,5)
    - MCHC 323 (315-350)

    Urinokultura je bila u redu.

    rektoskopija mi je bola zakazana za 21. februar i vec je proslo skoro 2 meseca od prvih simptoma. Pregled je pokazao sledece.

    "U uslovima solidne pripreme uradjena je rektoskopija do RS prelaza ( do 18-19cm)
    Unazad: sluznica rektuma je glatka, sjajna, bledo ruzicasta, uredne vaskularne sare bez ulceracija ili vegetacija. Hemoroidalni velac lako naglasen ali trenutno nekomplikovan. Nema znakova fisule, fisure ili abscesa. Kontrola po potrebi."

    To je bio nalaz hirurga koji je inace veoma priznat u oblasti debelog creva.

    Nakon rektoskopije, simptomi su oslabili i pocetkom marta meseca skoro potpuno nestali. U medjuvremenu sam nastavio psihoterapiju i relaksaciju. Tada je bio period od otprilike 3 nedelje bez ikakvih teskoba ili bolova. Ziveo sam sasvim normalno.

    Onda su se simptomi vratili pre nekih nedelju dana od danasnjeg dana. Isti su kao i ranije cak mozda i malo naglaseniji. Dakle bol u desnom donjem delu stomaka, koji se siri na desni kuk i predeo bubrega i nize u desnu butinu. Kada imam stolicu prilikom napinjanja kada guram creva nanize kao da osecam mesto odakle potice bol a nalazi se nesto malo udesno od rektuma pa navise uz crevo. Vec razmisljam da idem na kontrolu kod hirurga, ali u medjuvremenu sam morao da dodjem ovde i zamolim vas za kako bi englezi rekli za Second Opinion (misljenje drugog lekara). Veoma sam zabrinut jer ovo traje vec skoro puna 4 meseca a ja sam se u zadnje vreme nagledao na televiziji prica o tome kako su ljudi umirali od slepog creva jer im lekari nisu na vreme postavili dijagnozu. Nadam se da ce se ovde naci neko od kompetentnih ljudi da mi kaze iskreno sta misli o mom problemu, jer zelim da ga resim vec jednom!

    Zahvalan unapred,
    Dalibor Stojanovic
    Poslednji put ažurirao/la dalipro : 23.04.2007. u 18:11



  2. #2
    Poznat dr (avatar)
    Učlanjen
    24.08.2003.
    Pol
    ženski
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    9.804
    Reputaciona moć
    151

    Podrazumevano Re: Problemi sa stomakom!

    A pri tom ultrazvuku pogleda li neko bubrege?

  3. #3
    Primećen član
    Učlanjen
    27.11.2006.
    Pol
    muški
    Poruke
    784
    Reputaciona moć
    48

    Podrazumevano Re: Problemi sa stomakom!

    Pogledani su bubrezi, jetra, zuc, pankreas. Sve je bilo u redu.

  4. #4
    Poznat dr (avatar)
    Učlanjen
    24.08.2003.
    Pol
    ženski
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    9.804
    Reputaciona moć
    151

    Podrazumevano Re: Problemi sa stomakom!

    A koliko imas godina, cime se bavis u zivotu?

  5. #5
    Primećen član
    Učlanjen
    27.11.2006.
    Pol
    muški
    Poruke
    784
    Reputaciona moć
    48

    Podrazumevano Re: Problemi sa stomakom!

    Imam 25 godina, visok sam 190cm, tezak 105kg, bavim se multimedijom (sve vezano za kompjuter) i muzikom. Poslednje pola godine sam imao veoma malo fizicke aktivnosti. Dosta vremena sam provodio u kompjuter sedeci. Mozda se tu nalazi problem. Ne znam vise o cemu da mislim. Molim Vas recite mi bar nesto o tome sta bi to moglo da bude. Kolika je sansa da je to nesto ozbiljno? Ukoliko je potrebno jos informacija recite mi.

  6. #6
    Poznat dr (avatar)
    Učlanjen
    24.08.2003.
    Pol
    ženski
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    9.804
    Reputaciona moć
    151

    Podrazumevano Re: Problemi sa stomakom!

