Pocetnicki problemi....
Prikazujem rezultate 1 do 5 od 5

Tema: Pocetnicki problemi....

  1. #1
    Početnik
    Učlanjen
    20.03.2007.
    Poruke
    9
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Pocetnicki problemi....

    Pozdrav drugari. I need urgent help :-) Da iznesem probleme.

    Napravio sam skrolujuci panel. Skroluje po x osi (samo levo-desno). Imam dva dugmeta sa njihovim instancama:

    levo_btn i desno_btn.

    Instanca samog panel koji treba da se skroluje je:

    baner_mc.

    Napravio sam prvo varijantu za dugmice onPress, medjutim posto je glupo da sto puta klikcem misem da bih skrolovao panel, promenio sam u onRollOver. Predpostavljam da vec znate sta hocu da pitam :-) Kako da kazem Flashu da non stop ponavlja taj onRollOver state misa ? (da ga loopuje) On odradi samo jednom taj on RollOver efekat kad dodjem iznad dugmeta pa onda moram da sklonim misa i opet vratim da bi se panel opet pokrenuo levo ili desno.

    Evo koda:

    levo_btn.onRollOver=function() {
    baner_mc._x-=25;
    }


    sto pomera panel za 25 piksela levo

    desno_btn.onRollOver=function() {
    baner_mc._x+=25;
    }


    sto pomera panel 25 piksela desno


    DRUGI PROBLEM:

    Kad npr. skrolujem baner desno, on posle nekog vremena ode skroz desno i nestane iz tog nekog predvidjenog dela gde sam ja napravio da se vidi. Kako da kazem Flashu da stane sa skrolovanjem na odredjenom mestu ? Tacnije ako ga na primer pomeram desno, kako da kad se leva ivica banera poravna sa levom ivicom npr stage-a kazem: E SAD STANI BEZ OBZIRA STO JA I DALJE onRollOverujem desno dugme ?

    Znam da mi za to trebaju x koordinate krajnje leve i desne ivice samog baner_mc-a:

    leva ivica: 731

    desna ivica: -384

    Pokusao sam to ovako ali nece (ovo je primer kad baner ide desno) :

    if (baner_mc._x>=731) {
    baner_mc._x=731;
    }


    Sto bi trebalo da znaci:
    Ako je baner po x osi veci ili jednak sa x kordinatom 731 onda poravnaj baner po x kordinati sa 731 kordinatom.

    HVALA unapred.



  2. #2
    Početnik marijaaag (avatar)
    Učlanjen
    08.05.2006.
    Pol
    ženski
    Poruke
    47
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: Pocetnicki problemi....

    Hoce li ko odgovoriti? Mene zanima isto...

  3. #3
    Iskusan
    Učlanjen
    13.01.2006.
    Pol
    muški
    Poruke
    5.626
    Reputaciona moć
    100

    Podrazumevano Re: Pocetnicki problemi....

    vidim da radi u javi ... ja javu ne znam ...

  4. #4
    Iskusan codemaker (avatar)
    Učlanjen
    05.04.2004.
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    6.416
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: Pocetnicki problemi....

    Nije to problem uraditi, nazalost nemam vremena sada.

    Probajte ovde da nadjete primere (nisam valjda dzabe postavljao)
    http://forum.krstarica.com/showthread.php?t=134470

  5. #5
    Iskusan codemaker (avatar)
    Učlanjen
    05.04.2004.
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    6.416
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: Pocetnicki problemi....

    Citat Original postavio /I/I@Ī@
    vidim da radi u javi ... ja javu ne znam ...
    Nije Java - o Flashu se radi

Slične teme

  1. Pocetnicki problemi sa kujom...
    Autor MasinacCcC u forumu Domaće životinje
    Odgovora: 6
    Poslednja poruka: 06.03.2009., 09:58
  2. Odgovora: 19
    Poslednja poruka: 21.05.2007., 21:52
  3. pocetnicki problem u c
    Autor Zool u forumu Programiranje
    Odgovora: 14
    Poslednja poruka: 19.11.2006., 20:11
  4. posetite moj pocetnicki sajt da vidite da li je dobro za pocetnika
    Autor dachahan u forumu Zanimljivi sajtovi
    Odgovora: 47
    Poslednja poruka: 02.06.2006., 16:57
  5. pocetnicki sajt
    Autor stvt u forumu Web dizajn
    Odgovora: 1
    Poslednja poruka: 26.04.2005., 16:27

Pravila za slanje poruka

  • Ne možete kreirati novu temu
  • Ne možete poslati odgovor
  • Ne možete dodati priloge
  • Ne možete prepraviti svoju poruku
  •