Primakov: Rusija ce braniti Srbe
Strana 1 od 2 12 PoslednjaPoslednja
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 36

Tema: Primakov: Rusija ce braniti Srbe

 1. #1
  Poznat Jerry Ropero (avatar)
  Učlanjen
  11.07.2006.
  Lokacija
  Jedna je Srbija
  Poruke
  7.375
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Primakov: Rusija ce braniti Srbe

  Primakov: Nećemo trgovati Kosovom
  Branko VLAHOVIĆ, 16. april 2007

  Od stalnog dopisnika MOSKVA
  RUSIJA ima jake razloge da brani Srbe u nastojanju da sačuvaju Kosovo koje je za njih, ne samo 15 posto teritorije, nego i kolevka njihove države i kulture. Amerika i jedan broj zapadnih zemalja tvrdoglavo stoje na strani Albanaca samo zato što ne mogu da priznaju svoj veliki greh koji su počinili bombardujući vašu zemlju - kaže u razgovoru za "Novosti" akademik Jevgenij Primakov, trenutno predsednik Privredne komore Rusije i jedan od najuglednijih ruskih političara i diplomata, a nekada predsednik ruske vlade i ministar spoljnih poslova.
  * Posle sednice Saveta bezbednosti, na kojoj su se čule rezerve prema planu Martija Ahtisarija, mnogi novinari u moskovskim medijima su taj događaj nazvali malom pobedom Srbije i Rusije. Ima li razloga za zadovoljstvo?
  - Jasno je da je to bila samo prva etapa pregovora, a ne pobeda, i da će pregovori biti teški i dugi. Smatram da ne treba praznovati pobedu, ali je ta sednica, ipak, karakterističan događaj. Nisam mogao da pretpostavim da će u Savetu bezbednosti biti takav odnos snaga koji se dogodio. Verovao sam da Rusija neće biti sama i da će je podržati i druge zemlje. Međutim, nisam se nadao da će od 15 država u SB samo četiri biti saglasne sa planom Ahtisarija.
  * Zašto se tako dogodilo?
  - Po mom mišljenju, takav odnos snaga nije se dogodio samo zbog toga što je Ahtisarijev plan nepravedan prema Srbima. Naime, svi se plaše da će biti stvorena neka nova formula, neki novi model, kojim mogu da se koriste separatističke snage i u drugim zemljama. Zbog toga je bio takav odnos ka planu Ahtisarija.
  * Srpsko rukovodstvo je pod snažnim protiscima da prihvati Ahtisarijev plan. Kakva je vaša preporuka, šta Beograd treba da radi da spreči otimanje teritorije?
  - Srbi su zaista pod snažnim pritiskom, i mi to osećamo. Pritisak vrše, pre svih, oni koji bi hteli da pokažu kako nisu bez razloga bombardovali Beograd. Oni žele da pokažu da se bombardovanjem, koje je počelo bez saglasnosti Saveta bezbednosti, ipak došlo do pozitivnih rezultata. Oni obično kažu da je posle toga usledila demokratizacija Srbije. Po njima je posle bombardovanja rešeno pitanje Crne Gore. I na kraju će zahvaljujući njima biti rešeno i pitanje Kosova.
  * Beograd nastoji da dokaže da slučaj Kosmeta ne može da bude jedinstven i da će se, ako dođe do nezavisnosti, takvo rešenje koristiti i u drugim sličnim situacijama...
  - Ako Kosovo bude nezavisna država, to će se odraziti i na mnoge druge zemlje na Balkanu. Oni koji forsiraju prihvatanje plana Ahtisarija kažu da je u njegovom predlogu zapisano da se Kosovo ne može pripojiti drugim državama. Međutim, ja postavljam pitanje: mogu li se druge države pripojiti Kosovu. Ako hipotetički govorimo o nezavisnom Kosovu u sadašnjim administrativnim granicama, može da se dogodi da ono počne da privlači Albance iz susednih država. Moramo se zapitati - šta će biti sa Makedonijom i Crnom Gorom u kojima u značajnom broju žive Albanci koji mogu da požele da se pripoje Kosovu. To bi bio jako bolan proces koji može da se odrazi i na procese u drugim državama, recimo - Bosni. Tamo postoji prirodna težnja Republike Srpske da se pripoji Srbiji, kao i težnja Hrvata koji žive u BiH da se pripoje Hrvatskoj. Muslimanski deo možda poželi zbližavanje sa Kosovom.
  * Rusija je predložila upućivanje misije SB na Kosmet, ali i nove pregovore predvođene novim predstavnikom UN...
  - Ja se prema Ahtisariju dobro odnosim, dobro ga poznajem, ali on se kao pregovarač o Kosovu "istrošio". U pravom smislu, pregovora do sada nije ni bilo. On je putovao i saznavao stavove i na osnovu toga predložio svoj plan. Očigledno je da se pregovori moraju nastaviti. Ja sam se uverio da srpska strana hoće nastavak pregovora u direktnim razgovarima sa predsednikom Tadićem i premijerom Koštunicom. Srpska strana ne blokira rešenje. Dakle, do kompromisa se može doći. Srbi ne polaze od toga da mora biti samo onako kako oni kažu. Ultimativno se nastupa sa druge strane.
  * Kad kažete da verujete u kompromis, kakvom bi rešenju trebalo da se stremi da bi se obe strane koliko-toliko zadovoljile?
  - Da se ja pitam, ne bi isključio mogućnost podele Kosova. Iako to mnogima može da zvuči neprijatno, to je jedina realna perspektiva. Odvajanje onih teritorija koje imaju posebno značenje za Srbe, imam u vidu Metohiju i delove gde uglavnom žive Srbi, a ostalo bi bio albanski deo.
  * Zapadne diplomate forsiraju tezu da Rusija ne štiti Kosovo zbog principijelnih razloga i poštovanja međunarodnog prava, nego zbog navodne trgovine u "drugoj rundi"...
  - Već sada je jasno da nikakve trgovine neće biti. Na Zapadu su pisali kako će Rusija koristiti Kosovo kao monetu za potkusurivanje. Već sada se vidi da Rusija ne trguje sudbinom Kosova. Kad je predstavnik Rusije Vitalij Čurkin otišao sa sednice SB OUN na početku rasprave o Kosovu, on je to učinio jer je bio nezadovoljan kako je napravljen izveštaj o stanju u toj pokrajini. Mnogi su postavili pitanje ponaša li se Rusija kao u vreme Korejskog rata, kad je njen predstavnik napustio dvoranu i tako je naša zemlja faktički "oprala ruke". U ovoj situaciji se to ne događa. Mi ne nameravamo da vodimo "nojevu politiku" stavljajući glavu u pesak. Branićemo svoju poziciju. U ovom slučaju naša pozicija i aktivnosti se temelje na principima međunarodnog prava koji su utemeljeni u našoj politici. Osim toga, mi nismo ravnodušni za sudbinu Srba jer su nam blizak narod po istorijskim korenima i religiji.