    Stvarno ne znam sta ti je, rezultati su ti odlicni.
    Jedino jos da te pitam kakva ti je stolica?
    I savet da te pogleda gastroenterolog.

  7. #7
    Primećen član
    Učlanjen
    27.11.2006.
    Pol
    muški
    Poruke
    784
    Reputaciona moć
    48

    Podrazumevano Re: Problemi sa stomakom!

    Stolica nije ni tvrda, ni retka. Imam dosta gasova i primetio sam da pre nego da se jave tegobe imam mnogo gasova, a i pre nego da prestanu bolovi imam gasove samo mnogo zaudaraju. U stolici nema sukrvice ni sluzi ali jeste toplija nego obicno.

  8. #8
    Poznat dr (avatar)
    Učlanjen
    24.08.2003.
    Pol
    ženski
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    9.804
    Reputaciona moć
    151

    Podrazumevano Re: Problemi sa stomakom!

    Mozda nije lose dati stolicu na pregled, u svakom slucaju javi se gastroenterologu.

  9. #9
    Poznat WithdrawnWater (avatar)
    Učlanjen
    21.10.2004.
    Pol
    ženski
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    7.169
    Reputaciona moć
    120

    Podrazumevano Re: Problemi sa stomakom!

    Svakako iz opisanog ne lici na slepo crevo, tolko mogu da ti kazem. Ako je zuc, i bubrezi u redu (nema kamenja i peska i mulja) a rezultati ovako dobri kao sto tvoji pokazuju, stvarno bi trebalo da te pogleda gastrolog, pokusaj da promenis nacin ishrane, 5 obroka dnevno, vlaknasta hrana i puno sirovog povrca i voca, bez crvenih mesa (uz ribu i piletinu), bez previse masti i bez prostih uglljenih hidrata. Bilo da jeste do creva ili nije, ova ishrana ce ti pomoci da se osecas daleko bolje, a ako ne bude nikakve telesne patologije ostaje ti jednostavno da i dalje ides na psihoterapiju i relaksaciju i pomiris se sa tim da reagujes na stres - crevima, pa da batalis preglede i lecis sebe kod psihijatra.
    Život se ne meri brojem udaha, vec brojem trenutaka koji nam oduzmu dah....

  10. #10
    Poznat WithdrawnWater (avatar)
    Učlanjen
    21.10.2004.
    Pol
    ženski
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    7.169
    Reputaciona moć
    120

    Podrazumevano Re: Problemi sa stomakom!

    Ps. Losa ishrana moze da (posebno kod stresa) izazove mnogo gasova u crevima, a kretanje gasova u crevima sirenjem creva moze da da vrlo ozbiljne bolove i osecaj nadimanja i napetosti celog abdomena. Meni najvise lici na to. Takodje, moze da probas da uzimas Gasvan, to je za oslobadjanje gasova iz creva, mozda si pun gasova koji se nagomilavaju pa ti se stvara bol.
    Život se ne meri brojem udaha, vec brojem trenutaka koji nam oduzmu dah....

  11. #11
    Gost 36589 nije na forumu
    je ono za cim ti umires a nikada neces biti :
    Domaćin
    Učlanjen
    20.06.2005.
    Pol
    ženski
    Poruke
    3.161
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: Problemi sa stomakom!

    I ja mislim da je potrebno dati stolicu na bakterioloski a narocito MIKOLOSKI pregled.Nekada Candida u crevima moze da da ovakve simptome i da imitira mnogo toga.

  12. #12
    Primećen član
    Učlanjen
    27.11.2006.
    Pol
    muški
    Poruke
    784
    Reputaciona moć
    48

    Podrazumevano Re: Problemi sa stomakom!

    Postovani prijatelji,
    pre svega bih hteo da se od srca zahvalim svima koji su odvojili vremena da procitaju a narocito odgovore na moju muku. Imam vesti o mom stanju. Bio sam jutros na kontrolu kod hirurga i radio opet krvnu sliku.

