Karikature

stefanes

Početnik
Poruka
30
Hajde da se malo zabavimo.

Zivadinka.jpg


Morao sam da postavim ovako veliku sliku da bi se videla slova.
Verovatno ćete primetiti da sam bio inspirisan pesmom Rokera sa Moravu.
 
I da ne zaboravim-sve pohvale za Stefanesa.Pristojno duhovito,odlično iskarikirano,sa merom.Inteligentno.Crtež...toliko dobar da ostavlja bez reči.Kadar,priča,atmosfera...stvari na koje se ne obraća pažnja,ali praktično utiču na podsvest izadržavaju pažnju na trii sličice.Svaka čast.
 
Ma čekao sam da se još neko priključi. A i da budem iskren, radio sam na postavljanju galerije na jednom sajtu i njegovom malo preuređenju, pa sam bio malo otsutan.
Da vidimo, šaljem vam još jednu karikaturu: Desetarov izbor
gimnazija%7E0.jpg


Kao što vidite, tematika mi je vojnička.
To su mi radovi iz mladosti, inače sam do septembra prošle godine radio u Vojsci.
Samo jedna mala napomena. Živadinka ovce šiša je obojena na kompjuteru inače je i ta karikatura crno bela.
 
Vidim da je kapija na ulazu u kasarnu dobro čuvana,da ne udje logika!!!
U tri sličice si toliko jednostavno i plastično,iskazao,čuveno,pravljenje kaše od mozga,toliko precizno,da me prosto plašiš.
Maltene se cela suština kasnije svela na to.
Svaka čast!
Kadar odličan,detalji odlični,trileri,ukrasi,izvanredni.
P.S.Kako si mogao da radiš u vojsci sa mozgom?Očigledno je da ga imaš.
 
To mi je bila profesija, čovek mora nešto da izabere.
Kad sam otišao na Vojnu Akademiju ujak je hteo da me prebaci u Likovnu Akademiju, ali sam ipak hteo da mi crtanje - slikanje bude hobi. Nešto što će me opustiti i što ću voleti.

Moji vojnici kažu da sam bio dobar starešina.
 
Bolje da ti je hobi bio vojska!!!
Ja sam ti onaj čuveni slučaj,pružanje otpora ocu,oficiru JNA.I on je bio dobar prema vojsci,al nije upalilo u JNA.Isto crtao i slikao iz hobija.Ma bezveze!Promašili ste obojica,nažalost.
A što reče gošćica,(ili Bata Stojković u Balkanskom špijunu),ko si ti!?Ti nisi običan umetnik!?Ti si neki mnogo veći umetnik!?Ko si bre ti!?Sa`ću da zovem Djuru!!!
P.S.ja sam malo više zaboravan,pa ne znam dal si kačio nešto već na forumu,al pitanje je imaš li još nešto sem karikatura da nam pokažeš.Mada iskreno ne mogu da zamislim da ti je nešto bolje od karikature,jer ona treba praktično da bude višeslojna,od teme,dobro ispričanog vica,preko kadra,koji mora mnogo da govori u jednoj sličici... kao što i jeste kod tebe,dok kod ulja ili nečeg sličnog traži se opet nešto treće.Ajd baš da vidimo.
 
@Goscica - ozbiljan jesam, a za ono drugo se trudim.
@mv
Crtež mi je do 99 bio glavna zabava, a onda ... znaš one sisteme, pojačano obezbeđenje, ajde ti lepo sedi u kancelariji ( šta ćeš - imao sam odgovornu dužnost ) i onda mi jedan kolega pokaže sliku u ulju koju mu je uradio vojnik, a ja kažem - mogu ja to bolje i tako sam počeo da slikam i sa uljanim bojama.
Postavio sam dve slike u forumu Mojih ruku delo - post br. 64, pa vidi, a uradio sam i sajt preko kog pokušavam da aktiviram Niške slikare da se reklamiraju. Ovde ću ti postaviti link na moj album sa tog sajta > Album, <

Pa vidi.
 
Najbolji si u ovim apstraktnim motivima.Ima tu još da se radi,ali odlično!
Odličan je i portret male Anje.Odlično si preneo dečji izraz i jedan pravi dečiji duh.
Moram da podvučem debelo da se paziš onih "Seoskih motiva"!!!Šta ti u šivotu treba da budeš Sava Stojkov.2000 istih slika.Možeš bolje sigurno.
Traženje motiva?Ne znam šta bi rekli veći teoretičari,ali sa tim se radjaš,medjutim,gledaj da kažeš sve jednostavnijom kompozicijom.Otprilike si imao to već na karikaturi.
Poz!!!
 

Back
Top