  NE SMETA NAM EVROPA
  * U JEDNOM od svojih članaka obratili ste se Kondolizi Rajs i pozvali je da dobro razmisli o opasnostima koje bi nastale u slučaju proglašenja kosovske samostalnosti. Kakva je bila njena reakcija, je li vam odgovorila?
  - Sa njom imam dobre odnose. Ali, nije mi ništa odgovorila.
  * Kako, kao predsednik Privredne komore Rusije, ocenjujete saradnju sa Srbijom?
  - Dobro se razvijaju odnosi ne samo sa Srbijom, nego i sa Crnom Gorom, Hrvatskom i Slovenijom. To su dobri pokazatelji. Slovenija je član EU, Hrvatsku će da prime u NATO, ali nama to ne smeta. Orijentacija na zbližavanje sa Evropom je prirodna pozicija, ali to ne treba da dovodi te zemlje u suprotnost u odnosu sa nama.

  NEMA MILIJARDI NA POKLON
  * MISLE li zapadne diplomate da stvarno mogu da milijardama dolara evropeizuju Kosovo ili je to samo taktički korak?
  - Ne znam slučajeve da su davali milijarde dolara. Uzmite Gruziju. Njima obećavaju mnogo, a nedavno je Kongres SAD, koji je doneo odluku o ulasku Gruzije u NATO, odlučio da toj zemlji da deset miliona dolara. To, dakle, nisu milijarde, a mislim da Gruzija za SAD i Zapad ima veće značenje od Kosova.
  Ne mislim da će na Kosovu ulagati milijarde. Ponavljam, glavni razlog što Zapad nastoji da Kosovu da nezavinost je da dokaže da nisu bez razloga bombardovali Srbiju. 2. #2
  Iskusan Silent Bob (avatar)
  Učlanjen
  17.07.2006.
  Pol
  muški
  Poruke
  6.840
  Reputaciona moć
  110

  Podrazumevano Re: Primakov: Rusija ce braniti Srbe

  Half of deaths in Russian army down to suicide in 2007
  15:45 | 16/ 04/ 2007  MOSCOW, April 16 (RIA Novosti) - Suicides accounted for more than a half of all deaths in Russia's Armed Forces so far this year, the Defense Ministry said Monday.