    Najpre krvna slika:
    - leukociti: 8,5
    - eritrociti 4,55
    - hemoglobin 159
    - HCT 44,3 (34-48)
    - MCV 97,4 (80-100)
    - MCH 34,9 (27-32)
    - MCHC 35,9 (32-36)
    - PLT 185 (120-380)
    - LY 28,6 (11-49)
    - MO 6,8 (0-9)
    - GR 64,6 (42-85)
    - RDW 14,6 (11,5-14,5)
    - PCT 0,09 (0,08-1)
    - MPV 5,3 (6-10)
    - PDW 18,7 (10-15)

    Urin je u redu.

    Hirurg me je detaljno pregledao i gledajuci sve izvestaje specijalista jos od januara, zakljucio da nije u pitanju hirurski (fizicki) problem sa crevima, vec funkcionalni. Preporucen mi je dijetetski nacin ishrane i dati su mi odredjeni lekovi koji ce mi pomagati u narednih mesec dana da se lakse praznim to sledece kontrole koja je za tada zakazana. Doors of Perception je pomenuo/la Candida-u. Kada premotam malo film pre nove godine (dakle pre nego da sve pocne) sam imao rizican sexualni odnos sa jednom osobom, bez kondoma. To je bio prvi i jedini put. Moguce je da sam i od nje dobio Candida-u? Kako da proverim da li je imam?

    Hvala vam jos jednom da savetima i podrsci! Mozda vi to ne znate ali ljudi kojima pomazete ovde na forumu su zahvalni za vase (mislim na cenjene doktore) reci do neba, samo to cesto ne pokazuju. Radite odlican posao! Bog vas blagoslovio.

    Zahvalan,
    Dalibor

  13. #13
    Gost 36589 nije na forumu
    je ono za cim ti umires a nikada neces biti :
    Domaćin
    Učlanjen
    20.06.2005.
    Pol
    ženski
    Poruke
    3.161
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: Problemi sa stomakom!

    Stolicu mozes dati na pregled u nekoj mikrobioloskoj ambulanti.Ako ides privatno neka ti urade : pregled stolice na parazite,bakterioloski i mikoloski pregled stolice.

  14. #14
    Poznat WithdrawnWater (avatar)
    Učlanjen
    21.10.2004.
    Pol
    ženski
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    7.169
    Reputaciona moć
    120

    Podrazumevano Re: Problemi sa stomakom!

    I ne brini - kandidu nisi dobio seksualnim odnosom - svako ima svoju koja eventualno 'poludi' na pad imuniteta. Ali koristi kondom obavezno, bez obzira. POstoje druge mnogo gore stvari koje mozes dobiti. Pozdrav i javi nam rezultate. Nema potrebe da stalno ponavljas krvnu sliku - svi rezultati su ti ok.
    Život se ne meri brojem udaha, vec brojem trenutaka koji nam oduzmu dah....

Slične teme

  1. Sa slabijem stomakom, ali malo blaza verzija!
    Autor sezzione u forumu Zanimljivi sajtovi
    Odgovora: 14
    Poslednja poruka: 05.05.2008., 11:04
  2. Problem sa stomakom?
    Autor Protektor u forumu Zdravlje
    Odgovora: 16
    Poslednja poruka: 28.01.2008., 13:45
  3. Problem sa stomakom i pupkom
    Autor aca210879 u forumu Zdravlje
    Odgovora: 14
    Poslednja poruka: 14.09.2007., 22:47
  4. problem sa stomakom
    Autor igor-igor u forumu Zdravlje
    Odgovora: 9
    Poslednja poruka: 10.07.2007., 18:28
  5. zasto disem stomakom?
    Autor loop u forumu Zdravlje
    Odgovora: 6
    Poslednja poruka: 21.04.2005., 19:12

Pravila za slanje poruka

  • Ne možete kreirati novu temu
  • Ne možete poslati odgovor
  • Ne možete dodati priloge
  • Ne možete prepraviti svoju poruku
  •