  According to the ministry's official Web site, a total of 110 servicemen have been killed in crimes, accidents and suicides.

  The deaths were mainly due to suicides (65), accidents (24), murder through negligence (7) and hazing (5).

  Four soldiers were killed with only one being a combat casualty in the North Caucasus republic of Chechnya in February-March, where illegal armed groups have continued operating since the active phase of a war ended earlier in the 2000s.

  The ministry said last December that a total of 514 servicemen had died in 18,198 accidents and other non-combat-related incidents in the Russian Armed Forces since the beginning of 2006.

  A report posted on the ministry's Web site said the majority of the deaths - 211 soldiers - were caused by accidents, while 193 servicemen had committed suicide. Twenty-two deaths were caused by abuse of rank and hazing attacks.

  In addition, 56 soldiers died in traffic accidents and 20 were killed by civilians.

  The elevated number of casualties and hazing incidents became high-profile issues in the Armed Forces last year following a scandal involving Private Andrei Sychyov, who had both legs amputated after allegedly being beaten and tortured during the New Year's holidays in his Army unit in the south Urals city of Chelyabinsk.

  http://en.rian.ru/russia/20070416/63718260.html

 3. #3
  Poznat Jerry Ropero (avatar)
  Učlanjen
  11.07.2006.
  Lokacija
  Jedna je Srbija
  Poruke
  7.375
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Primakov: Rusija ce braniti Srbe

  silent bob izbrisi taj glupi clanak koji nema nikakve veze sa ovom temom.

 4. #4
  Iskusan Silent Bob (avatar)
  Učlanjen
  17.07.2006.
  Pol
  muški
  Poruke
  6.840
  Reputaciona moć
  110

  Podrazumevano Re: Primakov: Rusija ce braniti Srbe

  Ima. Da se zna ko će nas braniti...

 5. #5
  Primećen član **case-problem**СЛОБОДА (avatar)
  Učlanjen
  15.04.2007.
  Lokacija
  The darkness is stronger, but light is more beautiful.
  Poruke
  523
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Primakov: Rusija ce braniti Srbe

  Citat Original postavio Silent Bob
  Half of deaths in Russian army down to suicide in 2007
  15:45 | 16/ 04/ 2007  MOSCOW, April 16 (RIA Novosti) - Suicides accounted for more than a half of all deaths in Russia's Armed Forces so far this year, the Defense Ministry said Monday.

  According to the ministry's official Web site, a total of 110 servicemen have been killed in crimes, accidents and suicides.

  The deaths were mainly due to suicides (65), accidents (24), murder through negligence (7) and hazing (5).

  Four soldiers were killed with only one being a combat casualty in the North Caucasus republic of Chechnya in February-March, where illegal armed groups have continued operating since the active phase of a war ended earlier in the 2000s.

  The ministry said last December that a total of 514 servicemen had died in 18,198 accidents and other non-combat-related incidents in the Russian Armed Forces since the beginning of 2006.

  A report posted on the ministry's Web site said the majority of the deaths - 211 soldiers - were caused by accidents, while 193 servicemen had committed suicide. Twenty-two deaths were caused by abuse of rank and hazing attacks.

  In addition, 56 soldiers died in traffic accidents and 20 were killed by civilians.

  The elevated number of casualties and hazing incidents became high-profile issues in the Armed Forces last year following a scandal involving Private Andrei Sychyov, who had both legs amputated after allegedly being beaten and tortured during the New Year's holidays in his Army unit in the south Urals city of Chelyabinsk.

  http://en.rian.ru/russia/20070416/63718260.html
  Јботе ал си напоран. Колико ја схватам, ти си тешки русофил који се разочарао.

 6. #6
  Buduća legenda adem_ks (avatar)
  Učlanjen
  07.01.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  lepo polovicno mesto sa nekoliko reka
  Poruke
  33.137
  Tekstova u blogu
  14
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Primakov: Rusija ce braniti Srbe

  Citat Original postavio Silent Bob
  Ima. Da se zna ko će nas braniti...
  :-D :-D :-D ...nakon par minuta... :grin: :grin:

 7. #7
  bubobubo nije na forumu
  anarhista. ali kako mu to dodje nesto kao don kihot, onda se predstavljam kao liberal.
  Ističe se bubobubo (avatar)
  Učlanjen
  27.03.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  evropa
  Poruke
  2.678
  Tekstova u blogu
  3
  Reputaciona moć
  66

  Podrazumevano Re: Primakov: Rusija ce braniti Srbe

  dobro bi nam doslo kad bi primakov bio putinov naslednik. pametan je i sposoban cova.

 8. #8
  Poznat svetolik trpkovic (avatar)
  Učlanjen
  25.08.2006.
  Lokacija
  Sloteru Niče Srbija ti kliče!
  Poruke
  9.086
  Tekstova u blogu
  2
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Primakov: Rusija ce braniti Srbe

  Ne verujem da ce on biti naslednik jer je vec poznat politicar to ce morati da bude neko novi ko je odan sadasnjem predsedniku i ko je relativno nepoznat.

 9. #9
  Elita jaguar b p (avatar)
  Učlanjen
  15.04.2007.
  Pol
  ženski
  Poruke
  23.451
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Primakov: Rusija ce braniti Srbe

  То што су Руси нама сродна нација сродног језика, не одузима од чињенице да имају буђав политички и економски систем.
  А то што су западњаци англосаксонски лемури из чијих плавих очију липти колонијална мржња,
  не одузима од чињенице да имају добар политички и економски систем.

  Зато најбоље да ми лепо покупимо најлепше од оба света: западни капитализам и демократију, а источне етничке и језичке афилијације.
  Уместо овога што тренутно радите: попијате бомбе од Запада, а усвајате бриљантне демократске вредности из Русије.

 10. #10
  Elita jaguar b p (avatar)
  Učlanjen
  15.04.2007.
  Pol
  ženski
  Poruke
  23.451
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Primakov: Rusija ce braniti Srbe

  То је као оно: имате пенис као Алберт Ајнштајн, а ум као коњ.

 11. #11
  Buduća legenda adem_ks (avatar)
  Učlanjen
  07.01.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  lepo polovicno mesto sa nekoliko reka
  Poruke
  33.137
  Tekstova u blogu
  14
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Primakov: Rusija ce braniti Srbe

  ili ko sto rece onaj pisac "a sta ako nasledi moju lepotu a tvoju pamet"

 12. #12
  Zainteresovan član apolid (avatar)
  Učlanjen
  20.03.2007.
  Poruke
  255
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Primakov: Rusija ce braniti Srbe

  Je l bese Primakov bio premijer kada nas je Rusija branila od NATO-a '99. godine?

 13. #13
  Buduća legenda adem_ks (avatar)
  Učlanjen
  07.01.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  lepo polovicno mesto sa nekoliko reka
  Poruke
  33.137
  Tekstova u blogu
  14
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Primakov: Rusija ce braniti Srbe

  valjda september 1998 do May 1999

 14. #14
  Buduća legenda adem_ks (avatar)
  Učlanjen
  07.01.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  lepo polovicno mesto sa nekoliko reka
  Poruke
  33.137
  Tekstova u blogu
  14
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Primakov: Rusija ce braniti Srbe

  i onda u znak protesta podneo ostavku????

 15. #15
  Početnik prof.Grof` (avatar)
  Učlanjen
  16.04.2007.
  Poruke
  34
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Primakov: Rusija ce braniti Srbe

  "Teško onom koga Rusija brani i Crna Gora 'rani !". Govorio stari !

 16. #16
  Buduća legenda adem_ks (avatar)
  Učlanjen
  07.01.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  lepo polovicno mesto sa nekoliko reka
  Poruke
  33.137
  Tekstova u blogu
  14
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Primakov: Rusija ce braniti Srbe

  pozdrav

 17. #17
  Domaćin giovaniI (avatar)
  Učlanjen
  24.10.2006.
  Lokacija
  Hercegovina,Velika Srbija
  Poruke
  3.262
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Primakov: Rusija ce braniti Srbe

  Majka Rusija!

 18. #18
  Primećen član **case-problem**СЛОБОДА (avatar)
  Učlanjen
  15.04.2007.
  Lokacija
  The darkness is stronger, but light is more beautiful.
  Poruke
  523
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Primakov: Rusija ce braniti Srbe

  Citat Original postavio bubobubo
  dobro bi nam doslo kad bi primakov bio putinov naslednik. pametan je i sposoban cova.
  Примаков је најгоре решење и по нас и по Русију.
  То јеврејско г0вн0.

 19. #19
  Primećen član **case-problem**СЛОБОДА (avatar)
  Učlanjen
  15.04.2007.
  Lokacija
  The darkness is stronger, but light is more beautiful.
  Poruke
  523
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Primakov: Rusija ce braniti Srbe

  Citat Original postavio giovaniI
  Majka Rusija!
  Мајка Србија, тетка Русија.

 20. #20
  Primećen član **case-problem**СЛОБОДА (avatar)
  Učlanjen
  15.04.2007.
  Lokacija
  The darkness is stronger, but light is more beautiful.
  Poruke
  523
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Primakov: Rusija ce braniti Srbe

  Citat Original postavio jaguar b p
  То што су Руси нама сродна нација сродног језика, не одузима од чињенице да имају буђав политички и економски систем.
  А то што су западњаци англосаксонски лемури из чијих плавих очију липти колонијална мржња,
  не одузима од чињенице да имају добар политички и економски систем.

  Зато најбоље да ми лепо покупимо најлепше од оба света: западни капитализам и демократију, а источне етничке и језичке афилијације.
  Уместо овога што тренутно радите: попијате бомбе од Запада, а усвајате бриљантне демократске вредности из Русије.
  Ја не видим разлике између политичког и економског система у Русији и САД.
  У обе државе је крупни капитал свемоћан.

 21. #21
  Primećen član **case-problem**СЛОБОДА (avatar)
  Učlanjen
  15.04.2007.
  Lokacija
  The darkness is stronger, but light is more beautiful.
  Poruke
  523
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Primakov: Rusija ce braniti Srbe

  Citat Original postavio jaguar b p
  То је као оно: имате пенис као Алберт Ајнштајн, а ум као коњ.
  Шта фали пенису Алберта Ајнштајна? Откуд знаш какав му је?

 22. #22
  Elita Svabov (avatar)
  Učlanjen
  02.10.2004.
  Pol
  muški
  Poruke
  24.984
  Reputaciona moć
  320

  Podrazumevano Re: Primakov: Rusija ce braniti Srbe

  auuu
  izgleda stvarno jevrej
  sta cemo sad srbende?
  zar nam jevreji nisu neprijatelji?
  http://www.jewwatch.com/jew-leaders-ussr-pm-yevgeny-primakov.html
  Well, of course it's a rat! You have rats in Spain, don't you - or did Franco have them all shot?

 23. #23
  Domaćin giovaniI (avatar)
  Učlanjen
  24.10.2006.
  Lokacija
  Hercegovina,Velika Srbija
  Poruke
  3.262
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Primakov: Rusija ce braniti Srbe

  budi se istok!

 24. #24
  Elita Svabov (avatar)
  Učlanjen
  02.10.2004.
  Pol
  muški
  Poruke
  24.984
  Reputaciona moć
  320

  Podrazumevano Re: Primakov: Rusija ce braniti Srbe

  a prva recenica u onom tekstu mi se najvise svidja
  The new prime minister of Russia, Yevgeny Primakov, chosen by Berezovsky and the other Jewish oligarchs
  ...imajuci u vidu temu Berezovski planira revoluciju protiv Putina? I Lenjin, Trocki itd. u svoje vreme...

  heh...
  Well, of course it's a rat! You have rats in Spain, don't you - or did Franco have them all shot?

 25. #25
  Primećen član **case-problem**СЛОБОДА (avatar)
  Učlanjen
  15.04.2007.
  Lokacija
  The darkness is stronger, but light is more beautiful.
  Poruke
  523
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Primakov: Rusija ce braniti Srbe

  Citat Original postavio Obersturmfuehrer
  auuu
  izgleda stvarno jevrej
  sta cemo sad srbende?
  zar nam jevreji nisu neprijatelji?
  http://www.jewwatch.com/jew-leaders-ussr-pm-yevgeny-primakov.html
  Било ме је тешко што у Русији постоје највеће лопуже на свету, оне милијардерске.
  Сад кад видим да су Јевреји, лакше ми је.

Slične teme

 1. kako ce se braniti David???
  Autor IDI_DADA_AMIN u forumu Politika
  Odgovora: 58
  Poslednja poruka: 26.07.2008., 16:55
 2. Odgovora: 127
  Poslednja poruka: 09.05.2008., 13:45
 3. Odgovora: 113
  Poslednja poruka: 27.02.2008., 14:24
 4. Odgovora: 162
  Poslednja poruka: 22.01.2008., 11:09
 5. Odgovora: 78
  Poslednja poruka: 01.04.2007., 03:44

Pravila za slanje poruka

 • Ne možete kreirati novu temu
 • Ne možete poslati odgovor
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoju poruku
 •